Vad då kommunikationsstress?!

Publicerat klockan: 23:07:14 den 2008-09-30

Med mobilen i högsta hugg!



Ja, ni kanske undrar - vad i helskotta menar jag med det här?! Jo, det är enkelt. Jag tänka tipsa och trixa lite i detta inlägg. Som ni vet så lever samtiliga av oss under 2000- talets era, i den så kallade it-åldern. Vad innebär det då? Jo, i princip allt vi gör idag kretsar kring it-tekniken. Du sms:ar, samtidigt som du har uppe flera konversationer på msn, pratar i telefon, knapprar på tangentbordet. Någon meter ifrån dig är TV: n påslagen och radion hörs i bakgrunden. Känner du igen dig? Knappast helt otroligt. Men tänkt, det är ju helt sjukt egentligen; tänk dig att du gör om alla "tekniker" till verkliga personer - datan, mobilen, telefonen, TV:n, radion... och att föra en konversation med alla - SAMTIDIGT! Det är ju helt sinnesjukt om ni tänker efter lite! Dock inte helt ovanligt! Jag kan erkänna att jag använt alla dessa funktioner jag nämnt, bara idag! Därför vill jag ge alla er (och mig själv!) några tips på hur man minskar kommunikationsstressen! Here goes:
* Läs dina e-mail vid fasta tider
Om du sätter några fasta tider att hålla dig efter och ingenting annat minskar du därmed risken för att kolla igenom onödiga mail. Gör även detta med datorn, sätt upp tider, så slipper du slösa massa tid på att googla bilder på kändisar!
* Våga lämna mobilen hemma
Jag vet inte hur många gånger per dag mina lärare säger åt klasskamraterna att lägga ifrån/ stänga av/ ta bort mobilen. Gör så få saker du bara kan samtidigt! Har du lektion, koncertrera dig på den och ingenting annat, jobbar du: jobba!
* Tala om när du vill bli nådd
Genom att sätta upp fasta tider då du vill bli nådd minskar du risken för att bli störd vid olämpliga tider. Jag har till exempel alltid min mobil på ljudlöst i skolan. Dels för att jag inte vill bli störd och dels för att det är så fruktansvärt pinsamt när ringsignalen dånar genom klassrummet och alla stirrar dömande!
* Egen tid
Sätt en tid! Efter klockan 22:00 ska alla apparater vara avstänga! Läs en bok, duscha, ät lite kvällsmål - det är din tid du då ska kunna varva ner för att hinna med John Blunds nattåg.
* En sak i sänder, en sak i taget
Som jag nämnde i den allmänna texten: gör inte tusen saker samtidigt! Läs dina mail, chatta sedan med folk på msn, skicka sedan ett sms... Då blir du dessutom gladare och kan fokusera mer på personen du ägnar tid åt!
* Sänd ej info till folk som ej behöver den
"Vet du vad x just sa?!". Nämn inte saker som inte gynner personen i fråga - då sprider du bara kommunikationsstressen!
* Prioritera
Precis som det låter. Har du ett viktigt prov imorgon, gör det först, sedan kan du kolla på din favorit TV-serie.

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 17:01:17 den 2008-09-30

Kofta, 365 Sunshine
Oversizetee, från Mami
Svart tunika, Gina Tricot
Leggins, H&M
Knästrumpor, Gina Tricot
Skor, Gabor
Örhängen, egen design
Kappa, Eve of Eden

Hjälp, vad tiden går fort! Var inte klockan 15:00 nyss?!
Nu ska jag tvätta bort allt smink så huden får vila lite, sedan blir det dagens kapitel ur, gissa vad?! Just det, 7 Days to Change Your Life! Imorgon har jag läxförhör i Naturkunskap A och ett mindre prov i Svenska C, så gissa vad jag ska plugga ikväll?! Ha en fortsatt underbar tisdag!

Poäng till mig!

Publicerat klockan: 16:55:15 den 2008-09-30


Hej alla godingar!
Den här bilden tog jag idag. På Jennifer, och den representerar lite vad vi gjort idag; jobbat med vårt projektarbete. Huh, vad vi har jobbat! Massa skriva, skriva, skriva, men vad skönt att ha det gjort! Det kanske låter lite långsökt för er, men när vi räknade ihop de totala kostnaderna inför London kom vi underfund med en sak (hemlis!) - därav denna min! Money, money! 

För övrigt måste jag bara berömma mig själv! Jag blev lite inspirerad när jag låg och läste 7 Days to Change Your Life - intala dig själv att någonting kommer gå bra, och våga pröva! Det var precis vad jag gjorde! På alla lektioner var jag sjukt aktiv, räckte upp handen, diskuterade, ifrågaställde och var allmänt superduperduktig! Jag hade bestämt mig, och klarade det galant!
- Nu ska ni inte tro att jag är en sådan som sitter längst bak i klassrummet, aldrig räcker upp handen, viskar med grannen och pillar med mobilen. ALDRIG! Jag är snarare motsatsen, men nu börjar jag som sagt öva mig på att räcka upp handen mer! Inte pinsamt, töntigt eller nördigt - att ha koll är coolt! Våga pröva ni med!

Styrketräning - check!

Publicerat klockan: 19:05:48 den 2008-09-29
Zac Efron och Vanessa Hudgens
Finfint besök i helgen!


Tillbaka från styrketräningen, som var hur kul som helst! Känner mig superfräsch nu, något trött, men what the heck! Ikväll ska jag ta itu med några akuta måste göra läxor och läsa kapitel två i 7 Days to Change Your Life. Exciting!

Förresten, det är väl ingen som har missat att Zac Efron och Vanessa Hudgens var i stan i helgen? För att promota den nya High School Musical filmen, såklart, gå på den svenska premiären och äta mysig middag på Sturehof. Låter inte helt fel eller vad säger ni?

Allt-i-allo Julia!

Publicerat klockan: 15:22:45 den 2008-09-29

Denna (gigantiska) bild satt mitt framför kassan i cirka ett halvår. Kul, men nu är den utbytt!

Sådär ja! Nu har jag fått en hel del gjort! Bland annat fixat diverse utbetalningar och gjort den interaktiva utbildningen som jag gör för jobbet. Nu ska jag hinna äta något litet innan jag åker iväg till gymmet och kör ett styrkepass. Wish me luck!

Inspiration från England - not

Publicerat klockan: 12:51:50 den 2008-09-29


Det blev en Englandsinspirerad brunch idag. Ganska i alla fall. Jag stekte ett ägg, men när jag skulle ta bacon ur kylskåpet och insåg att vi faktiskt inte hade någon, gav jag mig. Det blev hur som helst äggmacka, te, apelsinjuice och yoghurt (happy, Puffin?) med müsli, banan, nötter och russin - me like!

Våga plocka fram barnet inom dig!

Publicerat klockan: 12:48:42 den 2008-09-29

Dessutom på en Bamsetallrik - innerst inne är vi alla barn!

Igår blev det en sen middag. Men inte en så dum sådan, kolla bara! Pannkakor med grädde och sylt! Det känns som om det var tvåtusen år sedan man åt det sist! Gott var det ialla fall.

Vilken kanondag!

Publicerat klockan: 12:46:21 den 2008-09-29
Hallå!
Vilken kanondag det är idag! Väckarklockan väckte mig ur en mardröm, tack och lov. Det började bli riktigt otäckt. Jag blev, bland annat, jagad av en skitäcklig man. Usch, nu går vi inte in mer på det. Idag är som sagt en toppendag! Desstuom känner jag mig supertuff! Kolla bara vilken hemma-outfit jag har på mig idag! Tänkte ha mysbyxor på mig först, men då skulle inte mina knästrumpor synas, så det fick bli hotpants istället! Vad tycker ni?


Hoodie, Jenny Hellström
Oversizetee, Edc
Hotpants, H&M
Knästrumpor, Gina Tricot

Igår kväll läste jag ett kapitel ur 7 Days to Change Your Life, precis som jag planerade. Dessutom gjorde jag en superbra to-do lista som jag tänkte följa idag. Vet inte om jag kommer hinna med allting, men man kan ju alltid ha det som mål, eller hur?!

Imorgondagens planer

Publicerat klockan: 21:10:21 den 2008-09-28
Nu har jag och la familia kollat på första säsongsavsnittet av Parlamentet. Rätt kul, (gravida) Annika var lätt bäst! Nu ska jag göra mig i ordning inför sänggående. Även om jag har studiedag imorgon ska jag inte lata mig för det! Tänkte göra en interaktiv utbildning för jobbet, plugga, läsa kapitel två på 7 Seven Days to Change Your Life och träna ett styrketräningspass. En hel del som ni ser! Ha en trevlig fortsatt söndagkväll!


Gänget.

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 20:29:20 den 2008-09-28

Kofta, 365 Sunshine
Linne, EastWest
Scarf, från mormor
Klocka, från Paris
Örhängen, Ur&Penn
Väska, från Paris
Jeans, Cubus
Skor, Gabor

Nya färgglada knästrumpor!

Publicerat klockan: 20:01:55 den 2008-09-28
Hej allihopa!
Hemma från jobbet! Dagen gick superfort! Världens bästa Matilda med mamma kom och hälsade på mig. Vi diskuterade Helsingborgresan som vi ska göra tillsammans (återkommer med mer info senare) - det kommer bli så kul! Min lilla shopaholic-vän Carolina kom även förbi, bärandes på x antal påsar. Fina grejer!
På tal om fina grejer, gissa vem som har handlat grejer idag? Jo, jag! Det blev två par knästrumpor som jag har gått och suktat efter ett tag, i rosa och lila. Från Gina Tricot, vistt är de coola? Tillsammans med stövlar och leggins eller sliten jeanskjol och strumpbyxor är de perfekta! Jag säger bara: börja använd färg på hösteb och vintern! Basfärger som svart och vitt går alltid hem, men våga bryta av med lite färg!


Purple and...


... pink!

7 days to change your life

Publicerat klockan: 10:52:33 den 2008-09-28
God morgon alla!
Idag har jag vaknat på ett toppenhumör! Dels för att jag har fått sova ut, och dels för att jag har gett 7 Days to Change Your Life ett nytt försök. Jag läste ju den i våras, men hann aldrig läsa klart den för att det kom så många saker i vägen, som var förprioriterade. Men nu som sagt ska den ges ett nytt försök. Man kan inte läsa de två första kapitlena och tro att man kan förändra sitt liv efter det. Så går det inte till. Så nu jäklar. Jag ska lyssna på en CD, 30 minuter, morgon och kväll, pluss läsa ett kapitel med övningar varje dag. En riktig utmaning, med tanke på att jag ska hinna med resten av mitt liv samtidigt, men allt går bara man vill, inte sagt?

Jobb idag med! Ser fram emot det. Nu ska jag göra mig i ordning så jag hinner slänga en kik i boken! Ha en toppensöndag!


Dagens Outfit

Publicerat klockan: 20:15:59 den 2008-09-27

Trenchcoat, Stockh lm
Kofta, 365 Sunshine
Topp, Zara
Halsduk, stickad av Jenny
Satinbyxor, Gina Tricot
Skor, Gabor
Väska, från Paris
Armband, från Japan

Mojje är egentligen gammal

Publicerat klockan: 20:13:40 den 2008-09-27

Skördefesten i Vällingby.


Hemma från jobbet och helt slut. Jag menar det, det var väldigt länge sedan jag var så här trött, efter att "bara" ha jobbat.  Skördefesten i Vällingby innebar helt sjukt, otroligt många kunder. Jag stod inte still en sekund, det var människor överallt, hela tiden. Grymt kul, men utmattande.
Ha! En kul sak hände idag. Eller, kul och kul vet jag inte, men definitivt en överraskning! Mojje skulle ju uppträda på scen idag. När jag har superbråttom till jobbet på förmiddagen ser jag en enormt lång kö och börjar undra vem som signerar. Det visade sig vara Mojje. När jag bara är någon halvmeter ifrån honom ser jag honom i ansiktet - och vad gammal han såg ut! Alltså, rynkor säger jag bara! Snacka om att de måste retushera hans bilder!

Har inhandlat en Marabou non-stop som jag ska njuta av ikväll. Hämta lite nya krafter inför morgondagen, då det är jobb igen.

Att få sova ut

Publicerat klockan: 10:33:51 den 2008-09-27
God morgon bloggen!
Idag har jag verkligen fått sova ut - 10 timmar! I och för sig vaknade jag runt (:00, men jag bestämde mig för att somna om. Kände att jag verkligen behövde lite sömn.

Jobb som gäller idag. För en som har en liten stund över i helgen; kom till Vällingby centrum för det pågår Skördefest! Massa celetriteter, nedsatta priser, events och allt annat ni kan tänka er! Välkomna! Nej, ska äta lite frukost och fortsätta göra mig i ordning. Hörs när jag kommer hem igen! Har en underbar lördag! Glöm inte att göra precis det ni tycker om idag!

På inspelningen!

Publicerat klockan: 23:03:13 den 2008-09-26



Haha, är inte det här världens mest underbara bild?! Liv Tyler och Scott Speedman under inspeningen av The Strangers. Det är i pausen, mellan en scen, de sitter tillsammans och lyssnar på hennes ipod med varsin lur i örat, får direktioner av regissören och helt förstörda ut! Blodiga, smutsiga och trötta. Är den inte bara bäst!

God natt nu allihopa! Imorgon är det jobb för min del, bäst att hamna i säng innan klockan slagit tolv!

Skördefest!

Publicerat klockan: 22:47:45 den 2008-09-26


Jobbade som sagt på kvällen. Timmarna bara susade iväg, jag hade kul och var grymt duktig! Snacka om att man kan utvecklas inom den här branschen! Jobbar för övrigt hela helgen. Är inte 100% taggad inför det, eftersom jag har så mycket annat som måste göras, men pengar är pengar. Och vad gör man inte för pengar? Det härliga är dock att Vällingby har "Skördefest", vilket innebär att massa artister kommer och underhåller er hela helgen! Dessutom massa bra priser och rabatter i butikerna! Synd och skam att jag jobbar! Jag hade gärna sett Mojje (från Lattjo Lajban) och Fredrik Berling (Lilla Sportspegeln, Hjärnkontoret) på scen! Men what the heck, kanske de proppar förbi i butiken? Man ska aldrig säga aldrig!

Förresten, ni har väl sett den här nya reklamen från ACO? Som på bilden ovan, med massa olika brudars ansikten och deras "favoritprodukter". Läste på sidan av planschen, och blev glatt överraskad! Alla bilderna är oretusherade, alltså, de har inte gjort några ändringar på tjejernas utseende via datan, utan låtat bilderna vara som de är! Underbart! Ett (stort) steg i rätt riktning! Go ACO!

Dadalenin

Publicerat klockan: 22:39:13 den 2008-09-26

I Tensta konsthalls arbetsrum pryddes alla skrivbordet med Mac/ Apple datorer, sån som jag sparar till! Julia = avundsjuk.


Idag var jag och klassen på Tenstas konsthall och kollade på Dadalenin-utställingen. Normalt sett brukar jag verkligen uppskatta att titta på konst, men inte idag. Vi hade två representanter som pratade om de olika objekten, men det verkade nästan som att de själva inte hade någon koll. "Det är i alla fall jag jag tror", "Eller vad säger du, Hedvig/ Jakob " avslutade de i princip varje mening. Visst att konst är en tolkningsfråga, men man tycker ju att de som är insatta i ämnet bör ha ett hum om vad det handlar om. Inte idag. Därför blev jag riktigt uttåkad, besviken, rastlös - you name it! Trist! Nästa vecka ska vi dock till Moderna Museet, det vet jag med säkerhet kommer bli superkul! Go Moderna!

Fortsättning på manusläsningen!

Publicerat klockan: 22:32:10 den 2008-09-26

Malin och Jennifer läser manus.


Manusläsning idag med! Under dramalektionen spelade jag och Malin i paralellklassen upp en mor-och-dotter scen på engelska. Superkul! Nästa vecka kommer vi antagligen spela upp den igen, för att visa resten av klassen inte inte var där under dagens lektion.



Jennifer var på ett ovanligt lekhumör idag. Därav denna suddiga knasiga bild. Men jag gillar den ändå! Snart åker vi till London!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 22:27:23 den 2008-09-26

Trenchcoat, Stockh lm
Wrapklänning, Gina Tricot
Strumpbyxor, Lindex
Skor, Gabor
Halsduk, julklapp från Jenny
Väska, Åhléns
Armband, från Japan

Jobba nu!

Publicerat klockan: 16:23:36 den 2008-09-26
Hallå!
Jag är hemma två sekunder och stoppar i mig lite mellanmål innan jag sticker till jobbet. Brothers & Sisters! Eftersom alla (läs: de flesta) har fått sin lön denna vecka så förutspår jag en lyckad helg, med många kunder! Vi hörs ikväll igen! Då återkommer jag med bilder också! Take care så länge!

Frisk som en nötkärna!

Publicerat klockan: 07:20:31 den 2008-09-26
God morgon allihopa!
Glöm allt vad mediciner och penncillin heter, jag har ett bättre tips! Sov och ta en ipren! Det fungerade i alla fall på mig. Igår kväll mådde jag som sagt inte hyperbra, så jag tog en ipren och kom i säng 22:20, och idag, morgonen efter mår jag som vanligt igen! Jag är glad! Nu kan jag gå till skolan och andas ut. Vi måste vari ett helt gäng som höll tummarna, jag som nästan trodde jag var dödssjuk...

Nej, nu måste jag rappa på lite om jag ska hinna. Mitt hår var lite tråkigt idag, så jag tuperade det! Supercoolt bev det! Jag ser ut som en catwalkmodell (i håret i alla fall). Ha en underbar fredag alla underbara läsare!


Är inte den här bilden, avbildad Gwen Stefani, riktigt cool?!

Jag tror jag håller på att bli sjuk

Publicerat klockan: 21:37:25 den 2008-09-25


Som grädden på moset vart det ju dessutom inställd träning för min del idag! Stackars mig!



Nu har jag pluggat i några timmar. Känns så skönt att ha lite saker klara nu. Ungefär samtidigt som jag började plugga började jag känna att jag inte mådde så bra. Jag tror jag håller på att bli sjuk, ni vet, ibland kan man bara känna det i kroppen. Hoppas min intitution har fel. Ska bara borsta tänderna och sedan stupa i säng. Imorgon bara måste jag gå till skolan. Vi åka till Tenstas konstahall och kolla på Dadalenin och på kvällen ska jag jobba, plus hela helgen. JAG FÅR INTE BLI SJUK! Snälla, håll tummarna tillsammans med mig!


Gör jag resten av dagen

Publicerat klockan: 17:41:46 den 2008-09-25



Har det inte varit helt otroligt underbart väder hela veckan? En värmande sol har tittat fram alla dagar och samtidigt ändrar löven om till sina höstfärger. Helt fantasktiskt! Titta bara, det här är det enda molnet jag har sett under dagens gång! Jag tog till och med av mig kappan när jag susade runt på stan - och jag frös inte! Fråga Jennifer, hon om någon vet att jag fryser av ingenting!


Eftersom jag hoppade över dagens styrketräningspass för att jag ska hinna plugga lite denna vecka, är det precis vad jag planerat att göra resten av dagen! Jag har som mål att lägga undan allt vid tio ikväll, så om jag ska hinna med allt vad pauser och middag heter, ska jag inte börja försent. Efter klockan tio är det min tid. Då kan jag koppla av, läsa en bok och bara göra vad jag vill. Låter inte det bra?

Nya skor!

Publicerat klockan: 17:16:03 den 2008-09-25


Här har ni dem! Mina nya skor! Ballerina eller loafers, vad ska man kalla dem? I vilket fall som helst så älskar jag dem! Så enkla, stilrena och helt enkelt snygga! Det som är dåligt med märket Gabor är att de är så himla dyra. 910:- betalade jag för dessa. Men vad gör man inte för att beställa in skorna i en lite större storlek? Stora fötter kostar.

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 17:11:32 den 2008-09-25

Tröja, 365 Sunshine
Byxor, Gina Tricot
Loafers, Skopunkten
Väska, från Hötorget
Örhängen, Friis & Company
Ringar, Ur&Penn

- Visst syns det att jag är glad idag?!

Jakten på det perfekta manuset!

Publicerat klockan: 17:09:06 den 2008-09-25

Max och jag 100% fokuserade!


Max och Jennifer.

Idag läste ja, Jennifer, Max och Olle ett superroligt manus! Som sagt så letar vi ju material som ska passa inför vår slutproduktion i vår, som kommer utspela sig på en riktig teater. Det är ju bara så intressant! Jag har hittintills beställt två manus, ett hittade jag i skolans manusförråd och ett satt vi och läste idag. Hur kul som helst! Skrattårarna bara sprutade och vi hamnade tillslut i en hög på grund av allt skratt. Glidarna, en hysteriskt rolig pjäs om olika relationer.

Frukost

Publicerat klockan: 17:00:28 den 2008-09-25
Hej!
Jag har varit på så otroligt bra humör hela dagen! Det är ju så vackert väder, jag har köpt ett par skor, läst skitroliga manus, umgåtts med underbara vänner och helt enkelt haft en superdag! Tänk vad härligt att ha sådana dagar ibland! Kan det bero på att jag laddade med en superfrukost imorse? Avocadomacka, apelsinjuice och frukt - avgör själva!



Jag hade tänkt mig att blogga imorse, men jag hade tre minuter på mig att skriva ett inlägg - och så segade sig datan såklart! What to do? Nu får ni istället frukostbevis, lika bra för det! Inspiration inför morgondagen kanske?

En liten förklaring

Publicerat klockan: 23:08:59 den 2008-09-24

Jag vill bara passa på att förklara att livet är så underbart!
- Jag omges av helt otroligt underbara vänner
- Jag tränar och mår så bra av det
- Jag är duktig i skolan
- Hösten är vacker
- Jag tjänar pengar som, tro det eller ej, förenklar livet
- Jag är den jag vill vara
- Jag vill fortfarande lära mig, bli bättre och utvecklas
- Jag åker till London snart

Idag, till exempel, när jag tog bussen till yogan, slog en sak mig. Vad livet är underbart. Är det inte det? Håller ni inte med? Då snackar jag inte materiella saker som elektronik eller kläder, eller att jag är så cool för att jag har coola vänner. Nej, jag pratar om hur underbart livet är. Att du är du, att det var vackert väder idag, att du har vänner som ställer upp för dig och att det bara var så skönt att gå hem från jobbet idag. Kan ni inte också tycka det? Jag vill bli bättre på det, ni kan ju lika gärna haka på med en gång: börja uppskatta vardagens enkla ting! Uppskatta livet. Ett gott skratt förlänger livet. Live while you can!


En anledning till varför livet är så underbart!


Presentation i venska c = great!

Publicerat klockan: 21:39:38 den 2008-09-24


Hur kommer det sig att jag alltid lyckas sprida ut mig så mycket när jag är i skolan? Visst att jag gillar att göra det personligt, men kolla bara det här bilden!
Idag hade jag och Agnes en presentation i svenska c som gick dunderbra! Vi hade en vecka på oss att utifrån olika texter inom kommunikation  skapa en lektion, med framförande, övningar och allt annat som hör till. Vi hade läst häftena, gjort stödanteckningar och på cirka fem minuter gjorde vi resten! Vem som skulle säga vad, vilka övningar vi skulle göra, vad vi skulle säga.. allt. Och vi klarade det underbart bra! I'm happy!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 21:34:35 den 2008-09-24

Kavajjacka, Lindex
Linne, EastWest
Scarf, från mormor
Klocka, från Paris
Örhängen, Pearls for Girls
Byxor, H&M
Skor, Converse

Galet trött

Publicerat klockan: 21:27:12 den 2008-09-24
Hej igen!
Nu är jag hemma och helt slut! Jag har inte pausat en enda gång idag, vilket jag kanske skulle behövt. Kört lite för hårt så att säga. Men, men, det finns alltid tid för att bättra sig! Imorgon längtar jag något jävulskt till styrketräningen, men jag kanske helt enkelt får ställa in den med tanke på allt som måste göras. Skola, läxor, plugg... I helgen har jag ingen tid till det med tanke på att jag jobbar, så imorgon är väl enda tillfället! Well, well, vi får se.

Yoga. Tufft som bara den! Med tanke på att jag inte får/kan/vill köra fullt ut med tanke på mitt knä så kunde jag inte göra alla övningarna, men jag kämpade på. Vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon! Det var något så fruktansvärt jobbigt, men jag älskar det samtidigt! Som coachen sade, man får ge det några gånger innan man kommer in i det. Det är precis vad jag tänker göra! Just nu känner jag mig bara trött och har ont i kroppen. Så är det när man tränar.



Här har ni förresten bilden från gårdagens powerwalk som jag lovade! Vackert va?!

Mellanlandning

Publicerat klockan: 17:42:19 den 2008-09-24
Hej alla glada!
Kom hem för två sekunder sedan. Ska kolla en busstid, sedan åker jag direkt iväg till dagens yoga-klass på Sats. Första gången, ska bli intressant att se hur det blir!
Bilder kommer när jag är hmma igen. Som ni kanske förstår så hinner jag inte riktigt med det i rushen just nu. Kram!

Tiden räcker inte till!

Publicerat klockan: 21:46:13 den 2008-09-23

Jag önskar jag kunde spendera mer tid med sådana här saker framför mig...


Jag är grymt sugen på att plugga, men tiden hinner hela tiden ifatt mig! Jag har gjort lite ikväll, men man hinner ju knappt börja innan klockan blivit sent. Och jag menar, hallå, sömn behöver alla kroppar!

Bild från min underbara powerwalk kommer imorgon. Nu ska jag försöka utnyttja tiden så bra som jag bara kan innan jag går och lägger mig! Ciao!

Hurtbulle där!

Publicerat klockan: 19:03:55 den 2008-09-23

Man måste ju bara ut när det har varit toppenväde hela dagen!



Nej, nu fick jag ett litet ryck här! Jag läste i en artikel att man ska komma ut mer i solen, av massa olika anledningar, så det är precis vad jag tänker göra! Dessutom läste jag på Ebba von Sydows blogg att hon tänkte försöka komma ut på en powerwalk innan det blev för sent. Jag skulle bli glad (inte egentligen) om det visade sig att jag kom ut på en liten walk ikväll och inte hon. Alltså: ut på en liten powerwalk!

Senare blir det middag och lite plugg! Ha en underbar tisdagskväll! Och glöm för Guds skull inte att vara effektiva!

En hopplös dag

Publicerat klockan: 18:33:03 den 2008-09-23

Hopplöst.



Vilken dag! Jennifer och jag har försökt boka London-biljetterna hela dagen, men hela tiden är det någonting som inte fungerat. Det är så frustrerande, vi hann inte äta någon lunch, kom nästan försent till alla lektioner, till vilket pris? Att datorerna inte fungerade, numret inte var rätt och ingenting stämde? Helt klart ovärt.
Eftersom vi inte fick i oss någon lunch och satt och jobbade så länge med flygbiljetterna skippade vi besöket på Dramtens bibliotek. Vi tar det imorgon istället.

Jag har haft kanonont i huvudet hela dagen. Är supertrött nu, men ska äta lite middag och plugga lite innan det blir för sent. Massa saker som ska göras; framförallt läsas. Well, well, bara att sätta igång på en gång!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 18:08:02 den 2008-09-23

Kappa, Eve of Eden
Kofta, 365 Sunshine
Wrapklänning, Gina Tricot
Leggins, H&M
Stövlar, Gabor
Väska, från Hötorget
Scarf, från mormor
Armband, från Japan
Örhängen, Pilgrim

Projektarbete

Publicerat klockan: 10:41:34 den 2008-09-23
Hallå igen!
Nu sitter jag i skolan med Jennifer och jobbar på vårt projektarbete. Massa planupplägg, papper, häften, mappar och fakta framför oss. Idag planerar vi att boka biljetter till London under höstlovet. Snart ska vi ha möte med Lise-Lotte som hjälper oss inför resan, med all information och så vidare. Nej, nu måste vi fortsätta. Ha en underbar dag!

En kortis på morgonen!

Publicerat klockan: 09:00:56 den 2008-09-23
God morgon allihopa!
Hoppas det är bra med er! Jag ska springa till bussen om två röda, men tänkte först påpeka att jag sovit nio (!) hela timmar i natt!  Känns helt otroligt! Jagh ar vaknat med en ny kraft! Dagen kommer spenderas i min rödsvart-mönstrade wrapklänning. Bilder kommer i eftermiddag!
Ska förretsen till Dramatens bibliotek idag med Elin och Jennifer och kolla efter bra manus. Återkommer som sagt senare! Kram på er!


Idag har jag, precis som Beyoncé, wrapklänning på!

Känns bra efter träning

Publicerat klockan: 20:02:45 den 2008-09-22
Pilatesträningen var som jag trodde - intensiv! Jag slår vad om att jag kommer få träningsvärk i armarna imorgon! Vi stechade benen väldigt mycket men inte alls armarna. Inte det bästa kanske, med tanke på att det var just armarna som jobbade mest.
Efteråt bastade jag. Det var hur skönt som helst; jag gör det inte så ofta, men när jag väl gör det så njuter jag. Att bli supervarm i hela kroppen och känna hur alla stela punkter i kroppen löses upp. Underbart!
Nu känner jag mig så himla fräsch, men samtidigt trött. Känner nästan för att gå och lägga mig nu, fast det finns fortfarande en hel del att göra innan det blir dags for det. Ska äta lite sen middag och eventuellt plugga lite - om jag orkar! Kram på er!


En av övingarna vi gjorde. Tro mig, det är tuffare än vad det ser ut!

Pilatesklass!

Publicerat klockan: 16:23:40 den 2008-09-22
Klockan 17:30 idag är det dags för ett nytt pilatespass. Ska bli superkul! Och intressant, eftersom min personliga tränare är tränaren! Jag är supersugen på att träna igen! Fick jag som jag ville skulle jag vilja spendera flera timmar i gymmet och inte ha några skador i knät. Det är ju bara så kul! Att gå till gymmet räknas, för mig, som min egna tid. Tid då jag får göra vad jag vill, koppla av och bara tänka på mig själv. Alla behöver lite sådan tid i vardagen för att kunna må bra. Att ta ett bad, träna, titta på en film...

Träningsväskan är redan packad, nu jag ska planera vilka saker jag behöver prioritera i veckan. Läxor, egen tid, träningar, redovisningar och så vidare. Ha en fortsatt bra måndag!


Kändisarna gillar också att träna!

Otroligt intressant dag i skolan!

Publicerat klockan: 16:07:13 den 2008-09-22
Hej alla underbara läsare!
Jag har haft en superbra dag i skolan idag! Nu när jag går sista året i gymnasiet och teaterlinje kommer jag och min klass sätta upp en förställning ute på en riktig teater i vår, även kallad slutproduktion. Just nu håller vi på att kolla igenom tonvis med manusmaterial. Under lektionen prövade vi spela upp en bit ur en pjäs, som var helt galen. Det var på ett café i New York under 50-talet, där alla stadens konstiga typer höll till. Det var liv och rörelse hela tiden, vilket var en riktig utmaning men ändå oerhört kul! Jag meddelar såklart er när vi bestämt oss för vilken pjäs vi valt, men lugna er, det är flera veckor tills dess.

Under religionskunskapen hade vi två killar som föreläste om Israel- Palestina konflikten. Den ena killen var paletinier och den andra jude. Jag lyssnade helhjärtat, det är så mycket mer intressant att lyssna på ett par föreläsare om kan ämnet än en vanlig lärare som står och rabblar fakta ur en bok.
Den ena killen, juden, var helt sjukt snygg! Jag vet inte om det är tillåtet att vara så snygg, men tydligen går det eftersom han var det. De lämnade ut sina mailadresser och sedan fick Jennifer och jag i uppdrag att visa dem till matsalen happy moment! Såklart, trevlig som man är, åt vi tillsammans med dem! Kan det bli bättre?!

Under kultur- och idéhistorian berättade vår Harriet om Straussberg och hans method-acting, och hur det var när hon gick på hans skola i New York - samma skola som Peter Stormare och Marilyn Monroe gick på! Helt otroligt instressant. Jag är säker på att en vanlig Svensson skulle tycka det var kul att lyssna på. Tänk er då mig; kulturintresserad tjej som älskar teater! Mina öron och ögon var stora som tefat under hela lektionen.



Bästa pluggtipset!

Publicerat klockan: 21:40:10 den 2008-09-21


Bästa receptet för att kunna plugga på det ultimata sättet: en kopp jasminte samt en skål med nötter, russin och torkade aprikoser! Ikväll har jag läst, för många, sidor ur Wuthering Heights, av Emily Brontë. Kila bra att köra på för fullt, vecka 42 är det muntiligt förhör!

Nu ska jag göra mig i ordning för sänggående; imorgon blir en tidigt uppstigning - som vanligt! God natt!

Underbar lunch

Publicerat klockan: 17:34:22 den 2008-09-21


Vi lunchade även på Moderna. Blå Porten och Moderna är mina favoritrestauranger! Jag älskar maten, inredningen är mysig och de ligger placerat på så vackra platser, dessutom lyckas jag alltid ha supertrevligt när jag är där! Även idag! Svampstuvning för min del och blåbärspaj till efterrätt. Mmm!



Sedan åkte jag och Mami direkt till Hagsätra och kolla på lillebror Jens fotbollsmatch. Mot slutet av matchen tittade solen fram också vilket var superhärligt! Nu är vi hemma igen, jag är supertrött och ska därför ägna resten av kvällen till att bara ta det lugnt och plugga lite förstås! Trevlig fortsatt söndag sötisar!



Moderna Museet

Publicerat klockan: 17:28:10 den 2008-09-21
Hallå!
Imorse gick jag upp med en tung kropp. Jag hade fått träningsvärk i armar och revben från gårdagens pilates och var supertrött. Men det gick snabbt över, för jag har haft världens härligaste söndag! Mami och jag åkte till Moderna Museet och kollade på de olika utställningarna. Jag var supersmart och passade samtidigt på att plugga i nutdia konst. Jättemånga tavlor som vi ska kunna och har diskuterat på lektionerna hänger nämligen inne på Moderna, så jag berättade om varje konstnär, vad målningen betydde och vad som var så speciellt med just den konststilen för Mami. Supersmart med två flugor i en smäll!


Hemmakväll

Publicerat klockan: 23:59:13 den 2008-09-20


Myskväll ikväll. Har kikat på the Aviator med Mami och Daddy, ätit lite räkmackor, målat och myst lite med familjen. Typisk lördagskväll, en sån som man inte är med om så ofta nu när man är lite äldre och inte hemma lika mycket. Lovely i alla fall. Nu ska jag försöka få 12 åriga Jens i säng, han är grymt seg! Så var i och för sig jag också i den åldern, man gjorde allt för att få gå och lägga sig senare! Well hell, imorgon är det Moderna Museet med Mami som gäller, sedan drar vi vidare och kikar på fotbollsturnering! God natt!

Mina nya satinbyxor!

Publicerat klockan: 14:43:02 den 2008-09-20
 

Här har vi bilder på mina nya, billiga, underbara satinbyxor! Jag älskar dem! Ännu mer för att de var till ett så otroligt bra erbjudande! Kan se framför mig att jag kommer använda dem som mina nya favoritbyxor!
Nu ska jag byta om och plugga lite! Vi hörs senare!

Dagens planering!

Publicerat klockan: 14:02:03 den 2008-09-20
Det är nog inte många 18 åringar som går upp klockan 8:00 en lördagsmorgon - frivilligt! Men det gör jag! Jag var tvungen att gå upp den tiden för att hinna till träningen, men jag känner nu att jag skulle behövt sova lite till. En timme hade nog gjort susen. Jag har så mycket plugg att ta itu med idag, och då måste man ju vara på topp! Ska äta lite lunch och byta till lite mysigare kläder och sedan sätta igång! Till ikväll ska jag köpa lite naturgodis och titta en en film. Bara ta det lugnt. Jag får den uppmaningen av mina föräldrar allt för jämnan nu för tiden, de tycker jag ska tagga ner lite. Det tycker i och för sig jag med, men jag hinner inte med allt som ska göras då! Nej, lunch var det!

Förresten, bild på mina nya byxor kommer under dagen! Ha en underbar lördag!

Pilates och bågar

Publicerat klockan: 13:55:37 den 2008-09-20


Nu är jag hemma från pilatesträningen. Vad tufft det var! Som ett riktigt ordentligt styrkepass, jag är helt öm i musklerna nu! Efteråt gick jag förbi Gina Tricot och prövade ett par satinbyxor, som satt supersnyggt! Och det bästa av allt: de kostade 99 kronor! Helt sjukt bra! Jag hade i och för sig inte med mig plånboken, men jag kallade på min Mami, som var världens, världens underbaraste och kom med pengar. Kan man vara bättre?!
Som tack följde jag med henne till optikern och prövade ut lite olika bågar. Dags för henne att köpa ett par tuffa varianter nu! Och vilka ska man välja; det är ju en djungel att ta sig igenom! Jag hittade ett par bågar som passade mig superb, så jag bad Mami att ta ett kort, det blev i denna vinkel, som hon tyckte var jätterolig (därför skrattar hon, och sedan smittade det av sig på mig).

Verkligheten

Publicerat klockan: 21:38:26 den 2008-09-19

Ville ha en bild på Natacha Peyre bara för att hon är så söt!


Hemma igen. Det gick bra att jobba, som vanligt. Tiden gick fort och långsamt, som vanligt. Jag tjänade pengar, som vanligt. Jag älskar att tjäna mina egna pengar, som vanligt. Allt är som vanligt. Därför känner jag ett riktigt sug efter London som Jennifer och jag ska besöka under höstlovet! Det ska bli så kul! Just nu spenderar jag verkligen inga pengar för att jag ska ha mer att spendera mer när vi är där. Jag skriver upp alla butiker jag vill besöka, alla saker vi ska gå och se. Det blir helt perfekt, eftersom jag kommer bo hos Hannah och Jennifer hos Sarah, så vi får gratis husrum och gratis guider. Kan det bli bättre?!

Nej, tillbaka till verkligheten. Jag njuter verkligen av livet jag lever- det är så spännande! Imorgon börjar jag dagen med ett pilatespass på Sats, vilket jag verkligen längtat efter! Träning är det bästa som finns! På söndag bär det av mot Moderna Museet med Mami/Daddy, de har inte riktigt bestämt vem som ska gå med mig än. Dock tror jag det lutar mot Mami. Tänk vad härligt om det skulle vara vackert väder och sitta i restaurangen och njuta av god mat, trevligt sällskap och en underbar utsikt! Nu jäklar är det helg! Vila upp er och gör vad ni vill - fast glöm inte att plugga lite också! Kram!

Dagens Oufit

Publicerat klockan: 15:45:51 den 2008-09-19

Kofta, från mormor
Kofta (rosa), 365 Sunshine
Linne, EastWest
Byxor, Gina Tricot
Skor, Converse
Väska, RK Läder
Halsduk, Gina Tricot
Oversizemössa, från Grekland

Höstens bästa sida

Publicerat klockan: 15:43:52 den 2008-09-19

Höstens vackraste sida.


Kolla vilket underbart väder det är idag! Jag skulle nästan göra vad som helst för att vara på mitt favoritställe number one, Djurgården! Men, men, ska man jobba så ska man. Carolina och Jenny kommer hit om en liten stund. Vi ska dela ut presenter från när vi varit i Japan/Grekland i somras. Ska bli spännande att se vad jag får!

Jag trodde det var helg...

Publicerat klockan: 09:41:29 den 2008-09-19
Morning!
Vaknade av mig själv idag och trodde fullt och helt på att det var lördag! Trist, en dag kvar i skolan först! Det är inte så att jag inte vill gå till skolan, men jag har längtat så himla mycket efter helg de senaste dagarna, så man blir ju klart lite besviken när man inser varför alarmet är på. För att få in helgkänslan helt skulle det vara toppen om jag bara gick iskolan idag och sen åkte och tränade, inte åkte direkt och jobbade. Fast å andra sidan är det bara för några timmar, så jag får helt enkelt vara fräck nog att stå ut.

I helgen blir det film/bio och moderna museet med antigen Mami eller Daddy. Någon av dem ska få spendera lite egen tid med sin dotter; vilken lyx va?! Nej, nu blir det frukost för min del! Gör det här till den bästa dagen på veckan!


Idag är det fredag; gör det till en toppendag! Bara du bestämmer!

Hon stjäl Kate Moss uppmärksamhet

Publicerat klockan: 21:03:06 den 2008-09-18
08024003.jpg

Hey! Det är inte bara Kate Moss som skapar rubriker på London Fashion Week; kolla bara in superdupersnygga Emma Watson! Papparazzisarna är som flugor kring tjejen!
Nu jäklar blir det analysering av 'dis poem' så det bara skriker om det!

Jag återhämtar mig...

Publicerat klockan: 20:53:52 den 2008-09-18
Ah, vad svårt att skriva den här analysen av dikten! Om ni är intresserade, kolla in "Dis Poem" av Matabaruka. Tufft, säger jag bara! Åkte och köpte en chokladkaka från Lindt (70% såklart!) och hämtar nu lite nya krafter. Diskuterar lite med Hannah Banana om hur jag ska tackla denna dikt! Klockan nio har jag som mål att runda av, vi får se när jag hamnar i säng.  Första lektionen imorgon är inställd, så jag har lite sovmorgon - skönt!
Nej, nu ska jag jobba på som en annan dåre! God kväll!


Att skoshoppa!

Publicerat klockan: 17:20:00 den 2008-09-18
Efter skolan åkte Jennifer och jag och "skoshoppade" som hon så fint kallade det. Jag prövade massa, massa och åter massa skor, men tror jag kommer köpa dessa:



Snygg, matt färg som passar toppen nu till hösten! Vad tycker ni? Like it? Förstår ni förresten att det fanns en hel del skor att välja på? Kolla bara!



Åh, jag är så irriterad! Hela eftermiddagen har jag gått omkring med känslan av att det är något jag ska göra, men jag kommer inte på vad det är. Har ni kännt så någon gång? Ungefär som när man åker på semester och är säker på att man glömt något hemma. Trist! Det kanske är något jätteviktigt!

Nu måste jag börja med att analyze a poem. Det är till engelska c, där dikterna är hämtade från den post-koloniala tiden = en utmaning! Bäst att sätta igång right away!

Dagens outfit

Publicerat klockan: 17:08:07 den 2008-09-18

Kofta, 365 Sunshine
Tunika, Gina Tricot
Strumpbyxor, Lindex
Stövlar, Gabor
Halsduk, Viva la Diva i Kristianstad
Väska, från Hötorget
Halsband, från Grekland
Klocka, från Paris

Berättelser vid matbordet

Publicerat klockan: 17:01:54 den 2008-09-18
Hallå!
Hemma igen, från skolan och allt vad det innebär. Som sagt så försov jag mig ju på morgonen, så jag missade engelska c -lektionen. När jag skulle gå och sätta mig i matsalen idag upptäckte att jag att engelskaläraren satt och tittade konstigt på mig, och så började han peka med fingret, som "ajabaja", och skakade lite lätt på huvudet.
- Var var du på lektionen? frågade han (över halva matsalen). Jag sprang fram till honom med brickan balanserande i händerna.
- Alltså förlåt så hemskt mycket! Jag försov mig! Helt ofrivilligt! Det var inte med min mening!
- Nej, nej, säger han och återgår till sin tallrik. Det visar på att du faktiskt kan försova dig.

Värsta gullig kommentar! Jag är ju en sån person som nästan alltid är i tid och kommer på alla lektioner, så han blev helt enkelt lite smått förvånad över att inte ha mig där under lektionen. Han blev inte sur, arg, besviken eller så.
Och just det, ännu en till sak hände i matsalen. L (läraren) står och pratar med vårt bord, så kommer John från ettan fram och säger att han inte kom på lektionen, eftersom han försov sig.
- Jaja, sa L. Ingen verkar vilja komma på mina lektioner längre. Inte ens Julia!
- Just det! utbrister Lynn. Jag kan inte komma nästa lektion, för då ska jag operera mig.
- Ser ni?! Ingen vill komma på mina lektioner länge, sade han och med ett flin på läpparna lämnade han vårt bord som alla skrattade så tårarna rann.

Ofrivillig sovmorgon

Publicerat klockan: 08:32:52 den 2008-09-18
God morgon!
Lyckades på något vis stänga av alarmet imorse pch fortsatte sedan att sova vidare. Alltså, jag försov mig och missar engelskan. Inte bra, men jag ska inte stressa för det. Om en dryg halvtimme går nästa buss till skolan, det kommer jag hinna. Tänkte ha på mig strumpbyxor idag, tyckte det var riktigt varmt och bekvämt igår!

I eftermiddag hade det varit skönt att träna, men jag ska ta det lite lugnt med knät nu i början. Dessutom har jag diverse läxor att göra och maila in - ingen vila här inte! Ska försöka hinna en sväng förbi King Size skor också och kolla utbudet. Ska se om jag kan få med mig Jennifer som smakråd... Ha en toppendag!


Skulle nästan ge vad som helst för att sitta på ett café i Paris och äta frukost just nu...

En objuden gäst

Publicerat klockan: 23:52:46 den 2008-09-17


Usch. När jag öppnade dörren till mitt rum såg jag att jag hade en objuden gäst på besök. Jag skrek inte eller så, men flämtade till när den kröp in under garderoben, eftersom jag insåg att den skulle bli svår att få tag på där under. Spindlar skrämmer mig inte, bara de låter mig vara så låter jag dem vara. Annat är det med ormar. Fråga Jennifer ska ni få höra.
Alla fall så fick jag och hämtade en ihålig innebandyklubba, som jag stack in under garderoben, som spindeln snällt kröp in i. Sedan kastade jag ut klubban på gräsmattan. Där kan han allt ligga och skämmas. Man går inte in i mitt rum utan tillåtelse. Inte om man är objuden. Speciellt inte om man är en insekt.

Nu har klockan blivit sent. Är lite smått irriterad över att vi inte fick kompledigt imorgon, eller ätminstonde sovmorgon. Jag känner redan nu att jag inte kommer kunna prestera lika bra imorgon som jag egentligen skulle vilja. Hörs imorgon! God natt!

Akta er för äggligan!

Publicerat klockan: 23:47:23 den 2008-09-17


Innan teatern började mötte jag upp denna pingla! Hon hade precis varit och ätit en romantisk middag med sin pojkvän, gulligt va? Var bara tvungen att ta en bild på henne, älskar verkligen hennes strumpbyxor!

TRE SYSTRAR. Hur kommer det sig att föreställningar på Stadsteatern alltid börjar lyckligt och slutar med att hela publiken blivit deprimerad? Alltid! Kan det inte vara tvärtom istället, då får ju pjäsen i vilket fall som helst i sig sin hemska bit, den biten då alla problem inte verkar ta slut. Äsch. Lite irriterad blir jag. Det fanns liksom inget syfte med den. Vad var budskapet? I pjäsen fanns det i alla fall en hel del kända skådespelare. Frida Hallberg, han som spelar morfar i Skärgårdsdoktorn och massa andra som jag inte kan namnet på. Jennifer och jag knuffade på varandra varje gång det kom in en ny, känd, skådespelare.

Måste bara säga en sak innan jag går och lägger mig. När jag stod och väntade på bussen, tillsammans med en kille, från Iran eller så tror jag, kom det en bil som susade förbi. Jag stod och läste min Queen. Helt plötsligt märker jag att någonting flyger, precis framför mig. De från bilen skriker. När jag tittar upp ser jag vad de kastat. Ägg. Killen och jag tittar på varandra. Jag suckar och han skakar på huvudet. Ägget hade landat precis mellan oss. Två tjejer kommer och killen förklarar varför det ligger ägg på marken. "De måste varit rasister", säger han. Jag som tänkte att de i bilen tyckte jag såg för snofsig ut, och ville förstöra min outfit. Tjejerna berättar att de också höll på att bli träffade av ett flygande ägg. Då åker bilden förbi igen, och en tjej, drygt 15 år, lutar sig ut och skriker "AKTA ER FÖR ÄGGLIGAN!" och kastar en tom äggkartong ut genom rutan.
Ville bara förvarna er om det när ni är ute sent på kvällen. Akta er för äggligan.

Huvudvärk

Publicerat klockan: 16:15:37 den 2008-09-17

Usch, mitt huvud!


Aj, aj, jag har så ont i huvudet! Har tagit en ipren, ikväll måste jag vara på topp! Jag lovar att vi kommer få en skrivuppgift att skriva till Tre Systrar, och då vill jag kunna observera allt som händer på scen. Tror faktiskt att jg drack lite för lite vatten under styrkan. Jäklar också! Jag har ställt in en middag med trevligt sällskap idag och så sparar jag den inderaktiva jobbutbildningen till senare... Allt för att bli kry igen, inte sant?!
Nu håller jag på att göra mig i ordning inför kvällen. Gör det först, så kan jag sätta mig ner och plugga en stund sen. Ta hand om er!

Två brev

Publicerat klockan: 15:08:08 den 2008-09-17


Idag blev jag riktigt glad! I brevlådan fick jag hem två brev; ett med min lönespecifikation och ett med magasinet Queen! Nu blir det plugg, dusch och utbildning för hela slanten! Hörs senare! Ha en toppendag!

Tips till träningen!

Publicerat klockan: 15:02:09 den 2008-09-17


Medan jag ändå är på topp med träningen, ska jag ge lite tips för att komma igång! För er som inte tränar har som mål att träna minst två gånger i veckan.

1. Boka tid för träningsvägledning. Tillsammans med en instruktör hittar ni ett träningssätt som passar just dig.

2. Hitta en träningskompis. Träna, svettas och sporra varandra!

3. Variera din träning. Då behåller du motivationen och minskar risken för ensidig belastning.

4. Kom som du är. Det viktigaste med dina träningskläder är att du trivs i dem!

5. Ha alltid en träningsväska packad. Bra saker att ha i träningsväskan:
- Sköna träningskläder
- Träningsskor som är max 2 år gamla
- Träningsdagbok
- Vattenflaska
- Hänglås
- Liten "svetthandduk" att använda under träningen
- Hadduk, tvål och shampoo
- Rena underkläder

I love training!

Publicerat klockan: 14:48:09 den 2008-09-17

Jag tränade två timmar! Visst är jag duktig?!


Vad underbart det var att träna! Känna att musklerna jobba till max, svettas lite, strecha hur länge som helst och bara njuta av att kunna röra på mig! Jag älskar verkligen att träna!
Det var så skönt att vara där mitt på dagen, det var inte alls så mycket folk där, så man slapp vänta på att ens maskin skulle bli ledig eller höra allas flåsanden och eventuellt stirrande blickar. Jag vill ha fler studiedagar!
Allt är så fräscht på Sats, maskinerna, omklädningsrummen, träningslokalerna... stämmer saker som dessa är jag beredd på att betala ett lite högre pris! Att dessutom alla som jobbar där känner igen en och på ett positivt sätt utbrister "Är du här igen?!" och peppar mig får mig att vilja gå dit varje dag! Det kommer jag förstås inte hinna med, men blir man bemött med den attityden varje gång jag kommer dit, ska jag försöka vara där så ofta jag bara kan!

Dagens schema

Publicerat klockan: 10:33:33 den 2008-09-17
God morgon!
Idag känner jag mig riktigt taggad inför en spännande dag! Använder min TENS nu, och när en halvtimme gått ska jag äta frukost. Gröt och te blir det. Mums!
Sedan kommer jag svida om till mina träningskläder och köra ett styrepass på Sats, can't wait! Ska bli så kul att se hur mycket det tar. Och att äntligen få börja träna säger allt! Vore det inte för mitt knä hade jag kört järnet vid det här laget!

Under eftermiddagen ska jag göra en interaktiv utbildning med jobbet och PLUGGA! Toppen, toppen! På kvällen blir det tre systrar på Stadsteatern, kul!
Så, då har jag kört igenom hela dagens schema då! Bäst att sätta igång med det samma!


Så här står det förresten på Childhoods hemsida: (som drottning Silvia har hand om!)
"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Här är min länk till deras hemsida; http://www.uppdragbarn.se/. Kom igen nu alla underbara läsare och bloggare! Ge järnet!


Ikväll och imorgon

Publicerat klockan: 22:59:41 den 2008-09-16
Nu under kvällen har jag pratat med massa underbara vänner - vad skulle man göra utan dem?!, och bokat in lite träningstider inför den snaraste framtiden. Jag blev så oerhört peppad under mitt möte idag på Sats med Camilla (även min granne!), så imorgon när jag har studiedag ska jag köra mitt specialutformade träningsprogram. Ben, rygg, bröst, axlar, mage... det ska bli så kul! Det är nästan så jag är så exalterad att det pirrar i kroppen, hoppas jag kan sova ikväll bara så jag är fit for fight imorgon!

Morgondagen ser ut så här:
* Styrketräning på Sats
* PLUGGA!
* Tre Systrar, Stadsteatern, 19:00

Nu ska jag göra mig i ordning för sängen! Tänkte varva ner med ett kapitel ur Wuthering Heights, så somnar jag förhoppningsvis med en gång. Det gamla engelska språket i boken är rätt så avancerat...

Chitchat

Publicerat klockan: 20:43:09 den 2008-09-16

Nu ska jag vara lite mysig och ha en pratstund med min Mami. Vi kan prata hur länge som helst. Imorgon har jag studiedag, så jag kan gå upp lite senare om det skulle behövas. På kvällen kommer jag gå och se Tre Systrar på Stadsteatern - ska bli spännande!
Nej, nu ska jag fixa något att äta och börja chittchatta lite!


Jag ska på Nobelfesten, eller?

Publicerat klockan: 20:22:11 den 2008-09-16

Tanken dök upp när Jennifer pulade lite med mitt hår och, tydligen, tog en bild!


Jag känner för att gå en en fin fest, varför inte Nobelmiddagen? Jag vill sätta upp håret i en riktigt pampig frisyr utan att känna mig överdådig - mer glamorös, helst mer än alla andra. Att folk ska titta på mig och tänka "Hjälp, vad vacker hon är!", eller se min underbara håruppsättning eller magnifika kläninng. Skulle inte vara helt fel, för en kväll liksom! Förresten, det sitter ju i blodet! Jag borde klara det galant! Mormor och morfar var på flera Nobelfester tillsammans. Nej, jag ska rätta mig själv, så att alla där ute som inte förstår sig på ironi inte blir rosenrasande. Klart inte sådant sitter i blodet. Fast jag tycker det är riktigt häftigt att de har varit på ett sådant partaj tillsammans. Love you guys!

Så här äter man Oreos!

Publicerat klockan: 20:13:19 den 2008-09-16

När Jennifer och jag som hastigast slängde i oss mellanmål på 7eleven, kollade vi in Oreo-paketet vi köpt. På baksidan fanns en beskrivsning för hur man äter dem! Jennifer stegen! - Förresten, är det inte lite konstigt att kakan är svart men smakar choklad? Man tycker ju att det borde vara laktris med tanke på färgen...


1. Dela på kakan, och se till att smeten kommer på båda delarna.



Sätt ihop kakdelarna igen.



Doppa i mjölk - helst varm kom vi fram till!



Njut!


Onödiga utgifter

Publicerat klockan: 20:06:33 den 2008-09-16

Mellanmål = onödig utgift.


Så irriterande. Jennifer och jag har ju sagt att vi köpa minimalt innan London-resan, så vi har mer pengar att spendera när vi faktiskt är där.
1) Efter vårt möte med Lise-Lotte hade vi bara några minuter på oss att äta lunch. I matsalen var det meterlånga köer, vi skulle aldrig i livet hinna till nästa lektion. Vad skulle vi göra om inte springa till caféterian och köpa varsin avocadomacka?
2) Efter skolan insåg jag att jag inte skulle hinna hem innan mitt möte på Sats, så jag var helt enkelt tvungen att köpa lite mellanmål på 7eleven för att orka med en lång och kul eftermiddag. Dock blev den nyttig; trekantsmacka och yoghurt.

Det är just på sådana här små utgifter som ekonomin rasar! Jag vill så gärna spara in på pengar, men vad ska jag göra när jag akut behöver mat i magen?!

Är jag en kändis?

Publicerat klockan: 19:59:06 den 2008-09-16

Känd?


Idag har jag ju självklart varit i skolan. Haft lektioner som alla andra vanliga människor i min ålder.
En sak har jag lagt märke till. Eller, både jag och Jennifer har lagt märke till något. Folk stirrar i skolan. På mig. De flesta är killar, mestadels elare tror jag. Folk stirrar mer än vanligt. Jag menar, visst att jag är lång, så till det sättet är jag van att folk tittar, men som det varit de senaste två veckorna... vad är det med folk egentligen?! Man börjar ju undra; är det för att jag ser bra ut, att jag är lång, eller har något pucko spridit något falskt rykte om mig? Det sista känns troligt, men ändå inte, jag har nämligen lite svårt att tro på att ett rykte om en person skulle kunna nå skolans 2000 elever, eller vad tror ni? Nej, jag får helt enkelt hoppas på alternativ ett och två; att jag är för jäkla snygg och lång!

Hur tycker ni att jag ska tackla detta? Ignorera, fråga någon, eller vad?! Snälla, dela med er!

Möten hela dagen!

Publicerat klockan: 19:52:21 den 2008-09-16

Möte med Lise-Lotte och Jennifer.


Vilken dag! På det stora hela har den bestått av möten, möten och åter möten. Först hade jag och Jennifer ett möte med vår projekthandledare Elin, sedan ett med Lise-Lotte, som hjälper oss med resan inför London, och nu under kvällen hade jag ett möte med Camilla på Sats. Jag älskar möten! Det är så himla kul; att diskutera och vrida och vända på olika frågor, ha tusentala papper, häften och böcker framför sig. Pennan glöder i anteckningsblocket. Idéer diskuteras och allting utvekclas. Kan det bli bättre?!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 19:46:13 den 2008-09-16

Kavajjacka, Lindex
Tröja, 365 Sunshine
Halsduk, Gina Tricot
Jeans, Cubus
(och resten som inte syns!)
Skor, Converse
Väska, från Hötorget
Örhängen, Pearls for Girls

TENS

Publicerat klockan: 22:35:11 den 2008-09-15

Så här ser TENS-apparaten ut! Fyra elektroder; två på vänster sida och två på höger.


Jag lyckades komma i gång lite senare än tänkt med pluggandet, men allt gjordes noga och effektivt så jag fick en hel del gjort! Har bland annat mailat in loggboken i projektarbetet och en writing task vi har tills imorgon i engelska c. Känns kanon att ha det klart! Tror nästan att jag ska belöna mig själv med någonting när jag bloggat färdigt!

Här använt min TENS i en timme idag. Det känns super! Normalt sett brukar jag bara få ha den i 30 minuter, men egentligen kan man ha den på hela dagen om man vill, så jag testar lite längre.
För er som inte vet det så har jag sjukt mycket problmen med mina käkar. Det är alltid en bitande, känsla i käkmusklerna som gör så fruktansvärt ont att jag måste ta tabletter, och nu har jag fått hem en TENS-apparat på recept. Det är kort och gott en el-massage maskin som ska hjälpa att lösa upp späningarna i mina käkar. Än så länge har det inte fungerar revolutionerande, men det känns alltid lite bättre precis efter att jag använt den. För er som nu oroar er - var lugna! Den är inte farlig att använda överhuvudtaget!

Chopstick

Publicerat klockan: 22:34:59 den 2008-09-15


Jag hade precis satt mig ner framför mina skolböcker och ville få håret ur ansikten, så jag gjorde en svinryggsuppsättning och trädde en chopstick igenom! Snyggt va?! Egentligen har jag så pass tjockt hår att chopsticksen bara åker ur håret, men inte denna gången. Jag lyckades på något sätt bulla ihop håret i svinryggen, så att det höll sig hela kvällen! Lyckat!

Förresten är det inte vilken chopstick som helst! Den fick jag, bland annat, av min bror John när han var i Italien senast. Älskar den!

Sats äger!

Publicerat klockan: 16:35:11 den 2008-09-15


Måste bara påpeka att Sats är grymma! Under förmiddagen ringde en tjej och påminde mig om mitt möte med dem imorgon, och för en stund sedan ringde en annan och, rent allmänt, frågade om jag hade kommit igång med träningen! Toppen för dem som medvetet låter bli att träna! Nu har jag ju inte varit där på snart tre veckor, på grund av att jag skadade knät. Så jag är ingen lat mask som tappat suget, utan bara hade oturen att skada mig under mitt andra pass där! Längtar verkligen till imorgon!

Så här pluggar jag!

Publicerat klockan: 16:29:19 den 2008-09-15


Helt slut efter en dag i skolan!


Hemma efter en dag i skolan. Är helt slut. Jag sov ju så lite i natt och det tar ut sin rätt nu. Men, men, det är flera timmar kvar på detta dygn som ska tas vara på! Nu ska jag duscha, sätta på mig myskläder, bre lite goda mackor och fixa en kopp te och sätta mig ner och plugga. Länge.
Hoppas jag känner mig pigg efter duschen och är trött när jag ska gå och lägga mig. Just nu känns det som att jag skulle kunna somna på stället. Nej, mot duschen var det!


I love you so much I could squeeze you!

Publicerat klockan: 16:14:06 den 2008-09-15

Så här glad blev hon!


Jag är en sån person som älskar att ge bort småsaker. Stora, dyra, betydlesefulla presenter på födelsedagar är inte heller fel, men jag gillar de små sakarna, som lyser upp vardagen. Idag, till exempel, tog jag ett Juicy Lucy kort som det stod "I love you so much I could squeeze you". På baksidan skrev jag ett personligt meddelande och gömde det i Jennifers väska när hon inte tittade. Jag tänkte att hon skulle bli jätteglad när hon öppnade väskan när hon kom hem och så skulle resten av dagen vara ljus. Vad händer? När vi stå och väntar på buss 1 öppnar hon väskan och utbrister "Men, vad är det här?!". Hon hittade så klart lappen och läste den. Well hell, bättre lycka nästa gång. Mission completed - hon blev ju glad!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 16:06:23 den 2008-09-15

Skjorta, mormors
Tunika, Gina Tricot
Leggins, H&M
Stövlar, Gabor
Halsduk, Viva la Diva i Kristianstad
Halsband, från Hannah
Väska, från Paris

Uppe för tidigt

Publicerat klockan: 07:20:18 den 2008-09-15
God morgon allihopa!
Har lyckats gått upp en halvtimme förtidigt idag. Ironisk, med tanke på att jag hade så svårt att somna igår, eller hur? Well hell, inte mycket att göra åt. Då får jag mer tid till att fixa mig och ta det lite lugnt, vilket inte låter helt fel det heller!

Idag blir en rolig dag i skolan. Religionskunskap och kulturhistoria. Anteckningsblock och penor är självklart med! Hoppas Jennifer är i skolan idag! Stackarn, hon har varit sjuk hela helgen. Jag skrev en "Julias dunderkur" mot förkyldningar till henne, så jag hoppas hon har använt denna och mår prima idag!

Vi hörs lite senare idag. Ha en underbar dag så länge!


Känns som en hel evighet sen...

Fjärilar i magen vid fel tillfälle

Publicerat klockan: 00:17:05 den 2008-09-15

Tillbaka till skolan imorgon!


Uh, vad störande. Ibland händer det att jag har svårt att sov på kvällarna. Huvudet bara skriker "Sov!" medan kroppen vill ut och springa. Det kittlar i benen oh magen är full av fjärilar, ungefär som när man är kär. Det kliar i fingrarna efter att skriva, så jag skräcker mig efter en penna, samtidigt som mina ögon knappt orkar hålla sih vakna. Ganska exakt så är det för mig just nu. Varför?
Jag ligger och är spänd och förväntansfull inför morgondagen, eller varför inte hela nästa vecka för den delen?! Det finns så mycket spännande saker som ska hända mig, så att ligga i sängen och sova känns bara fel. Eller åtminstonde slöseri med tid. Jag vet att jag behöver sova för att jag ska orka med vad-jag-nu-ska-göra och vara på topp, så drömmen vore ju att somna lika fort som jag knäpper med fingrarna. Men vi vet ju alla hur lätt det är. Därför undrar jag, har du några toppentips att dela med dig? Skriv på en gång, så kanske jag inte sitter uppe hela natten och väntar på att morgonen ska gry! God natt på er!

Veckans planering

Publicerat klockan: 21:04:23 den 2008-09-14
Veckas planering:
* Plugga
* Möte angående Jennifers och mitt projektarbete
* Studiedag (Behövligt! jag ska plugga så det ryker!)
* Tre Systrar, Stadsteatern
* Jobba
* Moderna Museet med Daddy

Det kanske inte ser så mycket ut för världen, men jag lovar er att saker kommer dyka upp under veckan som man inte planerat för, därför är det bra att ha lite spare room.

Ah! Jens meddelade just att Bridget Jones dagbok började på TV - måste rusa! Vi hörs igen imorgon!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 20:52:56 den 2008-09-14

Dunväst, ICED
Tröja, InWear
Jeans, Cubus
Skor, Converse
Väska, från Hötorget
Örhängen, Pilgrim
Halsduk, Viva la Diva i Kristianstad

God kväll!
Min käre bror John, snart 17 år, kände att det var superviktigt att spela ett fotbollsspel på datan i några timmar, innan jag gick in på datan, så därför uppdaterar jag sent. Lite störande, men vad ska jag göra? Han har ingen förståelse för vad jag gör. Nu ska jag sluta låta så negativ.
Dagen på jobbet gick snabbt. Jag gillar att arbeta några timmar i veckan, bara känslan av att jag tjänar mina egna pengar säger allt!

Imorgon är en ny vecka - igen! Håller ni inte med om att tiden går superfort? I nästa inlägg ska jag skriva upp hur veckan ser ut, titta in snart igen!

Jag vill träna!

Publicerat klockan: 10:42:33 den 2008-09-14
[DSC04390.jpg]
Jag blir så peppad och sugen på att träna  när jag ser den här bilden på Natacha och Dhani!


God morgon allihopa!
Inatt fick jag sova ungefär tio timmar, men jag är änfå ruskugt trött. Ni vet, sådär trött så man gör alla rörelser mycket långsammare, ögonen stängs hela tiden och man orkar inte prata. Detta beror nog förmodligen inte bara på att jag är "trött", utan också för att jag åt massa, massa och återigen massa mat igår. Man blir liksom lite plumsig och lat av att äta för mycket. Helt sjukt, jag är liksom fortfarande mätt! Kommer äta en nyttig lunch precis innan jag går till jobbet - längtar!

Har precis kikat in på Natasha Peyres blogg. I hennes senaste inlägg har hon lagt upp fina bilder från Royal Canyon och säger att hon ska bli ännu hälsosammare, något som jag också strävar efter. Eftersom jag haft sportutövning inkluderat hela mitt liv, känns det helt fel och konstigt när jag inte tränar och är hälsosam. Ännu jobbaigare var det ju att jag pajade knät under ett aerobics-pass - jag som precis hade registrerat medlemsskap och var redo att köra järnet! Well hell, på tisdag ska jag på träningsvägledning med en tjej som heter Camilla. Vill ni veta en rolig sak? Hon jobbar på Sats, men är också min granne!
Vi ska lägga lägga upp min träning, vad jag ska träna, när jag ska träna, hur... och så ska jag fråga om hur man stabiliserar upp knät, för jag vill inte hoppa på kryckor någonsin igen! Det är hemst! 
Dessutom ska hon visa mig hur alla tusentals maskiner fungerar! Jag är riktigt sugen på att använda dem! Fast ännu sugnare är jag på att börja träna igen - riktigt, riktigt jäkla sugen! 

Härlig kväll!

Publicerat klockan: 23:15:10 den 2008-09-13

Idag firade vi som sagt lilla Jens som fyllde 12 år igår! Massa pengar, presenter, god mat, efterrätt, godis och underbar släkt på besök! Grattis i efterskott babe!

Nej, nu måste jag lägga mig ner, är ju bara så mätt!

Lunch

Publicerat klockan: 23:12:32 den 2008-09-13

McFlurry och ChickenWrap kanske inte ser så mycket ut för världen, men det var det kan jag lova...



Hej igen!
Nu är jag kanontrött och proppmätt! Under denna helg har jag haft en tendenstill att äta för mycket, allt är så gott så man fortsätter äta, även fast man är så mätt att man håller på att få upp det igen. Vad ska jag göra; det är ju så gott! Kan knappt sitta upp, så mätt är jag! Förstår ni vad jag menar?
Jaja, det är ju bara helg en gång i veckan. Imorgon börjar jag med min nyttiga vecka. Söndag - torsdag är nyttiga dagar, medan fredag - lördag är sunkdagar när det gäller mat. Kolla bara vad jag åt till lunch. Skit!

Dagens jobboutfit

Publicerat klockan: 23:11:10 den 2008-09-13

Kofta, 365 Sunshine
Tubtopp, Magnolia
Kostymbyxor, Riley
Loafers, Skopunkten
Väska, från Hötorget
Halsband, lånade av Mami

Jobb och släktkalas

Publicerat klockan: 10:32:35 den 2008-09-13
God morgon!
Idag är det lördag och en bra dag. Har precis duschat och slängt i mig lite frukost. Om ungefär en timme ska jag rusa till bussen för att komma iväg till jobbet. Helgens jobb kommer bli grymt, framförallt eftersom jag har mina (favorit)kollegor där, men också för att jag tjänar ihop pengar till resan till London på höstlovet. Bara en månad kvar nu!

Ikväll kommer massa släkt hit och ska fira Jens, eftersom han fyllde 12 år igår! Han blir stor så fort! Jag kommer liksom ihåg massa saker som hände när jag var i den åldern, framförallt så kände jag mig så himla stor.
Hur som helt, det ska bli riktigt kul att träffa släkten igen. Senast vi träffades och alla var samlade var ju när jag och kusin Elisabet hade vårt grillparty, och det är ju, enligt mig, ett tag sedan sist.
Från det ena till det andra, jag måste bara säga att jag älskar ordet släktkalas. Det känns så barnsligt, jag menar, ingen i min ålder vill höra att man ska på ett kalas, i sådana fall party eller fest, inte kalas. Just därför gillar jag att använda det ordet, för att retas lite liksom.

Nu bör jag öka takten lite om jag ska hinna med bussen! Hej så länge!

Jag tänker för mycket

Publicerat klockan: 21:30:30 den 2008-09-12
Hemma igen!Det kändes faktiskt riktigt bra att arbeta lite ikväll. Jag menar, med tanke på att jag hoppade omkring på kryckor och hade rysligt ont i knät så kunde jag inte jobba, vilket har inneburit att jag inte jobbat på nästan två veckor! Hemskt vad irriterad man blir att det inte blir lika mycket klirr i kassan för denna månad. Well hell. Det är inte så mycket att göra åt, och även fast jag är lite ledsen över mindre lön, så har det varit ganska skönt. Som ett lite kortare uppehåll. Det har känts riktigt bra faktiskt. Som ni vet har jag inte precis suttit hemma och rullat tummarna, jag har ju hela tiden hållt mig sysselsatt, och bara det är lyx. Att kunna göra saker precis som jag vill.

Idag när jag hade sovmorgon, så blev jag nästan lite oroligt. Jag är så van vid att hela tiden ha någonting att göra, att jag imorse, när jag hade två timmar att spendera för mig själv i huset, började tänka. Ni vet, på livet, vad man gör här på jorden, varför jag lever mitt liv som jag gör, ni vet - existenciella frågor. Normalt sätt har jag ju alltid någonting att göra och hinner därför helt enkelt inte tänka på såna saker, men det kunde jag göra en liten stund nu. Det var ju vara skitprogram på TV, jag hade ätit, använt datan och fixat lite med läxorna, så vad skulle jag göra? Jag började tänka. Lite för mycket för min del. Det fick mig liksom att inse hur lätt det faktiskt är att kunna bli deprimerad. Skulle jag ha för mycket tid över, nu pratar vi överdrivet mycket tid, och tänka lite för mörka tankar skulle jag nog utan problem kunna bli en ledsen person. Tack och lov att jag har ett fullbokat liv!

Det här låter nog helluddigt, men för er som faktiskt kanske förstår - känner ni igen er?

Nu ska jag gå och mysa med min underbara lillebror som fyller 12 år idag! Puss, puss, puss min älskade snorunge!

jens 12 år!!!

Publicerat klockan: 08:47:41 den 2008-09-12

GRATTIS LILLEBROR 12 ÅR!



God morgon!
Även fast jag de världens sovmorgon idag sov jag faktiskt inte ut! Klockan 07:00 var jag tvungen att gå upp för att sjunga och ge presenter till lillebror Jens som fyller 12 år idag! Grattis min lilla snorunge!!! (Det finns faktiskt en story till varför jag kallar honom just snorunge, det är inte för att vara elak eller något sådant!).
Jag la mig i hans säng när han öppnade sina paket och somande tillslut. I en timme för att vara ganska exakt. Nu är jag uppe igen och äter frukost. Jag är supertrött. Sådär trött så man knappt orkar röra på sig för "snabbt" för då blir det jobbigt. Well hell.

Idag har jag endast modern konst i skolan, ska bli så intressant! Vi har lykligavis fått en superlärare som brinner för ämnt och gör det kul att lära sig! Go Annika!
Ikväll bli det lite jobb. Jag har inte varit där på ungefär två veckor, eftersom man inte kan hoppa omkring på kryckor i en klädaffär så blev jag helt enkelt tvungen att ställa in.

Vi hörs senare! Kram!

Jag vill vara i New York...

Publicerat klockan: 21:37:22 den 2008-09-11

Jag är lite avundsjuk på en supersnygg Elin Kling som är på modeveckan i New York! Kolla denna outfit! Helt sjukt snyggt!
I och för sig har jag haft världens bästa dag idag, men jag skulle så gärna vilja... eller, jag kommer göra det ngon gång i mitt liv! No hurry!

Nu skriver jag fem saker som gjort mig glad idag:
* jag har världens bästa Daddy
* var supersnäll mot en sjuk Jennifer
* jag gjorde så bra ifrån mig på experiment projektet på teatern idag!
* jag lever ett helt underbart liv
* livet har bara börjat, jag kan göra precis vad jag vill och bli precis vad jag vill bara jag fortsätter tro på mig själv!

Nu ska jag ta det lite lugnt, den stund som är kvar av kvällen! God natt! Vi hörs imorgon på förmiddagen!

Jag blir lycklig!

Publicerat klockan: 21:32:21 den 2008-09-11


Solen visade på att den faktiskt finns idag! Bitande kyla utomhus, men solen lyste! Bara en sån sak kan göra mn dag! Eller, för min del innebar det ju att det gjorde min kväll, solen valde ju att visa sig ganska sent på kvällskvisten! Nu ska jag ta det lite lugnt innan sängdags. Herregud, klockan är bara 21:30! Hur tidigt som helst, med tanke på att jag annars brukar kommer hem runt 21:00! Perfekt! Massa tid att spendera på bästa möjliga sätt! Gör det ni också!

Kompledig imorgon! Eftersom vi jobbade över två timmar på teaterlektionen idag, har samtliga treor fått ledig från morgondagens teaterlektion. Det innebär att jag bara börjar 11:30 med modern konst!  Vilken lyx! Jag är nästan fortfarande pass! Går man upp vid 6:00- tiden varje morgon för att komma i tid till skolan är definitivt 11:30 LYX. Lyx, lyx, lyx.

Ett toppentips för skolan!

Publicerat klockan: 21:22:58 den 2008-09-11

Inte en helt ovanlig syn för mig.

Att jag älskar skolan kan väl inte ha undgått någon vid det här laget. Bara tanken att få lära sig nya saker, möta nya, intressanta människor, ta eget ansvar och verkligen kämpa för ett betyg - I like it! Ett tips har jag till hur man gör det lite "roligare" att vara i klassrummet! Gör skolbänken personlig! Många av mina klasskamrater lägger ett A4-papper och en liten pennstump på bänken och anteckar när de måste. Som ni ser på bilden här ovan, gör jag mig hemmstadd! Jag vill ha någonting bekant att komma tillbaka till, oavsett om jag byter klassrum eller ämne! Grejer ligger överallt; pennor, filofax, block, sudd, böcker, en halsduk, stenciler... ja, ni ser ju själva!

Middag på Texas Longhorn

Publicerat klockan: 21:14:53 den 2008-09-11


Världens bästa Daddy!



Mums fillibabba!



Daddy och jag åt middag på Texas Longhorn vid Odenplan. Vi hade sällskap av Sladjan, ni vet, han som snackar fotboll efter matcher i eftersnacket? Trevligt i alla fall!
Daddy och jag hade, så klart, världens underbaraste kväll! Massa prat, got mat och den underbara lyxen av att få ha Daddy för sig själv en stund och bara diskutera precis det jag vill, utan att bli störd av någon annan familjemedlem. Jag älskar verkligen hela min familj, men oftast så föredrar jag att umgås med dem på tu man hand, annars är det svårt att få en syl i vädret!
Jag åt kycklingtajitas, som var hur goda som helst! Det tog ett tag innan vi kom fram till själva restaurangen, men det var klart värt det! Jag var superhungrig och sugen på lite feta, goda såser och det var ju precis vad jag fick! Toppen! Jag älskar verkligen min Daddy! Inte bara för att han bjuder mig på middag bara sådär, det är i och för sig också trevligt, men jag känner mig verkligen lyckligt lottad att ha en sån fin Daddy! Många av mina kompisar berömmer alltid mig för att ha en så cool pappa, och jag kan inte göra annat än att hålla med! Visst, vi har våra argumentationer och tjafs hit och dit, men för det mesta så älskar jag honom. Puss!


Dagens Outfit

Publicerat klockan: 16:40:30 den 2008-09-11

Jacka, Debenhams
Kofta, Gina Tricot
Linne, EastWest
Halsduk, lånade av Mami
Väska, från Hötorget
Byxor, H&M
Loafers, Skopunkten
Långt halsband, Pilgrim
Halsband, från Grekland

Hej, hej!
Är bara hemma för att vända en snabbis. Ska strax åka och möta min Daddy, Vi ska äta ute ikväll, lite på tu man hand. Ska bli mysigt, vi har så mycket att prata om!

Idag spelade vi upp våra experiment projekt i drama. Jag var bäst! Det gick verkligen hur bra som helst! Alla skrattade, vilket visade på att den var rolig, vilket var något vi ville.  Varje grupp fick ett objekt (vi fick en käpp) och en bild. Utifrån bild skulle man tolka och göra en scen, där objektet var den centrala mittpunkten.
Nu måste jag rusa om jag ska hinna. Bilder från skolan och middagen kommer när jag kommer hem igen. Ta hand om er tills dess!

Hannah & Sarah - dag 5

Publicerat klockan: 23:36:12 den 2008-09-10
Hela lördagen var undanlagd för att shoppa. Det var då jag köpte min Little miss Busy-tröja. Love it! Vi visade runt englandstjejerna i storStockholm. Stureplan, Gallerian, NK och alla andra viktiga ställen. Middag intogs på Arigato. Suschi för min del, medan de andra tog nudlar och lite olika woker. Nej, nu måste jag verkligen bums i säng - jag har en lång dag framför mig imorgon! God natt (på riktigt denna gången!)!


De berömda browniesarna med mjukglass var ett måste för chokladälskare som Hannah och mig!



Puffin och jag.



Vi var bara tvugna att låta Hannah prova denna gräsliga pälsväst. Fy!



På Urban Outfitters. Jag blir ganska sugen på att investera i pannbandet, eller vad man nu kallar det, när jag ser bilden. Vad tycker ni?



Middag!



Så klart ett kort innan vi högg in på maten!



Lite fixa och trixa på 7Eleven!

Nya matvanor!

Publicerat klockan: 22:52:23 den 2008-09-10


Jag älskar den här bilden! Hade i och för sig varit lite finare om jag inte av misstag råkat kapa mitt huvud, men jag gillar den ändå. Jennifer hade världens coolaste outfit idag, svarta strumpbyxor, bruna knästrumpor och uggs. Kan det bli snyggare?!

Idag har förresten Jennifer och jag skakat hand på att imorgon börjar vår äta bra period. Den ska helt hålla i sig för evigt, men vi kan ju börja med tills höstlovet. Äta bra på vardagarna, och vad vi vill på fredag - lördag. Idag, till exempel, slängde vi i oss lite energi i form av bullar, brownies och latte. Är det sista dagen måste man ju passa på!
Men imorgon börjar nyttighetsperioden. Jag ser verkligen fram emot den! Kommer bli tufft första dagarna, jag kommer ju självklart bli sötsugen och så, men bara jag har en frukt redo i väskan ska det lite bli några problem!

Igår kväll satt jag uppe och tittade en stund på Sex and the City, så idag har jag lite sömn att ta igen! Vet inte hur det blir med läggningen, jag kommer ju gå och lägga mig i ungefär samma tid, eftersom jag kom hem så sent från återträffen, men what the heck. Lite överseende för man ju ha. God natt!

Back in the old days

Publicerat klockan: 22:44:52 den 2008-09-10

Jag är, såklart, det längsta tjejen i ljusblått!

Jag säger det återigen: var det verkligen tre år sedan jag konfirmerade mig?! Helt sjukt! Det känns verkligen som igår! Fast ändå inte. Så mycket saker och erfarenheter har man varit med om under denna period, bra och dåliga. Jag försöker ta allt med en nypa salt, inte överreagera och njuta av livet. Det enda man kan göra är att göra sitt bästa. Har man gjort sitt bästa, kan man inte bli besviken, hur än resultatet eller responsen tyr sig.

Det här fotot hittade jag i ett gammalt fotoalbum de hade i kyrkan. Vilka små pluttar! Vad smal jag var! Inga lår eller någonting! Well, i och för sig tränade jag basket 24/7, och egentligen brydde jag mig inte särskilt mycket om utseende under den perioden. Just till detta foto kommer jag ihåg att jag praoade, på TV, och man ser på bilden (läs: jag ser) att mitt hår var stylat. Lite á la Hollywood. När jag praode blev jag sminkad och fick håret fixat i princip varje dag. Underbara tider. Skulle inte vara helt fel att jobba som nu. Programledare - skulle jag passa, eller vad säger ni?

Min Daddy rockar!

Publicerat klockan: 22:38:00 den 2008-09-10

Bilden längst ner till vänster. Daddy står längst till höger i röd tröja!


Måste bara berömma min superDaddy som, återigen, är med i tidningen. Denna gång är det i någon slags sporttidning. Jag blir lika glad varje gång jag hittar honom någonstans, det känns verkligen som att hans företag blir mer och mer etablerat.

Imorgon var det ju tänkt att jag skulle bjuda lillebror Jens på middag, eftersom han fyller år på fredag och jag inte riktigt har tid då, men det ställde han in idag. "Jag och mamma ska handla presenter". Vad ska jag säga? En blivande tolvåring måste ju få sina presenter!
Därför ska Daddy och jag äta middag tillsammans imorgon. Han ska ha ett möte med sin mentor först och sedan äter vi på något fint ställe. Can't wait! Vi har så mycket att prata om!

Dagens Outfit - bjudning

Publicerat klockan: 22:32:21 den 2008-09-10

Kappa, Eve of Eden
Kofta, från mormor
Klänning, Zoul
Clutch, Celiné
Armband, Pilgrim
Örhängen, Pilgrim
Leggins, H&M
Stövlar, Gabor

Jag ber om dålig ursäkt för dålig uppdatering idag, men det har varit full rulle hela dagen, så jag har helt enkelt inte haft tid!

I inlägget innan såg ni outfiten i skolan. Efter en lång dag åkte jag hem, duschade, åt middag och åkte iväg på en reunion med mitt gamla konfirmationsgäng! Kul att se alla "gamla" ansikten! Man börjar ju nästan känna sig lite gammal, med tanke på att det i inbjuden stod "...nu har det gått tre år sedan ni konfirmerade er..." - hjälp! Vad det verkligen så länge sen?! I alla fall, bilden ni ser ovan är vad jag hade på mig under kvällen!

Dagens Outfit - skola

Publicerat klockan: 22:23:09 den 2008-09-10

Jacka, Debenhams
Hoodie, Jenny Hellström
Linne, Soaked in Luxury
Halsband, från Hannah
Väska, köpt på Hötorget
Byxor, H&M
Loafers, Skopunkten

Hannah & Sarah - dag 4

Publicerat klockan: 22:26:54 den 2008-09-09
Fredag. Den fjärde dagen var vi fyra i skolan hela dagen, för att sedan åka hem till Jennifer, ta bilen till bryggan och åka ut med båten! Det var helt fantastiskt!


Jennifer och Hannah fixade lite tillbehör till äppelpajen!



Hannah vispade som en annan galning - eller old, crasy lady!



Zappa och Hansi.



Jag älskar att åka båt!

Vi la till vid Dalarö och åt på restaurang. Supermysigt ställe, där vi alla tog pizza! Jag hade nästan glömt bort hur gott pizza faktiskt kan vara!



Gangsta Boo utanför restaurangen.



Efter middagen hittade vi lite kompisar till Zappa. Valpen är ju urgullig!



Vi bevittnade en helt otrolig solnedgång!


Mamma Matilda.


Hannah, Sarah, jag och Jennifer satte oss längst fran i fören och njöt.



Mina flickor.



Superhärligt!



Vilken härlig, kall kväll vi hade! (- jag blev förkyld!)



Vackert.

Alltså, vi hade en helt underbar eftermiddag/ kväll på vattnet. Jag älskar att vara på en båt, med underbart sällskap, äta gott, höra vågorna skvalpa mot skrovet, se solnedgången, äta pizza, frysa lite grann och njuta av en helt fantastisk utsikt! The archipelago of Sweden is amazing, right Hannah Banana?

Nu lyckades tiden dra iväg rejält när jag satt och knåpade på det här inlägget. Nu måste jag öka lite om jag ska somna i god tid ikväll! Vi hörs igen imorgon! God natt!

Resten av veckan!

Publicerat klockan: 21:54:56 den 2008-09-09
Ikväll har jag hållit mig till planeringen vad gäller pluggandet! Känner mig riktigt duktig! Ganska mycket att läsa. Medan vi fortfarande är inne på ämnet, så kommer jag läsa Wuthering Heights en stund innan jag går och lägger mig.
Så som schemat i höst ser ut är det tidig uppstigning varje dag som gäller. För att jag ska vara så pigg som möjligt gäller det att gå och lägga sig i tid. Mitt mål är därför att hålla mig runt 22:00- snåret, inte senare än 23:00 i alla fall.

Usch, jag blev så sugen på en bit choklad, men det fanns ingen hemma, så jag tryckte i mig lite popcorn istället. Visst att jag gillar popcorn, men inte på en tisdagskväll!

Resten av veckan ser ut så här:
* Reunion med konfirmationsgruppen
* Kväll med lillebror Jens - jag bjuder honom på middag (min lilla snorunge blir 12 år!)
* Jobb

Ska bli kul! Egentligen ser jag inte fram emot att jobba, men med tanke på att pengarna kommer spenderas i London är det klart värt det!
Nästa vecka ska bli grymt rolig! Jag ser verkligen fram emot den! Massa härliga möten, eventuellt besök på Moderna Museet och lite mer lugn! Grymt kul! Nej, nu ska jag fixa lite inför morgondagen och skriva lite i min kassabok! Om jag somnar en bra tid ikväll, går jag upp lite tidigare och bloggar! Ciao!

Inspiration från Leighton Meester!

Publicerat klockan: 18:27:50 den 2008-09-09
Nu snor jag lite bilder från veckorevyn.com: på Leighton Meester! Perfekta outfits nu under hösten att inspireras av!


Preppy



Premiärsnygg



Citychic



Redo för höst

Bra rutiner

Publicerat klockan: 17:49:42 den 2008-09-09


Ikväll: plugg!


Strax ska jag gå och äta middag. Fisk står på menyn. Helst skulle jag vilja göra en av mina goda omeletter, men nu när allt ändå står klart så känner jag att jag måste vara lite trevlig och äta det som serveras.

Ikväll kommer jag plugga. Har fått en en riktigt bra rutin med att det faktiskt är självklart att plugga på kvällen. Förut drog jag mig alltid för det och allting gjordes alltid i sista sekund, men det är det ändring på nu!


NK är dåligt

Publicerat klockan: 17:45:55 den 2008-09-09



Idag efter skolan följde Jennifer med mig för att handla boken Wuthering Heights av Emily Brontë. Vi sprang runt på hela NK, men den fanns inte någonstans - skandal! Akademibokhandeln är i alla fall att lita på. Nu har jag i alla fall köpt den och ska fortsätta läsa ikväll. Ja, för jag började ju självklart läsa den på tunnelbanan. Lite effektiv måste man ju vara!

Dessutom måste jag berömma Jennifer och mig själv! Vi var hungriga och så otroligt sugna på fika, men vi skippade det. Med tanke på att London inte är alls långt borta nu håller vi in på alla slantar vi kan, så vi kan göra av med dem där istället! Smart va?!


Finns det ett bättre sätt att starta dagen på?

Publicerat klockan: 17:38:59 den 2008-09-09


Finns det något bättre sätt att starta dagen på än denna?! När Jennifer fick de den här bilden sa hon "Åh! Jag vill äta frukost hos dig ofta!". Gärna för mig.

By the way är jag så himla stolt över henne. Nu när vi är fullständigt seriösa angående att flytta till England efter skolan kom vi idag in på hur det skulle vara om både hon och jag läste engelska c. "Jag vill också!", sa hon. Jag peppade henne, och vad händer under engelska lektionen. Jo, hon kommer in med ett intyg från han som håller i alla individuella valen, där det står att hon ska börja i engelska c! Helt otroligt! Jag kan inte förstå att det gick igenom! Jag är så stolt över dig baby! Det här kommer du klara galant, mycket arbete kommer krävas, men du kommer verkligen klara det! Jag tror på dig!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 17:29:58 den 2008-09-09

Skjorta, från mormor
Babydollklänning, EastWest
Leggins, H&M
Stövlar, Gabor
Väska, köpt på Hötoget
Halsband, från Hannah

Kvällens happening

Publicerat klockan: 19:56:06 den 2008-09-08

Världens bästa Daddy köpte i helgen hem lite blommor! Nu har dessa slagit ut - vackert va?


Ah, vad skönt det var med ett bad! Normalt sätt så brukar jag nästintill hata att bada, förutom ungefär en gång om året, vilket tydligen var idag. Massa ljus tända, badskum och härliga dofter. Mitt hår doftar superfräscht nu! Det har fått självtorka lite, men nu ska jag föna det så det inte blir hej-kom-och-hjälp-mig imorgon. 

Alldeles snart ska jag ha en pluggtimme och bara göra massa bra saker. Lyxar till det med lite Lindt och Anton Berg choklad och en kopp te. Nu jäklar! Planering hösten 2008 - here I come!

Hon gör mig glad!

Publicerat klockan: 16:43:40 den 2008-09-08


För er som följt bloggen under en tid vet ju att jag lätt glädjs när det går bra för andra. Därför har jag all rätt i världen att vara glad, efter Britneys comeback under nattens MTV-gala! Go Britney!

Det är många fashionistas som klagar på att hon ser likadan ut som för fem år sedan! Ett: det är snyggt! Två: Det är antagligen något bekant för henne, och tre: den stilen hade hon när det gick väldigt bra för henne - varför ändra?

Lyxchoklad en måndagskväll

Publicerat klockan: 16:31:07 den 2008-09-08


På vägen hem köpte jag lite lyxchoklad. Dels för att jag har plugg, och då är det trevligt att ha lite choklad vid sidan, dels för att jag vill veta hur just dessa sorter smakade och dels för att jag tycker lite synd om mig själv som är förkyld.
Dock kommer jag ta det lugnt när det gäller att köpa småsaker. Ni vet, onödiga prylar, som den här chokladen. Jag och Jennifer åker ju till London på höstlovet, så det gäller att spara alla pengar man kan!

Ikväll kommer jag plugga några timmar och ta ett bad. Bada gör jag nästan aldrig, men det är ganska mysigt om man har lite ljus tända och läser en bok.

Hannah & Sarah - dag 3

Publicerat klockan: 16:18:20 den 2008-09-08
Nu fortsätter vi med smaskiga detaljer från exchange- veckan! Dag tre! Vi gjorde en sådan där typiskt sak som man bara måste göra när man är i Stockholm, som turist: ÅKA TILL SKANSEN!
Vi köpte varsin avocadomacka i cafeterian och Café Cooler från 7Eleven och tog 47:an till Skasen. Det var så himla kul! Vi tittade på massa djur, bland annat älgarna och brunbjörnarna - första gången de såg dem i sitt liv!, fikade i Rosenparken, klappade getterna och tog massvis med bilder! Helt undebart! Again, man glömmer bort att uppskatta sitt Stockholm.


Mys i Rosenparken



Hannah och jag lyckades ta oss upp på den storta hästen!



... medan söta Jennifer nöjde sig med den lilla hästen!



Såklart klappade vi killingarna!



Hannah också!



Stockholm är så vackert!



Brunbjörnen längst fram kunde tricks - klappa tassarna och buga!



Efter en häftig dag på Skansen gick vi till mitt favoritställe number one - Blå Porten. En restaurang/ café på Djurgården. Kolla bara bilden så förstår ni vad jag pratar om! Jag rekomenderade tomatsoppan, så vi tog alla den. Det mörka brödet är hur gott som helst!


Hannah, Sarah och Jennifer - söta som få!

Jag flyttar till England

Publicerat klockan: 15:48:08 den 2008-09-08


Visst är hon gorgeous, min älskade vän?!


Från början var det bara en tanke, nu funderar jag allvarligt på att flytta, bo, jobba och leva i England efter att jag gått ut gymnasiet. Under ett halvår, ett år, för evigt? Jag skulle verkligen utvecklas som människa, lära mig nya saker och göra något annorlunda, precis så som jag vill ha det.
Egentligen skulle jag kunna ta vilket småjobb som helt, men jag skulle lika gärna kunna jobba som au pair. Eller kanske till och med läsa någon eller några kurser på uni (university).

Bäst av allt; Jennifer funderar på att göra precis samma sak! Vi skulle inte bo eller jobba tillsammans, men finnas där för varandra. Bo i samma stad, så man alltid har varandra. För hon betyder så himla mycket för mig. Just nu har hennes data virus, så hon kommer nog aldrig läsa det här inlägget, men det gör mig ingenting. Hon vet att hon är en viktig person i mitt liv, det är ingenting jag behöver skriva i en blogg för att hon ska veta. Men om du nu skulle läsa det här Puffin, så vill jag att du ska veta att du är bäst! ... and three for Luxenburg!


Dagens lektion

Publicerat klockan: 15:35:58 den 2008-09-08


Istället för att prata högt på lektionen medan läraren pratade, skrev vi, Jennifer och jag, korta små meddelanden till varandra. Helt ofarligt; jag lyssnade, antecknade och räckte upp handen, men att skicka koder till varandra kommer inte bli en vana!


Hallå där!
Idag har varit en grym dag! I skolan har jag jobbat på riktigt effektivt. På religionskunskapen hade vi föreläsning om judendomen. Visste ni att mellan 6-9 miljoner (siffrorna varierar beroende på källa) miste livet under förintelsen, även kallat andra världskriget? Det är enorma siffror, om man tänker på att det idag "bara" finns 15-20 miljoner judar i världen.
Under kultur- och idéhistorian diskuterade vi de mest kända konstnärerna under 1800-talet, de som vi idag kallar för impressionister, alltså att de fångar ett intryck, till exempel ett moln, och målar av det. Vi såg en dokumentär om Vincent van Gogh. Fruktansvärt dramatiskt och hemskt liv, som slutade på mentalsjukhus som senare ledde til självmord.
Det var dagens lektioner för er då! Nej då, jag vill bara dela med mig av godbitarna, eftersom jag tycker att det är så himla intressant.

Har även varit och bokat in lite olika möten inför nästa vecka, bland annat träningsvägledning på Sats. Det är inte så att jag inte vet hur man tränar, men med tanke på att jag inte har någon bra koll på hur maskinerna fungerar, hur jag ska lägga upp min träning eller hur jag ska träna för att förebygga fler skador i knät, tycker jag det är kanon att träningsvägledning ingår i medlemspriset!
Med tanke på att det inte var alls länge sedan jag gjorde illa knät under ett aerobicspass och att det fortfarande gör ont i knät, kommer jag ta det lugnt denna vecka när det gäller träning. Ska helt enkelt "vila" lite och försöka att inte anstränga det för mycket.


Dagens Outfit

Publicerat klockan: 15:11:27 den 2008-09-08

Tee, BikBok
Halsduk, Viva la Diva i Kristianstad
Jeans, BikBok
Skor, Converse
Ringar, Ur&Penn

Jens tror jag är rikt som ett troll

Publicerat klockan: 21:41:38 den 2008-09-07

Filmen jag såg var sådär. Det kändes som att den inte riktigt hade någon poäng, man lärde sig sig ingenting från den, så att säga. Ganska kul skådespelarmetod de använde sig av, allt var verkligen överdrivet, som det var 1938. Otroligt vackra kostymer - jag blev så inspirerad av protagonisten att jag målade röda naglar nu. Ser kanon ut!

Har fortfarande en del kvar att göra innan jag går till sängs. Jag bör sova snart, med tanke på att jag är förkyld och är ruskigt trött.

Blev precis påmind om en sak. Lillebror Jens kom fram med sin läxa i franska, det var kort och gott massa hälsningsfraser. Jag kan alla grejer och hjälpte honom därför lite med uttalet, men det är inte det som bekymrar mig.
I somras fick jag reda på att han skulle börja läsa franska, så som en push sa jag till honom att om det gick bra för honom och om han fick bra betyg skulle jag bjuda på en resa till Paris. Bara han och jag. Det skulle vara så kul! Tänker bara på att saker och ting kostar. En resa har jag råd med, men saken är den att jag han massa andra resor jag ska iväg på. Well, well.Sådana problem får jag helt enkelt ta itu med när de börjar bli dags.


Hannah & Sarah - dag 2

Publicerat klockan: 18:13:47 den 2008-09-07
Innan jag börjar titta på filmen tänkte jag posta dag två med Hannah och Sarah. Egentligen tänkte jag ta en dag per dag, förstår ni vad jag menar? Dag 1 idag, dag 2 imorgon, dag 3 på tisdag och så vidare.
Men jag tänkte vara lite extra bussig och bjuda på dag två redan nu, eftersom jag vet att vissa av er har väntat på dessa bilder! Here we go!


Hannah och resten av klassen på lektion. Tydligen är vår skola grymt mycket bättre än den engelska, vilket jag i och för sig kan hålla med om efter att ha hört hur den faktiskt fungerar.



Dag två blev en lång dag, i alla fall skolmässigt. Hannah och jag gick upp klockan 6:00 och enligt schemat var skoldagen slut 17:00. Vi hade inte så mycket tid över, så vi åkte direkt till Fjällgatan på Söder och fikade medan vi tittade på den underbara utsikten och koverserade.

Ärligt talat, när man bor i Stockholm tänker man inte på hur vackert det egentligen är. Man rusar hit och dit, har möten, missar bussar och tåg... Alltid stress när man bor i storstan. Men nu, när vi hade två turister att ta hand om och visa Stockholm för, fick man verkligen upp ögonen för hur vackert det verkligen är.


Jennifer och jag är glada - fika nästa!



Hannah Banana och utsikt från Fjällgatan - visst är Stockholm vackert?!



För min del blev det en latte och pecankolaglass! Jennifers goda hallon/blåbärspaj syns i bakgrunden.



Hannah Banana (jag ska sluta säga Banana snart, jag lovar) och jag.


När vi kom hem åt vi middag tillsammans med familjen och pratade i många, många timmar. Hemmagjorda köttbullar och äppelpaj serverades - så gott!

Being Julia

Publicerat klockan: 17:53:58 den 2008-09-07



Jag har lyckats dra på mig världens dunderförkylning. Snorar och känner mig lite ynklig, men jag är ganska glad ändå. Dock fick varken jag eller Hannah särskilt mycket sömn under veckan som gått, i genomsnitt sex timmar per natt, så nu är jag helt slut. Man blir ju alltid lite extra gnällig när man är förkyld också, så allt känns lite extra jobbigt idag. Jag menar, inte bara att denna underbara vecka tagit slut, att Hannah inte är kvar och att jag har ordentligt med plugg - dessutom är jag förkyld! Nåväl, nog tjatat om det.


Just nu är jag ensam hemma (skönt!). Har precis druckit te ur min rosa mumin- mugg och ätit en avocadomacka. Ikväll ska jag göra en sådan där typisk sak när man är just förkyld - titta på film. Jag ska se Being Julia. Ska bli intressant, eftersom det handlar om en skådespelare som börjar ersättas av den "yngre" generationen.

Om jag orkar kör jag på med lite mer skolarbeten. Men, som sagt, jag är ju förkyld.

Hannah & Sarah - dag 1

Publicerat klockan: 14:34:08 den 2008-09-07
Hannah och Sarah är två utbytesstudenter som Jennifer och jag fick i uppdrag att ta hand om. De skulle sova hos oss och vi skulle visa dem vår skola och Stockholm.
Hannah sov hos mig och Sarah hos Jennifer.

Jag blir sällan nervös. Men cirka två, tre timmar innan tjejerna skulle landa på Arlanda pirrade det sådär obehagligt i magen och jag kunde inte sitta still. Planet var lite försenat och Hannah och jag hade gett varandra fel nummer innan hon åkte, så vi kunde kontakta varandra. Hursomhelst så lyckades de ta sig med Arlanda express till centralen och gick därifrån till min skola. Helt sjukt! Det är knappt jag hittar från centralen till min skola; men det lyckades de med!

Jennifer och jag slutade olika tider, så vi bestämde oss för att åka hem till respektive med varsin student. De hade ju sina enorma resväskor och jag hade min första dag utan kryckor, så det var bäst så.

På kvällen, när vi gjort oss i ordning hemma, åkte Hannah och jag till stan. Där träffades vi alla fyra och åt middag i Kungshallen. Jag tog indiskt, Jennifer nudlar och tjejerna pizza. Mums!


Bild på min tee

Publicerat klockan: 14:17:53 den 2008-09-07

Little miss Busy är i farten!
Till att börja med har jag städat rummet. Det känns så tomt. Madrassen är inte kvar Hannahs resväska tar inte upp hela gången, grejer ligger inte överallt. Framför allt är det ingen Hannah kvar. Jag spelar upp en kul video vi spelade in igår kväll. Hon sjunger på en riktigt brittisk sång och brister sedan ut i världens skrattattack. Jag ler lika stort varje gång jag ser den. Okej, nu måste ska jag tänka positivt. Jag åker ju till dem om en och en halv månad. Veckan har verkligen varit underbar och jg är så tacksam för att ha funnit världens underbaraste vän. Hannah Banana.

Har kommit igång med massa plugg också. Det är ett måste, med tanke på alla härliga uppgifter mina lärare delat ut. Jag klagar inte, eftersom jag älskar att lära mig saker. Men det är pyttelite för mycket.

I nästa inlägg skriver jag om första dagen, då jag, Jennifer, Sarah och Hannah träffades för första gången! Håll i er!


Var bara tvungen att lägga upp en bild på min nya tee som Hannah hittade till mig! Love it!


Little miss Busy

Publicerat klockan: 10:25:57 den 2008-09-07
Idag har jag verkligen hur mycket som helst att göra! Ska tvätta, städa, förbereda inför morgondagens skola och PLUGGA! Herrgud, vad mycket skolarbeten jag har fått! Lärarna håller sig inte precis för att ge oss för mycket. Jag gjorde en lista på alla skolarbeten som ska göras. Det blev mer än en A4 sida...

By the way så var jag Sarah, Hannah och Jennifer inne på BikBok igår. Vi gick alla åt olika håll för att kika på det vi ville. Helt plötsligt utbrister Hannah "Oh my god! Look! You so have to get this one, Julia!". Hon visade en tee så att Jennifer och Sarah såg trycket, och de börjar asgarva och nickar hystieriskt mellan glädetårarna. Och så visar Hannah mig T-shirten. Det är en Little miss tröja. Som det står Little miss Busy på. Jag var bara tvungen att köpa den! Jag kommer antagligen ha på mig den imorgon, då får ni bilder på den!


Tillbaka till verkligheten

Publicerat klockan: 09:43:04 den 2008-09-07
God morgon!
Nu är allt som vanligt igen. Eller, vanligt vet jag inte. Just nu känns det bara tomt och konstigt. Hannah och Sarah har åkt. På flygplatsen imorse delade vi ut mängder med tårar och kramar. Jag kommer verkligen sakna dem så otroligt mycket! Vi har verkligen funnit vänner för livet!
På väg till flygplasten satt vi nästan knäpptysta hela vägen - extremt ovanligt med tanke på att vi är väldigt chatty, Hannah och jag. Man kände sig liksom så nere. Vi har haft världens underbaraste, intensiva dundervecka som bara tog slut alldeles för fort. Men som vi bestämt oss för; det här är inte slutet. Om cirka en och en halv månad är jag hos dem i London med Jennifer och having the time of our lifes! Det kommer bli så kul! Efter det blir det mycket resor! Jag menar, det enda vi behöver betala för är flygbiljetten, sovplats har jag ju redan!

Jag har bestämt mig för att posta all spännande info och alla bilder lite grann i taget, annars kommer det bli så himla mycket. Så ni får njuta lite varje dag, bra va?! Uppdatering kommer lite senare! Kram så länge!

Hannah babe, you mean so much to me! I love, love, love you PineappleHeadSister! xoxo /Jules

Shopping!

Publicerat klockan: 11:15:27 den 2008-09-06
Hey ya!
Today it's shopping all day long! Ceasarsallad or sushi for dinner, we'll see!

Tomorrow you'll starting to get all the pictures from our amazing week! Later!

xoxo /Julia

All in english!

Publicerat klockan: 22:11:58 den 2008-09-03
I'm so sorry for haven't been texting for for qute a while! Hannah and Sarah is amazing, they're wonderful girls, really! Hannah and I're obviosly having the best time ever!
The scheduele is really hectic and we're going something every minute. If course I love it, though I don't really have any spare time to text you! Really, really sorry about that! Obviously, I'll write all of what we did when they have left, but at the present time we're just enjoying each others company!
But just so you know, I have not forgotten you - there's just no extra time! Thought I tried to text you from my phone, but it didn't work! Well, well.
Take care!

xoxo / Julia

Hannah kommer!

Publicerat klockan: 08:21:36 den 2008-09-02
God morgon!
Idag mår jag lite bättre, har "bara" ont i halsen nu. Idag kommer (äntligen) Hannah! Det ska bli så roligt tt se vem det är! Det är ju ett ubyte jag och Jennier gör med skolan, så på höstlovet är det London baby! SKa nästan bli ännu roligare!

Nej, nu börjar rusa om jag ska hinna med bussen! Funderar på om jag ska ta kryckor eller inte. Det gör ont i knät redan nu, men det är ju så jäkla komplicerat att kuta omkring med dem! Vi hörs senare! Gör detta till en bra dag! Kram!

Jag får inte bli sjuk!!!

Publicerat klockan: 21:31:14 den 2008-09-01
Usch, jag mår verkligen superdåligt! Har målat naglarna med mina sista krafter. Nu ska jag borsta tänderna, fixa lite el-massage och sedan stupa i säng! Vi håller alla tummarna för att jag mår superbra imorgon!

Hade verkligen tänkt att jag skulle hinna med lite plugg idag, men det har jag verkligen inte hunnit med! Just nu känner jag att hälsa går före läxor, eller vad säger ni?! God natt!

Ont i halsen!

Publicerat klockan: 19:09:10 den 2008-09-01
Jaha, nu verkar uppladdningen av bilder strula. Tänkte visa vad jag precis ätit, men jag tror ni klarar er utan det för denna gången!

Har superont i huvudet och halsen, hoppas det går över! Hannah kommer ju imorgon och då kan man inte vara sjuk heller! Ska därför lägga mig ner i sängen och vila lite. Och plugga lite samtidigt, herregud, ni trodde väl ingenting annat?!

Frisören - före & efterbilder!

Publicerat klockan: 18:55:36 den 2008-09-01


Före.


Efter.


Var hos frisören - i 3 timmar! Helt sjukt, men ändå ganska normalt med tanke på att mitt hår är så tjockt. Jag är supernöjd med resultatet!

Först färgade vi utväxten. Som ni ser är den i en relativt mörk nyans, och det beror på att vi ska kunna använda oss av folieslingor nästa gång. Det kan man inte använda sig av när håret är blekt.
Sedan satte vi på en sån där rolig badmössa med hål i och slingade håret. Det gjorde så ont att jag nästan började gråta, men Sara gjorde sitt bästa för att göra det snabbt och smärtfritt! Vill man bli fin får man lida pin, inte sant?!

Resultatet är verkligen kanon! Det blev liksom ingen stark kontrast mellan det mörka och ljusa, utan det smälter samman riktigt fint. Lillebror Jens kommenterade just att det inte alls är samma mörka nyans som prinsessan Madeleine har. Nej, svarade jag - bättre!


Frisören nästa!

Publicerat klockan: 14:46:55 den 2008-09-01


När jag var på väg hem stötte jag på min frisör på stan. Hon skulle ha lunch, och vi bestämde att jag skulle komma till henne vid 15:30. Superbra! Jag behöver verkligen fixa håret nu, speciellt eftersom engelska Hannah kommer imorgon! Nu vill jag försöka fixa en hårfärg lite inspirerat av prinsessan Madeleine! Passar mycket bättre med en lite mörkare nyans nu till hösten! Vi får se vilken färg jag kommer hem med!

Nej, nu ska jag försöka hinna fixa naglarna innan jag sticker! Vi hörs!


Möten och ärenden

Publicerat klockan: 14:40:11 den 2008-09-01


Varje gång jag är vid Odenplan står alltid denna moped där! Den är så fin! Jag vill också ha den! Var bara tvungen att kasta en slängpuss till den, eftersom den är så himla tuff!

Idag hade Jennifer och jag håltimme i några timmar, så vi frågade vår kultur- och idéhistorialärare om vi inte kunde få hemläxa, och det gick självklart bra - eftersom hon är världens bästa lärare och vi är flitiga elever som håller vad vi lovar!
Jag och Jennifer spenderade därför dagen mad att springa massa ärenden och gå på lite olika möten. Bland annat så har jag hämtat ut min apparat för el-massage av min problemlagda käke. Den ska jag använda helst varje dag, så får vi hoppas på ett lyckat reslutat!


De här fyra cirklarna kallas elektroder och tillhör min el-massage-apparat.

Dagens outfit

Publicerat klockan: 14:33:30 den 2008-09-01

Jacka, Vero Moda
Halsduk, Stockh lm
Skjorta, från morfar
Jeans, Cubus
Loafers, Skopunkten
Väska, från Hötorget
Örhängen, Pilgrim
Halsband, från Grekland
Oversizemössa, från Grekland

- Världens bästa Jennifer smygfotade mig!

Lite allmänt

Publicerat klockan: 06:53:29 den 2008-09-01
God morgon!
De flesta av er ligger antagligen fortfarande och sover - själv sitter man uppe och äter frukost!
En lång och härlig dag väntar! Jag har massa saker som ska fixas innan Hannah kommer imorgon. Det ska bli så kul!

Dagen börjar med en teaterlektion, sedan har religionskunskapen tråkigt nog ställts in, så jag ska utnyttja tiden väl.

Vi hörs senare! Gör något bra av denna dag, för det är en bra sådan! Dagens Outfit kommer under dagens gång! Kram!

RSS 2.0