Barndomsvänner

Publicerat klockan: 23:41:09 den 2012-03-30

Dana (blondie på bilden) åker till Indien på söndag för att volontära och kommer därför vara borta ett tag. Så jag, hon och Petra hade en liten hej då middag ikväll. Kommer sakna bönan massor!

Så fina mina älskade barndomsvänner, kärlek till er!


Blod, svett och tårar (minus blod och tårar)

Publicerat klockan: 23:37:22 den 2012-03-30

En och en halv timme på gymmet idag. Jag längtar verkligen efter träningen och har fått lite rutin på det nu. Jag blir alldeles stissig och rastlös och jag inte för träna på länge. Jag längtar liksom efter att springa på löpbandet och verkligen svettas och känna att alla övningar verkligen tar. Inget lattjolajbande fjanteri här inte, det ska kännas för att ge resultat.

Och Ellen, du kanske ska överväga copyright på dina bilder i alla fall? ;)


KN-Design & Nails

Publicerat klockan: 23:29:50 den 2012-03-30

Det är en så underbart härlig kontrast att både få vara djup och ytlig, så igår fixade jag naglarna hos min fantastiska granne Karin. Har rådiggat denna människa ända sedan jag praoade hos henne (på tv), så det är ju toppenbra att kunna ha en kväll stående varje månad då man kan chitchatta. Tja, och fixa naglarna då förstås.

April ut kommer hon ta 150:-, och detta på grund av att hon inväntar sitt diplom. Sedan är det andra priser som gäller, men fortfarande ingen summa att tala om med tanke på vilket superresultat man får. Jag är kalasnöjd! På bilden ser ni mitt resultat.

Så om ni är intresserade, maila då [email protected]


SATSa

Publicerat klockan: 21:22:03 den 2012-03-28

Ellen har kirrat en träningsvecka för mig på SATS, i samband med att hennes pojkvän, tillika min vän, Rilla (som är PT och träningskonsulent) har gjort ett träningsschema till mig. Sjukt tufft, men på något lustigt vis ändå riktigt kul, jag känner liksom att det funkar och ger effekt redan nu.

Så Ellen och jag möttes upp på gymmet efter jobbet och körde skiten ut varandra. Även om jag strechade i en hel evighet efteråt, är jag bombis på att jag kommer ha en träningsvärk som heter duga imorgon.

PEPP!


Ett moget beslut

Publicerat klockan: 22:54:08 den 2012-03-26


Igår blev det våfflor till "middag" klockan halv 10 på kvällen. Eftersom jag är överkänslig mot laktos fick jag ont i magen av grädden och glassen, men det var det värt.

Jobbade hela dagen idag och mådde prima, men framåt eftermiddagen började jag känna mig riktigt hängig och febrig. Hur mycket det än gick emot mig, så tog jag det mogna beslutet att cancellera middagen med Ellen och hennes kollega Patrik. Ska jobba och träna en massa i veckan, då är det viktigt att vara på topp. Dock så är jag ganska så säker på att min dipp beror på att jag umgåtts med Ellen och duden i helgen; båda vandrande förkylningssmittobärare. Oh well, what the hell.

Har tagit det lugnt här hemma. Fixade lösenord för e-handel (äntligen!) och firade med att köpa lite träningsprodukter från www.fitnessguru.se. Ska vara riktigt bra har jag hört från säkra källor. Upp till bevis. 

Happy Sunday

Publicerat klockan: 17:52:32 den 2012-03-25

PT:n och tyrannen på nyårsafton.

Vilken underbar söndag det har varit! Frukost i lugn och ro, tvätta, pyssla lite med min "wreck this book", för att sedan möta upp Ellen och Rilla på gymmet. Även om jag var helt slut sen gårdagen var jag superpeppad och det märktes nog. De körde verkligen slut på mig, är helt slut i varenda liten muskel i hela kroppen. Mycket fokus på rygg, ben och mage. Utfall med kettlebells, löpning, latts, balansövningar, en twisted plankan... Gissa om det kommer kännas imorgon! Underbart att köra järnet och ändå vilja att det ska vara nästa dag, så man kan få gå till gymmet igen.

Efter gick vi runt hörnet och lunchade världens bästa kräft-keso-och-avocado sallad. Solen stekte på och vi satt där så länge att vi hann bli hungriga igen, så vi fikade också. Apmysigt.

Wreck this book

Publicerat klockan: 09:06:26 den 2012-03-25

Efter utgång, lite sömn och mördarpass på gymmet, var jag helt slut igår kväll. Jag somnade vid halv 10 - på en lördagskväll. Men det måste behövts, eftersom jag sov i 11,5 timme. Känner mig som en helt ny människa. Däremot har jag lite ont i halsen, vad det nu ska betyda.

När min dude var i London, hittade han bl.a. boken ni ser i bild. "Wreck this book". På varje sida finns det små uppdrag som man ska utföra som i slutändan fullständigt förstör boken. Typ "knyt ett rep runt den och släpa den efter dig på en promenad", eller "riv ut den här sidan och tugga på den - men svälj den inte". Gulleplutten tycker att jag, som är en kreativ person, behöver detta. Satte igång lite smått igår och kreativiteten började verkligen flöda, vill bara kasta mig över den. Och komma till gymmet idag.


Merchad

Publicerat klockan: 21:12:30 den 2012-03-24


De senaste veckorna har jag börjat hitta till gymmet och ge mig ut på powerwalks allt oftare. Flertalet gånger i veckan faktiskt. Men det var inte förrän idag det startade på riktigt. Rilla är utbildad PT och är nu dessutom inne på slutskedet av sin träningskonsulent-utbildning, så därför har jag tackat ja till att få ett personligt träningsupplägg och en HPB (hälsoprofilsbedömning). Igår bollade vi fram och tillbaka om mina mål med träningen, vilket var lättare sagt än gjort. När det är klart börjar han ställa massa frågor om hur många gånger i veckan jag ska träna, hur långt jag orkar springa nu och så vidare... Slutade med att flickvän Ellen fick i uppdrag att ta mig till SATS, där hon tränar, och ta reda på det. Om jag trodde att jag körde hårt med mig själv i gymmet trodde jag fel. I alla fall om man jämför med passet Ellen gav mig.

Nu är jag helt slut. Har ont i hela kroppen och är dödstrött. Känner mig som en sengångare, orkar liksom inte röra på mig om jag inte absolut måste. Ändå är jag skittaggad på morgondagens pass. Är så fruktansvärt trött (kan ha att göra med lite sömn efter utgången igår), så jag vill bara gå och lägga mig med en gång, så att det kan bli morgon och jag kan käka en ordentlig frukost och fixa med lite grejer innan vi ses på gymmet.

Hua-ha, let's do this thing!

Sky Bar & Solidaritet

Publicerat klockan: 19:24:43 den 2012-03-24



Utgång igår. Ida och jag catchade upp på Sky Bar. 9:e våningen på Scandic vid Centralstation. Toppenfin utsikt över Stockholm, så nära man kan komma New Yorks svindlande höga skyskrapor. Hedvig, Alexandra och Jenny anslöt. Vi tog oss till Solidaritet, där även Petra och födelsedagsbarnet Dana med entourage joinade. Hade en riktigt trevlig kväll, uppförde mig som en sån där riktig dansbjörn. Ni vet när man skiter fullständigt i att det ska se bra ut och bara kör och gör det kroppen vill göra. Det är frihet för mig.

Avslutade med en bamsekorv vid korvmojjen precis runt hörnet till Collage. Taxi hem till duden, hur underbart är det inte att krypa ner under täcket och pussa på någon som får hjärtat att hoppa över ett par hjärslag?

Fick under kvällen även reda på att super-Ida flyttar tillbaka till London i maj. Temat för veckan har varit "man saknar någon mer när den är längre ifrån och det är svårare att ses". Gäller även i detta fall. Har lite ont i hjärtat. Min fina norrländska. Vem ska nu lära mig mer om Stockholm än vad jag själv kan?

Pappor alltså...

Publicerat klockan: 16:45:54 den 2012-03-23

- Pappa!
- Skrik inte.
- Du snarkar.
- Nej, jag drömmer.
- Nej, du snarkar.
- Det ingick i drömmen.


Ett besök på Operan

Publicerat klockan: 07:34:20 den 2012-03-23

Förra året när jag bodde i London fyllde min farmor 80, så jag hade tyvärr inte möjlighet att vara med och fira henne. Därför tänkte jag nu när hon la på en siffra för i år, att jag skulle slå ihop hennes födelsedagar och slog därför till på biljetter till Carmen på Operan. Vi har både sett den flertal gånger, då min lillebror var med som statist när han var yngre. Därför var det extra kul att se just den uppsättningen med henne.

Musiken och sången var lika vacker som alltid. Dock så blev jag lite besviken på sceneri och kostym, men det gjorde för den sakens skull inte operan dålig. Jag är så fascinerad över hela grejen kring opera, balett, musikal... Ja, hela köret. Folk är uppklädda och glada, lokalerna är helt magnifika, det är en speciell stämning över hela tjofräset. Jag älskar det. Dessutom påminner det mig om min mormor, och det skadar ju inte precis. Och min granne, som är operasångare, var som vanligt med i ensembeln, vilket var exta kul.

Efteråt åkte jag med farmor hem och sov där. Fina farmor och farfar, blev en liten tripp längs med Minnernas gata. Tänk, hos dem bodde jag 50% när jag jobbade ute i Täby. Det var grejer det.




Call me maybe

Publicerat klockan: 17:23:04 den 2012-03-17


Carly Rae Jepsen.

Selena Gomez, Justin Bieber och Ashley Tisdale med i videon bland annat. Så sjukt fin, kan inte sluta lyssna på den!

Dreaming away

Publicerat klockan: 06:20:12 den 2012-03-17

Alltså, den där outfiten är ju så jäkla fräsch! Drömmer mig bara bort till sommaren, då man utan problem kan knalla runt i jeansshorts, linnen med ordentliga urringningar i ryggen och ett par ballerinas. Eller till och med våren. Tänk er; ett par jeans, vit tee, jeans/skinnjacka och ballerinas. Ett par solisar på det också. Mums!


Alex time

Publicerat klockan: 06:15:57 den 2012-03-17

I torsdags blev det en kväll med Alex. Vi drog till Kista, jag käkade en så fruktansvärt god thairätt (kyckling i gul curry, YUM!), blev en hel del snack och sedan lite knalla runt i butiker på det. Fick med mig lite schyssta toppar och såg till att Alex bl.a. fick med sig ett par fräna stövletter hem.

På vägen hem skulle vi gått förbi hästarna, ge dem man och kolla om de nya lammungarna fötts, men jag hade en tunn vårjacka och höll på att frysa knäna av mig i kvällskylan, så vi sköt det på framtiden.

På bilden ser ni henne in action när hon råkat sluta lyssna när jag pratar för att hon blivit distraherad av folk som går förbi, kommit på sig själv, fått jättedåligt samvete och bett om ursäkt och skämts så mycket att satte armarna för ansiktet som på bilden. Haha, such a little sötnöt!


Hugo Cabret

Publicerat klockan: 06:06:55 den 2012-03-17

I onsdag hade Ellen och jag tänkt att vara hurtiga och träna efter jobbet, innan vi möttes upp, men vi var så jäkla sega, så vi sågs direkt efter istället. Trerätters på Friday's vid Sture-p och en fräsch drink på det. Snackade i en hel evighet. Satt sen ute och andades lite frisk luft. Så otroligt skönt att inte frysa bakdelen av sig när man är utomhus länge.

På biograf Sture gick förhandvisningen till Hugo Cabret. Ellen grinade sig igenom filmen, inte jag. Däremot är den värd alla 5 Oscarsstatuetter den fått, riktigt vacker film. Inte en vanlig actionrulle, utan en som verkligen etsar sig fast på hjärnan.

Blev en taxi hem och sedan stupa i säng. Några få timmars sömn, sedan upp och jobba. Det är som en cirkel, det bara går runt, runt...


Ut ur den komfortabla zonen

Publicerat klockan: 08:42:31 den 2012-03-13


Igår efter ordinarie arbetstid hade vi affärsplanering med min avdelning. Jag, chefen, chefens chef och åtta kollegor. Först en timmes redovisning, sen delades vi upp i de grupper vi faktiskt arbetar i och brainstormade. Vi kom fram till en hel del bra saker för utvecklingen och jag hade, trots att jag är relativt ny, lite att komma med. Var hemma strax efter halv nio, duschade och stupade sen i säng.

Det senaste halvåret har man till 99,99 % kunnat finna mig i ett par brallor och en topp, men idag går jag ut ur den komfortabla zonen i en klänning. Gillar den här beige historian, kanske ska leta efter fler jobbklänningar i vår...?

Eyelash secrets

Publicerat klockan: 13:07:31 den 2012-03-11

Jag tycker det är så jäkla underhållande vilken skillnad ett tunnt, tunnt lager av mascara kan göra. Ser ni? Helt sjukt!

För övrigt måste jag bara flagga för neulash, fransnäringen jag använt sen i december någon gång. Den funkar så fruktansvärt bra, lösögonfransar kan slänga sig stenhårt i väggen! Kan tyckas dyrt, men eftersom den håller så länge och att resultatet är så förvånansvärt bra, är det värt varenda krona.


Tweet dreamsss

Publicerat klockan: 00:01:08 den 2012-03-11

Nej gänget, dags för bingen nu. Sweet dreams. Xx


Vårvibbslunch

Publicerat klockan: 23:58:44 den 2012-03-10

Extrema vårvibbar under lunchen idag, jag blir så jäkla glad när solen behagar att visa sig! Mer sånt!


Pole dance (fitness)

Publicerat klockan: 23:30:00 den 2012-03-10

Vet ni vad jag och Ellen har gjort idag?! Vi har provat på pole dancing! Så sjukt svårt, tungt, tufft och rakt igenom kul! När läraren instruerade såg det så enkelt ut, men när man själv apade efter blev man varse som musklernas frånvaro i kroppen. Man lärde sig och blev "duktig" (allting är relativt) förvånansvärt snabbt. Vilken färg mina ben, framför allt knän har kan ni nog lista ut själva. Tänk er svenska flaggan - utan det gula...


Lil man and I

Publicerat klockan: 23:21:47 den 2012-03-10

Åh, vad skönt det är med en chill lördagskväll. Lillebror och jag bredde ut oss i soffan och skrålade med till Loreens Euphoria. Nu är det annan musik som spelas genom högtalarna, vi snicksnackar och har det allmänt rent trevligt.


Cocktailparty

Publicerat klockan: 09:34:38 den 2012-03-10

Måste bara inleda med att på sista bilden sitter min Pettson/Indiana Jones/Snusmumriken-hatt lite på sniskan, så den ser grymt mycket bättre ut i verkligheten! Har fått mycket beröm för den, och ni förstår inte vilket kap jag gjorde! Ordinarie pris 249:-, reapris 149:-. Helt okej, tänkte jag, men när jag kom till kassan var det tydligen rea på rea på resa på... ja, ni fattar. Vet ni vad jag fick pröjsa? 29 spänn! För en tjock filthatt med skinnband! Helt otroligt!

Hur som haver, nu kom jag av mig lite. Jag var på Elins årliga coctailpartajs igår. Extra kul eftersom Martin hade sin polare Georgina från Australien med sig. Jag älskar att bli helt överraskad med att få prata engelska. En gång när jag hade varit ute på promenad på Djurgården med Andreas och vi stod och väntade på bussen kom den fram en engelsktalande nisssa som ville ha hjälp med vilken buss hon skulle ta. Hon fick både hjälp och en ordentlig pratstund om vi säger så. Jag blir så glad när jag får prata engelska.

Nu kom jag av mig igen. Bra jobbat där, Julia. Partajset var i alla fall suveränt, jag rockade runt i min pistagegröna klänning samt guldörhängen från Blanco i London, käkade tacos, drack goda drinkar, spelade spel, åt cheeseballs, snicksnackade hit och dit... Jag hade jättekul, kul med en ordentlig hemmafest som inte slutar med utgång eller att folk ligger och spyr i högar, bara en riktigt bra fest där alla har så trevligt så ingen vill gå hem.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/498557/images/2012/pic_193207769.jpg" class="image">


A little red rose

Publicerat klockan: 22:38:58 den 2012-03-08

Det känns så b att låta klyschig, men vad ska jag annars säga förutom att jag är lycklig? Jag har aldrig riktigt skrivit om mina förhållanden, känner att det är den sortens relation jag vill skydda och hålla privat. Jag är personlig här, inte privat. Oftast inte i alla fall. Men idag så kände jag att jag ville dela med mig, jag är glad och harmonisk. På alla möjliga olika nivåer är jag på ett bra ställe nu. Jag är frisk, har fantastiska vänner, underbar familj och en dude som får mig att känna mig som en borttappad liten hundvalp när han är bortrest. Sitter och tittar på det lilla röda spektaklet jag fick igår och hela kroppen bubblar över av känslor. Det är vackert.


Make Kony famous

Publicerat klockan: 20:09:07 den 2012-03-08


www.kony2012.com

Kony 2012

Publicerat klockan: 19:55:02 den 2012-03-08


DET HÄR ÄR VIKTIGT. TITTA PÅ KLIPPET.

RSS 2.0