The Climb

Publicerat klockan: 16:36:01 den 2009-03-31
Solen skiner, fåglarna kvittar, dagen är härlig... vad har gått snett idag då?

Tja, förutom att jag har sprängade ont i huvudet så försov jag mig! Jag ställde klockan en timme försent! När jag vaknade insåg jag att det var hurry curry som gällde. Slänga på kläder, packa väskan, rouge, mascara, springa till bussen. Hinna med den precis, på håret. Så när jag kommer en minut försent till lektionen visar det sig att ingen annan kommit förutom jag och läraren, så lektionen ställdes in. Men ärligt talat är jag inte bitter för det. Shit happens.


Fantastiska outfit-bilder, inte sant?! Oh, vad proffisionellt det ser ut! Skönt att jag har en sådan skitsamma-dag!


Bra hårdag, tack och lov!

Hoddie: Jenny Hellström
Linne: EastWest
Byxor: H&M
Skor: UGGs


Idag hade jag ett muntligt prov i Svenska B som gick helt okej. Fick sluta tidigt från Engelska C-lektionen, har varit på ett möte, kommit hem och ringt lite olika samtal. Ikväll blir det cykel och core på SATS med Nicoline! Wish me luck!



Frukost on-the-go


Massa bra planering inför framtiden idag!


Livet är långt ifrån perfekt, mycket trassel och skit, men jag är tillfreds med min tillvaro. Livet är en mänsklig variant av en berg- och dalbana, att gå från den djupa dalen till den höga toppen kan ibland vara tufft. Men...

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb


http://www.youtube.com/watch?v=NG2zyeVRcbs

Vanlig måndag?

Publicerat klockan: 16:24:03 den 2009-03-30
Hej alla underbara läsare!

Allt bra? Tummen ner för min del. Åkte hem från skolan för att jag har så förbaskat ont i huvudet och käkarna. Känner mig därför lite spyfärdig. Ska ringa min husläkare imorgon och konsultera med honom. Hjälpen jag får att bettfysiolog just nu hjäpler inte!

Skolan var fun! Två prov på en dag! Muntligt i Religionskunskap A i avsnittet etik och sekter som gick kanoners! Var lite ringrostig i början, men sen släppte det! Och ett skriftligt "litet förhör" (det verkar ju alltid så himla småttigt för lärare, medan elever alltid har en annan uppfattning. Någon som känner igen sig?) i Naturkunskap A som gick bra.

Nu är jag som sagt hemma. Ska ta ett bad med en giganstisk och väldoftande badbomb och get well så jag kan gå till skolan imorgon! Hatar att missa lektioner!



JAG IDAG:








Cardigan: mormors
Farfarslinne: Zoul
Jeans: BikBok
Skor: UGGs
Örhängen: gjorda av min granne som har den här hemsidan!

Bad day

Publicerat klockan: 11:56:47 den 2009-03-29



Nu ska jag erkänna en sak. Jag har vaknat på fel sida. Jag är på dåligt humör och idag ska jag låta mig själv vara det. Man kan inte vara superwoman, glad, positiv och lycklig hela tiden. Jag är så arg för att jag har så mycket plugg och för att en speciell person som är en ren och skär idiot. Dessutom kunde jag inte somna i natt, sov några få timmar och har jätteont i hela kroppen nu, speciellt nacken och käkarna. Usch och fy!

Dock ska jag inte låta mitt dåliga humör gå ut över någon annan. Idag ska jag ha min alldeles egna lilla butter-dag och därmed basta!

Hoppas ni får en bättre dag! Kramar

Superlördag!

Publicerat klockan: 23:05:19 den 2009-03-28
Hej gänget!

Haft en fin lördag? Det har jag minnsan!

Vaknade sömndrucken ganska sent. Satte i mig lite fruksot och sedan raka spåret till gymmet. Där körde jag ett hårt styrkepass med mycket ben, lite armar och mag-övningar - och strech, klart!

Sedan fikade jag min otroliga nya träningsbuddie Nicoline! Supertrevligt, timmarna bara rusade iväg! Sedan åkte jag och familjen till lite släkt på middag med åh så god mat! Earth Hour var vi baske mig med på! Tyst, intimt och mysigt med massa folk och tända ljus överallt! Ingen Robinson för oss inte!



Invigde min nya klänning med mina fjärilsörhängen!




Sorry Ellie, men jag bara älskar den!



Super lördag helt enkelt! Imorgon vet jag inte vart jag ska börja, har så mycket plugg så jag mår illa vid bara tanken på det... Puss på er!

Nyshoppad!

Publicerat klockan: 21:05:49 den 2009-03-27






Dagen och mötet har gått bra! Mötte upp Mami en snabbis efteråt och snabbshoppade lite! Vit farfarslinne och en lite crazy klänning! Funkar både till vardags och fest! Som den är / med kavaj / slapp kofta! Något annat man kan kombinera tycker ni?

Nu är det myskväll med familj och släkt som gäller! Vi hörs!

Kort möte

Publicerat klockan: 11:14:47 den 2009-03-27
Hej allihop!

Hoppas allt är bra med er! Jag är hemma från skolan idag också, mår inte riktigt bra. Har ingen engergi i kroppen för en hel skoldag. Däremot ska jag på ett kort möte på Karlavägen idag, det orkar jag.

Planerna för helgen har ändrats och jag kan göra vad jag vill. Kanske man ska ta och kika på någon frän lägenhet, vad vet jag? Såg att någon rackare i familjen köpt hem den nyaste Bond-filmen (som jag inte sett!) så det tippar mot att jag kommer kika på den ikväll. Lilla sjuka jag, vart tog all ork vägen?



3 symptom

Publicerat klockan: 11:27:26 den 2009-03-26



Ledsen för dålig uppdatering igår, men schemat var fullspäckat! Kom hem sent, gick och la mig direkt för jag mådde inte bra. Är tyvärr hemma idag. Har så ont i huvudet (borde nästan kolla upp om jag har migrän), extremt ont i käkarna och så mår jag illa. Precis samma sak som när jag var sjuk sist. Vi håller tummarna för att jag inte är sjuk så länge!

Igår såg jag ur som på bilden! Röda Ray-Bans, armband från Japan, Afrika och Ur &Penn och tee som är en födelsedagspresent!

Fördelen med att vara hemma är att man har chans till att få mycket gjort! Har skrivit upp en hel lista som jag i lugn takt håller på att bocka av! Inte för högt tempo idag inte, jag ska vila mig frisk! Har ni några dunderförslag på hur man blir frisk? Ni har ju "symptomen", så vad ska jag göra? Sova, äta, skratta, fisa - you name it!

Att se världen med nya ögon

Publicerat klockan: 17:56:37 den 2009-03-24
Hallå gott folk!

Idag höll jag mitt tal i Svenska B (Nationellt prov)! Jag var ohyggligt nervös, men på något sätt var det ändå skitkul att stå där inför hela klassen och bubbla på!

Var även på synundersökning, och YEEEEEY - jag har synfel! Inte många som säger så kanske, men det är så jädra snyggt med glasögon! Hittade de perfekta, så snart sitter de tryggt på min näsrygg och beskådar världen! Can't wait!



Vad tycker ni? Hemska eller supersnygga?

Ska strax dra iväg på träning! Cykel och core blir det idag! Svettigt värre säger jag bara, med erfarenhet från förra veckan. Tänk känslan av att ha kört ett ordentligt pass, svettas, komma hem och sen duscha! Kan det bli bättre?!

Skvallerbrudar i Rolling Stone

Publicerat klockan: 17:36:14 den 2009-03-24
Åh, vad snyggt! Lite fräscht folk från Gossip (Girl) i det nya numret av Rolling Stone. Blake Lively och Leighton Meesters bilder tagna av Terry Richardson blev riktigt fina! Lite ungdomligt, glatt och uppfriskande!






Hårdare tag

Publicerat klockan: 22:25:33 den 2009-03-23

Hej och hå, vad duktig jag har varit idag! Jag har pluggat, städat, bokat tider för diverse saker, tvättat OCH varit i skolan! Den ni! Det känns toppen att sitta i ett välstädat rum! Mycket lättare att koncentrera sig och av någon anledning känns mitt rum mycket varmare. Eller så kanske jag bara inbillar mig... Eller gör jag det?



Jag har nu bestämt mig för att hålla ett hårdare tag om plånboken, så jag kan spara till den här, och den och den här! Därför kommer jag spendera mer tid i Mango, Zara, Topshop och Gina Tricots lokaler! Deras kläder är lite roligare, mer trendiga och ungdomligare än till exempel H&M! No offence!

Kolla bara vad jag skissat på från Topshops hemsida! Me likie-like!


Smink

Publicerat klockan: 16:51:22 den 2009-03-23



Hej ni alla underbara!

En make-up artist sminkade mig med id-smink idag, men inte hur som helst. För att jag skulle se skillnad på nyanserna sminkade hon vänstra halva av mitt ansikte i en aning mörkare nyans och högra sidan i exakt den färgen jag har. Om man vet om det och tittar riktigt noga i spegeln ser man en exremt liten skillnad, aldrig annars. Vad tycker ni; ser jag representabel ut? Funderar på att köpa id-smink, men är lite osäker. Har ni några grymma märkes-tips i sminkväg att dela med er av?

Ett besök på Dramaten

Publicerat klockan: 21:18:32 den 2009-03-22


Tja!

Hoppas allt är bra med er! Jag har haft en riktigt grym dag! Jag firade Mamis födelsedag i efterskott på Dramaten i föreställningen Muntra Fruarna i Windsor. Sedan gick vi och och åt på en galet god asiatisk restaurang vid Östermalm/ Karlaplan. Vi tog några glas vin och buffé, vilket var sjukt gott! Jag lyckades varken äta för lite eller för mycket. Har ni någon gång varit med om att man åker hem från en restaurang och är så mätt att man bara vill spy? Inte idag, inte!

Första akten av föreställningen var för lång och tråkig, men andra akten var faktiskt riktigt rolig.En komisk pjäs av William Shakespeare helt enkelt! För priset vi betalade föredrar jag hellre något annat ställe, men den var helt okej. Inte dålig eller så, men lite för Shakespeare-seg för min smak.

Lördag

Publicerat klockan: 13:59:52 den 2009-03-21
Lördag!

Yes, äntligen är det helg! Sova ut lite längre, men bara lite. Imorse var klockan ställd på alarm för att jag skulle åka och träna Core (mag- och ryggträning) på Sats. Det var tufft, men hur kul som helst! Man känner verkligen att man får bättre hållning bara efter ett pass! Grymt! Något som är ännu bättre är att jag raggat upp en träningskompis, Nicoline! Hon är träningsmotiverad, vill ha en träningskompis (moi!) och hon har bil. Vad kan jag mer begära?!





Har precis tagit en dusch. Ska få i mig lite lunch, sedan ska jag börja göra mig i ordning inför ikväll. Ska åka och fira mina kusiner som fyllt år nu i mars månad och träffa en person jag jag inte sett på hur länge som helst, så jag är taggad! Det kommer bli superkul! Frågan är bara vad man ska ha på sig... Klänning är ett givet kort, men vilken?

Vad ska ni göa ikväll? Ta hand om er!

Monstrous Regiment

Publicerat klockan: 17:55:00 den 2009-03-20
Förresten,  jag vill så gärna visa er hur det går till i vår produktion! Monstrous Regiment har premiär i maj, ute på Turteatern! Mer exakt info kommer så klart senare! Be there or be square!



Truppen gör sig redo!



Gruppfoto!

PK&I

Publicerat klockan: 17:45:25 den 2009-03-20
Hej allihopa!

Vilket kanonväder! Sol och "värme" - snart kan man ju officiellt säga att det är vår!

Dagen i skolan var bra. Livskunskap och Kultur- och idéhistoria samt rep av pjäsen och Produktionsmöte. Allt har gått som på räls, men jag har grymt ont i käkarna och är kanontrött, så det har varit lite tufft idag.

Efter skolan åkte jag till K:fem och "fönstershoppade", sedan fikade jag och min andra halva! Ikväll ska jag bara ta det lugnt och plugga lite. I helgen har jag inte tid för skolarbeten, så jag ska försöka klara av så många som möjligt idag.



By the way, jag antar att det, liksom för mig, är dags att börja spana på allt som behövs inför studenten! Ett hett tips för oss tjejer är Paris Kate & I! Deras kläder är i lyxigt material, snygg design, lite mer partykänsla, men inte för mycket Oscarsgalavarning! Kika på MQ!

Box

Publicerat klockan: 22:08:59 den 2009-03-19
Hej alla glada!

Vilken bra dag jag har haft! Hade studiedag idag, så jag sov ut ordentligt. Så skönt! Sedan åkte jag hem till Jenny och lunchade. Åt sushi och lät henne smaka. Inte hennes grej - hon spottade ut det! Vilken typ!

Vi pluggade några timmar. Jag blev (nästan precis) klar med mitt tal jag ska hålla på tisdag. Nationellt prov i Svenska B, you know... Känner mig så stolt! Nu när jag har (nästan) allt klart ska jag förbereda, förbereda, förbereda mig. Det här kommer gå så jäkla bra har jag bestämt mig för!

På kvällen drog jag och tränade box, även om jag hade världens träningsvärk. För att ni ska förstå kvalitén på träningen; träningsvärken kommer vara värre imorgon!
Men det var så sjukt kul! Tränaren skrek så man blev skitpeppad, jag körde i par tillsammans med en grymt schysst tjej (vi ska träna tillsammans på lördag!) och det var så himla roligt helt enkelt! Dock var det en riktigt stor och stark kille som boxade mot mig och jag höll på att flyga in i väggen. Kommer ha helt blå armar imorgon, men det är det klart värt!





Den här bilden togs förra året! Vi hade ett block som hade clown. Hjälp, vad roligt det var!

Nej, nu ska jag duscha så jag hinner få min skönhetssömn i natt, haha! God natt!

dubbelw

Publicerat klockan: 20:56:44 den 2009-03-18

Hallå i stugorna!

Allt bra med er? Jag mår prima! Solen sken idag, jag lunchade med Jenny, pluggade med henne och gick på yogan. Jag har fortfarande sjukt ont i kroppen efter måndagens PT-träning. Inte träningsvärk, o-n-t, så vi får se om jag går på morgondagens box-träning.

By the way så är jag sjukt irriterad! Mitt internet är så j*vla segt, jag håller allvarligt talat på att bli tokig! Att ladda upp en bild här på bloggen tar ganska exakt en halvtimme, så det är därför det är lite knapert med dem just nu. Skyll inte på mig, det är inte mitt fel!

Imorgon har jag studiedag, så jag ska åka hem till min andra halva (även kallad Jenny) och fika och plugga. Sen som sagt boxen. Om min kropp kan röra sig imorgon det vill säga. Ska bli spännande att se imorgon! Ha en grym kväll! Puss!



Plugg på dubbelw med Jenny!


Ett ord

Publicerat klockan: 17:58:16 den 2009-03-17



Ciao!

Jag har bara ett ord att dela med er idag: skoltrött!




Cardigan: InWear
T-shirtklänning: Topshop
Strupmyxor: Lindex
Stövlar: Jolly's
Örhängen: gjorda av Amish-folk i USA
Armband: Mormors och Ur&Penn

Röstträning!

Publicerat klockan: 18:09:16 den 2009-03-16
Hej alla glada bullar!





Jag har haft en hejdundrande bra dag idag! Det var ju ljust ute när jag steg upp tillsammans med tuppen imorse, vem kan vara grinig då?

Har hunnit med rep av pjäsen, Religionskunskap, Naturkunskap och en individuell röstlektion. Riktigt intressant och roligt allihopa! Fast min röstlektion var nog mest givande. Jag fick lära mig massa saker som ska hjälpa mig i mitt karaktärsarbete, massa övningar, tips och råd. Lillebror har redan skrikit åt mig att hålla tyst för att jag över här hemma.

Snart ska jag bege mig iväg på träning tillsammans med personlig tränare. Läskigt! Men det här veckan går som sagt i träningens tecken, så jag är grymt peppad!

Nu är det inte längre omöjligt att ladda upp bilder, så här har ni lördagens två bästa!



Jag och min andra halva!



Ett gäng galna tjejer!

Partyeliten J-crew

Publicerat klockan: 15:00:49 den 2009-03-15

God morgon!

Igår hann jag fixa en hel del här hemma innan jag drog ut. Brev av olika slag som skulle skickas iväg, plugg och massa uppgifter som skulle hittas.
På kvällen drog jag och Jenny till Söderhof och mötte upp min klass. Vi hade en liten get-together kväll, som var supertrevlig! Långt senare drog jag, Jenny och Jakob, även kallad partyeliten J-crew, till Huset, där vi dansade benen av oss. Med tanke på att jag kom hem när fåglarna vaknat och börjat kvittra, så mår jag riktigt bra idag!

Jag ger er lite bilder sen. Mitt internet är sjukt trögt just nu, så det går inte att ladda upp bilder!

Idag ska jag försöka få in lite plugg. Det blir mycket rep av pjäsen och träning för min del nästa vecka (vänta, ni bara!) så plugg kommer jag inte ha så mycket tid till! Ha en grym dag nu! Puss och kram!


Denna fredag

Publicerat klockan: 15:16:40 den 2009-03-13

Vackra natur!

Hallå!

Direkt när jag kom hem grabbade jag tag i en pläd och satte mig ute i solen och njöt, härligt!

Dagen har varit bra. Vi repade på pjäsen med regiassistenten på morgonen. På eftermiddagen hade jag ett prov i Kultur- och idehistoria om dans och musikal. Jag älskar verkligen musikaler, så jag det gick riktigt bra!

Hade tänkt att träna idag, men jag är jättetrött och har kanonont i huvudet, så jag skippar det idag. Ska göra upp ett schema nästa vecka över min träning. Jag älskar att träna, men det är så svårt att komma iväg till gymmet, så nu ska jag skriva in mina träningstider med bläck i filofaxen. Då kan jag inte ställa in, för det gör inte att sudda ut!



Viktigt att ta bort sminket direkt när du kommer hem, så huden får vila lite! Haha, här har vi någon som föregår med gott exempel!

Jag i juryn + svärdträning!

Publicerat klockan: 18:11:32 den 2009-03-12

Hej guys!

Fy fasen vilken grym dag jag har haft idag, men intensiv! Hela kroppen är slutkörd, så jag slängde mig på soffan direkt när jag kom hem för en stund sedan! Gah, när ska jag hinna hämta andan?! Men jag har haft världens bästa dag, så jag klagar inte!

I jury på intagning:
Så fruktansvärt kul och intressant! Jag kommer ihåg hur nervös jag var när jag var på intagning sist, så jag försökte vara så snäll jag bara kunde! Det gick hem kan jag säga! Kände mig som en snällare version av Idol-juryn!



Någon lustigkurre i klassen som satt upp som skrämseltaktik...

Träning: svärd, slagsmål, svimning:
Det finns så oändligt mycket tekniker man ska ha bakom alla fysiska rörelser för att det ska se så verkligt ut som möjligt på scen. Så grymt kul och lärorikt, timmarna bokstavligen flyger iväg! Jag älskar att vi tränas av the master of the master, Ulf! Han gör allt så perfekt snyggt! Love it!



Ett riktigt svärd mina damer och herrar!


Repetition:
Mycket detaljer som vi går igenom nu = mycket repetition! Krävdes lite fika så man piggnade till lite!






By the way tyckte många att jag var riktigt fin idag! Kan det bero på mitt nya diadem måntro? 


Jenny-dag

Publicerat klockan: 21:40:08 den 2009-03-11
Hej allihopa!

Jag är skitförbannad! Kollektivtrafiken är ka-ta-strof! En resa som skulle ta max 40 minuter tog 2 timmar för mig. Istället för att vara hemma runt sju-snåret kom jag hem vid åtta! Skandal!

Även om jag är lite putt så är det inget att hänga läpp för. Jag har ju fått spendera i princip hela dagen med min Jenny! Hon var så gullig och mötte upp mig i skolan, sedan drog vi till dubbelw och åt en sen lunch. Deras mat är verkligen är verkligen värd pengarna!

Dessutom är deras lokal riktigt rymlig, lugn, bra ljus och lite mer avskilt (om man går ner en våning) så Jenny och jag bestämde oss för att dra dit, köpa lite fika och sitta och plugga där lite framöver. Det låter väl smart, tycker ni inte?

Jag hjälpte henne med en fotouppgift, vi shoppade lite och avslutade med muffins med glass i Gallerian! Mums! Jag är fortfarande mätt!



En fruktansvärt god ceasarsallad!




Härligt långt namn på muffinsen tillsammans med mjukglass!

UTMANING - SANNINGAR OM MIG SJÄLV

Publicerat klockan: 17:36:52 den 2009-03-10
Det pågår en bloggutmaning  och jag har blivit utmanad av: http://blogg.aftonbladet.se/26084

Gör så här:

•·   Länka till den som utmanat.

•·   Berätta 7 sanningar om dig själv.

•·   Sen är det din tur att utmana folk.


Sanningar om mig:
1. Jag hatar skräckfilmer och tittar därför aldrig på dem.

2. Jag är inte vegeterian, men äter nästan bara vegetariskt.

3. När jag var liten bet jag på naglarna.

4. Min favoritfärg är vit.

5. Jag var lite av en "tomboy" och klädde mig i jeans och t-shirt ända tills mitten av högstadiet.

6. Jag har grymt många mål i livet och vill lyckas med allt, men jag vet inte vart jag ska börja!

7. De bästa böckerna jag någonsin läst heter "Resan till River Sea", "Hemlängtan" och "Funny Valentine"


Jag utmanar:
http://apieceofsthlm.blogg.se/index.html
http://hedvigjosefin.blogg.se/
http://bilddagboken.se/p/frontpage.html#0
http://www.veckorevyn.com/mode/ebbas-blogg/
http://blogg.veckorevyn.com/hollywoodspionen/
http://blogg.veckorevyn.com/emilias-blogg/
http://www.veckorevyn.com/bloggar/amys-blogg/


Kunskap är makt!

Publicerat klockan: 16:23:40 den 2009-03-10
Hej och hå!

Allt bra med er? Jag mår toppen! Fick en superlång sovmorgon, så jag känner mig mer utvilad än vanligt. 

Svenska B och Engelska C stod på mitt schema idag. Bra, intressanta lektioner. Väldigt mycket förberedelse inför Nationella prov och Cambridge test pågår just nu, men jag höll även ett litet tal om den senaste boken jag läst, vilket gick strålande! Jag är riktigt nöjd!

För övrigt är läraren är väldigt noga med att se till att vi aldrig har för lite att göra, så idag gick jag hem med ytterligare två böcker i väskan. Well hell, kunskap är makt!



Kunskap är makt, eller...?

Titta vem jag hittade!

Publicerat klockan: 18:02:49 den 2009-03-09

Bild: http://fredrikskogkvist.blogspot.com/


Nämen, vad är detta? Hittade min gamla kamrat Kajsa Kavat på Fredrik Skogkvists blogg. Modelljobb, tro? Antagligen.

Du kan, bara du tror på dig själv!

Publicerat klockan: 17:53:20 den 2009-03-09
Hej allihopa!

Idag har varit en riktigt tuff dag! Jag har haft så fruktansvärt ont i käkarna att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Har precis pratat med min bettfysiolog. Eftersom hon inte var på jobbet bestämde vi att jag ska ringa imorgon och försöka fixa en tidigare tid än den jag har bokad för tillfället.


Idag hade vi minsann lite kändisbesök på skolan! Skådespelerskan Cecilia Nilsson kom och pratade och diskuterade med oss teater-treor, om allt vad skådespelaryrket innebär, självkänsla och olika antal och fackföreningar. Många saker hon sa slog verkligen huvudet på spiken angående många frågor som jag hade. Hon gav en verkligen hopp om att det går att lyckas!
För några veckor sedan kom en annan skådespelerska till oss och pratade om liknande saker, men jag blev inte lika "fångad". Cecilia lyckades verkligen. Efteråt hörde jag många i korridoren säga att de banne mig skulle ringa den och den regissören - kul att höra!



Just nu medverkar Cecilia Nilsson i föreställningen Blommor av Stål, bland annat. Hon är andra kvinnan från vänster med pappeljotterna!

Fixar-dag

Publicerat klockan: 16:57:51 den 2009-03-08
Hej alla grymma bloggläsare!

Idag har jag en riktig fixar-dag! Minns ni att jag gick igenom hela garderoben i veckan? Det resulterade i alla fall i två enorma papperspåsar fyllda till bredden. Den ena innehåller kläder som jag ska sälja/skänka och den andra kläder som måste fixas på grund av att de är för stora eller liknande.

När jag började mäta upp alla plagg insåg jag att det skulle bli gaaanska dyrt att ta allting till skräddaren, men så viskade en liten fågel en himla smart sak i mitt öra! Min farmor är ju en riktig värsting på att sy - hon kan hjälpa mig!

När jag ringde henne var hon mer än villig att hjälpa mig, den ängeln! Även om hon tycker det är hur kul som helst att sy så tänker jag i alla fall åka hem till henne och farfar och putsa deras fönsterrutor, som de har väldans massa av. Jag får nog stanna där över en helg, det kommer fömodligen ta ett tag för mig... Det är väl ett bra tack, tycker ni inte? Jag blir glad, de blir glada!


Äntligen!

Perfekt dag!

Publicerat klockan: 19:46:49 den 2009-03-07
Uh, vad trött jag är! Har shoppat, ätit lunch och tittat på brorsans fotbollsmatch med Mami idag. Så himla kallt ute! Dunjacka, två luvor, vantar, halsduk och filt hade jag på mig och ändå har det tagit mig 45 minuter att tina upp fingrarna.


Huh, vad kallt!

Hur som helst, vi har köpt hem pizza lite gott vin och snacks som vi ska äta tillsammans medan vi ser på film. Rush Hour 3 ska vi se. Skulle enligt en vän till mig vara riktigt bra! Ha en grym kväll! Kram!



Härlig kväll, eller vad säger ni?

På er begäran

Publicerat klockan: 16:02:13 den 2009-03-06
Åh, vad skönt att få komma ut och göra lite saker idag! Inte bara ligga hemma och vara sjuk och ha tråk, tråkigt. Drama och livskunskap av de ämnena jag hade idag, alldeles lagom som mjukstart.
Åkte sedan och simmade. Hjälp, vad det tog i armarna! Vart har alla mina muskler tagit vägen? Strejkar ni, musklerna?!
Efter det fick jag springa till mitt tandläkarbesök. Som tur var var min tandläkare lite försenad, så no harm done.

Nu är jag hemma och helt slut! Man blir verkligen svag av att ligga hemma, sjuk, en hel vecka! Ett steg i taget så är jag snart på banan igen!

Just det! Några av er har efterfrågat fler bilder på mitt hår som jag färgade ganska nyligen! Från blond till brunt med lite röd ton. Macademia hette den visst. Ville inte se ut som en stel pinne på bilden, så ni får stå ut med en spexig sådan!





Ikväll (när jag hunnit återhämta mig lite!) ska jag mixa ihop en bananpaj med glass till och kika på en Indiana Jones-film med familjen! Ha en grym kväll nu hör ni, och njut av helgen! Puss och kram!

En sjuklings syselsättningar

Publicerat klockan: 11:29:58 den 2009-03-05

Jag har aldrig tyckt om att vara sjuk. Man är bara hemma, gör ingenting, missar massa skola, det är enformigt och tråkigt... Men nu när jag varken har suttit hukad över toalettstolen eller haft hög feber (bara lite) har jag faktsikt kunnat göra lite enkla saker. Mestadela har jag sovit, vilat och tittat på någon rulle. Resten får ni ta del i genom lite bilder!



Gått igenom HELA garderoben!



Fått presenter av vänner som varit bortresta!



... och bakat!

Imorgon är det lyckligtvis en kort dag i skolan! Då ska jag banne mig gå, oavsett hur jag mår!


Resa periodvis?

Publicerat klockan: 09:24:37 den 2009-03-04
God morgon, god morgon!

Är på bättringsvägen, men såg det ändå bäst att stanna hemma idag. Är det inte typiskt att man inte sover länge när man faktiskt kan göra det? Jag vaknade 08:00, inte den ideala tiden för mig precis. Har kanonont i huvudet och käkarna men tack och lov inte illamående (än).

Nu lägger vi av med klagandet! Jag har precis fixat och frixat med massa bilder från London. Hittade den här och blev så glad! Fy farao vad vi shoppade den dagen!






Vad tycker ni om det här: att man jobbar intensivt en period och tjänar ihop jäkla massa pengar, sedan reser man iväg på en härlig semester och slösar bort alltihop? Det skulle jag i alla fall inte ha någonting emot. Kanske inte för resten av livet, men en kort tid, kanske 2-3 år? Eller är jag helt ute och cyklar?

Aldrig i livet!

Publicerat klockan: 11:15:30 den 2009-03-03



Mår inget vidare idag heller, så jag är hemma från skolan. Mår så sjukt illa och har förmodligen feber.
Idag skulle vi ha muntlig redovisning av en non fictional bok man läst (Parky av Michael Parkinson för min del), så jag mailade min, något sarkatiska, lärare och frågade om jag kunde få göra min redovisning en annan dag. Så här löd svaret:

- Aldrig i livet!   Nä, jag bara skämtar. Det är klart att du får göra det på torsdag. Krya på dig!

Jag är ett hopplöst fall

Publicerat klockan: 14:15:15 den 2009-03-02

Booo, usch vad jag mår dåligt! Vaknade imorse med världens konstanta smärta i käkarna som hade spridit sig så jag fick världens huvudvärk. Och ni vet när man ibland kan ha så ont i huvudet att man mår illa? Det är min grädde på moset idag.
Härdade mig igenom halva skoldagen, men sedan stod jag inte ut länge. Kunde knappt stå upp för att jag mådde så illa. Nu ligger jag här i sängen och är helt slut.


För er läsare som inte vet det så har jag grymt mycket problem med mina käkar. Det knakar, låser sig och gör så sjukt ont så jag ibland måste ställa in vissa aktiviteter. Jag vet inte hur många behandlingar jag har fått, men ingenting funkar. Massa olika sprutor, el-massage, skenor, magnetröntgen... listan kan göras lång. Nu på senaste tiden har det blivit värre och det käns bara dumt att gå till min bettfysiolog, för hon kan ändå inte göra någonting. Jag har redan prövat alla behandlingar man kan pröva. Jag är helt enkelt ett hopplöst fall.



Bild från underbara fjällen!


Familygathering

Publicerat klockan: 20:50:11 den 2009-03-01

Idag börjar vi med att gratta min Daddy som fyller år! Han har blivit ordentligt firad, både hemma och hos farmor och farfar, där resten av släkten också höll till. Jag har ätit så himla mycket och god mat och delat ut presenter till höger och vänster. Roligast var nog dem till min kusin Elisabet!


Så här glad blev hon!

Jag har även varit och supportat min brorsas fotbollmatch idag, vilket var kul, men så kallt! Jag som tyckte att jag hade pälsat på mig överdrivet mycket, men icke!

Imorgon är det skola igen, och jag är inte taggad alls! Det här lovet har varit vad jag behövt så länge, lite vila och lugn och ro och bara göra det jag vill. Alla andra lov har jag alltid jobbat non-stop och inte kunnat göra så mycket annat, men nu gick det banne mig! Synd att lovet tog slut så fort bara, började det inte alldeles nyss?

Nej, jag ska komma i säng i tid i kväll. Imorgon kör vi igång med nya tag! Några tips för hur man bäst håller humöret uppe efter ett lov?



Nytt hår, nya örhängen - what do you think?


RSS 2.0