Den som väntar på något gott

Publicerat klockan: 22:29:51 den 2008-07-31

Imorgon händer det grejer! Då ska jag släppa ett inlägg med bilder från Santorini-resan! Det blir någon dag senare än planerat, men det har varit full rulle kanelbulle hela veckan, så imorgon är bästa dagen! Bara för att ni varit så tålmodiga och väntat så ger jag er en liten smygvisning från Grekland nu! Enjoy!


Den bästa avkopplingen - med en god bok på stranden i Santorini!


Planering

Publicerat klockan: 22:19:19 den 2008-07-31

Har försökt logga in hur länge som helst - nu verkar det äntligen fungera!
Ikväll åt jag lite pizza och planerade lite inför grillpartyt som jag och kusin Elisabet ska hålla i snart! Har ringt lite olika viktiga samtal - imorgon fortsätter jag med inbjudningarna!

På tal om imorgon - då är jag ledig! Ska bli så himla skönt! Fint väder utlovas av min moster. Låter toppen! Hur bra låter inte det; ringa samtal, planera, blogga, sola, äta god mat, läsa, ta det lugnt. Hur man nu tar det lugnt, jag tror inte jag lärt mig än. Måste jobba på det! Imorgon blir ett superbra tillfälle!

Kanebo mascara

Publicerat klockan: 21:11:58 den 2008-07-31
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att jobba. Hela dagen lång. Mitt längsta pass och på något sätt är det alltid de som går snabbast, är intressantast och roligast! Mysig lunch med världens bästa Lina, då jag även hann med att köpa Kanebo's 38 degrees mascara som jag blivit tipsad om! Upp till bevis! Den ser superbra ut, borsten och allt. Man märker faktiskt skillnad på olika produkter när man går upp lite i prisklasserna... Så här ser den i alla fall ut!


Detta ska jag tänka på

Publicerat klockan: 21:18:55 den 2008-07-30


Nu när man jobbar lär man sig uppskatta ledig tid bättre! Som idag, den här dagen kommer jag leva på  flera dagar framåt! Det var så härligt! Imorgon när jag står inne på Sisters igen kommer jag tänka på idag!


I love shopping!

Publicerat klockan: 20:50:23 den 2008-07-30

Chanelinspirerad kavajjacka, Lindex.


70-talskänsla på skärgården, Gina Tricot.


Lössittande basictröja. Underbar färg! / 365 SUNSHINE


Soft, tjock halsduk/scarf, Stockh lm.


Solglasögon, Ur&Penn. (Hade ett par likdana, men de gick sönder i Grekland, så jag köpte ett par nya! Så snygga!)

Min drömdag

Publicerat klockan: 20:43:28 den 2008-07-30
 
I särklass världens bästa tomatsoppa för min del; kusinen tog en god kycklingsallad!

Åh, vilken underbar dag jag har haft! En riktig sommardröm! Jag och kusinen åkte till mitt absoluta favoritställe året om; Blå Porten på Djurgården! Det är en sådan härlig, uppsluppen atmosfär där. Allt känns så bra, maten är gudomlig och jag lyckas alltid vara där med bästa sällskapet! Jag menar, titta bara på bilderna! Visst stämmer det att en bild säger mer än tusen ord i detta sammanhang?!


Världens bästa Elisabet!


En lycklig Julia.

Efter en massa planering inför ett grillparty vi ska hålla i snart strosade vi vidare in mot centrala Stockholm. Jag var nästan bergsäker på att jag inte skulle köpa något från årets sommarrea, men vad fel jag hade! Jag kom hem lite diverse påsar, både från rean och till ordinarie pris! Riktigt nöjd över mina fynd. Shopaholic som min Daddy så fint kallade mitt "beteende". Shopaholic, vilket ord! Kunde man inte kommit på något roligare? Shopaholic låter som ett beroende som inte är bra. För mig uttrycker man vem man är genom sina kläder. Folk man går förbi på gatan gör en snabb personanalys av vem man är, just genom att kolla in kläderna man bär. Ni kan ju snacket. Östermalmare, ghetto, punkare, rocker, street, söder... Jag vill inte säga att jag har någon speciell stil, jag gillar att variera mig! Vad tråkigt det till exempel skulle vara att bara gå omkring i en pälskappa hela vintern bara för att man är östermalmare och måste därför hålla sig till en viss stil! Fast jag måste nog också se shopping som en hobby också! Det är ju hur roligt som helst! I alla fall, bilder från shoppingen kommer i nästa inlägg!

Igår på F12

Publicerat klockan: 10:46:06 den 2008-07-30
  
God morgon!
Som sagt, efter jobbet igår svidade jag snabbt om till mitt nyinköpta vinröda linne, svarta sidenshorts och min Wrangler-jeansjacka. Jag har världens underbaraste Mami som kom förbi med Mcdonald's take-away! Hon visste nämligen att jag inte skulle hinna köpa någonting innan jag åkte in till centralen. Verkligen urgulligt!
Jag, Natta och ett helt gäng från olika butiker på k:fem, gick till ett ställe som heter F12, på Fredsgatan 12. Logiskt va? Drack lite smått och gott, samtalade, dansade en stund.

En sak blev jag lite taken aback av. I Grekland lärde Jenny och jag känna ägarna till en nattklubb, så vi kom alltid in gratis och alla drinkar/ shorts/ you name it var också gratis. Här betalade vi bland annat 49:- för en öl och 58:- för en Smirnoff - helt sinnessjukt! Från gratis till kanondyrt! Vi skämtade om att det är svårt att bli full i Sverige, men då var det någon smarty-pant som kom och sa att man måste gå till rätt ställen.

Glad var i alla fall att jag hade vänner som ställde upp! Återigen (jag börjar bli trött på det nu) så har mitt bankkort blivit avmagnetiserat! Jag kan inte betala! Därför hade jag underbara vänner som ställde upp och betalade för mig! Tack!

En trevlig kväll hade vi i alla fall. På väg hem köpte vi med oss lite McDonald's-mat och åt - gott! När vi skulle ta bussen hem visade sig det att de sista redan hade gått, så vi fick gå hem! Och det var inte en liten promenad kan jag säga - 3 km! Hem kom jag i alla fall, och idag är jag så himla jag för jag ska sätta mig ner och luncha/planera tillsammans med min underbara kusin! Hörs senare!

Dagens planer: jobb och utgång

Publicerat klockan: 10:29:53 den 2008-07-29

Partaj med Natta ikväll!

Idag blir det full rulle kanelbulle! Jag jobbar som vanligt hela dagen, och som ni kanske minns så blev jag bjuden med ut ikväll av en på mitt jobb, så jag och Natta tar oss till stan direkt efter att jag har slutat och har lite kul! Om nu killen i fråga hör av sig, annars blir det svårt att ta sig till rätt ställe!

Elogé till min bror!

Publicerat klockan: 10:19:54 den 2008-07-29
 

God morgon kära läsare!
Jag vill börja dagen med att ge en elogé till min bror J. Igår var han iväg och handlade ett par Hugo Boss och Levi's jeans. Supersnygga på honom! Passar helt perfekt att bygga upp en ny stil för honom nu, men tanke på att skolan börjar snart! Coolaste brodern man kommer ha! Fast för mig spelar det ingen roll vad för slags roll han kommer ha i den nya klassen, jag tycker om honom precis lika mycket för det! Puss på dig J!

Sneak-peak bild!

Publicerat klockan: 22:18:20 den 2008-07-28

Här är jag snäll och bjuder på en liten sneak-peak från Grekland-resan! Bilden är från  den berömda solnedgången i Oia (uttalas Ia). På bilden har solen gått ner, men det är fortfarande ljust ute. Ser ni på mitt hår vad det blåser?

Min shoppingfynd!

Publicerat klockan: 22:10:09 den 2008-07-28

Topp, Riley


Tights, långa med knappar längst ner, Soaked in Luxury

Dessa superplagg kommer denna gången från Sisters! Kram på er!

Kul dag på jobbet

Publicerat klockan: 22:05:41 den 2008-07-28


Hej älskade läsare!
Idag jobbade jag längst av alla på jobbet, även om jag är yngst. Tiden gick riktigt fort, kanske beror det på att:

1) En liten tjej, max fem år, gick fram till en manlig kläddocka, drog upp tröjan och ner med kalsongerna och ropade: Titta mamma! En snopp!

2) Jag berättade lite om äventyren i Grekland, och J blev riktigt chockad. "Gumman, jag kan inte se dig göra något sånt. Du är som min lillasyster!". Åh, det värmde verkligen!

3) Det blev en riktig snackis-dag med en vakt som jag väljer att kalla Yao. Imorgon går vi och några till ut, om jag får med mig någon av mina vänner det vill säga.

Hann även med att köpa lite saker, you know me, så att säga. Lägger upp i nästa inlägg!

Jag antar utmaningen!

Publicerat klockan: 21:47:01 den 2008-07-27

Senaste bilden!

Bloggar du? Då tycker jag att du, precis som jag antar bloggutmaningen. Jag hakade på Ebba von Sydows tips, so here we go!

1) Vad åt du till frukost?
- Det blev en väldigt liten frukost för min del idag. Ett ägg, lite grekisk yoghurt och grekisk honung över, en knäckemacka och lite färsk juice till.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
- Från i fredags kväll, då Jenny och jag fortfarande var på Santorini. Bilden togs precis innan vi gick ut.
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
- Cecilia.
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Den är väl mestadels svart med lite silverdetaljer.
5) När var du arg senast?
- Alltså, jag blir så sällan arg. Oftast irriterad eller sur, så jag fuskar lite så var det senast igår jag blev irriterad.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Har ju inte gått ut skolan än. Asch, det är ju så svårt att bara välja en sak, men prestationen i rollen som Susanne var inte helt fel.
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Definitivt allt skitsnack som tjejer jämt och ständigt ska hålla på med! Det tyder ju bara på att de är så fruktansvärt osäkra själva såde måste hitta andras fel och briser istället för att fejsa sina egna. Usch, jag är verkligen allergisk mot skitsnack!
8) Yoga eller löpning?
- Yoga. Inget snack om saken.
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Det får nog bli Spaghetti Bolognese, jag är nämligen inget stort fan av rejäla köttbitar...
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- Jag köper inte så mycket tidningar, men DN:s kulturdel bläddrar jag igenom nästan varje morgon.
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Sherlock Holmes är rätt tuff!
12) Teveprogram du aldrig missar?
- Jag tittar i princip aldrig på TV, har inte riktigt tid för sånt. Men om jag faktiskt får tid över kan det vara ganska kul att se på sommarvisningarna av Morden i Midsummer
13) Vem är du avundsjuk på?
- Jag är avundsjuk på... ingen. Nej, ärligt talat, jag är inte den avundsjuka typen. I sådana fall kan jag bli inspirerad av andra människor, men jag känner att jag vill leva mitt liv på mitt sätt. Försöka se mitt liv som en film och jag är protagonisten.
14) Din bästa revansch?
- Jag försöker inte spela dum nu för att slippa svara, men jag förstår faktiskt inte frågan!
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Har än så länge bara haft en, så därför svarar jag Calle! Han är cool, har verkligen kämpat för att bygga upp sitt företag och lyckats! Han har en så schysst inställning på livet!
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
- Kanin. Herregud, har man själv haft kanin kan man aldrig sätta tänderna i en. Hund och andra husdjurdelikatesser har jag också svårt för...
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- Jag ändrar mig var femte sekund, men just dessa fem sekunderna svarar jag Blondinbella, aka Isabella Löwengrip. Jag inspireras verkligen av hennes drivna målmedvetenhet, så det skulle vara riktigt kul att diskutera ditten och datten med henne! För övrigt så går hon igenom en tuff period i sitt liv just nu, så vi skänker henne alla en tanke.
18) Kaffe eller te?
- Det går i perioder, och just nu får det bli kaffe. Gärna det som serverades till frukosten i Grekland!
19) Skostorlek?
- För er som verkligen är intresserade av svaret på denna frågan kan kolla i mitt arkiv eller fråga Isabella Löwengrip. För mig är det helt oväsentligt.
20) Hur ofta är du på IKEA?
- Inte ofta. Max två gånger om året.
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- Först och främst skulle jag köpa det övergivna huset brevid hotellet på Santorini. Jenny, du vet vilket jag pratar om. Antagligen skulle jag köpa en lägenhet i stan och unna mig ett lite lyxigare liv. Skämma bort nära och kära. Resor. Den sista slanten skulle gå till någon form av välgörenhet eller hjälpa folk som lever under hemska förhållanden i andra länder.

Tillbaka igen!

Publicerat klockan: 20:03:50 den 2008-07-27
Hej igen alla underbara läsare!
De två sista dagarna på Santorini bestod inte av någon sömn alls - bokstavligt talat, så igår när vi landade på Arlanda var jag ganska slut. Minst sagt. Så igår, efter att ha ätit en grekisk sallad (jag vet, ironiskt va?) så la jag alla planer på is och tog det lugnt. Vilade, åt lite middad, vilade och sov. Efter att ha tagit en rejäl sovmorgon idag spenderade jag och familjen eftermiddagen ute på Långholmen. Lite sol, bad och god middag ute stod på listan. Ikväll går jag och lägger mig tidigt - imorgon börjar jag nämligen jobba igen. Är inte supertaggad, men det går nog förhoppningsvis bra ändå!

Ska så jag få tid över överföra alla underbara bilder till från Grekland till datan, så i veckan kommer ni vara uppdaterade på hela resan! Puss så länge!

SANTORINI nästa!

Publicerat klockan: 21:15:12 den 2008-07-18


Om bara några timmar åker jag och världens bästa Jenny till Arlanda med ett flyg som ska ta oss till Santorini, Grekland. Det här blir det sista inlägget innan dess! Förhoppningsvis finns det en dator i lobbyn på hotellet så jag kan underrätta er! Kommer hem nästa lördag, den 26 juli. Det klarar ni! Vi ses! Ha det så bra så länge!


Jag mår...

Publicerat klockan: 21:10:35 den 2008-07-18

Sedan jag kom hem från frisören har jag mått upp och ner. Tror att det till största del beror på att jag sovit så dåligt senaste tiden, vi hoppas helt enkelt att det inte kan vara någonting annat. Har försökt sova lite, men jag somnar ju aldrig! För säkerhets skull har jag druckit en massa (vätskebrist?) och äta lite (brist på energi?). Får hoppas det blir bättre snart. Klockan tre i natt blir jag hämtad, ska försöka få lite sömn i mig innan dess!


Före- och efterbiler FRISÖREN

Publicerat klockan: 15:34:47 den 2008-07-18

Före.


Efter.

Har varit och fixat håret nu. Till skillnad från förra gången jag var där, då jag blekte alltihop, tog det inte lika lång tid idag. Klippning, blekning, toning och plattning. Blev av med mörk utväxt, slitna toppar och gul nyans. Jag är verkligen supernöjd! Får dock se upp lite med att bada i poolen så inte håret blir grönt...

Men hjälp, jag är så trött att jag knappt kan sitta upp nu! Måste vila mig en stund. Puss!

Som en skugga över mig...

Publicerat klockan: 15:28:03 den 2008-07-18

Gäsp

Jag är kanontrött nu. De två senaste dygnen har jag sovit 5-7 timmar per natt. Jag sov inte alls i bilen upp till Stockholm, så nu är jag, gäsp... trött. Svårt att hålla ögonen uppe liksom. Jag får helt enkelt vila mig lite ikväll. Runt tre i natt blir jag hämtad för avfärd mot Arlanda. Sen kan jag sova på flyget. Resan tar ungefär fem timmar så jag kommer kunna släcka lyset ett tag. Åh, snart smäller det!

På G

Publicerat klockan: 09:23:56 den 2008-07-18



Har precis vaknat och är lite segt morgontrött, men jag har mycket att göra idag, så den känslan sopar vi bort! Först och främst ska det duschas och ätas frukost, sedan bär det av mot frisören. Jag ska in till stan och se om någon salong har ett vettigt pris att färga utväxten på. Det är ju nästintill omöjligt. 1000 svenska riksdaler för att sätta lite färg i hårbotten?!


Imorgon!

Publicerat klockan: 00:27:02 den 2008-07-18
Imorgon händer det grejer! På natten avgår flyget mot Santorini, och innan dess ska jag hinna:

* packa klart
* gå till frisören
* tvätta

... äsch, jag orkar inte skriva upp allt. Ni får ha överseende. Jag är ruskigt trött nu efter en kort och intensiv semester! Santorini snart hörrni!

Semester-bilder från Skåne!

Publicerat klockan: 00:23:48 den 2008-07-18
DAG 1

Stopp på restaurang direkt när jag kommit fram! Otroligt god lax!

DAG 2

Frukost dagen efter - hur gott som helst!

DAG 3

Ständigt omgiven av vacker utsikt...


Förstår ni vad jag menar?


En väns koppla-av-rum. Tro mig, man slappnar av! Som bara den!


Modernt hus mitt ute i skogen! Underbart!


Åhus beachhandboll festival 2008!


Sjukt snygga killar!


Och matcherna var riktigt spännande att titta på!


I koppla-av-rummet.


Lite påfyllning efter blåsigt väder på beachhandbollen.


Min fina klocka och festivalarmbandet.


Carlos Santana-konsert.


Vilket drag!



DAG 4
Bilresan hem gick supersnabbt! Tänka sig att sju timmar kunde gå så fort! Här kommer lite bilder från den underbara och intensiva Skåne-resan! Tennis, släkt, beachhandboll, vänner, Santana-konsert, vatten, sovmorgon... Ja, faktiskt! För första gången på ungefär ett år så ställde jag inte klockan! Helt sjukt! Jag dog inte, men när jag är hemma föredrar jag att ställa klockan! Nu kommer bilderna!
Bilkö hem, eller snarare någonting likt en karavan!

Hysh pysh

Publicerat klockan: 09:02:52 den 2008-07-17
Vad fasen, sju timmars sömn får räcka! Nu kan jag inte somna om! Ska försöka skriva tyst på den här laptopen så inte sovsällskapet blir ännu mer förbannad. Oops, nu blev han visst det. Ja, ja, jag återkommer senare idag. Nu vet ni i alla fall att jag mår bra.

Jag håller vad jag lovar!

Publicerat klockan: 01:31:54 den 2008-07-17

God morgon, god natt - you name it! Helt galet härliga dagar i Skåne hittintills! Carlos Santana-konsert ikväll, vilket var riktigt härligt! Just nu är vi hos en polare och ska sova. I rummet stod denna dator - jag var bara tvungen! Visst lovade jag er att om jag såg en data skulle jag skriva et inlägg? Jag håller liksom vad jag lovar! Imorgon blir det kalastidig uppstigning för att kika på en kompis som spelar beachhandboll - hur kul sport som helst, men intentiv! Sedan åker vi till huset och fixar iordning allting lite snyggt, och sedan bär slutligen bilen av mot Stockholm! Vara hemma i drygt ett dygn, sedan... dant dant daaah! - SANTORINI!
Vi hörs imorgon kväll! Tills dess, ta hand om er!


Skåne nästa!

Publicerat klockan: 09:59:15 den 2008-07-14

Hejdå så länge!

God morgon kära läsare! Vad jag kommer sakna er tills på torsdag då jag kommer hem igen! Nu blir det strax full rulle med frukost, se till att packningen stämmer och att man hittar rätt kläder! Herregud, vad ska man ha på sig?! Det är strålande sol här, men i Skåne är det sådär-väder. Är det kallt på tåg? Blåser det sådär jobbigt vid golvet att man kommer börja frysa om man har shorts på sig? Who knows?!

Dagarna i Skåne ska spenderas vid vårt landställe. Klassiskt gammalt sort hus med enorm tomt. Skulle dock aldrig kuna tänka mig bo där. Jag är en city-tjej, punkt slut.
Det kommer vara full rulle varje dag; träffa släkt här, vänner där, konster hit, resor dit... Men jag är tillbaka på torsdag! Sakna mig inte för mycket! Nu klarar er galant!

Imorgon: avfärd!

Publicerat klockan: 19:48:38 den 2008-07-13



Mitt tåg till Skåne går imorgon vid två-tiden. Innan dess ska Mami och jag till stan och luncha ihop. Vi lovade varandra att göra det när det bara var vi två hemma, men vi båda har haft så mycket att göra de senaste två veckorna att vi helt enkelt inte hunnit det. Därför passar vi på - sista dagen! Underbart härligt ska det bli! Så imorgon går jag alltså upp tidigt, men det gör mig inte ett dugg. Jag är van. Förresten kan man sova när man blir gammal.


Bloggmissbrukare?

Publicerat klockan: 19:44:49 den 2008-07-13



Jag önskar att jag tjänade samma belopp på min blogg som Blondinbella gör på sin. Jag önskar jag jag kunde ha bloggen som jobb, så jag kunde blogga ofta. Jag önskar jag hade en laptop som jag kunde släpa runt nu när jag reser iväg så jag kunde få blogga. Det är en bit kvar till mina önsketänkanden verkligen blir sanna, men oj vad härligt det skulle vara trevligt ifall det var så nu!
Jag måste nästan vara bloggberoende. Jag kommer definitivt inte kunna blogga lika mycket när jag är bortrest, vilket är urtråkigt! Jag älskar att blogga! Blogg, blogg, blogg- jag vet inte hur många gånger om dagen jag missbrukar det ordet! Men så fort jag ser en data lovar jag att jag ska skriva ett inlägg om hur jag har det! Promise!


En underbar eftermiddag i solen

Publicerat klockan: 19:35:40 den 2008-07-13

Härliga sommardrinkar

Sista dagen tillsammans har Mami och jag ägnat åt att sola, prata, titta i gamla fotoalbum från när hon var i min ålder (jag säger bara: hot chick!) och pratat lite till. Superhärligt! Jag tror det här blir en sån där dag som man kommer komma ihåg om massa år. "Kommer du ihåg när vi...?" ungefär.

Ikväll gäller omelett á la Julia och någon trevlig rulle. Vi har nästan haft det så mysigt de två senaste veckorna att jag knappt känner för att åka till Skåne imorgon!

Lite sömn

Publicerat klockan: 11:47:50 den 2008-07-13


Igår kväll när jag var osminkad och bostade tänderna tyckte min kusin att det var kul att testa sin nya kamera på mobilen på mig. Som ni ser uppskattade jag det inte fullt lika mycket som honom...

Även om den var långt efter två vi gick och la oss igår, och gick upp klockan nio idag är jag inte trött. Har hunnit med ett pilatespass - så skönt! Strax blir en en uppfriskande dusch! Söndag, vilken härlig dag!


Presenter

Publicerat klockan: 10:45:26 den 2008-07-13
 
Min kusin kom i onsdags hem från Turkiet och var så gullig och kom hem med lite presenter till mig! En tuff beachbag med elefanttryck (tas definitivt med till Grekland!) och några söta turkiska armband. Ni vet såna där armband med det vakande ögat på. Ett rosa, ett orange och ett brunt. Det rosa och orange hade hjärtan på! Gissa om jag blev som ett litet barn på nytt när jag såg dem!

Ögat: Överallt i Turkiet kan kan hitta diverse smycken med "det vakande ögat" på. Turker tror att om man det vakande ögat på sig och någon fiende, eller någon överhuvudtaget som tänker lågt om dig, går förbi dig med dessa tankar i huvudet, studsar de tillbaka på fienden själv. Det vakande ögat fungerar som en sorts spegel. Man utsätts alltså inte för några dåliga projicerande tankar, utan den som tänker dåligt om andra för det bara dåligt själv. Fin tanke va? Jag har några stycken hemma i mitt smyckesskrin, så inga dåliga tankar om mig inte!

Räkor och massa annat gott

Publicerat klockan: 10:34:47 den 2008-07-13

 
Min tallrik innan snyggaste-räckmacke-tävlingen startat!

Efter en härlig film åkte vi hem och åt räkor och massa annat gott. Riktigt mysigt. Hjälp vad jag skrattade! Jag startade en tävling om vem som kunde göra den snyggaste räkmackan, men jag var inte riktigt fokuserad och la på alla ingredienser i fel ordning, så jag vann baklänges!


En helt ny V

Publicerat klockan: 10:28:52 den 2008-07-13


Min härliga kusin i nästan helt ny outfit. Quicksilver-tee, armband, klocka som jag inte kan uttala namnet på, ny mobil... Vilken cooling!


Vi jämförde klockor. Visst är hans fin, men jag gillar klart min bäst!

Mamma Mia the movie

Publicerat klockan: 10:25:25 den 2008-07-13
Jaha, då var man ensam i huset igen. Kusin, Mami och moster har åkt iväg på lite packningsuppdrag, medan jag stannade hemma. Ska fortsätta med det lilla som är kvar av packningen, fixa med lite smågrejer och ta det allmänt lugnt.


MAMMA MIA:
Vilken upplevelse! Och då menar jag innan vi ens kommit in i biosalongen! Vi hade nämligen våra biljetter och när vi kommer till biografen visar det sig att föreställningen blivit inställd på grund av tekniska problem. Som ersättning fick vi en biljett som ska stå för en annan visning av Mamma Mia och en extrabiljett till vilken film vi vill inom ett halvår! Helt okej tycker jag! Vi utnyttjade Mamma Mia-biljetten direkt och drog till en annan biograf och hann på håret komma in. Men vi såg filmen, och det här är vad jag, kortfattat, tycker om den:

"En enormt rolig, färgglad film med riktigt etablerade skådespelare såsom Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth med flera. Musikal med många låtar som man kände igen, även om röstframträdandena inte var det bästa jag sett. (I en intervju hade i princip hela rollbestättningen sagt att Skarsgård absolut inte hade någon framtid som musikartist, vilket man kan förstå, eftersom han inte hade ett enda solonumer i filmen). Själva handlingen var inget speciellt, men just pågrund av skådespelarna och filmens miljö gick jag ut ur biografen medett leende på läpparna."

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 17:39:18 den 2008-07-12

Linne, EastWeat
Kjol, Åhléns
Nagellack, Depend

Så här ser jag ut just nu. Förutom att jag fick röda ögon på den här bilden och är osminkad känner jag mig riktigt fräsch! Nyduschad, doftar gott... Undrar bara vad för enorm varm kofta man ska dra på sig senare. Det brukar ju kunna bli rätt kallt i biosalongerna... Så fort kusin vitamin och moster kommer drar vi och ser Mamma Mia! Mamma Mia, vad kul det ska bli!

Här har ni bildbevis på packningen!

Publicerat klockan: 17:34:29 den 2008-07-12
 
Jag lovade er bilder från hur det ser ut i resväskorna, well: här har ni dem! Den lilla röda är till Skåne-resan och den stora rosa är till Santorini. Den röda väskan är riktigt liten och jag är stolt när jag säger att jag får plats med allt, utan att behöva sitta på väskan för att den ska kunna stängas, som de så fint gör i filmerna. Bilden till den rosa väskan har inte så bra djup ser jag, så man ser inte att det är en ordenklig grop i mitten, längst till höger = bevis på att jag har packat lite! J, här ser du vad jag kommer ta med mig!

Sola och packa

Publicerat klockan: 14:22:19 den 2008-07-12
Har hunnit ligga i solen någon timme och läsa da Vinci koden, men nu har jag tagit lite sol-paus och håller på att packa som en dåre! Det går riktigt bra! Kollade precis vad gränsvikten var på bagaget. 20 kg är det som gäller, så jag klarar mig. Det är skönt att veta vad det är för väder som väntas, då blir det betydligt lättare att packa. Jämfört med Paris, då man varken visste om det skulle vara störtregn, blåst eller sol. Som tur var fick vi ju kanonväder, vilket vi antagligen kommer få nu med!

Om jag hinner slänger jag upp någon bild från hur min packning ser ut. Tro mig, det ser inte kaosartat ut alls, utan prydligt och lagom. Inte som det brukar vara. Skönt!

Hittade by the way denna härliga bild på internet! Visst ser den riktigt underbart lycklig och somrig ut? Jag gillar den i alla fall! Nicole Richie börjar göra lite roliga covers på olika tidningar nu; det gillar vi!

Dagen: Packa och bio

Publicerat klockan: 10:34:42 den 2008-07-12



NÄSTA VECKA:
Måndag: Tåg till Skåne
Onsdag: Carlos Santana-konsert
Torsdag: Åker hem
Lördag: Åker till Santorini, Grekland

Som första dag på min semester tänkte jag ägna mig åt lite packning inför Grekland. Skåne-weekend-bagen är som tur var redan packad, och jag kommer inte hinna packa ordenkligt i mellanlandningen hemma, så jag börjar nu. Idag kommer även min härliga kusin och moster samt Fanny (hunden). Tillsammans ska vi se på bion Mamma Mia och sedan sover de över hos oss. Ännu en viktig anledning till varför jag packar idag, så jag kan vara social och trevlig imorgon! Mm, vad härligt med semester!!!


Morgonrutin

Publicerat klockan: 10:31:24 den 2008-07-12


God morgon!
Hoppas ni alla har sovit gott! Jag är alldeles nyvaken; vaknade av mitt alarm som ringde klockan 10. Jag ställer alltid klockan, även om jag är ledig. På så sätt har jag kontroll på vad jag gör, exempelvis hur länge jag sover. Skulle jag inte ställa klockan skulle det säkerligen kunna hända att jag sov till sent på eftermiddagen, och det känns inte ett dugg bra! Då har ju halva dagen bara försvunnit, tid som man skulle kunnat ha gjort massor med nyttigheter på! Alla jag känner tycker jag är hopplös. Kanske lite då. Men tid är pengar. Okej, lät jag riktigt spydig nu, men jag menar det. Utan att vara spydig.

Kort och vitt

Publicerat klockan: 22:04:23 den 2008-07-11

Dumma Mami! Jag ska inte lyssna på henne något mer! I alla fall inte när det gäller råd för naglar. Som ni ser har jag klippt ner mina långa naglar som jag var så stolt över, just för att de var så långa. Men nu är det som sagt nerklippta för att de ska växa jämnt. Talade dessutom om för henne att jag skulle måla naglarna blå, men det gick minsann inte för sig.
- Nej usch! Blått?! Inte nu heller!
Svansen mellan benen gick jag och hämtade mitt nya vita nagellack och målade på. Visst är jag rebellisk? Eller inte. Så här blev det i alla fall. Väldigt vitt och kort. Jag längtar tills de växer ut igen. Då ska jag inte lyssna på Mami igen.

Stor och Liten

Publicerat klockan: 21:57:17 den 2008-07-11

Har varit ute och gått en kort promenad med J, hon som jag ska till Santorini med, för att uppdatera varandra på lite småsaker. Sms-hjälp, killar, vänner, packning, nagelfilar... you name it! Vi hittade en sko i storlek 21 på vägen och var bara tvunga att jämföra med min fot. Det ser ganska roligt ut, inte sant?

Mmm!

Publicerat klockan: 19:14:33 den 2008-07-11


Häromdagen fanns det sex stycken av denna sorten i frysen. Det skulle inte sitta helt fel med en sån nu. Synd bara att de är slut...


Dagens Outfit

Publicerat klockan: 19:09:08 den 2008-07-11

Kofta, 365 Sunshine
Linne, EastWest
Byxor, H&M
Skärp, H&M
Sneakers, Stadium
Axelväska, från England

Mina Hanky Pankys!

Publicerat klockan: 19:01:34 den 2008-07-11
Allvarligt talat, ni trodde väl inte att jag skulle komma hem utan Hanky Pankys? Well, här är de! Svårt var det att bestämma sig för färg kan jag lova!


Definiera ordet semester

Publicerat klockan: 18:50:17 den 2008-07-11

Vet ni vad? Imorse när jag sa att dagen skulle gå snabbt kände jag mig ärligt talat lite väl optimistisk, men faktum är att den faktiskt gjorde det! Dagen rusade rent ut sagt förbi! Man gör det till vad det är... Så ska jag börja tänka oftare!

På hemvägen hade jag någon slags extraenergi (i vanliga fall brukar jag vara helt slut efter jobbet), så jag trampade på som bara den; till och med i nerförsbacke! Varför kan man undra. Jag har svaret: JAG HAR SEMESTER!!! Herregud, vad skönt det känns! Om jag ska vara ärlig är semester så mycket mer efterlängtat än ett fjuttigt sommarlov. Jobb och skola. Skola gåt man i för att lära sig saker som man kan ha nytta av i livet och bli allmänt smartare. Jobbar gör man för att tjäna pengar, och förhoppningsvis för att det är kul. Dessutom låter semester så mycket coolare än sommarlov. Semester är för riktiga människor och sommarlov för töntar. Nej usch, jag skojjade bara! Ta det med en nypa salt, vad fasen, jag har själv både sommarlov och semester, så jag ska inte säga någonting! Ah, jag har semester (och sommarlov)!


Hanky Panky

Publicerat klockan: 08:42:45 den 2008-07-11
God morgon! Nu ligger antagligen de flesta av er och sover, men själv är man uppe med tuppen! Sista jobbdagen idag! Gah, I love it! Förmodligen kommer dagen gå superlångsamt bara för det, eller nej, rätt inställning! Sista arbetsdagen innan semestern kommer rent ut sagt bara flyga iväg! Man gör det till vad det är!

Usch, igår kväll spang jag runt i huset som en galning och letade efter da Vinci koden. Vart har jag lagt den någonstans? Jag letade och letade, men förgäves. Vi får hoppas att den dyker upp idag!

Funderar förresten på att köpa Hanky Pankt trosor. De i ONE SIZE och massa färgglada färger, ni vet. De var jättesmart packaterade såg jag när jag gick förbi dem igår. Såg toppenbra ut till Grekland-packningen. Vi får se. Antagligen kommer jag hem med ett par. You know me.


Äter vi ikväll

Publicerat klockan: 21:09:53 den 2008-07-10

Mm, körsbär och kokosbollar väntar ikväll! Mums!

Hudvårdsprodukter

Publicerat klockan: 21:07:26 den 2008-07-10

Solskyddsfaktor 30. Superviktigt att skydda sig! Speciellt om man är utomlands, där solen skiner betydligt mycket starkare. Ärligt talat har jag hellre för mycket solspray än för lite. Soleksem är otrevligt och jag undviker det gärna!


Nagellack från Depend, lermask och nagelfil.

O.P.I diamond coated file: Den här nagelfilen ska vara helt otrolig! Fick tips av D på jobbet. Hon kan allt om alla hudvårdsprodukter. Henne kan jag lita på att hon inte lurar på mig några saker! Det yttersta skiktet har samma form som diamantkorn = snällast och bäst för nageln. Den är precis som en glasfil, men den går inte sönder om man tappar den i golvet. Dessutom behöver man inte fila åt ett och samma håll; eftersom det är ett diamantskikt tar det inte sönder nageln! Nu ska vi testa och se om den är så bra som den låter! Är den lika bra som nagelbandsoljan jag köpte från O.P.I har jag ingenting att klaga på! Operation Diamond Coat startar nu!

Julia shoppar

Publicerat klockan: 20:56:40 den 2008-07-10
Visst kommer ni ihåg att jag sa att jag fått mitt bankkort nu och att jag därmed kan börja köpa grejer igen? Well, jag håller vad jag lovar! I det här inlägget visas kläderna och i nästa: alla produkter!


Tubtopp, Magnolia. Den var riktigt skor, så jag fick ta en i storlek S. Perfekt för en kväll ute i Grekland!


Stilrena ribbade baslinnen, från EastWest. De satt verkligen perfekt!


Skjortklänning, Cottonfield. Perfekt att ha till stranden!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 20:49:11 den 2008-07-10

Skjorta, köpt av mormor och morfar i England
Byxor, H&M
Skärp, H&M
Loafers, Skopunkten
Väska, från Paris
Klocka, från Paris

Dagens håruppsättning

Publicerat klockan: 13:26:22 den 2008-07-10


Två flätor runt huvudet som fästs på bakhuvudet med en hårsnodd så här! Får se om det håller sig hela dagen, annars kör jag på lite lockigt utsläppt hår. Vad tycks?

Kortet har kommit!

Publicerat klockan: 13:22:31 den 2008-07-10


Ett av mina två bankkort har kommit! Äntligen! Såklart lägger jag upp bilder på vad jag köpt när jag kommer hem ikväll efter jobbet!

Tangentbordets batterier håller på att ta slut, så det är riktigt knepigt att skriva. Bara så ni vet, ifall ni tycker jag skriver för lite!

Lovely day

Publicerat klockan: 10:09:35 den 2008-07-10

Ikväll jobbar jag kvällspasset. Därför har jag en hel dag (nästan) på mig att hinna göra massa saker. Packa, äta, skriva packlistor, fixa och dona, men också ta det lugnt! Sola, läsa bok och ha det allmänt härligt. Nu blir det ett pilatespass och sedan frukost på det!

Lyx

Publicerat klockan: 10:06:31 den 2008-07-10

Det här är lyx för mig. Att vakna, ha sovmorgon, dra upp persiennerna och mötas av en klarblå himmel. Gå tillbaka i sängen och lägga sig och bara titta ut i det blå. Mm, lovely...

"Snart åker vi!"

Publicerat klockan: 20:26:52 den 2008-07-09


Jag vet inte hur många gånger jag och J har sagt just den kommentaren, men ärligt talat: snart åker vi! Den 19 juli klockan 5:00 går flyget!

A på sida 4-5 i Sporten

Publicerat klockan: 20:17:07 den 2008-07-09


Hihi, mitt gamla crush Albin Ekdal verkar det gå bra för! Titta bara; från BP och allsvenskan till Primavera. Nästa Juventus A-lag? I'm proud!


Nu ska jag...

Publicerat klockan: 18:29:39 den 2008-07-09


Hej, hej! Idag har jag apont i huvudet, käkarna och är superförkyld. Men jag klagar inte; två arbetsdagar till och sen har jag semester!!! Jag har redan börjat knåpa lite på olika packlistor, känner att det är lika bra att vara ute i god tid. Nej, nu ska jag tvätta lite kläder! Puss!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 18:26:36 den 2008-07-09

Hoodie, Jenny Hellström
Kofta, 365 Sunshine
Linne, att.
Shorts, Riley
Gladiatorskor (eller vad det nu är), King Size Skor
Axelväska, från England
Solglasögon, Ur&Penn

Lockigt hår

Publicerat klockan: 18:24:12 den 2008-07-09

Igår kväll hittade jag en söt liten lock i mitt hår.
 Även om det inte syns så bra så vill jag visa!
Ser ni något?

Jag minns tillbaka...

Publicerat klockan: 22:11:35 den 2008-07-08
 

Hittade dessa två bilder från skolavslutningen; tagna av Malin. Vilken supermysig heldag vi hade! Saknar hela skolgänget! (Märker ni att jag är brunett på bilderna? Känns lite ovant, även för mig!)

Nej, nu blir det oof to bed! Puss och god natt!

MAMMA MIA!

Publicerat klockan: 21:53:55 den 2008-07-08



På lördag ska jag, Mami, moster och min kusin V på bio. Mamma Mia- biljetterna är köpta. Allt är packat och klart! Inte bara för att det är filmen Mamma Mia, ABBA-musik och stora skådisar med- filmen utspelar sig i Grekland! Det känns verkligen som att Grekland-resan med J kommer bli toppenbra! Alla odds pekar uppåt!

Nu ska jag äta upp världens i särklass godaste yoghurt, sedan blir det borsta tänderna och allt annat som hör till gå-och-lägga-sig processen. Imorgon blir det tidig uppstigning (jobb, vad annars?) men jag vill också hinna läsa lite i da Vinci koden innan jag går och lägger mig! Det känns som att jag inte hunnit läsa något mycket de senaste dagarna! Men nu jäklar!


En hit!

Publicerat klockan: 21:45:30 den 2008-07-08
 
Nu sitter jag framför datan. Äter lite melon och Valio-yoghurt. Just nu är det den med rabarbersmak, men det spelar ingen roll - Valio är bäst! Så himla gott! Toppen med orginalsmaken (vanilj) och lite skivade jordgubbar i. Eller någon annan smak och lite choklad brevid som efterrätt. Hur gott som helst! Det smakar som glass men mycket nyttigare och krämigare. Mm, jag är en av Valios nya och trognaste fans! Dessutom extra bra för alla laktosintoleranta!

Sveriges svar på Beckhams?

Publicerat klockan: 13:41:08 den 2008-07-08


Herr och fru Beckham känns så uttjatade. De syns i media hela tiden, oftast bilder på när de är på flygplatser eller på röda mattan. Helena och Zlatan känns nytt och fräscht och kommer nog alltid vara det eftersom de inte är ett par som tröttar sönder alla fans i och med uppsåt i media. Tycker ni inte? Innan Zlatan blev pappa tycker jag han körde med lite väl mycket divafasoner, men nu när han har fru och två barn har han stadgat sig lite. Blivit mer lugn och cool samtidigt som han på något sätt fortfarande är samma gamla Zlatan. Helena gillar jag också. Hon kör sig eget race, vare sig det gäller kläder, barn eller vardagsliv. Hon står för vem hon är och har inte blivit ännu en B-kändis, som är känd bara för att hon är känd. GO IBRAHEMOVIC/SEGER!

Organiserad oreda?

Publicerat klockan: 10:36:32 den 2008-07-08

God morgon! Eftersom jag jobbar kvällspasset idag innebär det att jag hade sovmorgon imorse. Men såklart kunde jag inte sova. Mami höll på och prassla och ha sig nere i köket tidigt på morgonen och sedan kunde jag inte somna om! Well, well.

Idag ska jag fixa lite i mitt rum. Den senaste tiden har jag inte haft någon möjlighet att ens plocka in kläderna i garderoben (som by the way är på tok för liten nu!). Mitt schema har oftast sett ut så här: jobb, komma hem, äta middag, gå och lägga sig. Nu kanske jag låter lite dum, men när jag städar rummet nu för tiden så känns det som att jag jobbar. Jag plockar ihop, viker, slänger och städar - saker som jag BLAND ANNAT gör på jobbet. Ska man efter en hel dag på jobbet, komma hem aptrött och ställa sig och städa igen? Borde man inte få lön för sånt? Jag gör ju i princip samma saker.


Vad skönt det skulle vara om man bodde på hotell så man slapp tänka på att städa...


Nadal vs. Federer

Publicerat klockan: 10:22:35 den 2008-07-08
Var det någon annan än jag som satt uppe igår natt och tittade nonstop på reprisen av Wimbledonfinalen mellan Rafael Nadal och Roger Federer? Riktig klassisk rysarmatch, som en av kommentatorerna så fyndigt sade. Helt sjuka bollar; de raddade upp dem gång på gång; som utan tvekan skulle kunna klassas som matchens boll. Det var den absolut mest spännande matchen jag någonsin sett. Ärligt talar visste jag inte att jag tyckte det var så kul att titta på tennis. Jag blir bara arg när jag tänker på bollkallarna som sitter i någon konstig position och väntar på att en boll ska gå ut som de kan springa efter. På något sätt känns det lite väl överklassfasonigt för mig, men efter gårdagens match så köper jag allt vad bollkallar och linjedomare heter: TENNIS ÄR BÄST!

     


Femfaldiga Wimbledonettan Roger Federer fick sig allt en match mot vinnaren Rafael Nadal.

Kuriosa: * Hade Roger Federer vunnit denna match hade han tagit Björn Borgs rekord med antal vunna Winbledon-finaler på raken. När han nu fick silver ligger de på delad förstaplats!

* Matchen höll på i nästan fem(!) timmar! Det var regnavbrott, långa set och en riktigt tuff match som gjorde det hela!

Kul kommentar av Mami: - Undrar om de har Björn Borg kallingar på sig...

Börja med GREJ OF THE DAY du med!

Publicerat klockan: 21:54:10 den 2008-07-07
Fan vad bra det känns nu! Jag pratar med en gammal vän igen, en speciell person hör av sig, det har löst sig med alla bankkort nu, jag ska träffa min kusin snart, imorgon jobbar jag kväll vilket innebär att jag har sovmorgon, semestern börjar snart... Det enda negativa nu skulle vara att jag är superförkyld. Annars är det inga problem. Ingenting är perfekt men allt är bra. Är det detta som definieras som lycklig?

Faktum är att jag vill sträva efter att vara mer och mer positiv i vardagen nu förtiden. Därför har jag börjat använda mig av en bok jag fick i födelsedagspresent, där jag punktar ner på en sida (A6) vad det hänt för bra grejer under dagen. Inte megastora saker, som "Jag fick huvudrollen i den nya filmen", utan snarare "Mysigt att se på film med Mami", "Det var kul att jobba idag" eller "Jag fick mycket beröm för min nya klänning". Enkla saker. Belyser man såna småsaker varje dag lovar jag att du känner känna dig lite nöjdare och lyckligare. Jag menar, titta bara på mig, det fungerar ju!
Boken döpte jag till Grej of the Day (taget från Sportspegeln på TV4). Investera i en tuff ny bok imorgon du med och börja skriv!




Uppslag 12-13 i DN idag

Publicerat klockan: 20:48:57 den 2008-07-07
Jag brukar verkligen inte gilla att sitta och läsa korsord. Speciellt inte DN:s, som är nästintill omöjlig att lösa. Men ikväll chockade jag mig själv genom att sitta med sida 12-13 i DN uppslagen och lösa både korsord och sommarpyssel. Än så länge har jag löst "Sökord" och "Barnkryss". Åh, vad skönt det känns när man får anstränga hjärnan lite, men inte för mycket. Jag menar att man till exempel sitter med ett korsord hur länge som helst, men kommer inte på någonting. För svåra korsord helt enkelt! Men nu klarade jag det (vi nämner inte att det var ett barnkorsord igen, eller hur?).


Snart

Publicerat klockan: 19:53:48 den 2008-07-07


Titta på den här bilden. Tänk er att det är jag. Istället för en långärmad tröja har jag en långklänning. Det är om två veckor, då J och jag sitter på en uteservering sent på kvällen - i Grekland! Hjälp vad härligt det ska bli!

Vad har jag genemsamt med alla kändisarna på bilderna?

Publicerat klockan: 22:27:18 den 2008-07-06
Jag har alltid varit lång.  Det finns väl många som anser att jag ska vara glad och stolt över det, men det har inte varit så lätt ska ni veta. Genom hela mitt liv har jag alltid varit något längre än alla klasskompisar och så vidare. I hela mellanstadiet var jag alltid längre än killarna. Det var inte så kul när det var disco och man skulle dansa med en kille. Jag stod böjd för att jag inte skulle bli längre än dem. På skolfoton har jag ända tills nu alltid försökt krongla till det så det i alla fall är någon kille som är längre än mig. Jag säger bara: tur att jag var grym på sport! Jag har kort och gott alltid tyckt det varit pinsamt och jobbigt. Man känner sig uttittad och annorlunda. Tills man kommer upp i den åldern jag är i nu. Då modellagenturer sliter i en och alla tjejer på stan stirrar avundsjukt på en. Jag tror man gör det till vad det är. Jag har alltid varit lång, jag är lång och kommer alltid vara lång. Det finns ingenting jag kan göra åt saken. Varför inte njuta av den tid vi har på jorden, istället för att gå och oroa oss för massa skitsaker? Som att jag är för lång eller att jag har för stora fötter - herregud, det är en jävla lång process att komma till det där stadiet då man kan vara helt nöjd med sig själv, men så himla mycket skönare. Man mår bättre, både på insidan och utsidan. Jag säger inte att jag är helt nöjd med mig själv och uhr jag ser ut, jag har en lång väg kvar. Precis som alla andra. Frågan är om man någonsin kan vara 100% tillfredställd med sig själv. Jag kan i alla fall säga trots alla svackor som kommer och går i livet så är jag stolt över vem jag är och hur jag ser ut.
Här kommer lite bilder på olika kändisar, som antagligen gått med samma problem som jag under som uppväxt. Tankar kring sin längd. Titta på dem nu: långa, vackra kvinnor som förhoppningsvis är nöjda med sig själva!

(Gisele Bündchen 180, Victoria Silvstedt 179, Uma Thurman 183, Karolina Kurkova 180, Maria Sharapova 188, Ivanka Trump 180, Elle McPherson 183, Nicole Kidman 179, Rebecca Romijn 180, Brooke Shields 183)

         

"KORT EJ LÄST"

Publicerat klockan: 19:17:47 den 2008-07-06
Helskotta! Jag har två dagar i sträck varit inne på Kick's och försökt köpa lite grejer med mitt kort, men det funkar inte! Har även varit inne på andra affärer och försökt ta ut pengar i en bankomat, men icke! Nu vet jag varför. Har haft mobil och kort i samma fack i väskan, och därför har kortet avmagnetiserats! Jag ska ju utomlands alldeles strax och då måste jag ha ett kort som fungerar! Herregud, när ska jag hinna?! Okej, jag kommer hinna, men det kommer vara riktigt stressigt, med tanke på allt annat som ska göras denna vecka! Aah, jäklar! Kan inte någon smart typ uppfinna ett kort som INTE kan avmagnetiseras eller något annat dumt?! Kom igen, det här är år 2008!


Fanny är trött

Publicerat klockan: 19:09:13 den 2008-07-06

Hej mina små änglar!
Jobbdag idag med! Av någon anledning gick tiden relativt fort, så det var ganska skönt att jobba. Det kändes liksom som ganska välförtjänta pengar!

Min mosters hund Fanny är helt slut efter idag och ligger just nu utsträckt på vardagsrumsgolvet . Jag är också helt slut. Önskar jag kunde lägga mig på golvet som hon utan att det var något konstigt med det. Men jag ska duscha och sedan är det middag. Vila kan man göra när man blir gammal. Eller inte alls.


Så här ser Fanny ut. Nästan i alla fall. Hon är grymt mycket sötare. Det här är en bild på en cockiepoo, samma ras som hon!


Julia T & H är sammanstrålade!

Publicerat klockan: 21:12:28 den 2008-07-05
Mami, moster och jag är sammanstrålade. Middag, efterrätt och film är det som gäller här hemma! Killfritt i flera dagar, vilket känns riktigt konstigt. Det är inte många dagar i mitt liv då det inte funnits guys i närheten. Då menar jag inte pojkvänner. Jag är inte som en blodigel som hela tiden måste ha en pojkvän vid min sida. Jag menar helt enkelt att jag hela mitt liv nästan alltid haft killar omkring mig. Daddy, brorsor, kompisar, pojkvänner - killar helt enkelt!

Ikväll ska jag inte lägga mig lika sent som igår. Aldirg i livet, inte efter en så trött idag på jobbet som idag. Nej, nu ska jag vara lite social. Vi hörs imorgon! Puss!

Imorgon

Publicerat klockan: 00:04:03 den 2008-07-05

Imorgon blir det tidig uppstigning för att komma i tid till jobbet. Önskar att jag inte sett den sjuka filmen och lagt mig vid tio istället. Well, well, inte mycket att göra åt nu.
Imorgon kommer min moster över och ska bo hos Mami och mig några dagar. Hon har semester och vi jobbar. Nej då, vi kommer umgås och ha superskoj tillsammans. Jag föreslog kronärtskockor till middag imorgon, hur gott låter inte det?


Den Svarta Dahlian

Publicerat klockan: 00:00:43 den 2008-07-05
Blä. Mami och jag tittade på Svarta Dahlian. Jag förstod absolut ingenting. Helt sjuk film, äcklig, konstig, invecklad, skum... you name it! Gillade den inte. Men en sak är Mami och jag i alla fall överrens om; välgjord var den. Men aldrig igen. Blä, jag är riktigt besviken.


Så gick städningen

Publicerat klockan: 13:05:38 den 2008-07-04

Hjälp! JAG. ÄR. HELT. SLUT. En svettig Julia och två timmar senare (jag tog inte en enda paus!) var kylskåpet färdigstädat. Tänk vad mycket skit det gömde sig därinne! Äckligt var det, men nu är det rent och snyggt, precis som jag vill ha det.
Jag har öppnat både ytterdörren och baksidedörren, så det drar en härligt, mjuk korsdragsvind genom huset. Skönt!

Tappade en inlagd gurka-burk i golvet under städningen. Allt vatten spred sig över hela köket och det stank som bara den. Nu är jag som sagt svettig och luktar inlagd gurka, så en dusch skulle sitta perfekt! Efter det ska jag äta lite lunch och sätta mig i solen med da Vinci koden.

Ha en toppenfredag!


Att göra rent kylskåpet

Publicerat klockan: 10:51:37 den 2008-07-04
Ikväll jobbar jag kvällspasset på Brothers & Sisters! Även om jag bara var ledig igår känns det som om det var länge sedan sist. Konsigt.
Så idag ska jag sola lite (om det inte blir för varmt) och läsa da Vinci koden. Funderade även på att göra rent kylskåpet, då blir Mami överraskad när hon kommer hem! Det faktsikt ganska äckligt ut där inne, så lite rengöring skulle inte skada. Nej, jag tror jag tar och gör det med en gång! Jag vill äckla ner mina händer, så rosa diskhandskar på!


Pilatesträning!

Publicerat klockan: 10:49:26 den 2008-07-04
Igår kväll innan jag gick och la mig kände jag att det verkligen var dags för lite träning. Så idag tog jag fram min rosa pilatesmatta och körde ett pass. Känns riktigt bra nu efteråt. Om man kör varje övning riktigt ordenkligt kan passen vara ganska intensiva, men pilates är inte någon konditionsträning, utan man jobbar snarare på att bli flexiblare, rörligare och hitta lugnet och rätt andning under träningen (vilket inte är helt lätt!).
Har precis ätit en ruggigt bra frukost. Fruktsallad, fullkornsmacka med leverpastej och tomat, vaniljfil från Valio, apelsinjuice och islatte. Jag tog ganska lite av allting och är alldeles lagom mätt nu.


Grundaren till pilates - Joseph Pilates!

Myskväll med Mami

Publicerat klockan: 23:19:04 den 2008-07-03
Vilken underbar kväll! En sån där kväll som man bara drömmer om. Det behövde jag verkligen efter all intensitivitet på jobbet senaste tiden. Usch, om det bara kunde sluta göra så fruktansvärt ont i käklederna! Om man bara kunde gråta bort det onda...
Mamma och jag har tittat på The Upside of Anger och ätit Ben&Jerry's-glass (denna gången blev det Fishy Food). "Åh, vad gott! Det är ju som godis!" sa Mami när jag tryckte in en skopa i munnen på henne. Japp, that's Ben&Jerry's! Riktigt härligt! Dock ägnade Mami halva filmen till att kommentera olika sekvenser. Varför gör han så? Nu kommer de bli tillsammans, eller hur? Nej, han blir tillsammans med en av döttrarna!  Så kan man ju inte göra! Det var väl dumt sagt? Eller hur, Julia?
Efter att ha uppmanat henne att vara tyst flera gånger röt jag "Nu får du faktiskt hålla truten mamma!". På ett bestämt med snällt sätt liksom. What the heck, det gick ju hem!

 

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 16:21:39 den 2008-07-03


Kofta, att.
Linne, Magnolia
Jeans, Cubus
Rosa väska, från Paris-resan
Kilklackar, King Size Skor
Solglasögon, Ur&Penn

Märker på bilden att spegeln måste putsas...

Dyr filofax

Publicerat klockan: 16:12:48 den 2008-07-03
Klar med el-massage besöket. Riktigt skönt en stund efteråt, men nu är jag lika spänd som vanligt. Usch, att det aldrig kan bli bra! Innan jag hoppade på tunnelbanan hem smet jag in på Akademibokhandeln och köpte historiens dyraste filofax! Endast det bästa för mig! Nej, jag skojjade bara. Allvarligt! En bok fick jag med mig hem i kassen också. Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson. Låter riktigt kul lärorik! Eftersom det  eventuellt kan hända att min Mami tittar in på min blogg på jobbet ska jag inte säga vad filofaxen kostade, då kommer hon flyga i taket, men jag kan säga det att summan för boken och filofaxen blev fyrasiffrig.  _ _ _ _. Eeh... Mami, du vet att jag älskar dig va?



  

På spaning i trädgården, del 2

Publicerat klockan: 10:24:31 den 2008-07-03
Jag älskar verkligen naturen! Ingenting okonstlat, bara äkta. Det är vackert och doftar underbart. Här kommer lite smakprov på vad naturen är för mig!


Rosorna har doftat helt underbart den senaste veckan.

 
En trevlig överraskning när jag flyttade på lite gräs.


Lavendel. Visste ni att om man gnuggar en sådan blomma mellan fingerarna så doftar den ännu bättre och starkare än om man bara doftade på avstånd.

Nu ska jag sätta mig ute i allt det här underbara och äta min frukost. Antagligen läsa lite Da Vinci-koden också, som by the way är urspännande nu!

På spaning i trädgården, del 1

Publicerat klockan: 10:16:48 den 2008-07-03
Kommer ni ihåg fröna jag planterade för inte allt för länge sedan? Well, så här ser de ut just nu. Häftigt va?

I Ebba von Sydows rum

Publicerat klockan: 10:09:31 den 2008-07-03
Läser dagligen Ebba von Sydows blogg. Hon har varit i Marstrand ett par dagar nu (vem av er känner inte till Marstrand?) och jag hittade en fin bild. Om ni kikar in bakgrunden så har nu hennes rum. Väldigt hus-nära-vattnet-och-skärgården-aktigt, tycker ni inte? Jag gillade det hur som helst, men vet inte om jag skulle vilja ha det i hela mitt rum. Ljust blir det i alla fall. Vad tycker ni?


MIN SHOPPING!

Publicerat klockan: 10:03:57 den 2008-07-03
Godmorgon! Ah, nu har jag spenderat morgonen med att fota mina shoppingfynd, bland annat från rean. Jag är så nöjd! Skickade iväg ett mms till Daddy som är på landeti Skåne nu, med bild på min nya trenchcoat samtidigt som jag frågade om han gillade den. "I hope so" blev svaret. Snacka om drygt! Antingen gillar man väl den eller så gör man inte det. Well, well.


Trenchcoat från Stockh lm.


Linne från Magnolia. Lite för lång i ärmarna, eller vad man nu ska kalla det. Får tillfälligt korta ner med säkerhetsnål, sen ska jag be någon snäll bekant att hjälpa mig sy!


Tröjklänning från Åhléns.

 
Oversizekofta från att. 60% viskos. 40% bomull. Lättaste och mjukaste koftan ever! Jag menar, kolla bara detaljerna på fickorna!


O.P.I - nagelbandsolja to go! Superdyr, supersmart förpackning, superbäst på mina sköra naglar och torra nagelband! Tack världens bästa D på jobbet!


Häromdagen vara mina Daddy mina två brorsor inne i min butik och shoppade. Lilla storebror köpte ingenting, så jag kände mig nästan skyldig honom att köpa dessa igår! Calvin Klein- kalsonger från vår Depå!


Såklart fick jag med mig massa doftprover hem! Två till J, två till J och två till mig! (Guess, Hugo Boss, Carolina Herrera x2, Acqua di Parma, Paco Rabanne)

I'm a shopaholic

Publicerat klockan: 21:17:01 den 2008-07-02

En timmes lunchrast = SHOPPING! Herregud, vad jag hann köpa grejer! Riktigt nöjd med allting! Lägger upp bilder imorgon på alla fynd! Nu ska jag njuta lite av att vara ledig! Puss!

Förresten, har ni läst Shopaholic-böckerna av Sophie Kinsella? De är så himla roliga och jag känner igen mig i så mycket! Om ni inte läst den: gör det nu!


Yes - el-massage imorgon!

Publicerat klockan: 21:09:57 den 2008-07-02
Ah, äntligen hemma! Imorgon är jag, tack och lov, ledig; från jobbet i alla fall. För övrigt ska jag åka till Eastmans och få min regelbundna el-massage i käken. Börjar känna mig lite desperat nu. Det gör nämligen skitont i käklederna, så en el-massage är verkligen på sin plats!

Sneakpeak: Resor i Juli

Publicerat klockan: 21:18:31 den 2008-07-01
Hemma packas det för fullt. Boysen i familjen (Daddy + 2 brorsor) ska åka till vårt landställe nere i Skåne och renovera lite  i huset samt vara på träningsläger med Mjällby AIF. Usch, det kommer bli så tomt i huset, bara jag och Mami hemma; jag hatar sånt! Det ska vara liv och rörelse omkring mig annars funkar jag inte! Tur att jag ska jobba i alla fall!



Mitt reseschema:
* 14 juli: åker till Skåne med SJ
* 16 juli: Santana spelning
* 17: åker upp till Stockholm med bil
* 19: åker till Santorini, Grekland



Som ni ser så har jag, om två veckor, ett par hektiska dagar framför mig, men oj vad skoj det ska bli! Jag ser verkligen fram emot det! Spelning, resor, träffa släkt, utomlands... Kan det bli bättre?!

Ingen mat vid datan!

Publicerat klockan: 21:07:42 den 2008-07-01
God kväll!
Vilken dag! Jobbet gick superfort, även om jag har jävulskt ont i mina fötter! Igår kväll när jag kom hem lovade jag mig själv att inte ta mina sandaletter igen, men imose passade inget annat, så jag blev helt enkelt tvungen att ta dem! Plåster för skavsår och fotinlägg löd min visa idag!

Det jag hunit göra sedan jag kom hem är att betala lite räkningar och beställa en resa med SJ. Överkomligt pris kan jag tala om!

Värmde lite snabbmat tidigare och började äta vid datan, smidigt att göra två saker samtidigt tyckte jag, men icke! Tydligen för jag på inga som helst villkor äta vid datan, enligt min Daddy! Jag var ju så illa tvungen att lägga maten åt sidan för att klara av alla måsten först. Nu ska jag alltså äta lite kall och sen middag!

Här kommer en härlig efterrättsbild från grillfesten som vi hade i söndags. Mmm, det var så gott! Jordgubbar, kiwi, mangosorbet, hallonsorbet, sockerkaka och vanlijglass! Sugen?

RSS 2.0