Massa svamp!

Publicerat klockan: 22:31:45 den 2008-08-31


Mami och min moster var och plockade svamp idag. Hem kom hon med massa ätbara varianter, jag tror nog att jag håller mig till kantarellerna.

Nu ska jag gå och lägga mig, har en lång dag med tidigt morgon som väntar! God natt!

Efterrätt och Bombay Dreams

Publicerat klockan: 22:29:19 den 2008-08-31


En riktigt härlig kväll! Vi tittade på Bombay Dreams och gjorde någon slags påhittad efterrätt, bestående av hallon, banan och chokladsås.
 Ärligt talat trodde jag att filmen inte skulle vara så bra, därav anledningen till att jag inte sett den förrän nu, men Jenny påstod att den skulle vara rolig, så vi bestämde oss för att se den. Många skrattsalvor utdelades. Bäst var nog ändå hon som spelade bästa kompisen. Vad hette hon, Camilla? Även om filmen var bra så tyckte jag nästan bäst om extramaterialet.

Livet från den rosa sidan

Publicerat klockan: 16:39:42 den 2008-08-31


Ah. Är inte livet underbart?
Jag satt ute i solen och läste i Queen, och för en stund kände jag mig totalt avslappnad. Helt lugn. Solen sken, jag läste ett superbra magasin och jag kände att livet är riktigt härligt. Den här bilden ska jag spara, för varje gång jag ser den kommer jag tänka på hur underbart allt kändes.

Nu har visseligen solen gått i moln och det är väl bara en tidsfråga innan regnet börjar slå till marken, men jag är ändå nöjd. Minns ni att jag nämnde att jag skulle på middag hos Jenny idag? Well, de är verkligen sjukstuga där, så hon kommer till mig istället. Det kommer bli supermysigt! Nu är hemmet snyggt och rent och det känns helt okej att bjuda hem lite buddies. Jag har bett henne ta med lite roliga filmer. Vilken det blir får vi se när hon kommer.

Belöning snart!

Publicerat klockan: 14:52:41 den 2008-08-31

Tänka sig - såhär ser Monacos tronarvinge, herr Casiraghi ut!


Hejsan!
Här hemma håller jag på att städa som en galning! Jag tänker hela tiden att jag ska städa så Hannah inte kommer och ska bo mitt i ett bombnedslag. Ipoden är på högsta volym och jag sjunger högt med, vilket inte riktigt uppskattas av mina bröder. Mami och Daddy är vana, så de ignorerar det. Faktiskt, det känns just nu som att musiken är "on-knappen" för mig. Jag stängde precis av nu när jag satte mig vid datan och då började jag inse hur trött jag faktiskt var- är.

Ska därför fortsätta en stund till, sedan ska jag belöna mig själv - med vad vet jag inte riktigt ännu. Kanske fortsätta läsa i magasinet QUEEN, som jag gillar mer och mer för varje stund som går. Imorse lärde jag mig en massa om kungafamiljen i Monaco - spännande intriger säger jag bara!

Dagens planering

Publicerat klockan: 11:25:33 den 2008-08-31

Här kommer jag befinna mig om bara några veckor!


God morgon!
Jag har tänkt lite under natten och kommit fram till att jag överreagerade igår. Det här med att datamusen togs bort... var nog bara bra. Nu har jag betalat in alla lån och dessutom har jag insett att städning på hemmafronten inte är livshotande. Det behövs faktiskt. På tisdag kommer nämligen en vän från England. Hon heter Hannah och ska bo hos mig till och med söndag. Ett utbyte som gjorts i samarbte med skolan. Ska bli sjukt kul! Det bästa är ju ändå att jag ska komma till henne på höstlovet! Behöver jag säga något mer än: LONDON? Nej, trodde väl det.

Hitintills har jag duschat och ätit frukost. Ska ringa min frisör alldeles strax och fråga om hon är tillbaka från semestern och har tid att fixa mitt hår idag. Det behövs verkligen...

Sedan ska jag som sagt städa. Ska se om jag kan få lite hjälp av resten av familjen, huset är ju ganska stort för en person att städa ensam... Jenny och jag planerade att vi skulle ha lite presentöppning, film och middag hemma hos henne ikväll, men huset har tydligen drabbats av sjukstuga (hon smittade de andra), så vi får se hur det blir! Hur som helst, det är bäst jag sätter igång med detsamma, jag har mycket att klara av idag!

Emma i Vouge Italia!

Publicerat klockan: 19:42:01 den 2008-08-30
Holy Canoly!
Kolla in Emma Watson! Ni vet Harry Potter-tjejen, söt, trevlig och med båda föterna stadigt på jorden - och nu med i italienska Vouge 2008! Helt sjukt vackra bilder! Hon har verkligen växt upp, inte bara som person - till utseendet också! Verkligen mogna, vackra bilder! Vad tycker ni? Hit eller miss?

Klicka för stor bildKlicka för stor bildKlicka för stor bildKlicka för stor bildKlicka för stor bildKlicka för stor bild

Kvällens middag

Publicerat klockan: 18:12:40 den 2008-08-30


Kvällens middag: salsasås med champinjoner, paprika och massa annat gott, sallad och toriglioni!

Ikväll plarerar jag smörpopcorn (mycket godare än de vanliga) och en film med brorsan! Och såklart lite fortsättning med allt plugg! Har jobbat riktigt bra idag, kört fast lite nu- men förhoppningsvis släpper det efter middagen!

Vad gör ni ikväll?

Dags för belöning!

Publicerat klockan: 14:40:01 den 2008-08-30



Under dagen har det varit lite strul med inloggningen, men nu verkar det fungera!

Har pluggat på som bara den under några timmar, men nu känner jag mig helt slut i huvudet och ska därför belöna mig med lite time out! Ska äta lite lunch och kika igenom lite påsar som tagits ner från vinden. Antigen ska de slängas eller sparas. Sparas de kommer de antagligen behöva hamna på mitt rum, och det har jag inte plats för, så det mesta kommer uppenbarligen slängas!


Hjälp mig!

Publicerat klockan: 11:07:50 den 2008-08-30

Om ett år när jag står där vill jag känna "YES! Jag klarade det!"


Åh, vad skönt att få skriva av sin ilska lite grann! Nu känns det nästan som om en tyngd lyfts av från mina axlar.

Idag ska jag därför betala tillbaka summan - och plugga. Igår kväll var det så himla roligt, jag kom in i något slags flow och jobbade riktigt bra! Det fortsätter vi med idag!

För övrigt, har ni några förslag på vad man kan göra en helg som denna? Jag kan ju inte springa runt på stan med kryckorna, så vad kan man göra på hemmafronten för att underhålla sig - i två hela dagar?! Usch, j

Jag är en parasit?

Publicerat klockan: 11:01:54 den 2008-08-30
God morgon!
Usch, nu känner jag verkligen ett starkt behov av en egen laptop. När jag skulle sätta mig vid datan imorse upptäckte jag att musen var borta. Jag förstod direkt vad som gällde; jag hade gjort något fel och det var dags att ringa Daddy. När jag pratade med honom i telefon var jag så arg att jag grät. För att få tillbaka datamusen måste jag ju ställa mig in på alla hans krav, vilket är tuffa sådana. Betala tillbaka, hjälpa till hemma, vara trevlig... när man skriver dem låter det som rätt naturliga krav, men det är det inte i grund och botten. Inte när man vet om de invecklade svaren.

Men saken är den att jag är inte hemma särskilt mycket. Jag går i skolan, jobbar, träffar vänner och är i allmänhet borta hemmifrån rätt mycket. Det är lätt att man blir som en parasit när man väl kommer hem, för det enda man faktsikt hinner göra är att duscha, äta sova och sitta en stund vid datan.
Fy, jag låter som en horribel person, men det vet både jag och min familj att jag inte är. Livet har bara blivit såhär, på gott och ont.
Därför känner jag ett starkt behov av en egen laptop. Så jag slipper bli av med datamusen och ställa mig in på någon annans order. Jag har alltid varit en person som gjort som jag velat, "frihet under ansvar", och det har fungerat bra för mig. Tills stunder som dessa infräffar. Jag är så hjälplös, för att få tillbaka datamusen måste jag ju göra som han säger. Det finns ingen återvändo.

Så nu har jag bestämt mig för att betala tillbaka summan och sedan ska jag aldrig någonsin mer fråga om lån av pengar. Aldrig sätta mig in i en situation som jag senare kommer ångra. Som jag inte kommer ha kontroll över.
Dessutom ska jag börja spara till en laptop. Och en egen lägenhet.

Någon som känner igen sig? Kanske gäller det andra saker, men ni hamnar fortfarande i samma situation? Dela med er i kommentarerna!

Myspyskväll

Publicerat klockan: 20:24:28 den 2008-08-29

Vad kontigt. Jag hade precis slagit upp mina skolböcker och helt plötsligt hade det gått två timmar! Vart tog tiden vägen? Bara rusade förbi!
Nu räcker det med pluggande för idag (jag har ju hela helgen på mig, suck), så nu ska jag bara mysa. Äter middag framför datan, vilket min Mami H-A-T-A-R. Medan hon pratade med sin syster i telefon talade hon om för mig att hon ska förbjuda det. Vi får väl se! Jag brukar oftast få som jag vill, eller i alla fall göra som jag vill. Att äta vid datan sparar en massa tid och jag är faktiskt tillräckligt gammal för att inte spilla på tangentbordet! Varför skulle jag inte få det?!

Nu ska jag och lillebror se på Mr & Mrs Smith! Popcorn, naturgodis och vindruvor står på listan! Ta vara på denna underbara fredagskväll! So long!

Jag är laddad!

Publicerat klockan: 17:48:39 den 2008-08-29


Så där! Nu är jag laddad inför kvällen!
Jag vet inte riktigt vad man gör på lediga kvällar, men på väg hem från skolan tipsade min granne Dana mig om vad man kunde göra! Jag tog mig till affären och handlade popcorn, naturgodis, vindruvor och senaste numret av Fredag! Det var två saker som intresserade mig; guide genom prinsessan Madeleines favoritbutiker i Stockholm och 10 kändisars klädbyten! Låter spännande!
Hann inte riktigt börja med läxorna innan jag gick iväg och handlade, så det ska jag göra nu!

Familjen kommer hem sent (skönt med lite egen tid!), så jag ska laga middag till mig själv. För tredje gången denna vecka ska jag laga omelettpizza. Det är ju bara så gott, så det gör mig ingenting att äta det igen!

Mr & Mrs Smith kommer jag titta på ikväll. Det spelar egentligen ingen roll när jag börjar titta, jag har ju inte någon tid att passa imorgon. En helt ledig helg! Sinnessjukt! Jag får försöka undehålla mig själv här hemma under den tid. Dansa med kryckorna till musik kanske är en idé...?

En dag på kryckor

Publicerat klockan: 16:37:09 den 2008-08-29

Mohairkofta, från mormor
Tröja, 365 Sunshine
Jeans, Cubus
Skor, Converse
Väska, RK Läder
Klocka, från Paris

Jag ser verkligen helt slut ut på bilden - inte så konstigt efter en dag på kryckor! Det är riktigt arbetssamt att gå och bära omkring på sig själv. I helgen ska jag gå så lite som möjlig och förhoppningsvis slipper jag hoppa omkring på kryckor på måndag! Allt går ju bara så långsamt!
Det var ju inte precis någon mening att vara med på gympan idag, så jag åkte hem. Har suttit och planerat en date med brorsan (det går riktigt långsamt för 12-åringar!) och nu ska jag plugga lite. Lärarna håller sig inte precis för att ge läxor - bara efter en vecka. Men det gör mig ingenting. Än så länge har vi inte hur mycket som helst att göra och hey, plugga är faktiskt ganska kul!

Ps. Kom att tänka på en sak. Varje gång någon i ens omgivning går omkring i kryckor ska man alltid låna dem och hoppa omkring på. Sånt ville jag alltid göra när jag var liten. Vissa i klassen gillar fortfarande att göra det, det fick jag bevis på idag... Stämmer inte detta?

Jag är med i en film!

Publicerat klockan: 10:11:34 den 2008-08-29


I skolan nu. Har varit och fixat så jag kan åka hiss genom skolbyggnaden och catchat upp på läxor som vi fått under gårdagen.
Det är helt sjukt. Efter knappt en dag hemma saknar jag skolan. Dessutom sprider sig en oro över alla läxor och information som jag missar. Men nu är jag här och väntar på att matsalen ska öppna. Om en timme...
Under tiden ska jag umgås lite med klasskompisarna, plugga lite och återigen, planera! Man måste ju utnyttja tiden till det yttersta!

Mina vänner F, L och M har som projektarbete att spela in en film. Jag har varit på deras casting och kom med! Fick precis veta min typ av roll. Ordentlig, punktlig, noggrann, nördig, målmedveten och intelektuell - that's gonna be me! Låter nästan som en överdriven typ av mig själv, kanske det är också...

Jag somnade med näsan i boken!

Publicerat klockan: 21:12:08 den 2008-08-28


Det enda som fattas är lite sömn - annars känner jag mig precis som honom!


Märks det inte att skolan är igång och hösten har kommit?
Löven faller mot marken och man somnar med näsan i läxboken. Det är sant! Jag läste i Brott och Straff under kvällen, men ögonen blev så himla tunga och jag kunde inte fokusera på bokstäverna. Det var inte alls min mening - boken var ju ganska bra!
Men jag slumprade till. Inte bra. Tyder på att jag behöver lite mer sömn. Vilket inte är helt konstigt, med tanke på att jag sovit väldigt lite den senaste tiden. Så även om klockan bara är 21:02 just nu, ska jag göra mig i ordning för sänggående. Borsta tänder och allt, sedan mysa lite på rummet. Planera inför morgondagen. Packa väskan. Helt perfekt!
Jag håller bara tummarna för att jag blir trött och somnar snabbt. Och att mitt knä kommer vara grymt mycket bättre imorgon!
God natt!


Ny mobil i handen!

Publicerat klockan: 20:57:51 den 2008-08-28

Inget smink - men hur glad som helst!


Så här glad är jag just nu! Vet ni varför? Svar: Jag har fått tillbaka min mobil från en tid på reparation! Jag är så himla, himla glad! Den är som helt förbytt! Knapparna är nya, displayen har en plastficka över sig, on/off- knappen är där... Det är som en helt ny mobil! Jag funderar faktiskt på om det inte är en helt ny mobil. Den som fixade den kanske tyckte det var ett hopplöst fall och bytte helt enkelt ut den mot en ny? Ja, ja, jag bryr mig inte. Huvudsaken är att jag har min älskade telefon i handen igen!

Det innebär också att jag kan ta bilder igen! Eftersom mina kamera har kollapsat (varför slutar all teknik fungera exakt samtidigt?), kan jag börja använda kameramobilen igen! Som på denna bild!
Kamera på reparation - nästa!

Idag åkte Victor!

Publicerat klockan: 18:51:34 den 2008-08-28

Idag åkte min fina kusin till Lund för att plugga till civilekonom! Jag kommer sakna honom så himla mycket, men önskar honom i alla fall lycka till! Du kommer klara det galant! Snart kommer jag ner och hälsar på! Och glöm för guds skull inte städa innan jag kommer!

Kassaboken ifylld!

Publicerat klockan: 18:48:36 den 2008-08-28
Nu har jag suttit här med ipoden på och skrivit en massa i min nya kassabok. Det känns kanon att äntligen ha koll på min ekonomi! Vart alla pengar tar vägen, hur mycket saker och ting faktiskt kostar, lönespecifikationer och allt annat viktigt! Grymt!
Snart ska jag ta upp Brott och Straff av Dostojeskij, som vi ska börja läsa i svenskan nu. Den är en sån där bok som man måste ha läst någon gång i livet; varför inte nu?!


Madeleine - här har du ditt liv!

Publicerat klockan: 14:45:17 den 2008-08-28

Uppklädd.


Vår alldeles egna prinsessa Madeleine är inte bara vacker och en modeintresserad person av hög börd, utan har en hel del utbildning med i bagaget också! Innan jag gjorde den här undersökningen var allt jag visste om henne detta: prinsessa, party, New York och mode. Nu skulle jag vilja kalla henne något av en förebild! Henne skriver jag in på min förebildslista med en gång!

Förutom allt detta ni kommer läsa nedan skulle jag vilja säga att hon är en stilförebild. Hon klär sig stilrent, klassiskt och snyggt. Dessutom är hon ingen spinkig sticka, utan ser ut att må hur bra som helst med sin kvinnliga former och vältränade kropp! Mer sånt!

SKOLOR:
Västerleds fösamlings förskoleverksamhet
Smedslättsskolan, Bromma
Carlssons skola, Östermalm
Enskilda gymnasiet

PRAKTISERAT PÅ:
Filippa K
Moderna Museet
Brindfors (reklambyrå)
Sköna hem (redaktion)
UNICEF, New York (huvudkontor)

UTBILDNING:
Juridisk översiktskurs
Konstvetenskap, 60p.
Etnologi, 40p.
Historia, 20p.
Magisterkurs i organisation och ledarskap
Barnens rätt i samhället
Barnpsykologi

ANDRA SKOLOR:
Folkuniversitetet
Stockholms universitet
Socialhögskolan

Övrigt:
Reste till London efter gymnasiet och studerade engelska
Beskyddarinna av Min Stora Dag
Startat ungdomsgruppen inom World Childhood Founations



Madde och pojkvännen Jonas till vardags.

Queen

Publicerat klockan: 13:22:13 den 2008-08-28
Nej, nu räcker det med att äta Nutella direkt ur burken! Ganska äckligt när man tänker efter, men jag vill ha någonting när jag kom hem och orkade inte ställa mig och laga någonting på direkten. Därför ska jag nu laga en omelettpizza och fortsätta läsa QUEEN; ett riktigt bra magasin som skriver om royalties, resor, shopping, mode och mycket annat! Jag blev lite inspirerad, så senare under dagen ska jag publicera alla skolor prinsessan Madeleine gått på och alla kurser hon läst!

I eftermiddag blir det även ett utmärkt tillfälle att plugga lite! Tänka sig, dagen kommer nog bli rätt bra ändå, även om jag önskar att ingenting från gårdagens träning hade inträffat...

En ny telefon!

Publicerat klockan: 13:01:39 den 2008-08-28

Något jag i alla fall kan glädjas av mitt i alltihopa är att min mobil, som under den senaste tiden varit på reparation, är lagad och redo att hämtas!
Jag kan inte åka och hämta den själv med tanke på mitt knä, så jag ska köra med lite puppyeyes inför Mami och Daddy när de kommer hem! Äntligen får jag slippa låne-stenålders-mobilen med tröga silikonknappar!

Jag på Cityakuten

Publicerat klockan: 12:57:32 den 2008-08-28


Jag åkte till Cityakuten. Inte serien, utan vårdcentralen i Stockholm.

När jag kom till skolan idag gick jag direkt till skolsköterskan. Hon trodde att det var någonting med menisken och tyckte att jag skulle åka till akuten och få ett utlåtande av en doktor och eventuell magnetröntgen.

Det närmaste stället var Cityakuten. Där fick jag vänta i en timme, och sedan blev jag ledd till ett rum. Doktorn började känna och klämma på mitt knä, han behövde inte fråga när det gjorde ont. Istället tittade han på mitt ansikte och sa "Jag ser att det gör ont. Du rynkar på näsan."

Det var så mycket som snurrade i mitt huvud, och det är inte nu förrän efteråt som jag kommer på att han inte gav mig något utlåtande. Allt gick så fort.

Jag fick en spruta. Kortison blandat med bedövning. Rakt in i muskeln under knät. Jag har fått det förut i samband med mina problembelagda käkar, men jag tror inte att det har gjort så ont som nu. Det började som ett stick och blev bara värre och värre. Smärtan ökade och steg över min tröskel för vad som är okej, så tårarna strömmade nerför kinderna. "Gråt inte" sa han, "jag får dåligt samvete".

Nu hoppar jag omkring på kryckor. Knät går inte att böja, men eftersom det sitter i bedövning just nu gör det inte ont. Det är i alla fall ett plus.

Fine att jag har ont, men det går så långsamt! Jag sinkas så mycket tid, det finns så mycket saker jag kan göra som nu faktiskt inte går att göra. OCH jag missade en dag i skolan. Jag hatar att missa skolan. Jag missar roliga och intressanta lektioner och hamnar efter så mycket - bara på en dag! Usch!

Jag har ringt och sagt till min chef att jag inte kan jobba i helgen. Visst att de hamnar lite i skiten, men det finns faktiskt ingenting jag kan göra åt det. Det positiva med denna plötsliga ledighet är att jag får mer tid. Läxor, planering, göra saker jag själv vill...




Dock måste jag tillägga att Cityakuten inte är den bästa mottagning jag varit på. Förvisso fick jag en tid ganska snabbt, men de kunde inte göra en magnetröntgen, jag fick inget utlåtande och det blev ett sjukt dyrt besök! Närmare 700 kronor för ett besök och ett par kryckor! Helt sinnesjukt!


Skolpeppad!

Publicerat klockan: 21:54:30 den 2008-08-27
Nu kommer bilderna på allt skolmaterial jag köpt! Finn kanske lite inspiration och äg i skolan - från och med imorgon! Lycka till!


Smarta mappar i färgglada färger!



Blommig pärm med tillhörande fack!



Överstrykningspennor och pennskrin i skinn. Pennor behövdes inte köpas - jag har redan två miljoner (ungefär!)



MASSA häften. Jag menar, man måste ju ha någonstans att skriva!



En kassabok också. Från och med nu ska jag ha stenkoll på min ekonomi!

Alltid lika kul att göra någon glad!

Publicerat klockan: 21:42:19 den 2008-08-27


Största anledningen till att Elisabet sov över hos mig var ju för att hon skulle völja lite av de kläder som jag inte ville ha längre. Detta glömde vi helt bort och kom på vid tolv-tiden, så det blev ganska sent för oss. Inte så kul med tanke på tidig uppstigning, men kolla vad fräsch jag ser ut! Jag var faktiskt riktigt pigg, trots att jag sovit lite!


Gårdagens myskväll!

Publicerat klockan: 21:36:25 den 2008-08-27


Massa god mat åt jag och kusin Elisabet framför Mr & Mrs Smith igår! Italiensk pizza med omelett som botten, cashewnötter, pistashnötter, naturgodis, grönsaksjuice, vindruvor och så mycket mer!
Jag blev verkligen proppmätt. Det var så gott så man kunde verkligen inte sluta äta. Angelina och Brad fick springa bort allt vi stoppade i oss, haha!

Never us again - nästan i alla fall

Publicerat klockan: 21:04:01 den 2008-08-27

Frannie, Julia och Marta


Bilden är från förra tisdagen, då treor höll i uppvärmningen på introduktionsdagen för, mestadels, de nya ettorna! Visst är vi stencoola?! Sporttema, syns det?

Hittintills har vi varit tre teaterklasser i trean som delat på tre lärare. Eftersom skolan ligger back några miljoner blev det därför bestämt att vi nu till hösten skulle dela på dessa klasser och göra det till två istället. Många arga och upprörda, men jag tror det lagt sig för de flesta i nuläget. Man har accepterat det för vad det är, så att säga. Jag kan inte göra någonting åt situationen, och ärligt talat så bör man som skådespelare vara beredd på att spela med vilka människor som helst och byta partner när som helst.

Idag fick vi reda på de nya klasserna. Jag och Jennifer hamnade i alla fall i samma grupp. Vi ska ha kanadensiska Alex som regissör och, ja, det känns kanske bra i nuläget. Vi får se hur man känner en månad innan vi går upp på scen tillsammans. Då man är frustrerade, arga, irriterade och stressade på varandra. Men som sagt, just nu känns det bra.
Fast lite vemodigt är det allt. När man har gått med en klass i två år och lärt känna dem utan och innan är det naturligt lite ledsamt att skiljas åt. Men det är ju inte farväl för alltid. Vi går fortfarande i samma kärnämnesklass och ser varandra varje dag i skolan. Kom ihåg det F! (du vet vem du är!)

Min kusin

Publicerat klockan: 20:54:01 den 2008-08-27


Medan världens bästa kusin springer runt i huset och letar efter usb-sladden till kameran (jag måste ju ha mina bilder så jag kan lägga upp dem här!) har jag funderat ut detta:
 jag ska duscha senare, och är knät värre efter det åker vi till akuten, annars får det vara tills imorgon bitti. Det är ju upp och ner hela tiden, och just nu känns det, tack och lov, lite bättre! Kanske jag slipper kryckor, men jag bör i vilket fall som helst gå till skolsyster under morgondagen och kolla upp det. Jag missade ju faktiskt ett helt yogapass idag!

Nu verkar det fungera med bilderna! Kommer inom kort!

"Mitt knä har pajat"

Publicerat klockan: 19:56:03 den 2008-08-27
Aj. Direkt efter skolan stack jag till Sats. Skulle vara duktig och köra två klasser, direkt efter varandra. Först Aerobics och sen Yoga. Aerobicsen var grymt svårt, men kul! Dock hände någonting hemskt...

Efter lite mer än halva träningen skulle vi göra något slags hopp åt sidan och rotera. Jag gjorde, men föll ihop. Någonting i knät bara knastrade till och spänningen i musklerna försvann. Jag fick superont. När jag ska gå knakar det och gör ont. Jag kan inte böja på knät, för då gör det vrålont. 

Jag fick hoppa av yogan för att det gjorde så ont. Efter träningen var det meningen att jag skulle cykla hem, men det kunde jag såklart inte göra. Så jag ringde gråtandes till Mami, som kom och hämtade mig. Tack och lov!

Det har inte svullnat upp särskilt mycket, så vi får se om jag åker in till akuten. Just nu är jag bara så ledsen. Klart att det gör ont, det kan jag leva med, men jag är bara rädd för att saker och ting i vardagen kommer bli stoppade och försenade av detta, och det skulle jag aldrig klara av!

Snälla, håll tummarna för mig att det går bra och inte är någonting! Vi hoppas på att jag kommer ha ont under kvällen, men vaknar imorgon och då är värken borta!

Usch, jag är så ledsen!!!

Jag är irriterad!

Publicerat klockan: 09:39:22 den 2008-08-27
Lite irriterad nu faktiskt. Nu på morgonen skulle vi ha naturkunskap. Ellie och jag gick upp tidigt för att vi skulle hinna till våra lektioner, och så visar det sig att min lektion är inställd! Det värsta av allt är att vi sitter ungefär tio personer och väntar utanför klassrummet i tron om att lektionen ska börja - alla andra i klassen har alltså fått reda på detta, men inte sagt någonting! Det gör mig ingenting att jag sovit "för lite", utan att ingen i klassen sagt någonting! Nej usch, jag är besviken och irriterad!

Dessutom har vi håltimme och börjar 11:30 nästa gång. Har frågat Ellie om hon vill luncha med mig. Får se vad hon svarar...

Helkväll (utan fungerande data!)

Publicerat klockan: 23:12:45 den 2008-08-26


Min favoritscen!

Hej sötisar!
Jag vet att jag lovade bilder på allt nytt skolmaterial ikväll, men usb-sladden vägrar cooperate, så jag kan tyvärr inte göra så mycket mer!
Maten blev toppengod, massa fina bilder som jag självklart delar med mig av så fort jag bara kan (och datan är på min sida!). Mr & Mrs Smith är en grym film! Jag älskar action-rullar. Tomb Raider är lika bra den med!

Igår klarade jag en del av veckans mål; att gå och lägga mig innan 23:00. Idag tänkte jag, lite optimistiskt, på fem minuter hinna lägga upp bilder och skriva lite, jag hade ju faktiskt lovat det, men så funkar ingenting. Ni får ursäkta datan. Nu ska jag och underbara kusin vitamin och lägga oss! Vi hörs imorgon igen. Då har jag en intensiv dag i skolan som väntar! God natt!


Brott och straff

Publicerat klockan: 18:27:56 den 2008-08-26

Mötet på morgonen gick super och var snabbt avklarat!
Efter det var det planerat att jag skulle hitta massa nytt skolmaterial. Jag åkte till fem olika butiker och ingen hade vad jag var ute efter! Några saker hittade jag, men inte just det jag ville ha. Bilder kommer i alla fall senare unde kvällen som jag lovade igår!

Skolan idag gick super! Första lektionen hade vi svenska c, vilket var riktigt kul. Vi startade kursen direkt med att låna Dostojeskijs Brott och Straff, som ska bli riktigt intressant att läsa!
Sedan hade jag engelska c. Just nu är vi 42 elever, men det ska komma en lärare till, så vi blir 21 elever i varje grupp, tack och lov!
Skola, skola, skola! Det känns så rätt! Om ett år är det slut på det roliga! Därför får man se till att ha så kul man bara kan och lära sig så mycket som möjligt den korta tid jag faktiskt har kvar!

Nu är det snart min tur att hoppa in i duschen, sedan börjar vi laga mat! Hör av mig lite senare igen!


Jag skänker också!

Publicerat klockan: 18:22:12 den 2008-08-26

Hemma och färdigtränad! Kusin Elisabet tar en dusch medan jag stillar bloggberoendet!
Det är tänkt att hon ska sova över. Till middag har vi kommit på världens godaste rätt - italiensk pizza med omelett som botten! Smart! Nyttigt och gott!
Vi köpte även naturgodis och massa nötter (cashew och pistage) som vi ska njuta av framför Mr & Mrs Smith ikväll. Underbart att ha Ellie här! Hon är lätt att sakna!

Anledningen till varför hon ska sova här, egentligen, beror på att när jag gjorde min årliga garderobsrensning la massa kläder som jag inte ville ha längre i stora påsar, som sedan ska ges bort till Läkarmissionen. Därför ska hon först få sig en kik och se om det är någonting hon kan hitta av intresse!

Nu är Ellie här!

Publicerat klockan: 16:21:16 den 2008-08-26

Hej!
Nu är jag och kusin vitamin Elisabet hemma. Vi har båda varit i skolan, efter det träffades vi och gick och handlade lite inför kvällen.
Nu ska vi ut och träna. Powerwalk blir det! Ska bli kul att ha en flåsakompis!

En hemskt sak har hänt! Min kamera har gått sönder! Det står "card error" och linsen hoppar fram och tillbaka. Vet någon hur man löser problemet? Tills vidare ska jag få låna Ellies kamera, så bilder behöver ni inte bekymra er för!
Hörs igen när jag är svettig och go'!


Ett mål för veckan!

Publicerat klockan: 20:56:30 den 2008-08-25
Jag har skrivit som ett mål för veckan "gå och lägga mig innan 23:00 minst tre kvällar". Inte helt ouppnåligt. Jag vill inte sätta upp mål som jag vet att jag inte klarar av - detta blir som en bra mjukstart!
Därför bör jag fortsätta i detta tempo om jag ska klara mig innan 23:00 idag! Innan dess ska jag hinna boka in lite klasser på Sats, äta kvällsmat och duscha!

Vad blir veckans mål för er?

Bilder från dag med Matilda!

Publicerat klockan: 20:50:03 den 2008-08-25

Träffade som sagt den här sötisen idag!



Redo att hugga in!



Matilda tog en macka med pumpakärnor och ost - jag en ceasarsallad! Vi är båda överrens om att den är den bästa vi någonsin smakat!



Gumman fick solen i ögonen, så jag erbjöd henne mina solglasögon. Inte bara snygga på mig - snygga på henne med!

Tack för idag vännen! Du är bäst!

Nu ska ni få göra det tuffaste ni gjort på länge!

Publicerat klockan: 20:41:28 den 2008-08-25


Vad glad jag är idag! Jag känner så mycket människor, gör kul saker, tjänar pengar, ser bra ut, är duktig, ambisiös och klarar skolan galant!
Den ni! Pröva själva med att hitta bra saker med er själva - varje dag! Jag har blivit riktigt bra på det! Det innebär inte att jag är ego och divig på något sätt, utan självmedveten och stolt över vem jag är! Klart att jag har mina dalar också, men just nu känns allt så rätt!

Idag överrumplade jag mina vänner på lunchen. Klockan var inte ens 12:00, de var trötta, och då uppmande, eller ja, snarade tvingade, jag dem att nämna tre bra saker som de gjort under dagen. Vad som helst! Att de steg upp på morgonen, åt en nyttig fruokst eller såg jäklat bra ut! Det var svårare än vad de trodde!
Denna fråga ska jag överumpla dem med ett tag framöver. Så de lär sig att de är bäst! För det är alla mina vänner, inte sant tjejer?!

Bilden är tagen efter skolan, precis efter att vi slutat. Även fast jag försov mig imorse, lyckades jag komma i  tid till skolan, med klackar på fast jag är medveten om att jag blir väldigt lång i dem och syns extra mycket (som om det inte räckte liksom!) och kände mig glad, stolt och snygg ändå!
Nu vill jag att du räknar upp tio saker som du gjort bra under dagen! Och försök inte smita undan med att läsa någon annans blogg, gör detta NU! Skriv gärna i kommentarerna, lika bra att ha det gjort på en gång! Lycka till!

Julia in action!

Publicerat klockan: 20:24:52 den 2008-08-25



Julia in action. Anteckningsböckerna uppe, pennan redo att användas, latte att piggas upp med och rätt papper framför mig. Skolan är så himla kul!
När jag sitter i skolan fokuserar jag på det och ingenting annat. De finns såklart de som pratar i min klass, rätt många faktiskt, och som alternativ väljer jag att sitta långt fram, i mitten. Då är det svårt att missa vad läraren säger. 
Det är lika bra att ha rätt inställning och vara fokuserad de få timmarna man faktiskt är i skolan. Tänk vad mycket tid som gått till spillo när man dagdrömt på lektionerna och viskat. Sånt får man verkligen igen när man kommer hem och ska plugga innan ett prov! Nej, bättre att vara effektiv säger jag!

Idag passade jag även på att köpa skolmaterial. Matilda och jag passerade Akademibokhandeln, så vi slank in och köpte lite allt möjligt. Bilder på detta och gårdagens köp får ni vänta med tills imorgon, då jag köpt allt! På så sätt blir det mycket roligare bilder!


Dagens Outfit

Publicerat klockan: 20:13:59 den 2008-08-25
Är det inte typiskt att man råkar ställa sig vid en papperskorg och sjukhusskylt?


Kofta, Gina Tricot
Wrapklänning, Gina Tricot
Halsduk, Stockh lm
Mockastövlar, Gabor
Väska, RK Läder
Armband, H&M

Trenchcoaten jag bar idag kom inte med på bilden, kommer att synas i senare inlägg! Den är i alla fall från Stockh lm!

Handlat från Chanel, Make Up Store...

Publicerat klockan: 20:09:36 den 2008-08-25

Nu är jag så sugen på att skriva så ni anar inte! Haft en helt otroligt rolig och givande dag idag!
Under dagen hade jag som vanligt skola. Det kändes riktigt bra, i både religionskunskapen och kultur- och idéhistorian startade vi med "riktiga" lektioner på en gång, precis som jag vill ha det! Inget daltande!

Har under hela eftermiddagen och kvällen varit med min Matilda. Världens gulligaste tjej, med många likadana intressen som jag! Våra lillebrorsor spelar fotboll i samma lag, och det var i somras, när vi var i Paris tillsammans, som vi lärde känna varandra på riktigt. Underbar tjej!
Vi skulle ha en shoppa-smink-dag, vilket vi fick. Och en riktigt effektiv sådan! Jag älskar när saker och ting är effektiva och går i snabbt tempo!
Mer bilder på oss kommer senare, men först vill jag visa reslutatet på shoppingrundan! Jag är riktigt nöjd med mina produkter, dock var de dyra! Över 1400 gick hela kalaset på (jag vet att man inte borde skriva hur mycket saker och ting kostar, men nu är det en så chockerande summa, så jag var bara tvungen att dela med mig!), men de är bra märken och produkterna håller hur länge som helst!


LACÔME, foundation
Biotherm, deodorant
The Body Shop, lipgloss
Make Up Store, Ögonskugga och ögonbrynsplockare
Chanel, concealer


God natt!

Publicerat klockan: 22:10:29 den 2008-08-24


Nu går vi alla och lägger oss i tid så vi vaknar upp pigga och glada imorgon, okej? God natt!

Veckans Planering

Publicerat klockan: 22:08:08 den 2008-08-24
Imorgon är det en nya vecka! Nu planering, nya tag!
Följande lektioner gäller för mig: sceniskt karaktärsarbete, religionskunskap, lultur- och idéhistoria och estetisk orientering. Det ska bli kul med lektioner igen, jag önskar bara man kunde skippa de första introduktioneveckorna. Ni vet, då man bara delar ut massa material och pratar om vad kursen ska handla om. Det är så tråkigt!

VECKANS PLANERING:
[  ] Träffa Matilda
[  ] Kusin Elisabet sover över hos mig
[  ] Jobb
[  ] Möte på Eastmans
[  ] Köpa nytt smink
[  ] Investera i nya skolsaker
[  ] Jobba
[  ] Köp skor; med Jennifer som smakråd
[  ] Träna

Nu är jag supertrött! Ska äta något litet innan jag går och lägger mig! Om jag känner mig själv rätt bör jag skynda mig, annars blir jag pigg igen! Ciao!

Nu känner jag mig motiverad!

Publicerat klockan: 20:39:46 den 2008-08-24

Krävs det anteckningsböcker från Chanel för att få dig motiverad inför skolstarten? Slå till!



De senaste två veckorna har jag verkligen inte varit sugen på att börja skolan. Bara tanken på att skolan ligger fem miljoner back och att det kommer ske massa dumma konstalationer, bland annat att min klass kommer blandas med andra, har fått mig att tycka att allt känns fel.

Ändå har jag inte haft mycket tid att reflektera. Jag har ju som sagt jobbat hela sommaren, det har varit full rulle hela tiden, och helt plötsligt har skolan börjat igen. Men de senaste dagarna, nu när skolan faktiskt är igång igen, har jag befunnit mig i tre stadium:
1) Allt kändes bara fel och skolan kändes bara negativ.
2) Jag accepterar tanken, men det känns fortfarande inte rätt.
3) Jag börjar inse att skolan känns helt rätt!

Skolan har ju, som jag nämt säkert tusen gånger vid det här laget, alltid varit något jag gillat. Bara tanken på att få lära sig nya saker, bli smartare, klokare, äldre och vara social med människor i alla åldrar är riktigt uppfriskande. Och att man får köpa nytt skolmaterial såklart! Jag är lite av en materiell person av mig. Nya pärmar, häften, kalendrar, anteckningsböcker, pennor, sudd, filofax, post-it lappar och överstrykningspennor är helt underbart! Såna saker kan få mig att bli hundra procent motiverad.

Nu när jag har bokat in lite shopping inför skolan på tisdag, efter ett möte, känns skolan rätt igen! Vad får er att komma igång inför skolan? Vad gör er motiverade?

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 19:36:30 den 2008-08-24
Äsch, det var falsk signal. Killarna här hemma åt kött - en onormalt god paj står i ugnen och skriker "Ät mig!" till mig. Jag får vänta lite tills den är klar! Mamma har lagat den, det är så helt, ofantligt, otroligt god! Kör en Dagens Outfit under tiden!


Jacka, Debenhams
Kofta, Gina Tricot
Linne, 365 Sunshine
Halsduk, Gina Tricot
Byxor, H&M
Skor, Converse
Axelväska, från England
Ringar, Ur&Penn

Min kost

Publicerat klockan: 19:22:55 den 2008-08-24
Hemma från jobbet. Det blev lite bråttom innan jag åkte till jobbet eftersom jag ville hinna spana på om det fanns någonting av intresse när det kommer till skolmaterial, men det fanns i princip ingenting av intresse kvar! Köpte dock några saker. Lägger upp bilder på vad tillsammans med allt annat jag köper, på tisdag. 


En otroligt skum sak inträffade idag. När jag hade jobbat cirka två timmar blev jag så frukansvärt trött. Jag förstod verkligen inte varför. Jag kunde nästan inte stå upp eller hålla ögonen öppna. Jag trodde nästan jag blivit akut sjuk eller någonting! Lite senare fick jag i alla fall gå på lunch, och efter att jag slängt i mig lite McDonalds mat var jag grymt mycket piggare.
Nu tror jag att  jag har kommit på varför jag blev så trött. Till lunch åt jag pasta och pesto. Eftersom jag oftast byter ut kolhyderater såsom pasta och potatis är det självklart att jag blev dåsig av pastan! Ingenting man kanske tänker på vid första anblicken, men så är det faktiskt.
Det var från början min morbror som berättade att han bytt ut kosten så, så jag ville också pröva och se om det fungerade. Det tar cirka en vecka att vänja sig av med all pasta eller vad det nu kan vara, men nu, när jag inte äter det i lika stora proportioner längre, kan jag inte tänka mig att fylla tallriken med kolhyderater. Man blir sjukt trött!

För övrigt så gillar jag inte stora köttbitar. EntrecÔte, lövbiff, oxfilet... jag kan äta det, men inte mycket. Jag tycker inte att det är någon vidare god smak på köttet och så är det bara segt och äckligt. Därför äter jag mycket vegetariskt, kyckling och fisk.
Egentligen är alla dessa val omedvetna, men det gör att jag mår mycket bättre. Nu ska jag gå iväg och äta med familjen! Dagens Outfit senare!

HP är tråkig

Publicerat klockan: 10:05:09 den 2008-08-24
God morgon!
Har precis ätit frukost. Innan jobbet börjar (13:00) funderar jag på att åka in och kolla på lite nytt skolmaterial, som en tjuvstart innan tisdag. Känner mig riktigt sugen på att hålla lite nya böcker i handen och starta! Vem vet, kanske jag hittar något till bättre pris?!

Lillebror Jens och jag började titta på film igår, men jag blev så uttråkad att jag gck därifrån. Jag hittade inga roliga filmer hemma, så det slutade med att jag tog den trejde Harry Potter-filmen, som jag redan sett fyrtiotusen gånger. Trodde det skulle vara okej, men nej. Jag försökte hålla mig kvar framför skärmen genom att rabbla alla repliker jag kunde samtidigt som karaktärerna säger dem, men då blev Jens jättearg. Så, det slutade som sagt med att jag gick därifrån.

Innan jag drar iväg ska jag försöka hinna med allt detta: städa rummet, läga upp träningstider, äta lunch och planera ännu lite mer. Nej, bäst jag drar igång right away! Vi hörs senare!

Tvättäkta lördagskväll

Publicerat klockan: 21:00:30 den 2008-08-23
Nu ska jag och lillebror Jens sätta oss framför TV:n med popcorn, hallon, jordgubbar och glass och titta på en film. En tvättäkta lördagskväll, det var länge sen sist!

Vad gör ni ikväll?

Tennispass

Publicerat klockan: 18:54:52 den 2008-08-23
Hemma igen från tennispasset. Sofia var väldigt förkyld men skulle promt spela, så vi tog det ganska lugnt. Hon tyckte inte att det såg ut som att jag bara spelat två lektioner innan, så bra som jag var! Vilken härlig kommentar! Dock lyckades jag inte få till så många klockrena backhands, så jag får nog räkna med träningsvärk i armen imorgon. Det gör ont i handen redan nu.
Ska snart hoppa in i duschen och fräscha till mig lite. Man vill ju inte se helt ofräsch ut när grannarna har dopfest och är uppklädda med kostym och snygga kläningar!

Jag och skolan

Publicerat klockan: 14:40:40 den 2008-08-23
Jag har hela mitt liv älskat skolan. Det gör jag självklart fortfarande, bara att jag tappat suget lite! Förhoppningvis kommer jag igång på samma jag-älskar-att-lära-mig-saker nivå som jag alltid brukar vara på, efter att jag har handlat massa nytt skolmaterial på tisdag! Nya skrivhäften, böcker, pennor och mappar i härliga färger, så man blir glad och peppad varje gång man tittar dem!

Nu, sista året på gymnasiet, kommer jag läsa följande ämnen:

- Svenska B
- Idrott och hälsa A
- Religionskunskap A
- Naturkunskap A
- Arbetsmiljö och säkerhet
- Estetisk orientering
- Kultur- och idéhistoria
- Nutida konst
- Livskunskap
- Scenisk gestaltning
- Scenisk produktion
- Sceniskt karaktärsarbete
- Individuellt valda kurser (Svenska och engelska C för min del!)
- Projektarbete

Jäklar, det får bli tisdag snabbt så jag har massa nya skolgrejer i handen! Jag längtar faktiskt lite!

Nu ska jag göra mig i ordning för tennis med Sofia! Vi hörs!

Jag älskar att planera!

Publicerat klockan: 14:11:31 den 2008-08-23


Hej coolingar!
Nu har jag spenderat några timmar med att planera hur den närmaste hösten ska se ut! Urkul! Jag vet inte riktigt varför, men jag älskar verkligen att planera! Att sitta och krepa och knåpa, lägga upp hur veckorna ska se ut, planera in skola, träningar, träffar med vänner, jobb, göra saker jag tycker om - är det bara jag som tycker detta är kul?

Check!

Publicerat klockan: 11:58:30 den 2008-08-23


Innan tennisen ska jag, återigen, ta itu med min check-lista. Ni vet, en lista där man skriver upp alla viktiga saker man måste göra. Man skriver upp det så man inte glömmer och bockar av när man är färdig med uppgiften - smart va?! Denna lista har under de senaste dagarna vuxit sig skrämmande lång! Det dyker hela tiden upp nya tankar och idéer som jag inte är sen med att skriva upp! Men jag är inte rädd för att ta itu med den, ärligt talat ska det bli riktigt kul! Så fort man inte har någonting att göra är det bara att kolla på check-listan och sätta igång. På så sätt slipper man vara sysslolös.


Tennis idag!

Publicerat klockan: 11:56:14 den 2008-08-23


Vad skönt det är med en dag ledig. Eller ja, nästan i alla fall.
Idag ska nämligen jag och min vän Sofia spela tennis. Istället för att gå på bio, shoppa, luncha eller vad det nu kan vara så har vi hyrt en bana. Ska bli så roligt! Jag längtar verkligen!
Nu är ju jag egentligen bara nybörjare när det gäller tennis medan Sofia har spelat flera år, men det får hon allt ha överseende med! Jag planerar hur som helst att bli svettig, få träningsvärk i serve-armen och ha grymt kul!

Lycklig?

Publicerat klockan: 11:46:02 den 2008-08-23

Idag får ni alla en puss av mig!


Idag, eller snarare de senaste dagarna, har jag haft en lycklig känsla i kroppen.
Jag tycker det känns som att människan hela tiden strävar efter att vara lycklig, det finns så mycket debatter som handlar just om hur man blir lycklig. Men när man väl är lycklig då? Vad gör man då?
Jag vet egentligen inte vad ordet lycklig innebär. Hur definierar man ordet? Är det när det går bra för en i karriären? Eller när man har en familj? Pojkvän? Vänner? Man gör saker man tycker om? Man är ekonomisk stabil? Personligen tror jag att det är en blandning av allt. Allt kan inte stämma hela tiden, allt kan inte vara perfekt, jag menar, hur tråkigt skulle inte det vara? Att aldrig få möta utmaningar, gå förbi dem och säga "Yes! Jag klarade det!".
Jag tror att om man inte möter motgångar är nere i dalen så kan man knappast veta hur det känns och verkligen njuta av det när man väl är uppe på toppen och strålar. 

Jag känner mig just nu i stunden inte överlycklig med livet, men jag är nöjd, känner mig glad och ler i princip hela tiden. Jag har många olika vänner, en familj, jobbar, tjänar pengar, tränar, går i skolan och lär mig nya saker, blir hela tiden smartare... Jag känner mig previlegiad.

Vad tycker ni? Är ni lyckliga? När är man lycklig? Hur definierar man egentligen ordet?

Shoppingresultat!

Publicerat klockan: 11:29:53 den 2008-08-23

Body Lotions och Peeling-produkter!



Mitt nya partytröja från Zara! Perfekt till ett par tighta jeans och ballerinas!



Sportbyxor från Etirel. Perfekt nu när jag tränar på Sats!


Efter alla dessa kassar avslutade vi med en välbehövd lunch!

En dag på stan

Publicerat klockan: 11:24:07 den 2008-08-23
Igår blev några timmar fylld med shopping! Så himla skönt! Jennifer och jag kände liksom ingen press på att passa tider, att man måste hitta någonting, att man blev för trött, och det är just vid sådana tillfällen som det går bäst att shoppa!
Jag kom hem med saker från The Body Shop, Zara och InterSport.


Vi testade ett kanonbra lipgloss från The Body Shop!



Glad Julia med shopingkorgen i högsta hugg!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 23:35:40 den 2008-08-22

Kavajjacka, Lindex
Tröja, 365 Sunshine
Jeans, Cubus
Skor, Converse
Klocka, från Paris
Armband, från Grekland

Hjälp, nu är jag så trött, så trött. Dagarna har varit långa, intensiva och krävande men så värda varenda minut. Nu ska jag ta lite välförtjänt vila under natten! Fortsätter med bilder från dagens shoppingrunda imorgon bitti! God natt så länge!

Jennifers Outfit

Publicerat klockan: 23:34:24 den 2008-08-22

Kofta, 365 Sunshine
Linne, Cubus
Jeansshorts, Gina Tricot
Skor, Friis & Company
Klocka, Ur&Penn
Armband, från mig! (ursprungligen Grekland)

Igår var vi båda festklädda och ingen av oss tänkte på att ta med oss kläder för nästa dag, och eftersom vi sov hos mig fick självklart min sötis låna kläder av mig! Något som vi kom fram till att vi skulle göra oftare! Så hela Jennifers Outfit idag är egentligen min, men oj så snygg hon är! Tycker ni inte?!

En helkväll på Soap Bar

Publicerat klockan: 23:05:43 den 2008-08-22
Hej!
Den senaste veckan har det verkligen varit full rulle på mig, hela tiden. Det har verkligen varit helt underbart, jag är så glad, vilket härligt liv man lever egentligen!

Igår kväll blev verkligen en toppenkväll! Jennifer och jag åt en lång middag tillsammans och pratade, som vanligt, om allt mellan himmel och jord. Vi tog en promenad genom ett ganska kyligt Stockholm och mötte sedan upp de franska killarna.
Jag tror det kanske är på sin plats att jag förklarar, en gång till, för alla nya läsare, vilka dessa franska killar är!

När jag var i Paris i midsomras träffade jag en supercool kille. Han är verkligen urschysst, roligt, trevlig... allt man kan tänka sig från en kompis! Vi bestämde oss i alla fall för att hålla kontakten när jag åkte hem till Sverige igen.
Kul nog så hade han och hans kompisar planerat en resa genom hela Skandinavien nu i slutet av sommaren, och Stockholm var sista stoppet, där jag blev erbjuden att agera guide. That's why vi har träffats under den senaste veckan. Nu vet ni!

  
Hur som helst, Jennifer och jag mötte upp dem senare under kvällen. Och då menar jag verkligen senare under kvällen. Att äta middag runt 23:00 är inte alls konstigt enligt fransmän.
Vi strosade runt på stan, och hamnade till sist på the Soap Bar. Skratt, bilder, diskussioner, drinkar och mycket mer skratt!

Kvällen slutade med en taxi hem till mig för min och Jennifers del. Fransmännen ville inte förstöra sitt rykte och skulle därför promt följa med oss tills vi satt säkert i taxin - så otroligt gentlemannamässigt! Ah, de är verkligen ett toppengäng! Jag kommer garanterat sakna dem - de åkte hem till Paris idag! Men en fantastisk vecka har jag i alla fall haft och det tackar vi för!


Nu rusar jag!

Publicerat klockan: 19:55:49 den 2008-08-21

Jennifer och jag igår.

Nu måste jag rusa - middag med min Jennifer till att börja med! Sen ska vi ut, då får vi se om de andra killarna hakar på. Just nu svarar de nämligen inte när jag ringer!
 Ha en toppenkväll!

Förberedelse för kvällen

Publicerat klockan: 19:50:03 den 2008-08-21


Jag förbereder mig!

Ikväll ska jag äta middag med Jennifer. Efteråt, eller under middagen, ska vi möta upp de franska killarna för att gå ut. Stureplan var tydligen något de gärna ville besöka. 
Här ser ni mig med en ansiktsmask. Nu ska jag gå och skölja bort den.


Lärarnas show!

Publicerat klockan: 17:14:35 den 2008-08-21

Fullsatt!


Och showen kan börja!





Eftermiddagen spenderades genom att titta på lärarnas show!
Varje år, vid terminsstarten, brukar alla mina lärare samla ihop sig och göra ett uppträdande som de övat på ett tag. Teater, sång, dans ingår alltid. Denna show var riktigt lyckad! Ärligt talat så tror jag att det var den bästa jag sett! Framträdandet var längre, roligare och innehöll mycket mer än vad den annars brukar göra! Nästa år blir nog tufft att toppa för dem!

Café Cooler

Publicerat klockan: 17:04:53 den 2008-08-21

Efter all skospaning gick vi utmattade in på 7eleven och köpte varsin Café Cooler. Mums!

Skor!

Publicerat klockan: 17:00:55 den 2008-08-21

Shopping for labels!


Jennifer i rött och jag i svart! Visst är de stencoola?!


Idag har jag, förutom att ha haft lektioner, spanat på skor med Jennifer, Marta och Frannie! Jennifer och jag hittade ett par 12 centimeters klackar i rött och svart som vi både blev lite kära i. Snacka om att man skulle äga ifall vi gick omkring i dem på stan; när vi båda är över 178 centimeter!

På Patrick's

Publicerat klockan: 16:53:08 den 2008-08-21



Igår, efter skolan träffade jag Jenny på söder och fikade. Tillsammans åkte vi senare hem, där jag duschade, bytte om och gjorde mig i ordning, för att åka in till stan och se på Sverige - Frankrike matchen med de franska killarna. Vi åt lite middag, drack lite gott till, och tittade på matchen.
Matchen i sig var inte så fruktansvärt rolig, men det var sällskapet! De är så roliga, trevliga och underbara att umgås med!
Till andra halvlek kom även Jenny (direkt från kickboxningträning) och joinade oss.

Kom hem sent på natten och somnade som en stock. Och nu, mina vänner, ska ni få höra en rolig sak (eller inte)! Idag kom jag en timme för tidigt till skolan! Tänk vad mycket piggare och fräschare man hade kännt sig om man fått utnyttja en timme till i sängen! Well, well. Livet går vidare.


Introduktionsdag

Publicerat klockan: 16:44:55 den 2008-08-21

Igår hann jag som sagt inte lägga upp alla bilder som togs under dagen, vilket jag kompenserar nu!
Det var riktigt kul! Alla ettor, tvåor och treor jobbade tillsammans under hela dagen. 


Uppvärmning av rösten med alla på skolgården. 


De som åkte ut fick sätta sig i mitten av cirkeln.

Till att börja med höll vi treor i uppvärmningen. Den var främst riktad mot de nya ettorna, men alla skulle delta. För att skrämma upp nykomlingarna lite fick de springa några varv runt skolgården, hoppa muffinman, köra lite ordlekar och sjunga. Så har vi under alla år alltid gjort, att göra lite extrema estetiska grejer för att få pulsen att pumpa på de små stackarna. Men nej! De var inte ett dugg rädda för att hoppa omkring, sjunga konstiga sånger, dansa och så vidare! Vi kom fram till att ju yngre de blir, desto kaxigare bli dem! Som sagt, en kul dag!


John och Julia. Woman and man. Eller hur var det nu...?


Sex and the City - imitationer. Visst är det lika?! Kan ni gissa vem som är vem?

Efter uppvärmningen blev vi indelade i grupper, som alla blev tilldelade en resväska som innehöll viss information. Utifrån den informationen skulle varje grupp skapa en liten scen/scetch. Som ni ser innehöll scenen en slusk (jag), kvinnor, Sex and the City och mycket mycket mer! 
Alla redovisningar var så olika, finurliga och spännande att se - jag tror närmare bestämt att det tredje och sista året blev det mest lyckade!


Fotboll med killarna

Publicerat klockan: 18:19:46 den 2008-08-20
Nu blev det helt plötsligt bråttom! Om en timme ska jag åka och möta upp de franska killarna på O'Learys för att se Sverige - Frankrike matchen! Snälla Sverige - vinn, annars kommer killarna tjata om den franska vinsten tills jag dör!

Har by the way massa fina bilder från idag! De får ni vänta med ett tag - nu måste jag hoppa in i duschen! Tills vidare, take care!

God natt

Publicerat klockan: 22:20:42 den 2008-08-19

Jag är helt slut! Gick upp 07:30 imorse och kom inte hem förrän 20:30! En riktigt kul, lång och intensiv dag! Mina ben värker rejält, kroppen är helt slutkörd och huvudet skriker Gå och lägg dig! Ska göra i ordning mig för sängen nu. Det ska bli skönt att ta bort allt smink och kunna krypa ner, raklång i sängen! Vi hörs imorgon igen! God natt!


Jag är inte som franska tjejer

Publicerat klockan: 22:19:43 den 2008-08-19
De franska killarna blev riktigt överraskade idag! Först och främst tittade vi på Argentina - Brasilien matchen. Medan vi tittade förklarade de "It's really strange having you, as a girl, watching a fotball game with us! In France, french girls won't even try to watch a single game for just one minute! But you..."

Och sedan när vi gick hemåt, mot deras hotell, undrade en av killarna om man kunde spelar laserdome i Stockholm någonstans. Gillar du det? frågade jag. Ja, svarade han. "Me too! I love it!". De stannade alla upp och stirrade gapande på mig. Bokstavligen.
En tjej, som gillar att titta på fotboll (okej, inte fantastiskt kul, men ganska kul med trevligt sällskap) och spela laserdome - existerar det? Tydligen. De har ju mig!


Laserdome is the shit!

Första skoldagen + träff med C från Paris!

Publicerat klockan: 21:13:36 den 2008-08-19
Förtsa dagen i höst! Kul att se alla välbekanta ansikten igen!
En rolig sak jag märke i allmänhet var att många hade gjort någon förändring med håret. Alltså, klippt det drastiskt, färgat, slingat eller liknande!

Vi hade möten och fick busskort, kalendrar, information om hur den kommande veckan ska se ut och lite andra detaljer inför hösten! Riktigt intressant!


En glad Julia i solen.


En söt Frannie.


Såklart passade jag på att planera lite!

Under lunchrasten satt jag och Frannie ute i solen och pratade om ditt och datt medan jag avnjöt en god latte.

Efter lunch (jag hade glömt hur äcklig vanlig skollunch kunde vara!) samlades alla treor och planerade inför en suprise åt de nya ettorna imorgon! Hihi, vad kul vi kommer ha! (läs: inte dem!)



Resten av eftermiddagen spenderades tillsammans med en vän som är på besök i Stockholm. Han kommer från Paris och har under de två senaste veckorna rest runt i Skandinavien. Stockholm är slutstoppet och då ville han såklart passa på att träffa mig!
Jag blev lite nervös när jag ringde honom, ungefär 15 gånger - och han inte svarade! Han ringde lite senare och förklarade att han hade varit ute och sprungit!
Vi träffades i alla fall. Åt lite sen lunch/ fika, tittade på Argentina - Brasilien matchen, spelade lite fotboll i Kungsträdgården och gick runt shoppinggatorna och letade efter en specifik trenchcoat. Riktigt mysigt! Alla killarna (sex stycken) är riktigt trevliga, snygga och pratglada!

Det blev tyvärr inga kort tagna på gänget, men jag träffar dem igen imorgon och då ska jag försöka plåta dem!

HJÄLP!
Vad ska man visa sex 20-åriga ställen i Stockholm?! De har redan sett det mesta, och är nu ute efter någonting inte-turistigt! Vad ska jag visa dem? Ska vi sitta i Vasaparken och samtala över en latte? Jag har hjärnsläpp! När de frågade var jag tvungen att ringa runt till flera vänner och fråga, men ingen hade något perfekt svar!

Ikväll ordnade jag så de ska se Batman på bio och äta i Kunghallen efteråt. Imorgon, medan jag är i skolan, ska de till Fjäderholmarna eller Långholmen och bada! Ah, vad roligt det var att träffa den igen!

Dagens Outfit - Skolstart

Publicerat klockan: 08:47:35 den 2008-08-19

Kavajjacka, Lindex
Linne, EastWest
Halsduk, Stockh lm
Byxor, H&M
Skor, Converse
Väska, köpt på Hötorget
Klocka, från Paris
Örhängen, Pearls for Girls

School, watch out - here I come!

Ps. Nu ska det bli spännande att se hur hela klassen reagerar på min "nya" hårfärg! Reaktioner? Positiva/ negativa? Passar/ passar inte? Egentligen bryr jag mig inte om vad folk tycker, huvudsaken är att jag själv gillar det - och det gör jag ju!

Nail Care

Publicerat klockan: 20:45:04 den 2008-08-18

Idag, innan träningen, när jag var och gjorde lite ärenden på stan, passade jag på att investera i en ny nagelbandsolja och nagelfil. De är både från O.P.I. De kostar en hel del, men är värda varenda slant!
De gör verkligen underverk för mina naglar och nagelband!
Förut brukade alltid mina nagelband vara extremt torra och jag fick sår. Naglarna skivade sig alltid. Men sedan jag började använda O.P.I:s grejer har jag inga sådana problem!
Nu lät det här extremt klyschigt och reklamaktigt, men det är bara sanningen! Jag får inga pengar för att sprida informationen här på bloggen, så det är bara vad jag själv tycker!


Nu när jag har det perfekta nagelkitet gjorde jag lite fransk manikyr. Titta, vad snyggt det blev! Hallonrosa tånaglar och fransk manikyr på naglarna - supersnyggt!

Färdigtränad

Publicerat klockan: 18:40:07 den 2008-08-18

SatsCykel för min del idag!

Nyduschad och hemma från träningen på Sats!
SatsCykel var grymt mycket jobbigare än vad jag trodde! Vi körde en hel del intervaller (fick reda på efteråt av coachen att det inte blev alls lika många intervaller som det var tänkt!), trampade, svettades och höjde trampmotståndet tillsammans.
Intervallerna var jobbigast. Men oj så kul! Man kände sig verkligen välkommen uppe i träningslokalerna, alla var trevliga och pratglada. Lite roligt var det att jag och min gamla lärare tränade samma pass!
Att gå och träna nu känns kul! Jag har alltid älskat att träna! Man får motionera, göra av med massa energi (det har jag så det räcker och blir över med!), träffa kompisar, lära sig nya saker, hålla sig i form, känna sig duktig, veta att man mår bra... Nu känns det på något sätt extra roligt!
Jag längtar verkligen tills jag får mitt skolschema, så jag kan börja boka in mig på olika klasser på Sats!

Jag är redo!

Publicerat klockan: 14:19:54 den 2008-08-18

Nu är jag heltaggad för gymmet! SatsCykel - here I come!

Superlunch!

Publicerat klockan: 13:31:13 den 2008-08-18

Jag laddar inför eftermiddagens träningspass med en supergod och enkel lunch!

* Sallad (avocado, isbergssallad, tomat, fetaost, mozzarella, kikärtor, majs, kidneybönor)
* Grillkorv
* Scrambled Eggs

Mischa Bartons förändring

Publicerat klockan: 11:31:19 den 2008-08-18

Så här vill jag se ut i höst! Så enkelt, så snyggt! Ballerinas, strumpbyxor, enkel klänning, höstjacka och en snygg sjal runt halsen! Ah, vad fint!

Är det bara jag som tycker att Mischa hade mycket häftigare klädstil under OC- inspelningarna? Då hade hon i och för sig Rachel Zoe som stylist. Säga vad man vill om Rachel, men hon klädde Mischa snyggt!
Nu tycker jag Mischa Barton mest ser ut som en kringvandrande person i osmickrande kläder och konstiga hårfärger. Vad tycker ni? Bättre då eller förut? Förut då hon såg ut som bilder som denna?

Dagens planering!

Publicerat klockan: 11:13:05 den 2008-08-18
Igår natt slutade med att jag frös så mycket att jag satte på mig tjocka strumpor, långbyxor, en filt och morgonrock! Efter att jag gått upp och bloggat, ätit lite fil och klätt på mig massa varma kläder kunde jag äntligen sova!
Nu ska jag inte gå och gräma mig mer i det här, men man undrar ju varför det ska vara så svårt att bara somna?! De två senaste nätterna har jag varit helt uppe i varv när jag ska sova och just därför kan jag inte somna! Inför skolstarten vill jag få in en bra sovrutin, vilken jag har jobbat för i några dagar, men just därför kan jag inte somna! Typiskt!

Idag blir en riktigt rolig dag!
Jag har bokat in mig på SatsCykel idag, vilket ska bli kul!
Annars har jag, återigen, massa småsaker som ska fixas, ärenden på stan, fixa här hemma och vara klar inför morgondagen; som innebär skola!

En bild

Publicerat klockan: 23:32:21 den 2008-08-17


Kusin Elisabet skickade den här bilden till mig, från grillpartyt i tisdags. Oj vad kul vi hade!

Nu ska jag in på Sats hemsida och hitta viktig information!


Jag kan inte sova

Publicerat klockan: 23:22:17 den 2008-08-17
Fy. Jag gick och la mig i tid, stentrött. Men jag kunde inte sova, så nu är jag uppe igen! Vad tusen är problemet? Jag vill sova och vara uppe tidigt imorgon, pigg som aldrig förr, varför...?
Nu ska jag sluta gruggla något mer över det och satsa på att bli trött igen! God natt!

Ikväll gör jag detta!

Publicerat klockan: 20:09:27 den 2008-08-17


Uh, jag är verkligen kanontrött ikväll! Klockan är ju i och för sig bara 20:00 (exakt) men jag är helt färdig!
Ska spendera resten av kvällen med att gå igenom alla klasser som Sats har i veckorna och boka in mig på det som låter intressant. Om allt går enligt planerna tränar jag redan imorgon!
Det är även massa saker på min check-lista som behöver bockas av. Skicka viktiga mail, beställa saker, planera, boka möten... Vi får se hur mycket jag hinner med ikväll!

Det är ju verkligen perfekt att jag är trött idag (sorry om jag börjar bli lite tjatig!)! Det innebär ju att jag kommer lägga mig relativt tidigt och därmed gå upp tidigare, vilket i sin tur innebär att det bli mer saker gjorda imorgon och att jag hamnar i en bra sovrutin nu inför skolstarten!

Ärenden på stan

Publicerat klockan: 19:39:43 den 2008-08-17
Åkte ju som sagt lite tidigare för att fixa massa ärdenden på stan. Telefonen lämnades bland annat på lagning. Tills vidare har jag fått en lånetelefon. "Skitful, liten sak" talade jag om för killen som hjälpte mig. "Jag vet" svarade han.
Okej den är ful, men det finns en sak som är ofantligt mycket värre! Alla mina kontakter var sparade på telefonen och inte på telefonminnet, så när jag startade lånetelefonen fanns inga kontakter kvar! Det är helt absurt och hemskt! Nu till det värsta: en god vän från Paris kommer till mig imorgon och jag har inte kvar hans nummer! WHAT TO DO?!
Det visade sig att min lillebrors tränare kan ha numret, så imorgon följer jag med när han tränar så jag kan få tag i numret!  


Medlemskort och massa broshyrer!

Nu vidare till någonting positivt! Jag är äntligen medlem hos Sats! Känns helt underbart! Jag är verkligen totalt inställd på att träna så det ryker nu i höst! Lokalerna var riktigt fräscha, omklädningsummmet med... jag är jättenöjd!

Riktigt trött nu! Jobbet var riktigt... jobbigt. Nu måste jag kila - middag med familjen väntar!

Här har ni Dagens Outfit!

Publicerat klockan: 11:26:11 den 2008-08-17

Kofta, Gina Tricot
Linne, EastWest
Jeans, Cubus
Stövlar, Coop
Örhängen, Pearls for Girls
Ringar, Ur&Penn

Wow! Jag känner att självkänslan verkligen är på topp idag! Nu drar jag till stan och fixar medlemsskap på Sats! Stannar sedan kvar där för att jobba! Ciao!

Frukostbild

Publicerat klockan: 10:58:06 den 2008-08-17

Det blev en lite lättare, men fortfarande mättande, frukost för min del idag. Yoghurt med frukt i, macka med pålägg och ett glas grapefruktjuice.
Nu fortsätter jag att göra iordning mig inför jobbet!

Dagens planering

Publicerat klockan: 10:00:14 den 2008-08-17
God morgon!
Lite trött idag.
Har funderat ett tag på om jag ska gå och fixa medlemsskapet på Sats innan eller efter jobbet och kom fram till att jag gör det innan. Annars kommer jag gå runt och tänka på det hela tiden när jag är på jobbet. "Hinner jag innan stängning?", "Tänk om jag inte kan fylla i någon uppgift?" eller "Det kanske är försent att göra det idag!". Sånt vill jag inte tänka på, utan bara fokusera på jobbet!
Ska även försöka göra lite småärenden på stan, vi får helt enkelt se hur mycket jag hinner!

Just nu regnar det lite lätt ute. Frågan är om jag måste ha på mig regnkläder när jag cyklar eller inte? Ja, ja, det kan ingen annan än vädret bestämma.

Nu: FRUKOST!

Jag lyssnat på...

Publicerat klockan: 22:06:17 den 2008-08-16

Jag är inte supertrött, men känner att det är dags för mig att dra mig tillbaka till sovrummet. Kanske ska städa i ordning lite och skriva lite på mina check-listor. Känns toppen att kroppen säger till att den är trött och att jag ger respons! Det är så himla viktigt att kunna lyssna till sig själv och sin kropp - precis som jag gör just nu!

Det borde folk i allmänhet bli bättre på; att lyssna till vad kroppen och hjärtat säger. Eller vad säger ni? Är det bara struntprat?


Pedikyr!

Publicerat klockan: 20:55:07 den 2008-08-16

Åh! Det här känns ju kanon! Jag blev superdupernöjd! Nya, väldoftande, fräscha fötter som är redo att stå upp inför skolstarten! Målade tårna med nagellacket Glassy Cerise från IsaDora.
Herregud, bortsett från att man får ont i ryggen av att böja sig ner så länge och att man gör allt själv, så är pedikyr hemma grymt mycket bättre än på salong! Eller vad säger ni?

Nu: Lyx hemma

Publicerat klockan: 19:39:58 den 2008-08-16



Börjar bli ganska trött och hungrig nu, men jag skjuter de tankarna lite åt sidan, så länge. Nu ska jag göra lite pedikyr! Känner att jag vill unna mig lite hemmalyx när jag kämpat så hårt senaste tiden. Det skulle vara underbart om jag fick det gjort på salong, men för stunden kör vi lyx hemma!
Resultatet får ni på bild senare!


Bilder

Publicerat klockan: 19:24:43 den 2008-08-16

Om jag kände mig så här när jag jobbade igår...


... kände jag mig så här idag!

Öppettider

Publicerat klockan: 19:23:09 den 2008-08-16

Gick förbi Sats idag igen för att se om de hade öppet, så jag kan öppna mitt medlemsskap någon gång. Jag var där 18:37.  Ni ser ju själva. Stängt.
Jaja, det är bara att komma tillbaka imorgon igen.

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 19:20:24 den 2008-08-16

Jacka, Debenhams
Wrapklänning, Gina Tricot
Tights, H&M
Halsduk, Stockh lm
Skor, från Grekland
Väska, från Paris
Ringar, från Ur&Penn
Örhängen, Pilgrim

En välbehövd suprise!

Publicerat klockan: 19:18:12 den 2008-08-16
Heeej!
Jag är på superhumör ikväll! Jobbet var grymt mycket roligare än igår! Tiden gick fort, kunderna stormade in i affären, jag träffade min underbara kollega igen... helt enklet en kul dag på jobbet!
Ärligt talat så tror jag att man måste få ha skitdagar ibland. Dagar då ingenting stämmer, man inte tycker om någonting, ingen är trevlig och allt bara känns fel. Det tror jag är nyttigt. Hur ska man annars kunna skilja på dagar som denna; dagen som blev toppenbra! Inte perfekt, men VG om man skulle sätta betyg.



När det var cirka två och en halv timme på jobbet började jag känna mig seg. En trötthet som bara kan botas med kaffe eller sötsaker. Min, min underbara kollega är borta en stund  - och titta vad hon kommer tillbaka med! En latte till oss båda! Som en liten enegrikick! Som grädden på mosen skriver hon jättegulligt på muggen, ja, ni ser ju själva! Visst är det urgullligt?!
Har någon arbetskamrat gjort någonting snällt för er? I så fall, vad?

Check-lista ikväll!

Publicerat klockan: 10:28:34 den 2008-08-16

Ungefär så här lät det. 

God morgon!
Jämfört med igår är jag inte alls lika trött! Yey! Jag vaknade (i och för sig av en skrikande barnunge på gården som skrek "Neeeeeej!" till sin mamma hela tiden) innan alarmet ringde, with is just the way I like it (bortse från ungen)! Då kan man ligga och morna sig tills klockan ringer. När den väl ringer går jag upp direkt.

Jag har ganka ont i benen och fötterna. Eftersom jag står upp (i skor med dålig sula) på jobbet hela tiden... klart att man får ont.

På tal om jobb, så jobbar jag inte superlänge idag. Förhoppningsvis kommer det massvis med kunder -du kommer väl?! och jag får träffa en kollega som jag saknat, eftersom jag inte träffat henne på länge!

Igår kväll satt jag och skrev på en check-lista som jag tänkte börja med ikväll. Ni vet massa saker som man glömmer bort att göra hela tiden, men som också är viktiga. Gå till banken, registrera medlemsskap på Sats, beställa saker hit och dit... Viktiga småsaker helt enkelt.

Nu ska jag börja göra mig i ordning inför dagens jobb! Wish me luck!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 22:42:39 den 2008-08-15

Kavajjacka, Lindex
Blus, Lindex
Linne, EastWest
Halsduk, Stockh lm
Jeans, Replay
Skor, Converse
Väska, från Paris
Örhängen, Pearls for Girls
Klocka, från Paris

Nu ska jag plocka ihop lite mat inför morgondagens lunchbreak. Det blir vad familjen åt till middag ikväll: tacos! Mums!

Dagens historia

Publicerat klockan: 22:37:14 den 2008-08-15

Idag har jag som sagt jobbat. Hela dagen. Ärligt talat var det inte så himla kul. Tiden bara hasade sig fram, det var inte så frukansvärt mycket folk och jag kände hela tiden att jag kunde göra andra, värdefullare saker. Well hell, pengar tjänar jag i alla fall!



Vad irriterad jag blir! Efter jobbet gick jag och Lina till Sats, där jag skulle skriva på alla papper för ett års medlemsskap. När vi kom det och började rycka i dörren visade det sig att de hade stängt! Otroligt störande! Här har man släpat sig till anläggningen, helt slut efter jobbet - och så har de stängt!
Vad gör man i en sån situation egentligen?
Jag och Lina gick i alla fall för att ta avsked till en kompis som ska upp och plugga i Luleå. Där han var hade de kareokekväll.



Vi drack lite latte och pratade med massa trevliga människor, sedan var det dags att dra sig hemmåt.
Jag skjutsade Lina på cykeln. Lite läskigt när det vinglade hela tiden och när man åkte på gupp (jag fick i alla fall inte ont), men hem kom vi! Mission completed!

Kom hem för bara en liten stund sen. Ska jobba hela helgen. Jag skriker i min själ och mitt hjärta efter lite ledig tid. Kanske är jag bli gammal. Inte nu.


Hjälp mig

Publicerat klockan: 22:21:08 den 2008-08-15

Tid alltså.

Usch, jag är så ledsen. Och glad.
Jag är glad eftersom jag har så mycket saker att göra hela tiden. Jag menar, hur hemskt skulle det inte vara om man hade massa ledig tid hela tiden?! Bara sitta och slösurfa på internet, titta på TV i en evighet eller småäta bara för att man inte har något bättre för sig? Kallar ni det kul?
Fast samtidigt tror jag det är nyttigt att ha lite ledig tid ibland. Göra vad man vill. Just nu känner jag att jag vill blogga, hela tiden helst, bara för att jag tycker det är så kul! Jag älskar att läsa era kommentarer, dela med mig av mitt liv, inspirera... - ni vet vad jag menar. Men jag hinner inte! Helst skulle jag vilja blogga varannan timme, få er uppdaterade och utveckla mig själv - men jag hinner banne mig inte! Jag jobbar, skolan börjar snart, det är hela tiden saker på gång...
´Well, well. Nu vet ni vad jag känner? Har ni några smarta tips?

Är pannkakor barnmat?

Publicerat klockan: 09:53:21 den 2008-08-15

Mm, den här rätten skulle inte sitta helt fel som dagens lunch!


God morgon!
Igår vat det meningen att jag skulle lägga mig tidigt, så jag kunde vakna idag med nya krafter. Vad gör jag? Läser ut hela Min bästa väns dotter, tills klockan var en bit över tolv. Uh, det får man igen nu. Jag är så trött, så trött. Well hell, jag får helt enkelt skylla mig själv!

Har precis duschat och ska fortsätta göra mig i ordning. Håret ska fönas, smink, kläder,. frukost... det gamla vanliga. Även om jag inte känner mig jättetaggad på att jobba idag, så ser jag fram emot min lunchdate med Madeleine. Ska bli oerhört kul att uppdatera sig om vad min kära vän med Skåne-dialekt har haft för sig i sommar.
Egentligen skulle jag vilja slänga ihop världens godaste sallad och mumsa i mig till lunchen, men tiden räcker inte till! Får bli vad som finns i kylskåpet - pannkakor! Hjälp, det har jag inte ätit på hur länge som helst! Många ser det som barnmat, jag ser det mer som en efterrätt. Äsch, jag måste nog ha lite grönsaker till om jag ska käna mig nöjd!
Vad tycker ni? Är pannkakor barnmat?

Skrytpåsar och lunchdate

Publicerat klockan: 21:56:11 den 2008-08-14
Så! Nu är jag tillbaka efter att ha ätit!




Först och främst ville jag bara skryta och visa bilder på Brothers & Sisters nya påsar i höst! Riktigt snygga papperspåsar, som inger en tvättäkta lyxkänsla. Jag personligen skulle kunna handla vad som helst för att få en sådan påse! Är de inte supersnygga?!
Bandet till Sisters-påsen är i grått, vridet siden, och Brothers-handtagen är i läderimitation. Nice, nice, nice!

Uh! Jag är helt slut ikväll! Jobbet sög verkligen den sista musten ur mig. Imorgon jobbar jag hela dagen. Runt 16:00 har jag en lunchdate inbokad med en god vän. Härligt! Vi ska båda vara duktiga och ha lunchlådan med! Supertrevligt!

Nu ska jag kolla alla viktiga sidor det finns att kolla på internet och sedan göra i ordning mig för sängdags. Imorgon börjar jag relativt tidigt! God natt!

Hackiga tankar

Publicerat klockan: 21:29:12 den 2008-08-14
Nu är jag hemma och vrålhungrig! Åt en riktigt stor lunch lite senare än planerat, så middagen hoppas över. Istället tar jag och äter rejält med kvällsmål.

Har jobbat och är riktigt trött idag. Blev erbjuden att jobba en hel dag imorgon, som jag tackade jag till. Jag har egentligen en del saker att fixa här hemma, men lite jobb skadar ju inte! Eller?

Jag har det senaste numret av ELLE i handen som jag tänkte ögna igenom ikväll. Hjälp, jag är så hungrig att jag inte kan skriva ordenkligt! Mer inlägg när min mage år mättad!

Garderobsrensning

Publicerat klockan: 15:14:53 den 2008-08-14

Dags för lite garderobsrensning kanske, Nicole?

Nu har jag under flera timmar gjort en rejäl garderobsrensning! Riktigt jobbigt när man hittar saker som man inte är säker på om de passar så man måste pröva om det, men ändå kul! Att jag tar bort massa kläder betyder ju bara att jag får stoppa in mer, alltså shoppa mer!

Ska börja göra mig i ordning inför kvällens jobb nu. Det gamla vanliga, ni vet, välja kläder, sminka mig, packa väskan, se till att man får med alla saker...
Sedan tänkte jag läsa lite.

Nya Britney

Publicerat klockan: 15:00:10 den 2008-08-14

En ny fräsch Britney Spears har för första gången på ungefär två år "talat ut" med tidningen OK! Magazine. Kolla covern! Ursnygg! Ser verkligen ut som att hon är påväg tillbaka nu, inte på låtsas som sist, utan på riktigt, riktigt! Me like, like, like!

Frukostbild

Publicerat klockan: 10:51:44 den 2008-08-14

Mm, vilken god frukost!

* Apelsinjuice
* Macka (med keso, ost, skinka, isbergssallad och tomat)
* Skivad banan, nektarin och torkat äpple, i Valio-yoghurt (sommarbärsmak) och yoghurt med honungssmak

Jag har fastnat i en riktigt bra artikel i tidningen Privata Affärer. Artikeln, som är flera uppslag lång, handlar om juridik. Korta, bra hållpunkter som kan vara viktiga att känna till.

Idag jobbar jag kväll. Innan dess ska jag hinna med att läsa både det ena och det andra och fixa lite med packning från de senaste dagarna. Vi hörs senare!

Världens bästa syster = jag

Publicerat klockan: 10:45:33 den 2008-08-14

Är jag inte världens bästa syster? Va?!
Idag kikade jag in i kylskåpet och tyckte det behövdes fyllas på med lite ny, god frukost. Det första jag gjorde när jag vaknade var att hoppa upp på cykeln och trampa iväg mot affären, där jag handlade lite smått och gott.

J & E

Publicerat klockan: 22:16:28 den 2008-08-13

  
Jag planerade att skriva världens inlägg om mig och min kusin, men jag bestämde mig för att reducera det lite! Så många ord behövs det faktiskt inte! Julia <3 Elisabet! Hon betyder allt för mig!


Food, food, food!

Publicerat klockan: 22:10:31 den 2008-08-13

Food, food, food! Nu är det rutiner som gäller!

Ouf! Jag brukar ha normala ätdagar måndag - fredag, så brukar lördag - söndag bli äta-vad-jag-vill dagar. Lagom för mig. Denna lördag - tisdag har blivit mina äta-vad-jag-vill dagar. Jag har varit iväg på både det ena och det andra, och då vill man inte gärna "tänka" på vad man äter. Jag är inte fanatisk när det gäller vad jag äter, men jag gillar att äta nyttigt på vardagar och vad jag vill på helger. När jag är bortbjuden vill jag därför kunna äta vad jag vill, inte vara fräsch och tacka nej till pannacottan, om ni förstår vad jag menar.
Så efter fyra gottis-dagar ska det bli skönt att skapa lite mat-rutiner i vardagen. Både jag och kusin Elisabet är bestämda på den punkten!
Höstens träning och goda, nyttiga mat - here we come!

Rosendahls trädgård och Blå Porten

Publicerat klockan: 22:02:11 den 2008-08-13

Det blommar för fullt i Rosendahls trädgård!

Idag vaknade vi, konstigt nog helt slut och urtrötta efter 9,5 timmars sömn. Vi tog oss snabbt in till Djurgården, där vi först tog en vända i Rosendahls trädgård. Se bara på bilden, visst är det otroligt vackert?!


Gravad lax för min del! Urgott!

Vi åkte vidare till mitt favoritställe; Blå Porten! De har verkligen den bästa maten som finns att få, underbar uppsluppen stämning, vacker trädgård - allt stämmer! Gick proppmätt därifrån!


Vi lockade till oss lite småfåglar till vårt bord. Här är några av dem!


My cute, cute cousin!

Tisdag - Grillparty!

Publicerat klockan: 21:52:36 den 2008-08-13

Värdinnorna!


Gående bord.


Marsmallowgrillning. Jag älskar den här bilden! Mina underbara kusiner och syskon - härliga miner och poser allihopa!


Visst är hon söt?!


Moi!

På förmiddagen gick jag och Elisabet ner till vattnet, la oss på bryggan, pratade lite - och somnade! Vi trodde vi hade sovit bort hela dagen, så vi rusade hem igen. Där började vi göra i ordning inför kvällen; sallader, marinering, fruktsallad, chokladmousse, hämta massa dricka... listan kan göras lång, så jag väljer att stoppa här.
Jag kan inte säga så mycket mer än att kvällen blev hellyckad! Maten var helt fantastisk, folket glada och vi lyckades dessutom slippa undan allt regn! Vi hade en liten kubbturnering där mitt lag vann, såklart! Jag... åh, vad glad jag är! Vi fick så positiv respons, give-aways (gåvor till värdinnorna, aka. Julia och Elisabet) - allt stämde verkligen!

Även om det var mycket planering och saker att göra under dagen hann jag och Elisabet smita ner med ett gäng till vattnet och ta ett kvällsbad! Eftersom jag är en riktig badkruka och "bara" dök i doppade jag mig, medan de andra (som tog 10 simtag) badade. Det är inte mitt påhitt, men så är det tydligen! 


Färdigbadade, eller sorry, färdigdoppade!

Måndag - födelsedagskalas & mathandling

Publicerat klockan: 21:36:38 den 2008-08-13


Att handla mat är påfrestande!

På måndagen gällde tidigt uppstigning. Jag blev hämtad på centralen av min kusin och hennes mamma, så vi kunde åka ut till Arninge och storhandla inför grillpartyt på en gång.
Riktigt kul var det! Vi fick reda på att vi sprang runt i varuhuset i över två och en halv timme, men för mig kändes det max som en halvtimme. Så är det alltid när jag är med min kusin Elisabet.


Vi laddar med godis!


Posthämtning!

Vi åkte hem, packade upp alla matkassar (tro mig, det var ett par stycken!), hämtade post och laddade inför kvällen med lite godis!


Kusinerna på väg till en helkväll!


Riktigt vacker dukning!


Lyxmiddag!


Suprise, suprise! Efterrätt!

Vi åkte vidare till min kusin, Elisabets syster. Vi skulle fira hennes födelsedag och ha en liten avskedsfest för henne (åker nämligen snart upp i landet och pluggar igen). Det var riktigt kul att träffa henne igen! Och maten! Herregud, jag och Elisabet rullade hem! Det var så gott så man kunde helt enkelt inte sluta äta!


Trött efter håll-i-gång i tre dagar

Publicerat klockan: 15:43:50 den 2008-08-13
Hjälp, jag är så trött så jag skulle kunna somna direkt på tangentbordet! Måndag, tisdag och idag har varit helt kaotiska, hektiska men ändå så hysteriskt roliga! Jag har verkligen haft en super"helg"!
Det enda jag skulle vilja göra nu är att gå och lägga mig en stund och sen lägga upp massa härliga bilder från grillpartyt och allt annat, men ikväll jobbar jag, så både ni och jag får vänta på bilder tills runt nio ikväll!

Nu ska jag packa upp mina väskor, slänga smutsiga kläder i tvättkorgen och städa upp lite på rummet, innan jag får skjuts av Daddy till jobbet. Det brukar jag normalt inte få, men vi gjorde en kompromiss: han skjutsar mig till jobbet och jag cyklar hem hans nylagade cykel!

Att shoppa mat i Arninge

Publicerat klockan: 17:49:13 den 2008-08-11

Vi är helt slut efter att ha handlat massa mat i flera timmar!

Hey sweeties!
Är hemma hos min underbara kusin just nu! Vi har precis firat hennes syster, min kusin, ätit middag och är proppmätta.
Vi handlade massa mat i Arninge - i 2,5 timme! Den ni! Massa, massa och åter massa mat i kassarna!
Nu ska jag gå och vara lite social! Vi hörs senare!

God morgon

Publicerat klockan: 08:52:54 den 2008-08-11
God morgon!
Nu sover nog de flesta av er, men jag har varit uppe sedan ett tag! Full rulle här hemma. Man måste dubbelkolla att man har med sig allt, att man hinner göra allt i tid och så vidare. Nej, nu måste jag fortsätta om jag ska hinna! Kram!

Detta gör jag Måndag - Onsdag

Publicerat klockan: 20:59:41 den 2008-08-10
Okej, nu mår jag klart bättre! Peppar, peppar!
Tvätt ska fixas alldeles strax och väskan ska packas, sedan börjar jag bli färdig. Känns urbra!
Imorgon blir det ruskigt tidig uppstigning, då jag ska fixa det sista, göra mig i ordning och äta frukost. Bör därför lägga mig tidigt om jag ska orka med imorgon. Men först ska jag mysa lite med min underbara lillebror som kommit hem från en fotbollsturnering! Han har "bara" varit borta i fem dagar, men för mig kändes det som en hel evighet! Min älskade lillebror!

För er som inte läst det så åker jag imorgon iväg till Täby. Min kusin Elisabet och jag har anordnat ett grillparty för hela släkten som ska äga rum på tisdagen. Jag åker dit imorgon så vi kan handla och börja fixa med allting. Mycket jobb är ingen överdrift, men det ska bli sjukt kul!
Som det ser ut just nu kommer vi sova hos farmor och farfar på måndagen och förmodligen tisdagen också, så på onsdag är jag nog hemma igen!
Vår coola farmor har en data, en seg en, men fortarande - en data! Om tiden räcker lovar jag på hedersord för evigt amen att jag ska blogga!

Min (sport)familj alltså!

Publicerat klockan: 17:45:09 den 2008-08-10

Herre. Gud. Min familj är helt enkelt hopplös. Sporthopplös. De har nu kopplat ihop det så vi har två TV-apprater i vardagsrummet; den ena visandes fotboll och den andra OS-basket. Jag säger bara: så typiskt min familj! Har er familj någon sak som ni känner är så typiskt dem? I så fall, vad?


Nu ska jag samla de få krafter jag har kvar i kroppen och göra det som absolut måste fixas innan jag åker imorgon. Städa rummet, tvätta och packa. Pust.

GRILLPARTY!

Publicerat klockan: 17:36:08 den 2008-08-10

Har tagit en ipren, vilat en liten stund och läst lite. Är inte lika mycket dålig av allting längre, vilket känns skönt, men jag känner mig långt ifrån "frisk". Det här kan banne mig inte fortsätta. Imorgon ska jag bli hämtad tidigt vid Centralen av min kusin och direkt åka ut och handla. På tisdag har nämligen hon och jag anordnat en grillparty för hela släkten. Pust, mycket mer arbete bakom än vad man kanske först tror. 
Imorgon ska vi alltså handla, göra i ordning den mat som kan göras i ordning, ha avskedsfest/födelsedagskalas för en annan kusin, sova hos farmor och farfar och säkert tusen andra småsaker.
På tisdag kommer det bara finnas ett ord som snurrar runt i huvudet på oss: grillparty. Städa, laga, plocka fram, skära, häll upp, duka ect ect.
Ska bli hur kul som helst, jag har verkligen sett fram emot det ända sedan vi spikade datumet, men kommer jag må som jag gör nu kommer allt bli oändligt så mycket tuffare. Please, please - if there is a god?

Powerwalk & spinning

Publicerat klockan: 15:37:04 den 2008-08-10


Usch. Så här känner jag mig just nu.

Har spenderat dagen med att läsa och tränat. Powerwalk och spinning blev det. Helt slut nu! Inte bara slut för att jag har tränat, jag är illamående, har ont i käkarna och huvudet, yrsel och är riktigt trött också. Hoppas det här inte betyder att jag håller på att bli sjuk - sånt har jag inte tid med!!!
Hade tänkt plocka äpplen, göra äppelpaj, tvätta, städa och massa annat idag, men just nu behöver jag lägga mig ner och vila en stund. Snälla, håll tummarna för att jag inte blir sjuk! Kram!


Dagens Outfit i ny tröja

Publicerat klockan: 12:04:23 den 2008-08-10

Randig tröja, H&M
Linne, EastWest
Jeansshorts, Gina Tricot

Den randiga tröjan köpte jag igår, innan bion. Superhärligt material - 30% visgos! Den är inte superlång, så med ett vitt linne som sticker fram under ser det mycket bättre ut! Inte sant?

Nu ska jag sätta mig på baksidan och läsa lite i världens bästa bok: Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson. Den är ju så bra! Varje stund jag har över spenderas med näsan innanför bokpärmarna. Blir nästan lite ledsen över att tänka att den snart är slut...

Bästa frukosten

Publicerat klockan: 11:56:37 den 2008-08-10

Kan en frukost bli bättre än den här? Jordgubbssmoothie (gjord på jordgubbar, banan och Valio-yoghurt) och grov macka med leverpastej, keso, isbergssallad och tomat. Underbart.

Gårdagens bio-outfit

Publicerat klockan: 11:12:33 den 2008-08-10

Kofta, Gina Tricot
Linne, EastWest
Halsduk, Stockh lm
Jeans, H&M
Skor, Converse
Väska, från Paris
Ringar, Ur&Penn

Lovely kväll

Publicerat klockan: 11:08:21 den 2008-08-10

God morgon bästa läsare!
Haha, som ni kanske läste i inlägget i natt hade jag druckit några glas vin, men idag måste jag faktiskt säga att jag känner mig på topp! Om vi bortser från träningsvärken som sakta smyger sig på från gårdagens styrketräning!

Gårdagen var riktigt härlig! Filmen Batman the Dark Knight var riktigt djup, psykologisk och mörk! Fy! Heath Ledger spelade Jokern med världsklass. Förstår ni vilken research han måste ha gjort inför rollen - den karaktären är inte den lättaste att spela! Som filmens lunitic skrattade han sådär galet som bara de onda på filmer gör. Hemskt, oäkta, falsk - ni vet? Publiken gapstrattade, men jag satt bara tyst. Jag ville nästan gråta. När man går teaterlinje så lär man sig att det finns mer på djupet under ett såndant skratt. Jag såg en sorglig liten figur som det gått grovt snett för i livet. Ingen kärlek, ingen som brydde sig, allas tankar om att han var och såg ut som ett missfoster. Att alla dessutom skrattade fick situationen att kännas ännu groteskare - de är ju precis likadana som de som kallade honom missfoster. Okej, sorry, nu ska jag inte ta ut svängarna alltför mycket. Jag blev bara väldigt berörd, så kan jag i alla fall uttrycka det.


På restaurangen fastade bilden i TV:n på André Pops i minst en halvtimme. Visst ser det ut som han har puppyeyes och är på bristningsgränsen till att börja gråta?

Efteråt gick jag och  A till Kungshallen och åt grekiskt och drack några glas vitt vin till. Riktigt mysigt, vi fick oss allt en ordenklig pratstund!
När vi skulle börja röra oss hem visade det sig att det var signalfel på tågen, så vi tog oss till Centralen istället där jag fick ta pendeln och han ersättningsbuss.


Min familj spenderade kvällen hos en annan nära familj till oss, så jag åkte direkt dit. Det blev ganska sent, men jag hade hur mysigt som helst! Jag och C (på bilden) har bokat upp våra familjer i höst för kräftskiva och besök på en grym spansk restaurang! Can't wait!


=)

Publicerat klockan: 02:21:14 den 2008-08-10
God morgon, god kväll. Säg vad ni vill. Jag har haft en superkväll! Bilder och mer info kommer imorgon. Just nu är jag lite kul, vi hörs imorgon! Puss!

Stress!

Publicerat klockan: 14:39:02 den 2008-08-09


Jag har tagit på mig rollen att hämta ut biljetterna. Kollade precis tider för att ta mig in till stan och inser att jag inte har så mycket tid över. Hurry Curry alltså! Duscha, göra mig i ordning, äta (sen) lunch... gah! Hur ska jag hinna?! Bussen går 16:20!


Tack!

Publicerat klockan: 14:17:55 den 2008-08-09

Åh, mina älskade läsare! Ni är så himla söta! Skickar massa fina kommentarer och är bara bäst! Tack så mycket! Min dag är gjord!
Det var allt jag ville säga! Puss och kram!

Detta händer ikväll!

Publicerat klockan: 14:12:55 den 2008-08-09

Idag ska jag och min vän A på bio. Batman: The Dark Knight blir det! Egentligen skulle vi gått förra helgen, men vi lyckades inte tajma in någon bra tid då båda kunde, så ikväll blir det! Eventuellt bjuder han min på ett glas vin efteråt - vi får se vad som händer!

Nu är det kanonväder, så jag ska luncha i solen. När man jobbar hela tiden under dagarna ser man inte en gnugga sol. När man slutar har alltid solen nästan gått ner och det blivit kallt ute - så nu jäklar!

Jeansshorts x2

Publicerat klockan: 13:59:33 den 2008-08-09
Idag har jag varit riktigt finurlig! Jag hittade en påse (med mina kläder) som skulle slängas, tittade igenom innehållet och hittade två par jeans. INTE SLÄNGA!
När jag stoppade ner de kläderna som låg i påsen gjorde jag min årliga slänga-kläder rutin, det vill säga att man två gånger om året, vår och höst för min del, rensar garderoben på allt man inte använder. Superbra, då får man plats för massa nytt!
I alla fall, när jag stoppade när kläderna i påsen tänkte jag inte på att mina jeans skulle kunna användas som shorts. Så nu när jag såg dem klippte jag till dem lite. Här är resultatet! Smart va?!

 

Styrketräning

Publicerat klockan: 13:49:22 den 2008-08-09
Har kört ett styrkepass idag. Riktigt tufft! Jag är helt slut i benen nu, det darrar liksom varenda steg man tar. Men jag gillar det! Att känna att man blir starkare och starkare i kroppen! Träning kan verkligen aldrig bli fel! Även om man är supertrött och inte har någon lust, så känns det alltid så himla bra efteråt! Eller är det bara jag som tycker så?

Shopping!

Publicerat klockan: 13:44:58 den 2008-08-09

Måste visa mina fynd från Gina Tricot igår! Jag är jättenöjd! I Ebbas Stil av Ebba von Sydow skriver hon att hittar man ett plagg som man verkligen gillar bör man köpa det så att man har flera, i samma färg eller annan. Som att ha favorittröjan, eller vad det nu kan vara, i flera upplagor! Hur smart so helst! Igår tog jag hennes ord på allvar och köpte därför två koftor och två halsdukar, i olika färger förstås!

  

Vad tycker ni? Är det smart att ha favorittröjan i flera upplagor?


Kräftskiva

Publicerat klockan: 10:22:06 den 2008-08-09
God morgon kära läsare!
Jag förstår inte var jag fick all energi ifrån igår! Först jobba i 10,5 timmar, sedan gick jag och världens bästa Diana och handlade varsin sallad - sedan direkt till kräftskivan! Väl där visade det sig att alla hade druckit sedan sju-snåret och alla var ganska fulla. Rätt kul att se lite annorlunda sidor hos sina kollegor, men ändå trist att komma dit och vara spiknyter och inte förstå ett smack av vad som är så roligt. Jag tog några tuggor på min Jumbo Bulgur (inte god!) och drack lite med de andra. Även om jag inte hade några höga förväntningar på festen lyckades jag i alla fall ha riktigt kul! Jag är verkligen glad att jag gick!

By the way, sorry att det inte blev några bilder. Eftersom jag lyckades försova mig på morgonen och jag inte skulle hinna hem emellan slank inte kameran med i väskan mitt i all stressen.

I princip alla åkte vid tolv-snåret in till Stureplan och skulle fira 080808. Jag valde att inte följa med och fick så snällt skjuts hem av C.

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 09:24:24 den 2008-08-08

Tunika, Lindex
Linne, EastWest
Klocka, från Paris
Jeans, Replay
Stövlar, från Coop 

Nu måste jag rusa! Försov mig en halvtimme -man vill ju inte komma försent till jobbet precis! Ciao!

Kräftskiva och jobb imorgon

Publicerat klockan: 22:25:38 den 2008-08-07
Här hemma har vi hunnit med en urmysig familjemiddag! Massa prat, god mat och trevligt sällskap - en helt vanlig torsdag!
Egentligen skulle det vara bra om jag gick och la mig tidigt idag, eftersom jag börjar jobba tidigt imorgon, men jag känner mig inte ett dugg trött, så vi får se hur det blir med den saken. I ärlighetens namn känner jag mig upprymd. Fråga mig inte varför, jag hittar själv inget svar.
Imorgon jobbar jag från öppning till stängning, så dagen kommer vara ruskigt lång. Dessutom ska jag direkt på kräftskiva efter jobbet, så dagen kommer minst sagt vara lång. Ska försöka ha lite kul under tiden också!


Ännu ett par skor!

Publicerat klockan: 22:20:28 den 2008-08-07

Lyckades komma hem med ett par skor till! Ett par klassiska vita Converse! Känner mig riktigt nöjd över mitt köp! Nu till hösten är det bra att klämma in fötterna i ett par ordenkliga skor, och Converse känns som en riktigt bra början, även om jag hoppas på att hitta fler sneakers och kanske någon ballerina. Vad tycker ni? Vilken typ av skor passar bäst inför hösten? 

Jag vill...

Publicerat klockan: 13:50:55 den 2008-08-07

Tänk om man fick komma hem massa kantareller! Min favoritsvamp!

De senaste dagarna har jag blivit mer och mer sugen på att gå ut i skogen och plocka svamp och bär! Jag läste i en artikel att det skulle vara bra med svamp i höst och mindre bra med bär. Nu skulle det passa utmärkt att dra ut i skogen med Daddy, med mina nya gummistövlar på såklart, och spana. Varm choklad och mackor medtagna, elda en brasa när man kommer hem och äta den plockade svampen - hur mysigt låter inte det?!

Inhandlat inför hösten

Publicerat klockan: 13:45:36 den 2008-08-07

Nu har jag varit och handlat gummistövlar! Det blev ett par klassiska "jägarstövlar" som de så fint presenterade det på skylten. Jag gillar dem, även om det hade varit roligare med ett par blommiga eller plickiga- som inte fanns i min storlek...

Full rulle här hemma! Massa småprylar som ska fixas. Jag gillar det! Måste bara hålla koll på klockan så jag kommer iväg i tid till jobbet! Tar nog cykeln även om det regnar, jag menar, det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder!

Dagens planering!

Publicerat klockan: 11:12:03 den 2008-08-07
Idag händer en del grejer! Förutom att jag ska jobba på kvällen (arbetar man inom handels får man jobba så dumma tider!) så ska jag:

* Duscha
* Göra mig i ordning
* Köpa gummistövlar
* Läsa
* Evetuellt åka upp till k:fem och godkänna ett par baggy jeans till Lina!
* Evetuellt köpa ett par skor
* Planera lite inför hösten

Låter kanske inte som så mycket, men jag lovar, småsaker är också viktiga och jag har inte så många timmar på mig! Bäst att sätta igång med en gång! Frukosten kommer bestå av smoothie och knäckemacka med leverpastej och keso! Mums!


Min arbetsplats!

Albin på TV!!!

Publicerat klockan: 22:49:29 den 2008-08-06


Åhhhh! Nu blir jag helt lycklig! Mitt gamla crush Albin Ekdal spelar med sitt nya lag, Juventus, på kanal Viasat Sport 2!!!!! Det är STORT! Juventus- Manchester United 0-0, i 85:e minuten!
By the way uttalar engelsmännen hans efternamn kul:

- ÄKKDAHL!

Inspirationsbild

Publicerat klockan: 22:25:06 den 2008-08-06

Hittade denna nytagna bild på Nicole Richie. Jag gillar den. Jag gillar henne och hennes stil. Så basic, stilren, och feminin. Det är sådana här bilder som får mig att vilja flyga ofta; då kan man använda kläder som inspirerats av denna bild - för det är ju en flygplats hon är på! Vad tycker ni? You like?

Tio timmar kortare än tre?

Publicerat klockan: 21:28:26 den 2008-08-06
Hej igen!
Har precis kommit hem och hunnit äta lite middag bestående av marinerad kyckling och någon kul couscous-röra! Tur att A var där och underhöll mig. Idag var det nämligen ganska lugnt på Sisters, så det var skönt att ha någon att prata med.

Konstigt nog tycker jag att tiden går mycket långsammare när jag jobbar kvällspasset (cirka tre timmar) än när jag jobbar en hel dag. På kvällarna är det alltid lite kunder och det finns inte så mycket kvar att göra. Jobbar man en hel dag är det kläder som ska plockas fram, larmas, hängas upp, man ska hjälpa kunder och helt plötsligt så har flera timmar gått!
Hur kan det vara så? Hur kan tio timmar kännas kortare än tre?

Fixa och trixa -dag

Publicerat klockan: 15:06:34 den 2008-08-06

Idag har jag fixat och donat här hemma, tränat ett pilatespass (bra med tanke på att blåsan på höger häl ser ganska otäck ut) och läst lite. Inte särskilt mycket, men tiden har gått fort. Ibland kan det vara bra med sådana dagar också!

Ska få i mig lite sen lunch och eventuellt ta en dusch innan jag drar iväg till jobbet. Vi hörs ikväll!


Jag är stolt

Publicerat klockan: 12:02:58 den 2008-08-06
Som svensk brukar man ju inte få skryta, det är som en oskriven regel. Man gör det bara inte.
 Eftersom jag inte är 100% svensk skiter jag fullstädndigt i denna fåniga regel. Klart man ska vara stolt över vem man är! Klart man ska vara stolt över sin släkt!

Jag tänker inte gå in i minsta detalj, men min mormor och morfar tillhörde relativt fina släkter. Något som varken de, eller någon annan skröt om.
Jag tänker inte skryta, utan lite snabbt nämna att min mormor var en av de finaste människorna jag kom att lära känna. Min morfar var en stor man. Hovrättspresident, stor roll inom Röda Korset, jurist- världens bästa morfar.
Igår satt jag uppe ganska sent och läste i hans diktböcker. Imponerande! Även om jag inte fick tid att lära känna honom, så får jag en ganska bra uppfattning om vem han var. Bara genom att läsa någonting som är skrivet av honom själv. Det går liksom direkt in i hjärtat.

Utkast: Usch. Nu ...

Publicerat klockan: 21:50:59 den 2008-08-05


Författaren Dorothy Koomson. She's amazing!
Usch. Nu under kvällen har jag suttit och sträckläst Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson - och jag har gråtit. Vanligtvis gråter jag inte när jag läser böcker, kanske får en klump i halsen och synen blir inte grumlig, men jag gråter inte. Ikväll har tårarna pepprats ner för mina kinder. Bara gråtit och gråtit.  Jag är fast. Har ni inte läst Min bästa väns dotter - gör det nu! 


ÄRTIGA SOPPA

Publicerat klockan: 19:13:45 den 2008-08-05

4 portioner
Frysta ärtor är en smått oslagbar vardagsgrönsak.

500 g frysta ärtor
1 gul lök
7 dl vatten
2 grönsakstärningar
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde

1. Skala och hacka löken (Tips! Ha på simglasögon eller liknande så ni inte börjar gråta av att det svider i ögonen av löken!). Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull.

2. Lägg i de frysta ärtorna och löken. Låt det koka under lock ca 5 minuter.

3. Mixa soppan och tillsätt grädde. Låt det koka upp. Servera soppan med bröd och ost.

Nyttig dag

Publicerat klockan: 19:07:10 den 2008-08-05

Urgod lunch bestående av egengjord ärtig soppa och knäckemacka!


Superfräsch smoothie, gjord på hallon, banan, valio-yoghurt och en skvätt grapefruktjuice.

Idag kom en mixer in genom dörren, och då passade jag på att laga en "ärtig soppa" som de så fint kallade det i receptet. Slutresultatet fick VG++ av min bror Jens, och jag måste faktiskt säga att den var riktigt god. Lyckas jag få lillebror att gilla det, han som inte ens gillar soppor - då var det gott!

Ikväll har jag festat till det med en lyxig smoothie. Ska nog ta den snart, blev riktigt sugen när jag såg bilden - blir inte ni?!


Ps. Jag tror faktiskt jag lägger upp "ärtig soppa"-receptet här på bloggen så ni andra också kan ta del! Superenkelt och supergott!

Förklaring med mobil, rakhyvel och plackers

Publicerat klockan: 18:55:59 den 2008-08-05

Haha, min Daddy är rolig han! Med en mobil, rakhyvel och plackers förklarade han hur han nästan blev påkörd av en bil under förmiddagen. Det såg riktigt kul ut!

Drive in

Publicerat klockan: 18:52:31 den 2008-08-05

På vägen hem stannade vi vid en McDonald's drive in. Ceasarsallad, paninibröd och apelsinjuice för min del. Förutom att kyckligen var torr smakade det bra. Jag menar, McDonald's-mat, vad förväntar man sig?

Hemligt uppdrag

Publicerat klockan: 18:50:17 den 2008-08-05

Trenchcoat, oversizemössa och mitt solgula paraply var ett måste idag!

Under eftermiddagen har jag och familjen varit iväg och städat en person nära familjens lägenhet. Hittade lite kul grejer, mössor, jackor, smycken, koftor och massa annat. Intensivt och emotionellt jobbigt, men något som måste göras!

Träning ute i duggregnet

Publicerat klockan: 18:46:57 den 2008-08-05

Åh, vad härligt det var med ett powerwalkpass! En halvtimme ute i duggregnet och blåsten passade mig perfekt, det var precis att jag kom hem innan nya blåsor på hälarna tornade upp för mycket. För nog köra lite annan träning under de förljande dagarna så jag inte får ordenkligt med skoskavsproblem.

Jag känner ett sug efter

Publicerat klockan: 11:58:56 den 2008-08-05

Jag börjar känna ett sug efter att träna. Pilates, powerwalking, gym - just nu spelar det ingen roll, bara jag får träna lite!
I sommar har det gått i perioder. Ett tag var jag en riktig hejare på att träna pilates. Sedan var det powerwalk. Efter det har jag i stort sett jobbat, varit bortrest och på språng hela tiden, så jag har helt enkelt inte hunnit med någon träning. Men idag!  Nej, nu tar jag mig i kragen och går ut på en powerwalk! Det blåser lite lätt och luften är riktigt fräsch efter allt regn.

See you later aligator!

Ångrar att jag inte köpte

Publicerat klockan: 11:53:14 den 2008-08-05

Hjälp, vad det regnade igår! Det öste verkligen ner hela dagen! Alla uppskattar väl inte regn, men jag vet en person som verkligen gör det. Min farfar; han är nog överlycklig över att hans växter får massa näring.

Kikade man runt på olika bloggar igår hittade man hejdundrandes många inlägg om vilka gummistövlar, regnanoraker och paraplyer man skulle ha. Jag kan hålla med, lite sug känner jag efter ett par ordenkliga gummistövlar och en söt regnjacka. Hittade i början av året en helt underbar regnkappa. Den var marinblå med vita, stora prickar, men jag köpte den inte. Dels för att den var onödigt dyr och inte röd. Nu ångrar jag lite att jag inte köpte den.
Well, well. Tills jag hittar den perfekta regnkappan och de perfekta gummistövlarna nöjer jag mig med mitt stora solgula paraply!

Make-up

Publicerat klockan: 11:44:24 den 2008-08-05

SMINK.
Jag brukar en gång om året gå på en lektion hos Make Up Store för att bli sminkad och välja ut smink för 500. Det är riktigt bra, med tanke på att produkterna alltid behöver uppdateras. Foundation ska man ju till exempel inte ha mer än ett år.

Igår fick jag ett bra tips av en vän som är Make-Up artist. Luktar sminket ofräscht, släng det och köp nytt! Det enkelt och bra koncept att hålla sig efter!

Så nu till hösten behöver jag uppdatera mig lite. Foundation, concealer, ögonskuggor... ja, ni vet själva vad som behövs. Men i år tänker jag inte gå till Make Up Store. Ärligt talat tycker jag inte att deras produkter lever upp till förväntningarna som priset visar. Därför ska jag, efter att ha frågat flera vänner som är specialiserade på just make-up och hudvård, blanda lite. I nuläget ska jag köpa en foundation från LacÔme och concealer från YSL. Ögonskuggor är jag inte säker på vad som är bäst, tänkte inte på att fråga sist. Har ni några bra tips? Jag vill ha sådana som sitter som berg och är väldigt hudnära, alltså inga skrikiga färger som blått, rött och lila- utan silver, beige, brun.

 


Underbar frukost

Publicerat klockan: 11:30:13 den 2008-08-05

Titta, vilken härlig frukost det blev! Äter jag en bra, fräsch frukost brukar oftast dagarna bli rätt bra!
 Stämmer det inte att frukosten är det  viktigaste målet på dagen, eller tror ni det bara är skrock för att få små barn att få i sig annat än ett jätteglas med O'boy och en tugga på en macka på morgonen?

Vad gör man en ledig dag?

Publicerat klockan: 10:34:22 den 2008-08-05
God morgon!
Idag är jag back to basics. Väckarklockan ringde som vanligt. Även om jag är ledig idag och inte har några tider att passa, känns det faktiskt skönt att ställa klockan. Då vet jag att jag inte sover bort dagen helt.
Frågan är bara vad jag ska göra idag? Ibland kan denna frågeställning vara riktigt störande, jag gillar ju när det hela tiden händer saker omkring mig, fast ändå är det rätt härligt att veta att jag har en HELT ledig dag då jag kan göra vad jag vill.
Vad vill jag göra då? Min första instinkt säger Läsa! och den andra säger Städa Rummet!. Just nu skiter jag i båda och börjar dagen med lite god frukost! Ses senare!


Matildas skor

Publicerat klockan: 23:33:06 den 2008-08-04

Efter att jag kom hem från Paris-resan tidigare i sommar lovade jag ju foto på underbara Matildas chockrosa klackar som jag jag så fint övertalade henne att köpa! Här har ni bilden! Tycker ni de inte är tokfina?

Tsatsiki och alfapet-kväll med brorsorna

Publicerat klockan: 23:03:26 den 2008-08-04

Ikväll har jag haft en riktig myskväll med brorsorna! Först åt vi kronärtskockor och tittade på Tsatsiki :Bästa vänner, sedan spelade vi Alfapet. Första gången någon av oss spelade, så vi hittade på lite egna regler (regelboken var riktigt krånglig!). Verkligen en toppenkväll när man är ledig två dagar på raken! Vad har ni gjort ikväll?

Lunchbild

Publicerat klockan: 22:57:35 den 2008-08-04

Tänkte inte på att lägga upp mat-bild från lunchen idag, så här kommer den, något sent, men lika bra för det! Mm, det ser riktigt gott ut - smakade nästan bättre än vad det ser ut!
Vi åt på det där italienska stället på bottenvåningen av Gallerian, ni vet, det som man aldrig kommer ihåg vad det heter!  

Kronärtskockor till middag

Publicerat klockan: 19:55:09 den 2008-08-04
Nu har jag varit och träffat barnen som jag ska sitta barnvakt åt senare i höst. Söta! 4-åringen är en liten tjej som man bara behöver två ord för att beskriva: rosa prinsessa. 9-åringen är cool. Lugn, pratig och legotokig. Äh, det här kommer bli kul. Ännu en gång väcktes min idé om att åka utomlands och jobba som au pair! Vad tycker ni om sånt? Skulle ni vara beredda på att lämna landet och passa någon annans ungar?

Följde med och hämtade brorsan från träningen och handlade sedan lite matvaror. Bland annat min underbara Valio-yoghurt och torkade äpplen från Yvonne Voltaire. Mums!

Nu ska jag fixa kronärtskockor till middag - hur gott som helst!


Nu: möte

Publicerat klockan: 16:05:28 den 2008-08-04
Med sprängande huvudvärk (jag har tagit en ipren, så det blir nog bättre snart) ska jag nu iväg på ett möte angående barnvakteri lite då och då i höst. Jag kommer inte ha så mycket tid över, det vet jag redan nu, men jag tycker det skulle vara kul att göra det ibland - som omväxling, ni vet. Well, wish me luck!


Shoppingresultat

Publicerat klockan: 15:59:59 den 2008-08-04
Är det inte typiskt? Har man väl bestämt sig för att åka till stan med ett uppdrag i huvudet - köpa skor - hittar man inga. Det spelar ingen roll hur många skor man prövar eller hur många butiker man går in i: skor kommer man inte hem med.
Så var det för mig idag. Men jag deppar inte ihop för det, istället kommer jag hem med andra saker!


Elisabeth Arden - Green Tea Lotus. En somrig, fräsch och lätt doft!


Oversize-tee, Esprit.


Och baksidan. Tuff va?!

Shopping med brorsan

Publicerat klockan: 09:56:37 den 2008-08-04
God morgon!
Idag är jag uppe tidigare än vad jag brukar, men känner mig fräsch efter en dusch! Idag ska jag och min brorsa till stan och shoppa! Vi är både på jakt efter (höst)skor, så vi slog två flugor i en smäll: umgänge och shopping. Hur fel kan det bli?!
Måste bara väcka honom så vi kommer iväg i planerad tid! Och avboka ett möte som jag lika gärna kan ha imorgon!


Kvällsrutin

Publicerat klockan: 22:17:09 den 2008-08-03
Nu är jag trött. Känns bra att jag fått in en bra gå-och-lägga-sig rutin, det vill säga att jag lägger mig och hinner läsa innan klockan slagit tolv! Känns toppenbra! Oavsett när jag går upp dagen efter så är jag inte jobbigt trött!

Därför ska jag tvätta bort allt smink och fixa mig så jag kan gå och lägga mig snart och ta upp spännande Min bästa väns syster.

God natt!


Paris Hilton shoes - me like!

Publicerat klockan: 20:23:20 den 2008-08-03

Paris Hilton FootwearLYSTRING ALLA TJEJER MED STORA SKOSTORLEKAR!  Ni är väl alla medvetna om att Paris Hilton har storlek 45 i fötter? När hon tidigare under året lanserade sin egen skokollektion blev jag irriterad när det bara var i "normala" storlekar. Jag menar, skulle jag själv lansera en egen skokollektion skulle jag se till att tjejer med samma behov som jag blev tillfredställda. Nu har hon äntligen gjort det! Titta, några skor är ju faktiskt riktigt fina! Skorna kommer inte säljas i Sverige, så är du intresserad - gå in på den här länken för mer information! Lycka till!

Catalina (Red)    Edie (Burgundy) Arletta (Brown Leather/Brown)  Epic (Gold) Savor (Royal Blue) Goddess (Blue) 


Jag = personal shopper?

Publicerat klockan: 20:04:43 den 2008-08-03
Nu har internet hållt på att busa med mig i snart över två timmar, så nu får det vara nog!

På tal om nu; nu är jag ledig i hela två dagar! Känns helt otroligt! Som en hel liten mini-semester!

Idag var Jenny inne hos mig. Jag hade talat om för henne att jag lagt undan en babydollklänning åt henne som jag visste att hon ville ha. Vad hon inte visste var att jag samtidigt hade lagt undan ytterligare lite andra plagg, sådana som jag trodde skulle passa henne. Vet ni vad det slutar med att hon har i kassen när hon går ut ur butiken? Samma kläder som jag har! Linnen i svart, vitt och rött och babydollklänningen i mullvadsfärgat mönster. Jag har linnena i exakt samma färger och klänningen i rosa/orange! Det gör mig ingenting att vi har samma saker, synd bara att hon inte hade kläderna redan i Grekland - då hade vi kunnat matcha!


Det är det här linnet jag pratar om. Känner ni igen det?

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 19:57:40 den 2008-08-03

Jacka, Gina Tricot
Kofta, 365 Sunshine
Linne, EastWest
Halsduk, Stockh lm
Byxor, Gina Tricot
Flip-flops, Havaianas
Axelväska, från England

Min bästa väns dotter

Publicerat klockan: 10:44:34 den 2008-08-03
God morgon sötisar!
De senaste dagarna har jag gått och lagt mig runt tolv-tiden. Hur mycket jag än velat sitta uppe och vara social med vänner, släkt eller familj har jag bestämt mig - jag vill inte vara trött dagen därpå! Och ärligt talat, jag är inte trött! Känns så fruktansvärt skönt! Så igår kväll hann jag börja på en ny bok utan att det blev försent! Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson. Herregud, redan i prologen var jag fast! Ska försöka läsa lite innan jag cyklar iväg till jobbet! Vi hörs ikväll!


Därför målar jag naglarna röda

Publicerat klockan: 21:39:21 den 2008-08-02

Såg denna bild på Nicole Richie, blev inspirerad och målade därför naglarna röda. Blev riktigt snyggt!

Imorgon: jobb! Sedan är jag ledig i två dagar. Det ska bli skönt! Ska bland annat åka till stan med ena brorsan och shoppa lite! Hihi, jag tror att mitt shoppingbeteende har smittat av sig på honom! Riktigt kul att se! Idag kom han hem med en Peak-tee och Gant-hoodie! Stolt syster!

Keps från Boomerang

Publicerat klockan: 20:03:24 den 2008-08-02

Idag kom jag hem med en keps från Boomerang! Gillar den verkligen! Det är en herrmodell, men det gör mig ingenting! Det är faktiskt ganska skönt när den går ner lite längre på huvudet! Superskönt om man har en sån där dag då man inte känner för att piffa till sig så mycket, men man lyckas ändå se fräsch ut i en snygg keps! Om mina brorsor frågar snällt kanske de får låna den...

Har förresten använt min nya mascara från Kanebo idag! Superbra, det blir verkligen ett fräsch, lätt intryck av den! Får se hur det blir ikväll när jag ska ta bort den. Vattnet som man sköljer bort det med måste vara minst 38 grader för att de ska gå bort... Superbra annars! Man kan bada, gråta eller göra vad som helst unbder dagen och den går inte bort! Är det under 38 grader så är det ingen fara! Testa du med!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 19:57:26 den 2008-08-02

Kavajjacka, Lindex
Tunika, EastWest
Tights, Soaked in Luxury
Sandaler, från Grekland
Klocka, från Paris

The Dark Knight

Publicerat klockan: 09:59:17 den 2008-08-02
God morgon!
Känner mig mer utsövd än vad jag brukar känna mig - skönt! Idag blir det jobb som vanligt, och om allt går enligt planerna ska jag och A se den nya Batman-filmen efteråt. Han tjatade så igår och jag vill också gärna se den! Det bästa är ju ändå att jag har en gratisbiljett  kvar att utnyttja! Vad ska ni göra idag?


En av Heath Ledgers sista rolltolkningar. Han ska vara rysligt bra som Jokern; vågar jag se?

Riktig sommarmiddag

Publicerat klockan: 20:49:00 den 2008-08-01

Middag med hela familjen samlad i sommarvärmen! Underbart! Det var faktiskt ett tag sen jag satt ner med hela familjen under middag. Nu när jag jobbar kommer jag alltid hem sent, då alla redan ätit, så idag njöt jag verkligen! Hoppas jag hinner med fler familjemiddagar innan det blir för kallt att sitta ute! Håll tummarna för mig!

Soft dag

Publicerat klockan: 20:44:13 den 2008-08-01

Vilken härligt soft dag! Nästan lite för soft för min smak, men sådana dagar behövs väl också! Jag har läst ut Kär och galen av Jennifer Cruise, spenderat kvalitétstid med familjen och badat i Mälaren. Andra doppet denna sommar i svenskt vatten. Även om jag är något av en badkruka så är två bad på en sommar ganska lite för att vara jag.  

Santorini-resan i bilder!

Publicerat klockan: 13:48:08 den 2008-08-01
Nu äntligen! Här kommer bilder från min semestervecka i Santorini, Grekland! Enjoy!

             


Tack för en superhärlig vecka JennyPenny! Vår första, och hittills bästa, resa!

Detta är också VIKTIGT!

Publicerat klockan: 11:09:11 den 2008-08-01

Jag har en plan. Timad och klar in i minsta detalj. Nej då, jag ska inte misslyckas som Sickan, eller förlåt, Charles-Ingvar. Nu när skolan börjar om cirka tre veckor ska jag ta mig i kragen. Det brukar jag alltid göra i början av varje termin. Man ska plugga supermycket och få MVG i alla ämnen. Okej, det är väl kanske målet. Jag är en sån person som inte nöjer mig med ett VG+ (som förresten bara ses som ett VG i slutbetyget), utan ska ha ett MVG. Punkt slut. Till sommarskolavslutningen fick jag VG i ett ämne och klagade lite stillsamt över det för mina vänner, som i princip tyckte att jag var dum i huvudet. "VG? Dåligt?! Det är väl godkänd! Det är superbra, Julia!". Men det tycker inte jag. Jag sätter superhöga krav på mig själv, vilket både kan ses som positivt och negativt. Jag har höga mål. Klarar jag dem blir jag oerhört stolt över mig själv, för jag vet att jag kan klara av det, även om det är kämpigt. Jag vet att jag kan, vill och ska. Vid varje utvecklingssamtal har min mentor kikat på mina mål och sagt "Ja Julia, du har ju väldigt höga mål. MVG i nästan allt. Klarar du av det?". Jag vet att det är svårt, och har aldrig fått MVG i alla betyg på ett och samma skolår, men herregud, så svårt är det inte! Skulle jag ha samma go hela året ut som jag har när varje ny termin börjar skulle jag lätt ha MVG i allt!

Det är där det krångliga kommer in. Hur orkar man hålla samma tempo hela terminen? Det är där min planering kommer in. Nu har jag köpt en äckligt dyr filofax, som en push till att prestera bättre. Jag tänker att har jag köpt en sån dyr grej ska jag allt visa att den är värd sina pengar! Jag får börja se skolan som ett jobb, där alla inlämningsuppgifter och vad det nu heter ska planeras ordenkligt, så att jag inte sitter och panikskriver som så många andra natten innan arbetet ska lämnas in. Ingen mår bra av det.

Men ska man prestera bra i skolan måste man må bra själv. Därför ska jag också planera in saker som får mig att må bra. Att jag kanske får ha en Julia-dag en gång i månaden, då jag inte har någonting inplanerat än att bara göra vad jag, Julia, känner för. Är det sova bort en hel dag, fine, gör det. Film, läsa, shoppa... som en dag inbokad med mig själv.

För övrigt kanske man får sätta en tid. Att man till exempel varje kväll mellan 20:00-21:30 pluggar, för att få in en rutin. Egentligen är det inte själva pluggandet som jag har svårt för, det är att komma igång. Att sätta sig vid arbetsbordet, slå upp böckerna och komma igång. Annars tycker jag det i ärlighetens namn är kul att plugga! Att lära sig nya saker, bli smartare, visare, klokare, bättre... Skolan is the shit!

Något jag tycker man därför ska satsa mer på i de kommunala skolorna är att uppmärksamma ämnet PLUGGA. Att man kontenueligt, kanske en gång i månaden, har ett möte där man planerar in med läraren hur den kommande månaden ska se ut. Är man bra på att planera själv går mötet fortare, men behöver man lite mer hjälp ska man få den tid man behöver. Här kommer ytterligare ett problem in. Pengar. Min skola ligger just nu fem miljoner back, så skulle jag föreslå detta för styrelsen skulle de skratta mig rakt i ansiktet. Det går ju helt enkelt inte. Så hur gör man?

Svar: Jag stuntar i hur det går för skolan och tar saken i egna händer! Planering i filofaxen nästa!


Planering!


Håll i hatten!

Publicerat klockan: 10:37:12 den 2008-08-01
Håll i hatten! Idag smäller det! Under dagen släpper jag Grekland-bilderna!

Vilken underbar dag det här kommer bli! Det är sol, jag är ledig. Visseligen blev jag tillfrågad om jag ville jobba nyss, men tackade nej. Detta är min lediga dag, och sådana dagar måste man också ha om man ska fungera som man ska! Har bara två (långa) kapitel kvar i min bok Kär och galen av Jennifer Cruise, sen får jag väl påbörja ännu en till! Sommaren är så härlig för en bokälskade som jag! När skolan väl är igång igen är det i princip omöjligt att läsa en bok vid sidan av allt skolarbete. Man hinner helt enkelt inte ägna båda saker lika mycket tid som de egentligen behöver.

RSS 2.0