Njuuut!

Publicerat klockan: 22:20:33 den 2009-05-30
Ni får förlåta mig om jag inte är världens bästa bloggerska just nu, men som soldyrkare måste man ju passa på att njuta av det underbara vädret när det väl är framme! Har haft det helt unerbart! Hängt med Jenny, ätit godis och massa grill-mat, tjafsat om mobil hit mobil dit och haft lite kvalitétstid med min familj! 

Imorgon ska jag och finfina Matilda åka till en väldigt speciell plats på Djurgården och picknicka och (återigen) njuta av det underbara vädret! Mmm, man blir så lycklig när man kan umgås med Kamrat Solen en hel dag! Har fått en del färg kan jag meddela! Puss och kram! Ta hand om er passa också på att njuta av det underbara livet,  gärna i solen!


Nu är det klippt!

Publicerat klockan: 22:03:41 den 2009-05-28
Mina damer och herrar, jag har klippt mig! Hjälp, så skönt! Världens bästa frisör, han förstod precis hur jag ville ha det och satt och fyllde i mina meningar. Sweet! Nu är håret lätt, levande och tydligen lite mer "rockigt". Passar perfekt inför studenten! Nu känner jag mig mer redo än någonsin för sommaren!




Snilleblixt

Publicerat klockan: 14:32:22 den 2009-05-28
Hej hopp!

Idag gick jag upp riktigt tidigt för att åka till skolan. Kändes som evigheter sedan. Beror inte på att jag skolkar, de flesta ämnena är nämligen avslutade nu! Skönt, skönt!

Sista engelska-lektionen och betygsnack med min teater-lärare. Hann klämma in ett förvånansvärt långt möte på Eastmans också. Mycket som skulle fixas. Ska till dem efter sommaren nästa gång, så nu kan jag andas ut ett tag!

Fick alldeles nyss en snilleblixt att gå och träna, men kom på att jag måste duscha. Ska till frisören senare idag och man kan ju inte gärna komma dit med smutsigt hår, det är oförskämt mot frisören! Tänk om man jobbade som frisör och folk bara droppade in med äckligt hår som man var tvungen att ta i! Nej, behandla andra som du själv vill bli behandlad, är mitt motto!


Duracellkaninen saktar ner

Publicerat klockan: 15:38:37 den 2009-05-27




Åh, jag är så rysligt trött! Förra veckan när jag var sjuk sov jag i princip dygnet runt. Nu har jag varken sovit 24 timmar eller varit ute i solen och njutit, så jag känner mig lite... puttring? Äh, jag vet inte. På lite mindre bra humör liksom. Ska nog pallra mig ut på en liten promenix innan yogan. Synd att man inte har hund...

En stor smäll

Publicerat klockan: 11:21:05 den 2009-05-27

Testade på klänning/mössa/skor häromdagen; de sitter som en smäck! Aaah, snart smäller det!!!


Mmm, vilken härlig dag jag hade igår! Låg bland annat och stekte i den härliga värmen och åkte in till centrum med lillebror och åt glass (McFlurry Marängsviss - rekomenderas INTE!) och kikade i lite butiker! Jag var, som vanligt, världens bästa syrra och kollade inte på någonting till mig själv, utan kollade bara på grejer med honom till honom! Den ni!

Idag blir en ovanligt soft dag. Solen gömmer sig någonstans, så jag kan inte bli brun. Får helt enkelt hitta på någonting annat, vilken lyx va?! Ikväll ska jag i alla fall gå på yoga, det ska bli skönt att träna lite igen efter all sjukdom!

Auf wiederschen!

Djuriskt bra

Publicerat klockan: 12:07:49 den 2009-05-26
Vilken underbar dag! Vilket väder!

Idag gick jag upp tidigt för att ha betygsnack i ett ämne. Tänka sig vad förvånad man blev när det bara var jag som dök upp! Men, men, nu vet jag i alla fall vad jag får för betyg i Arbetsmiljö och Säkerhet!

Åkte till k:fem sen. Snackade abbonemang med en telefonsnubbe och tog en sväng inne på Gina Tricot. Alla som tycker det är finfina grejer räcker upp en hand! *jag räcker upp min hand!*



Nu väntar lunch, invigning av min nya bikini med de djuriska mönstrena i solskenet och lite plugg (som jag har skutit på ett bra tag nu! Ändring!). Puss puss!

Extas

Publicerat klockan: 17:23:34 den 2009-05-25

Klänning från Grekland

Hallå alla tjusiga!

Vilket kanonväder! Har såklart tagit vara på det och njutit lite under dagen.

Vet ni, jag har kommit att tänka på en sak. Just nu har jag inget jobb till sommaren, men jag är ärligt talat inte särskilt upprörd över det längre. Under hela min gymnasietid har jag slitit som en hund, både med skolan och jobb. Nu i sommar ska jag få ta del av min egna beskärda kaka och leva lite också.

Jag ska sola, njuta av sommaren, äta tonvis med glass, resa, träffa alla glada prickar jag känner, lära mig laga mat, köra bil och bara få vara.

Jag suckar av lycka bara av att skriva det. Tänk er då i vilken extas jag kommer vara i när jag utför alla sysslorna! Ah, underbart! Livet!

Kanon!

Publicerat klockan: 11:17:48 den 2009-05-25


Vilket kanonväder! Ska ta en dusch och sedan ut och steka lite i solen medan jag låter håret torka. Tänkte lite senare idag försöka orientera mig in till en drop in frisör, kanske skulle testa Bobbys nyöppnade här i stan... Vi får se.

Nej, mina damer och herrar, det var allt för nu! Hasta Luego!

Syskon emellan

Publicerat klockan: 11:00:23 den 2009-05-25
Det är lustigt det där med syskon. Ena stunden "hatar" man dem och i nästa älskar man dem. Syskon kan vara hur elaka som helst mot varandra, men samtidigt motsatsen.  Det lustiga med det här att vara elak mot varandra är att man (i de flesta fallen) fortsätter hålla ihop. Man har ju blodsband med varandra. Det om något, mina vänner, är starkare än något annat på den här jorden. Eftersom man i de allra flesta fall lever med dem under samma tak, lär man därför känna varandra på djupet, och därav kan man skapa en eller flera helt unika relationer. Ta hand om era syskon och glöm inte att busa lite med dem ibland också. Det tycker jag är kul.

Jag är knäpp. Det är min lillebror också. Därför älskar vi varandra, eller hur broe?!












Lättklätt

Publicerat klockan: 21:04:35 den 2009-05-24

Hiya cowboys!

Läget grymt? Hoppas det! Jag börjar med mini-steg repa mig nu. Idag har jag och Mami gjort massa studentfix, mycket som måste göras. Låg även ute i den härliga solen ett tag och njöt. Man får ju passa på, eller hur?! Lyssna på låten Sommaren är kort med Tomas Ledin bara, så förstår ni vad jag menar!

Inte mycket skola kvar nu! Många lektioner är avslutade, men i några ämnen är det redovisningar kvar. Betyder lite jobb i veckan alltså, men fortfarande väldigt lugnt. Ska leta mig in till en frisör i veckan också!

Ber om ursäkt att det inte kommer så mycket bilder just nu, men kameran är urladdad och mobilen stulen, så jag har inte så mycket att ta kort med! Men snart så!




Idag har jag struttat omkring i världens skönaste kläder!

Hoddie: Jenny Hellström
Jeansshorts: avklippta Gina Tricot-jeans
UGGs


Life is wonderful

Publicerat klockan: 17:04:16 den 2009-05-23
familystuff3330_edited-1copy.jpg butterfly and flower image by emilycanter

Vill öka tycka-synd-om-graden lite till. Min mobil är stulen och busskortet likaså. Inte bra. Spanar för fullt på en ny teknikpryl, men det finns ju inte snygga! Designen är viktigast för mig, hehe!

Nej, jag tycker att vi avslutar klaga-kapitlet här och nu och ser fram emot allt underbart vi har framför oss!

Puss, puss!

Svag

Publicerat klockan: 14:28:21 den 2009-05-23

Hej allihopa!

Har ni saknat mig? I bet you have!

Fy fasen, medan vi hade våra slutproduktionsföreställningar ute på Turteatern (ung. 2 timmars resväg för mig!) lyckades jag gå och bli sjuk. Inte lite sjuk heller! Första veckan var jag bara förkyld, andra veckan lyckades jag snappa upp influensan och blödde floder med näsblod.

Kan ni tänka er; på pricken fem minuter innan föreställningen skulle börja kände jag att det droppade från näsan. Jag kände med handen - bloood! Inte lite blod, hur mycket som helst! Det bara forsade fram, jag fick panik, alla andra fick panik, skulle vi böhöva ställa in förställningen eller inte? Som tur var kom skolsyster och då blev jag lite lugnare. Visst känns det alltid bättre när man har någon kunnig i närheten? Det löste sig till sist. Publiken fick veta att jag kanske inte skulle vara med i föreställningen på grund av "en näsblodssituation", men så dök jag upp där på scen i lagom tid med två bomullstussar i näsborrarna! Snyggt värre!



Blödde ganska ordentligt i tre dagar. I måndags gick jag till doktorn och fick MASSA mediciner och i veckan har jag bara legat halvt medvetslös i sängen. Inte ätit, inte gått på toa, bara legat i sängen i flera dygn. Har gått ner alldeles för många kilon, varken bra eller snyggt. Försöker äta upp mig lite nu och gå runt lite, även om det är jobbigt. Man är ju så gräsligt svag i kroppen efter att ha varit sjuk så länge!

Nu vet ni vad som har hänt med mig! Skriver mer senare! Adios!


Sjuk premiär

Publicerat klockan: 01:28:51 den 2009-05-12
Wow, jag är helt slut! Superförkyld, trött, snorig, ont i huvudet... allt på en och samma gång! Men jag vill bara meddela att vi hade premiär idag och det gick alla tiders! Riktigt kul var det, lite av en chock med en sån stor publik, men vem älskar inte det? Fick många fina blommor och kramar! 

Efteråt skålade vi med lite champange och åt lite sen middag. Tur att vi inte gick ut och premiär-festade, 80% av staben är förkylda och sjuka, inte bra! Det här kommer nog vara en av de mest intenv´sviaste veckorna i mitt liv, får banne mig inte må dåligt!

Uh, nu måste jag sova. Föreställning imorgon med! Wish me luck! 

Xoxo, J. 

Cirkeln bröts

Publicerat klockan: 23:07:27 den 2009-05-10

Innan härligheten drog igång!

Japp, ni läste rätt! Idag gick jag ur min slutproduktionsbubbla och gjorde något annat utöver att vara ute på teatern och åka hem och sova; jag har varit på konsert! Uh, goosebumbs all over the place! Min underbara kusin Elisabet och hennes mamma är med i en kör, och idag hade de två konserter i Konserthuset. Det var så vackert, tänk er bara, rösterna från 1000 ljuva stämmor. Maffigt värre! Utöver den sköna kören gästades salongen av  New Yorkarna Joshua Nelson (herregud vilken röst och energi säger jag bara!) och nånting King (vad hette han Barney? Jag har glömt!), Sanna Nielsen och coola Putte från Så ska det låta, så det var ett jäkla drag. Helt perfekt avslutning på veckan! Tack för underbarheten Ellie!

Naturliga lockar

Publicerat klockan: 00:49:05 den 2009-05-10

Idag var jag på teatern hela 4 timmar innan vår generalrepetition började! Jag har haft det hur trevligt som helst (som vanligt) och skitkul på scen! Tänk att det kan vara så underbart att stå på scen, jag älskar det verkligen! Hoppas det strålar ut till publiken också!

Idag slog jag nog rekord! Man får ju så kallade "fnurror" i håret innan man sätter på strumpbyxa (låter udda, men det är för att hålla håret på plats) och därefter peruken, och har man fnurrorna tillräckligt länge blir det lockar! Idag fick jag á la Hollywoodsvall!
Jag satt och och plockade ur alla hårnålar under ett produktionsmöte efter vårt genrep och folk började titta, le och peka. Jag fattade ingenting. Sedan sa några att jag var jättefin i håret, och jag trodde att de drev med mig, att det var världens kalufs eller något, men när jag tittade i spegeln i logén såg jag att det såg ju inte så dumt ut! Perfekt att gå ut efteråt, bara att spraya med lite spray och sedan är det bara att rocka!


Var bara tvungen! Jozie ser så söt ut när hon tar bort allt scensmink!


Inte ett enda medvetet fix med håret, bara naturligt, haha!

Imorgon ska jag sova ut lite, skriva ett arbete som jag ligger lite efter med och gå på konsert i... Konserthuset! Min fina kusin och hennes mamma ska sjunga i kör där! Ska bli spännande!


Maaat!

Publicerat klockan: 00:37:57 den 2009-05-10

Uh, jag mådde inte så bra igår, så jag gick och la mig relatvt tidigt, vaknade och mådde bättre - varför? Jo, för att jag sov 13 timmar! Herrgud, det är allvarligt talat rekord! Lite sömn efter all intensivitet på teatern var tydligen vad som behövdes! Jag är kalassliten nu, ännu en dag på teatern! Tur att jag har stenkul och älskar varenda minut därute, annars skulle det nog vara lite jobbigt!

Känner för övrigt att jag äter ganska bra nu, inte världens nyttigaste mat kanske, men jag mår bra av den! Jag rör mycket på mig, så lite godis och sötsaker här och var gör faktiskt ingenting! Detta har jag ätit idag, ja... förutom en påse godis då...


Det var länge sen jag åt en sån här bra frulle!


Thai-mat för typ 6:e gången på en vecka! Men det är ju så gott - och ganska nyttigt faktiskt!


Gårdagens dagens!

Publicerat klockan: 21:35:36 den 2009-05-08



Klänning: Oasis
Strumpbyxor: Lindex
High heels: King Size skor
Ring: Ur&Penn
Sidenband i midjan: Gina Tricot


Make-up your character

Publicerat klockan: 21:33:22 den 2009-05-08

Hey peeps!

Hoppas allt är bra med er! Själv är man ganska förkyld och har dundrande huvudvärk, men de senaste dagarna har varit ganska intensiva, så det förklarar en hel del! Så typiskt, i ensambeln är det alltid någon som är sjuk eller förkyld, så dricker någon annan från dennes vattenflaska, så den personen blir förkyld, nästa gör samma sak... Nu är det min tur! Elin och jag går om varandra, nu är hon kanondålig (sjuk alltså) och jag mår sådär. Lovar att det kommer bli tvärtom snart *peppar peppar*!



Jag pysslade ihop ett litet annorlunda meddelande till min Mami i torsdags morse - av kylskåpsmagneter!

Jag sov hemma hos hemma igår, jätteskönt att kunna ta sig till teatern på 20 minuter istället för cirka 2 timmar. När vi kom till teatern idag fixades vårt smink och håret fnurrades (eller vad det nu heter). DÅ bestämde vi oss pang bom för att rusa till Apoteket och bunkra upp så vi inte blir mer förkylda och sjuka. Haha, måste sett ganska kul ut när vi kommer och ser dödssjuka ut i vårt smink, låter superförkylda och ber personalen leta fram allt som botar förkylning! De skrattade en hel del kan jag meddela!

Det är galet mycket som görs nu! Generalrepetition imorgon, glurp! Nu sover man knappt längre, det är bara slutproduktionen som gäller!


Äsch, orkar inte skriva så mycket mer! Bjuder på massa schyssta karaktärsbilder istället. Allt togs i sminkrummet, som ni kanske ser, hehe!



Är jag inte tjusig?!


Färdigsminkade - bara kostymerna som fattas! Hihi, jag kan inte sluta flina när jag ser bilderna, vi ser så hemska ut!


Jag med såna där "fnurror", innan peruken sätts på!



Det finns ju lite mer extrema sminkningar också, om man bortser från att min karaktär är utmärglad och sönderslagen. Alva ser så jädrans äcklig ut! Jag kan inte titta på henne på nära håll, blir typ illamående då! Det ser typ ut som larver i ansiktet på henne, usch! Tänk vad lite smink kan göra! Idag när satt vi ute i solen och lunchade fick jag lägga ifrån mig min MannaFrutti för att jag av misstag spanade in henne ordentligt - eugh!


Och världens underbaraste, goaste och bästaste sminkös Linda! So sweet!


Behind the scenes

Publicerat klockan: 10:56:19 den 2009-05-07

God morgon!

Nu, äntligen, mina damer och herrar, kommer lite bilder back-stage! Inte hundra bilder kanske, eftersom det repades hela tiden på scenen kunde jag inte ta bilder på just scen, men titta på dessa:



Kostumörgruppen slavade igår! Eftersom vi är två grupper som har föreställningar samma vecka, delar vi loge, och eftersom vi hade extremt snabba scenbyten så har vi, eller kostymgruppen snarare, flyttat alla kläder närmast trappan till scenen. Nu börjar det i alla fall bli ordning på torpet!



... och sminket! Inte mycket att tillägga, många lampor, många speglar. Idag ska jag och en av skådespelerarna ha en lektion med sminkösen, ska bli skitkul! Sätta upp håret så där komplicerat och sedan på med peruken och massa kul teatersmink! Kan knappt bärja mig!

AH, på tal om! Igår drog vi, kostumörer och sminkös, till ett peruk och smink-ställe och köpte en peruk till mig! Den är blond, pojkaktig och hemsk! Kommer bli så bra! Deras lokal var helt underbar, MASSA smink och peruker över-allt! I was in heaven!


Lookie lookie!



En annan kul grej, när vi hade möte igår tror jag visst en liten buse slocknade bakom sina solglasögon! Hihi, skitgulligt!


Torrboll

Publicerat klockan: 23:46:21 den 2009-05-05

Just nu är jag väldigt fokuserad på vår slutproduktion, så inlägget blir lite likt en torrboll. Att jobba med en stor teateruppsättning gör att man går in i sin egna lilla bubbla. Man arbetar, kommer sedan hem och slocknar i sängen, arbetar...

Det kanske låter konstigt, men det är det här jag vill göra! Upptäcka karaktärer, blåsa liv i nya roller, slita, jobba övertid och bonda med nya människor, som känner likadant. Kontorsråtta är inte min grej, inte att vika kläder i butik eller servera lattes hela dagen heller. Jag vill livnära mig som skådespelerska. Om det ändå vore så enkelt...

Snart ska ni få lite schyssta bilder att gotta er i och se hur jag jobbar!

Har käkat thai-mat för många dagar nu, imorgon blir det en härlig fräsch sallad, vatten, kaffe och frukt som gäller! Hur konstigt det än låter så längtar jag! På tal om imorgon, ska checka ut en cool second hand-butik mittemot teatern imorgon. De hade rätt trevliga grejer. Later!


Make up artist

Publicerat klockan: 11:57:49 den 2009-05-05
God morgon sunshines!

Har haft en härlig sovmorgon idag och ändå haft tid att skriva på mitt Engelska C projekt - härligt! Nu måste jag hoppa ur pyamasen och slänga på mig lite kläder och få i mig lite lunch innan jag skicker iväg till teatern. Jag ska vara där två timmar innan samling för att disskutera min roll med sminkösen, så sminket blir rätt, passar till karaktären och så vidare. Ska bli väldigt kul!


I pauserna

Publicerat klockan: 16:09:46 den 2009-05-04
Hej alla söt-söta läsare!

Ännu en dag på teatern, underbart kul! Vi hade första riktiga genomgången med kostym och allt av akt 1. Mycket spring, virr och svett - spotlightsen är varmare än vad man kanske skulle kunna tro! Men otroligt kul, åt thaimat till lunch som jag lovade mig själv igår.

Nu är jag hemma och ska plugg, plugg, plugga! Två arbeten som ska in i veckan, och jag har inte många timmar till övers nu när vi är ute och äger scenen på Turteatern!


Många koppar kaffe, cola-burkar och mineralvatten-flaskor går åt i pauserna! Inte bra!

Peruker

Publicerat klockan: 18:09:44 den 2009-05-03
Idag fick jag äntligen sova ut lite, så skööönt! Åkte direkt in till stan där jag och kostymgruppen spenderade ett bra tag inne på Buttericks letandes efter peruker till ensambeln. Vi hittade en jättefin till min karaktär! Jag ska ha en blond, men i butiken fanns bara bruna i samma modell kvar, så den ska beställas över internet. Åh, så tjusigt det kommer bli!

Jag går in i min karaktär mer och mer! Igår kväll tog jag bort nagellack på både fingrar och tårnaglar -booo! Känns så naker utan färg, men det är bara att vänja sig!


Vad kul vi hade när vi plockade och letade bland alla peruker!

Lördag

Publicerat klockan: 17:55:02 den 2009-05-03


Jag satsade på ett orange-aktigt läppstift (!) från Lacome!

Okej, gårdagen. Huh, det var inte mysigt överhuvudtaget att gå upp efter några få timmars sömn för att åka till ett 12-timmars-rep! Trodde jag skulle dö, men det gjorde jag såklart inte! Trött var jag, men faktum är att jag hade grymt kul och lärde mig en massa! Bland annat att jag inte ska äta godsaker i varje break, både jag och dagen rullade förbi om vi säger så, hehe.

Det är på riktigt nu! Jag vet att jag upprepar mig, men det är verklgien en helt fantastisk känsla! Slutproduktionen har alltid känts så långt bort, men... nu är jag här! Både i ettan och tvåan har jag alltid tyckt att treorna varit så himla stora och slutprduktionerna så fasligt avlägset, men nu är jag här och snart är det över! Det är en helt fantastiskt upplevelse och jag njuter av varenda sekund!


Jag har inte den enda som efter repet byter om i all hast i logerna för att sedan bege sig ut på studentskiva! Temat idag var maskeradbal!


Studentskiva

Publicerat klockan: 17:45:59 den 2009-05-03
Direkt efter repet på teatern åkte jag på en skiva, och sedan dess har jag varit superhes! "A deep sexy voice" som min regissör skämtade!

Skivan var nice, träffade massa folks från gamla klasser, så det blev nästan en liten mini-reunion!


Tema: Film! Det blev en härlig blandning av karaktärer på dansgolvet!


Söta caroLINA i En Värsting till Syster och jag som Pocohontas, med en lite mer lila och modern touch!


Fina Hedvig, jag och Jenny babe!


Lara Croft och Pocahontas äger tillsammans!

Fredag

Publicerat klockan: 17:34:49 den 2009-05-03
Ledsen om det inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna, men jag har verkligen inte hunnit! Har varit ute och repat på teatern non stop och, tja, lite annat också då.

I fredags var första dagen ute på teatern! Nu börjar det verkligen kännas att det är på riktigt! Om en vecka börjar föreställningarna! Så mycket känslor på en och samma gång!

Största delen av kvällen spenderades med att bygga upp scenen med byggställning och praktikablar och såklart repa lite. 10 sekunder från teatern ligger en thai-restaurang, där vi beställde take-away, och hjälp vad gott det är! Jag har varit supernära på att köpa thai idag, men jag hindrade mig i sista sekund och körde på en pizza istället. Thai får det bli imorgon. Väldigt bindande diet, tycker ni inte?


Jag tog en trappa back-stage och hamnade här!


Uppbyggnaden går verkligen kanonfort (nja, ganska i alla fall) när alla hjälps åt! Så många borde man vara när man städar hemma, man skulle vara klar med hela huset på en halvtimme!


- Hur ska den stå egentligen?


Min bekväm-mundering! Leggins, hoddie och Team Alex tee! Perfekt att ha, eftersom man behöver vara så rölig på scen!


Say no more...

Idag

Publicerat klockan: 12:34:47 den 2009-05-01
Det visade sig att det sista inlägget jag skrev igår inte publicerades, trist. Hur som helst, igår åkte jag hem til Jenny och åt middag med lite gäster, myste och hade det allmänt trevligt. Hon och jag tog oss ut på en långpromenad på nostalgiska vägar senare och pratade om allt, precis som vi brukar göra! Kom hem med universums hemskaste mensvärk och kunde inte sova!

Snart ska jag iväg! Idag ska vi repa hela dagen på teatern och sen åker jag direkt till en studentskiva! Har varken ätit frukost eller lunch och måste få med mig middag. Dessutom har jag ingen aning om vad jag ska klä ut mig till! Aaah! Lite stressigt med andra ord, men det är ju fint väder, det är ju alltid ett plus i kanten! Måste verkligen lägga i en växel nu! Ciao!

Mösspåtagning!

Publicerat klockan: 12:30:50 den 2009-05-01
Råka vägen tillbaka till skolan till... vad då? MÖSSPÅTAGNING! Jag kan fortfarande inte tänka i såna banor än. Nu kommer jag vara som en zombie och stenfokuserad på slutproduktionen, sen kanske jag kan börja slappna av! Vi drog ett stort härligt gäng till Rålambshovsparken och chillade efteråt! Riktigt härligt att sitta ute och njuta i solen!










RSS 2.0