Teenage papparazzo

Publicerat klockan: 19:35:26 den 2010-09-30


Wow! Den här dokumentären VILL JAG SE!!!

Westfield

Publicerat klockan: 19:19:46 den 2010-09-30

As we speak.

Bonjour!

Jag. Är. Dödstrött. Har spenderat dagen på Westfield, som är ett stort shoppingcenter. Väldigt vacker arkitektur, ljust och öppet. Men det häftigaste var nog blandningen av butikerna! Allt från Louis Vuitton, Prada och Miu Miu till Debenhams, Topshop, Zara och H&M. Det gillar jag!

Det börjar bli lite tomt i mitt lilla kylskåp, så jag funderar på att gå och handla (tar lite drygt 20 minuter) innan jag tar tag i mailen.

En liten kärlekshälsning

Publicerat klockan: 12:57:40 den 2010-09-30


God morgooon!

Gick upp lite tidigare än vad jag egentligen kände för imorse. Har spanat boende på nätet och fixat med mina cv:n. Tog precis en dusch och äter nu frukost.

Min hemlängtan finns fortfarnde kvar, men den börjar pö om pö bytas ut mot nervositet. Framtiden säger mig ingetning i nuläget, jag vet ingenting. Men det är lite det som är själva grejen med det här äventyret! Och om det inte skulle ha löst sig med jobb och boende efter den här veckan, då åker jag till flygplatsen, tar första flyget hem och försöker igen. Och igen och igen.

Det är helt stört vad mycket jag har lärt mig på den korta tid jag varit här! Jag har fått så mycket ovärdeliga tips och råd från snällingar, som jag aldrig skulle kunna samla på mig hemma. Mamma skrev "Men glöm inte att det tar tid att nå sina mål. Kom ihåg att vägen är också en resa som är mödan värt, målet i sig är inte nödvändigtvis lyckan i livet." - TRUE THAT!

Och tack! För alla fina kommentarer, de peppar mig verkligen till att fortsätta! Fortsätt ni så fortsätter jag! <3

I Ulrika Eleonora

Publicerat klockan: 23:32:41 den 2010-09-29Det ska erkännas att jag hade en ordentlig dipp i eftermiddags. Jag, som ständigt omger mig med människor kände mig riktigt ensam efter bara ett dygn. Men så läste jag på nätet om svenska kyrkan och bestämde mig för att åka dit. Jag trotsade Storbritanniens traditionsväder och åkte i kavaj och ballerinas i skinn. Så här efteråt kan jag säga att det inte var det smartaste draget, men man lär så länge man lever.

I Ulrika Eleonoras kyrka var det ungdomskväll med frågesport som kvällens tema. Konstigt nog kände jag mig riktigt hemma där, det var en trygg plats (med fönster!!!). Man träffade vänligt sinnade svenskar som verkligen kunde sätta sig in i min situation och komma med tips och ge goda råd. Känns mycket bättre efter denna kvällen. Vill typ gå dit imorgon igen!

Nu ska jag fortsätta surpla mitt té och kanske köra ett avsnitt av Boston Tea Party. Och Hellcats!


Just nu

Publicerat klockan: 17:19:00 den 2010-09-29


Så här ser det ut just nu. Skriver mail planerar lite inför ikväll och imorgon.

Best buy

Publicerat klockan: 17:11:54 den 2010-09-29


Efter frukosten tog jag en dusch, klädde på mig och promenerade in till stan. Tog en dryg halvtimme. Köpte ett oystercard för en vecka och en mobil. Wow, vad jag inte är van vid en sån enkel sak!

Första morgonen i London

Publicerat klockan: 10:47:34 den 2010-09-29


God morgon!

Har haft väldigt svårt att sova inatt. Trots att jag hade fläkten på, är rummet väldigt varmt, så jag frös även om jag var varm.

Jag längtar efter alla hemma i Sverige i vågor. Det är första gången jag är on my own i ett helt annat land. Ganska läskigt, det är rätt nya känslor för mig eftersom jag aldrig gjort detta förut.  

Just nu äter jag frukost i sängen och kollar på The Wright Stuff. Asbra program, det är en slags panel som diskuterar gårdagens nyheter. Kul samtidigt som man automatiskt blir uppdaterad.

Welcome to my crib

Publicerat klockan: 23:32:58 den 2010-09-28


Vad tycker ni? Jag älskar det!

Ps. I och med att jag låter en följa med på det här äventyret tycker jag att ni kan kommentera det! Vänner och familj, ni är superviktiga, det tar ju bara 30 sekunder extra liksom. En fin kommentar kan göra dagen när man är själv i stora världen. Jag vet att om jag kontinueligt får stöd hemifrån kommer jag lyckas ännu bättre! Ni andra fina läsare är självklart också välkomna att skriva i kommentarsfältet. Massa kramar från mig i London!

Live your thoughts

Publicerat klockan: 23:16:39 den 2010-09-28


Efter mycket om och men mötte jag upp Mercedes som kom och hämtade mig på Heathrow flygplatsen. Mitt flyg kom in tidigt, hon kom för sent, jag gick till ankommande, hon väntade vid avgående... Lite bökigt var det, men det blir lite mer av en upplevelse när det inte blir som man tänkt. 

 På väg till min studio gav hon mig massa råd och tips, hur man gör med oyster cards (britternas motsvarighet på våra acess-kort), vilka gator som är säkra och inte, bra shopping, jobb, bussar och så vidare.

Av en slump råkade jag stöta på henne när jag skulle gå iväg och handla. Då fick jag möjligheten att träffa kvinnan som inrett min studio. Skitballt, med tanke på att jag älskar inredningen! Fick skjuts till The Coop (The Co-operative = mataffär) och gick sedan hem med 3 välfyllda kassar.

Det känns ganska sjukt. Det här stället är inte riktigt hemma, med tanke på att jag bara ska bo här i en vecka (och att det inte har några fönster!), men det är varken för stort eller för litet. Dessutom gillar jag verkligen inredningen, så jag trivs ju. Det är bara inte hemma. Har nog inte riktigt förstått att allt inte komer fungera som hemma än... MEN, jag förverkligar min dröm. Som det står på mitt blogghuvud; "live your thoughts"...

I'm here

Publicerat klockan: 23:01:48 den 2010-09-28Jag började precis slappna av och känner att varenda muskel i hela kroppen är helt död. Orkar faktiskt inte ens ta ett steg till vänster för att hämta godisskålen, och dem som känner mig förstår att då är jag verkligen trött, som den godisråtta jag är. Blir så när man hela dagen släpat på två resväskor, 20 respektive 10 kg, plus tung dataväska. Svettigt och tungt!

Men nu är jag här! Vilken maffig känsla! Så mycket som snurrar i huvudet, får beta av det för er bit för bit. Tar jag allt på en gång kommer ni bara bli förvirrade och det känns ju inte riktigt schysst. :P


Mot mitt stora äventyr

Publicerat klockan: 13:11:23 den 2010-09-28
Okej, då var det dags. Väskorna är packade. Check-in resväska, kabinväska och dataväska - alla fullproppade. Hoppas ni förstår att jag anledningen till att jag inte bloggbombat er de senaste dagarna eftersom jag haft en hel del att stå i. Ha hej då partaj, träffa en massa vänner, umgås med familjen och packa.

Tror jag har koll på det mesta nu. Tills jag kommer till London vill säga. Jag har en lägenhet den första vecka, så jäkla fräsch, ni ska få se sen! Superspännande är detta, vilket äventyr! Häng med!

Fix och trix

Publicerat klockan: 15:46:11 den 2010-09-26Nu är det så här att jag sitter inne med en hel del tjusiga bilder från gårdagen, MEN jag har så jäkla bråttom så ni får inte se dem förrän om... sen. Ni ska jag skära upp mat och fixa och dona. Har ett litet hej då partaj här hemma som börjar om 15 minuter. Bråttom bråttom!

I dubbel bemärkelse

Publicerat klockan: 15:18:02 den 2010-09-25God helg!

Jag har betat av lördagen tills nu med superduperviktiga bokningar. Ni anar inte hur skönt det känns att ha det gjort! Nu ska jag packa väskan. Åker hem till Mathilda (där jag ska sova), käkar middag och gör oss i ordning, sen blir det dubbelfödelsedagsfirande. Tippar på att det kommer bli ganska halvsent, så jag jag tar med mig Resorb. Räddaren i nöden!

Efter att ha avlidit en sisådär 5 gånger i sommar är nu min älskade kamera i livet igen! Det firar vi med att, tja... fota?

Tierney Gearson for Elle 2 years ago

Publicerat klockan: 22:21:48 den 2010-09-24
Pictures of Zac Efron, Vanessa Hudgens, and Ashley Tisdale
High School Musical stars Zac Efron and Ashley Tisdale
High School Musical stars Zac Efron and Vanessa Hudgens
High School Musical stars Ashley Tisdale, Zac Efron, and Vanessa Hudgens

Pensive great man?

Publicerat klockan: 21:42:36 den 2010-09-24

Terry Richardson

Publicerat klockan: 21:39:28 den 2010-09-24Fredagkvällen

Publicerat klockan: 21:24:24 den 2010-09-24


Fredagskvällen spenderar i soffan framför TV:n med föräldrarna. Med laptopen i knät såklart.

En himla massa detaljer

Publicerat klockan: 21:18:15 den 2010-09-24Batteriet på klockan är utbytt, mitt powerbalancearmband fungerar alldeles utmärkt och linne från Forever 21 med cool detalj på ena axeln. Och lägger ni märke till skärpan på bilderna? Min kamera har återvänt från de döda!

Aum

Publicerat klockan: 12:00:54 den 2010-09-24Den senaste tiden har jag lagt märke till att jag kopplar av bra när jag utför någonting som i ett mantra, där hjärncellernas kapacitet inte ligger i fokus. Typ måla naglarna, städa, lyssna på musik, shoppa, ligga och titta på stjärnorna... Nu för tiden ska man vara på alerten hela tiden, så det kan vara underbart att då och då bara koppla bort, låta tiden gå, bara göra det man gör.


Eftermiddagen

Publicerat klockan: 19:42:36 den 2010-09-23


Efter lunchen gjorde Mathilda och jag chokladpudding, eget kaffe och chillade framför Boston Tea Party. De är ju så sjukt balla, de där grabbarna!

Surround yourself with the best of people

Publicerat klockan: 19:26:52 den 2010-09-23


Titta, vilken duktig vän jag har!

Larsson och Lyberg

Publicerat klockan: 10:18:56 den 2010-09-23

Fin bild på Mathilda och mig från roadtripen i somras.

God morgon!

Är utsövd och gansa pigg idag. Ska låta ansiktet vila från smink ytterligare en dag, det gäller att passa på medan man kan.

Ska hoppa i kläder och sedan dra iväg med Mathilda. Hon ska lämna blod idag, så jag ska vara där som support. Får ju inte lämna blod själv eftersom man måste vänta minst ett halvår efter att man gjort en tatuering. Sedan drar vi nog hem till henne, käkar lunch och "chillar på en böna". Löpardojorna får hänga med, det känns som bra väder för en promenix idag!

Åh, vad jag är glad idag! Nu ska jag fånga dagen, gör det ni med!

Kvällen

Publicerat klockan: 19:14:23 den 2010-09-22


Tända ljus, chaite, tiramisúglass och PS I love you.

Fikapaus

Publicerat klockan: 17:36:19 den 2010-09-22
Har handlat en massa inför resan. Det finns lite grejer som blir svårt att få tag på i London, så då passar jag på att se till att jag har det innan. Tog en fikapaus med Jenny, härligt att man fortfarande kan sitta ute utan att frysa ihjäl.

In unison

Publicerat klockan: 13:05:27 den 2010-09-22


God morgon!

Det är inte svårt att bli på bra humör när man vaknar och solen skiner! Jag tog mina vitamin- och omega 3 tabletter, åt havregrymsgröt och cyklade direkt iväg till ett löpspår. Cykelturen fram och tillbaka blev cirka 5 km, och powerwalken 5-6 km. Tog ut mig helt, så det blir en ordentlig lunch efter att jag duschat.

Jag blev på något sätt väldigt harmonisk av att gå där i spåret i skogen. Solen lyste igenom trädtopparna och bildade en vackert sken. Högstadieelever hade orientering och sprang omkring som yra höns. Vid vattnet satte jag mig ner på en bänk med ett par fiskare i närheten, och bara njöt. Jag hann även se alla fåglar ge sig iväg på sin långa resa som skulle ta dem söderut. Det gäller att passa på att njuta av nuet.

LIFE

Publicerat klockan: 22:06:22 den 2010-09-21
tumblr_l8iv6ppaXq1qzap5lo1_500.jpg

Mitt nya liv

Publicerat klockan: 21:10:37 den 2010-09-21


En vecka. Om en vecka åker jag. Jag satsar alla mina kort. Jag sade upp mig från jobbet och har bokat en biljett till London, enkel biljett. Där ska jag pröva mina vingar, allt eller inget. Friskt vågat, hälften vunnet.

Helt ensam

Publicerat klockan: 21:05:10 den 2010-09-21
Ugh. Sedan dygnet vändes i söndags när jag jobbade så länge med valet, var jag dödstrött vid halv 9 på kvällen igår, så då gick jag och la mig. Vaknade vid halv 2 och kunde inte somna om förrän halv 7 på morgonen.

Jag sysselsatte mig med att plocka fram en massa böcker jag ska läsa, skriva dagbok, skriva ner massa citat från boken Alkemisten, stirrade ut i mörkret, käkade havregrynsgröt vid 5 och städade rummet. Även om jag hatar att dygnet vänts på var det på något sätt väldigt skönt att vara vaken när ingen annan var det. Bara jag, mina tankar och lugnet.

Mådde som ni förstår inte helt bra när jag sedan vaknade "på riktigt". Har därför tagit det lugnt idag. Tittade på en James Bond film och The Holiday, som jag stortjöt till. Tog en välbehövlig dusch och gick ut på en promenad. Gick upp på den högsta kullen, ställde mig på ett stort stenblock och bara tittade ut över Stockholm. Vinden lekte med mitt hår och jag kände mig fri.

Mr Mandela

Publicerat klockan: 19:26:05 den 2010-09-20
Various pictures of Nelson Mandela

Nelson Mandela never wavered in his devotion to democracy, equality and learning. Despite terrible provocation, he has never answered racism with racism. His life has been an inspiration, in South Africa and throughout the world, to all who are oppressed and deprived, to all who are opposed to oppression and deprivation.


All in black

Publicerat klockan: 13:35:18 den 2010-09-20

Utmaningen

Publicerat klockan: 13:06:45 den 2010-09-20
Nu gäller det att våga ta steget. Våga göra fel, ta massa bilder på omgivningen, följa min intution, lita på magkänslan, hitta harmonin, leva i äventyret, fånga varje dag, leva med kärlek, ta hand om mig både in- och utvändigt, testa nya saker, lära mig på vägen, se och föreviga varje ögonblick, uppleva, skratta och gråta, sakna och älska, stå på egna ben, leva äventyret.

Det är nu det börjar. Jag är redo att bläddra sida och börja på ett nytt kapitel.

Ett litet annorlunda äventyr

Publicerat klockan: 12:14:34 den 2010-09-20
Jag är helt död. Jobbade som sagt med valet igår och det blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Var lite negativt inställd innan jag kommit dit, men shit pommes frites vad kul det var! För att vara ett en-dags-jobb var det himla skoj, omväxlande, varierande och utmanande. Dessutom var det kul att träffa kollegor som jag annars aldrig skulle ha träffat. Jag och mitt valdistrikt kom sjukt bra överrens!

Dagen flöt på bra, hade en 2 timmars rast. Då jag åt lunch med mamma, med utsikt över fotbollsplanen där lillebror hade match. Solen sken och jag fick för en stund en riktig söndags-chill-out-feeling.

Efter klockan 20:00 avslutades räkningen och "allvaret började". Men det var inte så jäkla enkelt, det var ju inte precis bara att räkna röster och tro att allt skulle stämma och sen skulle man få gå hem. Oerhört komplicerad procedur, men vi höll modet uppe.

Vi var det sista gruppen kvar i lokalen ("det är för att vi är extra noggranna"). Efter 12-slaget skulle automat-alarmet gå påi lokalen, så vi blev tvugna att gå ut en liten stund. Men vad händer? Larmet går, vi blir utelåsta, måste ringa på larmcentralen och hämta några killar som låser upp för oss så vi kan slutföra räkningen. Efter mycket om och men ser vi larmbilen åka förbi lokalen, in på småvägar och villar bort sig.

Jag höll på att frysa ihjäl! Ingen hade ju en aning om att vi skulle bli utelåsta i en halvtimme, så vi satte inte på oss ytterkläder. Där stod vi mitt i höstnatten, huttrade och skämtade...

Till slut kom vi in, slutförde räkningen. Packade ihop och gick. Jag beställde en taxi och åkte hem, åt en bit prinsesstårta framför High Chaparall och somnade direkt.

En arbetsdag på lite drygt 17 timmar, never again...

Valdagen

Publicerat klockan: 08:24:58 den 2010-09-19
God morgon!

Så här tidigt och så här lite som jag sovit var länge sedan. Nu är dock sminket på, frukosten i magen och tänderna borstade. Ska bara byta om, så läser jag resten av informationen på väg till vallokalen.

Det blir nog kul när jag kommer dit.

Flashback

Publicerat klockan: 00:11:57 den 2010-09-19


Usch, jag gillar inte att vara så här stressad. Allt går i ett och det är knappt att jag hinner med mig själv. Efter jobbet kom farmor och farfar och plockade upp mig. Hem till familjen, där släkten var och firade lillebror som fyllde år förra helgen.

Sedan de gick har jag försökt tagga ner genom att måla naglarna och pluggat inför valet imorgon. Ska nämligen jobba på valet i år. Har haft en massa att stå i (det har inte heller varit prio nummer 1) så då hamnar man i skiten och sitter och pluggar seeent på kvällen, dagen innan. Lite flashback från skoltiden minsann!

Och för att förklara bilden: naglarna blev målade i rött, den blommiga klänningen är ny, kommer från BikBok. Har på mig mitt Childhood-armband och idag köpte jag äntligen ett PowerBalance-armband!

Nu blir det en dusch i turbofart!

In a hurry

Publicerat klockan: 12:25:52 den 2010-09-17


Nu är det brådis, brådis, brådis! Ska hinna duscha, byta om, sminka mig och packa väskan. Innan jag börjar jobba ska jag hinna gå och förtidsrösta och lämna in kamerajäveln för 4:e (!!!) gången. Att dem inte bara ger mig en ny, de slösar bara tid på att skicka in den och sedan få mig att hämta ut den, ofixad. För att inte tala om all tid jag har spillt på att lämna in och hämta ut den. Skitdåligt!

Efter jobbet åker jag direkt hem till farmor och farfar där jag ska sova. Jobb i Täby-land imorgon, sedan hem igen för att fira lillebrors födelsedag med släkten.

Tycker det är skittrist att jag inte har min fina kamera, bloggen blir verkligen lidande. Hoppas ni har överseende, det är ju faktiskt ingenting jag kan göra åt. ;)

Ha en superfredag! Kram 

Mat-tips

Publicerat klockan: 12:17:21 den 2010-09-17Det blev sent igår. Var på personalfest med middag och bowling. Det var skitkul, tror nästan att jag vann också! Vi var stenseriösa, har ont i fingrarna efter att ha slungat iväg det där tunga klotet x antal gånger. Efteråt gick vi över till Hard Rock Café och snackade lite över några cola och öl, lattjo! Det är fina tjejer jag jobbar med!

Trivialt: Igår hade jag inte ätit på flera timmar. När vi skulle besälla var jag så hungrig att jag mådde illa. Så när maten äntligen kom slängde jag mig i den och hällde i mig drickan. Detta resulterade i att jag mådde fruktansvärt illa. Så typiskt mig, hjärnan hamnar liksom i offline-mode när jag är superhungrig.

En kollega tipsade därför mig: "Ät lugnt, mättnadskänslorna dyker inte upp förrän en kvart senare" och "drick vatten så försvinner illamåendet". Det var verkligen sant! Så från och med nu är det skärpning, jag måste sluta slänga i mig maten, mår så himla dåligt annars!


Swept away

Publicerat klockan: 16:14:01 den 2010-09-16


Jag älskar att se filmer som får en att tänka efter lite grann. Har precis sett Swept Away med Madonna och Adriano Giannini. Ganska simpel film egentligen, men den fick mig verkligen att tänka efter på vad som är viktigt här i livet och hur lite roll pengar faktiskt spelar för att göra en lycklig. Världens sämsta slut, men i sin helhet tyckte jag om den. Fantastiska miljöer och vackra kakaktärer, och då är jag så ytlig att jag menar utseendemässigt.

Barndomsvänner

Publicerat klockan: 13:24:51 den 2010-09-16


Världens ocharmigaste bild, men det är vi på något sätt. Skrattet.

Igår efter jobbet plockade Dana och Petra upp mig. Vi åkte till Kista, käkade på Levinsky's och shoppade tills strax innan stängning. Jag har känt de här tjejerna hela mitt liv, vi har växt upp på samma gård, bråkat, skrattat och lekt tillsammans. Jag älskar verkligen att vi fortfarande kommer så bra överrens, efter alla dessa år. Vi bryr oss verkligen om varandra och vill varandras bästa. Så glad att jag har de här tjejerna i mitt liv.

Och för att sammanfatta gårdagen: Vi skrattade så att inte inte fick någon luft och jag var fortfarande mätt från middagen när jag vaknade imorse.


Inga måsten

Publicerat klockan: 13:16:39 den 2010-09-16


Thailand i vintras. Där fanns det inte ett enda måste. Jag vill tillbaka till platsen och harmonin.

Jag har en miljon måsten och saker jag måste gå på idag, men jag varken vill, har lust eller orkar. En känsla som ofta får mig att göra saker är känslan när man väl slutfört någonting och kan stryka från den långa listan. Idag känner jag inte ens så. Inte för att jag vill leka trotsig snorunge som skriker "JAG VILL INTE!" till mig själv, men jag fick nästan ångest imorse för jag tänkte på allt jag var tvungen att göra.

Så kom jag att tänka så här; måstemåste jag verkligen göra att det här idag? Klipps kontakter, kommer jag dö, finns världen imorgon? Nej, nej, ja. Okej, några saker är måstemåsten, men jag skiter i resten till imorgon. Får jag vila mig från att leka vuxen idag kommer jag vilja vara med och leka igen imorgon.


Tussrygg

Publicerat klockan: 09:20:46 den 2010-09-15


Köpte koftan för ett tag sen, men har inte hunnit använda den förrän idag. Ball rygg med små tussar tycker jag.

Hur kommer det sig att det alltid lyckads bli stressigt på morgonen, även om man har gått upp extra tidigt för att hinna med allt? Skitsamma, nu måste jag rusa!

Speciellt till mig

Publicerat klockan: 21:28:03 den 2010-09-14


(Laptopen är placerad på en kudde, väggarna är inte på sne...)

Så där! Då har man käkat upp hela påsens innehåll! Farmor gav mig den igår kväll. Svårt att säga nej när hon påstår att hon köpte den speciellt till mig. Gott var det i alla fall och fin är hon. Vet precis hur man gör lilla Julia på bra humör, hehe...

Nu klappar jag ihop laptopen, tar en dusch och taggar ner för sänggående så småningom. Ska upp tidigt imorgon, så lite sömn skulle vara på sin plats. Take care now!


Powerbalance

Publicerat klockan: 21:06:40 den 2010-09-14

POWERBALANCE SILICON WB RED / WHITE

Aaah, med risk för att låta väldigt obuddistisk trots att jag inte är buddist: JAG VILL HA ETT POWERBALANCE ARMBAND! Ibland får jag för mig grejer och då har jag svårt att släppa det. Detta är en sån grej.

Det må låta flummigt, men det är ett armband som reagerar på kroppens energifält och kan förbättra balans, styrka och flexibilitet. Vem kan motstå en sån sak?!


Relax, take it easy

Publicerat klockan: 20:28:53 den 2010-09-14

Igår på Friday's.

Jobbade igår, sedan var det raka spåret in till stan där jag käkade middag med fina Elin på Friday's. Sedan köpte vi glass och knallade runt i stan och snackade av oss lite. Hem till farmor och farfar där jag sov, jobb hela dagen och nu: HEMMA!

Hjälp, jag vet inte senast jag tyckte det var så här skönt att komma hem! Har ätit middag, bytt till mjukiskläder, satt igång Spotify, tänt en jäkla massa ljus och sitter nu med laptopen i knät. Vill man se en avslappnad Julia är det perfekta tillfället att titta nu.

Off I go

Publicerat klockan: 09:18:27 den 2010-09-13


Tja då! Nu sticker jag till jobbet! Ha en grym dag!

Sleepy

Publicerat klockan: 22:52:36 den 2010-09-12


Yngsta lillebrorsans match, äldsta lillebrorsans match, slutminuterna på finalen i basket VM... jag är helt slut!
Känner mig lite risig, trött och illamående. Hela veckan komer gå i ett, har saker som avlöser varandra hela veckan. Behöver därför packa min väska och sedan krypa till kojs. Att vara sjuk har jag helt enkelt inte tid med.

Passa på att ta hand om er själva. Gå och lägg er lite tidigare, det är aldrig fel med lite extra sömn.

Power away!

Publicerat klockan: 18:07:54 den 2010-09-12


När vi ändå är inne på sport; powerwalkade en lång runda med Jenny idag. Feels really good!

Jag håller med Mandela

Publicerat klockan: 18:01:17 den 2010-09-12


En riktig rysarsemifinal igår i basket-VM. Turkiet vann, så ikväll möter de giganterna USA i finalen. Jag är skittaggad! Först ska vi iväg på lillebrors match.

Jag håller med Nelson Mandela, sport förenar världen. Underbart.

GRATTIS!!!

Publicerat klockan: 22:40:32 den 2010-09-11
Nu är det visserligen några timmar kvar, men vad gör det? GRATTIS PÅ 14 ÅRS DAGEN LILLEBROR! Hoppas du tyckte om middagen vi hade för dig ikväll! Kom för bövelen och hälsa på mig när jag åker, kom till mig när du kommer hem litesådärpåpickalurven första gången, gå och shoppa med mig, skryt när du gjort mål på matcherna, be mig hjälpa dig med läxorna... Jag finns alltid här för dig, min fina, fina lillebror (fast du kan vara så in i helvete pain in the ass också). Älskar dig.

(Kör en liten bildkavalkad från Thailand på honom och mig, för att minnas några av alla fina stunder.)


Kilroy & Foo was here

Publicerat klockan: 21:18:24 den 2010-09-11

Foo was here.


Kilroy was here.

Jag gillar att snubbla över saker som egentligen inte var tanken från början. Från början skulle jag hitta Kilroys hemsida, jag använde alltså "Kilroy" som sökord på Google. Hemsidan kommer inte upp som alternativ, men länkarna ovan gör. Jag har hört historian förut, fränt som bara den!

Kilroy live

Publicerat klockan: 21:12:59 den 2010-09-11


Bild från när Elin och jag åkte 4 hjuling på Magaluf i maj.

Idag har jag hängt med tjejen ovan. Vi gick på Kilroy Live, fick en massa nyttig info om att plugga utomlands och passa på att använda engelskan. Supercoolt att varje universitet hade representanter på plats, det ger en ett mycket seriösare intryck. Jag menar, representanter från Hawaii, Australien och USA som kommer på mässor i bland annat Sverige? Asballt säger jag.


Vänd om

Publicerat klockan: 12:07:45 den 2010-09-11


Kära små solstrålar!

Blev väckt av att det sågades på baksidan. Efter kvällen innan plus alkohol inblandat var man inte så pigg på ett såndant uppvaknande. Blev grinig och bestämde mig för att hålla klaffen, hoppa in i duschen, äta frukost, SEN kunde dagen få börja. När det sedan visar sig att mjölken är slut hemma kändes det bara nedrigt.

Jag går runt och surar en liten stund, men kommer sen på mig själv. Vad tusan är det jag håller på med?! Jag har fått sova ganska länge. Mjölken är slut? So what?! Ät någonting där mjölk inte behövs!

Jag gillar "att komma på mig själv" med såna saker, speciellet när det gäller humöret. Allt sitter ju verkligen i huvudet, så fort man stiger upp på morgonen så bestämmer man omedvetet vad för typ av dag man vill ha. Det är därför det känns så grymt att veta att det aldrig är för sent att vända dagen.

Alla ni som vaknat på sniskan idag, tänk om! Ni har det ju förefan hur bra som helst! Var tacksamma!

Friday night

Publicerat klockan: 11:52:55 den 2010-09-11

Routatoille, getost med honung på toast och viklöksmarinerade musslor.


Fina Tove och Mathilda.


Jenny, jag och Sofia.


Sofia: Jag skulle vilja ha chokladmoussen. Servitören: Nej, ta inte den. Den är inte god.

Lilla tjejgänget slog sig ner på San Leandro Tapas och middagade igår. God mat, härliga vänner, knäppa historier och mycket skratt. Enda minuset var efterätten. Restaurangen var klart värt sitt besök, men skippa creme bruleen om ni går dit.

Vi drog vidare till Sky Bar, lyckades norpa åt oss fönsterplatser och hade utsikt över hela Stockholm. Goda drinkar, bra musik, ännu mer skratt... det var en riktigt bra kväll helt enkelt. Jenny och jag avslutade med att dela på en muffins och doughnut och åkte sen hem.

Så glad och tacksam att jag har så fina vänner. Man får passa på att njuta.

Kvällens planer

Publicerat klockan: 17:32:48 den 2010-09-10

Cleaning lady

Publicerat klockan: 13:01:15 den 2010-09-10


Efter frukosten började jag städa. Städa, städa, städa. Dammsuga, diska, tvätta, rengöra badrummet, städa rummet, piska mattor och rensa. Visst känns det himla mycket bättre när det är någolunda städat omkring sig? Man känner sig renare inuti på något vis.

Saturnus

Publicerat klockan: 23:25:13 den 2010-09-09Mathilda och jag körde en dag på stan. Gick på den permanenta utställningen på Moderna museét. Fann inspiration för att skapa, det är en riktigt häftig känsla!

Vi knallade vidare till café Saturnus när vi högg in på deras enorma bullar. Latten ska vi inte prata om, bästa jag druckit i hela mitt liv. Där satt vi, solen strålade, vi pratade om allt (det är en liten vana vi har...), såg en hel drös med kända personligheter komma och gå.

Långpromenad följde på det. "Gatan där borta har vi aldrig gått på, den svänger vi in på". Perfekt dag för att upptäcks Stockholm på nytt.

Fantastisk dag. Den kommer jag minnas.

Sett från Skeppsholmen

Publicerat klockan: 23:14:29 den 2010-09-09
Inte kejsarens nya stil

Publicerat klockan: 22:34:00 den 2010-09-09


Torsdagsstart

Publicerat klockan: 11:19:46 den 2010-09-09Otroligt ospännande att börja dagen med att inse att man blivit missförstådd (ingenting allvarligt dock!) så man måste ringa fram och tillbaka, fram och tillbaka mellan två företag för att klara upp allting och se till att de lagt rätt kort på bordet. Nu är allting dock lugnt (eller?), så ingen fara på taket.

Skippade träningen nu på morgonen för att hinna lösa problem och äta frukost. Ska hoppa in i duschen och göra mig lite fin. Det är en härlig torsdag jag har att se fram emot!

Dagens filosofi

Publicerat klockan: 20:46:15 den 2010-09-08Jag har lyckats gå två powerwalks idag. Med Jenny på lunchen och Petra nu på kvällen. Jag har verkligen fått upp suget på att komma ut och gå en sväng, både med och utan sällskap. Inte bara att komma ut och träna, utan rensa tankarna också. Jag tänker mycket bättre när jag rör på mig, kommer underfund med bättre lösningar till problem. Det känns nästan löjligt att säga nu, men bara efter några dagar med kontinuelig motion mår jag bättre. Det känns faktiskt så, och bara det är ju ett framsteg i sig. Träning är nästan som en drog, det gäller att varken få för mycket eller för lite av det. Ingetdera är hälsosamt.

Det var dagens träningsfilosofi det! Ta hand om er!

Kärlek,

Julia


Vet ni?!

Publicerat klockan: 20:06:28 den 2010-09-07


Är fortfarande mätt efter afternoon tea. Sockerkicken hade lagt sig när jag kom hem, så jag hackade lite frukter. Höstäpple, nektarin, kiwi, fikon och banan. Var så trött så jag slocknade en stund på baksidan. Vet nu hur skönt det är att bara släppa allting och släcka ögonen en stund på dagen eller?!

Avec ma grand-mère

Publicerat klockan: 19:58:35 den 2010-09-07
Jag är så glad och tacksam att jag har en så fin farmor som jag faktiskt har. Här snackar vi ingen gnällig kärring som klagar och sitter och stickar i ett hörn. Hon är kulturell, vill hela tiden hitta på saker, är ungdom i sinnet och skrattar mycket. Rätt kul är hon faktiskt.

Vi spenderade dagen med varandra. Terrakottaarmén har ni ju hajat vid det här laget att vi besökte. Sedan åkte vi till Vetekatten och gick på deras afternoon tea. Det var inte dåligt vill jag lova! Vi klurade ut var deras innegård låg. Sitta ute den 7 september - inte illa!

Ett besök i Högtorgshallen och sedan hem. Behöver jag säga att jag haft en bra dag? 

Terrakottaarmén

Publicerat klockan: 19:44:15 den 2010-09-07


Utställningen med terrakottaarmén på Östasiatiska var asball! Recensioner i tidningarna har klagat över att det "bara" fanns 8 krigare med i utställningen, och ja, det var det. Men shit pommes frites, det fanns ju hur mycket mer som helst! Svårt att förklara för den som inte varit där, men det var inte bara 8 gubbar i ett rum och sen var det klart. Det fanns mycket mer.

Har ni möjlighet att ta er till muséet tycker jag definitivt att ni ska. Är ni under 20 är det dessutom gratis, och det är inte helt fel det.


Tisdag

Publicerat klockan: 11:53:51 den 2010-09-07Vaknade med huvudvärk och att jag kände av halsen lite. Men jag hade bestämt mig för att komma ut på en runda idag, och då blev det så också. Proppade i mig resorb, ipren, omega 3 och vitaminer, hoppade i träningskläderna och gav mig ut på en powerwalk. Riktigt jäkla skönt! Har till och med träningsvärk från gårdagen! Körde lite benstyrka när jag kom hem och strechade på det, feels so good!

Håller på att slänga i mig lite lunch här, ska iväg och träffa farmor snart. Terrakottaarmén på Östasiatiska står på schemat. Ser verkligen fram emot det, känns riktigt ballt att få se kinesisk historia med så många år på nacken.


Running

Publicerat klockan: 20:58:14 den 2010-09-06


Gillar ni att ge er ut på löprundor? Jag hittade den här sidan. Där kan man mäta ut hur långt man sprungit, hur många kalorier man bränt, kolla konditionsvärde och se hur många steg man sprungit.

Idag när jag var ute och sprang tog jag inte tid, ska nog ta och ge mig ut på en löprunda imorgon och ta tid, blir mycket roligare så. :)

Min framtid i en bild

Publicerat klockan: 14:00:49 den 2010-09-06


Såg den här bilden och blev påmind om ett test jag gjorde för drygt ett år sedan. Man skulle svara på en massa frågor och det skulle reslutera i en bild som avslöjade hur ens framtid skulle te sig. Vad ska det betyda? Att jag kommer jobba arslet av mig? Eller tvärtom (med tanke på att det står "Honor Laybor")? Att jag blir feminist? Börjar klä mig fult? Ser elak ut? Några andra gissningar?

Artiklar i barnkonventionen

Publicerat klockan: 13:46:31 den 2010-09-06(varje pärla på Childhood-armbanden har en egen färg och beskriver en artikel i barnkonventionen)

Artikel 3.1 Barnets bästa ska komma i främsta rummet.

Artikel 6.1
Varje barn har en inneboende rätt till livet.

Artikel 13.1
Barn ska ha rätt till yttrandefrihet.

Artikel 19.1
Barn ska skyddas mot alla former av fysiskt eller psykiskt våld.

Artikel 26.1
Barn har rätt till social trygghet.

Artikel 28.1
Barn har rätt till utbildning.

Artikel 31.1
Barn har rätt till lek, rekreation, fritid och vila.

Artikel 34
Barn ska skyddas mot alla former av sexuella övergrepp och sexuellt utnyttjande.

Artikel 35
Bortförande och försäljning av eller handel med barn för varje ändamål och varje form ska förhindras.

Artikel 39
Barn har rätt till psykisk och fysisk rehabilitering samt social återanpassning då det varit utsatt för vanvård, utnyttjande eller övergrepp.

Childhood-armbanden

Publicerat klockan: 13:37:08 den 2010-09-06
Gissa om jag blev glad när jag upptäckte att mina armband från Childhood hade landat i brevlådan! Har velat haft dem hur länge som helst! Tycker dem är superfina och jag blir glad bara av att ha någon runt min handled i vetskapen att det försäljningen oavkortat går till Childhoods projekt runt om i världen för att hjälpa barn att överleva och mår bättre. 

Gillar att dem kommer i små tablettaskar också, det diggar ju ungar. Huh, inget barn ska behöva fara illa, så i och med att jag bidrar med denna lilla summa känns det bra i mitt hjärta, på något hörn så hjälper jag också till och det känns väldigt viktigt. Att bidra.

Vill du också ha armbanden? 5 stycken för 300:-, perfekt att ge bort till någon man tycker om. Du beställer dem här.

Pony pony Run run

Publicerat klockan: 12:33:16 den 2010-09-06
Jag måste alltid testa mig själv och se hur långt jag kan gå, tänja på gränserna med mig själv.

Jag har alltid ogillat starkt att ge mig ut på en löprunda, har aldrig riktigt sett tjusningen med det hela. Känna svetten rinna, få blodsmak i munnen, andas som en hund med strypkoppel på, känns benen ge vika. Men den senaste tiden har jag fått inspiration från både det ena och andra hållet, att det faktiskt är härligt att springa. Långsamt men säkert har jag väl inbillat mig att det kanske kan vara så, jag har till och med blivit sugen på att ge mig ut i spåret.

Så idag tog jag tjuren vid hornen, hoppade i träningskläderna och snörade på mig skorna och gav mig iväg på en löprunda. Jag var ganska snäll, plågade mig inte in i det sista. Vill ändra på det här negativa inställningen jag alltid haft. Jag dog ju inte och upplevde alla de sakerna jag brukar uppleva. Det kändes ganska bra faktiskt.

Direkt när jag kom hem tog jag fram massa papper och började beta av, en efter en. Har ringt 10, 15 viktiga samtal idag och känner att saker och ting långsamt börjar ordna upp sig.

Ibland blir jag bara så fascinerad av själva livet. Det blir banne mig aldrig som man tänkt sig, man blir ständigt överraskad, det är upp och ner, skratt och gråt, ibland är det svårt, ibland är det lätt... Varför finns vi här på jorden? Finns det något syfte eller ska vi bara födas, leva och sedan dö? Hur ska man leva och vad ska man göra för att få ut det mesta? Några idéer?


Philosophy

Publicerat klockan: 10:04:19 den 2010-09-06


Rummet är kaos. Kläder ligger slängda överallt, till och med bakom hallmöbeln. Jag har inte ätit frukost än och jag har en miljoner saker att ta itu med, men inte just nu. Inte just nu. Just nu behöver jag bara vara mig och gå runt och filosofera, fundera över hur det kommer bli. Det är mycket som är på väg att hända nu, så himelens läskigt. Ena sekunden tänker jag att det jag gör är helrätt och nästa undrar jag vem i helskotta jag tror att jag är. Även om jag blir fundersam och tycker det känns skitläbbigt, så måste jag göra så här. Bara kasta mig in, på vinst eller förlust. Det blir ju bra till slut eller hur. "Allt löser sig till slut."

Nu får det vara slutfilosoferat här för stunden. Varvar Seal och Sting på Spotify.

Fotbollsfredag

Publicerat klockan: 21:59:55 den 2010-09-03

Duktig lillebror!

Jag har haft en himla bra dag. Jenny kom över på lunch, sedan dumpade vi av henne på jobbet och åkte vidare till Essingen där lillebror hade match. Det gick ju riktigt bra, stolt storasyster som fick lillebror nicka in ett av alla målen. Solen lyste på bra också, så jag trivdes rätt fint i uggs, höstjacka och keps.

Svängde förbi pizzerian på vägen hem, köpte lite glass och godis och sedan var det bara att bänka sig framför Sverige-Ungern . Matchen tog precis slut, 2-0 till Sverige. Wernblom gjorde riktigt bra ifrån sig.

En sån där morgon

Publicerat klockan: 10:41:38 den 2010-09-03

Här har vi en morgontrött jävel. En med påsar under ögonen och för stor tee (köpte den igår utan att pröva, upptäckte när jag klippt bort lappar att den var för stor...). Ge mig en minut bara, fixar concealer till påsarna och en kopp kaffe, så kommer ni nog känna igen mig igen. Och jag mig själv.

Lackat

Publicerat klockan: 20:06:29 den 2010-09-02


Testade den nya snackisen. Beige nagellack. Kanske inte om 10 år, men just nu tycker jag det är en riktig hit! Clean and fresh.

Butterfly cup

Publicerat klockan: 20:03:38 den 2010-09-02


Jag skulle vilja ha 10 till hemma.

Nr 25 - fail

Publicerat klockan: 19:58:53 den 2010-09-02


Okej. Här tar man sig till Blodetappen för att påbörja en god gärning och vad händer? Nummer 25 kryssade jag i ja. Alltså ja, jag har gjort en ny tatuering. I somras för att vara exakt. Enligt Blodcentralens policy får man inte ge blod förrän 6 månader efter att man gjort en tatuering. För min del betyder det att jag måste vänta till december...

Spännande torsdag

Publicerat klockan: 10:28:25 den 2010-09-02Uh. Har vaknat upp med en massiv huvudvärk. Har sovit för lite och dryckit alldeles för lite vatten. Skärpning Julia!

Skulle gärna sovit länge, men dagen börjar nu. Idag ska nämligen Mathilda och jag göra något som vi brukar se upp till andra som gör; nämligen lämna blod! Tja, eller först måste man lämna blodprov för att de ska kolla att man inte har några smittsamma sjukdomar som går via blodet. Sedan om drygt en månad blir det blood-sucker-besök. Så i långa processen är vi på god väg att lämna blod! En grej man bara måste göra innan man dör (om man kan och har möjligheten vill säga)! 

Sedan ska jag möta upp min vän Sofia. Det är hennes sista vecka i Sverige, på lördag drar hon till England för att gå en riktigt lång utbildning. Så det blir väl till att vinka av flickan och önska henne lycka till.  


Necessärnytt

Publicerat klockan: 00:18:52 den 2010-09-02


Nu har jag bytt ut min gamla i lila mot den här i mörk beige.

Swosch!

Publicerat klockan: 00:13:22 den 2010-09-02

Strumpbyxorna gick ju som sagt sönder imorse, men jag gillade dem verkligen, så jag gick och köpte mig 2 par till.

Förmiddagen kickade i gång med ett möte på Mäster Samuelsgatan. Ett ganska givande sådant, fick dessutom med mig en ordentlig bunt att läsa igenom. Sedan hem, slänga ihop en god omelett (det var faktiskt god trots att den blev lite bränd).

Iväg igen, denna gången för att möta upp fina Matilda och spendera eftermiddagen med henne. Vi knallade igenom hela stan, från Rådmansgatan till Gamla Stan och tillbaka. Stannade till på en uteservering för att fira lill-lördagen (ni ser ju alla vad det innebär).

Next: mötte upp Maja och åkte hem till Andreas sprillans nya lägenhet för middag. Mathilda anslöt sig även. Sjukligt imponerad av grabben, både av matkonsterna och köpet av lägenheten!

Allt-i-allo en bra dag, nu är jag dock toktrött. Har en del att gå igenom innan jag kryper till kojs, men åh så lockande det känns att bara släppa allt och krypa in under de mjuka, vänliga lakanen.

Vänd det till något positivt

Publicerat klockan: 00:00:30 den 2010-09-02

Nepp. Inte idag inte.

1. Mina nya strumpbyxor med hjärtan på gick sönder första som hände på morgonen.
2. Jag missade bussen.
3. Busskortet hade inte laddats på.
4. Pendeltåget är gräsligt försenat, vilket innebär att jag blir en halvtimme försenad.
5. Mitt i all stress hinner jag med en buss, men det visar sig vara fel buss, så på en station hamnar jag från Odenplan till Kungsholmen.
6. Skobutiken jag lagt ner möda på att komma till har inte fått in sin höstkollektion.
7. Kameran jag haft på lagning är klar. Åker och hämtar den, upptäcker när jag är på väg hem att den inte funkar.
8. Lagar bränd omelett.

Ärligt talat, det här hade ju kunnat få vems dag som helst att bli ett helvete, men inte för mig. Inte idag. Jag har snarare skrattat åt eländet, så himla absurt. Istället för att tänka att någon där uppe måste ha någonting emot mig, så har jag snarare sett dagen som en prövning. Man lär så länge man lever, det som inte dödar härdar.

RSS 2.0