Hur coolt?

Publicerat klockan: 20:07:10 den 2011-02-28

Globetrotter

Publicerat klockan: 14:05:36 den 2011-02-28


Värst vad alla är ute och flänger och far! Sophie är i Paris, mamma och pappa i Berlin, Mathilda i USA, Jennifer snart NY och Ida Paris. Själv är jag i London och har lite lösa planer med några vänner att åka iväg i april. Coolt att upptäcka världen, man plockar nästan alltid upp pusselbitar av sig själv på vägen.

Jag gillar ovanliga dagar

Publicerat klockan: 11:40:52 den 2011-02-28Jag älskar att sitta i skräddarställning, tillbakalutad på alla kuddar som jag placerat i ena hörnet av sängen, med laptopen framför mig. Helst med vilken frukost jag känner för, vilket jag blev precis som jag ville idag. Megakopp kaffe, coco pops och massa färska frukter. Yummie!

Har gått igenom mailen, ska plugga på lite inför ett möte idag och riva av ett Gossip Girl avsnit som inspiration. Dusch och kläder på det, sen är jag off! Jag bor i London och jag lever livet! Do the same!

La-da-da

Publicerat klockan: 18:43:39 den 2011-02-26


Jag jobbar för framtiden. Skriver, läser och pluggar på. Fyller huvudet med ny kunskap och överväger vad jag vill göra. Under tiden sjunger jag och P!nk. Cool tjej det där. Material för kategorin "Inspire me"?

Raise your Glass, F**kin' Perfect, I don't Belivie You, Please Don't Leave Me, Who Knew, Glitter in the Air, Dear Mr President, So What, U + Ur Hand.

En liten sovenir kanske?

Publicerat klockan: 14:04:22 den 2011-02-26


Inatt när jag kom hem från inflyttningsfesten hjälpte jag Sophie packa. Vi skypade med hennes föräldrar i Australien. Sen visade det sig att vi hade en del att snacka om, så vi satt uppe tills vi inte kunde hålla ögonen öppna längre. Klockan 8, efter 3,5 timmes sömn, kom hon och gav mig en hej då kram. Nu är hon i Paris.

För att inte bli lika grön som Hulken av avundsjuka har jag bett henne ta med sig en sovenir hem till mig. Samma sak med Mathilda som gör soliga USA under sportlovet. Med en liten obetydlig sak i min ägo och tanken på att de tänkt på mig medan de har varit borta och haft det fantastiskt underbart gör det faktiskt ganska enkelt för mig att glädjas åt dem.

Upptäcksfredag

Publicerat klockan: 20:32:19 den 2011-02-25
bd4by.jpg
Trafalgar Square. Vill bara tillägga att det är ett vårigt London jag dokumenterar ifrån. ;)

Men tja!

Vilken kanondag! Morgonen började med att jag mina vänner väckte mig genom att kasta sig i en hög på mig när jag låg och snoozade. God morgon va. Drog sedan till Piccadilly Circus där jag mötte upp Sabina. Tillsammans knallade vi till Trafalgar Square där vi gick till National Gallery och undersökte utställningen. Sabina är för skön, medan vi stod och pratade och beundrade utsikten (se bild ovan) sa hon: "Jag hade massa tid över imorse, så jag hoppade hopprep i en halvtimme. Vet du hur svettig man blir eller?!". Hade jag haft en halvtimme till övers hade jag suttit framför datan for sure, men jag antar att smaken är som baken.

Ida anslöt och vi tog en kortpromenad till ett asballt café vid namn Somerset med utsikt över Themsen, men det var tyvärr avstängt på grund av modeveckan, så vi körde på det säkra kortet Starbucks i några timmar.

När jag skulle jag ta tuben hem lyckades jag villa bort mig, på upptäcksfärd i London liksom. Har fåt i mig lite mat och svidat om till lbd. Dags at packa ner vinflarran och möta upp Iddish för lite inflyttningsfest i zon 1? Yes box!

Ps. Glöm inte checka in min twitter! Ni hittar den här!

Quoting IDA

Publicerat klockan: 13:26:55 den 2011-02-25


"Upptäckar-Julia was born innan din faders spermie träffade din moders ägg. Älskar att du aldrig bangar på nått bara för att det är nytt - stort som smått!"

Vad finns det att inte älska med den här tjejen? Pussilago på dig min lilla sockertopp!

Karma's a bitch

Publicerat klockan: 20:27:50 den 2011-02-24Jag anser att det är otroligt viktigt att omge sig av människor som sprider positiv energi. Människor som klankar ner, är negativa och ser livet på det mest pessimistiska sätt ska man inte ens ge någon energi. Det är inte värt det. Detta betyder då självklart inte att man själv kan gå omkring som ett litet åskmoln och förpesta andras tillvaro. Man får vad man ger, som ett av Guds tio budord; man behandlar andra så som man själv vill bli behandlad. Detta tror jag stenhårt på.

På senare tid har jag märkt att de börjat gå bra för många av mina vänner, vilket jag är sjukt glad för. Man ska glädjas åt andras framgång. Kalla det tur, flyt eller vad tusan ni vill. Kalla det ödet om ni har lust. Själv tror jag att det beror på många olika saker, en av dem karma. Karma's a bitch brukar jag driva med mina vänner när någonting inte går vägen för dem. Oftast svarar de bara med en smutsig blick, för det är ju inte precis vad man vill höra när man har det lite motigt. Men det är ju faktiskt sant. Bra saker händer bra människor. Skam dem som ger sig. Stay positive.

Vi kan ta S och J som exempel. S var tillsammans med en snubbe i sju hela år, tills han var otrogen och veckan innan förlovningen valde pengarna och karriären framför henne. Fyra, fem jobbiga år senare reser hon världen runt, har världens vänskapskrets och tjatar hela tiden om hur bra hennes liv är. J kom hem, efter ett års studier utomlands, the year of her life liksom, till kalla, gråa, trista Sverige (nu överdriver jag lite här för att visa kontrasterna). Letandes efter jobb kämpade hon för att hålla humöret uppe och inte bli depp, och vad händer? I princip på en och samma gång får hon heltidsjobb och egen bostad! Ka-tjing!

Jag tror inte jag behöver köra någon summa kardemumma av detta inlägg, ni är nog kloka nog att förstå poängen med vad jag just skrivit. Börja med en sån liten grej som att berömma varenda person du känner som du träffar varje dag. Hur duktiga de är på någonting, vilken ball frippa de fixat på morgonen, att du är glad att se personen i fråga osvosv. Det är dem små sakerna som är de stora i livet.

Bra start

Publicerat klockan: 11:53:21 den 2011-02-23


As we speak.

Åh, vad jag gillar att vakna av mig själv. Efter att ha legat vaken en stund öppna ögonen och tänka, "Nu vill jag kicka igång dagen!" Speciellt när man är ledig och bara har roliga grejer inplanerade. Nej, vad sägs om lite frulle, en gnutta smink och kläder anpassade till Londons 8 grader celcius?


Da ville jag bli aldre

Publicerat klockan: 22:34:20 den 2011-02-22


Tank att jag ar 21 ar va? Nar jag var yngre sag jag pa mina aldre kusiner och folk som gick i skolan och nastan langtade efter att bli aldre. Coolare, langre, med pojkvan, pengar, coola klader, gora coola saker... Nu ar jag "aldre" och jag kanner mig inte sa jakla cool. Haha, nej men skamt asido, jag har lite smatt insett att man ska inte halla pa och langta efter saker i framtiden, for det blir anda aldrig som man forvantat sig. Lev i nuet och njut for bovelen! :)

LIFE

Publicerat klockan: 22:16:13 den 2011-02-22Det var bra att jag tvingade mig sjalv att ha en ordentlig hemmadag idag. Har skypat med familj och vanner hemma i Sverige, skrivit, malat naglarna, tankt en hel del. Det ar under dagar da jag egentligen inte vill vara hemma, men anda ar det som jag kommer till manga bra insikter. Jag har kampat stenhart med att inte tanka pa hur rastlos jag var idag och bara tankt sa det knakat. Aven om allt kanns pa topp kan det ibland vara bra att ta ett kliv bort fran allt och bara fundera over situationen, livet, nuet. Allt liksom.


Inspire me - Brigitte Bardot

Publicerat klockan: 18:18:20 den 2011-02-22

Pa mornarna innan jag ska till jobbet brukar jag drabbas av kladpanik. Hjarnan har inte riktigt slagits igang, sa man pallar liksom inte tanka. Har jag tur ar Sophie hemma och oppnar sin magiska garderob och plockar fram det ena plagget efter det andra. Haromdagen kom jag over en klannig som jag typ levt i sen dess. En klannig som ser ut som ett tight vitt linne och sedan en ljusbla jeanskjol som sitter hogt i midjan, one piece. Market heter Bardot och ar inspirerat av, just det, Brigitte Bardot.

Det fick mig att tanka pa vilket jadrans stilikon hon var. Det dar superlanga, perfekt blonda burriga haret med lite busig, halvlang lugg. De fylliga lapparna och de kattliknande ogonen. Kroppen, kladstilen. Avslappnat uppkladd semesterstyle. Sexig romantik.

Titta pa bilderna igen, en efter en. Sug in miljon och skonheten i bilderna och forsok tanka er in i vad som hande i just det ogonblicket nar bilden togs. Jag alskar det har med livet, det finns sa mycket vackert att titta pa!


Beau

Publicerat klockan: 17:32:49 den 2011-02-22

Tweet tweet

Publicerat klockan: 17:09:59 den 2011-02-22


Det tar evigheter att blogga via BlackBerryn, sa nar jag ar ute och flanger och kanner for att uppdatera brukar jag twittra. Det ar sa mycket smidigare att anvanda. Brukar varva med sma uppdateringar och bilder. Ni kanske tycker det vore kul att se en annan sida av mig, sa check it out!

Du talar i nattmossan

Publicerat klockan: 16:59:48 den 2011-02-22Harom veckan lovade jag Sophie att jag skulle hjalpa henne boka biljetter till Paris, eftersom hon aker dit i helgen. Sa igar kvall nar jag kom hem bad jag henne att vacka mig 11, och jag inte redan var vaken da, sa vi kunde boka biljetterna tillsammans innan hon akte till jobbet. Tidigt pa morgonen vaknar jag av att det knackar pa dorren. Jag tror jag drommer forst, sa jag later det vara. Sedan kommer Sophie in sager "God Julia, it's really cold in here", varpa hon lagger en filt over mig. Jag somnar om.

Vid 11 var jag inte sa jakla pigg. Vaknar av att Sophie ropar och borjar kasta kuddar pa mig for att jag ska vakna. Funderar pa om hon kommit in pa mitt rum tidigare under morgonen, eller om jag bara dromt det. Nar vi senare haller pa att boka Paris biljetterna far jag, utan att fraga, svar pa tal.

S: You know that you were talking in your sleep this morning?
J: No, I wasn't. I don't talk in my sleep.
S: Yes, you were. That's why I came into your room, I wanted to check up if you were okay.
J: Really? What was I saying? Did I talk in english or swedish?
S: I don't know. I couldn't really hear what you said.

Men ofta! Jag har aldrig fatt hora att jag talar i somnen tidigare. Vad dromde jag, vad sa jag, varfor sa jag det, varfor talade jag i somnen typ forsta gangen nagonsin just i morse? Kom igen, jag vill veta!


Husmusen i Chinatown

Publicerat klockan: 16:40:44 den 2011-02-22


Jag gor jamt miner som bild nummer tva, sa Ida har borjat kalla mig for husmusen.

Chinatown med Ida och Sabina! Hur kanonnice som helst! Vi kakade pa en restaurant med varsta coola inredningen, jag slog till pa sa stort god bentobox och - kors i taket, asiatisk OL! Jag som bekstavligen verkligen typ hatar ol, drack det, och jag gillade det! Ni som druckit Corona vet ju att det inte smakar sa himla mycket ol, och well, den har smakade annu mindre. Pefekt!

Efterratterna som vi ville ha var slut, sa vi gick pa jakt efter ett nytt stalle. Gick in i en kinesisk butik och kom inte ut darifran forran minst efter en halvtimme med valfyllda kassar. Sa gulliga saker! Jasminte, Hello Kitty godis, torkad melon, kinesiska oreo kakor och annat tjafs.

My housewarming party

Publicerat klockan: 18:49:12 den 2011-02-21


Söndag. Sov ut, skypade fina mamma och pappa, städade hela huset, tog en promenad till Wood Green Shopping Centre och handlade lite. På kvällen körde Sophie och jag nämligen lite slumber/housewarming party hemma hos oss. Succé! Mickael, Ida, Katrina, Francesca, Alberto, Sophie, jag och Matthew. Pizza Hut, goda drinkar, musik, tokmycket skratt och lite för hög volym. Min dubbelsäng uppskattades enormt, och med det menar jag att Matt, Fran, Mickael och jag delade på den när vi väl höll truten och sov. Alltså, Matt tog upp halva sängen, vi andra tre fick dela på den andra halvan. Finns det hjärterum finns det stjärterum.

På morgonen såg jag fram emot att komma ner till köket och äta resten av pizzorna som fanns kvar. Jag kommer ner till köket och finner Alberto och Mickael med överraskade blickar. De hade ätit upp allt. Grabbar va?

Vad har jag gjort mer? Städat hela huset (igen), tagit en liten promenix och degat i sängen framför Gossip Girl. Precis vad jag behövde. Nu börjar det dock kännas som att jag håller på att dö, så farligt trött. Vad sägs om en powernap, lite smink, nya kläder och sushi middag med Sabina och Ida i Chinatown? Jaraaaaa!


Jewel

Publicerat klockan: 18:29:01 den 2011-02-21Mådde så fruktansvärt dåligt på jobbet i lördags. Bara en liten stund efter att jag kommit dit kom fröken Feber och herr Illamående på besök  och stannade vid min sida hela dagen. Var flera gånger nära på att gå hem, men jag hade någon fix idé om att jag minsann skulle stanna hela dagen, vilket jag också gjorde. Kom sedan hem, vilade lite, tog paracetamol, bättrade på sminket och drog till Idas och Kates födelsedagsfirande. Bar/klubben Jewel. Ida, jag, Sabina och tyska Pia var i princip de enda som inte kände för att stå still, så vi skapade vårt egna dansgolv. Kul var det.

Upp till bevis

Publicerat klockan: 18:19:18 den 2011-02-21


Sabina, jag och Ida i lördags.

Okej, nu har jag semester i en vecka. Efter mycket om och men bestämde jag mig för att stanna i London denna vecka, vi får se hur det går. Har mått som jag förtjänat idag, så att bara ligga i sängen och kolla på Gossip Girl har fungerat alldeles utmärkt. Dock börjar jag känna mig något uttråkad, är så väldans van vid konstant fart och fläkt. Ska se till att sysselsätta mig under veckan. Blir nog inga problem. Fick ett kul kort av Ida innehållande en väldigt fin text som hon knåpat ihop själv, där det bland annat stod: Livet i London går antingen upp och ner, runt och runt eller står alldeles stilla. Njut av bådadera. Njut av varje sekund av virrvarr. Eller stillhet.

Okej. Upp till bevis.


Hur underbart?

Publicerat klockan: 17:49:12 den 2011-02-16


Hur underbart är det inte på en skala att ha en ledig dag, hitta på hyss på stan, komma hem och bota huvudvärken med vitaminer, huvudvärkstabletter, resorb osvosv, klunka i sig diet coke och äta bästa sushin någonsin? Organic Salmon California och Tuna Carpaccio in my heart alltså!

Så är det

Publicerat klockan: 01:51:07 den 2011-02-16

Dessa tjejer kommer jag träffa imorgon! Swedish House Mafia - yeah!

Jag vet i fasiken hur jag ska uppdatera er på bästa möjliga sätt. Stört mycket som har hänt sen jag kom tillbaka till London för dryga veckan sen. Alltså, känslomässigt... whoh! Mycket liksom! Jag har flyttat, inrett mitt nya rum, hängt med min nya supervisor/syster/housemate Sophie, blivit väckt miss i nassen, haft gråtkalas (inte så hemskt som det låter och, suprise, det var inte jag som gjorde av med vätska), känt mig som världens sämsta vän/dotter som knappt hört av mig, varit på två dejter varav en på alla hjärtans dag, jobbat mycket, haft ont i fötterna för att jag bara går runt i mina för små ballerinas (vill man vara fin får man lida pin), en svensk kollega är tillbaka, jag har börjat hjälpa till som personal stylist på jobbet (who knew att jag skulle ha värsta skillsen för det och tycka det är underbart kul?!), käkat coco pops till frukost varje morgon, börjat planera inför semestern i april, tänkt att jag måste handla och tvätta tusentals gånger men aldrig haft tiden till det... och nu är det Idas födelsedag! Grattis på födelsedagen gamla tant! Puss!

I want these!

Publicerat klockan: 23:16:39 den 2011-02-13


Till min mamma

Publicerat klockan: 14:00:39 den 2011-02-13Mamma, det här inlägget är lite speciellt riktat till dig. Nu har jag flyttat från East Finchley till Turnpike Lane (kolla in din tunnelbanekarta). På flyttdagen fick jag hjälp av Sophie och Francesca. Vi tre och 8 stora resväskor. På tunnelbanan. Där det bara är långa trappor. Fick ganska mycket hjälp av gentlemen. Jag gick med en tung resväska i trappan och vände mig om och trodde jag skulle få se Francesca i släptåg. Istället såg jag en man i 30-års åldern - med den största väskan ovanför huvudet, som om den var lätt som en fjäder.

Efter fyra timmar var alla väskorna på plats i mitt nya hus. Vi stannade inte ens för att pusta ut, utan drog direkt till IKEA. Städade precis rummet och tog ett kort för din skull, så du får se hur jag har det, lite grann i alla fall. Jag lever, jag jobbar som en tok, har precis flyttat, är så glad för att jag bor i samma hus som Sophie, min supervisor och nära vän.

Jag har varit på Bella Italia utanför mitt jobb med Ida och käkat middag och stått vid Thames floden, nattetid när hela staden var upplyst och känt hjärtat slå ett extra slag i sekunden. Idag ska Sophie och jag shoppa på Chanel, Louis Vuitton, Prada, Tiffany, Gilly Hicks (kommer du ihåg den där BH:n jag fick på julafton? den kommer därifrån).

Älskar dig otroligt mycket. Hör av mig snart. Xxxxxxxxxxxxx


Spricker av glädje

Publicerat klockan: 12:08:25 den 2011-02-08

Ingen idé att packa upp när jag ändå ska flytta om någon dag. ;)

Jag bara längtarlängtarlängtar till våren. Som sagt, solen strålar här. Det till och med doftar vår i London, hur häftigt är inte det? Även om det gör lite ont att inte vara med familjen och vännerna i Stockholm spricker jag nästan av glädje över att vara tillbaka. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, byta om till jobbkläder och sticka till - that's right, jobbet!

Puss och kram, ha en fantastiskt dag!

This is why

Publicerat klockan: 11:55:12 den 2011-02-08


Älsklingar! Det är en VÅRsol som strålar över London idag! Jag trodde det skulle vara ganska jobbigt till en början att komma tillbaka till favoritstaden nummer ett som jag numera kallar min hemstad, på grund av alla fina människor jag åkte ifrån hemma i Stockholm. Jag erkänner, det var lite tufft, på planet och i tunnelbanan. Men när man flyger in över en stad som fullkomligen strålar och lyser upp av all gatubelysning och hem. Otroligt vacker syn, tror nästan att jag aldrig kommer vilja flyga in över London igen om det inte är mörkt ute. Synen är kolosalt vacker. Precis som nu, när solen lyser och sprider vårkänslor i luften. Alla kollegor och vänner som jag inte träffat, tanken på att man kan spendera mer tid utomhus utan att frysa ihjäl och att jag flyttar i veckan... Mitt nya år som 21 åring kunde inte börjat bättre.

Kärlek till er alla. Ha en fantastiskt dag.
/Julia

After parties are suppoused to be on ice rinks

Publicerat klockan: 12:37:29 den 2011-02-07
Resten från i onsdags

Publicerat klockan: 12:15:22 den 2011-02-07
Twins b-day

Publicerat klockan: 00:12:47 den 2011-02-07

Thailand förra året.

Mamma och moster fyller år idag! De blir ju bara snyggare och klokare med åren. Stort grattis till er båda! Mamma, du är världens bästa och jag älskar dig otroligt mycket.

SSS

Publicerat klockan: 22:36:47 den 2011-02-06


Solidaritet - Stockholm - Sweden. Stört - Super - Skoj.

Hemma hos...

Publicerat klockan: 22:22:18 den 2011-02-06
Gårdagen bestod av födelsedagsfirande gånger tre. Min bror, jag själv och min kusin.

Förrätt: Laxtårta
Varmrätt: Vildsvin
Dessert: Hallon- och chokladmoussetårta

Ni såg ju tårtorna i föregående inlägg. Yummie yummie in my tummie! Efteråt plockade vi upp Jenny och åkte hem till Sofia, och vad vi gjorde där ser ni ju i bilderna ovan. Askalas!

Inte som jag trodde assåliksombava

Publicerat klockan: 21:40:00 den 2011-02-06


Vilken himla underbar vecka jag har haft! En veckas semester i Sverige, det kunde man aldrig tro va?! Sista veckorna i London var galet stressiga, inte mycket sömn inkluderat. Så jag tänkte veckan innan jag åkte till Stockholm att jag verkligen skulle passa på att vila upp mig, sova ut, träffa massa vänner och mysa. Icke då! Den här veckan har jag farit och flängt - och jag älskar det! Jag har verkligen utnyttjat varenda dag till max. Så himla glad att jag har ett sådant grymt, positivt och tight närverk av vänner och familj i Stockholm.

Imorgon åker jag tillbaka till mitt andra hem, London. Med ny energi och kraft. Spännande äventyr väntar.

Armbandssystrar

Publicerat klockan: 12:50:03 den 2011-02-05

Hur lycklig är man inte när man får spendera en hel fredagkväll med sina barndomsvänner? Dana och Petra, vilka fina tjejer alltså. Körde på kinesiskt restaurang med fyla små lättel och vitt vin. Jocke kom och hämtade oss. Hem till mig där vi satt och garvade oss igenom kvällen.

Miljoner tack för födelsedagspresenten tjejer. Ses i London nästa gång? Kärlek kärlek från er Julia.


En lättnades suck

Publicerat klockan: 13:24:11 den 2011-02-04
Thumbnail

I måndags var jag hos polisen och fixade nytt pass. (Jag är 184 cm lång för den som är intresserad.) Eftersom det är lågsäsong just nu fick jag precis reda på att det är klart och redo att hämtas, snabba puckar! Eftersom (upprepning, jag vet) jag inte vet när jag kommer tillbaka till Sverige nästa gång och mitt pass går ut i maj, drar jag en lättnadens suck som kan lämna landet med mitt nya pass. Problemet ur världen, oh yes!

LVN

Publicerat klockan: 12:39:09 den 2011-02-04


På Fiket var det en brutta som kutade svajade omkring med en Louis Vuitton Neverfull. Masterpiece. En sån ska jag investera i innan året är slut, basta.

Inspire me - Colin Firth

Publicerat klockan: 12:17:29 den 2011-02-04

Colin Firth Actor Colin Firth arrives at the 63rd Annual Directors Guild Of America Awards held at the Grand Ballroom at Hollywood & Highland on January 29, 2011 in Hollywood, California.
Jag som jobbar mycket med att hitta rätt kostymer till kunder, dör ju lite av den här bilden. Bild på hur en perfekt kostym ska sitta!

Jag ser inte Colin Firth som någon superhunk, som man dreglar över att bara titta på. Ja menar, kom igen, snubben är 50 bast, har fru och tre barn. Nej, det som jag faller för är hans personlighet, tolkningarna av karaktärerna, karriären och hans attityd. Han är inte en sån som kutar omkring på kändisfester och kindpussas och gör dumma saker. Han är en familjefar som är en grym skådespelare och står dessutom med båda fötterna stadigt på jorden. Inspire me, yeah.

Kerstin Gezelius skrev i DN Kultur om Colin Firth idag, 040211:
- Jag kan inte föra mig bland folk, men jag vet vem jag är ("Stolthet och Fördom"). Jag har en tröja med en stickad älg och en slips med snögubbar på men jag vet vem jag är ("Bridget Jones dagbok"). Jag vet att hela huset tror att vi ligger med varandra men jag vet vad jag gör, jag målar en tavla och jag är inte skyldig att förklara mig för någon ("Flicka med pärlörhänge"). Jag är en inbjuden voyeur och dålig på att leva, men jag vet vem jag är ("En enda man"). Jag stammar och framstår som efterbliven, men jag vet vem jag är ("The King's Speech".)

- Det går inte att utplåna Mr Darcy. "Stolthet och Fördom" är långt ifrån hans bästa verk, men det var den första rollen som matchade just hans skådespelartemprament och moral. Darcy-karaktären höll ihop det flytande hos Firth och gav honom oväntad inre styrka. Det har också, nu femton år senare, gett honom tre hundra grupper på Facebook med namn som "I suffer from the Mr Darcy syndrome and it has fucked up my love life" eller "Jane Austen should be executed for inventing Mr Darcy"


Colin Firth bästa filmer: Stolthet och Fördom, På Spaning med Bridget Jones, Mamma Mia, Flicka med Pärlörhänge, En Enda Man. Med sina 12 Oscarsnomineringar och efter att ha sett trailern är jag bombsäker på att The King's Speech utan några problem kvalar in som en av mina favoritfilmer.


Inspire me

Publicerat klockan: 12:16:08 den 2011-02-04


Jag älskar att ha förebilder, människor man kan inspireras av. Inte bara vänner och kollegor, utan även hitta en bild, läsa en text om någon och bara känna "nu jäklar!" Som rubriken till föregående inlägg; surround yourself with good people. Jag anser att om man gör detta, så förstorar man chanserna till att utvecklas, växa och göra framsteg, avsett vilken synvinkel man ser ur.

Därför börjar jag med en ny kategori här i bloggen. Inspire me. Lite då och då kommer jag skriva om personer som jag tycker är coola och inspirerar mig. Det kan vara en vän, familjemedlem, kändis, en hund. En svensson, skådespelare, fotograf, ensamstående mamma, författare, jetsettare, uppfinnare - ni fattar grejen. Har ni någon att tipsa om, spit it out! Inspire me!

Surround yourself with good people

Publicerat klockan: 01:24:03 den 2011-02-04

Bild från förr förra sommaren tror jag bestämt.

Tog en långfika med Matilda idag. Vad jag saknat tösen! Vi hade mycket att ta igen, men det var ändå som att vi inte varit ifrån varandra. Läs en intervju med henne. Inspiration, I tell you.

På Fiket

Publicerat klockan: 01:11:44 den 2011-02-04När pappa och jag satt i bilen idag och snackade, förklarade jag att jag kände mig så töntig som säger att jag "varit på Café Opera". Här är coola jag som hänger på Caféééé Operaaaaaa, typ. Tydligen hängde han där en del när han var i min ålder, så han gav mig världens tips som jag ska börja använda. Jag har varit på FIKET! Oerhört ironiskt och fyndigt, tjing!


Vilken jävla rip off

Publicerat klockan: 01:00:43 den 2011-02-04Café Opera med Andreas och Jennifer.

Hade sjukt kul igår! Förstår inte varför jag inte varit på caféet tidigare. Jättefin lokal och jättebra musik. Har fortfarande lite ont i fötterna.
Dansade, gled omkring och spanade B-kändisar i mängder. Julia bouncade in i MTV-Shire och jag råkade säga till Jimmy Jansson. Andreas tyckte Kenza var fräääääsch. Inte fy skam.

Började dra oss hem klockan två. En promenad från Norrmalmstorg till Roslagsgatan senare, ett donkenbesök och en bussresa senare så var vi hemma strax efter fyra.

Vaknade alldeles för sent idag (what's new). Julia sov över här och jag fick bokstavligen sparka ut henne tio minuter innan tåget skulle gå så att hon skulle hinna. Värre tidsoptimist får man leta efter! Träffades igen hemma hos Mahilda med Maja också!


Jen, ditt inlägg var precis allt jag ville säga, så jag kopierade det rakt upp och ner. Som tack får du lägga upp massa bilder om du vill, haha!


Take a dirty picture for me

Publicerat klockan: 13:13:51 den 2011-02-02
Vilken fin födelsedag jag fick! Tacksam och ghlad liten räka som sitter och skriver nu! Men livet är kort, speciellt semestern, så jag tänker inte skämma bort er med hundra inlägg om dagen. Nu bär det av till farmor och farfar, sen kör nog jag och Jennifer på Café Opera ikväll! Kalas, jajamensan! Puss!

Butterflies live longer than you think

Publicerat klockan: 12:39:59 den 2011-02-01
En naturlig liten osminkad fjäril fyller 21 år idag. Blir alldeles till mig av alla fina gratulationer som jag får non stop. Tänk att jag är omgiven av så många underbara människor.
Jag är mitt uppe i livet. ALLT händer nu. Det är min födelsedag, jag kommer flytta, jag har ett väldigt bra jobb, jag bor i London, jag upplever livet, jag har någon jag tycker om, jag tycker om mig själv, mina vänner är vackra inside- out. Jag har ingen aning om var jag är om tre månader eller vad jag kommer göra då, men som jag sagt till Andreas så många gånger; "Det löser sig" För vet ni, allt löser sig förr eller senare. Man måste bara vara beredd att kämpa lite, inte ge upp och leva i nuet. Puss på er alla vackra rackare, ut med er och njut av livet!

21 år

Publicerat klockan: 10:29:27 den 2011-02-01
Huvudet bara snurrade runt igår när jag skulle sova. Det är mycket som händer nu, och jag som är bra på allt överanalysera allt och tänka för mycket, hade lite att fundera över.
Väcktes av sång, ljus, blommor och paket tidigt på morgonen. För det är ingen vanlig dag, för det är Julias födelsedag, hurra hurra hurra!

RSS 2.0