Vi tog en omväg

Publicerat klockan: 17:44:53 den 2010-07-30
Vi tog en liten omväg hem till Stockholm. Ikväll stannar vi i Göteborg för party!!! Caroline, jag, Mathilda och Jennifer sitter i lägenheten på Avenyn och njuter av livet med varmkorv. Dags för mig att krubba nu också kanske! Ciao!

Framme i Skåneland

Publicerat klockan: 10:23:40 den 2010-07-28
Fy bubblan. Internetuppkopplingen visar sig inte sin bästa sida här i Skåne, så vi får vänta lite med bilduppdateringen tills den har skärpt sig igen.

Mathilda, jag och Jennifer bilade ju ner med Gamla Bettan igår. Det gick så gott som smärtfritt, förutom avv vi såg en fiskmås flyga framför en bil och bli ihjälkörd och gpsen som visade en väg så vi hamnade mitt ute på en åker.

På kvällen när vi kom hit åkte vi och handlade, sedan tog vi vår middag och gick ner till bryggan och käkade. Några småungar ville ha bryggan för sig själva, så istället för att fråga om vi kunde flytta lite på oss hade de sina egna metoder och hoppade bomben precis brevid oss. Vi gick hem, tjejerna hämtade sina badkläder, de badade... Kvällen fortsatte i vardagsrummet med LP-skivor och massa gottis.

En perfekt första dag. Nu springer de omkring på tomten och letar utemöblar. Kanske ska joina dem och visa vart dem står... Vi hörs så småningom!

För en månad sen...

Publicerat klockan: 14:09:11 den 2010-07-26

Frukost i LA. Idag är det exakt en månad sedan vi kom hem!

Nu är jag hemma igen, men inte länge. Imorgon åker Mathilda, jag och Jennifer ner till mitt landställe i Skåne för några dagars avkoppling. Vi bilar ner, så Mathilda kommer hit ikväll, sedan plockar vi upp Jennifer i Södertälje imorgon bitti.

Hela familjen är samlad hemma, jag är så glad! Har saknat dem massor! Ska försöka umgås med dem så mycket som möjligt idag, packa och träffa Jenny. Hihi, vad livet är bra just nu! :)

Helgen

Publicerat klockan: 14:02:21 den 2010-07-26

Innan roadtripen.

Helgen har varit riktigt härlig. Jobbade som vanligt, sedan på lördagskvällen åkte jag, Maja, Madde, Stina och Gustav till Kista och åt på deras Food Court. Tog indisk mat med naanbröd och var mätt för resten av kvällen. Hade till och med svårt att äta allt godis som vi köpte med oss hem, jag som var så sugen!

Madde och jag åkte hem till Maja där vi hade filmkväll. Vi pausade vid 12-tiden för att åka på en liten annorlunda roadtrip. Majas pappa hade nämligen varit på fest på golfklubben, så vi åkte för att hämta honom. När vi sedan kommer till klubben i ösregnet så stiger det ut 3 äldre män, något dragna. Eftersom vi var 3 stycken i bilen fanns det ju bara plats för 2 personer till, så vi skojar om att någon får lägga sig i bakluckan. Tror ni inte den ena gubben tar detta på fullt allvar, öppnar bakluckan, lägger sig där, näste man stänger igen luckan och sedan är vi helt plötsligt ute på vägen igen? Sedan fick vi höra massa gubbsnack, golftermer och sludder, vilken var riktigt underhållande. Ganska rolig kväll trots allt.


Hade jag haft möjlighet hade jag haft färska blommor och rykande nya magasin hemma som jag bytte ut varje vecka.

Efter jobbet mötte "grabbligan" upp mig. Vi handlade lite mat och åkte sedan hem till Kalle där vi hade grillkväll. Fick lära mig hur man svingar en golfklubba proffsigt och hur man på coolaste möjliga sätt (?) öppnar en snusdosa. Inte illa! 

Dra ut på tiden

Publicerat klockan: 23:51:59 den 2010-07-23


Imorgon kan jag banne mig inte klaga på att jag är trött eller seg. Jag sitter och drar ut på tiden. Vill inte sova, vill inte packa, vill inte städa undan efter mig... Ikväll är jag som ett litet barn. Ett barn som vill dra ut och parta järnet. Motsägelsefullt, eller vad?

Jobb i Täby i helgen. Efter morgondagens jobb ska vi ses ett gäng långt senare på kvällen och jag har ingen aning om vad jag ska göra under tiden. Jädra skit...

Stress

Publicerat klockan: 17:48:35 den 2010-07-23
Jävla skit! Nu har jag fastnat framför laptopen alldeles för länge! Jag ska ha middag hemma hos mig ikväll och har inte börjat göra mig i ordning än! Duscha, lite smink och kläder... helst ska det ju hinna bli fint här hemma innan dess och de kommer om en timme... Gah!

Puss puss mina fina läsare!

Blåa, låga Converse

Publicerat klockan: 17:45:11 den 2010-07-23


Jag upptäckte att mina bröder och jag har likadana skor. Blåa, låga Converse. Det tänkte jag inte på när jag köpte mina i USA. Tur att jag inte har samma storlek som dem, då får jag i alla fall ha dem för mig själv. De har samma storlek, så de brukar sno skor från varandra, utan att fråga om lov först. Det är så det ska vara när man är syskon har jag hört.

Julia

Publicerat klockan: 17:40:41 den 2010-07-23


Våra grannar har fått en liten baby för en vecka eller två sedan. Min pappa berättade det för mig en dag när jag gjorde ett pit-stopp hemma. Dagen efter åkte jag direkt och köpte denna mjukisdress och söta små strumpor till. Har varit och plingat på hos dem förut, men de är inte hemma. Vill att de ska vara hemma nu så jag kan få ge dem presenten och titta lite på deras fina baby, som by the way fått världens bästa namn! Julia! :)

13 minuter

Publicerat klockan: 16:46:07 den 2010-07-23
Nu har jag klockat hur lång tid det tar för min laptop att gå från fulladdat batteri till 10% kvar utan att det är inkopplat. 13 jäkla minuter! Vad är det frågan om?!

Waka waka late at night

Publicerat klockan: 23:46:37 den 2010-07-22
<

Åh, jag kommer sitta uppe sent i natt. Alla jädra post- och pappersgrejer som behöver tas om hand... Här får ni en låt som gör att det blir svårt att sitta still.

Longboard

Publicerat klockan: 22:48:47 den 2010-07-22


En kompis skickade det här klippet till mig. Han älskar att åka longboard, och även om jag aldrig skulle få för mig att grabba tag i en bräda och åka nerför backen, så kan jag i och med det här klippet förstå vad han ser i det. Tjusningen med det hela.

Det är en vacker video. Frihet, den är inte perfekt, folk trillar, bildkvalitén är inte den bästa, men jag gillar enkelheten med den. Det känns ganska avancerad och ovanligt.

Landat hemma

Publicerat klockan: 22:08:21 den 2010-07-22


Den här sommaren har jag varit en riktig globbetrotter. Elin och jag åkte till Magaluf, sedan bar det av med det stora Täby-gänget till Santa Barbara i USA, sedan har jag jobbat väldigt mycket (därav lite halvtorr blogg) i Täby, då jag också passat på att sova hos folk som står mig nära. Nästa vecka kör Mathilda, Jennifer och jag en roadtrip genom Sverige ner till mitt landställe i Skåne. Packa ner, packa upp, tvätta och börja om från början igen. Jag trivs med det. För egen del utsätts jag för mest äventyr och kaosartade situationer när man inte är hemma. Livet är spännande då. Därför är hemma väldigt bra, ett ställe att "komma hem" till, känns trygghet och ibland lugn.

Är hemma-hemma nu till lördag morgon. Då är det jobb i Täby igen som gäller. Lillebror och jag är hemma och chillar. Jag tar tag i posten som fått ligga medan jag varit borta, fyller i massa papper, fixar med banken och tvättar. Känns rätt okej. Inte alltid världens roligaste grejer, men ibland kan jag tycka att tråksaker kan vara nyttigt att utföra.

Jag känner något slags lugn över att vara hemma. Det är grönt och så gott som tyst i området.

En av alla dagar

Publicerat klockan: 10:55:42 den 2010-07-18

Jag gillar att vara på resande fot.

Jag har det bra här ute. Jobbar under dagarna och på kvällarna så träffas vi alltid ett gäng vänner och umgås lite.

Igår ägde tjejerna på boule sedan vi hamnade på en klippa där ett gäng 30-åringar hade sin svensexa. Vi fick minsann inte vara ifred, de liksom kom och bytte av varandra med sitt fyllesnack och det fanns inget stopp på det hela. Jättekul att få höra en osammanhängade monolog om en jädra båtmotor alltså! Men vi skrattade åt det (eller åt DEM snarare), åkte till MCDonlad's och åt glass och sen åkte vi hem. Både Mathilda och jag var väldigt trötta, så vi orkade verkligen inte med någonting storslaget.

Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet. Mathilda är sedan länge på jobbet. Jag är hemma hos henne med hennes familj. Trevlans!

Up, up and away

Publicerat klockan: 11:55:12 den 2010-07-15Solen strålar. Jag har gått upp tidigt, sagt hej då till 50% av familjen som åkt iväg till landstället, duschat, käkat frulle, gjort mig i ordning för jobbet och insett att jag är trött. Det svider liksom i ögonen.

Just det, jobb var det. Gud vad jag älskar att jobba. Känner mig så himla självständig och duktig när man har ett jobb att gå till och pengar som rullar in på kontot.


Vilja Bli

Publicerat klockan: 09:55:06 den 2010-07-15


Jag ÄLSKAR Oskar Linnros nyutkomna platta! Den är grym! Jag blir så glad och peppad av den! Lyssar på den på fest, på jobbet, på stranden, hemma... överallt! Den är en riktig sommarskiva. När jag lyssnar på låtarna när det är kallt och jävligt ute igen kommer jag tänka på den här sommaren Den här sommaren har varit och ÄR riktigt klockren. Vad gör det till vad det är, visst va?

Stop and think

Publicerat klockan: 22:33:01 den 2010-07-14


Jag jobbar som en tok nu. Eftersom jobbet ligger väldigt långt bort hemifrån sover jag borta mycket. Och det är nästan då det händer som mest. Jag känner verkligen att jag lever. Inte så att jag straffas eller är lyckligast i världen, men jag känner verkligen att jag lever. Jag kämpar som tusan med jobbet, packar ner och packar upp, umgås mycket med mina vänner, skrattar (för?) mycket, diskuterar djupa ämnen, tröstar...

Jobbet innebär att vara inomhus, så nu sitter jag på altanen i myskläder och fryser. Fötterna är iskalla, likaså näsan. Men man måste ju utnyttja allt till max, visst? Det kommer inte vara sommar, sol och glädje för evigt. Ibland måste jag bara få stanna upp och tänka. Som nu. Sitta här på sommaren i kvällskylan. Och tänka.

Fiskar som hajar

Publicerat klockan: 19:32:34 den 2010-07-13
Våra grabbar är ganska roliga. På facebook har de kommenterat en bild där Chikky, en av dem, står och fiskar. Kommentarerna låter så här:

A: Visste att du skulle få spö nån dag! ;)
C: HÄHÄ!
J: nu var du allt fyndig va? :P
A: Bara för att du torskade!
Jo: sluta fiska efter komplimanger!
A: Du kan inte meta dig med mig ;)
Jo: nä du får nog gädda(julias favorit-språk) mig!
A: Sej mig Jocke, är du också en fena på ordskämt?
Jo: om jag är, hajjar allt!
Jo: man skulle kunna säga att jag är som fisken i vattnet när det gäller ordskämt
A: Nu känner jag mig lite bakom flötet!
A: Jävlar vilket drag det var här! Skall vi dra en lina? ;)
Jo: absolut, ska jag firra?
J: mathildi och jag läste allt ni skrivit. hamnade på golvet i en skrattattack. nu är lite småkuliga ibland :D
J: mitt favoritspråk? driv inte med jocke, annars blir det torsk på tallinn! (jag kan också minsann!)

Subtropiska feelings

Publicerat klockan: 16:34:12 den 2010-07-12

Glöm inte att dricka mycket nu när det är så här varmt! Jag har så lätt för att bli uttorkad, så jag tog två Resorb imorse.

Wow, vilket underbart väder! Subtropiska Thailand-feelings all over the place, älskart! Nästan onödigt att jag duschade idag, svetten började ju rinna så fort man kom ut! De övre luftvägarna som är inflammerade gör sig påminda, låter som en hund med åtdraget strypkoppel. MEN JAG KLAGAR INTE! Sol, sommar och värme är ju bara bäst!

Träffade min finfina vän Jenny idag. Hon kom hem från semester i Spanien igår och var brun som en liten pepparkaka. Har saknat henne.

Har packat mitt pick och pack. Nu drar jag till Täby-town, igen... :)

En av världens bästa veckor - check

Publicerat klockan: 21:54:29 den 2010-07-11
Har ju som sagt spenderat större delen av veckan hos Mathilda. Vi har jobbat hårt för att hålla oss sysselsatta, så jag har väl kanske inte haft särskilt mycket tid över till att blogga om man säger så...

Med risk för att låta perfekt bloggig, jag har haft en sjukt underbar vecka! Vi har jobbat en hel del, umgåtts med massvis med vänner, kvällsbadat, varit uppe tills det är så ljust ute att det nästan känns onödigt att ens gå och lägga sig, ligga i en hög på studsmattan och titta på stjärnorna, ha grillpartaj, elda brasa, få Vanish i ögat, kasta blåbär på vita kläder, mynta nya uttryck, garva en hel del, laga goda middagar, diskutera, svepa in oss i filtar för att slippa några extra myggbett...

Jag låter resten av bilderna tala för sig själva.


Underbara sommardag

Publicerat klockan: 20:38:34 den 2010-07-07
En perfekt sommardag. Vi har solat, läst en massa, åkt och hälsat på Maja på golfklubben, badat vid klipporna (ÅRETS FÖRSTA DOPP!!!), lagat middag ihop och käkat på altalen, njutit av solen lite mer... Som ni ser nu målar Mathilda (jag har också gjort det idag, ingen latmask här inte). Jag leker DJ och spelar musik för henne. Vi skrattar och har det kul.

Om en liten stund ska vi hem till Carro. Hon och Jennifer landade på Arlanda igår. Vi har låtit dem vara ett dygn för att de ska hämta sig, "landa" i Sverige och bli av med jetlaggen, men nu är det kört för deras del! Vi ska vara som plåster som är besvärliga att rycka bort från huden!

Onsdag

Publicerat klockan: 10:43:34 den 2010-07-07

Midsommar i Santa Barbara.

God morgon dears!

Nu har jag gjort mig hemmastadd hos Mathilda för resten av veckan. Vi käkade wok igår och avslutade med hemmagjord kladdkaka, glass och hallon framför Allsång på Skansen och Mona Lisas Leende. Bra skit.

Imorse vaknade jag innan henne, så jag smög ner och gjorde i ordning nyttig frukost till oss. Idag ska tiden spenderas ute i solen, genom att måla dörrar, bänkar och bara lata oss i solstolen med en bok framför nosen. Livet är bra härligt. Kram på er!

Måndagsbarn

Publicerat klockan: 21:01:34 den 2010-07-05


Det underbara vädret fortsätter! Kunde inte vara mer underbart! När jag var och tog bort mina gelénaglar idag satt jag och Nicole (hon som tog bort naglarna) och svettades floder, fast vi satt precis intill dörren.

Har sprungit massa ärenden också, skönt att ha det gjort. Från och med imorgon kommer jag sova veckan ut hos Mathilda. Längtar så! Lite supersommar med vänner, det är grejer det! Men innan jag åker till henne ska jag och Elin ligga på en gräsplätt någonstans och njuta av livet, imorgon alltså!

Nu kommer min fina granne/barndomsvän Petra! Ska bjuda henne på brownies jag precis tagit ur ugnen och sedan blir den promenad till solnedgången! Åh, vad sommaren är härlig!

Inte jag inte

Publicerat klockan: 07:16:44 den 2010-07-04


På en strand i Khao Lak, Thailand.

Ända sedan jag kom hem från USA har jetlaggen inte varit riktigt barmhärtig mot mig. Jag vaknar vid 5-snåret varje morgon. Eftersom det är alldeles för tidigt för vilken klartänkt människa som helst att stiga upp så tidigt, har jag alltid med nöd och näppe tvingat mig själv till den timslånga proceduren att somna om.

Idag gav jag vika. Jag hade helt enkelt inte lust att forcerat ligga kvar i sängen och stirra upp i taket och tänka på ingenting, så jag gick upp. Här sitter jag, innan klockan ens hunnit slå 07:00 och äter frukost. Det hade jag inte ens tyckt varit barmhärtigt om jag så skulle till skolan, men här sitter jag, något pömsig, på eget bevåg. Den tid på dygnet då allla festprissar och prinsessor ska snava innanför dörren, kasta av sig skorna och trilla i säng efter nattens äventyr. Men inte jag inte.

Plötsligt fick jag ett himla sug efter att vara i Khao Lak där vi bland annat var på semester under julen. Där hade jag kunnat vakna vilken tid på dygnet som helst, det hade funnits människor vakna som log vänligt mot en, jag hade kunnat njuta av den goda frukosten till avkopplande musik medan en lätt bris från havet svepte förbi. Ta en promenad på stranden, få thaimassage, sola en sväng...

Fast å andra sidan, det är inte så pjåkigt nu heller. Tänkte fortsätta frukosten och titta på en film. God morgon på er.


Längtar

Publicerat klockan: 17:04:53 den 2010-07-03

För inspirationen vidare

Publicerat klockan: 11:53:27 den 2010-07-03
nike0
Framför Kuknästornet, nej ursäkta, Kaknästornet.  

Oj då. Halkade in på Gynnings blogg och ett inlägg där hon blivit plåtad för ett sportmagasin. Hon har tränat med en PT under det gångna året - så vad skriver hon?

"Jag hoppas verkligen att ni som läser min blogg blir inspirerade till att börja springa eller träna själva. Man mår så sjukt mycket bättre, och så blir man ju snyggare oxå och lever aslänge gör man oxå."

Människan ger mig inget annat val än att gå ut och träna idag, annars drabbas man väl av dåligt samvete, och det är en åkomma man helst vill slippa. Men var hon verkligen tvungen att skriva så just idag, på årets varmaste dag? Jag kommer svettas ihjäl.


I can transforn ya

Publicerat klockan: 11:43:32 den 2010-07-03

En helt vanlig kväll i L.A. Inget konstigt aaaaaalls...

God morgon finisar!

Oväsendet från utbyggnaden av altanen trängde igenom mina öronproppar imorse. Ögonbindeln hade åkt av under natten så mina ögon kunde vittna om att solen strålande utanför fönstret. Det är lördag, jag jobbade igår, det är svensk sommar, hela min familj är frisk och jag har underbara vänner.

Ute doftar det sommar. Pollen blandat med fläderblom, nyklippt gräs och blommor. Fan vad jag älskar Sverige när det är sommar, speciellt Stockholm och Göteborg.

Nu spelas I can transform ya som drar med mig in på minnenas gata. Låten pumpades ut på högsta volym genom högtalarna i bilen som vi trängt ihop oss i. Gled fram på Walk of Fame-gatan i Los Angeles med rutorna nerrullade och skrålade med till musiken. Vinden blåste i våra hår rufsiga och allt kändes så jävla underbart. Det var verkligen underbart.

Livet är långt ifrån perfekt, jag är inte lyckligaste kotten i världen, men just nu känner jag mig jävligt nöjd med tillvaron.

En liten lista

Publicerat klockan: 14:38:08 den 2010-07-01

Senaste

Låt du hörde: Lyssnar på Spotify och den låten som spelas är Dina färger var blå.

Film du såg: På planet, kommer inte riktigt ihåg vilken ordning jag såg dem, men i alla fall The Cove. Grymt bra, jag blev så upprörd av den!

Mat du åt: Kycklingsalladen vi hittade på i USA. Smakar bäst med ranch-sallad!

Kram: Av lillebrorsan kanske? Fast det kanske inte gills, vi brottades nog mest…

Puss: Mamma eller Jenny.

Känslan: Uttråkad.

Resa: Kom hem för några dagar sen från USA.

Glädje: Världens skrattattack med lillebror, åt ingenting alls egentligen. Vi började härma varandra och tyckte det var kul, haha.

Dröm: Drömde en massa konstigt i natt, men för ovanlighetens skull minns jag dem inte nu.

Person du träffade: Pappa.

Personen du pratade i telefon med: Mamma.

Personen du fick sms av: Maja.

Gången du åt 7-eleven korv: Har jag någonsin gjort det?

Gången du var utomhus: Ränner ut och in ur huset mest hela tiden tycker jag.

Gången hela din familj åt middag tillsammans: I tisdags.

Saken du köpte: Min ansiktskräm från Clinique, på LAX.

Allmänt

Ska bli skoj:
Att sova hos Mathilda ett par dagar nästa vecka.

Ska inte bli skoj att: Hösten är ett enda stort frågetecken och att den iskalla jävla vintern snart står och knackar dörr!

Sparar till: En Louis Vuitton Neverfull

Pålägg som gäller: Har fastnat för frukostvanorna vi hade i Santa Barbara. En macka med phiadelphiaost och kalkon på, en med hallonmarmelad. Yum!

Önskar att jag var bättre på: Att veta vad jag vill göra med min framtid.

Dagens dryck: Saft!

Vad saknar du: Vardagen i Santa Barbara.

Tre band/artister: Ke$ha, Swingfly, John Mayer.

Vad har du gjort idag: Packat upp och städat.

Brukar du svära mycket: Det händer väl…

Hur tidigt stiger du upp: Någonstans mellan 9 och 11, men vaknade halv 4 på eftermiddagen igår, sååå…

På helgerna: Innan det slagit om till eftermiddag i alla fall.

Vad ska du göra ikväll: Inget planerat. Njuta av sommaren förslagsvis?

Hur många timmar sover du per natt: Blir väldigt grinig om jag inte får mina 9 timmar.

Vem är snyggast i världen: Vem är snygg och vem är inte? Med risk för att låta klyshig tycker jag att alla människor har egenskaper, egenheter och utseende som gör dem speciella och vackra.

Vad är det för veckodag: Thursday, my love.

Bästa saken som hände mig förra sommaren: Det går ju inte att välja bara en sak! Jag tog studenten, valde att njuta av sista sommaren istället för att åka direkt till London och jobba som nanny, åkte till Gothia, fick svininfluensan/körtelfeber när Jenny och jag skulle åka till Grekland, så vi fick ta en senare resa. Hade jag inte blivit sjuk hade vi aldrig träffat Jennifer och Caroline, och då hade jag aldrig varit i Göteborg, träffat alla Täby-människor, eller precis kommit hem från USA. Tänka sig hur livet kan bli ibland…

Favoritplagg i garderoben just nu: Mina jeansshorts från Guess.

Längd: 183, plus, minus, noll.

Vikt: Har inget intresse i att veta hur mycket jag väger. Huvudsaken är att jag är sund och mår bra, inte sant?

Byter gärna garderob med: Med, med, med… ärligt talat är jag ganska nöjd med vad som finns i min garderob. Men om jag måste välja… Ashley Tisdale eller Carolina Gynning.

Byxa eller kjol: Kjol tror jag.

Senast utlästa bok: Avslutade En oväntad semester igår. Stolt!

Mitt rum kan beskrivas som: Väldigt jag.

Mig själv med tre ord (just nu): Sällskapssjuk, belåten, solsugen.

Jag tränar: Inte allt för ofta. Men köpte ett par grymma löpardojor i USA (för 40$ - vilket jävla bargain!!!), så det blir nog lite powerwalks så småningom.

Jag ville bli när jag var liten:
Delfinskötare.


Utkast: Juli 1, 2010

Publicerat klockan: 14:32:48 den 2010-07-01

Från Santa Monica Pier förra veckan.

Jag är så jetlaggad. Igår sov jag 13 timmar, i natt sov oroligt och fick knappt en blund. Läste och gick runt på tomten, sedan somnade jag av ren utmattning. 

Tog mig i kragen imorse och packade upp alla resgrejer och städade.

RSS 2.0