Mot Oxan!

Publicerat klockan: 16:52:56 den 2010-10-31
Pistopp på toan och tandborstning, sen åker jag till Oxford Street och chillar med Ida och Carmen. Bilder från i fredags förresten.

Söndagsplanering

Publicerat klockan: 12:02:14 den 2010-10-31


Hann inte riktigt titta på någon film som jag planerat igår kväll. Carmen hörde av sig mitt i natten och ville att jag skulle kolla ut en bussrutt hem till henne på tfl. Nämen skämt åsido, det tog ju inte hela natten precis, fastnade med annat helt enkelt.

Klockan är tillbaka ställd en timme. Ska luta mig tillbaka i sängen och välja och varka bland alla hundratals filmer som finns här. Sedan kör jag väl på frukost, dusch, skriva kontrakt och shoppa till mig själv och rummet med Ida. Asskön söndag med andra ord!

The make up of make up artist

Publicerat klockan: 02:38:52 den 2010-10-31


Jag är larvigt förtjust i att sminka, fixa håret och naglarna. Inte bara på mig själv, det ser ni ju.

Here, I am Jules

Publicerat klockan: 02:36:55 den 2010-10-31


Förra helgen

Publicerat klockan: 02:34:21 den 2010-10-31

Charmigt...

Publicerat klockan: 02:32:01 den 2010-10-31

Första bilden
Jag: Oh my goodness! Look at my hip!
Volkan: (ironiskt) What can I say? Hips don't lie...

Även om tröjan väckade sig på bilden så ger jag Volkan poäng för detta, för kul var det.

Och på tal om kul! Eller kul och kul, gårkvällen... ingen kul kväll, men väldigt kuligt sällskap. Började kvällen med Carmen och kinesisk take away hemma hos mig (skiner upp lika mycket varje gång jag tänker på att jag har någonstans som är hemma).

Del 2 skedde på en pub i Warren Street där vi drack hejdlöst mycket Snakebite (ciderölsvartvinbär). Sedan hemmafest/studentkalas. Världens tråkigaste och konstigaste fest jag varit på. Huset var hur många våningar som helst, i källarrummet stod en toalett placerad i rummet, i sovrummen fanns det handfat, när folk fick reda på att vi var svenskar sken de genast upp och sade exalterat "Oh! You're the swedish girls!". Detta skumma beteende lär väl bero på att i princip varenda kotte rökte på där. Skulle inte förvåna mig om jag blev hög på grund av passiv inhalering...

Kvällen avslutades med köttbullesubway på Subway och att Carmen, jag, Hanna och Volkan däckade hemma hos oss.


Övertalad?

Publicerat klockan: 02:29:47 den 2010-10-31
Igår övertalade Volkan mig på något mysteriskt vis att sötsaker, godis och desseter inte är himelriket. Sitter och är förvånad över mig själv som under kvällen ätit en tallrik med tortellini och sallad samt äpple, banan och mjölk till "efterrätt". Volkans mamma sa "Good girl Julia". Jag svarade att allt var Volkans fel.

Work and girls

Publicerat klockan: 02:25:17 den 2010-10-31
Tja fan!

Jag säger bara så här; det är en grymt att jag trivs superbra ihop med min kollegor på Banana Republic, annars hade 40 timmar i veckan och lååånga arbetspass varit döden dö. Dock är en av dem jag är tightast med på semester i Birmingham (eeeh... okej...) och, mot min vilja, så stör det mig väldigt.

Tom: How will you make it without me for more than a week Julia?
Jag: I won't.
Tom: Didn't think so.

Under lunchrasten (snarare middagen med tanke på att jag fick den väldigt sent) kom Carmen, Ida, Caroline och Isabelle och hälsade på mig, bara sådär. Urgulligaste flickorna ever!

The view

Publicerat klockan: 17:50:28 den 2010-10-29
Känslan av att bo ett rum utan fönster är genomträngande och total. Påminner ganska mycket om filmerna från andra världskriget som utspelar sig i bunkrar. Ganska onice alltså. Så nu när jag har ett rum med fönster och otroligt vacker utsikt blir jag glad bara av att kolla ditåt. Löven på träden är gröna, orange, vinröda, gula och bruna. Hösten i London är otroligt vacker.

Mitt nya hem

Publicerat klockan: 17:41:55 den 2010-10-29


3 våningshus. Jag har ett eget rum, ljust och rymligt. Bor tillsammans med Carmens vän Volkan och hans föräldrar. Syrran kommer förbi ibland. Sen har vi Nic och Jad.

Ska köpa lite blommor, köpa lite kuddar och tavlor, så kommer det kännas riktigt hemtrevligt på mitt rum. Hah! Vilken grej! Vilken känsla! Jag har ett eget rum!


I'm alive

Publicerat klockan: 17:25:43 den 2010-10-29


Det är fredag allihopa!

Hur jävla underbart är inte det?! Hur otroligt fantastiskt är det inte att vi lever livet? Livet är till för oss, man ska leva det fullt ut, våga vara hysteriskt glad, ledsen, arg, lycklig... ni förstår nog? Få adrenalinkickar, vara så trött så man inte kan röra en muskel. Kämpa för sina drömmar och vad man vill i livet. Bli nekad. Ja och nej. Blod, svett och tårar. Skratta så man inte kan andas.

Tjatmajan själv här, men fasen, jag tror aldrig jag levt så här mycket sen jag kom till London. Jag bara kastade mig ut, utan fallskärm. Landade rätt bra på marken ändå. Jag är i London. Arbetar på Banana Republic. Bor i East Finchley. Har fina människor omkring mig. Det är långt ifrån över för mig, bank och NI nummer måste lösa sig inom en viss tisram. Saker löser sig på ett eller annat sätt, även om man inte tror det. Själv hade jag svårt att förstå hur det gick ihop att vara fruktansvärt deppig en torsdag och dagen efter bli erbjuden jobb. Eller att jag satt och grinade hemma hos Carmen en dag och nästa hade jag boende. ALLT LÖSER SIG. Våga leva livet för i helvete. Det är inte så jävla svårt.

Puss puss.

Wierd saturday

Publicerat klockan: 01:11:55 den 2010-10-24
Tja-aaa... Hur beskriver man bäst den här kvällen? Medan jag funderar pa det kan jag berätta om dagen. Checkade ut fran min studio strax innan 10 och og bussen hem till min tyska vän Kate. Vi chillade lite, spanade pa Gumtree, gick till Nandos och käkade lunch, tog med oss Starbucks hem, chillade lite till.

Jag orkar verkligen inte fa panik över den nuvarande situationen. Efter i natt har jag ingenstans att bo, men fan, det löser sig. Allt löser sig sa smaningom. Att fa panik, hyperventilera, grata eller liknande far situationen varken bättre eller sämre, bara att gilla läget. Och vad fasen, det är inte ett sa dumt läge, men ganska absurt. Här sitter jag själv i Kates värdfamiljs skitstora och pampiga lägenhet och bloggar. Vad tusan liksom?!

Under eftermiddagen droppade tjejmaffian in, en efter en. Vi gjorde oss i ordning, lyssnade pa massa musik, sminkade oss och fixade haret (agerade har- och make up artist pa nagra rackare), käkade nachos och drack massa vin. Sjukt trevligt! Taxisarna tog oss sedan till Amika där flera av oss inte kom in pa grund av olika anledningar. Isabelle och min anledning var för att vi inte hade klackar. Kom igen! 1. Vi har kommit in hur manga ganger som helst förut. 2. Vi var pa en promotors lista. 3. Vill ni at brudar pa dryga 2 meter ska stolpa in?

Nej. Illa. Dit gar jag inte igen, det spelar ingen roll om det är gratis eller inte. Attityden, tonen, orden och sättet av helt enkelt rude. Sa som de betedde sig gör man inte, oavsett om man är magager, dörrvakt, köare eller osthyvel. Inte okej.

Vi drog vidare till en pub och chillade med lite australienskt blod, sen tog jag bussen hem. Nu sitter jag och funderar pa hur sjukt livet egentligen är. Ska upp tidigt imorgon för jobb - hela dagen. Vad jag gör eller vart jag tar vägen efter det vet i faglarna. Jag har ingen jävla aning. No reason to panic...

Inget hem

Publicerat klockan: 10:33:21 den 2010-10-23
Jaha, nu sitter man här man väskorna packade och en tom studio. Har trivts väldigt bra här i South Kensington, men det är dags att dra vidare. Har inget boende än så länge, men ska lämna mina väskor hos Kates värdföräldrar och kanske sova där någon natt. Dagen ska spenderas med att flat hunta med Angelica. Vi har bestämt oss för att leta boende ihop, blir mycket bättre så.

Det känns ganska rotlöst att inte ha något hem. "Hemmet finns i själen" vitsade jag lite filosofiskt till det för mina föräldrar igår. Jag kanske hade trott på det om jag inte hade haft så förbannat tung packning med mig. Ett liv på cirka 35 kg, hur låter det? Tungt, svettigt, irriterande, jobbigt och ångestframkallande, skulle jag vilja säga. Men det här är mitt liv. Jag lever det till fullo och jag njuter av varenda sekund, även de dåliga.

För vet ni, man blir så himla mycket starkare och visare genom att göra saker man inte riktigt känner sig bekväm med. Livet är till för att levas! Helt enkelt!


Temporary Home

Publicerat klockan: 01:16:44 den 2010-10-23

Natti

Publicerat klockan: 23:01:53 den 2010-10-21
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Vilken dag. Jag säger bara så här; man vet aldrig vilken väg livet tar. Helt fantastiskt vad man lever. Berättar mer när saker och ting är mer säkra. Ville bara säga god natt, hoppas ni haft en bra dag, gå och lägg er nu så ni vaknar pigga och glada imorgon.

Jag är helt sönderbombad av dagens intryck, så jag kryper till kojs nu. Jobb hela dagen imorgon, ser fram emot det! Hittade ett par gråbeige byxor som jag tänkte inviga då, woop woop!

Min familj

Publicerat klockan: 12:12:02 den 2010-10-21


Det är helt fantastiskt vad mycket jag saknar min familj! Helst skulle jag vilja vara på semester med dem som bilden ovan (Thailand i vintras) men "den trista och gråa" vardagen hemma funkar bra den med. Förresten är det aldrig tråkigt hemma, det händer alltid saker, stört många bollar som måste hållas i luften. Vill att ni bokar en resa hit NUNUNU!!! Älskar er.

Rutiner i köket

Publicerat klockan: 00:30:10 den 2010-10-21

Trött blick, orkar knappt le, rosiga kinder... Japp, jag är trött.

Väldigt kul och utmanande idag på jobbet! Sliter verkligen häcken av mig, men trivs. Jag skojjar friskt med grabbarna och polarna nere i "stockroom" (främst spanjorer) flörtar för kung och fosterland med mig. Avslöjade för min kollega Lavi hur min middagsrutin sett ut de senaste 3 veckorna (pasta and mushrooms och konservravioli). Han skrattade åt mig och sa helt utan vidare att han skulle ta med en kokbok som jag kunde få låna. Gulligt värre!

"Hey Julia, can you make anything other than pasta and mushrooms? Like chicken? You know how to make chicken in tomato sauce? Have you ever done raw chicken?"

Lavi: Hey Julia, do you season your mushrooms?
Jag: I do, thank you very much. Salt and pepper.

Okej, nu är jag inte så värdelös i köket som jag kanske låter. Jag är helt enkelt för lat för att orka göra någonting annat, men jag kan dra till med: när jag väl ställer mig och gör någonting så blir det faktiskt riktigt bra.

Bästa studen på dagen

Publicerat klockan: 00:48:37 den 2010-10-20
Bästa stunden idag: efter varm dusch, sminket är borta, pyamasen på och tänderna borstade ska jag krypa ner i sängen och sova riktigt gott.

Update

Publicerat klockan: 00:19:33 den 2010-10-20

Chicken pasta, frappe latte & muffin.

HELL-VETTE! som Sofi Fahrman skulle sagt. Det gör så in i hell-vette ont i mina ben, det är inte klokt. Att stå upp i 9 timmar är inte okej när man knallar omkring i ballerinas. Ontontont är vad det gör. Dessutom var jag så hungrig efter jobbet att jag bara proppat i mig grejer. Inte förrän efteråt kommer man på att man är proppmätt och då är det försent. Kan jag inte lära mig någon gång?! Jag lovar och svär att min magsäck har expanderat sen jag kom hit.

När vi ändå är inne på ämnet, bild på lunchen. Yummie yummie in my tummie säger jag bara! Tror baristan börjar känna igen mig. När allt annat är kaos känns det på något sätt ganska betryggande att käka samma sak till lunch. Jag vet liksom vad jag får, till skillnad från allt annat här i livet.

Och just det, ni undrar säkert om jobbet! Det går finfint! Känner att jag kommer trivas som fisken i vattnet, har redan bondat lite idag. It feels good! (och ni för ursäkta om jag blir lite Vickan Silvstedt-kopia med min svengelska. försöker låta bli, men eftersom jag till största del pratar engelska i London sitter det i lite grann i slutet av dagen...)

Tisdagstankar

Publicerat klockan: 12:12:56 den 2010-10-19
1: Lite motigt känns det allt att trycka i sig en burk ravioli knappt en timme efter att man käkat en stor frukost. Men jobbar ett sent pass idag, vilket innebär att lunchrasten snarare är middag, så jag måste få i mig lunch innan om jag vill undvika att bli ett hungrigt monster.

2: Städerskan är en, ursäkta språket, riktigt bitterfitta. Varje gång jag går förbi ler jag lite vänligt men försiktigt. Hon svarar med en blick som skulle kunna döda Döden själv. Varför gå omkring som ett åskmoln?

3: Får typ panik över allt som ligger i resväskan. Ingenting passar för jobbet. Mentalt biter jag ner naglarna tills det inte finns någonting kvar. Känner mig väldigt granskad och då blir det oftast bara fel. Ge mig frihet och jag ger er resultat!

Julia talar ut

Publicerat klockan: 00:00:55 den 2010-10-19Att flytta till London var en ganska stor grej för mig att göra. Det är något jag alltid velat göra, och jag är sån, så när jag väl bestämt mig så går jag fram som ett ånglok. Det finns liksom inget stopp på mig, jag får tunnelseende. Jag har alltid gjort och kommer alltid göra som jag vill.

London. Det kunde man inte tro om mig för några år sen. Ni skulle bara veta vilken sjuk hemlängtan jag hade första delen av mitt liv. Kunde inte sova över hos kompisar, knappt farmor och farfar. Återigen, när jag väl bestämt mig så går det inte att stoppa mig. Ville jag hem så ville jag, anledningen var oväsentlig.

Nu är jag så mitt uppe i det, livet snurrar så man blir alldeles yr. Jag tror inte jag fattat vad jag gjort/gör. Efter 3 veckor liksom. Därför är det bra att ha kontakt med alla nära hemma i Sverige. Ni ser till att jag håller fötterna på jorden och inte glömmer vart jag kommer ifrån.

Inte för att jag kanske känner mig så hel i ett främmande land utan familj, vänner, nära och kära i närheten, men ni helar mig liksom när jag får prata med er om kvällarna. Det betyder onormalt mycket för mig. Älskar er, vet ni det?

Summering

Publicerat klockan: 21:34:08 den 2010-10-18
Hur summerar man upp första dagen på jobbet?

Stört mycket information, pappersarbete, underskrifter, informationsfilmer, guideningar och perfektionistiska vikningar av chinos. Och jo, fick även veta att mina svarta strumpbyxor med smal spetsrand på sidan inte representerade butiken. Kommer man till jobbet och inte representerar märket tillräckligt blir man hemskickad. En gigantisk kedja som inte accepterar något annat än bäst. Jag gillar det dock, det höjer ribban och sporrar en.

NU: jobb!

Publicerat klockan: 10:05:54 den 2010-10-18

Materialist? Ja visst!

Publicerat klockan: 13:18:34 den 2010-10-17


Om vi ska vara riktiga materialister så säger jag att jag älskar mina nya svarta, heltäckande strumpbyxor med spets på sidan!

If life gives you lemons, make lemonade

Publicerat klockan: 13:10:13 den 2010-10-17


Känner inte riktigt att jag kan ta till mig det idag, men jag älskar talesättet!

Fredagen

Publicerat klockan: 13:08:30 den 2010-10-17


Vet inte om jag skrev det mitt i all stressen innan vi skulle ut i fredags kväll, fredagen spenderade jag tillsammans med Tilde, Isabelle, Caroline och Ida. Började med frukost på Paul på Baker Street. Ett franskt café med riktigt goda grejer, dock ganska dyrt.

Vi tog oss vidare till Primark på Oxford Street där jag bland annat köpte den lila toppen jag hade på mig under kvällen. Vi lunchade på Pizza Hut. Jäklar vad gott det var med stark salamipizza!

Retas bara lite

Publicerat klockan: 12:52:17 den 2010-10-17


Ville bara säga att vi har 10 grader celcius och strålande sol här i London! :D

I need to get better at...

Publicerat klockan: 12:49:32 den 2010-10-17
Endometriosmensvärk - check. Halsont - check. Snurrighet - check. Ont i bröstet - check. Konstig andning - check. Åh nej, det är inte sant. Snälla, säg att det inte är sant! Snälla, snälla, snälla.

Innan jag ska resa utomlands har jag en tendens att alltid bli ordentligt sjuk, antingen så läkaren förbjuder mig att åka (fast jag åker ändå) eller att jag ligger hemma, halvt medvetslös. Fråga bara mina vänner, de vet. Innan dessa tillfällen är jag indirekt stressad, det är mycket som ska fixas, man har mycket förväntningar, är busybusy och hinner inte koppla av. Hänger ni med? Well, den här känslan poppade upp igår och sitter kvar idag = jag har panik! Jag ska börja mitt nya jobb på måndag och har inte tid att bli sjuk! Bara tanken på vad som skulle kunna hända stressar ihjäl mig, jag känner mig som  Amanda i The Holiday med "chestpains" blandat med en kanins hjärta som pumpar i hundraåttio. Panikpanikpanik!

Vänner säger till mig att tänka på att koppla av, men tanken på att koppla av i denna stress och allt jag inte skulle kunna med om jag gjorde det, stressar mig ännu mer!

Joe & the Juice

Publicerat klockan: 23:59:31 den 2010-10-16
Blanda ett knippe energiska snygga arbetande grabbar med nyttiga mackor, grymma juicer och ett stycke hög musik. Avsluta med ball inredning och du har Joe & the Juice. Grymt ställe, maten är oslagbar!

Tidigare i höstas

Publicerat klockan: 23:05:52 den 2010-10-16En middag, bowling och Hard Rock Café kväll med mitt förra jobb i höstas. Bilderna visar i alla fall att vi trivdes och hade kul ihop.

You want proof?

Publicerat klockan: 23:01:16 den 2010-10-16B@1 & China White

Publicerat klockan: 13:44:26 den 2010-10-16

Kvällen startade på en pub vid namn B@1, sen drog vi iväg till China White. Stället var smockat, hur mycket folk som helst! Fick bord och drinkar, men jag och några andra höll mest till på dansgolvet. Går man ut ska man ju dansa! Tog inte kameran med mig, men knäppte rätt många bilder med andras kameror, så det lär väl dyka upp ett par stycken här inom en snar framtid.

Tog bussen hem själv och kände mig faktiskt väldigt safe. Är kalasseg nu. Väntar på att mamma ska komma hem så jag kan prata med henne via internet. Ska duscha under tiden.


Go live your life

Publicerat klockan: 21:20:02 den 2010-10-15


Ikväll

Publicerat klockan: 21:14:35 den 2010-10-15


Ikväll går vi ut och firar, kalasar, skrattar, dansar och njuter av livet!

Hjärta

Publicerat klockan: 19:05:10 den 2010-10-15


Ah men, vilka underbart fina kommentarer ni spottat ut er! Blir jättevarm om lilla hjärtat och superpepp! Tack ska ni ha! Fortsätt med det! Pusspusspuss!

Dippelidipp

Publicerat klockan: 10:31:04 den 2010-10-15
Ledsen, dog lite igår. Har kämpat på så jäkla hårt varenda sekund sedan jag kom till London, hade helt enkelt varken lust eller energi till någonting när jag kom hem igår. Kände mig helt enkelt nere. Man är ju inte mer än mänsklig.

Det är så jag funkar när jag har en liten dipp, jag behöver möta alla känslor och låta mig själv vara nere och för mig själv. Rätt var det är så är man tiptop igen. Det kvarstår fortfarande en massa hinder, men jag är lite gladare idag och har fina vänner här. Det är jag tacksam för.

Tidig torsdagsmorgon

Publicerat klockan: 08:32:13 den 2010-10-14

Men se god morgon!

Sitter på golvet med täcket runt kroppen. Frukosten står brevid och ligger fint placerad laptopen i knät. Inte så hemskt farligt att gå upp supertidigt, mina 6 timmars sömn till trots.

Gårkvällen var riktigt nice, så som det brukar bli när man är med tjejerna här. Vi chillade på den svenska puben vid Edgware där ovanligt många kostymnissar trängt ihop sig.

Det ska hända massar saker idag, jag vet inte exakt vad och i vilken ordning, så det håller vi lite hemligt tills vidare. Ville bara önska er en god morgon.

Xxx,
Julia


Just breathe

Publicerat klockan: 18:09:03 den 2010-10-13


Om det ändå bara vore så enkelt...

Viewings

Publicerat klockan: 12:10:59 den 2010-10-13
God förmiddag!

Har tagit en dusch och käkat frulle. Ska göra mig i ordning nu för en dag fullproppad med massa viewings. Är lite smånervös, har jag inte kirrat boende innan söndag vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Stressfaktor - jaraaa!

Funny people

Publicerat klockan: 22:42:52 den 2010-10-12

Isabelle: So what do you guys wanna dress up as on Halloween?
Caroline: It think I wanna be a taliban.
Isabelle: A what?
Julia: A terrorist?
Caroline. Yeah.
Julia: You should wear a burka.
Isabelle: It might be hard to get into clubs with that outfit...

Julia: I wanna be a princess!
Isabelle: No!
Julia: Why not?
Caroline: It's Halloween!
Isabelle: Can't you at least be a dead princess?


@ Starbucks

Publicerat klockan: 22:36:26 den 2010-10-12
Julia: My Godness, I look so pale!
Isabelle: It's the flash that went off hun'.
Julia: I think it might be the make up...

Två långa tjejer

Publicerat klockan: 22:26:58 den 2010-10-12

Resten av dagen här jag hängt med den här räkan. Käkat och promenixat är väl det vi har gjort. Väldigt trevligt måste jag säga.

Victoria and Albert Museum part 3

Publicerat klockan: 22:14:18 den 2010-10-12
Hem i historien.

Victoria and Albert Museum part 2

Publicerat klockan: 21:35:53 den 2010-10-12
Interör- och butiksmässigt. Otroligt vackert.

Victoria and Albert Museum part 1

Publicerat klockan: 21:12:08 den 2010-10-12Jag var i sjunde museum-himlen! Inget museum jag varit på tidigare kan toppa detta! Det fanns hur många avdelningar som helst. Fashion-avdelningen hör nog till min favorit. Kläderna är skapade av allt ifrån Christian Lacroix och Coco Chanel, till Alexander McQueen och andra sköna lirare!


Crème de la Crêpe

Publicerat klockan: 20:39:42 den 2010-10-12Inledde dagen med crepésfrukost med den så kallade tjejmaffian. När jag mötte upp dem såg jag ett välbekant ansikte, nämligen Ullis (se de två sista bilderna)! Hon gick i min paralellklass i gymnasiet och var nu och hälsade på en annan paralellklassis till mig. Väldigt random men trevligt, konstaterade vi alla.

Veckan som gått genom Idas kameralins

Publicerat klockan: 00:14:54 den 2010-10-12


Raise your glass

Publicerat klockan: 23:45:49 den 2010-10-11

Signed by MG

Publicerat klockan: 23:29:36 den 2010-10-11


"Change is constant. How we experience change that’s up to us. It can feel like death or it can feel like a second chance at life. If we open our fingers, loosen our grips, go with it, it can feel like pure adrenaline. Like at any moment we can have another chance at life. Like at any moment, we can be born all over again."

- Meredith Grey, Grey’s Anatomy

Hösttankar

Publicerat klockan: 19:23:12 den 2010-10-11

Och tja, så här såg jag ut idag.

Alltså, jag blir som en annan människa när solen skiner! Tidigare har jag aldrig förstått mig på människor som säger att de älskar hösten, vilket beror på att det i princip inte är någon höst i Sverige. Det är sommar, sen blir det vackra löv och lite sol, och helt plötsligt är det mörkt, snorkallt och frost ute. MEN, sedan jag kom till London har jag börjat gilla hösten. Det är lite kyligare ute, solen strålar, det regnar ibland... Det är höst för mig och jag gillart!

Nu måste jag gå och leta upp ett ställe där jag kan tvätta mina kläder. Har inte alls lust och det blir mörkt snart, men det är något som måste göras. Kommer kännas bra efteråt

Mat eller dricka, dricka eller mat

Publicerat klockan: 19:18:21 den 2010-10-11
Efter Golders Green satte jag mig på dubbeldäckaren, högst upp, längst fram och njöt av solen som sken och utsikten i en dryg timma. Hoppade av vid Piccadilly Circus, där jag mötte upp Ida för en fika och kort promenad.

Det är sjukt vad umgänge cirkulerar kring mat här! I princip varenda kort jag tag inkluderar mat eller dricka! Dock är det ju väldigt trevligt umgänge, så man gör det ju gärna ofta. Och inte ska man behöva gå hungrig heller...

Golders Green

Publicerat klockan: 19:02:04 den 2010-10-11

God kväll!

Har ringt lite samtal och sprungit runt i South Kensington på förmiddagen. Runt lunch mötte jag upp Kate och Carmen vid Golders Green och lunchade. Drack ett enormt otrevligt te, sweet ginger hette det. Smakade precis som det låter, superstarkt och sött!

Liverpool Street

Publicerat klockan: 11:06:43 den 2010-10-11

Jag körde på sweet n sour chicken med ris och lemonade - fånigt gott!

Solig söndag i London igår. Riktigt härligt väder, jag höll typ på att kremeras med skjorta på. Och nu snackar vi ändå om oktober!

Var på en visning i Hammersmith sedan gjorde jag lite nödvändig shopping runt Oxford Circus. Eftermiddagen spenderade med med min nyfunna belgiska vän Isabelle i Liverpool Street. De har massa marknader där, mattorg (som ni ser på bilden) med krubb från alla världens hörn, folk som gick omkring i kläder på gränsen mellan galenskap och fashion, Tv-inspelningar - you name it! Riktigt ballt och perfekt söndagschill!

Out in Camden

Publicerat klockan: 12:55:20 den 2010-10-10

Men hallå!

Igår samlades vi som sagt på en pub i Camden och chillade lite. En bartender var svensk, en band riggade för spelning och inredning var ball. Vi stannade lite längre än planerat, så när vi väl kom till klubben Koko var kön hiskeligt lång, så vi skippade det. Olika viljor splittade oss, så några fortsatte vidare, medan vi andra middagade på McDonad's och hade skoj.

Birds in Hyde Park

Publicerat klockan: 18:44:24 den 2010-10-09

Skojigt

Publicerat klockan: 18:00:55 den 2010-10-09


Letade febrilt efter en klänning igår. Den här var en av de två bästa alternativen, lite skojigt sådär. Den var dock alldeles för bred, kändes lite som att jag drunknade i den. Men fin va? :)

Vad tusan?!

Publicerat klockan: 17:37:23 den 2010-10-09


Igår hade jag på mig detta. Är lite stressad. Kom hem för en liten stund sen, ska hinna duscha, laga och äta middag och sedan ta mig till Camden för predrinks. Kommer komma en timme sent, minst. Sedan ska vi till Koko, ett indieställe tydligen. Vad tusan ska man ha på sig då?!

A walk through London

Publicerat klockan: 17:00:28 den 2010-10-09Är klockan redan så mycket?! Kvällen igår blev ganska bra. Vi drog till en nylansering av klubben Embassy, där det sagts att Mr Green och Tinie Tempah skulle spela, men de gjorde det ju inte, så jag blev lite putt. Men hade kul ändå! Stället spelade väldigt varierat, allt från Jennifer Lopez och Britney Spears till Tinie Tempah och Swedish House Mafia. Gräsligt bra blandning!

Ida och jag drog hem till mig och sov. Efter att ha vaknat utvilade gick vi till ett café och hade en riktigt traditionell engelsk frukost. Var verkligen börjat gilla det nu! Vi köpte med oss smoothies bara gjorda på frukt och upptäckte nya gator i London. Satte oss på en bänk i Hyde Park och filosoferade. Mycket trevligt.

Har precis varit och handlat, det känns som världens slöseri med att slösa pengar på mat, finns mycket roligare saker man kan spendera för pengarna! Men äta bör man annars dör man, inte sant?

Just jäklar! Måste springa och betala hyresvärden för ytterligare en vecka här. Sviiinigt dyrt!

Filosofi innan jag pyser

Publicerat klockan: 23:01:04 den 2010-10-08

Livet är upp och ner. Ena sekunden är man glad, andra ledsen. Det är så det är. Jag vet att jag tjatar, men ända sedan jag kom till London har livet känslomässigt varit som ett helt liv ihoppressat på drygt två veckor. Och då ska vi inte ens gå in på vad jag faktiskt har upplevt.

Idag har varit en väldigt bra fredag. Livet kommer fortsätta gå upp och ner, det är jag fullt medveten om. Men just precis nu känns det ganska bra. Jag går omkring och ler utan anledning i princip.

Nu är tanken att jag ska iväg på någon opening av en klubb där Tinie Tempah och Professor Green spelar. Ser fram emot detta. Har satt på mig ett fint linne och ansträngt mig lite extra med sminket. Nu drar jag ut i vimlet! Ha en grym fredagskväll! Och kom ihåg; livet är vad ni gör det till! Love!


Ut genom dörren

Publicerat klockan: 13:41:18 den 2010-10-08


Tjing tjong långkalsonger!

Nu är jag redo att möta dagen! Ska diska först, sedan glider jag ut genom dörren och ut i solskenet!

Och hör ni ni ni, bara för att jag snart varit här i två veckor betyder det INTE att ni ska sluta kommentera! Fortsätt kommentera helt enkelt, I need it! Love.

Lååångsamt

Publicerat klockan: 23:07:36 den 2010-10-07


Bilder från svenska puben igår med Alina, Ida och Izabell.

Herreminge vad internet is running lååångsamt ikväll! Blir riktigt putt! Demonstrerar genom att klappa ihop laptopen och läsa lite Bridget Jones innan jag går och lägger mig.

Details in the fabric

Publicerat klockan: 17:40:41 den 2010-10-07

Style me up

Publicerat klockan: 15:54:29 den 2010-10-07

South Kensington

Publicerat klockan: 15:50:06 den 2010-10-07

Våffelfrukost

Publicerat klockan: 15:38:27 den 2010-10-07

Ciao ciao!

Vilken bra torsdag! Kickade igång dagen med våffelfrukost i South Kensington med Ida, Kate och Isabelle. Hur är vädret hemma? Här kan man sitta ute och fika i skuggan med kofta och inte frysa arslet av sig, underbart! Solen har stålat hela dagen och vi knallade runt, kikade i lite butiker och snicksnackade.

Senare åkte Ida iväg på yoga och Kate hem, så jag och Isabelle (hur coolt är det inte att hon är längre än mig?!) drog till Victoria där vi skrev lite papper och lunchade.

Jag älskar verkligen att det är så lätt att träffa nya människor. De jag hängt med idag har jag bara träffat 2, 3 gånger tidigare. Man märker direkt vilka man trivs med tillsammans och ungefär vilka som är att lita på och inte. Jag som är världens socialaste tönt tycker detta är helt fantastiskt! Sedan är det klart, allt går inte som på en räkmacka här. Det är upp och ner hela tiden och det är jag fullt medveten om. Livet, ni vet.

Superonsdag

Publicerat klockan: 19:29:54 den 2010-10-06

Myströjan åker alltid på när jag kommer hem.

Wow, vilken bra dag jag har haft hitintills! Efter att ha glömt plånboken hemma blev jag tvungen att gå tillbaka. När jagska hoppa på bussen till stationen har mitt åkkort gått ut (?!), så jag måste gå till stationen. På vägen dit smsar jag och lyckas trampa i en hög hundbajs. De rika tanterna och gubbarna i sina fina bilar tittade oförstående på mig när jag svor högt. 

Ganska försenad mötte jag upp Carmen, Ida och Kate. Vi satt flera timmar och pratade på Starbucks, gick behind the scenes på kändisliv och gick igenom kärleksproblem. Tog bussen med Ida och Kate genom London, vilket var väldigt häftigt då man fick en bra inblick på hur staden ser ut, egentligen.

Villade bort mig lite på väg hem, fick hjälp av en äldre dam som synade mig upp och ner. Stirrkärring, tänkte jag. Blev klart överraskad när vi skilts åt och hon ropade "You've got a reeeally nice pair of legs!". Haha!

Nu åker jag och träffar Ida och Izabell på Svenska Kyrkan. Ungdomskväll står på schemat!

Äta bör man annars dör man

Publicerat klockan: 11:48:10 den 2010-10-06


My room is called Oslo

Publicerat klockan: 11:42:57 den 2010-10-06Första morgonen i andra boendet

Publicerat klockan: 11:29:52 den 2010-10-06


God morgon!

Hade svårt att somna igår. Sängen och boendet är nytt, det brukar alltid vara lite knepigt i början. Men jag gillar att ha pentry och badrum i rummet. Rummet är visserligen inte lika fräscht som det föregående, men det här är mer som en lägenhet och det gillar jag.

Läste Bridget Jones och skrattade högt flera gånger. Funderade även på varför man producerar sängar som är drygt 1,70 cm. Jo, det är sant! Mina fötter sticker ut ur sängen. Men jag ligger ändå alltd som en köttbulle när jag sover, så ingen fara på taket.

Äter frukost nu och ska ta en dusch sen. Det blir en liten umgåsdag idag, nice! Gå ut och fånga dagen med er!

Nytt boende

Publicerat klockan: 22:43:08 den 2010-10-05

Tidigare idag.

Tröttare tjej än mig går nog inte att hitta i nuläget. Det är heltokigt vad tunga resväskor kan suga musten ur en. Innan jag ens kommit ur byggnaden till mitt boende i Ealing av jag helt anfådd, varm och trött, så jag tänkte att åka kommunalt nog inte var en så bra idé, så jag tog en taxi. Väl spenderade pengar, jag njöt verkligen när vi susade genom stan!

Resten av dagen har jag lite smått bekantat mig med området - posh säger jag bara! Rummet är helt okej, i stora drag har jag har 3 sängar att välja emellan, badrum och pentry, så jag ska inte klaga.

Nu tar vi och säger god natt så hörs vi imorgon igen!

Hej då Ealing!

Publicerat klockan: 12:14:45 den 2010-10-05Faith is believing in something you don't understand

Publicerat klockan: 12:07:17 den 2010-10-05

Experiment

Publicerat klockan: 12:00:32 den 2010-10-05


Man kan dricka vattnet här direkt ur kranarna, men det smakar det smakar lite väl mycket järn och klor för min smak, så häromdagen var jag lite smart och kokade upp vatten så att den äckliga smaken skulle försvinnna. När det har kokat klart häller jag det direkt över på Vitamin Well-flaskan. Vad händer? Vattnet är så varmt att flaskan som är i plast drar ihop sig och krymper! Innan var den lika stor som cola-flaskan och resultatet har ni ovan. Haha, ganska knäppt va? Tycker den ser ganska gullig ut nu, hehe. Lyckat experiment om jag får säga det själv! Så har ni en flaska som ni tycker tar för stor plats i väskan vet ni vad ni ska göra! ;)

Uppdatering innan sömnen

Publicerat klockan: 00:24:33 den 2010-10-05


Då var jag väl i princip färdigpackad. Ska duscha imorgon, så kan inte riktigt stänga igen väskorna än. Kanske inte någon vits med att duscha med tanke på att jag ska ta mig och mina väskor till andra halvan av London, men jag vill tvätta håret. Det känns lite vemdodigt men samtidigt väldigt skönt att få byta miljö och testa någonting nytt. Imorgon är en ny dag.

God natt!


Ryckigt värre

Publicerat klockan: 19:35:21 den 2010-10-04
Skönt med en promenad, rensa tankarna, gå runt och kika i lite butiker, sitta på en parkbänk och svara på lite sms. Kakor och mjölk är lite ensidigt, så nu tänkte jag göra ett ryck och gå och handla lite middag. Sedan blir det ännu ryckigare, jag kommer pump up the volume och börja packa ihop. Hej och hå, nu kör vi!


Mycket mycket

Publicerat klockan: 15:03:08 den 2010-10-04
Hey darlings!

Då var boende för veckan ut fixat. Vem som helst kan nog bli ganska nervös när man inte vet vart man ska bo den närmsta framtiden, så ni kan nog förstå att jag känner mig lättad.

Ska svara på en del mail, sen går jag ut. Behöver frisk luft och rensa skallen lite. Tänkte promenera ner till centrum och kika i lite butiker, kanske lyxa till det med något från Starbucks, vi får se. Jag känner att jag behöver en paus. Från tankarna kring boende, hur jag ska lyckas packa ner alla mina grejer i resväskorna igen, släpa på dem genom halva London imorgon, bo på ett nytt ställe, alla eventuella intervjuer i veckan... Vi hörs lite senare! Kram

London is a crazy place!

Publicerat klockan: 18:43:22 den 2010-10-03
Okej, den här helgen kan ju inte uttryckas med något annat ord än störd! Faktiskt i både positiv och negativ bemärkelse, mer vill jag inte säga, då blir det för privat. Min blogg är personlig, inte privat. Skillnad där.

Jo tjena att jag inte följde med ut och festade! Med lite alkohol i blodet är det inte alls så svårt att ändra sig. Vi började kalaset i en superfin villa i Queens Park, tog taxi in till klubben Mahiki. Spenderade inte ett enda pund under hela kvällen och då hade ändå grabsen gått all in vad gäller VIP. Ganska sjuk värld, men kul hade jag!

När klubben stängde tog Carmen och jag en taxi hem till mig. Vaknade till världens helvete, mådde så fruktansvärt dåligt. Men efter några timmars chill, dusch och lite mat i magen åkte vi tillbaka till Queens Park där vi varit dagen innan, där killarna var. Vi tittade på massa filmer och tv-serier och käkade middag ihop. Sedan åkte Carmen och hem till henne där vi somnade framför tv:n. Käkade english breakfast och tittade på The Hills. Nu är jag hemma och undrar om helgen verkligen hänt, det känns så himla absurt alltihopa! Mycket att ta in på en gång, but I like it!

Hoppas ni har det bra där hemma! Saknar er ska ni veta! Kärlek,
Julia

Kalas ikväll!

Publicerat klockan: 19:06:15 den 2010-10-01Jag är kalastrött! Hemma igen efter en förvånansvärt bra dag på och omkring Oxford Street. Köpte med mig en stört brittisk lunch (trekantsmacka, läsk och chips) som jag åt i svenska kyrkan. Bläddrade lite i Veckorevyn, åt en kanelbulle... mysigt.

Nu trycker jag i mig nudlar, sedan tänkte jag gubbsova en liten stund. Carmen har lurat med mig på kalas ikväll, så det är lika bra att ta det säkra före det osäkra. Har dock fått ont i halsen och huvudet, så det blir ingen utgång för min del. Ser fram emot att träffa lite nya människor.


Fredag morgon

Publicerat klockan: 11:20:40 den 2010-10-01
Ciao!

Jag har fått nya grannar. Mamma, pappa, barn. Ungen är rätt tyst, en föräldrarna... De stänger inte dörrarna efter sig så det smäller högt varje gång de går igenom dem, de ockuperar toaletten i princip hela tiden och det värsta - de kan inte laga mat. Idag väcktes jag av luften från bränt rostat bröd. Hur kan man misslyckas med det?! Och eftersom ventilationen inte är som den ska här på rummet måste jag väl dras med den luften tills jag drar nästa vecka. Inte okej.

Satt uppe länge igår och pratade med lite vänner och familj, hur underbart som helst. Dock lite för länge kanske. Även om jag har sovit ordentligt så har jag en ordentlig huvudvärk.

Då var ni uppdaterade! Vi får se vad den här dagen har att erbjuda! Puss!

RSS 2.0