Det är nu det är som bäst

Publicerat klockan: 12:56:09 den 2011-07-31


Jag tog ju tåget upp från landet själv för att gå på inbokade middagar och träffa lite folk som jag inte träffat på länge samt ska flytta utomlands igen. Okej, jag ska inte sticka under stol med att det är hundra gånger bekvämare att ha en egen maffig plats, tillgång till internet, toalett och bensträckare (utan att behöva stanna) och inte sitta och mosa ihop sig i baksätet av bilen med två fullvuxna fotbollsspelande bröder.

Den här sommaren har jag kännt mig så himla harmonisk. Sist jag mådde så här var när vi var i paradiset Thailand och levde loppan, och bara av att jämföra med det, så får sommaren en ganska schysst betyg. Det är härligt väder utan tryckande värme, jag vaknar när jag vill, äter en ordentlig frukost och tar mig tid att läsa tidningen och faktiskt uppskatta det.

Igår tog jag med en vinflarra till Ellen. Vilken frihet att kunna gå på systemet, dra iväg när man känner för det, berätta om problem utan att bli dömd. Känna att man har det bra.

För vem av er klarar sig utan frihet och harmoni? Inte jag i alla fall. Det är nu det är som bäst.

Idylliska dagar på landet

Publicerat klockan: 12:47:22 den 2011-07-31





Även om jag bor med familjen och även om halva sommaren har försvunnit med dem i Spanien, så kändes det så jäkla skönt att komma iväg till huset i Skåne och chilla med dem ett par dagar. När man bara lever här och nu, grillar, övningskör, springer i spåret, nattbadar i viken, åker till Kristianstad, handlar mat, läser, spelar spel och har det bra tillsammans. Harmoniska och idylliska dagar. Det är lika fint när solen strålar, som när det är molnigt eller regnar.


London-besök i Kristianstad

Publicerat klockan: 12:32:36 den 2011-07-31

Kajsa-dagar.


Sabina-dagar.

Puman behövde hjälp

Publicerat klockan: 12:29:43 den 2011-07-31


Igår när jag som bäst gjorde mig i ordning för middag hos Ellen, hör jag mitt namn ropas. Det fortsätter, jag följer rösten. Ut på altanen. Bakom den avskiljande väggen mellan grannarnas och vårt hus står min barndomsvän Petra.

"Julia, hjälp mig välja skor." Till svart leopardmönstrad långklänning + nitväska röstade jag på monsterklackarna. Flatsen fick följa med i väskan och invänta hemgången.

Och vilken puma sen! Tjusigare tjej får man leta efter!

Från Paris till Malaga

Publicerat klockan: 01:36:10 den 2011-07-31


Fick detta mms tidigare under middagen. En fining är i Paris och njuter av livet. Vilken utsikt, fick nästan kalla kårar.

Ellen hade slängt ihop en riktigt god middag. Massa vin och en Per som kom alldeles lagom till efterrätten. Han åker till Malaga imorgon bitti med grabbgänget, så det kändes extra fint med lite kvalitétstid.

Hemma från Skåunäh!

Publicerat klockan: 17:26:16 den 2011-07-30


Hemma igen efter ett par dagar i sköna Skåne. Hängde med Kajsa, hennes hund + vänner och Sabina. Familjen kom ner till vårt sommarhus några dagar senare, så jag chillade med dem och träffade lite släkt. Grillade, drack rödvin, tittade för första gången på Solsidan (gilla!), sov ensam med hunden Harry, såg Kronjuvelerna med Bina, inkvarterades i fina hus och lägeheter, hittade en grym skinnjacka i en pastelligt trevlig färg och en krämvit klänning med rosmönster framtill (se bilden).

Något bad blev det inte, men jag njöt för fulla muggar ändå. Tiden stannade liksom upp och jag bara levde här och nu. Väldigt trevligt.

Skönt att vara hemma i Stockholm ändå. Tog tåget upp och kom hem i natt. Gick och köpte finfin frukost imorse och har sedan lattjat runt som en annan hemmafru i trädgården. Känner mig väldigt harmonisk.

Lördagskvällen kommer spenderas hemma hos Ellen. Middag och fyllda vinglas står på schemat. Detta har jag verkligen sett fram emot, så det kommer bli görbra! Tja tja!

I'm on my way

Publicerat klockan: 10:37:21 den 2011-07-24
Wow, det blev sent igår. Allt var typ stängt, så det fanns ingen jäkla sushi. Tiden gick och vi blev vrålhunriga, så varsin ordentlig pizza slutade det med. Sjukt gott det också!
Träffade en annan typ sen. Åkte till vattnet och chillade. Kom hem strax innan ett och insåg att det var lika bra att kirra packningen, så man slapp stressa med det nästa morgon.
Så, nu har jag två väskor packade. Den ena följer med mig till tåget. Åker ner till Kristianstad och umgås med Kajsa ett dygn, sedan sover jag en natt själv på landet. Därefter är det tänkt att familjen ska komma, med mitt andra bagage. På torsdag följer jag med Sabina och tar bort hennes gips (inlinesolycka). Utgång på kvällen, sover hos henne. Sen tar jag tåget hem på fredag kväll. Grymt bra vecka på ingång!
Ta hand om er så länge och njut av att kunna vara utomhus nu när det är sommar!
Une grande bisous.

Middag med barndomsvän

Publicerat klockan: 18:09:30 den 2011-07-23
Nu blir det till att hänga tvätten, packa och fräscha till mig lite. Ikväll blir det middag (sushi!) med en barndomsvän, ser fram emot det så mycket så! Vi har inte setts på... vad kan det vara? 2 år? Hon har bott i Amsterdam och jag i London, så det var varit lite bökigt med hängandet. Ja, så vi har lite att ta igen, haha.
Puss på er så länge!

Imorgon åker jag

Publicerat klockan: 18:06:00 den 2011-07-23
Jag och fina papi.
Stackars lillebror har gått och blivit magsjuk, så familjen åker inte till landet imorgon. Men eftersom jag hade planerat att träffa Kajsa söndag och måndag, eftersom hon drar tillbaka till London och jag inte hinner träffa henne annars, bokades biljetter för mig imorgon. Framme i Kristianstad vid halv sex-snåret, sen blir det hem till henne för middag, massa vin och en sjukt bra kväll! Längtar verkligen!
Nästa dag ska jag ta mig till landet helt själv. Helt ensam i stora gamla huset, glurp. Och tekniska frågor som hur ska jag ta mig till mataffären utan bil? Men fasen, klarade jag av att bygga upp värsta livet i London från ingenting klarar jag detta galant. Det ska faktiskt bli lite kul. Allt löser sig.

Förresten, pappa var så otroligt snäll och bokade mina biljetter medan jag var ute och svängde idag. Kommer hem, visar honom biljetterna som jag skrivit ut när jag var förbi på stationen. Han kikar på dem och ler nöjt.
Pappa: Titta, jag satte dig i salongen vid fönstret, det blir väl bra? Det fanns handikapp och tyst kupé också, men där går det ju inte att sätta dig.
Jag: Vad då, för att jag pratar för mycket? Varför satte du mig inte bara i handikappkupén för?
Pappa: Det fanns inte plats kvar.
Love you too daddy.

Djurgårdsbrunn

Publicerat klockan: 17:41:26 den 2011-07-23
Den här fjanten har jag hängt med idag. Tog en långpromenad runt Djurgården, med paus vid Djurgårdsbrunn, som ni ser på bilden. Underbart att vädret slog om helt, säger då det, svensk sommar är fab!

Fruktansvärt

Publicerat klockan: 10:51:30 den 2011-07-23
Minst 84 döda på ön Utöya. Gärningsmannen misstänks även för bombdådet i regeringsparlamentet i Oslo, där 7 minst sju dog.
Det är fruktansvärt vad som har hänt i Norge. Igår, minuten efter det hänt kom vår granne och frågade om vi hört vad som hänt i Norge. Själv hade jag ingen aning. Innan jag gick och la mig var det sagt att 16 personer var döda. När jag vaknade imorse hade det eskalerat till 84. 84 personer döda. Och då är det ändå inte en slutgiltig siffra man landat på.
Krig och konflikter pågår i hela världen, men Skandinavien håller sig ändå på mattan och är inte särskilt delaktiga med trupper och så vidare, så en katastrof som denna är ofattbar. Det händer liksom inte. I vårt grannland. Jag har en klump i magen och lider verkligen med alla drabbade. Skickar dem alla stärkande tankar jag kan.
Vill du ha senaste infon om detta, använd den här länken.
Om du känner att du vill prata med någon utomstående, klicka här.

Words from the Secret

Publicerat klockan: 00:04:10 den 2011-07-23
Om du är emot krig, var för fred istället. Om du är emot hunger, var istället för att människor ska ha mer än tillräckligt att äta. Om du är emot en särskilt politiker, var istället för hans eller hennes motståndare. Ofta blir det så att val slutar till fördel för den som medborgarna egentligen är emot, eftersom han får all energi och all uppmärksamhet.
- Hale Dwoskin
Istället för att koncentrera dig på världens problem, ägna din kraft och uppmärksamhet åt tillit, kärlek, överflöd, utbildning och fred.
- Rhona Byrne

Spread the feeling

Publicerat klockan: 23:02:35 den 2011-07-22
Vilken underbar dag och vilket överraskande fantastiskt väder vi haft idag! Dessutom är jag omgiven av så fina människor i mitt liv som får mig att må bra. En tumregel jag har börjat köra med på senare dar, är, att efter ha träffat en vän ska jag känna mig glad, inspirerad och längta till nästa gång man ses. Vad är annars vitsen med att ha vänner? Självklart ska man finnas där för varandra i vått och torrt, men jag kan faktiskt tycka att man visst kan få någonting ut av att umgås med någon som har det lite svårt för stunden och vill ha tips och råd, och vice versa. Bara att få finnas där eller för den personen att finnas där kan vara minst lika viktigt som att ha kul ihop. Sharing is caring brukar man ju säga. Dela med och motgång, då växer man som människa.
Träffade fröknarna på fotona ovan ikväll. Vilken superenergi jag fick! Hoppas ni hade lika trevligt som jag! Puss!

Work out

Publicerat klockan: 18:19:50 den 2011-07-22
Kör ett pass ska ni få känna på träningsvärk dagen efter!
Medan jag låg i solen, läste i den otroligt tråkiga körkortsboken och svettades tänkte jag att jag lika gärna kunde köra lite styrketräning och svettas samtidigt. De här övningarna har jag alltid med mig, så himla enkla och man behöver varken gymkort eller massa grejer för att kunna utöva dem. Kroppen skakar fortfarande lite halvt.
Har fått superbra pepp och insett att min kondition ligger på minus. Dessutom så känner jag mig inte tipptopp, så jag tänkte ta itu med det här med träningen. Känns superbra nu! Lite jobbigt att jag fortfarande eftersvettas. Måste göra mig i ordning. Ska in till staden och after worka lite. Inte för att jag har workat så mycket idag, det skulle vara work out i sånt fall, men ni fattar poängen.

That's where you'll find me

Publicerat klockan: 13:44:49 den 2011-07-22
Nu ska det egentligen bil-kollas (igenigenigenigen), men jag orkar faktiskt inte. Någon måtta måste det väl finnas på hur många bilar man kan kolla på? Dessutom sov jag så få timmar i natt, så bokläsning, musik och lunch i bikinin ute i solen låter hundra gånger mer lockade.

Nästa resa!

Publicerat klockan: 13:35:40 den 2011-07-22
Nyårsafton på the Mansion med Kajsa.
Invigning av klubben Maya med Sabina.
På söndag åker jag till landet i Skåne. Om jag åker tåg eller med familjen får tiden utvisa. Kristianstad ligger inte alls långt ifrån och där bor två pinglor vid namn Kajsa och Sabina. Ni som hängde med mig och bloggen när jag bodde i London minns kanske dessa två otroligt fina tjejer?
Dem ska jag i alla fall träffa, och jag är så glad att jag riskerar att spricka! Har inte träffat dem på flera månader, så det till att catcha upp.

Bilder från Spanien!

Publicerat klockan: 13:27:17 den 2011-07-22
Nu kom hem hel drös med semesterbilder här. Det dröjde en liten stund, av den enkla anledningen att jag tycker det är så jäkla tråkigt att sålla ut de "bästa" bilderna och få dem att tala för alla minnen. Lite knepigt det där, men jag tycker i alla fall att jag lyckades bra.
Vi hyrde bil och var uppe i bergen och härjade, åkte apelsinexpressen, besökte små pittoreska byar, kollade in gallerier, åt otroligt god mat och dricka på det, shopping i Palma, flamencodans, njöt av det salta Medelhavet, utsikten, värmen, solen, vakna när man vill, gå och lägga sig när man vill. Göra allt precis som man vill, för det är det man gör på semester. Underbart.
Glömde min nya ring (första bilden i inlägget) på hotellet när vi skulle åka hem och flygbolaget skickade min resväska till England istället för Stockholm, så jag fick den fyra dagar senare. Det är det enda negativa jag kan komma på med hela resan, och då kan ni kanske tänka er att jag hade det ganska bra de där två veckorna i Spanien. ;)

Motsatsen till LWD...

Publicerat klockan: 13:04:31 den 2011-07-22
... (Little White Dress) - LBD!

Kvällens plan

Publicerat klockan: 17:58:06 den 2011-07-21

Polariod

Publicerat klockan: 13:25:00 den 2011-07-21


Jag älskar polariod-kameror. Det är något med dem som känns så himla äkta, retro och direkt med dem. En bild som ploppar ut på en gång, varken kan tas om eller redigeras. Möjligen en onödig pryl att ha, men ni får hålla med om ett de är balla?

Nu ska det satsas!

Publicerat klockan: 13:21:13 den 2011-07-21

Yesterday, with love

Publicerat klockan: 13:19:57 den 2011-07-21

Bonne nuit

Publicerat klockan: 23:36:45 den 2011-07-20

Invigning

Publicerat klockan: 19:33:24 den 2011-07-20


Moster är här med hund. Nya, stora, fina grillen ska invigas. Dags för mig att slänga ihop en grym sallad, det är jag bra på. Massvis med hallon, jordgubbar och äkta vaniljglass till efterrätt. Älska svensk sommar!

Vroom!

Publicerat klockan: 16:20:07 den 2011-07-20



Vi har varit och kollat på bil idag (igen). På BMW var jag tvungen att dra efter andan när jag såg exakt en likadan vit cab som jag hade drömt att jag susade runt i, några veckor tidigare. Skulle dessutom provsitta X5:an, men då slinker en fräsch medelålders kvinna med schysst klädstil förbi och ropar till en av säljarna "Jag behöver en ny bil. Nu!" Som hon skulle ha en just precis nu, som om hon var ute och shoppade skor liksom. Tefatsögon och gapande haka svarade jag med. Kan folk verkligen göra så?

Lutar i alla fall mot en Ford S-Max eller Honda CR-V. Skulle vara fett ballt om vi slog till på en innan vi åker till landet.

I AM SOMEBODY

Publicerat klockan: 16:08:19 den 2011-07-20


Be who you wanna be.

Go where you wanna go.

Love who you wanna love.

Period.

Dresses are art

Publicerat klockan: 00:18:13 den 2011-07-20



'




Här har jag lite olika blåsor som fröken Emma Watson, aka Hermione Granger, spatserade runt i under pr-turnén för Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Mina favoriter består av en salig blandning mellan Oscar de la Renta, Marchesa, Raphael Lopez för Atelier Mayer, Elie Saab Haute Couture och Balmain. Som små drömmar, de är riktiga konstverk!

Dubbelt rådigg

Publicerat klockan: 21:24:37 den 2011-07-19

Rådiggade Lill-Larssons detaljer idag.

Dagens låt länkar jag här. Måste även tillägga, beatet till denna går inte av för hackor. Asball!

Freedom by the cliffs

Publicerat klockan: 21:16:07 den 2011-07-19





Mycket riktigt, det blev lite klippbesök idag. Vi låg där och njöt av vädret, lunchen, friheten och varandras sällskap. Susade förbi i bilen och kände vinden blåsa genom de nerdragna fönsterrutorna, träffa våra ansikten och rufsade om våra frisyrer. Dagar som dessa är fina, sommaren i Sverige går inte av för hackor.

Nu börjar slutet

Publicerat klockan: 20:05:29 den 2011-07-19


Igår såg jag, pappa och John den åttonde och sista Harry Potter flmen; Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Hej och hå vad jag lipade, så himla bra avslut, grand finalé x4. Den slutade precis så som jag ville att den skulle sluta, men jag kan inte låta bli att tycka att det hela är lite bittersött. Jag har liksom växt upp med Harry Potter, läst alla böcker, både på engelska och svenska, flertalet gånger samt tittat på filmerna fler gånger än vad jag kan räkna på fingrarna. Och nu... nu blir det inga fler filmer. När den sista boken kom ut tyckte jag det förtås var lite jobbigt, men inte lika jobbigt som nu, för då hade jag ju fortfarande några filmer att se fram emot. Nu är det liksom slut. The end is here...

Och förresten, för er som undrar om den är värd att se på bio svarar jag: Ja, för helvete!

Malaga har fått finfina gäster

Publicerat klockan: 19:59:07 den 2011-07-19

Jag må vara brun nu, men jag lovar er att Jenny kommer ha gått om mig i brunhet när hon kommer hem igen.

Nu har min lilla räka/gurka (kärt barn har många namn) landat på Malaga med sin pojkvän. Igår var sista gången jag såg henne på tio dagar. Saknar dig banne mig redan!

Har du varit ute och rest lite, väskan?

Publicerat klockan: 19:53:16 den 2011-07-19


Min resväska har varit ute och rest - utan mig.

En annan sak jag har fått tampas med är att flygbolaget slarvade bort mitt bagage när vi skulle resa hem från Palma. När vi landade på Arlanda väntade jag tålmodigt på min resväska. När de sista resväskorna rullat ut och in på bandet flertalet gånger började jag ana ugglor i mossen. Gick och anmälde min väska försvunnen och fick hjälp av en väldigt trevlig herre, som dessutom visade sig känna min pappa när han knallade förbi.

Dagen efter ringde de och sa att de hittat väskan - i England. Porthsmouth för att vara lite mer precis. Fick besked om att väskan förmodligen skulle dyka upp senare samma kväll eller nästa morgon. Fick samtal 07:48 imorse (två dagar senare alltså), då se sa att väskan skulle komma idag mellan 13-16. Den dök upp vid min dörr 16:15 och jag ville nästan krama den välkommen hem. Nöjde mig med att säga "Har du varit ute och rest lite, väskan?"


Yes!

Publicerat klockan: 18:59:11 den 2011-07-19


Jag har en hel del att stå i just nu. Drar en halv lättnadens suck för att jag äntligen tagit itu med en snarligen omöjlig uppgift med min engelska bank. Ett brev och tre bifogade dokument och jag vill bara hoppa runt och skrika "yes!" Sedan känns det otroligt tillfredställande att brevet blev så grymt formulerat. Jag använder ord som brittiska akademiker diggar. Riktigt egoboost att känna, och framför, veta att man kan.

Nu springer jag och kirrar diverse frimärken. Har post som ska till alla möjliga ställen i världen. Det är vad som får mig att dra den andra halvan av lättnadens suck. Hur ofta glömmer man inte och går förbi alla de där kuverten som man ska skicka iväg och kommer på när man är långt hemifrån? Därför känns det som en feting till seger att jag nu hoppar i flatsen och drar iväg och postar skiten! Yes!

Stråhatt på huvudet

Publicerat klockan: 11:39:01 den 2011-07-19


Nu har jag guidat Mathilda som har varit och golfat och nu är på väg hit (fröken villade bort sig, hehe). Bikinin är på plats och några tygtrasor likaså. Blir nog lite chill vid några klippor kan jag tänka mig. Ciao!

Tre unga demonstranter

Publicerat klockan: 13:22:44 den 2011-07-17




Ibland tycker vi syskon lilla mamma är lite jobbig som trycker upp kameran i nosen på en vart man än går, och att man dessutom ska titta in i linsen och, hör och häpna, le. Så i i parken nedanför den antika kyrka i Valldemossa demonstrerade vi lite. Titta åt alla håll och kanter - men inte in i kameran.

Och nu när jag ser bilderna uppradade efter varandra, vilken udda slump att vi alla hade blå färg på tröjorna.

En väldigt trevlig örfil

Publicerat klockan: 11:11:26 den 2011-07-17


Den här utsikten vaknade jag till varje morgon i två veckors tid. Fantastiskt vackert! Jag kunde ta en liten siesta på rummet och nästan glömma bort var jag var någonstans, men så fort man gick ut på balkongen fick man denna vy som en väldigt trevlig örfil.

Yachter, fina båtar, Medelhavet i olika blåa nyanser, stranden, gröna träd, vackra vita byggnader, se över till andra sidan bukten, nöjesfältet på andra sidan, värmen...

Älskling, jag är hemma!

Publicerat klockan: 00:02:39 den 2011-07-17

Tidigare idag.

Mina damer och herrar och barn: jag är hemma! Har haft två fantastiska veckors semester i Spanien med familjen. Bilder och storys kommer senare. Stay tuned!

Forsta veckan i Spanien

Publicerat klockan: 18:51:54 den 2011-07-09
Hola!

Forsta veckan i Spanien avklarad. Vi har det grymt bra har borta. Solar, badar,dricker sangria och ater paella. Ska hyra cykel och bil snart, ska bli grymt kul att aka runt och se mer av on. Nej, vet ni vad! Fortsatt ha det bra vart ni an ar i varlden sa ska jag ta och fortsatta njuta av min semester! Tillbaka om en vecka! Ciao ciao!

Ses om 2 veckor!

Publicerat klockan: 21:38:31 den 2011-07-01


Spanien 2-16 juli! Ska ta mycket foton och njuta av familjen, landet, maten och livet! See you later skaters!

TGIF

Publicerat klockan: 21:35:14 den 2011-07-01

Let's go brothers!

Lyckades bli riktigt dålig. Låg däckad hela gårdagen. Har inget mer kul att skriva om det, så nu skriver jag inget mer.

Jenny och jag blev bjudna på världens finaste lunch av mamma idag. Vi satt på baksidan och njöt av varandras sällskap. Fick lite huvudmassage också, kan det bli bättre? Vinkade av henne när hon rullade iväg i bilen. Tecken på att vi börjar bli vuxna, folk tar körkort, flyttar hemifrån och har sig. Häftigt, men knappt man hänger med.

Bröderna kom hem från sin shoppingrunda och visade stolt upp vad de investerat i. De kommer vara så stiliga i sina outfits i Spanien, så! Japp, för vi drar till Spanien med hela familjen om endast några timmar, underbart!

RSS 2.0