Your future is written in pencil

Publicerat klockan: 12:24:33 den 2011-04-30


Seriöst. Om mindre än en månad kommer mitt liv ha totalt vänts upp och ner. Jag har sagt upp mig från Banana Republic, jag har betalt min sista hyra och låtit min länk till landlorden veta att jag drar snart. Jag har lite smått börjat meddela alla underbara kollegor på jobbet att det börjar dra ihop sig. Mamma har precis bokat resa hit. De sista dagarna kommer vi spendera ihop, plus att hon hjälper mig ha hem en del bagage.

Jag flyttar tillbaka till Sverige. Fråga mig inte hur länge, för det vet jag inte själv. Förhoppningsvis läsa någon av sommarkurserna jag ansökt till, hänga med mina makalösa vänner, dra till Spanien med familjen 2 veckor, fira alla studentare, börja spara till Australien i oktober, jobba, hälsa på med jämna mellanrum i London, kanske inse någonting nytt med mig själv och växa som människa. Mycket kan och kommer att hända. Det här är bara början på något nytt. Ena sekunden känner jag mig säker och nöjd med mitt beslut, i nästa vill jag bara kasta mig på glovet, banka med knytnävarna och skrika "varför ska det vara så svårt?!" rakt ut. Det är väl detta som är lite tjusningen med livet. Man vet aldrig. Your future is written in pencil.

Skohimlen

Publicerat klockan: 12:16:13 den 2011-04-30

1q3acg.jpg

Nya keds som sitter bra på foten. Blommorna på de svarta ballerinorna som Alberto råkade kicka av en drunken kväll är ersatta, Jimmy Choo liknelser för £130, dubbel uppsättning av gladiatorsandaler och ett par färgklickar till loafers. CHECK CHECK CHECK CHECK CHECK.


En sann historia

Publicerat klockan: 12:09:31 den 2011-04-30
Igår stod jag bakom kassan. Emhdad kommer, kramar och ger mig en puss (vänskaplig, mina vänner, så inbilla er ingenting ;)). Viskar "Why didn't you tell me you resigned?". Medan jag hänger ett par skjortor på trägalgar, står vi och pratar lite lågmält. En medelålders man, med en enorm mage, rosa piké och grekiskt ursprung, kommer fram, lutar sig mot disken, glor på mig och ler. Jag ignorerar först, sen vänder jag mig om och frågar om jag kan hjälpa honom med någonting. "No. I'm just watching you. I'm learning." "Okeeeyyy" svarar jag frågande och nästan höjer på ögonbrynen. London är en väldigt annorlunda stad jämfört med Stockholm. Det händer dagligen att jag får handskas med slibbiga manliga kunder.

Kunden fortsätter glo någon minut till. Han säger "you're really good at that" ler sitt bästa leende och pekar på skjortorna. Sedan går han därifrån. Han kommer tillbaka när Emhdad har gått och börjar prata. Hans namn var Demitris, så jag gissade att han var från Grekland. Han blev väldigt imponerad och hämtade sina vänner, tvingade dem att säga sina namn och så skulle jag gissa vart dem kom ifrån. Han bodde på Jamaica (jag gissar att han var knarkkung eller ägde diverse hotell) och att döma av utseendet gissade jag att de två unga, modellånga, snygga tjejerna som han hade i släptåg kom därifrån. De såg inte särskilt roade ut. Han fortsätter prata med mig, om hur bra jag skulle passa in på Jamaica med min otroliga costumer service ("I mean, as soon as I saw you, I was drawn to you and the way you fixed those shirts."). Då kommer min Kola, min lilla muskelknutte till kollega fram till mig, lägger armen om min midja och säger ilsket "You keep your hands off of her mister!" Jag gapar, men inombords skriker jag tacktacktack och lutar mig mot honom som tack för hans heroiska beskyddarinsatser. Demitris drar någon nödlögn om att han är gay och säger att vi är ett fint par. Vi förklarar att vi inte är det, men Kola förtydligar ändå, nu på ett lite mer vänskapligt sätt, att han ska hålla sig borta från mig.

Det visade sig att Kola hade slutat för dagen, så innan han drog, gick han till Alberto och sa att han skulle hålla ett öga på situationen. Det slutar med att Alberto tar grekens nummer och bestämmer sig för att mötas upp senare under kvällen. Innan Demitris går kommer han fram till mig, förklarar att han är för blyg för att be om mitt nummer, men Alberto och dem skulle träffas på kvällen och det vore skamligt att inte bjuda med mig. Restaurang i Knightsbridge, mitt emot Harrod's (= snorigt dyrt). "See you later tonight" vinkar han. "See ya" hasplar jag ur mig och bara står och gapar. Bestämmer med Alberto, Larvi och Mickael att vi ska åka dit efter jobbet trots allt.

Äventyrslusten inom mig var väckt. Jag fullkomligen älskar när spontana grejer som detta händer. Men lite knivig situation. Pratade med Matt, Kola och Ryan efter jobbet och de fick mig att ändra mig. Det må låta egoistiskt, men ingen hade kommit in eller fått någonting gratis om inte jag kommit. Fine om jag tog med mig mina tre livvakter, men med snygga tjejer som distraherar, om jag skulle gå på toan själv... Ni fattar själva. Våldtäckt, kidnappning, you name it. Snubben ville bara en sak, enligt M, K och R. Kanske var jag lite för försiktig, kanske var det en schysst lirare trots allt, men i det läget är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Sättet han agerade på jobbet var inte helt rent och jag tror inte han spelade efter regler i fair play. Grabbarna jag skulle gå med blev fett lacka och jag undrar hur dagen kommer arta sig på jobbet. Men som Ryan sa "get a free night for putting you in danger?" Dem får säga vad dem vill, jag tog rätt beslut.

Lawfully wedded

Publicerat klockan: 01:32:52 den 2011-04-30
Just married! HRH Princess Catherine emerges from Westminster Abbey, wearing an Alexander McQueen dress, holding hands with her new husband Prince William

Take a look at this.
Eller läs/se bilder här.

På jakt efter...

Publicerat klockan: 12:21:52 den 2011-04-28


Ser ni den gula klänningen som hänger till vänster på bilden ovan? 100% silke. Den sitter som en smäck och färgen är helt otrolig. På lördag har alla som jobbar på min avdelning blivit tillsagda att bära färg, på beordran av våra managers. SPring/summer is here.

Ska ut på skojakt. Efter 2 månader med trasiga hälar som vägrar läka på grund av att jag använder skor som ger mig skoskav, har Sophie beordrat mig att köpa nya. Classic flats and pretty sandals. Beige och/eller svart är mitt mål, samt någonting som passar till min gula klänning. Let's do this!

Bar Rafaeli

Publicerat klockan: 12:08:15 den 2011-04-28


Varje morgon till och från jobbet, möts jag av Bar Rafaelis senaste modellsamarbete med underklädesmärket Passionata på väg uppför rulltrapporna i Oxford Circus tunnelbanestation. Vilken kropp! Vilket ansikte! Vilken människa! Gisele Bündchen har alltid legat på förstaplats över vackraste-kvinnan-i-världens listan, men idag tror jag visst hon trillade ner på plats på. Rafaeli har mer kurvor, ser mer kvinnlig, normal, sexig och mystisk ut. Andra förslag?

Muchas gracias

Publicerat klockan: 00:30:15 den 2011-04-27


Regent Park i söndags.

Ibland kan allt kännas himla tungt och jobbigt. Man känner sig ensam och oförstådd. Rädd och ledsen. Som att allt går emot en och att ingenting fungerar. I sådana stunder behöver man omge sig av kärlek. Vänner, mina vänner. Friends are the family we choose ourselfs. Just nu får jag faktiskt ta tillfället i akt och säga ett megafett tack till Jennifer, Mathilda, Matthew och Andreas. Egentligen har ni väl inte gjort någonting speciellt, ni är bara er själva. Det är det jag tackar för.  

Nu är väl inte allt så bedrövligt som det kanske låter. Det känns bara lite tungt. Jag står i universums största vägskäl och funderar på om jag verkligen gör rätt som svänger till vänster. Nåja, det ordnar sig. Everything happens for a reason.


Best Sunday ever!

Publicerat klockan: 02:22:34 den 2011-04-26
Lite bilder fran parken. Sa fort Ida far tid over laddar hon forhoppningsvis upp lite bilder av oss pa sin blogg, sa ni far se dem med. Viiiiiiiiiiisst Ida?
Alltsa, det har ar nog basta sondagen jag nagonsin upplevt! Sa okonstlad, naturlig, chillaxed och avslappnad! Steg upp tidigt for att gora St Pauls Cathedral med Ida. Panyttfodd kristen, eller vad sager vi Iddish? Jag kom uppkladd i langklanning. Sophie hade namligen tjatat pa mig kvallen innan och samma morgon. "What are you gonna wear for church? You don't know? Well, you kind of have to dress up Julia. You have to dress up for Sunday church." Fick bade hora att jag sag ut som en angel och grekisk gudinna. Kande mig nastan lite sa ocksa.
Katedralen var otroligt maffig och imponerande. Vi fick finfina platser, jag grinade lite och tankte pa mormor, lyssnade noga och skummade igenom texterna, spanade in byggnaden interiormassigt. En prast berattade en riktigt inspirerande historia, men sammanfattningen "Do not be afraid" som traffade bade mig och Ida rakt in i hjartat.
Efterat gled vi in pa Shakespeare Globe och hamnade slutligen utanfor en pub med varsin glass i solen och pratade framtiden. Tog tuben till Regent Park Station och hade en helt fantsatisk fortsatt dag i parken. Underbart. Vi solade, snackade, kastade boll med andras hundar, lanade en fotboll av ett gang fransman och spelade fotboll/basket i nagra timmar. Fick min rygg knack pa flera stallen. Krack-krack-krack. Krack-krack.
Nar solen sedan lange gatt ner tog Alberto sin motorcykel till Piccadilly Circus. Pizza Hut arades med var narvaro. Allt som allt den roligaste och mest harmoniska dagen pa jag vet inte hur lange. Puss och god natt.

Lediga lördag

Publicerat klockan: 23:18:19 den 2011-04-23










Vi har haft en riktigt bra dag. Nära till tårar på Barclays. Citroner, bananer, vindruvor, mandariner, auberginer, tomater från marknad. Äggmackor, diet coke, jordgubbar och lollipops fick bli vår proviant i parken. Solen visade sig från sin bästa sida hela fantastiska dagen. Vi skrev och pratade. Universums sötaste hundvalp kutade fram på ostadiga ben och klättrade på mig. Han fullkomligen avgudade mig, och jag honom. Har rivmärken över hela magen, men det var det värt.

Under kvällen ställdes vädret om totalt. Vi har njutit av regnet som smattrat mot fönsterrutorna, den fantastiska middagen som knåpades ihop och What Happens in Vegas.

Imorgon är det en totalt röd dag. Inte en enda butik har öppet, inte ens Banana Republic. För min del betyder det magnifika St Pauls Cathedral med Ida, sedan parkhäng resten av dagen med kollegor. Bra och ledig söndag. Precis som det ska vara.

Will & Kate

Publicerat klockan: 22:40:51 den 2011-04-23

Fint par.

God kväll på er!

Denna helgen är det påsk och nästa helg firar ni Valborgsmässoafton. Har ingen aning om det är någon av de 40.000 svenskar som bor här som firar det, det gör mig detsamma. Kommer ha andra saker att tänka på. Nummer ett: jobb. Nummer två: William och Kate blir äkta makar. Vilket ståhej det blivit. Typ halva världen turistar loss här, maffiga flaggor har satts upp längsmed hela Regent Street, i varje butik hittar man kaffekoppar med bilder på de lyckliga tu. Tidningarna vakar över dem som hakar. "Kate shoppingdag nummer 2 på King's Road". Det lustiga är att i princip all publicitet handlar om Kate. Eller vad de gjort tillsammans. Inte enbart William. Kate/ Kate och Will. Punkt.

När Victoria och Daniel gifte sig förra året var jag på semester i USA. Kommer ihåg att Jennifer och jag pinnade tillbaka till lägenheten från en dag på stranden, tidigare än alla andra, för att få en glimt av bröllopsscenerna. När Daniel höll sitt tal till Victoria satt vi båda framför laptopen och grinade (Stockholmskt "grina", inte den skånska varianten där man garvar). Trots att jag var lite bitter över att jag inte var i Stockholm just då kändes det lite bättre när nära och kära hörde av sig och gav mig grova uppdateringar. Nu är jag där det händer. Yes! Det känns lite ballt faktiskt, att jag kommer vara i staden med stort d. Det är på fredag det händer, folks. Stay tuned.

Hello beautiful sun!

Publicerat klockan: 12:13:07 den 2011-04-23




Sådär! Då börjar vi bli klara här för en dag i parken! Så härligt väder ute! Bruno Mars "Just the Way You Are" går på repeat här. Haffade den gula toppen från S. Brillor på, keds yes... I'm ready to roll. Njuta av nuet och tänka att om en vecka är det bättre. Cheers to the freaking weekend, I drink to that, yeahie yeah-a!

Glad påsk

Publicerat klockan: 11:03:34 den 2011-04-23


Vill önska er alla en riktigt glad påsk! Oavsett ålder hoppas jag att ni alla får leta påskägg och käka en stor middag ihop! Kramar, kalas och skratt. Inse att det viktigaste är att vara med dem man älskar och visa det. Säg det. GLAD PÅSK!

(Btw, googlade "happy easter" och den här bilden poppade upp. Wtf liksom?!)

Vi slocknade

Publicerat klockan: 10:54:59 den 2011-04-23


God morgon!

När Sophie kom hem sent efter jobbet igår satt vi, i vanlig ordning, på mitt rum och pratade om allt som hänt under dagen. Alltid när någon av oss har en historia värt att berätta, brukar vi säga "I have a story to tell you" när vi går förbi varandra på jobbet. På det sättet kommer alltid den ena ihåg om den andra skulle glömma.

Vi tände ljus och la oss raklånga i sängen och stirrade upp i taket. Till slut låg jag och blundade och hon gäspade mellan varannan mening. "Who's blowing the candles out?" frågade hon. Jag samlade den sista uns energi jag hade kvar, blåste ut ljusen och slängde mig i sängen. Sen somnade vi.

Idag är det strålande vackert väder. Vi har just druckit té (det finns inte så mycket annat att välja på). När Sophie skypat klart med sin familj sträcker vi nog ut oss i parken och njuter av att vara lediga. På en lördag. Have a good weekend! Xxx,

Julia

Let it be over with

Publicerat klockan: 22:25:54 den 2011-04-22

En trött och osminkad tjej i St James Park i onsdags.

Ursäkta om jag skriver väldigt kryptiskt, men för bövelen vad tufft allt är just nu. Mycket har gåtts igenom de senaste veckorna. Jag är exhausted. Nästa vecka kommer många saker ha lösts, inte allt, men ändå en liten bit på vägen. Längtar tills dess. Vill bara att allt ska vara över. Konflikter ska vara lösta, diskussioner tagits, papper inlämnade, biljetter bokade, stora beslut fattade. Jag vill att någon vågar. Jag vill inte vara så rädd för att inte veta vad som kommer hända. Om en månad kommer mitt liv ha förändrats radikalt. Fantastiskt underbart samtidigt som jag bara vill gråta och gömma mig i ett hörn.  

Future focus in St James Park

Publicerat klockan: 13:02:36 den 2011-04-21



23 grader celcius i London. Tunna vita moln sträcker ut sig över hilmen och ger någolunda svalka. Jag hoppar återigen i mina shorts och och beger mig till St James Park för lite relaxation. Efter att ha gjort Lauren Conrad collaget och blivit inspirerad till tusen insåg jag att jag den senaste tiden varit väldigt uppslukad i det kaotiska nuet och allt drama det inneburit, att jag nästan glömt bort att blicka framåt och tänka på vad jag vill och vad framtiden kan ha in store för mig. Tar med mig block och penna för att bena ut vad jag glömt.

Ha en fantastisk dag! Hoppas ni har lika underbart väder som oss Londonbor. Puss och kram,
J.


Min stilinspiration just nu

Publicerat klockan: 12:08:12 den 2011-04-21

Inspirerande kvinnor

Publicerat klockan: 21:58:14 den 2011-04-20

Lauren Conrad


Emma Watson


Ashley Tisdale


Isabella Löwengrip


Carolina Gynning


Sofi Fahrman

Varma London

Publicerat klockan: 20:02:24 den 2011-04-20


Men hörrni!

Gissa vem som trippade iväg i nya shorts, ballerinas, tee och tunn kavaj till St James Park och chillade med Ida och Caroline idag? Moi! Trots att jag höll på att förgås när jag knallade ner från Piccadilly Circus till parken, men tänkte medlidsamt på alla stackars kostymnissar som passerade mig, så jag höll kavajen på. Det är otroligt varmt och vackert i London just nu.

you ok ms perculiar?

Publicerat klockan: 23:27:01 den 2011-04-19

Men herre min gas! Det ha toppar nog en av de samsta dagarna nagonsin! Efter allt som hant under dagen maste nog gradden pa moset vara nar bankomaten svalde mitt kort. 'Screen shutting down'. Det kandes for javla overkligt och for mycket, sa jag borjade garva. Folk glodde nar de passerade. Jag brydde mig inte. Skont att komma hem till en skitorolig Sophie som fragar om jag vill ha te, socker i det, ris? Ta en dusch och sen, beratta fran borjan.

Massvis med ljus ar tanda i mitt rum. Nu kor vi. Efter 7 dagar jobbade i strack ar jag antligen ledig imorgon. Aven om grabbarna pa min avdelning ar helt underbara, ska det bli skont att chilla i det underbara vadret i bara shorts, utan dem. I nagon park, med nagon bok, med nagon. Dags att beratta hela dagen i detaljer for syster Sophie, sen slappa allt och bara vara ledig. Glad pask!


Hundskall

Publicerat klockan: 22:21:59 den 2011-04-15



På tal om bilden ovan... Min supervisor säger att man ska vara försiktig med ta klappa mopsar på bakhuvudet för hårt, för deras ögon kan ploppa ut, och då måste man trycka in dem igen. Allt detta tjafs för att jag ska få kalla fötter för att skaffa hund! Jag säger då det!

Men alltså, det här är ju helt sinnes! Byrackorna runt omkring kan ju inte hålla snattran! 5 olika hundar har jag räknat till skäller oavbrutet. Vad är det för fel på dem? Eller, frågan lyder väl snarare, vad är det för fel på deras ägare som låter detta fortgå? Störs dem inte? Älskar hundar, men det är ju någonting som inte stämmer när de skäller non stop. Vill de bli insläppta, tänker jag. Mat? Sällskap? Motion? Sånglektion?

Han sa...

Publicerat klockan: 22:11:25 den 2011-04-15

Trött kis.

Kund: You're always here, aren't you?
Jag: Yeah, pretty much.
Kund: But not 7 days a week, I hope?
Jag: Nah, more like 5.
K: Glad to hear.
J: Mm. Did you find everything alright?
K: Yeah, like usual. A college of yours helped me get sizes. To be honest, I never get disappointed walking into this store. Your costumer service is really good.

Alltså! Dagens citat va! Pang på och rakt in i hjärtat!

Fab day

Publicerat klockan: 09:47:42 den 2011-04-15


Ville bara säga hej igen. Så himlans glad att internet funkar igen! :D

Ha en superdag! Omge er av människor som ger er positiv energi och gör saker som förbättrar er karma. Tänk positiv utstrålning och karma's a bitch! Puss!

Heading to work

Publicerat klockan: 09:34:09 den 2011-04-15

In action, talking to Sophie.

Mina damer och herrar: jag har GODA nyheter! Internet har återuppstått efter 3½ vecka utan internet! Väldigt passande med tanke på att det lackar mot påsk.

Har jobbat som en tok hela veckan. Har en rolig grej som jag är ganska säker på kommer hända och funka. Livet är så oförutsägbart, har ingen aning om hur mitt liv kommer se ut om en månad. Skräckblandad förtjusning, antar jag.

Frukosten är sedan länge slut, så det blir till att kirra lite take away breakie på väg till jobbet tillsammans med Sophie. Ikväll träffar jag Isabelle över middag i China Town. Har inte träffat chican sen hon flyttade tillbaka till Belgien i början av året, så det ser jag verkligen fram emot! 

Halsning fran London

Publicerat klockan: 10:54:58 den 2011-04-13
Ville bara sticka in huvudet och saga hej. Inget internet an, som ni sakert forstar genom min brist pa de tre sista bokstaverna, a, a och o med cirklar och prickar over. Livet ar bra fantastiskt. Standigt drama och beg- och dalbanefasoner har i London, men det ar lite det som ar tjusningen med det hela. Solen har gomt sig bakom tata moln, efter ett par dagar med ofrankomligt underbart vader. Tva veckor i Spanien med familjen i sommar bokas idag, jag ar omgiven av fantastiska vanner, utmanas standigt pa jobbet, har ingen aning om vart jag ar om en manad. Vanner tar studenten snart och jag bara langtar. Tank att det var tva hela ar sedan! Vad med grejer som hant sen dess! Allt gott till er, vart ni an ar i varlden! Lev val! Xxx, Julia

Finbesök på Red Nose Day

Publicerat klockan: 19:32:32 den 2011-04-04




Under Red Nose Day-helgen (därav den röda näsan på bilderna) hälsade Carmen och Izabell på! Underbart att få träffa dessa mystjejer igen! På fredagen körde vi lite klassiskt B@1-häng och testade för första gången klubben Grace. Gräsligt bra musik där får jag lov att säga! Izabells scones till brunch på söndagen, mumma!

Hemligheter oss emellan

Publicerat klockan: 18:27:23 den 2011-04-04



Med tanke på alla hemlisar som nått mina öron de senaste veckorna, måste jag ta och erkänna att mitt liv känns som en jäkla tv-serie. Tro inte att jag har fastnat med huvudet i det blå eller är på någon ego-tripp, för det är fel. Detta säger jag för att det är så sjuka grejer jag fått reda på. Eftersom bloggen är en väldigt öppen portal och jag agerar någon form av person med tystnadsplikt, avslöjas ingenting här. Ni får ta mig på orden helt enkelt.

Dock kan jag avslöja en hemlighet som jag har, like it or not. Here goes: jag duschar alltid både morgon och kväll. På morgonen med kallt vatten och citrusdoftande body wash för att vakna riktigt och dofta freeescht. På kvällen kör jag på riktigt varmt vatten och antigen aromatisk (påminner om hela Thailand-resan) eller honungsaktig dusch cremé, för att tagga ner och mjuka upp musklerna. 

Så! Då vet ni det! So long!

/Julie

Men tja!

Publicerat klockan: 18:19:23 den 2011-04-04






Jag drar en lättnadens suck! Efter att ha flängt runt halva jordklotet (Turnpike Lane/Wood Green för att vara mer exakt) hittade jag äntligen ett ställe med internet access! Wood Green Library! Fingrarna fullkomligen dansar av lycka över tangentbordet. Long time, no see!

Får be om ursäkt över den supertaskiga uppdateringen, men vi är nu inne på vecka nummer två utan internet hemma, så det är ganska så bökigt att breafa er på vad som händer. Jag lever i alla fall! Sjukdomar versus Julia tog knock out på mig i rond två. Har varit tvungen att "call in sick" och mysa med sängen hela dagarna. Urtråkigt! Har börjat få lite mer energi i kroppen nu och snurrigheten har som smått börjat avta, så jag tog mig på ostadiga ben (har tappat muskler efter allt sängliggande) till en VÄLDIGT bra möte idag! Håll tummarna säger jag bara! Framtiden är ständigt osäker i Julias värld!

Hoppas verkligen allt är bra med er. Ska knycka åt mig ett blad med bibliotekets öppettider innan jag pyser härifrån, så jag kan smyga mig hit lite oftare, åtminstonde tills internet på hemmafronten är tillbaka. Men jag jobbar fortfarande, kom ihåg det! By the way, bortsett från att jag har varit borta några dagar från jobbet på grund av min sjukdom (feber, halsont, snor, slemhosta, snurrighet, trötthet - mys!) så får jag lov att säga att det går väldigt bra! När jag kommer tillbaka igen hoppas jag onekligen att dresscode black and white är borta för evigt! Hur tråkigt är det inte att bara få klä sig i svart och vitt?! Ingen höjdare, måste jag erkänna!

Hoppas verkligen allt är bra med er, vart ni än är i världen! Glöm inte bort att följa era drömmar och omge er av människor som älskar er! Puss!


RSS 2.0