En sån kväll

Publicerat klockan: 19:34:46 den 2010-08-31


Japp. Jag kör en sån kväll ikväll. Bara té som fattas nu.

Ps. Köpte mrk choklad från Hemköp för att ha testat. Den med mint smakar... mint. Päronsmaken var ingenting speciellet, smakar inte ens päron.

Orchids

Publicerat klockan: 19:32:20 den 2010-08-31


Ville visa er några orkidéer som vi har hemma. Tycker verkligen om den blomman, så stilren, sober och vacker i sin enkelhet. När jag ser den här bilden saknar jag min stackars kamera som är på lagning. Kan inte du rappa på lite så jag får tillbaka den snart?!

Höstutrustning

Publicerat klockan: 19:29:54 den 2010-08-31



Det är höst och jag börjar vänja mig vid tanken. Såg framför mig en enkel vardagsklänning, strumpbyxor och kängor/ballerinas. Så kom jag på att jag inte har så där fruktansvärt många strumpbyxor hemma, de lyckas ju alltid bli revor och hål i dem förr eller senare. Därför slank jag in på LIndex och la beslag på dem nu ser ovan.

1. Vanliga svarta
2. Burberry-inspirerade
3. Svagt blommönster
4. Med hjärtan (för er som har lite koll på mode, dessa har jag suktat efter sedan Topshop sålde dem, lyckades aldrig få tag på några, men nu så. Skam den som ger sig!)

Höstig tisdagsmorgon

Publicerat klockan: 08:55:58 den 2010-08-31



God morgon, god morgon härliga godbitar!

Tvingade mig själv upp imorse. Rummet var svinkallt och jag var trött, men det går! Ska förbereda mig för en jobbdag, ska bli himla kul faktiskt. Och gissa vad? Vad gjorde jag direkt efter när jag kom hem från jobbet sent på kvällen? Ställer mig och lagar matlåda för nästa dag! Grymt bra jobbat om jag får säga det själv!

Ikväll slutar jag inte lika sent, så jag har en tanke om att köpa med mig något glossigt magasin och choklad. Värma en gigantisk kopp té, skriva lite dagbok, kanske kolla på någon film. Lite lyx i vardagen helt enkelt.

Love

Ps. Måste bara lägga till, det var INTE skönt att cykla hem igår. Kallt som fasen! Under sommaren har man varit så bortskämd med värme, men igår blev jag påmind om varför jag h-a-t-a-r kyla. Uh. 


Måndag, ny vecka, nya tag

Publicerat klockan: 11:16:56 den 2010-08-30

Tur att man kan klä sig som man vill på morgonkvisten, det här var ju en riktig jäkla stil-mix!

Hade svårt att somna igår. Jag slutar sent ikväll, så jag har bestämt mig för att inte sätta igång TV:n när jag kommer hem, då blir alltid sänggåendet senare än vad det borde vara. Det har varit skönt att vara ledig i helgen, jag behövde verkligen vila upp mig. Nu är jag fit for fight för en ny vecka med massa spännande saker framför mig!

"Igår kväll smidde jag tusen planer, imorse gjorde jag som vanligt."

Bortbyting

Publicerat klockan: 20:57:41 den 2010-08-29


Den senaste tiden har jag fått fnatt på filmer som tar upp väldigt tunga, gärna svåra och djupa ämnen. Idag tittade jag på Changeling. Jag blev så tagen av filmen att jag började researcha efteråt, helt overkligt att det faktiskt har hänt! Själva händelseförloppet, sättet LAPD hanterade situationen liknar onekligen Kafkas Processen, Christine Collins kämparglöd... en hemskt historialektion.

Kängor

Publicerat klockan: 12:22:13 den 2010-08-29


Unnade mig en lite lugnare shoppingrunda igår. Hittade dessa kängor från DinSko. Lite vintagekänsla, man kan byta skosnören, tuffa men ändå nätta. Kommer krama om mina fötter fint i höst.

Det lönar sig med stjärnor

Publicerat klockan: 12:10:04 den 2010-08-29

Ni som inte är helt obekanta med TV-apparaten kan väl inte ha missat att Mads Mikkelsen är med i Fritidsresors reklamfilm? Efter bara en vecka där Mads pratar i 45-sekunders-klippet har nu försäljningen av resor till Thailand ökat med 36 procent.

Fritidsresor skriver "Inför vintern har Fritidsresor totalt sålt 41 procent fler Thailandresor än motsvarande period förra året." Alltså, 36 procent är Mikkelsens förtjänst och de resterande 5 procenten bevis på att vi är inne på finanskrisens slutspurt?


Det är höst

Publicerat klockan: 10:24:57 den 2010-08-28

Ganska exakt ett år sedan vi kom hem från Skiathos.

Känner mig riktigt stolt över mig själv att jag klarade av gårdagen. Hade verkligen en superdag, men jag är alltid lite orolig att man ska orka tempot efter att ha varit sjuk hela veckan. Men det gick ju galant!

Jobbade hela dagen (grymt skön omställning!), sedan kom min kusin och moster och hämtade mig. Kräftskiva hemma stod på schemat. Drack ingen alkohol, det passade sig inte alls för min del. Så har inget "mår som jag förtjänar" att klaga på. Eller tja, ska man klaga så kliar det i halsen hela tidenoch hostan åker inte så fräsch, om man säger så. Slemhosta, yum.

Annars, det är lördag, strålande sol ute och höstväder (förlåt alla som klamrar sig fast vid sommaren, men den är över nu. ÅVAH!).

Dagmar

Publicerat klockan: 10:00:28 den 2010-08-28
IMG_5261.jpg

Sofi Fahrman snapshottade en bild på denna klänning från Dagmar. Gillar modellen skarpt, har försökt att hitta en liknande hela sommaren, men inte hittat någon som fallit mig i smaken. The search goes on.

What song do you sing in the shower?

Publicerat klockan: 17:46:49 den 2010-08-26

4 och en halv

Publicerat klockan: 17:30:37 den 2010-08-26
Dynamite - Taio Cruz
Teenage dream - Katy Perry
I like it - Enrique Inglesias
DJ got us fallin in love - Usher ft. Pitbull
Magic - B.O.B
Ridin solo - Jason Derulo
Club can't handle me - Flo Rida ft. David Guetta
Take it off - Ke$ha
Misery - Maroon 5
Stuck like glue - Sugerland

Secrets - OneRepublic
Find your love - Drake
Impossible - Shontelle
My first kiss - 3OH!3 ft. Ke$ha
If I had you - Adam Lambert
Love the way you lie - Eminem ft. Rihanna
Animal - Neon Trees
Half of my heart - John Mayer
If it's love - Train
Undo it - Carrie Underwood

Free - Zac Brown Band
Rhythm of Love - Plain White T's
Like a G6 - Far East Movement
Lover, lover - Jerrod Neimann
Dog Days are over - Florence + The Machine
Love like woe - The Ready Set
Smile - Uncle Kracker
Airplanes - B.O.B
Little Lion Man - Mumford & Sons
Wouldn't cahnge a thing - Demi Levato, Joe Jonas

The huse that built me - Miranda Lambert
Glitter in the air - P!nk
Somebody to love - Justin Bieber
I never told you - Colbie Caillat
Sweet Disposition - The Temper Trap
Say hey - Micheal Franti & Spearhead
The man who can't be moved - The Script
Fix you - Coldplay
Haven't met you yet - Micheal Bublé
Imma be - Black Eyed Peas

Come back song - Darius Rucker
My best theory - Jimmy Eat World
Rain is a good thing - Luke Bryan
Chicken Fried - Zac Brown Band
Can't be tamed - Miley Cyrus

Detta vill jag göra

Publicerat klockan: 14:05:31 den 2010-08-26

Come to live

Publicerat klockan: 14:01:58 den 2010-08-26



Gillar inte att vara sjuk. Förutom att det är hemskt tråkigt och jobbigt att vara sjuk så kan man inte göra någonting roligt och måste ligga still. Detta har resulterat i att jag blivit stel och fått ont i ryggen.

Känner mig lite piggare idag, så jag ska bege mig ut på en kort promenad och väcka ryggen till liv igen. Och att vädra lungorna med lite frisk luft har ju aldrig skadat någon.


My own story

Publicerat klockan: 18:24:58 den 2010-08-25
Elin Nordegren Speaks: 'I Feel Stronger Than I Ever Have' | Elin Nordegren

Bara jag som tycker Elin Nordegren är gräsligt cool? Inte bara för att hon kommer ut med sin story nu när äktenskapet med Tiger Woods officiellt är avslutat, men att hon har lyckats hålla så låg profil, redan innan skandalen poppade upp. Hon går liksom all in i att vara en bra mamma och ge sina barn ett bra liv. Det tycker jag är ballt det.

Nytt hår

Publicerat klockan: 18:06:17 den 2010-08-25


Har nog aldrig riktigt visat en ordentlig bild på hur mitt hår blev efter förra veckan då jag var hos frisören went from blond to... det är lite brun/röd/svart, vet inte om det finns något sammanfattande ord för det? I alla fall, bilden ger en ganska bra upfattning om hur det ser ut i verkligheten. You like it? :)

Egoboost

Publicerat klockan: 17:56:32 den 2010-08-25


Halvligger i soffan med sjukt jobbig huvudvärk. Lillebror och jag snodde ihop en kladdkaka tidigare idag, så jag försöker pigga upp mig själv med det (ser mer ut som en bajskorv på bilden) och en kopp kaffe. Min fina far kom dessutom hem med en tidning till mig, precis som när man var liten och var sjuk.

Jag tycker att Isabella Löwengrip är en cool person. Diggar inte riktigt att hon armbågade sig in på marknaden genom sin Blondinbella-karaktär genom att hitta på en massa och leva i en slags hittepå-värld, men det är bara att inse fakta; det funkade ju. Det är därför jag säger personen Isabella Löwengrip; hon som är buisnesswoman, driver flera företag, har hållt i en web-tv show och nu - skrivit en bok. Även om boken Egoboost Blondnbellas överlevnadsguide för unge tjejer kanske mer är riktad till högstadiebruttor, kände jag ändå att jag ville köpa boken för att visa mitt stöd och uppmuntran till den person hon faktiskt är idag (även om 229:- kanske var lite väl saftigt, med tanke på att det är en människa jag aldrig träffat och inte känner).

Boken är vettig, det finns många saker jag känner igen mig i. Hon ger bra tips och allt känns väldigt ärligt och klokt. Det finns flera kapitel jag känner är väldigt bra och nyttiga att läsa för mig, 20 åriga Julia. Som en liten egoboost. Helt enkelt.

Sånt som man gör men inte vill erkänna

Publicerat klockan: 11:06:22 den 2010-08-24


Okej, jag är hemma och är sjuk, äter frukost framför tv:n. Hittar inget program som jag fastnar för, tills... först blir jag irriterad, känner mig som Sandra Bullock i Miss Congeniality. Ett par pinnar till brudar med uppumpade bröst och fejkade leenden. Men jag fortsätter titta, ända tills de 5 finalisterna får supertuffa frågor av juryn. Dödsstraff, body scans på flygplatser, internet idag... här fick man minsann se vilka som hade hjärna och inte. I helhet diggade jag Miss Australia, men Miss Mexico vann. Tja, hon var väl inte så dum hon heller.

Sysselsättning för en sjukling

Publicerat klockan: 22:53:18 den 2010-08-23


Maria är ju coolast av dem alla!

Perfekta sättet att genomlida feber, halsont, ont i kroppen, mellan alla nysningar och snorpapper - Svenska Hollywoodfruar! Är förmodligen sist i hela landet med att titta på den serien, men bättre sent än aldrig. Desutom fick jag en jättelång kram av lillebror som är tonåring och förmodligen tycker det är pinsamt att krama syrran, men whatever. På hemmaplan ser ju ingen, plus att det är riktigt coolt att komma bra överrens med sina syskon. Mamma sa även att "imorgon kommer du må bättre, jag lovar". Det kändes som att hon menade det, så jag får väl ta henne på orden... ;)


Ny design

Publicerat klockan: 15:34:00 den 2010-08-23
Har gjort lite förändringar i bloggen, hoppas ni gillar det!

Det går bara utför idag, mår skitdåligt nu. Ska äta något, sedan sova och hoppas på att jag vaknar friskare.

Sick as a dog

Publicerat klockan: 10:16:03 den 2010-08-23


Negativt: Det kunde varit bättre. Vaknade med ett ryck imorse, drömde världens mardröm. Insåg att halsontet var ännu värre, likaså ont i huvudet och kroppen. Till råga på allt så är det vackert väder ute. Jag mår inte bra och vill bara sova bort skiten, men jag kan inte somna. Feber också... har jag missat något?

Positivt: Kan ta tillfålle i akt att tycka synd om mig själv, titta på en massa filmer, dricka hejdlöst mycket té och proppa i mig värk- och halstabletter. Det är ju en himla tur att jag är ledig idag...

Quote

Publicerat klockan: 23:21:30 den 2010-08-22
It's a dangerous business going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to.

Förändring

Publicerat klockan: 00:40:04 den 2010-08-20
Morgon:


Kväll:


Gissa vem jag har varit och besökt idag? Notice anything new? :)

I'm in charge

Publicerat klockan: 11:11:28 den 2010-08-19


Nu när jag har ett par dagar ledig här i veckan känner jag att jag gått in i ett lite långsammare mood. Normalt sett hade jag väl blivit ihjälstressad bara av att man inte hinner få lika mycket gjort, men inte nu. Hela sommaren har jag gått på Duracell-krafter, så jag behöver samla lite nya nu.

Jag dör inte om jag inte ger mig ut på en powerwalk precis när jag vaknar, ingen skjuter mig om jag äter brunch istället för frukost eller blir sur på mig om jag inte bäddar sängen. Jag bestämmer över mig själv och mitt liv och det känns ganska bra faktiskt.

Det enda som fattas nu kanske är en sista minuten till något varmt ställe, men det kommer jag i ärlighetens namn inte hinna med i höst. Har andra roligare, mer spännande och utmanande saker som står på listan. Vänta ni bara!

Lill-lördags aktivitet

Publicerat klockan: 10:54:19 den 2010-08-19

Pastan med räkor och kyckling var som vanligt grym! Drink, vitt vin och vatten till och vi är i hamn.


Fina.


Lyberg och Larsson.

Gårkvällen blev en av dem som man kommer komma ihåg senare i höst och vinter och är kallt, blött och ruggigt som "kommer ni ihåg i slutet av sommaren när vi satt på Friday's i Kungsan och garvade arslet av oss, pressade Andreas med konstiga frågor, köpte glass på McDonald's och satt vid vattnet och tittade ut över hela Stockholm?".
Den kvällen lyser upp hela min vecka. Lycklig att man har så fina vänner!

Mot en kväll i stan

Publicerat klockan: 17:20:29 den 2010-08-18



Har fått lite saker gjorda idag. På hemmaplan, det behövde jag. Bara svansa omkring på trygg plats. Nu in mot stan. Middag med Andreas, sen uteservering där Mathilda ansluter sig. Det gäller att ta vara på den sista skvätten sommar!

Drottningholm

Publicerat klockan: 14:02:14 den 2010-08-18






Igår spenderade jag dagen på Drottningholm med min morbror och lilla kusin. Började med visningen inne slottet där guiden berättade både den ena och andra roliga historien. Tänk vad våra förfäder höll på med egentligen.

Till exempel så hade vi så få kungar i Sverige genom historien så man invented massa hitte-på-kungar för att det skulle se bättre ut. Karl XVI Gustav skulle egentligen varit den 3:e kungen i Sverige (eller något sånt), inte den 16:e. Och Drottningholms slott är ju en mini-kopia på pompa-och-ståt-slottet Versailles i Paris, men att ha marmor i hela slottet var lite för dyrt, så de hade sten som konstnärer sedan målade över så att det skulle se ut som riktig marmor. Även dörrar som målats på väggarna för att det skulle se ut som att det fanns många fler rum. Allt för att det skulle se ut som att kungligheterna hade massa cash samt något att skryta med.

Vi hade väldigt kul efter visningen, gick och klädde ut oss i olika kostymer och prövade massor av hattar. Lunch i restaurangen för 150:- (?!) sedan gick vi genom labyrinterna i trädgården där vi lekte kurragömma, gömde oss och skrämde morbror. Väldigt kul, inte bara för lilla kusinens del.

Som jag vill

Publicerat klockan: 13:43:38 den 2010-08-18



Igår kväll var jag lite nere så jag kom i säng ganska sent, vilket resulterade i att jag vaknade sent idag. Underbart att sova så länge man behöver, halvsömnigt titta på klockan, hoppa i träningskläderna, snöra på sig löpardojorna och ge sig ut i den friska naturen. Känna varenda muskel i kroppen, känna värmen öka, människor gå förbi, fly från tankarna... Väldigt bra start på dagen måste jag säga.

Kom hem, strechade och tog en dusch. Sedan blev det efter-träning-frukost. Världens powersmoothie (med massor av frukt, juice och proteinpulver) och knäckebröd.

Har en massa att ta itu med idag. Det enda jag vill göra är att lägga mig på gräset och stirra upp i himlen. Kanske läsa en bok.


Snapshots

Publicerat klockan: 23:41:40 den 2010-08-16

Tänk vad fina bilder jag skulle kunna ta!

Så himla dålig timing att min kamera ska paja igen, mitt i en period då jag verkligen inte hinner lämna in den. Jag vill kunna snapshotta vackra bilder med grym skärpa, mitt i vardagen liksom. När jag vill, hur jag vill, vad jag vill. Men icke.

Fullspäckad dag imorgon

Publicerat klockan: 23:27:23 den 2010-08-16

Party i Gbg under roadtripen.

Haha, publicerade det förra inlägget utan någon som helst anknytning till texten. Det kommer här istället. Imorgon kommer bli en fullspäckad dag. Jag ska ta mig i kragen och ge mig ut på en tidigt powerwalk, sedan ska jag träffa min lilla kusin och morbror. Hon har bestämt att vi ska åka till Drottningholm och hälsa på kungen och drottningen. Det är väldigt vackert där ute, så det ska bli intressant att se det på nära håll och lära sig nya saker, även om jag redan kan en del, jag som var uppmärksam på Kultur- och idéhistoria lektionerna.

Sedan blir det raka spåret till farbror som fyller år. Grillkalas står på schemat. Hela släkten kommer vara där, så det ser jag fram emot.

Nytt på fronten

Publicerat klockan: 23:00:52 den 2010-08-16


Världens stressigaste dag! Lite dålig start, bussen jag skulle ta kom inte, så jag fick vänta i en halvtimme. Lite sådär halvkul... Sedan följde världens kaos på jobbet, var så mitt uppe i allting att jag kom på mig själv under lunchen (som intogs vid 4-snåret...) med att sitta och skyffla i mig farfars mat, för att hinna till nästa grej. Telefonen ringde i ett, så jag fick lägga besticken åt sidan och ta ett djupt andetag.

Kom hem för inte allt för länge sedan. Har målat naglarna och fått i mig lite middag (vid 10, någon annan än jag som börjar se ett mönster?). Resväskan bör packas upp, men det är ett senare problem. Skönt att vara hemma i alla fall, för gissa vad som väntade på mig där? En sprillands ny säng!!! And I loooove it!

Million pieces

Publicerat klockan: 15:06:20 den 2010-08-12


Den här låten gör mig glad.

Ankorna anfaller

Publicerat klockan: 15:03:48 den 2010-08-12





I tisdags kväll köpte jag med mig en påse godis och blev hämtad av Mathilda i hennes cab. Den är så jädra ball, en sån ska jag investera i så småningom. Och en vit Prius och silverfärgad BMW x5 (drömma är i alla fall gratis!).

Hon, jag och Andreas drog till Rösjön, satte oss på bryggan och diskuterade både ytliga och djupa saker. Kloka och roliga typer, det där. Jag matade ankor med godis och de blev helt till sig. Alla samlades kring oss, några hoppade upp på bryggan och blev girigt matade innan de plumsade ner i vattnet igen. Come on, give us some privacy!


En ledig dag

Publicerat klockan: 14:45:34 den 2010-08-12
Vaknade någolunda utsövd imorse, hoppade direkt i träningkläderna och gick ut och powerwalkade. Inget tvång, ingen tidspress, bara jag ute på vägen. Jag hade lust att träna, det kändes så skönt. Snabbt gick det, försökte tänka bort mardrömmarna som jagat mig under natten. Tankarna flög omkring, fjärilarna dansade med varandra i tomma luften. Väldigt få människor passerade i motsatt riktning, jag var själv mitt i all grönska. Det var en så himla skön känsla.

Det känns helt underbart att vara ledig en dag så här mitt i veckan, det uppskattas mer så. Solen skiner, det är lika varmt inne som ute, hela familjen är samlad hemma... Jag har koll på läget just nu fast ändå inte. Det känns bra. Allt kommer ordna sig. Tillslut.

Nytänk

Publicerat klockan: 19:51:22 den 2010-08-09


Den här dagen har burit med sig mycket skit, men jag känner mig inte nedslagen för det. Ett avslut blev inte alls som jag tänkt mig, vilket gjorde mig arg och besviken. Framför allt förbannad, skulle jag säga. Veckan har i princip sabbats på grund av det.

MEN, jag har väldigt fina vänner och en familj som bryr sig om mig. Jag är omgiven av kärlek. Min frisör sa idag "Vad bra vi har det egentligen!" och rabblade upp både det ena och det andra.

När jag åkte hem träffade jag min granne. Hon satt med sin nyfödda bäbis och 2,5 årige son på busshållplatsen. Varför? För att Philip (= sonen) älskar bussar, bilar osv. De satt bara där och tittade. Ingenting märkvärdigt egentligen, men det lyste verkligen i hans ögon. Han tyckte det var fantastiskt, hoppade upp och ner, skrek "buuuuuuuuuss" och bilarnas färger på sitt härliga språk. När jag såg honom drogs jag med. Jag blev så himla glad och tänkte att livet inte är så illa trots omständigheterna.

Tänk vad en liten kille på 2,5 år kan få en att tänka om.

TIPS

Publicerat klockan: 17:39:26 den 2010-08-05
Shit pommes frites! Hittade en asduktig bloggtjej, måste bara tipsa om hennes blogg! Hon ger massa bra och enkla tips, jag som inte är värsta tekniknörden. Ändra muspekaren, vackra bilder, recentioner, redigeringstips osv. Bara ett litet tips... :)

Fixardag!

Publicerat klockan: 17:16:51 den 2010-08-05



Jag jobbar ju ganska mycket nu under en period, så när det väl kommer till att göra vardagliga saker, så är det jäkligt kul! Har gått runt och varit lite smånöjd hela dagen, för det finns ingenting som jag egentligen verkligen måste göra, utan jag gör det för att jag har lust! Saker som att klippa gräset, gå ärenden, prata med min kärlek, handla, cykla, shoppa, vattna blommorna, tvätta, laga mat, titta på film, sitta i soffan med laptopen i knät... Det är precis på pricken livet!


Roadtrip del 4

Publicerat klockan: 12:43:32 den 2010-08-05









Roadtrip del 3

Publicerat klockan: 12:40:05 den 2010-08-05






Roadtrip del 2

Publicerat klockan: 12:37:38 den 2010-08-05










Roadtrip del 1

Publicerat klockan: 12:33:13 den 2010-08-05
I förra veckan drog ju jag, Jennifer och Mathilda iväg på en roadtrip i Skåne-land. Vi stannade på mitt landställe några dagar, åkte in till Kristianstad, Sölvesborg, Sandviken och avslutade med en avstickare till Göteborg, där vi passade på att ha en riktig partykväll med Caroline. Min kamera funkar inte (igen?!), så här kommer lite bilder från Mathildas kamera.










Lite bilder från roadtripen

Publicerat klockan: 15:29:26 den 2010-08-01
















Då var man hemma i kära Stockholm igen. Vi kom igår lite senare på eftermiddagen. Helt slut efter bara några timmars sömn och en hel dags bilfärd åt Mathilda och jag middag och tittade på film hemma hos mig, sedan bar det in till stan där jag, Mathilda, Jenny och Jennifer satte oss vid Friday's vid Östermalmstorg och tog några drinkar. Lite senare kom alla grabbar, så då drog vi till Vickan's och satt och snackade. En ganska mysig kväll om jag får säga det själv.

Är dödstrött nu. Sov inte så jättemycket inatt och sedan har jag sprungit runt och städat hela huset och packat upp. Lika bra att få det gjort liksom. Imorgon blir det jobb i Täby-land.

RSS 2.0