Vad hände?

Publicerat klockan: 16:49:26 den 2011-05-31


Min hy tycker sååå mycket om den torra luften i flygplan. Ni ser att det är prickikorv-Julia på bilderna va?

Fråga mig inte vad som hände, för det vet jag knappt själv. Jag lånade brorsans iphone, tryckte in lurarna i ögonen och gav mig ut. Solen sken, det var perfekt varmt, det blåste lite lätt. Helt plötsligt så sprang jag. Jag blev förvånad själv, jag som HATAR att springa. Det senaste halvåret har jag verkligen försökt övertala mig själv att det är fantastiskt underbart att springa. Frihet, snabbhet, kondition, bara susa förbi med vinden i håret, tankarna fastnar inte.

Men idag, så gick det för långsamt att powerwalka, allt gick för långsamt. Så jag ökade. Förefan vilken härlig känsla! Jag körde lite sit ups och någon benövning när jag kom hem och strechade sedan. En månad kvar till spanjackernas hemland, dags att deffa!

Jag tänkte säga att jag tror banne mig jag ska ut och springa imorgon också, men Mathilda tar studenten, så det blir fullt ös medvetslös istället (ta det med en stor nypa salt). Vilken kontrast!

Han tog studenten ja

Publicerat klockan: 13:36:06 den 2011-05-31För dryga veckan sedan tog kusin Fredric studenten. Har var så tjusig så i sin kostym. Min Chanel-inspirerade outfit dårå... Klänning från Primark, kofta från H&M samt skor (som inte alls är med på bild) från Jessica Bennett. Örhängen från BikBok tror jag bestämt.

Varning alla perfektionister!

Publicerat klockan: 12:49:02 den 2011-05-31


Så här såg det ut ett par dagar efter att jag kommit hem. Jag blev liksom tvungen att ta ett jättekliv över allihopa. Skjutsa ner allting från sängen på golvet när jag skulle sova. Det kräver ju lite tålamod och rätt inställning för att ta itu med två fullproppade stora 75cm resväskor, tungt handbagage och dataväska. Mmma tog ju hem massa grejer till mig också, icke att förglömma. Det ligger fortfarande i vardagsrummet och väntar på att bli inhängt i garderoben...

The last day

Publicerat klockan: 12:41:26 den 2011-05-31Söndag och sista dagen med mami. Vi passade på att sitta ute och njuta av solskenet, sedan köpte vi med oss lite Pret och åkte till Heathrow. Har fått mamma att fastna för stället, hon ville typ äta frukost, lunch och middag där. Billig, nyttig och gräsligt god take away. Pret a Mangér till kära Svedala någon?

Efter att vi sagt hej då gick dagarna i ett. Det var dags att fixa olika papper från jobbet, gå till banken, packa, köpa en ny resväska, ringa till Englands svar på Skatteverket... Helt plötsligt är jag i Stockholm igen och allt flyter på som om ingenting hänt. Nästan som att jag inte varit i Londons alls. Var det en lång dröm?

Neje, det var det ju inte. Jag har ju massa bilder som bevis, nya vänner, bevis finns både på min Facebook och Skype.

Och hör ni - visst har jag en urtjusig mamma?! Assnygg är vad hon är! Jag som är så lik henne har ingenting att oroa mig för i framtiden!

Hennes telefon låg bland klädhögarna hos Hollister

Publicerat klockan: 12:28:12 den 2011-05-31


Lördagen började med att jag invigde min nya bikini på hotellets spa. Mamma ägde mig i gymmet, sedan gick vi och simmade lite (och fick återigen bevisat att jag inte har någon kondition), badade jacizzi. Bastu som avslutning, sedan bar det av till Soho. Vi kikade i fönstrena till olika restauranger, cafeér och bakerier - verkligen att rekomendera om ni är i krokarna.

The Breakfast Club när något mamma har hört mig tjata om i oändlighet, så jag tänkte det var dags att ta henne till kaloribombshimlen. Efter amerikanska pannkakor med sirup, grädde och bär, cappucino och smoothie (är det fest så är det!) promenerade vi till National Geographic på Regent Street. Jag blir som ett barn så fort jag går igenom dörrarna, den lilla äventyraren inom mig väcks till liv och tittar observerande med tefatsstora ögon på allt. Musik, peta, testa, fota, titta... Det är som att jag träder in i en annan värld, den riktiga världen utanför finns inte när jag är där. Häftig känsla.

Jag hade tidigare berättat för mamma om att det finns halvnakna modeller inne på Abercrombie & Fitch, så dit ville hon ju så klart gå. När Ryan jobbade där berättade han för mig att du kan jobba som "Sales Accociate" eller "Model Accociate". Är du det senare alternativet för du alltså betalt för att stå i butik och flexa och visa upp hundrapacksbrädan (inget sex eller åttapack här inte!)

För egen del känner jag att det blir för mycket in your face med att ha äckligt snygga butiksbiträden och halvnakna grabs. Sjukt coolt koncept och riktigt ballt att det är så framgångsrikt världen över, men om jag själv får bestämma går jag hellre till Hollister. Gillar deras grejer och stämning bättre. Mer chillaxed.

Efter A&F åkte vi till mina krokar ute i Wood Green (eller var det ODD Green månne?). Hem och byta om, sedan direkt till Westfield. Vi sista minuten shoppade på Hollister precis innan stängning, sedan blev det bellinis, vin, italienskt öl, risotto, såna där onormalt goda pommes frites som inte alls är pommes frites och den där rätten mamma tog som jag inte alls kommer ihåg vad den hette.

Visade sig sedan att mor lilla hade glömt mobilen någonstans, så detektiven inom mig luskade ut vart den befann sig och sprang efter telefonsamtal tillbaka till Hollister, där jag trängde mig in efter att de stängt. High five till mig själv - woho!

Fredag i London

Publicerat klockan: 11:50:54 den 2011-05-31


Denna dag tog vi en sväng förbi Pret a Mangér och köpte lite frukost som vi tog med oss till St James Park, efter att ha beskådat Westminister Abbey (där Kate & Wills bröllop hölls för dryga månaden sen). Vi knäppte lite bilder vid Buckingham Palace och knallade sedan genom stan till Tate Modern, ett riktigt coolt museum som jag ville visa mamma.

Batteriet till kameran dog sedan, så vad som hände efter detta var att vi gick till Allan´s (vid Bond Street Station) och fikade. Bikinishopping och sedan grand finale på den spanska restaurangen La Tasca. Mojitos, Corona och en enorm tapas prydde vårt bord.

Jag fick besök i London

Publicerat klockan: 11:21:46 den 2011-05-31
Mamma kom ju på en torsdag. Vi lämnade väskorna på hotellet i High Street Kensington och åkte till Chinatown och inmundigade varsin bentobox och japansk öl. Satt fint det.

Bra start på dagen

Publicerat klockan: 11:15:29 den 2011-05-31Vaknade av alarmet klockan nio. Tog en dusch, sedan gröt med rårörda lingon och laktosfri mjölk till frukost. Skypade med Sophie och Ida. Ska slå en pling till Jennifer om morgondagen (Mathilda tar studenten), sen beger jag mig ut på en powerwalk. Kanske lite ovärt med träning efter dusch, men jag kände att jag behövde börja morgonen så.

Just det! Kom på att jag inte lagt upp bilderna från när mamma var och hälsade på i London! Coming right up!


Guardiola

Publicerat klockan: 19:55:16 den 2011-05-30Barcas tränare. Han är ju inte ful precis...


Nu får det vara nog!

Publicerat klockan: 18:23:09 den 2011-05-30Everything happens for a reason.

En av de största anledningarna till att jag sa upp mig från Banana Republic och flyttade från London till Stockholm var för att jag ska ha världens bästa sommar i Spanien med familjen. Också varför jag mestadels sökte sommarkurser på distans, så jag kunde ta med mig plugget på semestern.

Nu är det två antagningar jag har beshövt tacka nej till, och det är svårt att söka jobb. Vad ska jag säga på anställningsintervjun? "Jorå såatt... Och bara så du vet... Jag kommer åka till Spanien i två veckor, hoppas det är okej?"

Mamma frågade otaliga gånger, per telefon, om jag var helt säker på att jag skulle följa med. Jag svarade att ja, det var jag. Det spelade liksom ingen roll vad som kom emellan, familjen går först och jag ansåg resan som första prioritet. Det anser jag fortfarande, men man kan ju inte hjälpa att fnula lite på saken. Skulle jag tackat ja till jobberbjudanden på Carolina Herrera i London? Skrivit på det där modellkontraktet? Om jag inte skulle åkt till Spanien, borde jag sökt det där jobbet?

Note to self: Nu får det vara färdigtänkt! Du tog det här beslutet för flera månader sedan, och du ska banne mig inte komma och gnälla och tänka på vad som skulle kunna hänt så här i efterhand! Efterklok kan vem som helst vara! Vad otroligt tacksam över att du har en sådan fantastisk familj som vill bjuda med dig på en härlig semester. Tänk på alla äventyr som kommer upplevas och hur nära ni kommer komma varandra. All den goda maten, solen, havet, språket, människorna, utsikterna, musiken... Basta.


Sommaren är kort

Publicerat klockan: 14:41:50 den 2011-05-30


Näst sista dagen maj har att erbjuda, och vädret är helt underbart! Inte ett moln så långt ögat kan nå och vinden för med sig en doft av syrén. Har påbörjat operation storstädning av rummet, kommer ta ett par dagar. Ingen panik, så nu ska jag ut och njuta av vädret. Kirra lite lunch och sätta mig i solen. Kanske läsa en bok, vem vet...?

Dagens låt: Sommaren är kort - Tomas Ledin

Happy Sunday!

Publicerat klockan: 13:23:37 den 2011-05-29

Sitter med en lermask från Blue Lagoon, direkt från Island.

Happy Sunday!

Söndag och mors dag. Har självklart uppvaktat den lilla hattifnatten lite. Dags att tvätta bort ansiktsmasken, käka brunch och göra mig i ordning. Studentpresentshopping med Jennifer och sedan träffa studenterskan Mathilda. Som jag sa; happy Sunday!

Cool karriärskvinna!

Publicerat klockan: 00:16:14 den 2011-05-29

Daffodils

Publicerat klockan: 23:37:25 den 2011-05-28


I wandered lonely as a cloud
That floats on high o'er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.

Continuous as the stars that shine
And twinkle on the milky way,
They stretched in never-ending line
Along the margin of a bay:
Ten thousand saw I at a glance,
Tossing their heads in sprightly dance.

The waves beside them danced; but they
Out-did the sparkling waves in glee:
A poet could not but be gay,
In such a jocund company:
I gazed--and gazed--but little thought
What wealth the show to me had brought:

For oft, when on my couch I lie
In vacant or in pensive mood,
They flash upon that inward eye
Which is the bliss of solitude;
And then my heart with pleasure fills,
And dances with the daffodils.

William Wordsworth

Affirmera mera!

Publicerat klockan: 12:11:05 den 2011-05-28


Man ska glädjas när det går bra för andra. Det sprider positiv energi och ger bra karma, vilket gör att man bara förbättrar sin egna livssituation. Istället för att bli avundsjuk när någon strosar runt med den där nya Chanel-väskan och tänka att det är en "pappa betalar" situation - glädjs. Personen i fråga är säkert skitglad för den. Om du tänker positivt kring detta affirmerar du positivt, och tänk, vill du verkligen ha en sån väska och är positiv varje gång du tänker på den (du tänker ju på den när du ser någon annan som har den), kommer du förmodligen också ha en i framtiden. Kanske snarare än du tror.

Pappa är med i detta klipp. Jag är stolt och riktigt glad för hans skull.

Utrensning

Publicerat klockan: 11:44:33 den 2011-05-28

Up, up and away!

Jag är på lite utrensningshumör. Börja om lite på ny kula genom att rensa. Överallt. Alla tusentals bilder på laptopen, alla böcker och annat tjafs på rummet, allt bråte man har i sinnet. Det är skönt att tänka att det är aldrig för sent att starta ett nytt liv, vare sig det handlar om att vara positiv, börja träna, ge komplimanger, använda andra kläder... it's never to late for anything.

Your future is written in pencil.

And that was my Friday

Publicerat klockan: 01:19:06 den 2011-05-28

Vi tre i februari efter en kväll på Café Opera.

Jennifer, jag och Andreas tog en fika på Wienerkonditoriet på Biblioteksgatan. Äppel- och kanel muffin och chailatte. Första och sista chailatten för i år. Punkt.

Jennifer kilade vidare. Galenpannan vaknar om några få timmar för att befinna sig på jobbet vid fem-snåret. Kämpargläd så det ryker om det!

Andreas och jag tog en långpromenad längs vattnet och halva Stockholm. Avslutade med en riktigt bra middag på dell' attore vid Karlaplan. Pizza och vin är inte dumt det!

Positiv energi

Publicerat klockan: 01:09:02 den 2011-05-28Idag fick jag höra att jag förändrats. Att jag mognat. Må så vara. Jag kan nog vara annorlunda på många plan. Jag är mycket tryggare i mig själv, därför blir valet vilka man umgås med mycket lättare. Jag väljer att inte umgås med energitjuvar, negativa typer. Sådana som får en att känna sig på dåligt humör efter att man träffats.

Istället vill jag sträva efter en umgängeskrets som får mig att må bra, känna mig värdefull. Jag vill skratta, känna mig peppad, känna att jag kan lita på och få goda råd. Bli uppmuntrad och smittad av go getter attityd. Ni vet sådana typer som är så positiva att de nästan har en aura omkring sig. De som lyser upp ett helt rum när de gör entré.

Ska jag vara ärlig så brukar oftast människor av detta slag vara lite äldre. De som landat i sig själva och gör det dem brinner för och mår bra av. Passion. Ålder spelar verkligen ingen roll, det finns dem som är yngre som jag verkligen känner att jag lär mig av. Men ni greppar poängen?

Good things happen to good people, and to face to truth, karma's a bitch.

Fredag 27 maj 2011

Publicerat klockan: 12:28:37 den 2011-05-27


Tja tja!

Har packat upp alla resväskor från London. Fortfarande mycket kvar. Tänkte göra om rummet lite under sommaren också, måla väggarna, slänga ut onödiga böcker och så vidare. Mer gästrum/hotell/lantlig/modern känsla.

Har bytt om till träningskläder. Powerwalkar minst en timme och möter sen upp mamma. Har inte träffat papi på flera månader, går runt och väntar och längtar tills han landar på flygplatsen senare idag. Kommer även träffa Jennifer och Andreas.

Student no 1 - check!

Publicerat klockan: 23:35:16 den 2011-05-26Min högra axel är lite röd från att stå på Tibbles skolgång vid utspringet idag. Använde mina nya beige klackar från Jessica Bennett för första gången och blev tilldelad blodiga skavsår och blåsor, men, jag klagade inte en enda gång! Dutti Julia!

Catering Direkt hade tagit fel på dagen, så det visade sig i sista sekund att det inte fanns något käk. Victor och jag var lugna som filbunkar mitt i kaoset. Plockmat från ICA Stop, en skottkärra fylld med is och dricka = succé!

Underbart att se största delen av släkten! Solen sken. Jag träffar Jen och Andréas imorgon. Sommar i Stockholm. Japp japp!

I morse vaknade jag upp någon annanstans

Publicerat klockan: 09:53:03 den 2011-05-26
GOD MORGON STOCKHOLM!
Vaknade imorse av alarmet. Tog en dusch med Philosophys "Margarita". Sprayade lite med min nya signaturparfym för sommaren, Flora by Gucci, och sitter nu framför laptopen. Dags att glida ner i klackarna och trä på mig spetsklänningen, kirra håret riktigt fabulös sminkning. Idag är det nämligen dags för kusin Fredrics student! Woopa!
Väntar på att hans storebror, Victor, ska slå en pling så vi kan bestämma när vi ska ses. Han pluggar nere i Lund, men har sommarbreak nu. Har inte träffat karln på ett kvartal!

Älska Matts old school kamera!

Publicerat klockan: 20:08:32 den 2011-05-24
Leaving due

Publicerat klockan: 13:35:56 den 2011-05-24

Igår kväll hade jag mitt leaving due på Vapianos. Tog endast några få bilder med min blackberry, så alla kom inte med på bild. Matt knäppte bilder med sin old school kamera, så så snart han framkallat dem och lagt upp dem, hamnar dem här.

Emdad lurade oss att han ätit bläckfisk förut, men vi insåg att det inte var sant när han vände sin octopus pizza upp och ner. All topping låg på tallriken och han åt pizza dough with melted cheese on top. Sophie och jag tog tillfället i akt och klädde upp oss. Heels, spetsklänning, smokey eyes... Smsade Alberto och sa att han skulle get glammed up. Min haka trillade till marken när han tog av sig sin MC-jacka och visade sin nya vita smoking blazer! Så fin!

Francesca kom även förbi! Hade inte sett henne på evigheter, så det var kul att se hennes nyfärgade hår och höra att hennes italienska accent var näst intill obefintlig.


Proud bilder

Publicerat klockan: 12:42:21 den 2011-05-24
Ok, detta är dem bilderna jag kommit över från kvällen på Proud i Camden. Människorna på bilden utgår ungefär en femtedel av alla som var där. Så jäkla coolt ställe. När jag kommer hit till London med svennebanansvänner nästa gång, ska jag garanterat ta dem hit! Någon klubb i Mayfair, typiska pubar och hippa restauranger - vilken härlig mix!


Check out

Publicerat klockan: 12:31:29 den 2011-05-22


Nu har mamma och jag käkat frukost på hotellet. Väskorna är packade och Katy Perry dånar genom högtalarna. Pappa ringde precis och meddelade att resan till Island blivit inställd på grund av utbrott. Otur människan har, senast var i julas när hela familjen skulle hit till London och det var "snökaos" på Heathrow. Håller tummarna för att han kommer iväg senare...

LA BELLE VIE!!!

Vilken dag!

Publicerat klockan: 00:33:19 den 2011-05-21
Go vänner,

Vilken dag! Brunch från Pret á Manger i St James Park, besöka Westminister Abbey, Buckingham Palace, Millenium Bridge, Tate Modern, Allan's (ASBALLT marockansk ställe i närheten av Bond Street), införskaffning av diverse gottigheter från Marks&Spencers och brakmiddag i form av tapas på La Tasca, mojitos och "i dare you to...".

Vi insåg även att det finns spa på hotellet, och eftersom vi inte hann hem till mig idag var vi ju tvugna att köpa en bikini till mig. Mycket nöjd med resultatet.

Bilder finns det massvis av. Sladden ligger tydligen hemma i Svedala och vilar, så bilder kommer snart. Håll i er bara, det är ganska kul!

På hotellet

Publicerat klockan: 11:17:54 den 2011-05-20


Men god morgon!

Sista dagen på jobbet igår. Ganska känslosamt får jag lov att säga, tog mig 45 minuter efter att jag slutat att lämna byggnaden, kram och pusskalas tar sin lilla tid. Men som jag lite fjantigt uttryckte det ""It's not a good bye, it's a see you soon."

Hoppade på tunnelbanan och var så trött, så jag sov som Skalman genom zon 1, 2, 3 och 4. Plockade upp mamma på Heathrow. Vi droppade av vårt bagage på hotellet och drog till Chinatown och käkade bentobox och drack japansk öl. Köpte med oss lite chips, blåbär, vin, juice och choklad till hotellrummet och låg och pratade sent inpå natten.

Vaknade av blå himmel och strålande sol. Pratar med Alberto och lyssnar på Lady Gagas nya platta. Mamma tjatar på att jag är seg och ska hoppa in i duschen. Hur härligt är det inte att man kan krama henne hur mycket och när man vill? :)

Stalker

Publicerat klockan: 09:56:13 den 2011-05-18


Dags för näst sista dagen på Banana Republic. En vecka tills jag byter liv, flyttar, annat land, annat folk. En dag tills mamma kommer. Hotellsäng och kvalitétstid. Semester. London.

Min stalker kom in i butiken igår. Det var obehagligt, men jag spelade det coolt. Hade Kola varit där hade han gjort slarvsylta av honom. Sophie ska tydligen kontakta honom och nästa gång han kommer in skicka security guarden på honom. Känns bra att veta att man har ett så tryggt nät som ställer upp för en, men vad gör man när dem inte är där?

Sådär vanlig på en måndag

Publicerat klockan: 07:44:24 den 2011-05-16

Hur mycket längtar jag inte till en svensk sommar med jordgubbar och blåbär? Bild från gynning.net.


Men oj, vad svårt det ska vara att sova då! Somnade sent igår och idag uppstigning klockan 6! Känns skönt att för en gångs skull ha en arbetsdag som en vanlig människa. Elin och hennes vän Ellen är här, så jag ska passa på att träffa dem efter jobbet. SKa bli riktigt trevligt, har inte sett tjejen på år och dar!

Proud in Camden

Publicerat klockan: 12:45:55 den 2011-05-14

Trots ohygglig huvudvärk  igår hade jag ändå dödsligt kul på jobbet. Fick backstocka the shirt stockroom, hjälpa grabbarna nere i det stora tockroomet, audits, insåg hur starka killarna är...

Efter jobbet drog jag direkt til Camden där Ryan hade sin födelsedagsfest! Vilken fest! Stället var så jäkla flippat, circusartister, grym musik blandad med spökiga berättelser, dubstep, sjukt häftiga lokaler... Proud, som stället hette, låg i ett gammalt stable, omgjort  till stora dansgolv, loger, privata rum etc. Ryan hade hiphop-rummet med en fet rund soffa i mitten som alla dansade på. Dem som hoppade (främst jag och Alberto) slog huvudena i lamporna som fungerade som strålkastare. Istället för fönster så var det ett coolt galler som folk stannade upp vid och kikade in. Grym kväll helt enklelt, skönt att komma ut och dansa lite, och speciellt på det enormt tuffa stället!

Matt, jag och Sophie tog snack box från KFC och en taxi hem till our place. De är redan på jobbet, dags för mig att lägga på ett kol om jag vill hinna i tid!

Ps. Bilder stod spanska Christina för, så när det behagar damen att lägga upp dem, kan ni räkna med att jag postar dem här.


Råda bot

Publicerat klockan: 11:15:02 den 2011-05-13


God morgon, god morgon!

Nu har jag haft problem med att sova i drygt en månad. Håller på att bli tokig. Hade en nyttig diskussion med min kloka kusin Victor nyss, och vi kom fram till följande:

1. Separationsångest = London-Stockholm flytten.
2. Oregelbundna mat/sovtider på grund av jobbet.
3. Rummet blir ljust tidigt på morgonen.
4. Jag har "för mycket uppe i skallen".
5. Lösning på punkt 4; träningspass = powerwalk.

Medan jag ändå håller på att klaga för fulla muggar, kan jag ju också tillägga att jag har vaknat upp med en huvudvärk som är utan dess like. Hoppas tabletter, dusch, frukost och promenad råder bot på det.

Ha en fantastisk dag!

Nytt utseende

Publicerat klockan: 23:15:20 den 2011-05-12Har pulat med bloggens utseende några timmar. I'm getting there, ser mycket somrigare ut än den förra designen. Det tar ett tag och nu har jag ingen motivation kvar, så nu får det se ut så här tills jag har tid och tålamod igen.

Dags för mig att sova, ögonlocken är tunga vill jag lova. Natti natt!


Note to self

Publicerat klockan: 20:02:44 den 2011-05-12


Nu har jag varit utan minneskort till min kamera liiite för länge för mitt eget bästa. Väntar två veckor till, så jag kan köpa nytt när jag är i Sverige. Skulle något bli tokigt med dem igen är det ju bara att jag går tillbaks med kvitto. Det skulle bli otroligt knöligt om jag skulle köpa ett minneskort här i London som sen visar sig vara utvecklingsstört...

Så, note to self och er: håll ut i två veckor, sen ska det peppras bilder som aldrig förr!

Belöning

Publicerat klockan: 19:24:08 den 2011-05-12Har placerat rumpan i den fula soffan i köket, för omväxlings skull. Har powerwalkat idag, handlat mat för några middagar framåt, städat hela huset  samt investerat i en finfin klänning och solbrillor från Dorothy Perkins. Har fantastiskt ont i huvudet, så tänker att jag förtjänar en kopp te och lite lugn som belöning efter idag.

Hoppas ni har en fin torsdag! Puss!

Nytt liv

Publicerat klockan: 14:22:14 den 2011-05-12


Ända sedan jag flyttade till London har kroppen fått ta skit. Sena partykvällar, skräpmat, oregelbundna jobbtider, lite sömn, lite sol och lugn, skippade måltider, ingen träning... Min kropp ändrar sig inte formligen, men jag känner det inombords, när jag blir anfådd, trött efter en lång dag, suget efter take away osvosv. Jag är inte uppväxt på detta sättet, träning och någolunda nyttig kost har alltid varit en självklarhet för mig. Därför börjar det verkligen kännas at något är fel nu.

I och med flytten till Stockholm ska jag vända mitt liv upp och ner. Powerwalks, cykla, gå istället för att ta bussen, styrkepass, simma. McDonald's och KFC är, när man tänker efter, inte så gott egentligen. Någon gång då och då, javisst, men om sanningen ska fram så trodde skräpmatsfreaket Alberto att han hamnat i mathimlen när vi bjöd honom på hemmagjord middag bestående av örtkryddad kyckling, grekisk sallad och vallmobröd häromdagen. Gör man rätt så är nyttigt alltid godast!

Jag vill vara snäll mot kroppen och få den att må bra, så detta plus att vänner, släkt och familj är så glada att jag kommer hem gör att jag verkligen har någonting att se fram emot! Fjärilar i magen, yeeey! :)

Fish pedicure

Publicerat klockan: 11:24:46 den 2011-05-12


God morgon!

Jag känner jag är stort behov av pedikyr. TMI? Too much information? Hade jag haft fotbad, pimpsten och fotkräm här hade en av dagens to-do varit självklar. Men nu har jag ju inte det. Flyttar till Sverige om två veckor, så det är ingen idé att köpa ett sånt kit. Dock skulle jag ju kunna lura med mamma till ett grymt ställe nära Chinatown när hon kommer...

Jag kommer ihåg när vi var i Thailand och man kunde pröva på fish pedicure. Det ska jag banne mig göra någon gång! Någon som har testat? Jag har hört att det kittlas...

Tomorrow

Publicerat klockan: 00:26:58 den 2011-05-12


Bild tagen i Thailand.

Dags att borsta tänderna, blåsa ut ljusen och säga god natt. Tomorrow's a brand new day. What will you do differently to begin a new life?

Ps. Mamma, pretty please ta med kamera, laddare, usb-sladd och tomt minneskort! Vi ska knäppa bilder som aldrig förr när du kommer! Puss!


En vecka

Publicerat klockan: 00:05:56 den 2011-05-12Imorgon är det torsdag. Imorgon innebär två saker. Jag har en vecka kvar på Banana Republic och MAMMA KOMMER!!! Ni förstår inte hur exalterad jag är över detta! Det blir första "resan" som mamma och jag spenderar på tu man hand, mor och dotter. Vi kommer bo i High Street Kensington. Väldigt fint hotell med gym, pool, restaurang, dygnet runt reception... Frukost är inte inkluderat, vilket jag tycker är bara bra, för det är så många ställen jag vill ta henne till. Olika cafeér och restauranger, dagsutflykt till Oxford eller Brighton, musikal, svänga förbi jobbet och eventuellt handla någonting till männen där hemma, solsken i parker... Det är på tiden att vi gör denna resan tillsammans.

Jag rotade lite i fotoalbumet efter bilder på oss och bestämde mig för att lägga upp dessa två. Inte de snyggaste kanske, men vad gör det när jag ler när jag tänker tillbaka på när respektive bild togs?

Bild nummer 1: Slutproduktionen. Jag hade influensan, var fysiskt och mentalt utmattad, blodet fullkomligen sprutade ner back stage vareviga kväll från näsan, men som vi säger inom teatervärlden: the show must go on. Mamma var en hero in disguise och hämtade mig efter föreställningarna. Vad mycket det betydde. På bilden har jag teatersmink som ska göra att jag ser för jävlig ut och håret uppsatt på det där speciella sättet med hårnålar, nylonstrumpa och hela köret för perukens skull. Mamma är i alla fall vacker.

Bild nummer 2: I Thailand. En av de sista kvällarna. Efter lite sista minuten shopping bestämde brorsorna för att klä ut mamma till en gangster. Precis när de skulle knäppa bilden kom jag in på rummet och kutade in och hann precis fångas på bild.

Tjejen i högra hörnet

Publicerat klockan: 23:34:34 den 2011-05-11


Ida. Vad stolt jag blir. Med talang och med din bestämda vilja går allt! Pussilago!

Justice Crew

Publicerat klockan: 12:53:48 den 2011-05-09


De här grabbarna är helt makalösa! Jag har aldrig sett något liknande, Bounce ligger inte ens på samma nivå! Härom kvällen visade Sophie mig ett klipp med dem och sen dess har vi gått runt och knarkat sönder deras låt And then We Dance, tittat på alla klipp som finns, om och om och om igen. Tänk att få se dem live! Jag dör vad grymma de är!

Vad gjorde jag idag?

Publicerat klockan: 10:53:29 den 2011-05-09

Tvättade håret igår och lät det självtorka. Plattade det imorse och vek topparna lite lätt. Fluffig 70-tals frippa - yes!

Igår var en ledig dag. Hämta energi, läsa, The September Issue, liten promenix, snacka med papi, säng relativt tidigt... Skulle gärna jobbat idag, gillar att kickstarta veckorna med jobb. Men det är inte jag som bestämmer. Blir en grym ledig måndag i alla fall. Sophie och Alberto har the day off, så vi tänker massa mat, chill, parkhäng och actionfilmer.

Även om jag stundtals vill dö för att jag blir tvungen att lämna vardagen här i London och alla fina rackare som finns i den, så börjar jag känna mig mer settled med flytten. Everything happens for a reason...


10 rules of midweek partying

Publicerat klockan: 20:53:26 den 2011-05-08
Add heels and false lashes to transform any outfit from 'daytime drab' to 'evening fab'.
get your to-do list as up to date as possible. Something tells us not much will be getting ticked off tomorrow...
If it's 8am and you've still not recovered, it's time for a cold shower and a McDonald's run.
Sweat out the alcohol on the dance floor and you'll be kicking that hangover's ass in the morning.
Either delete your boss from your Facebook or get your de-tagging  fingers ready for those incriminating Wednesday-night shots.
Always stash a DIY repair kit (emergency knickers, toothbrusha dn dry shampoo) in your desk drawer. Just in case.
Take up residence by the water cooler. That, and an empty 2-litre bottle, are your best friends.
Set four alarms before you go out. You dont want to wake up at 2pm with 34 missed calls from the office.
Insider tip from hardcore midweekers: it's all about eye drops. Invest.
If there ever was a day to offer to 'sort the stationairy cupboard' (just so you can recover), it's now.
1. Add heels and false lashes to transform any outfit from 'daytime drab' to 'evening fab'.
2. Get your to-do list as up to date as possible. Something tells us not much will be getting ticked off tomorrow...
3. If it's 8am and you've still not recovered, it's time for a cold shower and a McDonald's run.
4. Sweat out the alcohol on the dance floor and you'll be kicking that hangover's ass in the morning.
5. Either delete your boss from your Facebook or get your de-tagging  fingers ready for those incriminating Wednesday-night shots.
6. Always stash a DIY repair kit (emergency knickers, toothbrusha dn dry shampoo) in your desk drawer. Just in case.
7. Take up residence by the water cooler. That, and an empty 2-litre bottle, are your best friends.
8. Set four alarms before you go out. You dont want to wake up at 2pm with 34 missed calls from the office.
9. Insider tip from hardcore midweekers: it's all about eye drops. Invest.
10. If there ever was a day to offer to 'sort the stationairy cupboard' (just so you can recover), it's now.

The Met Costume Institute Gala 2011

Publicerat klockan: 16:15:18 den 2011-05-08


Bilder från Wonderwall.


Angelina Gylling

Publicerat klockan: 23:25:43 den 2011-05-07


Jag kan helt enkelt inte sluta faschineras.

Check check Tick tick

Publicerat klockan: 18:39:31 den 2011-05-05
Jag avlider vad bra humor jag blir pa av denna laten! Har spelat den hela dagen!
Hujeda mig vad jag har fatt saker och ting gjort idag! Dusch, byta storlekar pa Primark (de som har besokt Primark forstar hur mycket tid och energi det kravs), grovstadat varenda liten vra i rummet och - dam dam dam, borjat packa ihop mitt liv och rensa. Kanner mig nastan som en ny manniska. En for tillfallet dodstrott sadan. Ska belona mig sjalv med att se For the Record-dokumentaren.

Judas

Publicerat klockan: 15:31:05 den 2011-05-05
Min kollega Felipe fragade mig igar om jag hort Lady Gagas nya lat. Vad heter den, fragade jag. Judas. Haha, bruden ar ju bara for skon. Lyssna har.

Londonobservering

Publicerat klockan: 11:51:09 den 2011-05-05

St James Park. Viktig upptäckt i mitt liv.

Jag älskar London. Jag älskar att jag kom hit helt själv, och på egen hand lyckats bygga upp ett sådant fantastiskt liv här, från scratch. Jag älskar staden, allt den representerar och har givit mig. Jag sitter i London, jag tänker på London, och en våg av stolthet väller över mig. Jag älskar att staden ständigt har någonting nytt att erbjuda. En ny park, klubb, undangömt café, öppna människor. För mig som rådiggar stenhårt jobb som lönar sig, passar det sig alldeles utmärkt att London är en arbetarstad. Att låta barn växa upp här känns ganska taskigt, men i nuläget, när man inte lever för någon annan än sig själv, är detta stad numero uno för mig. Det tar liksom aldrig slut, det finns ständigt ett nytt äventyr som väntar bakom nästa hörn och en spontanitet som är svår att slå.

Ta exempelvis igår kväll. Jag var dödligt trött, men på väg till tunnelbanan efter jobbet är Rajiv dödligt törstig och ber om sällskap. Vi går några steg ner på Kingley Street, till den där puben vars sköna stämning och atmosfär jag gillar så oerhört. Blir bjuden på en ny cider. Pratar livet. Mitt upp i alltihopa kommer en gubbe fram, knackar Rajiv på axeln och säger "just get it over with and kiss her already". Jag gapar. Det finns säkert dem som inte finner detta särskilt underhållande, men jag dör vad underbart det är att aldrig veta vad som komma skall. Typ komma i klinch på nattbussen hem och få hjärtat att pumpa, bli upprörd när man blir smygfotad på bussen eller tunnelbanan, komma för sent till jobbet på grund av att halva befolkningen skulle till sina jobb vid exakt samma tidpunkt. Alla de gånger jag av ren utmattning somnat på tunnelbanan och hamnat långt bort åt helvete, haft folk som väldigt random frågat om min skostorlek. Alla visitkort som delats ut till mig på jobbet i hopp om en date, alla kvällar som skulle vara lugna men slutade med all in och efter två timmars sömn rock up to work och vara en riktig snurrboll.

På lediga dagar gillar jag att åka in till centralen och leka "gå bara på gator som du aldrig gått på förut" och hitta alla möjliga fantastiska platser. Restaurangutbudet, kulturen, stressen, hordena med stiliga kostymnissar med swag, att det inte alls regnar så mycket som jag blev varnad för. Att jag var i London under Kate & Williams bröllop, att de går hela vägen når det gäller dekorationer, oavsett om det är Halloween eller juletid?

Tidigare trodde jag att jag aldrig skulle kunna växa mer som människa än vad jag gjorde de tre gymnasieåren, men jag har utan tvekan ändrat uppfattning vid det här laget. Jag flyttade inte bara till ett annat land, utan också hemifrån för första gången. Laga mat, diska, tvätta, betala hyra, städa. Jobba heltid och inte bränna stålarna på fikor och kläder. Att varje dag är en utmaning och att jag enbart talar engelska, med bortseende från Sverige-häng och skype-dater. Jag har växt och lärt mig säga ifrån, gråta inför folk, läsa otroligt mycket, inse vilka kvalitéer som verkligen spelar roll hos en människa, kärat ner mig ordentligt, hamnat i trubbel och själv behövt klättra ur mitt egengrävda hål.

LONDON. I LOVE YOU.

Inspire me - här och där

Publicerat klockan: 11:20:02 den 2011-05-05


Jag har sagt det förut och det tåls att säga det igen: Isabella Löwengrip är en riktig inspirationsbomb! Nu för tiden när jag klickar mig in på hennes blogg brukar jag inte bli irriterad som jag kunde bli förut. Bilderna, sättet hon skriver på, vad hon gör, vilka företag hon driver, att hon har ett stört fin egen lägenhet som hon köpt för egna slantar, klädstilen, att hon är så ambitiös. För mig är hon en inspirerande buisnesskvinna att se upp till. Och att hon dessutom är lika gammal som mig får mig bara att tänka att "jag kan också!"

Jag sitter inte och påstår att hon är en perfekt människa som jag vill apa efter och delar alla hennes åsikter, men vet ni vad? Jag hämtar inspiration från så många olika människor och situationer att det nästan är lite löjligt. En text hit, en egenskap dit, bilden här och företaget där. Småsaker som peppar mig och får mig att blicka uppåt och stive for... well, mina drömmar och mål. Helt enkelt.

Waldemarsudde

Publicerat klockan: 10:53:21 den 2011-05-05


Igår var det exakt tre veckor kvar tills jag hoppar på flyget till Stockholm och byter liv. Vill leva som en turist (utan magväskan och gigantisk kamera hängandes kring halsen), museum, utställningar, parker, stränder, utflykter, båtturer, grillkvällar osvosv.

Så spanade in utställningarna Waldemarsudde har på g, och vad finner jag - till min lycka? Lars Wallins samlande verk i hans, hitintills, 20 åriga karriär. You know where to find me! ;)

Monday it is

Publicerat klockan: 14:18:34 den 2011-05-02

DSC_0318.jpg
Bild lånad från Sofis Snapshots.

Ledig måndag. Jobbet och livet har varit riktigt kämpigt de senaste dagarna. Kroppen har skrikit efter sömn och vila. Så idag är jag äntligen ledig. Vaknade när housematsen var uppe och rasslade tidigt imorse, men lyckades somna om. Vaknade utvilad och redo för en ny dag. Har varit riktigt produktiv, men nu börjar det klia i kroppen. Solen strålar och jag sitter inne. Dags att hoppa i duschen, tvätta håret, borsta tänderna och sedan bege mig med bok, papper och penna och sätta mig på min lilla spot i parken. Låta vinden torka mitt hår, känna solens strålar värma mot huden, fundera över framtiden och vad jag vill...


Från ett äventyr till ett annat

Publicerat klockan: 14:07:57 den 2011-05-02


Bild från en fin helg.

Flygbiljett hem till Stockholm är bokad! Från ett hem och ett liv till ett annat. Ida sa häromdagen en otroligt finulig mening som fick mig att tänka efter.

"Jag tror man gör det svårare för sig själv genom att tänka "jaha, då var äventyret slut" - som att man blir en lagomsvensson bara genom att sätta sig på planet hem. Varför inte ta med sig äventyret? All öppenhet och spontanitet som livet har berikat med här. Göra Stockholm lite mer engelskt."


Al Qaeda

Publicerat klockan: 13:21:28 den 2011-05-02
Den här är nog månadens klipp när det gäller sensationella nyheter. Barack Obama håller ett extrainsatt tal om Bin Ladens död, Al Qaeda, tvillingtornen och dess förödelse och hur framtiden ser ut.

RSS 2.0