Hemma från L.A

Publicerat klockan: 09:58:33 den 2010-06-29
Då var man hemma igen! Känns väldigt konstigt, är så inställd på alla USA-rutiner så man blir ju inte annat än förvirrad. Kliva över klädhögar, ta en burk Cola zero, känna den där jäkla lukten av jordnötssmör på morgonen, ta en kaffe på Starbucks, klämma in sig i bilen och glida runt, pumpa ashög musik, få skrattanfall så man inte kan andas, tävla om vem som ska få duscha först efter stranden, laga mat tillsammans, knalla längs Victoria Street över till State Street...

Det var ett av de största äventyren jag någonsin upplevt. Skithäftig resa verkligen med världens bästa människor. Det kändes som att vi var där skitlänge men tiden gick så jäkla fort. Känns som att det var igår vi satt på planet dit och jag sa att resan kommer vara över i ett nafs för att vi skulle ha så jäkla kul.


Mot LA!

Publicerat klockan: 21:03:00 den 2010-06-26
Bye, bye Santa Barbara!
Det är morgon här. Väskorna är nästintill färdigpackade,  så nu sitter vi och äter frukost medan vi lyssnar på midsommarlistn vi skapade på Spotify igår. Resan börjar lids mot sitt slut. Carro, Jennifer, jag, Maja och Mathilda tar bilen till LA idag, så det blir till att säga hej svejs till Tove och Sofia, vilket blir lite jobbigt. I två veckor har man ju blivit tvungen att stirra på deras nunor. Skämt åsido, som Tove brukar säga. Det ska bli skitkul att se LA, men trist att lämna det här stället. Det har ju varit vårt hem i två veckor.
Och by the way kommer jag kuta omkring på gatorna idag i Guess-jeans, linne från Forever 21, långärmad från J Crew och Converse. Inte illa pinkat för en två veckors-vistelse i det stora lan det i väst!

Midsommar

Publicerat klockan: 02:31:40 den 2010-06-26
Glad midsommar!
Nyligen hemkomna från Ralph's där vi har handlat så sjukt mycket mat. Svensk midsommar tar man på allvar, punkt slut! Vi ska alla klä upp oss, hoppa i klackar och fira till tusen! Det här har vi längtat efter! Nej, Mathilda tjatar på att jg ska smörja in hennes rygg nu. Gissa vem som bände sig på stranden idag...

Bildkavalkad från Santa Barbara

Publicerat klockan: 08:03:54 den 2010-06-24

Camarillo

Publicerat klockan: 07:57:07 den 2010-06-24
Tjoflöjt!
Maja, jag och Mathilda steg upp tidigt imorse för att hinna med Greyhound-bussen till Oxnard. Där chackade vi en  taxi till Camarillo, ett jättestort outlet, där vi spenderade hela dagen. Vi gjorde många väldigt bra köp om jag får säga det själv. Kassarna blev bara fler och fler och vi gick längre och längre och längre (nästan lite småspringandes för att vi skulle hinna med så mycket som möjligt), så det blev ett riktigt styrke- och konditionspass.
Med vår tunga packning åkte vi hem på samma sätt som vi kom köpte med oss lite McDonald's till lägenheten. Nu rullar Fucking Åmål på datan och vi äter ur en glassförpackning som är lika stor som en målarburk.
Vi hörs!

Ain't no sunshine when he leaves

Publicerat klockan: 20:02:42 den 2010-06-21


God morgon! (eller kanske god kväll för er)

Vi har vaknat för en stund sen och käkat frulle. Internet funkar igen och vi är överlyckliga.

Idag åker Mattias hem, kanske därför det för först gången på den här resan är molnigt ute? Dagen kommer för omväxlings skull ägnas till shopping. Och en fika på Starbuks eller Coffee Bean har jag bestämt.

Vi har det bäst!

Publicerat klockan: 03:26:01 den 2010-06-20


Det blev riktigt sent igår, hade sjukt kul. Tyvärr var Isla Vista helt dött, så vi åkte och bowlade allihopa. Det var världens drag där, party! Sedan åkte vi hem och fortsatte festen, hur mysig och kul som helst! Även om det inte alltid blir som man tänker kan det bli riktigt bra ändå!

Spelat volleyboll på stranden idag igen, grymt! Jennifer och jag har grinat som tusan till Daniels tal till Victoria, så vackert par, och då snackar vi inte bara utseendemässigt!

Middagen kom innanför dörren precis, ska visa klippet på talet för dem andra först. Ska sitta och titta på dem och se när tårarna kikar fram. Vi har det bäst här! PUSS!

Party ikväll!

Publicerat klockan: 03:56:16 den 2010-06-19
Hello!

Ville bara hälsa lite på er! Vi har legat och pressat på stranden idag, spelade lite volleyboll med tyskar, käkat lunch/middag på Andersons café och handlat på Ralph's. Papperspåsarna var av skitdålig kvalité så de gick sönder med en gång.

Det har påpekats otaliga gånger att jag har bränt min rygg. Lite ont gör det måste jag säga. Nu ska vi tagga inför kvällen, party på Isla Vista. Tänk er typiska high school filmer där det är fest och man dricker ur röda plastmuggar. Well, multiplicera det med tio och party i varje hus på hela gatan, så har ni IV!

Det är kö på datan, gotta go! 

It's a party in the USA

Publicerat klockan: 05:20:39 den 2010-06-17


Resan var lååång, men klart värt det. Vi är framme! Maja, jag och Mathilda var så sjukt jetlaggade mitt i natten LA-tid, men vi fick minsann inte sova. "MAJA! Sov inte!" väste Jennifer då och då, hon som var pigg. Vi hade faktiskt varit uppe långt mer än ett dygn, så vi hade anledning att vara trötta om man säger så.

Mitt i natten tänds lampan plötsligt och jag hör skrik. Tove och Sofia kom bruna och fräscha direkt från Hawaii. Mattias och Caroline är självklart också här. Gillar vårt gäng. Livet leker.

Det låter väl inte så tokigt?!

Publicerat klockan: 11:54:28 den 2010-06-14

Vattumannen

En flirtig och lekfull sommar väntar. Du satsar inte på ansvar och allvar utan nu är det motsatsen som gäller. Är du singel kanske du testar mer än en lovande kandidat åt gången, har du en partner redan så kräver du att denne är flexibel, nyfiken och rolig att umgås med. Annars byter du.
Att du vill ha roligt betyder dock inte att du har tappat omdömet. Tvärtom är du rädd om dina vänskapsband och andra djupa relationer, och du låter inte dina kärleksdrömmar gå ut över andra människor. Resultat är en spännande sommar som ibland blir passionerad och ibland handlar om helt andra saker än kärlek. Egentligen kan man nog säga att nöjen, resor och nya vänner är en smula viktigare än romantiken. Chansen att ditt kärleksliv genomgår någon form av vettig utveckling är ganska liten. Medan du njuter av härlig sommarförälskelse händer de viktiga sakerna på helt andra områden. Det är inte förrän mot slutet av sommaren som du tar just kärleken på större allvar.
Ibland händer det också att du verkligen är seriös men du har ingen lust att visa det. Du vill inte vara den som investerar mest, inte just denna sommar. Det går bra det också så länge du inte är oärlig. Att undvika att tala sanning för att ens partner skall känna sig osäker är inte juste och leder dessutom till bekymmer.

Sista biten av sommaren blir fascinerande och går på djupet. Om du inleder en relation just där så blir den väldigt storslagen väldigt fort, så fort att en del av dina vänner kan bli lite skärrade.
För en riktigt fin sommar passar det med resor. Du mår bra av att kommunicera, gärna på nya sätt eller med helt nya människor. På hemmaplan kan det löna sig att plocka upp ett nytt intresse, kanske gå en kurs eller på något annat sätt se till att möta människor som du inte redan känner. Du är nyfiken och charmig och kan lätt få nya vänner. Bästa resmånaden är juni även om du kan räkna med större äventyr om du reser under högsommaren istället.

På sexfronten krävs det mer än bara kropp mot kropp för att du skall vara nöjd. Det måste finnas en spänning mellan dig och din sexpartner. Om inte sexlivet i någon mån liknar det du hittar i en kärleksroman så är det helt enkelt inte tillräckligt bra. Det är också enormt viktigt för dig att din partner frågar efter vad du vill och känner och bryr sig om att utveckla sexlivet istället för att bara upprepa samma gamla vanliga. Det blir en lustfylld och skön sommar förutsatt att du har (eller hittar) en partner som klarar av dessa krav.


Kolla här för att hitta ditt sommarhoroskop!


Sentimental

Publicerat klockan: 11:44:09 den 2010-06-14


När jag var yngre tyckte jag det var så kul att åka iväg på resor att jag började planera vad man skulle packa med i resväskan långt i förväg. Inte för att jag är världens mest beresta människa idag, men jag älskar att resa och gör det så ofta jag kan. Detta har lett till att jag struntar i att skriva packlistor och väntar med att packa in i sista minuten.

Jag har verkligen ingen lust att packa. Jag blir så himla sentimetal, halva jag vill iväg på stört, andra halvan vill promt stanna kvar där jag är. Jag börjar sakna min familj redan innan jag åkt. Jag känner oro över flygresan. Stiga upp tidigt som sjutton för en resa på 15 timmar, eugh!

Så, det får räcka med gnäll för idag. Jag ska ha världens härligaste semester ihop med underbara vänner, shoppa och vara allmänt loco. Oh yes, I love!

Det spelar ingen roll, det är söndag

Publicerat klockan: 10:54:20 den 2010-06-13


God morgon.

Det är söndag idag. Inte för att det spelar någon större roll, jag tycker den senaste tiden at dagarna flyter ihop till en enda lång dag. När jag gick i skolan älskade jag fredagar och helger, det betydde ledighet. Det är inte på samma sätt längre. Man jobbar skitintensivt en period för att i nästa vara ledig och ha det jättelugnt. Jag gillar det. Farmor tycker inte heller det är speciellt med helger längre, hon tycker att dagarna är helg hela tiden. Så vill inte jag ha det. Jag gillar att jobba, tjäna mina egna pengar och känna att man gör någonting vettigt.

(Skit)tidigt på tisdag morgon åker vi, det ska bli så jädrans skönt! USA here we come!

Love,

Bionic

Publicerat klockan: 18:27:11 den 2010-06-12


Har lyssnat igenom Christina Aguileras nya album. I hate boys har ett bra beat, men texten håller jag inte riktigt med...

Jag gillar även den här och Not Myself Tonight.

Expect the unexpected

Publicerat klockan: 13:16:40 den 2010-06-12


Tanken var att papi och jag skulle ta en snabb promenad, men vi lyckades nästla oss in i ett område där det skulle byggas hus. Hur mysigt som helst att fastna med mina vita keds i lera, vattenpölar, sten och grus... Lite skoj var det i alla fall. Gillar när det inte blir som man tänkt!

Om någon timme ska jag och Petra till Dana och fira hennes student! Hon tog studenten redan i torsdags, men jag kunde inte närvara, så därför blir det partaj idag! Barndomsvännerna/grannarna - united we stand!

USA

Publicerat klockan: 10:42:48 den 2010-06-12Okej allihopa! Om tre dagar har vi tre påbörjat vår långa resa till USA. Maja, jag och Mathilda åker och hälsar på Jäniför och Caroline, där även Tove, Sofia och Mattias är. Det ska bli så jäkla kul! Jag skojar inte, den här resan har jag sett fram emot i ett halvår! A little bit of shopping, sola, bada, göra typiska ameriskanska saker, umgås, äta, göra utflykter...

3 timmar ner till Amsterdam, 2 timmars väntan, sen 11 timmar till LAX. Och jag som inte diggar att åka flygplan och blir rastlös av ingenting... Hur ska detta gå?! Om huvudvärken gått över och jag inte har det en enda gång i USA, då tänker jag inte sucka högt eller klaga någonting, lovar!

Problem

Publicerat klockan: 10:31:37 den 2010-06-12


Jag orkar inte. Den här förbannade huvudvärken vill inte släppa! Idag har jag haft det i exakt en vecka. Vad är felet?

På måndag ska jag till vårdcentralen och göra lite uppföljningstester från i måndags, då ska jag även försöka ta reda på vad huvudvärken kommer ifrån och hur jag får den att försvinna. Apart from that, någon medicin för myggbett. Tror jag har blivit allergisk, ni ska bara se hur stora myggbetten blir. Det blir verkligen rött och svullnar upp, ser ganska kul ut.

Nu ska jag inte skriva något mer om mina problem. Hoppas allt är bra med er!

Kul, kul, kul!

Publicerat klockan: 11:57:02 den 2010-06-11
Shit pommes frites vad kul jag hade igår! Snacka om att jag är glad att jag har så fina vänner! 2 mottagningar blev det, kusin Elisabet och fina Majas.

Iväg på mottagningar

Publicerat klockan: 15:46:43 den 2010-06-10

Kan ni förstå det go vänner? Ett helt år sedan...

Idag ska jag hoppa i en sprillans ny klänning, klackar och skinnjacka och bege mig till studentmottagningar. Ska bli så himlans kul, känner att jag behöver piggas upp lite efter denna urtråkiga veckan som gått.

Hujeda mig, för ett år sedan var det jag som hade champangefrukost, fick obarmhärtiga skavsår av mina klackar, sprang ut, åkte flak, hade mottagning och partade ända in på småtimmarna! Ett år sedan! Man får ju fasen lite småångest, det känns ju som att det knappt var en månad sen den stora dagen...

Uppehåll

Publicerat klockan: 15:39:43 den 2010-06-10


Ledsen kamrater för det här lilla uppehållet, men jag har haft mina anledningar. Slussades in på akuten i måndags och har väl mått sådär sen dess. Har inte lust att gå in på några detaljer, men ni kan vara lugna, jag är inte döende eller någonting i den stilen. :)

I lördags

Publicerat klockan: 11:57:10 den 2010-06-07
I lördags körde jag på prinsess-looken (inte mitt egna påhittiga uttryck, kände mig mer som en Michelingubbe :P) när Mathilda hade grillpartey hemma hos sig. Vi var ett riktigt maffigt gäng som grillade, i princip alla kom från Täby-trakterna förutom jag. Hade så sjukligt mysigt och kul, hoppade stutsmatta, sprang omkring och snicksnackade med många härliga typer.

Runt 12-snåret dock började jag må riktigt dåligt. Illamående och ont i huvudet x 1000. Och nej, jag var inte full, om ni nu inte tror fullt och heligt på att man kan bli det på knappt 1 cider. Det här har suttit i sen dess. Huvudvärken är värst. Det går upp och ner. Ibland, som nu, molar det och har sig, men jag har även varit med om, 3 gånger det senaste dygnet, att det gör så ont att jag bara vill spy / lägga mig i ett tyst mörkt rum. Migrän kanske?

Sol i Vasaparken

Publicerat klockan: 11:02:36 den 2010-06-04


Snodde bilden från frökens blogg.

Jag är astrött, grinig och har ont i huvudet. Tror det är mina nya p-piller som spelar mig ett spratt...

Hur som haver, igår träffade jag min fina Matilda. Vi köpte med oss glass och satte oss i Vasaparken och solade. Underbart härligt.


Nitlott?

Publicerat klockan: 11:07:04 den 2010-06-03

Bilden togs igår, innan frissan. Det är äckligt vilken skillnad det blev, här ser det ju ut som att mitt hår avlidit.

God morgon!

Solen fullständigt strålar och smittar mig lite. Fast jag kan erkänna, blev lite butter när jag insåg att lotten att gå och handla innan frukost föll på mig. Jag är hungrig! Ska spinna iväg på cykeln strax. Sedan fixar jag lite frulle och lägger mig och steker i solen innan jag åker och träffar Matilda.

Det är torsdag gott folk och solen skiner! Gör något bra av dagen!

Love,

Kvällspromenad

Publicerat klockan: 22:22:09 den 2010-06-02


Nyfriserade tog Jenny och jag en lång kvällspromenad.

Hook up

Publicerat klockan: 22:19:15 den 2010-06-02


Imorgon hookar jag upp med lilla fröken Matilda. Rackaren har fyllt hela 18 år, så då ska jag ta och överlämna dessa paket. Hoppas solen skiner så vi kan sitta i solen och äta glass!

Eau naturelle

Publicerat klockan: 22:15:36 den 2010-06-02

Diggar mönstrena.

Minns inte vad märket heter (och jag är för lat för att orka gå och kolla), men detta följde med mig hem från frisören. Olika produkter för både kropp och hår, 98% naturliga ämnen. Det gillar vi ju.

Det var klart värt det

Publicerat klockan: 22:11:51 den 2010-06-02


I den där stolen spenderade jag 3,5 timme idag. Rastlös som jag är började det krypa i benen när rumpan somnade. Men det blev så för bövelens bra, så det var värt det. Även om priset sved lite... Resultatet kommer ni få så småningom.

They're dead

Publicerat klockan: 10:22:08 den 2010-06-02
Jaha, då var mina underbara och världens bästa uggs dead. Och då menar jag stendöda. Efter att vi flängt omkring på gräsmattan i måndags var skorna dyngsura. Jag ställde dem som alla andra i hallen. När vi skulle gå dagen efter upptäckte jag att hunden hade slickat och klöst sönder dem under natten. How fun!

Scoop från i måndags

Publicerat klockan: 10:17:14 den 2010-06-02
God morgon!

Här kommer lite scoop från grillningen på Ekerö i måndags. Jag blir glad och varm i hjärtat så fort jag tänker på det, fy fasen vad kul vi hade! Vi grillade, lekte lekar, sjöng snapsvisor, snicksnackade...

Efter att vi grillat marsmallows fick jag för mig att vi skulle gå och volta på gräsmattan. Det var dagg, snorhalt och kallt. Vi började med lite enkla kullerbyttor, sen skulle Johannes styla och vara akrobatisk. Ville ju inte gärna vara sämre, så jag började göra fram- och baklängesvolter, men lite hjälp så klart (hjälp = bli lyft från andra sidan till den andra). Sjukt kul var det i alla fall och jag kände mig riktigt duktig, haha!

Vi snurrade runt, sedan städade vi undan grillmesset vi gjort och gick in, trängde ihop oss och tittade på film. De som höll sig vakna vill säga, Johannes och jag somnade ganska snabbt...


Recovery-time på gräsmattan

Publicerat klockan: 19:08:58 den 2010-06-01Efter gårdagens galna äventyr på Ekerö har man känt sig nååågot schleten idag. Frukost 4 på eftermiddagen på en filt på gräsmattan i solen gjorde underverk på mig. Känner mig mycket fräschare nu. Bara en tidsfråga innan jag däckar igen, så jag smiter ut på en långprommis med min favorit-Jenny.

Love,

Ps. Berättar mer och visar bilder från grillningen sen. Stay tuned!


RSS 2.0