We're gonna party 'cus it's my birthday!

Publicerat klockan: 12:46:12 den 2009-01-31

Så här ser jag ut idag!

Åh, vad skönt med helg! När jag för en gångs skull inte ställer klockan vaknar jag tidigt, är det inte typiskt? Men jag är inte sur för det, det är ju helg! Och inte vilken helg som helst, jag ska ju firas!
Imorgon, söndagen den 1 februari fyller jag år! Ikväll ska jag ut och äta med alla mina vänner på TGI Friday's på Birger Jarlsgatan, sedan ska vi gå ut och dansa loss någonstans. Vart vet jag inte än. Det spelar egentligen så stor roll för mig, bara jag får vara med mina vänner och ha kul!



Så här kommer jag se ut kväll!

Klänning: Mango
Strumpbyxor: Lindex
Stövlar: King Size skor
Halsband: Thomas Sabo
Ring: Ur&Penn
Örhängen: PIlgrim



Imorgon, min födelsedag, ska jag, familjen och släkten äta på Massagotti, sedan (om jag har fattat det rätt) åker vi hem till mig och äter tårta!
Åh, jag är så lycklig! Den här helgen kommer bli kanonbra! Jag har verkligen längtat, det pirrar faktiskt lite i magen för jag vet att jag kommer ha så kul! Kan inte allt bara börja, det är ju så jobbigt att vänta! Är jag inte lyckligt lottad som har så många underbara vänner och en släkt som jag står ritkigt nära? I'm a lucky girl!



Imorgon går jag omkring i detta:
Blus: EastWest
Jeans: BikBok
Halsband: från julmarknaden på Steninge slott
Armband: från julmarknaden på Steninge slott

Vad ska jag ha för skor tycker ni? UGGs, ballerinas eller stövlar? Alla paren är mörkbruna!

Partynaglar och ny blus

Publicerat klockan: 23:35:14 den 2009-01-30
Hej allihopa!
Haft en riktigt händelserik dag!
Skola som vanligt, lunchmöte med min grupp i Naturkunskapen, träning och massa ärdenden på stan! Hem och duscha, sedan direkt till jobbet, och nu, here I am!




Köpte en blus från mitt jobb idag! Är den inte helt sjukt vacker! Funkar perfekt nu till våren och sommaren. Tänk med ett par slitna jeansshorts till och flip-flops eller ett par pums om man ska ut, låter det inte som en hit?!

SOS hand repair för mina supertorra händer och partynaglar. Vanligtvis brukar jag inte limma på sånt utan låta de naturliga naglarna vara långa, men nu är de superkorta och jag vill ju vara fin nu till helgen när jag fyller år och ska firas!



Så här blev resultatet! Fint, tycker ni inte? Det ser väldigt naturligt ut, men lite extra spice med silverrand! Hoppas de sitter kvar ett tag!




Tidningen Queen var schyssta och skickade hem deras senaste nummer till mig, ska bli kul att läsa eftersom jag tycker prinsessan Madeleine är en jäkla cool förebild!
Det bästa födelsedagskortet jag fått hittills kommer från min lilla söta prinsess-kusin! Hemmagjort, rosa och hon har skrivit själv. Imponerande!

Lillebror i klackar!

Publicerat klockan: 16:02:31 den 2009-01-29

Semla efter träning? Motsägelsefullt? Nej då!

Fy vad stressigt det blev igår! Höll på att komma försent till träningen, men hann på håret! Skönt var det med lite yoga i alla fall, världens träningsvärk i axelpartiet och låren idag!

På träningen träffade jag en tjej som gått i min paralellklass från ettan till nian, så vi bestämde oss för att börja träna lite tillsammans! Det blir ju mycket roligare så!


Visst blev de fina?!

Efter yogan lagade jag och lillebror semlor.

Du behöver:
* Semmelbröd
* Grädde (vi använde vanlig, men jag tror mer på spraygrädde!)
* Mandelmassa

Så här gör du:
1. Gröp små hål i bröddelarna, så att du ska kunna få plats med mer grädde och mandelmassa!
2. Vispa grädden. Blanda sedan ner lite nersmulad mandelmassa. Mättnadskänslan av massa grädde blir inte lika stor då!
3. Lägg en skiva mandelmassa i ett av hålen du gröpt, helst det i bottnen.
4. Lägg på grädden mellan brödskivorna.
5. Ät!




Okej, det här blir dagens bild. Varför gör jag alltid så här? Om någon kompis ska gå och köpa godis efter skolan hakar jag på. Fine, men varför ska jag köpa även om jag inte är sugen? Dessutom slutar det alltid med att jag köper mest. Suck. Nu sitter jag och trycker i mig det här, usch! Jag är liksom sugen på någonting, men vet inte vad. Uppenbarligen har jag inte hittat vad jag vill ha, eftersom jag fortfarande känner mig sugen! Men vad?! Någon som känner igen sig?

Det är så lustigt, jag gillar inte ens lösgodis, men nu sitter jag här och äter det! Jag mår inte ens bra av att äta massa godis, men jag gör det ändå! Nej, usch, jag vill börja äta nyttigt - bara! Tror jag startar imorgon!


Idag har jag haft en vanlig dag i skolan och haft ett produktionsmöte! Inget ovanligt! Ha en toppenkväll!


Hihi, jag MÅSTE bara berätta världens roligaste historia! Min lillebror kommer bli skitsur på mig, eftersom det handlar om honom och han läser min blogg, men det är så roligt!

Igår kväll kikade vi en liten stund på TV och fastnade framför Made in Sweden. När Janet lånade Lailas klackar fnissade Jens och sa "det där skulle jag kunna göra!"
"Vad då menar du?" frågade jag
"Dansa. Eller gå i klackar. Tittat bara!" så ställde han sig upp och började gå en överdriven catwalk. "Titta!" sa han.
"Duktigt" sa jag "men hämta mina klackar och gå i dem ska vi se vem som är mallig sen!"

Han sprang och hämtade mina nyaste stövlar och satte på sig dem. Och faktiskt, han gick ju fasen bättre än vad jag gör! Har han övat i smyg tro? Satt på sig dem och trippar omkring när jag inte var hemma? Hm, vad tror ni?

Ny frisyr!

Publicerat klockan: 18:09:04 den 2009-01-28

Drottningpajen var inte att leka med! Yummie!



Hej hopp!
Dagens inlägg blir ett supersnabbt sådant! Ska rusa till yoga-lektionen om någon minut!
Hur som helst, har haft en bra dag. Några timmars rep inför slutproduktionen. Man märker verkligen hur alla börjar bli rutinerade nu när det har gått några veckors rep! I like!

Jag hade lite tid över innan jag hade min tid hos frisören, och lyckligvis sprang jag in i min gamla klasskompis, så vi fikade tillsammans! Focaccia, latte och världens godaste drottningpaj! Mums!


Så här blir det efter två timmar i frisörstolen!

Eftersom mitt hår är så tjock fick jag sitta hos Sara i över två timmar! Vill man vara fin får man lida pin, säger jag bara! Blev några nyanser ljusare denna gång, gillar det bättre så! Bilderna som kommer tas när vi firar mig i helgen kommer bli superfina!
Jag blev hur nöjd som helst! Vad tycker ni? Ska jag hålla mig ljus eller ska jag köra på lite mörkare nästa gång?

Nej, nu MÅSTE jag verkligen rusa! Ciao!

Årets första resmål bokat!

Publicerat klockan: 17:31:54 den 2009-01-27

Lunchade med tjejerna!


Hej allihopa!
Jag har haft en jättebra dag idag! Arbetsmiljö- och säkerhet, svenska och engleska. Provet i svenska på modernismen gick bra, och engelskan var riktigt rolig. Läraren inser nog inte hur mycket vi faktiskt har att göra med alla ämnen. När en elev sa att hon inte gjort läxan eftersom hon prioriterade större arbeten i andra ämnen svarade han "Nej, mina lektioner är viktigast". Viktigpetter där.

Jag och tjejerna orkade inte köa i världens längsta kö till matsalen idag, så vi lunchade i caféterian och hade lite kvalitétstid. Härligt!


Från det ena till det andra; första resan för i år är bokad! Mami och hennes tvillingsyster fyller jämnt, så familjerna ska tillsammans fira jul och nyår i Karon Beach i Thailand! Helt fantastiskt! Jag längtar redan nu! Kusin Victor har redan börjat säga "Snart åker vi!", för att sukta mig. Åh, jag kan knappt bärja mig! I över två veckor kommer vi vara borta! Rena lyxen! Aaaah, Thailaaand!

Nu ska jag träna ordentligt så min kropp kommer se riktigt fit ut på alla kort! Träning, äta nyttigt, mindre godsaker, mer sömn och mer enjoy life - saker jag vill och gillar att göra, men jag behöver mer diciplin, ordning och planering för att kunna klara av!

Lillebror Jens och jag kommer packa resväskorna endast med lite badkläder och flip-flops - resten shoppar vi! Det är ju kanonbilligt där! Kanske designa lite kläder och få dem uppsydda! Ah, I can't wait! Fast vänta, det var ju ett år kvar...




Hit ska jag!


Puss! (En extra stor sådan till Jennifer och Frannie som är så himla duktiga och investerar i ett varsitt gymkort idag!)

Musik och te håller mig igång

Publicerat klockan: 15:39:49 den 2009-01-26



Hallå!
Vanlig dag i skolan idag. En något trött sådan, men fortfarande en bra en! Slutproduktionsrep, religionskunskap och naturkunskap.
Jag har varit ovanligt trött idag, så jag tror jag ska göra ett sov-schema. Att jag går och lägger mig 10 timmar innan klockan ska ringa, låter inte det bra? Jag gillar inte att vara så trött så jag har svårt att koncentrera mig!

Eftermiddagen/kvälllen kommer se ut som på bilden. Ska boka lite saker, ringa olika samtal och plugga. Imorgon har jag prov i Svenska B på 1900-talet/Modernismen. Mycket har vi redan gått igenom på Nutida Konsten, så jag behöver förhoppningsvis inte plugga ihjäl mig!

Historiska, Blå Porten och telefonsamtal

Publicerat klockan: 21:42:48 den 2009-01-25
Hej allihopa!
Vilken otroligt underbar dag jag har haft! Både nöje och nytta så att säga.
Dagen spenderades med min farmor och kusin Elisabet. Först gjorde vi ett två-timmars-race på Historiska museet och kikade igenom alla utställningar, duktigt va?! Riktigt kul och intressant!



Definitivt roligaste utställningen!



Synd bara att allt var i tyg!



Fast låtsas kan man ju alltid göra!

Har ni tänkt på en sak; det är mycket roligare och man lär sig betydligt mycket mer när man går på museum på fritiden och inte när man man går å skolans vägnar. Det är lättare att lära sig när man inte måste banka in det i skallen. Någon som håller med mig?

Efter Historiska gick vi till Blå Porten och åt en sen lunch. Lammrostbiff för min del, delicious!
Sedan blev det en vända på stan. Lärde farmor att brownien med mjukglass i Gallerian är hur god som helst! Kom hem med en påse té från NK - yoghurt/blåbär! Den har blivit hyllad av mina vänner, och jag kan inte annat än bara hålla med dem! Helt fantatiskt god!



Utanför Blå Porten!



En glad Julia!

Jag har ju som sagt blandat nytta med nöje idag. Nöjet var ju att få träffa min underbara farmor och kusin vitamin. Nyttan är att jag har suttit i telefon hela kvällen och planerat nästa helg = firandet av min födelsedag! Yey! Jag kommer ha så jäkla kul! Bara att hänga med i bloggen så får ni ta del av det hela! God kväll!

Öppet hus, födelsedagsklänningar & yummie

Publicerat klockan: 19:25:37 den 2009-01-24
Hey you guys!
Det har varit en riktigt skön dag idag. Till att börja med träffades Jennifer och jag i skolan och åt lunch tillsammans och sålde lite fler böcker. Sedan hade vi dramalektion med publik, vilket var väldigt kul! Jag blev riktigt varm av att repa inför slutproduktionen!
Efteråt kikade jag på en projektfilm, en sags parodi på James Bond.

Under den senare delen av eftermiddagen har jag shoppat lite. Bland annat dessa underbara klänningar, den ena från Mango och den andra från Gina Tricot! De ska hänga framme under veckan, så jag kan bestämma mig för vilken jag ska ha när vi firar min födelsedag nästa helg!



100% silke från Mango.



Hervé Ledger-inspirerad klänning!

Har precis tittat på The Hills och ätit chevrésalladen på bilden. 
Ikväll ska jag tvätta, städa lite, planera och kanske titta på en film. 
Imorgon träffar jag kusin Elisabet och min underbara farmor. Vi ska spendera en heldag tillsammans, vilket jag verkligen ser fram emot! 
Ha en jättefin lördagkväll! Ciao!



Slutsålt!!!

Publicerat klockan: 16:06:22 den 2009-01-23

Vilar handen efter all autografskrivning!


Jag är så stolt så jag håller på att spricka! Boken sålde slut på bara några timmar idag! Vi blev mot slutet tvugna att skriva en beställningslista, eftersom det var så många som ville köpa boken. Jag är så lycklig! Jag hade blivit glad om vi lyckades sälja alla, men folk fick inte nog, fler kom, alla ville ha en... ÅH! Tänk att det här projektet gick i hamn i alla fall!
Det gick så bra för Jennifer och mig att vi ska sälja boken imorgon också. Då kommer vi ha visningsexemplar som man kan kika i, och vill man ha en beställer vi! Andra-upplagan-förfrågan redan efter en dag - hur stort är inte det?!

Överhuvudtaget så är jag riktigt rörd över projekten som gjorts det här året! Alla har verkligen lagt ner tid och energi på det här, vilket verkligen syns. Helt fantastiskt!



Jennifer i telefonsamtal!



En nöjd läsare! Hon var så inne i stroryn att hon inte ens märkte att jag fotograferade!



Vi behövde en hel vägg för att kunna få plats med vår dokumentation! Kaos och pressat läge har vi varit i under resans gång, syns det?

Jag är författare - på riktigt!

Publicerat klockan: 22:20:16 den 2009-01-22

Mini-poster!

Jag är helt slut mentalt! Den här veckan har varit så intensiv, så sjukt overklig, så jobbig, så frukansvärd, men på något sätt känns det ändå värt det! 
 Efter ännu lite mer strul med boken idag (några timmar för att vara exakt) så sitter jag nu, nästan halvdäckad, med en bunt böcker brevid mig! Hur fantastiskt är inte det?! Jag har skrivit en bok! Jag har fått min bok tryckt! Känslan är obeskrivlig!
Nu är jag så trött så jag skulle bara vilja gå i vila med ett par schyssta dvd-boxar i ett par dagar, men det vet vi ju alla hur det är med den saken.

Imorgon redovisar Jennifer och jag Patrik Panda räddar världen hela dagen i skolan, sedan åker jag och jobbar.
På lördag har min skola öppet hus, så då ska vi igen stå och sälja boken och dessutom ha en dramalektion då vi repar vår pjäs med publik.
På söndag ska jag träffa min kusin Elisabet och farmor. En dag tillsammans. Ska bli otroligt skönt.
Den här helgen innebär inte alls vila, men kanske en chans till lite avkoppling.

Nu ska jag gå och däcka i sängen. Går upp tidigt imorgon, så jag hinner duscha. Ta hand om er - det ska jag också börja göra snart!

Hemligheten avslöjas!

Publicerat klockan: 22:05:59 den 2009-01-21




Här på bilden firar vi! Ä-N-T-L-I-G-E-N!
Äntligen har Jennifer och jag skrivit klart vår barnbok! Patrik Panda räddar världen, lyder titeln. Vi är så stolta över den! De två bästa vännerna klarade av att skriva en bok tillsammans, efter mycket om och men. Skratt, blod, svett och tårar - bokstavligen! Världens hemskaste resa och samtidigt världens underbaraste!

Den här veckan har vi suttit och jobbat dygnet runt, återigen, bokstavligt talat.
Igår kom jag hem och allt kändes pannkaka, eftersom vi hade missat deadlinen till tryckförlaget. Jag kände mig så misslyckad. Men idag har vi jobbat så intensivt (så man nästan skulle kunna tro att vi hade eld i baken), eftersom vi lyckades flytta fram deadlinen med ett dygn. Hur underbart är inte det?!

Boken är i alla fall skickad, vi kommer få den tryckt och vi kommer ha den i handen i tid! En sådan lättnad, även om det inte sjunkit in riktigt än.
Helt klara är vi inte. Mycket annat som ska fixas. Men vad fan (ursäkta språket) om vi klarade det här kan vi klara vad som helst! Hit me!

De två senaste dygnen har en annan projektgrupp suttit och slitit med sitt brevid oss (redigering av film är inte helt lätt har vi insett), och eftersom vi blev klara exakt samtidigt bestämde vi oss för att fira med ett litet restaurangbesök.



PROJEKTARBETE: Patrik Panda räddar världen
En miljöinriktad barnbok
Pengarna går till Naturskyddsföreningen

Rundvandring för alla 1:or och 2:or på S:t Eriks gymnasium, fredagen den 23 januari 9:00-14:00. Alla andra, vänner och släkt är välkomna lördagen den 24 januari 11:00-15:00.
- Ni hittar oss utanför aulan! Välkomna!



Lite sneak-peak!

Fruktansvärd dag

Publicerat klockan: 22:54:44 den 2009-01-20


Fy fan, vilken dag. Say no more!

Först var jag i skolan hela dagen, sedan jobbade jag och Jennifer med projektet tills klockan 21:00, i skolan. Glad vaktmästare? Nej.
Vi missade deadlinen och just nu känns det pissdåligt. Jag älskar det vi åstakommer, men det är så jävla mycket slit. Jag har inte hunnit äta någonting ordentligt sedan lunch idag, jag är trött och allt känns så sjukt hemskt.

Nu behöver jag lite mat, sedan ska jag stupa i säng. Imorgon blir en bättre dag.

Cry baby

Publicerat klockan: 22:07:30 den 2009-01-19

Nu ska jag vara riktigt ärlig. När jag sa att dagen varit  rätt jobbig menade jag det. Jag har haft en gnagande känsla av att jag inte har någon kontroll på livet den senaste tiden, och idag brast det. Jag började gråta på religionskunskapslektionen.

Under hela kvällen har min underbara ängel till kusin hjälpt mig omstrukturera i princip hela mitt liv. De senaste åren har jag bara blickat framåt och varit fokuserad på framtiden, utan att egentligen stanna upp och tänka på vad jag vill för stunden. Därför har vi nu utvecklat en prioriteringslista som jag ska följa. Jag behöver ta hand om mig själv, ta reda på vad jag tycker om att göra och göra saker som får mig att må bra!

Detta kommer faktiskt påverka er underbara läsare! En punkt på prioriteringslistan lyder "ett blogginlägg per dag". Jag går före allt annat, hoppas ni förstår och respekterar det. Bli inte ledsna för det; ni har ett hejdundrans bra inlägg per dag att läsa istället! Kram på er!


Paljetter!

Publicerat klockan: 17:32:19 den 2009-01-19



Kofta: InWear
Linne: Paris Kate & I
Jeans: BikBok
Stövlar: King Size Skor
Örhängen: Pilgrim
Klocka: från Paris

Under 300-lappen

Publicerat klockan: 17:23:41 den 2009-01-19
Är jag inte effektiv?! Att blogga, leta rätt på bilder samtidigt som jag sitter i telefonmöte! Jag lovar, jag kan faktiskt koncentrera mig på alla tre samtidigt!

Hur som helst, det jag ville göra var att kommentera föregående inlägg. En resa skulle verkligen inte sitta helt fel, men något lite mer ekonomiskt är att få någon lyxbehandling! Jag tänker mig manikyr, pedikyr, helkroppsmassage och till och med vaxning av hela ben!
På S:t Eriks kan man få detta under 300-lappen! Det utförs av duktiga personer som nästan är klara med sina utbildningar, så det är klart värt det!

Ring 08- 508 38 299 och boka nu!

Manikyr och pedikyr: 325:-
Helkroppsmassage: 175:-
Vaxning av hela ben: 275:-


Vart som helst!

Publicerat klockan: 15:45:08 den 2009-01-19



Det här är precis vad jag skulle behöva just nu!
Sol, lugn, värme, sällskap, god mat, utflykter, musik, salta bad, böcker, filmer, kameror, tidningar, ingen stress och press, inga tankar på jobbet, ni vet, bara släppa allt. Det skulle vara så skönt.
Usch, det här trista vädret gör mig galen!

Miami, St Tropez, Australien, Cannes, Mexico, Kapstaden, Västindien... skitsamma vart - bara jag får åka någonstans! 

Ungefär såhär!

Publicerat klockan: 15:20:01 den 2009-01-19
Fy, vilken jobbig dag!
Kunde inte alls sova i natt, blev så irriterad av att tankarna dunkade runt i huvudet, så jag satt uppe i tre timmar och planerade en massa saker. Bra, men inte vid den tiden. Fick sova fyra timmar, sedan var det dags för skola!

Jag var på väg ett falla ihop under uppvärmningen på dramalektionen för att jag var så trött. Hade ingen energi i mig. Förutom det så har jag klarat mig bra.
Har dessutom haft jätteont i magen under dagen, så Jennifer, som by the way var en riktig ängel idag, och jag bestämde att jag skulle jobba med projektet hemmifrån. Med det jag gör just nu kan jag vara vart som helst, bara jag har tillgång till internet och en telefon!


Ungefär såhär!

Uppe i varv

Publicerat klockan: 23:11:19 den 2009-01-18

Nu är det en trött och uppvarvad Julia som skriver!
Jennifer och jag har suttit och planerat inför kommande vecka. Vårt projektarbete ska ju nämligen vara klart på torsdag, så det blir mycket jobb nu på måndag, tisdag och onsdag. Men med inställningen att "Vi ska klara det", så kommer vi göra det! det gäller bara att vara riktigt effektiv och ha en stor dos tålamod, sen klarar man allt!

Veckan kommer bli helt galen, det är därför jag är så uppvarvad! Det ska bli så kul och spännande, men samtidigt är jag lite nervös! Nej, nu är det dags för sängen! Hörs imorgon! God natt!


Peppade till tusen!


Nya lurar

Publicerat klockan: 19:43:31 den 2009-01-18



Nu när jag äntligen fixat min iPod i veckan kände jag att det var dags att införskaffa ett par nya hörlurar eftersom de gamla var trasiga och slängda! Har använt lillebrorsans under tiden - inte uppskattat!
Blev ett par rosa, fina va? Matchar en slags pin-grej som jag (bland annat) fick i julklapp av kusinen. Det är det där hjärtat längst ner i högra hörnet. Jag tror de hette någonting med "statement pin", för er som är intresserade. Finns att hitta på Ur&Penn!

Som Benjamin skulle sagt

Publicerat klockan: 19:35:50 den 2009-01-18
Hej alla underbara!
Jag har haft en toppendag på jobbet! Överhuvudtaget tycker jag att helgens jobb har varit kanonkul, som Björn Gustavssons karaktär Benjamin skulle ha sagt.

Min bror, och fördelsedagebarnet, kommer hem snart. Då ska vi fira med denna tårta! Kan knappt bärja mig, det är äkta tryffel i! Mums, mums, mums!



Heting påbörjar ett nytt år!

Publicerat klockan: 10:42:13 den 2009-01-18



Det här var den bästa bilden jag kunde få igår, och det är viktigt att jag faktiskt får lägga upp en idag, eftersom min lillebror fyller år!!! GRATTIS PÅ 17:e FÖDELSEDAGEN JOHN!
Nu när jag kikar på den här bilden... - jäklar! Vad stor han har blivit, snyggingen! Hur som helst, massa grattis till dig!

Förresten, om exakt två veckor fyller jag år! Den 1 februari, beware! Då blir det storfirande!

Jennifer har avgett världens bästa nyårslöfte! Att från och nu fira varje högtid med pompa och ståt! Lite mer USA-style över det hela! Tänk er Halloween, Alla Hjärtans Dag, födelsedagar, julafton, midsommar och så vidare. 2009 ska vi fira helt enkelt!

Lila prisesstårta & bilolyka

Publicerat klockan: 10:34:27 den 2009-01-18
God morgon!
Ledsen (igen) att det inte blev några fler inlägg igår, men jag var så trött och helt slut!
Efter jobbet åkte jag nämligen direkt till morbror i Vasastan och firade min kusin som fyllde 10 år! Så söt, hennes favoritfärg är lila (först var det klassisk rosa, sedan banade hon sin egna väg). Gissa vem som fick äta en så jäkla cool LILA prinsesstårta igår? Och den tårtan var äkta vara kan jag be och få tala om, ingen long-lasting grädde eller så, utan bara äkta vara med allt!

Vi kom hem ganska sent och då var jag jättetrött efter allt jobb och all information jag fick under dagen. En kollega var nämligen med i en bilolyka på motorvägen, och det var ett under att hon levde tydligen! Att prata i mobilen, svänga och körapå motorvägen på en och samma gång borde vara olagligt! Hade personen som kört på henne inte gjot det hade han förmodligen haft mer koll, vilket han uppenbarligen inte hade! D:s bil blev helt mos och är skrotad.
Det är just såna här grejer som får en att stanna upp och tänka till lite i vardagen. Jag menar, tänk om, det faktiskt hade hänt någonting! Usch!

Under kvällen åt jag och Daddy brieost och såg på ett så jäkla intressant program om en man som reste runt i olika länder och berättade om ett speciellt arkitekturkonstverk i just det landet. Riktigt vackert och intressant! Lillebror blev arg för att vi inte titade på MTV, men det sket vi i! Det vi tittade på har man mycket bättre användning för, snarare än ett gäng som bor tillsammans och tjafsar i LA!



Coolaste tårtan jag sett -och ätit!

Frukost

Publicerat klockan: 10:39:34 den 2009-01-17



Godmorgon bloggen!
Vad härligt att vakna upp med att solen skiner! Ren lyx så här på vintern skulle jag vilja säga!

Nu sitter jag och äter frukost. Snart bär det av mot jobbet! Ha en toppendag så härs vi senare!

Vilken vann?

Publicerat klockan: 22:00:47 den 2009-01-16
Okej, då kör vi en liten sammanfattning på min så kallade hår-utmaning. Jag utmanade mig själv att fyra dagar på raken göra någon slags frisyr att ha under dagen, inte bara rakt, långt och utsläppt eller uppsatt som jag oftast brukar ha. Mycket fint det med, men jag kände att jag behövde lite omväxling, so here goes:


Dag 1.



Dag 2.



Dag 3.



Dag 4.


Vilken är vinnaren enligt dig?

H. S

Publicerat klockan: 21:54:43 den 2009-01-16

Jennifer gjorde en skiss på henne, riktigt likt bortsett från att hon ser lite tröttare ut än vanligt!

Åh, min kultur- och idéhistorialärare är helt fantastisk! Inte nog med att hon sitter inne med så mycket information från kulturvärlden, år diciplinerad och rent ut sagt brinner för ämnet så kan hon dessutom få oss att skratta.
Hon måste ha varit trött idag, det var liksom ett extremfall vad mycket man skrattade.

(Notera att hon är en lite äldre, väldigt elegant och nätt liten dam som talar med lite lätt skånsk accent.)

"Nu ska vi se om vi kan få igång DVD:n - annars lägger jag en bomb under skolan."

Två elever kommer fram och hjälper henne med DVD:n.

- Får ni igång den?
- Nej.
- Ska jag hämta en lärare?
- Ja, gör det.
- Åh, det är så jobbigt. Det är så stränga lärare i B-huset.

Le grande finale

Publicerat klockan: 21:44:16 den 2009-01-16



Hej!
Ledsen att det inte blivit några inlägg förrän nu, men jag har helt enkelt inte haft tid! Upp tidigt imorse, dramalektion, livskunskap (åh, vad jag älskar min lärare!) samt kultur- och idéhistoria. Riktigt kul! Sedan hem en snabbis för att sen sticka till jobbet, och nu, pust, hemma!

Det har på många sätt och vis varit en väldigt tuff dag, men vad gör man inte för sina vänner och sitt jobb?

Förresten, här har vi bild a la grande finale! Frisyrutmaningen är avslutad, och det är faktiskt dagens som jag blev nöjdast med. Enda minuset var ett öronen blev ganska kalla när man gick ute i den bitande kalla kylan.
Inspiration? Nicole Richie. Hittade en snygg bild på henne och fastnade för uppsättningen. Resultatet blev ganska likt. Det tog lite tid att fixa, så jag är nöjd.
Två flätor på vardera sida om huvudet (mittbena, igen: extremt ovanligt i mitt fall!) och en boll/knut lite högre upp på huvudet.

Flera timmar

Publicerat klockan: 18:50:26 den 2009-01-15

Flera timmars pluggande och flera timmars fixande med musik resulterar i en helt slut Julia! Ni vet när man fokuserar och koncentrerar sig så pass mycket att man inte märker att det händer saker omkring en och tiden bara rusar iväg? Så var det i alla fall för mig.
Nu ska jag hugga in på lasangen och kika lite på någon DVD-box! Ciao!



Låna brorsans!

Publicerat klockan: 14:00:39 den 2009-01-15



Skyll inte på mig! Vad hade jag för val?! De låg ju där precis framför mig! Jag var ju bara tvungen att pröva dem! (Hoppas inte bara äldsta lillebror läser det här.)
Jag hade precis sett en bild på Katie Holmes i sin makes jeans, och så låg brorsans nya Acne-jeans framför mig. Titta, de passade ju! Lite stora, men det är ju bara coolt. Om han går hemifrån före mig någon dag kanske jag norpar åt mig ett par. Lite baggy, ett schysst linne och ett par ballerinas - det kan väl inte se för tokigt ut?!
Nu startar vi en ny trend här! Sluta låna pojkvännens jeans - låna brorsans!

Tid har jag

Publicerat klockan: 13:50:01 den 2009-01-15



Jag slutade efter dramalektionen, så jag köpte med mig lite kyckligspett och åkte hem. Kom hem runt 13:00, tidigt och bra. Det betyder att jag kommer kunna göra lite saker idag. Eftersom jag jobbar hela helgen ska jag passa på att plugga lite idag, kanske se en film, bada också? Vi får se, tid har jag i alla fall! Fantastiskt!

Tredje dagen

Publicerat klockan: 13:35:21 den 2009-01-15



Okej, tredje dagen för min hår-utmaning - och det går bra! Idag blev det en högt tuperad lugg, eller vad ska man kalla det? Ja, ja, ni ser i alla fall hur det ser ut! Godkänd?

På morgonen vill jag att saker och ting ska vara så enkla som möjligt. Att göra värsta svinryggen eller fiskflätan har jag inte tålamod för, därför blir det såna här enkla varianter jag satsar på. Har ni några fler förslag på vad man kan göra med håret?

Scenograf och producent

Publicerat klockan: 13:30:52 den 2009-01-15
Hade dramalektion idag, en riktigt kul sådan! Vi spelade upp första sidan på varje scen, dels för att få en översikt på hur scenograferna ska organisera och för att rekvisitagänget ska få en funderare över vad för slags rekvisita de behöver. Det börjar bli seriöst nu!

När det gäller produktionsgrupperna är jag sceograf och producent. Hur kul som helst! 
För att förklara för er som inte har koll på vad detta är, så kan jag säga att scenograferna bestämmer vart all rekvisita (allt material som ska finnas på scen) ska vara placerad på scen. Rekvisitagruppen bestämmer vad som ska införskaffas, men scenograferna har sista rösten om var de ska stå.
I mitt fall kommer producenterna (jag och Johannes) ha koll på alla möten som produktionsgrupperna har och se till att allting fungerar som det ska. Uppstår det några problem är det vi som tar det tillsammans med regissören.
Så, låter det komplicerat? Inte så svårt egentligen, men det är mycket enklare att förstå när man är insatt. Åh, vad det här ska bli kul!



Spänd

Publicerat klockan: 20:56:17 den 2009-01-14



Återhämtning är så viktigt. Viktigt, viktigt, viktigt. Idag efter mitt yoga-pass åt jag banan och drack en proteindrink som smakar hallonmilkshake.
Nu är jag helt galet trött. Trodde jag skulle ha all tid i världen när jag kom hem, kunna fixa engelskaläxan, duscha och så vidare, men märker att jag varken har tid eller ork för det.

Som det ser ut just nu kommer jag visst ha skola imorgon. Dramalektion. Regiassistenten ska höra av sig till mig snart och säga hur exakt hur det blir.

Nu ska jag ta ett bad med härliga bubblor. Jullovet med dess stress och press har satt sig i axlarna på mig. Även fast jag tränade yoga idag, så är jag skitspänd! Hoppas därför att det varma vattnet ska "lösa" upp det!

Help wanted

Publicerat klockan: 16:36:27 den 2009-01-14

Skola, jobb, träning och plugg. Det är så det känns som att mitt liv är indelat just nu, och jag börjar tröttna. När jag är klar med skolan jobbar jag, sen måste jag plugga för att hålla betygen på rätt nivå. Dessutom försöker jag hinna med att träna för att må bra.
Men jag vill något mer. Jag har liksom tröttnat på det här konceptet. Jag älskar att göra det, men jag vill göra mer. Dansa, gå ut och äta, träffa vänner, gå på bio, njuta av våren som snart kommer... utan att dö av prestationsångest eller stressa ihjäl mig.

Det är här ni kommer in i bilden. Hur gör jag? Jag behöver verkligen tips och råd!
Puss och kram på er!


En tolftedel avklarad!

Publicerat klockan: 16:18:29 den 2009-01-14


För att det inte skulle bli för sött idag med flätor, rockade jag till det lite med massa armband. Spräckligt, nitar och silver plus lite färg. Inte helt fel, eller vad säger ni?

Ikväll ska jag på veckans andra träningspass, nämligen yoga. I och med det har jag klarar av 1/12 av min utmaning, att träna två gånger i veckan, tolv veckor framåt. Ska kan, jag vill och jag ska!

Här kommer vi!

Publicerat klockan: 16:13:17 den 2009-01-14

Just när jag tog foto så spexade någon med spotlightsen, därför blev det en så mörk bild...


I'm happy!


Äntligen har vi fått våra manus! Jag bytte snabbt ut den tråkiga brunsvarta pärmen mot den här från MariMekko, mycket trevligare att titta på!

Det känns helt fantastiskt! Nu har vi det färdiga manuset, så nu kan allt börja på riktigt, så att säga. Det är redan en sån grym stämning i gruppen, det här kommer bli så bra! Slutproduktion 2009 - här kommer vi!

Mittbena

Publicerat klockan: 10:23:44 den 2009-01-14



God morgon, god morgon!
Solen skiner idag! Yey!

Så här ser håret ut idag! Andra dagen på min utmaning, vad tycker ni? Lyckades jag? Mittbena (det har jag aldrig!) och två tunna, enkla flätor längs med sidorna, fästa i hårnålar.

Nu måste jag rusa! Skolan och mitt nya manus väntar! Kram!

Iiiii!!!

Publicerat klockan: 21:26:49 den 2009-01-13

Jag är så exalterad! Så pass att jag faktiskt vill göra som Manhattanbrudarna och skrika "Iiiiiiiiiii!!!" rakt ut!
Imorgon ska vi få vårt manus. Äntligen. Efter tre år på gymnasiet, drama-linjen, så har vi äntligen hamnat där. Här.

Tänk er; jag har blivit rollsatt, jag kommer ha ett eget manus i handen, stryka mina repliker med rosa eller gul överstrykningspenna, föra in anteckningar i marginalen, jag ska stå på scen med en hel publik framför mig, jag ska göra det jag älskar. Skådespeleriet.

Varken ni eller jag har någon som helst aning om hur långt jag kommer gå, men det här är världens grej. Efter tre år på gymnasiet kallas jag inte längre för amatörskådespelare, jag är en skådespelerska.  Jag har smakat på olika manus, karaktärer, regissörer, medskådespelare, scenkvalité, kostym och regi. Klassiska dramer, barnteater, skrivit egna monologer, jag bara... jag är så tacksam. Jag vet att jag fattade rätt val för fyra år sedan, men det är mer utbildningen utbildningen jag syftar på. Rätt lärare, klasskamrater, rätt skola. Åh, vad tacksam jag är!

Den här pjäsen kommer bli så jäkla bra! All info kommer ni självklart kunna ta del av här i bloggen senare. Just nu tar vi en sak i sänder. Det är ju faktiskt inte förrän imorgon som vi kommer få vårt nyöversatta manus.



Utmaning på g!

Publicerat klockan: 17:56:23 den 2009-01-13

Hårfärgen ser lite skum ut här på bilden. Blandning av brunett, rödhårig, mörkblond och platina på vissa ställen. Lovar, ser bättre ut i verkligheten!

Har kikat på lite nytagna foton på mig i bloggen och upptäckt att mitt hår ser i princip likadant ut på varje foto. Rakt, långt och utsläppt. Möjligen uppsatt.
I somras gjorde jag värsta radikala förändringen och färgade håret. Från brunett till blondin. Jag gillar att vara det just nu, men kommer säkert vilja ha en annan förändring snart, så därför sa jag utmana mig själv, fyra dagar på raken. Göra någon slags frisyr varje dag. Idag fixade jag en tuff fläta och utsläppt hår. Lite skillnad, tycker ni inte?

Dagens outfit!

Publicerat klockan: 17:46:36 den 2009-01-13

Cardigan, Mango
Linne, Paris, Katie & I
Jeans, Replay
UGGs
Halsband, Thomas Sabo

Igång igen!

Publicerat klockan: 17:38:15 den 2009-01-13
Hej!
Så skönt att skolan är igång igen! Att få in tempo, rutiner, lära sig nya saker, regelbundet träffa alla kompisar... I love it!
Kul dag idag! Massa projektarbete, svenska och engelska! Läxor, förhör, analyser och provdatum är redan satta. Snabbt ska det gå!

Den här veckan känns som en skön mjukstart.
Igår: Skolan började igen!
Idag: En lektion har inte startat än = sovmorgon.
Imorgon: Endast drama-lektion! Dessutom får vi våra manus till slutproduktionen!
Torsdag: Har egentligen röst-lektion, men vi ska vara skriva pappersarbete, så läraren ska maila uppgifterna till oss! = LEDIG!
Fredag: Idrotten är avslutad, så jag slutar 12:25 - vilken lyx!

Överhuvudtaget så känner jag att schemat blev riktigt lyckat för den här vårterminen! Några kurser är avslutade vilket resulterar i att jag inte har lika många ämnen, jag slutar tidigare och har någon sovmorgon, vilket känns hur bra som helst! Jämfört med förra terminen... Det dåliga skulle väl vara att vi varje torsdag har en håltimme mellan 11:20 - 14:00. Inte nice. Men, men, jag ska väl inte klaga?



Skolbrud & träningschica

Publicerat klockan: 21:09:12 den 2009-01-12

Kämparglöd efter skolan idag - projektarbete!

Ouf! Jag är verkligen helt slut idag! Inte bara i huvudet, utan kroppen också! Det bara värker i fötterna, ni vet som det kan kännas när man dansar hela natten lång och vaknar upp dagen efter och knappt kan gå? Ja, så känns det - och vad har jag gjort? Varit en skolbrud och träningschica!
Nej, en sak är säkert; det här jullovet har verkligen tärt på mig! De två senaste dagarna har jag bara störtat i säng och somnat bums bara för att jag varit helt slut! Känner precis likadant idag! Det känns faktiskt riktigt bra att vara tillbaka i skolan igen, jobbet suger verkligen musten ur mig!

Ikväll ska jag knåpa ännu lite till på projektarbetet, sedan blir det snabb kvällsmacka eller något och sedan bums i säng!

Buddhas dilemman

Publicerat klockan: 20:33:24 den 2009-01-12
Jag nämnde som hastigast förut att jag skulle skriva lite av mina anteckningar från religionskunskapslektionen här i bloggen idag! Så nu kör vi!
Lektionen idag var så himla intressant, den fick mig verkligen att fundera. Över livet jag lever, andras liv, mål, olika slags medvetenhet... jag kommer faktiskt inte ihåg sist jag blev så tagen av en lektion! Spännandeoch intressant sådan som verkligen satte igång tankeverksamheten!
Här kommer ett litet utdrag av vad vi tog upp! Det är fyra punkter som innehålle två frågeställningar; den ena riktad till Buddha och den andra som en slags direktöversättning till alla vanliga människor!

BUDDHAS DILEMMAN
1) Ska Buddha bli en världslig eller andlig ledare?
- Vad ska vi bli? Ska vi förlja våra föräldrars vilja eller vår egen?

2) Hur ska Siddharta uppfostras för att bli en världslig ledare?
- Hur ska vi uppfostra våra barn, genom att överbeskydda dem eller ge dem frihet?

3) Vilket är viktigast; att leva i trygghet eller att följa sin övertygelse?
- Hur ska vi hantera våra livskriser?

4) Hur ska man leva för att finna sinnesro? I överflöd eller förkastelse? Följa den gyllene medelvägen - lagom är bäst.

                                                                                                     =
BUDDHAS SANNINGAR
... som jag kommer gå igenom nästa vecka med er!
 


En smart kille, den där Martin!

Publicerat klockan: 20:07:25 den 2009-01-12

Hej allihopa!
Träningen gick alldeles utmärkt! Pilates kanske inte är min grej, lite för lugnt så att säga, men kul som omväxling! Det känns i kroppen att man har tränat när man går därifrån, men kanske inte riktigt lika mycket som jag vill under själva passet, om ni förstår vad jag menar?

Martin som är med i BWO har sagt en riktigt smart sak som jag bara kan instämma med! "Du ångrar aldrig en enda minut på gymmet efteråt"
Nu när jag har som mål att köra två gånger i veckan, tolv veckor från nu, tror jag det är just en kommentar som denna som kommer peppa mig! Heja Martin!



En smart kille, den där Martin!


Hurry curry!

Publicerat klockan: 16:49:00 den 2009-01-12



Det har varit en riktigt bra dag idag! Har lite ont om tid, ska nämligen på pilates strax, men jag breefar er om dagen när jag kommer hem! Såklart!
Under får ni en litensneak-peak på Jennifers och mitt projektarbete! Det börjar dra ihop sig, så vi kommer jobba en del med det under veckan! Åh, just det! När jag kommer hem igen ska jag skriva ner lite anteckningar från religionskunskapslektionen. Hur intressant som helst, jag tror ni kommer gilla det! Hörs snart!

Imorgon är en stor dag!

Publicerat klockan: 19:16:28 den 2009-01-11
Japp, imorgon händer mycket!

1) Skolan drar igång igen! Sista terminen på gymnasiet för mig! Vi kommer dra igång med slutproduktionen, grillas av lärarna, miljoner läxor, förhör, uppsatser, nationella prov, essäer... och ändå så ser jag verkligen, verkligen fram emot det! Vem vet hur tiden efter skolan kommer se ut, därför ska jag passa på att njuta nu medan jag kan!

2) Jag ska börja träna regelbundet. Nu ska jag anta Sats utmaning och träna två gånger i veckan i 12 veckor. Belöningen blir en träningsbag! Det sporrar mig verkligen. Nu ska jag verkligen planera in så jag får den tid jag behöver på gymmet. Alltid när jag går från träningen, oavsett vad jag gjort, så mår jag så himla bra! Både i kroppen och själen. Mer sånt, därför... 2 gånger i veckan - here I come!

3) Jag kommer äta nyttigare. I nuläget äter jag nyttigt, men nu ska det blir mer sånt och mindre sötsaker. Unna sig måste man få göra, men inte hela tiden.

4) Få koll på ekonomin. Jag är grym som jobbar och tjänar pengar, men jag måste förbättra mig när det gäller sparandet!




Mål nummer 2!


Som ni ser kommer jag ha lite att göra! Känns kanon att sätta upp mål så här, det bästa är nog ändå utmaningen! Det kommer krävas en del, och det är det som gör det så himla bra! Fatta känslan när jag faktiskt står där vid mållinjen och ler! Känslan av att "Yes, jag klarade det!".

Fler tips och tricks? Dela med er!

Pearls for Girls

Publicerat klockan: 18:18:17 den 2009-01-11



Ett nytt inköp! Är den inte hur tuff? Från Pearls for Girls, som finns att hitta på Sisters! Jag gillar den röda färgen, den funkar liksom året runt, inte bara nu runt juletid. Riktigt sofistikerad men samtidigt ganska ledig. Eller vad säger ni; tycker ni om den?

En dag på jobbet

Publicerat klockan: 18:10:58 den 2009-01-11
Hej alla goa!
En dag på jobbet, ni vet en sån där söndag då tiden går ganska fort? För att vara en söndag på jobbet alltså.
Lunchade en chevrésallad, lika god som vanligt!



Åh, ser det inte för mysigt ut?


Dessutom, för er som inte vet det så är det reasput som startat på de flesta affärerna nu! Skynda och fynda!

Jag idag. Mycket effektivare att sätta klisterlapparna på handen!

Typiskt mig!

Publicerat klockan: 18:48:27 den 2009-01-10

Lyckades försova mig en timme idag, så det blev hurrycurry till jobbet, men jag hann och det är huvudsaken!

Mår inte toppen idag, så lite av det som finns på bilden finns om jag känner för det senare. Just nu ser jag på the Hills, typiskt sådana där serier som jag fastnar för! Lite lyxliv, folk i min ålder, varmt väder och fina kläder! Yey! Talk to you later!


Länge sen?

Publicerat klockan: 18:41:36 den 2009-01-10


Cardigan, Mango
Linne, EastWest
Jeans, Cubus
UGGs
Armband, mormors & Topshop

Tackar som frågar

Publicerat klockan: 22:30:16 den 2009-01-09
Jobbet gick superbra idag, och fort dessutom!
Har ätit världens godaste middag, nu är det Ben & Jerry's Cookie dough och Lindt Exellence a touch of sea salt som gäller! Mums!

Imorgon, vänner, jobbar jag. Börjar tidigt, så jag ska försöka komma i säng i god tid idag, med tanke på att jag har förlorat så mycket sömn den senaste veckan. På tal om det, så mår jag mycket bättre, tackar som frågar. Nu hoppas vi väl tillsammans på att jag slipper alla sådana här besvär och smärtor, eller hur? Ses imorgon!


Isen smälter! Yey, våren är snart här! 

Min gamla sminkös

Publicerat klockan: 15:23:38 den 2009-01-09



Åh, vad glad jag blir när det går bra för andra! Min sminkös och arbetskollega från praotiden, Anna, sminkar Isabella Löwengrip från Lets Dance! Hjälp, vad roligt för henne, eller roligt för Bella snarare! Anna är störtskön! 


Love it

Publicerat klockan: 15:17:52 den 2009-01-09

Kolla underbaraste kavajen jag prövade häromdagen! Hallonröd Filippa K! Om jag var en kavaj-tjej hade den verkligen varit klockren!


Är på världens bästa humör just nu! Projektet jag och Jennifer arbetar med är så krävande men jag fullkomligen ÄLSKAR det! I nuläget kan jag inte avslöja för mycket, men målet är att nå ut till kidsen! Det är ju bara hur roligt som helst, så annorlunda och kanonbra!
Att jobba med det och lyssna på lite Britney gör att jag glömmer smärtan. Jobb ikväll, så nu ska jag kanske pausa lite! Catch you later!

Jag såg skräcken i vitögat

Publicerat klockan: 13:35:05 den 2009-01-09
Usch och fy. Varför blir jag utsatt för alla dessa hemskheter? Räcker det inte med att jag har enormt mycket problem med käkarna, tandläkarbesök minst varje månad, injektioner, sprutor, smärta och andra hemskheter? Måste jag verkligen få en inflammation i tandköttet också?
Efter slipning, spolning och tårar hos tandhygienist idag har jag fått reda på att när en visdomstand ska växa är tandköttet extra känsligt runtom, som en skyddande hinna. Min tand ovanför är lite spetsig, och det, tillsammans med att jag alltid (omedvetet) går och spänner käkarna, bidrar till att det blir ett jäkla tryck på det känsliga tandköttet. Det här trycket som har gjort så himla ont i cirka två månader, har gjort att tandköttet fått nog och gått och svullnat upp som en slags varning och gjort så hemskt ont att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag gillar inte gnäll, därför gnäller jag inte själv, så jag har inte sagt eller gjort någonting åt det.

Jag trodde inte att anledningen till att jag har haft svårt att somna den senaste veckan berodde på detta, men så var det tydligen. Inatt vaknade jag av att det gjorde så sjukt ont, så jag tog en värktablett och fick en akuttid idag, och det är där jag spenderat dagen. Jag tror knappast det är lagligt att få ha så här ont, men vad ska jag göra? Förhoppningvis ska experternas åtgärder och tips få det här helvetet att gå över.

Köpte med mig lite mat hem. Får helt enkelt tugga försiktigt och bara på höger sida. Ser inte McDonald's-mat riktigt osmakligt ut när man lägger upp hamburgaren och pommes fritesen på en tallrik och colan i ett vanligt glas? Inte sådär coolt som det är när man äter på restaurangen i alla fall!
Nu ska jag vila, som jag ordinerats, vilket för mig innebär äta upp maten och jobba på projektarbetet hemifrån. Här slösar vi inte tid inte!



Workoholic

Publicerat klockan: 23:15:41 den 2009-01-08


Nej hörrni, jag är helt slut! Har spenderat kvällen med att skriva ett långt, svårt, jobbigt, men framförallt utvecklande, tankeställande och utmanade PM! Nöjd med resultatet i alla fall, vilket förhoppningsvis läraren också tycker!

Imorgon ska jag och Jennifer ses igen och jobba som gnuer (skämt från baskettiden) på vårt projektarbete! Idag fick vi mycket gjort och tog ett stort steg framåt, men det är knappt så jag förstår hur mycket vi har kvar! Om exakt två veckor ska vi ha en färdig produkt!
På kvällen blir det några timmars jobb i butiken, liksom resten av helgen. Money, money, money...

Jag skriver, hon illustrerar

Publicerat klockan: 19:58:42 den 2009-01-08



Den här söta nöten har jag träfat idag. Lite möte och planerande samt gemensamt projektarbete! Hjälp, vad jag saknat bruden under jullovet! Men på måndag är det skola och då är allt som vanligt igen.
Vi jobbade på som dårar under några timmar, sedan gick vi ut och åt middag tillsammans. Superhärligt med lite kvalitetstid!



Många som gick förbi frågade om jag hade planerat dagens outfit, men nej. Faktiskt inte. Laptopen älskar jag, tröjan och mössan var bekväma. Så enkelt är det. Inte planerat alltså. Inte medvetet i alla fall.

Julia-tid

Publicerat klockan: 11:01:25 den 2009-01-08

Julia-tid! Ni förstår inte hur viktigt det är! Ta ert namn, bindesteck och sedan tid. Man måste ta vara på tiden och sig själv, så igår kväll tog jag det lugnt. Skrev inga PM, blogginlägg, eller andra måsten.
Ha minst en dag i månaden då ni gör precis det som ni vill, en dag då ni får ta hand om er själva. För som sagt, du lever bara en gång - lika bra att trivas va?

Tips för er som kanske får hjärnsläpp och inte har någon som helst aning om vad ni ska göra eller vad ni tyker om: ta ett långt mysigt bubbelbad, måla naglarna, skriv lite i dagboken, surfa runt på internet, lyssna på musik, sy, titta på en film... gör det som du tycker om och mår bra av att göra.

Igår hade ja inte en enda elektronikprodukt på, okej, förutom TV:n i bakgrunden då (CNN), så funkade det superbra. Jag kände mig faktiskt totalt avslappnad och kunde fokusera på vad jag ville. Värt att pröva!


Tycker du om att ta långa, härliga bubbelbad? Investera i ett badskum med doften du gillar bäst!


Because it's cute, girly and fun!

Publicerat klockan: 18:50:19 den 2009-01-07


Som sagt, Matilda och jag shoppade lite! En känd designer ska en gång ha sagt "Everyone should think pink!", och som ni ser så håller jag med. Färgen är tjejig, jag är en tjejig tjej, man blir glad av den och det finns så många olika nyanser! Varför blir folk irriterade på en tjej som tycker om rosa? Helt oförståligt för mig!

Hur som helst, vi svängde förbi min favoritprylbutik, Ordning & Reda, där jag hitade en massa fint! Anteckningsbok, penna, bokmärke och en rosa slags ficka som man kan lägga pass och kort i! Världens smartaste idé, måste jag säga. För det första är den rosa och mycket roligare än färgen på som finns på passen, för det andra är det hur coolt som helst att komma till flygplatsen och gå igenom spärrarna med en lysande rosa passhållare, och för det tredje så är den superlätt att hitta om man råkar slarva bort den hemma; färgen syns ju så himla bra!

Paris Hiltons Confess It All to Me. Varför köper jag en bok med Paris Hilton som jag själv ska fylla i, kanske ni undrar? Som hon själv säger i introduktionen "because it's cute and it's girly and it's fun". Man måste kunna få vara ytlig och smart samtidigt, eller hur?
Nu känner jag att det här blev lite argumentera-om-varför-jag-tycker-om-rosa här, men jag vill förklara en gång för alla. För att bespara alla uttråkade på elaka kommentarer, så att säga. Fast 99% av er läsare är världens snällaste och gulligaste, ni behöver verkligen inte ta åt er! Kram på er!




Matilda och jag stod inne på Topshop med Kitty Jutbring när jag såg den här. Jag såg på Kitty, som dagen till ära hade på sig ett par knallrosa ankelboots i lack, och tänkte att kan hon vara crazy så kan jag! Är den inte hur cool som helst?! Inte jag egentligen, men vad ball den är! Ett armband som piffar upp vilken svart outfit som helst!




Från Oasis. Klockren att ha i vår och sommar! Funkar sidenbandet i midjan, Matilda?

Frukost på Wayne's

Publicerat klockan: 18:22:50 den 2009-01-07
Vilken jobbigt underbar dag jag har haft! Matilda och jag har gjort stan idag, hon är ärligt talat den bästa medshopparen man kan ha!
Idag kändes shopping alldeles sådär typiskt klyshigt avslappnande. Med världens bästa sällskap, ärliga svar, lika stil och en riktigt rolig dag tycker jag inte det är särskilt konstigt att många tjejer ser shopping som avkoppling. Nu ska vi inte dra alla över en kam, killar uppskattar med största säkerhet shopping också, men jag tror att andelen tjejer är större.

Matilda och jag träffades, tog en promenix i stan och brunchade sedan på Wayne's. Bagel och latte, mmm!



Bagel och latte



Söta Matilda



Moi!

PM

Publicerat klockan: 20:48:38 den 2009-01-06



Så här har resten av dagen sett ut för mig: skriva ett PM. Såklart väljer jag den svåraste infallsvinkeln, men jag vill faktiskt lära mig någonting på kuppen också! Nu har jag i alla fall all fakta, grunden fixad så att säga, resten grejar jag imorgon. Nu ska jag och lillebror äta popcorn och titta på Björn Gustavsson dvd:n!

Julklappsutdelning

Publicerat klockan: 15:31:17 den 2009-01-06
Under dagen har Jenny varit här. Fikat, lunchat, delat ut (lite sena) julklappar och pratat en massa. Hur underbart som helst, som vanligt!
Vi ska försöka bli lite mer ekonomiska i år, eller... i alla fall jag. Jenny hakar bara på. Så idag tog vi (läs: jag) tag i saken, och istället för att fika ute körde vi Café Julia hemma hos mig. Hon kom med fikabröd och jag fixade grymma lattes! Jättebra alternativ, även om det är mysigt att fika ute ibland också!


Fika...


... bästisen...


... och jag!

Ny inriktning?

Publicerat klockan: 15:28:20 den 2009-01-06
Jag fick höra någonstans ifrån att denna blogg är en salig blandning av massa olika saker, bland annat... mat! Hade jag inte ens tänkt på, men när man tänker efter så stämmer det nog!
Mat är viktigt för mig, både för njutnings och hälsans skull! Sen är det klart kul att ni tycker det är roligt och inspirerande att jag lägger upp bilder på läckra måltider, så nu jäklar - här kommer ett helt inlägg med bara mat-bilder!



Tapaifilé (fisk) med jasminris och sallad!



Glass med hallon, jordgubbar och mango topppat med lite kanel


Jasminté

Nyårlöfte: Höj självkänslan!

Publicerat klockan: 21:40:18 den 2009-01-05

Jag har lagt märke till att det mestadels är tjejer i åldern 15-25 som läser min blogg - grymt kul! Vi (jag räknar in mig själv också!) är alla i en känslig ålder då självkänslan bygger sin stomme mest av allt. Alla val vi gör får konsekvenser, varför inte göra dem med gott samvete för att vi vet att vi kommer må bra av dem också?! Jag tänker hela tiden att vi lever bara en gång. Oavsett om vi föds åter eller helt enkelt till någonting annat så lever vi bara det här livet en gång. Varför inte göra det till en sjujäkla bra gång?! Och dessutom, vi ska leva med oss själva hela livet, 24 timmar om dygnet, år efter år, så varför tjejer, VARFÖR, är det så många som inte är tillfreds med sig själva?! Det är en hemsk sanning, men så sant! Därför vill jag dra mitt lilla strå till stacken och ge er möjligheten att höja er självkänsla medan ni har chansen så att säga!


Under 2009 kommer jag då och då publicera inlägg som ska hjälpa er att bli mer nöjda med er själva och vad ni gör! Första inlägget kommer nu, hoppas ni gillar det!


Gör saker för nöjets och njutnings skull
- Vad tycker just du om att göra? När mår du som bäst. Vad gör du då?
- Gå en kurs i år! Pröva på det du aldrig trodde du skulle våga, men alltid velat göra!

Ta hand om dig själv psykiskt
- Ät regelbundet och nyttigt. Sov ordentligt.
- Träna för att hålla er i trim och må bra. Allvarligt talat, det finns alldeles för många och bra anledningar för att få er att förstå. Tänk på hur du står och går. Think tall!

Använd belöningar, undvik bestaffning
- Ha en ledig dag i veckan, en dag då du får göra precis vad du vill! När du gjort någonting bra, köp någonting till dig själv som belöning, gör någonting du verkligen gillar men inte ofta får en chans att göra.
- Den inre rösten - hur du pratar om dig själv i huvudet och inför andra. Prata positivt och bra om dig själv.
- Fokusera på att umgås med människor som får dig att må bra och situationer som med största sannorlikhet kommer vara successful och rewarding.

Skapa goda relationer - både med dig själv och andra
- Våga vara annorlunda, sätt inte för höga krav - om andra får göra fel för sig får du också få det!
- Involvera andra. Tala om för dem att du ska göra 2009 till ditt bästa år någonsin! Be dem supporta dig, ge respons och visa att de bryr sig. Tala positivt om dig själv.
- Delta. I konversationer, tävlingar - you name it! Du är viktig, nya vänner kan man få när som helst, säg hej, le, var snäll mot andra, hjälp till, ge och ta komplimanger

Ta ansvar
- Vänta inte på att andra eller en situation ska få dig att känna dig bättre. "We need to make the changes ourselves". Ta ansvar för dina handlingar.


Shopping for life!

Publicerat klockan: 20:05:28 den 2009-01-05


Rean på Ur&Penn...


... är inte så dum den!



Cardigan från Mango



Ralph Lauren






Nytt märke från MQ. Skitballa och lite festligare!



Dagens fotograf med mina nya, röda brillor från Topshop. Han ville att jag skulle uppmärksamma hans coola halsduk (leksaksorm från IKEA!)


Nog kom jag hem med lite shoppingfynd allt! Riktigt nöjd! Är det inte fina saker jag plockat ihop? Vi har precis ätit en riktigt lyxig brakmiddag. Fina gäster till på köpet!
Det efterlängtade inlägget om självkänsla kommer om en liten stund - kika in då!


Ändrade planer

Publicerat klockan: 15:20:20 den 2009-01-05



Hemma från konditionsträningen! Känns riktigt skönt, i alla fall så här efteråt!

Jobbet blev inställt för idag, affärerna stänger tydligen klockan 18:00 idag så det var ingen idé att jag kom upp och jobbade. Vad konstigt det känns med en ledig dag! Den ska uppnyttjas på bästa tänkbara sätt!

Först ska jag spana in rean lite. Har helt enkelt inte hunnit när jag jobbat hela tiden, så nu passar jag på! Mot kvällen ska jag antingen:
1) Bio med Mami
2) Dela ut julklappar med bästisarna (lite sent, jag vet)
3) Mysa hemma

Wow, det här låter inte alls fel! Ska slänga i mig lite sen lunch bara.
Ps. Ni får helt enkelt vänta med självkänsla-inlägget lite till! Men jag lovar, det kommer idag!

Fotboll istället för sol

Publicerat klockan: 12:27:57 den 2009-01-05



Vilken underbar morgon och vilket fantastiskt väder!
Tog en bild här på tomten som hastigast, men nu märker jag att jag inte fick med det som verkligen förgyller dagen; solen. Istället så får ni se hur det kan se ut när man har två fotbollsspelande bröder. Tro mig, det där är inte alla fotbollar vi har och det här är inte hela tomten...

Ännu en natt utan sömn, men det ska inte hindra mig idag har jag bestämt. När jag ätit upp min frukost ska jag åka och träna lite, sedan åker jag och jobbar. Vi hörs senare, då ska jag skriva mitt självkänsla-boost-inlägg! Missa inte!

Elaka tjejer

Publicerat klockan: 21:18:13 den 2009-01-04

Bild från nyårsafton!


Allt bra med er?
Nu sitter jag och lillebror och tittar på Mean Girls. Vi hörs imorgon. Då ska jag publicera ett inlägg om hur ni förbättrar självkänslan! Ciao!

Vad mer kan jag säga?

Publicerat klockan: 19:48:00 den 2009-01-04
Hej alla underbara!

En dag på jobbet, vad mer kan jag säga? Ska ta en välbehövlig dusch nu, men rör inte era rumpor, jag är strax tillbaka med ett nytt inlägg! Kram!

Matilda är grym!

Publicerat klockan: 20:07:33 den 2009-01-03
Jag är sjukt imponerad! Min underbara (och nyfunna vän för i år,) Matilda, är så fantastiskt duktigt! Hon designar kläder men framför allt smycken. Så vackert, fint och skickligt! Jag har redan beställt diverse saker, lika bra att passa på innan hon blir superkändis och säljer grejerna dyrt, eller hur?!

Här gjorde hon till exempel om tre tees!




Här är min favorit!



Vänta ni bara, jag har tjatat på henne och kommer fortsätta - hon måste utnyttja sin talang till fullo här eller vad säger ni?! Ärligt talat, jag blir riktigt peppad att själv börja sy/ om lite kläder! Hur svårt kan det vara egentligen?

Här har ni hennes blogg: http://apieceofsthlm.blogg.se/index.html

Direkt en favorit!

Publicerat klockan: 19:53:32 den 2009-01-03



Hej allihopa!
Idag har jag gått omkring i min nya underbara sjal från ATLAS, den är så himla fin! Älskar färgen och dessutom är den riktigt mjuk och go!

Mår lite si sådär idag. Har verkligen inte kunnat sova ett par nätter på raken, och det har resulterat i att jag jag känns mig hängig och febrig. Det spelar liksom ingen roll när jag går och lägger mig, jag kan ändå nte sova.
Det ska bli skönt att börja skolan igen! Ni vet, få in rutiner och påbörja sista terminen! Förhoppningsvis kommer jag slocka direkt när jag går och lägger mig då!

Besök av idol-deltagarna!

Publicerat klockan: 21:40:23 den 2009-01-02


Några timmar på jobbet, och inte vilka som helst får jag lov att meddela! Gissa varför tjejer 7-15 år gallskrek i k:fem gallerian? Idol-trion var där! Ni vet de där som är mest kända? Jagh ar aldrig tittat på ett enda idol-avsnitt, men tydligen är Agnes, Kevin och han som jag inte kommer på vad han heter. Tre var de i alla fall. Ärligt talat kunde jag inte direkt avgöra om de sjöng bra eller inte, tjejernas skrik överrröstade allt. Kul att ni kom i alla fall, haha!
I övrigt så var jag lite personal shopper åt mina bästa vänner som förbi. De gick därifrån med lite grejer, så nog lyckades jag alltid!

Nu ska jag sitta och hitta lite inspiration i senaste numret av CHIC! Ha en grym kväll!

Det perfekta passet

Publicerat klockan: 14:27:33 den 2009-01-02
Jag har inte sovit bra alls under natten. Minst en gång i månaden har jag ett par nätter då jag inte kan sova alls och bara vrider och vänder på mig. Varför händer det egentligen? Förhoppningsvis kommer jag sova bra inatt.

Idag har jag varit och styrketränat. Riktigt skönt, det tog verkligen i musklerna. Nu blir det lite lunch, sedan bär det av mot jobbet! Vi hörs senare! Ciao!

Lite sen

Publicerat klockan: 22:22:06 den 2009-01-01



Något sen middag äts nu. Har fixat med massa mail ikväll, skönt att ha det fixat nu!

Imorgon väntar styrketräning och jobb! Hörs då!

Snart så!

Publicerat klockan: 19:52:40 den 2009-01-01
Usch, vad trött jag är! Det är inte bara på grund av gårdagen, utan mestadels för att jag har kört på i så hårt och högt tempo senare tiden. Hela 2008, skulle jag vilja säga, har varit kaos. Underbart, ett pris man får betala för att ha roligt, men samtidigt väldigt krävande! Vill bara sova, men det går inte. Det finns så mycket som måste fixas. Sova finns inte på kartan. Solsemestrar kommer jag i alla fall få i år, kan knappt bärja mig! Tänk er mig i en cool bikiki, liggandes i en solstol med en god drink i handen. Mmm, snart så!

Nytt år i alla fall - det kommer verkligen bli grymt! Jag har så mycket planer och mål att uppfylla så det inte är klokt! Fasen vad jag längtar tills allt drar igång!



Om jag är förväntansfull? Ja, 2009 har ju börjat!

Min nyårsafton!

Publicerat klockan: 15:40:25 den 2009-01-01
Okej, nyårsafton! Vart börjar jag? Jag hade en sjukt underbar kväll, med människor som jag håller varmt om hjärtat - precis som det ska vara!
Bjudning på en fantastik middag, fyrverkeriregn med utsikt över hela Stockholm, massa nya och gamla ansikten... jag hade supertrevligt!


Getting ready hos Jenny!


Jag är faschinerad! Glittrig dricka och body roll-on!


Likadana dunjackor och halsdukar - märks det att vi är bästa vänner?


Happy New Year helt enkelt!

Jag tippar på

Publicerat klockan: 15:23:24 den 2009-01-01


Gott nytt 2009 allihopa!

Bilder från nyårsafton kommer lite senare. Idag vaknade jag tröttare än någonsin, så Mami och jag bestämde oss för en mysig frukost och lite film för att kickstarta det nya året! Skönt att gradvis vakna till en film, äta lite julgodis och nu sitta här!
Idag vaknade jag, med all rätt, sent. Jag har bestämt mig för en hemmadag för ovanlighetens skull, bara ta det lugnt och äta gott. Ladda batterierna innan allt drar igång! 2009 - jag tippar och vet att det kommer hända en hel del grejer! Take care!

RSS 2.0