ÄRTIGA SOPPA

Publicerat klockan: 19:13:45 den 2008-08-05

4 portioner
Frysta ärtor är en smått oslagbar vardagsgrönsak.

500 g frysta ärtor
1 gul lök
7 dl vatten
2 grönsakstärningar
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde

1. Skala och hacka löken (Tips! Ha på simglasögon eller liknande så ni inte börjar gråta av att det svider i ögonen av löken!). Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull.

2. Lägg i de frysta ärtorna och löken. Låt det koka under lock ca 5 minuter.

3. Mixa soppan och tillsätt grädde. Låt det koka upp. Servera soppan med bröd och ost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0