Detta gjorde jag ikväll!

Publicerat klockan: 23:44:47 den 2008-04-30
Hoppas ni alla fick en trevlig Valborg! Det fick i alla fall jag! Kanske något lugn och kort, men nog hade jag kul! Supergod mat, Guitar Hero, pingis, Chelsea vs. Liverpool och trevligt sällskap!

      

Imorgon blir det jobb några timmar, sedan drar jag och la familia iväg och träffar lite släkt - kul! Vi hörs imorgon!

Valborg

Publicerat klockan: 17:37:16 den 2008-04-30

Nu har familjen åkt iväg till några vänner som vi ska fira Valborg med! Jag bloggar lite och ska göra mig i ordning innan jag drar till dem! Ska bli riktigt trevligt! God mat, dricka, brasa och bad i pool! Den här kvällen kommer bli superkul! Jag funderar fortfarande vad jag ska ha på mig! Det kommer ju bli kallt...

Lina och firade Valborg tillsammans med lite eftermiddagsmys. Vi drog till ett café som ligger på Rörstandsgatan 4. Vi tog varsin übergod morotskaka och jag tog en Pina Colada smoothie till. Inte att rekomendera! Den smakade bara is och kokos - bläh!

image363

image364

image365

Jag som har så torra nagelband började förstås blöda. Då räddade Lina som vanligt mig - med världens tuffaste påster! Själv har jag bestämt att jag ska hitta plåster med Disneyprinsessor på!

image366

Nej, nu ska jag göra mig i ordning innan jag går till världens trevligaste kväll!

Ha en grymt bra Valborg allihopa!


The Bucket List

Publicerat klockan: 21:23:43 den 2008-04-29

The Bucket List var helt okej. Ingen story som tog mig direkt med storm, men det var så obeskrivligt bra kemi mellan Jack Nicholson och Morgan Freeman så filmen blev riktigt mysig! Den fick en verkligen att tänka efter!

By the way; imorse fick jag tid över så jag tog ett pilatespass på min nya rosa matta! Gick kanon!

OCH: Det finns en kändis som man inte kan tänka sig utan långt hår. Tills nu. Arwen, aka Liv Tyler, har klippt sig! Det påminner mig lite om pagen jag hade i somras! Vad tycker ni? Passar hon i det eller inte?

image361

image362


Dagens köp!

Publicerat klockan: 17:40:11 den 2008-04-29

image360

Idag kom jag även hem med lite smått och gott från både Akademibokhandeln och Apoteket! Pärm (designad av Marimekko), pads, rengöring och en jättesmart solkrämstub x2; solstift och solkräm! Och det bästa - allt är i rosa! Som Paris Hilton säger "If you're happy, wear pink!".

Alldeles strax ska jag, Mami och Jens gå på bio. Vi ska se The Bucket List, eller som det tråkigt nog heter på svenska: Nu eller aldrig.

Dagens Outfit!

Publicerat klockan: 17:31:29 den 2008-04-29
image359

Tee, Sisters
Kofta, Gina Tricot
Jacka, Debenhams
Byxor, H&M
Skor, Skopunkten
Solglasögon, H&M
Väska, mormors

Dagens att-göra

Publicerat klockan: 09:17:52 den 2008-04-29
Ah, vad skönt med sovmorgon! Såklart vaknade jag långt innan klockan ringde, men det gör mig ingenting! Förutom att jag har ont i huvudet och axelpartiet (varför?) så mår jag prima!

SKOLA: Jennifer och jag ska jobba som bara den under projektarbetet och sedan är det franska. That's it!
Efter skolan tänkte jag gå in i min skobutik och kika om de har fått några trevliga vår/sommarnyheter och köpa lite grejer från listan jag ska skriva nu på förmiddagen!
Under kvällen ska jag definitivt ta ett pilatespass! Jag är så sugen på att testa min nya rosa pilatesmatta!

Bara för att det är en så bra tisdag idag, så jag fira med med röda lipglosset!

Kvällens mål!

Publicerat klockan: 21:07:31 den 2008-04-28
Imorgon har treorna nationellt prov, vilket innebär en lång sovmorgon för min del! Skönt! På morgonkvisten ska jag nog skriva en trevlig att-göra-lista. Skola, studerande, inköp, jobb, familj och vänner...

Ikväll har jag som mål att komma i säng i tid! Då vaknar jag mer pigg, utsövd och glad! God kväll!

Keira & James vs. Ryan & Rachel

Publicerat klockan: 20:47:34 den 2008-04-28
Klockan 8:00 skrev jag nationellt prov i engelska. Det gick fint! För er som också gjorde det, så kan jag säga att jag tog den första rubriken!
Från 8:00-16:00 var jag i skolan. Den längsta skoldagen på länge för mig! Ändå lyckades dagen gå himla fort!

I svenskan har vi börjat med ett nytt projekt, där vi bland annat ska läsa en kärleksroman! Yey! Jag har redan två miljoner böcker hemma (ungefär) som står olästa, så egentligen skulle det vara vist att ta en därifrån - men icke! Jag har bestämt mig för att köpa Atonement (Ian McEwan) eller The Notebook (Nicholas Sparks)! Har sett hela filmen med Keira Knightley och James McAvoy samt en bit med Ryan Gosling och Rachel McAdams, och jag älskar dem! Någon av dem får det allt bli! Vad tycker ni? Just nu känner jag mest för The Notebook.

Nu ska jag fixa naglarna. Klippa, fila, rengöra, återfukta och sätta på ett nytt lack! Det blir nog lila eller rosa. Ha en fortsatt bra kväll!
 

Dagens köp!

Publicerat klockan: 20:29:10 den 2008-04-28

Titta vad jag hittade idag! Två lipgloss; en på burk och en på tub! Jättefina färger! Jag valde en mer vardaglig, neutral färg till tuben och en mer festlig på burk. Tuben heter clue och burken heter oui. När jag skulle bestämma färg till lipglosset på burk fick jag lite beslutsångest, så jag satte ett lila gloss på vänster sida och röd på höger sida! Smart va?! Det slutade med att jag tog den röda!

 


image358

Jag har länge tänkt på det och nu har jag äntligen skaffat en rosa pilatesmatta! Perfekt längd, härlig färg och lagom tjocklek! Love it! Nu känner jag mig mer peppad än någonsin på pilatesträning!


Inspiration: kändisarna som läslusar!

Publicerat klockan: 21:33:32 den 2008-04-27
Det är inte ofta man ser en celebritet sitta och läsa! Här kommer de bästa bilderna! Vad tror ni; är det bara ett spel för galleriet eller gillar de verkligen att läsa?

     



Det som gömms i snö...

Publicerat klockan: 21:18:25 den 2008-04-27
Busskortet är funnet! Mami och jag letade som bara den; på mitt rum, i hallen, köket... Jag lyckades hitta det under Mamis säng, precis vid golvlisten, knappt synbar! Huh! Nu känner jag mig mycket lugnare!

Imorgon blir det uppstigning innan tuppen! Klockan 8:00 har jag nämligen nationellt prov i engelska. Det är den skriftliga delen, som kommer pågå i två hela timmar! Lite orolig är jag nog allt! Jag älskar att skriva, men denna gång är det väldigt strikta regler på vad man får skriva och inte, vilket jag inte alls gillar! Det är vid sådana tillfällen jag får hjälrnsläpp och inte har den blekaste om vad jag ska skriva! Huh! Snälla, kan ni hålla tummarna för att det går bra för mig imorgon?

Jobb & match

Publicerat klockan: 19:53:15 den 2008-04-27
Vilken otroligt bra dag  på jobbet! Tiden gick fort, väldigt fort! Jag ville nästan inte gå hem när det var dags...
Under min korta lunchrast spang jag och köpte en Sub of the Day på Subway och en latte. Sedan spang jag till Lundbergs och hälsade på Lina. Hon tog latten och jag åt mackan.

Efter jobbet gick jag till Grimsta IP, där BP:s A-lag hade match. Ganska tråkig, inget liv i spelet, men några mål hann det bli! 4-3; vinst till BP, förlust för AIK.
Under matchen bjöd jag Daddy och en J på världens godaste halstabletter (lime/lemon smak!). De är supersmå och ljusgröna. Ser nästan ut lite som p-piller, fast på burk. Först tog jag, sedan Daddy och så var det J:s tur. Han tittar skeptiskt ner i burken, ryknar lite på näsan och säger: "Jag äter inte p-piller". Typisk fotbollspappakommentar. Lite kul var det. Det är inte så att jag tar åt mig, efter x antal år med fotboll blir man imun.

Min cykel är trasig och busskortet är borta sedan igår. Hur ska jag ta mig till skolan imorgon?! Jag har ju nationellt prov i engelska!

Pepp!

Publicerat klockan: 08:00:39 den 2008-04-27

Nu är jag grymt peppad inför dagens jobb! Även om jag stigit upp tidigt och är trött, så vet jag att det kommer gå bra idag! Jag kommer sälja massa grejer och varit otroligt trevlig! Tror ni mig inte? Nähä, kom in på Brothers&Sisters på k:fem i Vällingby  idag då, så får ni se!


Räkor, rostade mackor, vin = LOVELY

Publicerat klockan: 21:23:32 den 2008-04-26
Riktigt lång dag på jobbet - men kul!
Ikväll har Mami och jag har ätit räkor, rostade mackor och druckit lite vin medan vi tittade på bilder från när jag och ena brosan var små! 
Nu ska jag kika om någon i familjen tittar på någon bra film som jag kan joina in med!


Stress!

Publicerat klockan: 09:16:23 den 2008-04-26
Usch, jag är så trött, så trött! Idag skulle jag bara vilja ligga i solen, läsa en bok och ta det lugnt. Men det går inte, för idag ska jag jobba!
Mitt fördjupningsarbete i historia - hjälp! Jag har inte ens börjat och det ska vara inne imorgon kväll! What to do? Jag förstår inte när jag skulle ha hunnit eller när jag ska hinna? Har ni några bra tips?

Nej, nu ska jag ta en dusch och få i mig lite frukost! Ha en underbar dag!

Happy face i sommar!

Publicerat klockan: 09:04:27 den 2008-04-26

I torsdags köpte jag detta superbra kit! Perfekt i sommar på utomlandsresan! 99 kronor på Apoteket! Rengöring, toner och lotion!

image349


Herregud, igår...

Publicerat klockan: 08:59:47 den 2008-04-26
Wow! Vilken dag igår! Lifestyle-mässan var kul, ingenting speciellt, men det var mycket kul folk där och det var det som höjde upp stämingen! Jag pratade en hel del med Ebba von Sydow och Emilia de Poret! Emilia är världens sötaste tjej! Hon var dessoutom längre än mig; hon var 180 centimeter lång och hade på det 12 centimeters-klackar! Helt otroligt att hon kunde gå omkring i dem!
Det var lite tävlingar (jag vann förstås ingening), modevisning från Dagmar och så spelade fröken de Poret. Mysigt! Hon är fruktansvärt duktig live!
Det roligaste måste ju ändå ha varit att det var lite kändisar där. När jag gick förbi dem fick jag världens smile tillbaka! Det kunde vara flera gånger från samma person! Några gick tillslut fram till mig och sa "Jag känner igen dig!", varpå jag svarade "Gör du?", eftersom jag aldrig någonsin sett människorna in real life tidigare! Men kul var det! Tycker ni jag ser ut att likna någon speciell?
Efter mässan drog Elin och jag ut på stan för att leta efter någonstans att äta. Vi hamnade tillslut på Restaurang Drottninggatan på just Drottninggatan. Vi tog några drinkar och åt världens godaste ceasarsallad! Mmm!
När jag kom hem tittade jag tillsammans med Mami Notting Hill och hade det hur trevligt som helst! Önskar bara jag kunde få ha sovit ut idag, men ska man jobba så ska man! Ha det bra!

image341

image342

image343

image344

image345

image346

image347

image348

Fredag!

Publicerat klockan: 09:36:16 den 2008-04-25
Härliga fredag!
Imorse var jag uppe vid sju för att se Ebba von Sydow sitta i TV4:s morgonsoffa och diskutera alkohol på Valborg! Lite trist, hon sa knappt någonting. Och jag som gick upp tidigt...
Jag gick som tur var och la mig igen, och nu är jag uppe igen! Ska äta frukost, kanske på trappan i vårsolen?
Mmm, vad det här vädret gör mig glad!

Morgondagens planering!

Publicerat klockan: 21:53:26 den 2008-04-24

Imorgon ska jag iväg med familjen under förmiddagen/eftermiddagen. Efter det ska jag träffa min vän E. Vi har nämligen båda två fått inbjudningar till Lifestyle-mässan som Veckorevyn anordnar i Kungsträdgården! Det ska bli superkul! Träffa och prata med massa nytt folk, kanske få med oss hem lite goodie-bags och ta det himla trevligt! Efter det ska vi ut och äta middag någonstans. Vart vet vi inte riktigt - några förslag? Gärna något i Stockholms innerstad!

Jag ränkar med att det kommer vara fint väder imorgon också , så klänning och stövlar kommer åka på! Alltså: inga tights! (Men jag tar med dem i väskan för säkerhets skull!)

Nu ska jag få i mig någonting litet och sedan ta en dusch innan jag går och lägger mig! God natt och sov gott!

image340


Till Jennifer

Publicerat klockan: 19:58:54 den 2008-04-24

 

Här är världens bästa Jennifer med lite av dagens inköp! Snyggt va?!


Dagen i bilder!

Publicerat klockan: 19:55:15 den 2008-04-24
image333

image334

image335

image336

Jag = modell?

Publicerat klockan: 19:51:09 den 2008-04-24
Vilken härlig dag - igen! Vårsolen får mig verkligen att må som bäst!
Idag hade jag bara en lektion! Alla andra var inställda, men det gjorde mig faktiskt ingenting!
Till lunch drog jag, Jennifer, Marta och Malin med smörgåsar till Kronobergsparken och hade det underbart! Lyssnade på musik, solade, pratade, åt... Det var så härligt! Jag vet inte hur många gånger vi sa  "Det här är livet"! Sedan åkte vi till stan och shoppade loss. Härligt! Jag hittade ett jättesött sommarlinne som var vitt med rosaröda prickar - supersnyggt till brännan!
Som avslutning på dagen gick vi till Gallerian och köpte glass. Jag tog sån som varken innehåller socker eller fett, cappuchino och blåbärssmak!

Vi var påväg ner till Kungsträdgården när en tjej i 25-års åldern ropade efter oss. Vi vände oss om och hon tog en liten paus för att hämta andan. Hon frågade mig om hur lång jag var. Lite udda inledningsfråga, men det visade sig i alla fall att hon var en event planner. Hon satt tydligen och fikade och såg mig gå förbi. Hon tyckte att jag hade ett helt fantastiskt unikt utseende och var lång och snygg, så hon rusade ut efter mig och frågade om jag ville bli modell. Gå på en modevisning där det skulle komma massa talangscouter och folk från olika agenturer. Vad skulle jag säga?! Jag blev hur glad som helst och fick hennes kort. "Du måste maila mig!" bad hon kanske fem gånger- på tre minuter! Helt otroligt! Jag av alla människor!
Nu ska ni inte tro att jag kommer bli modell snabbare än vad ni hinner blinka. Jag kanske inte ens passar att gå på modevisningen, eller så kanske ingen tycker att jag är så speciell. Jag är bara så oerhört glad att det hänt mig, så får vi se vad som händer sen! Visst är det häftigt?! I'm so happy!

I nästa inlägg postar jag upp bilder från dagen!


I'm gonna tell you a story...

Publicerat klockan: 18:27:56 den 2008-04-24
Hjälp vad jag har mycket att berätta idag! Innan jag gör det tänkte jag ta ett pilatespass som jag har lovat mig själv, men jag skriver så fort jag är klar! See ya!

Nu ska jag sova!

Publicerat klockan: 21:59:36 den 2008-04-23
Än-tli-gen klar med diktanalysen! Huh, det tog sin tid, så nu får det banne mig räcka med skola för idag!
Jag har även hunnit sitta i solen ett tag under dagen. Jag var så trött så att jag somnade bland alla färgglada kuddar och mysiga filtar för en stund, vilket var väldigt skönt! Jag hann även med att måla om naglarna! De lyser nu i en stark rosaröd färg. Me like!
Igår satt jag uppe och skrev på mitt arbete på 1960-talet på tok för länge, så idag ska jag sova tidigt! Jag är helt slut i kroppen och jättetrött, så det passar mig perfekt!
God natt alla! Hoppas ni har haft en bra dag i solskenet!


Ps. Eftersom min cykel gav upp i måndags har jag inte kunnat cykla sedan dess. Det känns inte bra, jag får försöka hitta på någonting annat tills vidare! Några förslag?

Time for some...

Publicerat klockan: 16:26:26 den 2008-04-23
Nej, nu ska jag ut i solen och börja samla information till fördjupningsarbetet i historia! Emigration på 1800-talet - here I come!

image332

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 16:16:59 den 2008-04-23
image331

Linne, Indiska
Omlottröja, Soaked in Luxury
Kofta, 365 Sunshine
Jacka, Debenhams
Jeans, Cubus
Skor, Stadium
Lila väska, Åhléns
Svart väska, Pilgrim

Promenad längs vattnet

Publicerat klockan: 16:13:59 den 2008-04-23
Efter skolan mötte jag upp min älskade kusin Elisabet. Jag köpte en god glass med lite fett och utan socker! Vi gick från skolan längs vattnet till centralen. Breafade varandra om vad som hänt sedan sist vi sågs och hade det allmänt härligt!



image330

Lunch i Kronobergsparken

Publicerat klockan: 16:09:03 den 2008-04-23
Luchen i skolan såg inte särsklit aptitretande ut idag, så Jennifer och jag köpte varsin smörgås (jag tog rådbröd med en urgod avocadoröra!) och café cooler och satte oss  i Kronobergsparken. Vi satt i lä, solen sken, folk gick förbi med sina hundar, picknicks lite här och var, fåglarna kvittrade... Un-der-bart!

image327

image328

Redovisning och egenledd lektion!

Publicerat klockan: 16:04:29 den 2008-04-23
Wow! Vilket väder! Läs klart och ta er sedan ut i solen! Men vet aldrig när den försvinner, så passa på och njut!

Jag kom i god tid till skolan för att ha tid på mig att slipa på min muntliga redovisning, som by the way gick galant! Hade jag tagit bort några "ööh" hade det varit toppen! Men jag är som sagt nöjd!
Idrottslektionen som Natialie och jag höll i gick hur bra som helst! Alla lyssnade, var engagerade och såg ut att ha kul! Vi pratade med vår lärare efteråt, och betyget blev vi supernöjda med! Yey! Kort sagt; en riktigt bra alla-tittar-på-Julia dag!

image325

image326

Lucy in the Sky...

Publicerat klockan: 23:40:05 den 2008-04-22
Det blir en sen kväll. Just nu äter jag nybakta kärleksmums, skriver om The Beatles samt lyssnar på dem. Nu spelas Lucy in the Sky with Diamonds. Ska börja sammanfatta allt nu!
Imorgon är det som sagt musikredovisning. Natalie och jag ska även ha en egen lektion på idrotten - håll tummarna!

Förresten, vad skulle man inte ge för att se sådär nonchalant piffig ut till fest?!

image324

Grattis i efterskott!

Publicerat klockan: 20:20:26 den 2008-04-22
I söndags firade en viss Emma Watson sin 18- års dag på restaurang med familj och vänner! Titta vad söt hon var!Grattis i efterskott!
image323

Igår fick jag in ett riktigt bra flow när jag studerade, och jag planerar att göra det idag! Det som ligger högst på prioriteringslistan just nu är att skriva  det skriftliga arbetet och förbereda mig för  den muntliga redovisningen om musik på 1960-talet som vi har imorgon! Först tänkte jag få i mig någonting litet, så hjärnan har något att ta av!

Skor från Zara

Publicerat klockan: 19:18:49 den 2008-04-22
Var ju som sagt och shoppade idag. Var inne på Zara och hittade denns underbara sko! Som att ha ett konstverk på fötterna! Kostade runt 700- 800 kronor. Vad tycker ni? Hit eller miss?

image322

Jobba hårt = bra känsla

Publicerat klockan: 19:15:08 den 2008-04-22
Måste verkligen berömma mig och Jennifers arbetsinsats idag, under hela skoldagen! Det är hur bra som helst att kunna jobba riktigt hårt och sedan kan känna sig otroligt nöjd med det! Så ska det vara fler dagar! Det är säkerligen solens förtjänst alltihopa! Jag blir på så gott humör och så mycket piggare när den lyser över Stockholms stad på en molmfri himmel!

image321

Dagens Outfit!

Publicerat klockan: 19:09:01 den 2008-04-22
Dagens Outfit! Medan jag och Jennifer stod och fotade, kom en trea, som by the way är jättesöt och snäll (har dock aldrig pratat med henne förr). Hon skulle gå förbi oss och frågade gulligt i förbifarten "Står ni här och posar tjejer?". Vi blev lite generade och bestämde oss för att det räckte med bilder för idag. Här är de hur som helst!

image318
Jennifers outfit! I superfin klänning med härliga vårfärger!

image319
Kappa, JC
Klänning, Åhléns
Tights, H&M
Stövlar, Gabor
Halsduk, från mormor
Halsband, Oasis
Väska, Åhléns

image320
När jag vaknade kände jag mig inte så fräsch i håret, så jag gjorde en snabb inbakad fläta och slängde på lite mousse och spray - voila! Inga problem med mitt hår för resten av dagen! Grymt tips för alla er som vaknar en dag med en så kallad bad hairday!

Effektiv skoldag!

Publicerat klockan: 18:56:09 den 2008-04-22

Denna tisdag har varit en riktigt bra skoldag! Jag fick tillbaka både matematik- och kulturhistoriaprov, som båda gick bra! Yey! Under projektarbetstimmen var jag och Jennifer som två små flitiga myror när vi skrev vår PP (ProjektPlan). Vi skrev och skrev, formulerade ord, precicerade hit och hit - super! Tänk att planering kan vara både effektivt och roligt - på en och samma gång!

Efter skolan rusade jag runt på stan i hopp om en riktigt vårig/ somrig tunika. En sådan som man bara kan ha ett par tights under och inte känna att man vill dra ner hela tiden. Jag letade länge i oändligt många butiker, men hittade ingenting passande! Man önskar ju att man kom hem med lika många kassar som Charlotte York (dock inte med lika hysterisk min!)...

image317

Yeeeeees!

Publicerat klockan: 18:45:27 den 2008-04-22
Ah! Nu fungerar det att ladda upp bilder igen! Yes! Vi börjar med bilder från gårdagen. Först ut: för- och efterbilder från make-up behandligen!
                           
                               FÖRE:
                             

                               EFTER:
                                                                                                                                                                                                   

Vad tycker ni? Blev det fint? Inte för att jag ser ut som Heidi Klum, men nog kände jag mig allt som henne (alltså lyxligt behandlad) när jag pysslades om i en och en halv timme och blev granskad av ungefär hundra elever som bland annat undrade vad söta Helena hade lagt för ögonskuggor på mig!

image316

Jäkla data!

Publicerat klockan: 19:11:23 den 2008-04-21
Hej allihopa!
Vilken dag! Jag gick upp en halvtimme tidigare imorse för att hinna lyssna till en CD som hörde till boken Change Your Life in 7 Days, men lyckades ändå bli superduperjäktad! Cyklar som en dåre upp till tunnelbanan. En minut kvar tills tåget går - vad händer? Låset fungerar inte! Jag kunde inte för mitt liv låsa cykeln! För att jag skulle hinna i tid till make-up behandligen var jag ju tvungen att hinna med just det tåget, så jag fick helt enkelt springa in på perrongen med olåst cykel. Ringde Mami och talade om problemet, som räddade min dag! Hon hämtade cykeln (motvilligt). Tack, tack, tack!
Jennifer och jag hann precis i tid till behandligen! Världens gulligaste tjej som hette Helena sminkade mig! Huden blev riktigt jämn och ögonen mer markerade än vad jag är van vid. Men snyggt vart det, eller vad säget ni? Ska jag börja markera ögonen mer?

Zlatan Ibrahimovic face finns att stirra på i TV-rutan just nu. Han är med i Lilla Sportspegeln och svarar på läsarnas frågor. Kolla och bli klokare!


Alltså, jag försår inte vad som är problemet med min data! Det har ju fungerat jättebra att ladda upp bilder och lägga in på datan förut, men helt plötsligt fungerar det inte! What's up?! Ni får helt enkelt vänta snällt tills min data fungerar igen, då kan jag lova att  för- och efterbilder kommer från denna dag! Tack för att ni är så tålmodiga!

Luxurious treatment!

Publicerat klockan: 19:45:06 den 2008-04-20
Jag har bestämt mig för att börja med pilates igen. De senaste månaderna har det varit så mycket att jag helt enkelt inte hunnit träna, men det ska det nu bli ändring på!
Eftersom jag redan cyklar till- och från skolan varje dag tänkte jag börja med pilates en gång i veckan. Känner jag att jag vill göra det oftare- gör jag det oftare, men en gång i veckan är en bra basis.

Även om jag inte känt mig 100% fräsch idag, har det ändå varit en riktigt härlig dag! Jag har suttit i solen, läst en bok och studerat till diverse skolgrejer. Härligt att få lite saker gjort!

Idag ska jag lägga mig tidigt, så jag känner mig ännu bättre och fräschare imorgon. Då ska jag upp väldigt mycket tidigare för att komma i tid till en make-up och hudvårdsbehandling tillsammans med Jennifer. Jag älskar verkligen att bli ompysslad av någon annan för en stund! Det kan vara något så litet som att någon fixar håret, sminket eller ger mig en tvåsekundersmassage. Lyx, lyx, lyx! Före- och efterbilder kommer självklart under dagen!

(Egentligen hade jag flera roliga bilder att lägga upp, men efter flertal försök visar det sig att det inte fungerar! Dumt! Jag får vänta helt enkelt vänta tills imorgon och se om det fungerar igen!)

Tills imorgon!

Ska jag...?

Publicerat klockan: 12:21:25 den 2008-04-20
Sol! Strålande sol! Jag vill sätta mig på baksidan och njuta! Men är det okej att sitta i solen när man fortfarande är sjuk? Vad tror ni?

Förresten, jag läste lite nogrannare på lappen om min lön. Den kommer sitta inne på mitt konto den 25. Jag som trodde att det var fel på mitt kort...
Hur som helst så innebär detta shopping snart! Åh, vad jag längtar!

Söndag

Publicerat klockan: 11:45:15 den 2008-04-20

Igår sov jag mig strängt taget igenom dagen och drack flera liter vatten, vilket har resulterat i att jag känner mig mycket bättre idag! Är dock väldigt snurrig när jag sitter och står upp, så jag kommer ta det lugnt idag med.

Igår läste jag både hela manuset till En doft av Honung och en bra bit ur Change Your Life in 7 Days, som by the way är görbra! Läser man riktigt ordenkligt och gör alla övningar vet jag att det verkligen kommer förändra mig, till det bättre!

Nu ska jag fräscha till mig lite genom en dusch. Jag bör få i mig någonting också, kanske vatten och en rostad macka.

Ha en superbra dag!


För första gången på...

Publicerat klockan: 13:18:13 den 2008-04-19
För första gången på ett halvår har jag gått och blivit sjuk! Inte alls kul, men jag är glad att jag ändå hållit mig frisk så pass länge! Nu ska jag koncentrera mi på att bli friskt så fort som möjligt!
Usch och fy! Jag har så ofantligt ont i hela kroppen, är tjock i halsen och har feber. Har ringt och ställt in både jobb och Big Ben idag, vilket inte alls är kul. Jag hade verklgen sett fran emot båda sakerna!
Jag mår pyttelite bättre efter att ha sovit riktigt länge, så det ska jag fortsätta med! Måste även börja läsa Change Your Life in 7 Days (än så länge har jag bara läst förordet!) och jättemanuset jag fått i teater; En doft av Honung. En riktigt stark pjäs!
Nu ska jag äta lite havregrynsgröt. Något som inte smakar så mycket och är lätt att svälja!

Hoppas alla ni får en grymt mycket bättre dag än jag! Kram!

Suri 2 år!

Publicerat klockan: 20:38:08 den 2008-04-18

Imorgon blir det jobb. Direkt efter åker jag till Big Ben och äter middag med några härliga typer!

Snart kommer Jenny! Under tiden lägger jag upp lite bilder!

Soft bild på Rachel Bilson under inspelningen till "New York, I love you".

image280

Grattis säger vi även till lilla Suri Cruise som fyller två år idag!
image281



Ibiza?

Publicerat klockan: 19:28:26 den 2008-04-18

Ikväll kommer Jenny hit. Då ska vi kolla igenom alla resebroshyrer. Efter att ha hittat lite i förväg känner jag mig riktigt sugen på Ibiza!

Även om jag inte köpte någonting idag, gick jag igenom hela k:fem, kvadratmeter för kvadratmeter. Jag måste erkänna, det har blivit riktigt fint där! Ljust, öppet, trevlig personal och kläder i min stil! Hittade flera snygga tubklänningar i vackra pasteller på Gina Tricot!

Har köpt med mig lite naturgodis hem. Det är en bra fredag idag!

Det här är kvällens mysoutfit:

 


Hair och där

Publicerat klockan: 19:15:51 den 2008-04-18
Vilken dag! Började med matematikprov, som gick sådär. Har hunnit se musikaltvåornas musikal "Hair och där". Generellt sett en gullig show. Vissa utmärkte sig mer än andra, både i sång, dans och teater. Jag hittade min favorit i sång. Ouh, jag får rysningar i kroppen bara jag tänker på det!

Igår fick jag ett kuvert hemskickat angående min lön, och därför tänkte jag att det passade utmärkt att ha en riktigt avkopplande shoppingfredag idag efter skolan. Men (ja, det finns såklart ett men) kortet fungerade inte! Jag och la familia har ganska nyligen bytt bank och allt sedan dess har det bara varit massa problem. Daddy och jag får åka och fixa det nästa vecka, någon gång då vi båda hinner. Usch, jag som hittade denna supercoola tee! Är den inte tuff?!



Hittade även ett par fina strandshorts i cerisérosa från Björn Borg, men min storlek fanns inte kvar, så jag kanske åker till Sturekompaniet och kikar ifall de har dem!


Diciplin

Publicerat klockan: 21:29:25 den 2008-04-17
Ikväll ska det vara diciplin på mig! Jag ska hinna plugga till matematikprovet imorgon, duscha och läsa Paul McKennas bok! Tempo, tempo!

Under den senaste månaden har jag inte alls hunnit smita in i någon butik (förutom min egna!) och spana på vårens kollektioner, men idag, innan jobbet, när jag väntade på att Jenny skulle komma så vi kunde äta, hann jag slinka in på flera olika butiker. Och wow! Jag längtar verkligen till löning, jag har hittat så mycket som ska köpas! 

Det här var vad Frannie och jag åstakom idag! Visst ritar hon fantastiskt?!
image274 

Sir

Publicerat klockan: 13:31:56 den 2008-04-17
Hej!
Är i skolan nu. Jag väntar på att räknestugan ska börja (jag har ju matematikprov imorgon!) och under tiden har jag och Frannie kul. Jag skriver små ledord och hon riktar vad som faller henne in. Till exempel, jag skriver "Sir" och hon ritar en officierare. Jag kommer nog åka raka spåret till jobbet efter skolan, men när jag kommer hem ikväll kan ni vara säkra på att våra bilder dyker upp! Tills dess får ni ha det så bra!

Kul kväll i Enskede!

Publicerat klockan: 22:39:06 den 2008-04-16

Innan matchen satt jag, Daddy och massa andra föräldrar och surplade massa kaffe och kollade i resekataloger. Det blev även en hel del prat om deras utlandsresor i unga år. Hihi, riktigt kul att lyssna till alla deras roliga, och inte så roliga, minnen!

Solen gick ner vid matchstart och precis som jag hade förutspått, blev det himla kallt. Jag hade på mig Fjällräven och Replay-jeans, men jag lyckades bli riktigt kall ändå!
Det var i vilket fall som helst superkul att se brosan och hans lag igen! Det var faktiskt himla länge sen jag supportade dem, hade nästan glömt bort hur kul det var! Skönt att komma ut i friska luften också!

Kom hem och har ätit American Pizza, som hade jättegoda kanter! Nu ska jag läsa ur Change your life in 7 days, som by the way verkar urbra!

Min franska är inställd imorgon, så lyckligtvis får jag lite sovmorgon! Under kvällen jobbar jag. Det ska bli kul att se om vi fått in lite nya kläder! Alltid lika kul!


Hjälp mig!

Publicerat klockan: 17:32:59 den 2008-04-16
Vad tusan ska man sätta på sig? Jag ska stå ute länge oc kolla på matchen. Nu är det varmt, men solen kommer gå ner sen och då blir det kallt. What to do, what to do? Vad tycker ni? Jag lånar nog Mamis Fjällräven, men vad ska man ha på sig mer?
Kommer hem runt tio ikväll. Vi hörs då! Kram!

Jennifers Outfit!

Publicerat klockan: 16:46:33 den 2008-04-16

Postar upp en bild på Jennifer med! Jag älskar verkligen hennes jacka, visst är den snygg?!

image272

image273


Dagens Outfit!

Publicerat klockan: 16:45:05 den 2008-04-16

image269

image270

image271

Tunika, Vero Moda
Linne, Soaked in Luxury
Midjeskärp, från Mormis
Jeans, Cubus
Skärp, H&M
Skor, Stadium
Kofta, JC
Halsduk, Viva la Diva (affär i Kristianstad)
Jacka, Myrorna
Väska, köpt på Hötorget
Hårsmycke, från Thailand

Detta har hänt

Publicerat klockan: 16:37:53 den 2008-04-16
Hej! Vilken bra dag det är idag! Jag sitter just nu i min mossgröna Juicy-overall och arbetar!

När jag var påväg till skolan och bara hade någon station kvar ringde Jennifer och sade att engelskalektionen var inställd. Gick därför raka spåret till matsalen och åt tacos med gänget, även om jag bara dryga timmen innan hade ätit frukost. Nästa lektion skulle vara idrott, så jag slog ihjäl tiden med lite mailskrivande.
Just nu har vi elevledda lektioner på idrotten, och jag måste bara ge en eloge till tjejerna som höll i dagens lektion! Superkul! Det var nog första lektionen under min gymnasietid som jag faktiskt blev riktigt svettig under idrotten , och många höll med mig! Vi hade lite olika stafetter, hinderbanor, streching, avslappning... Alla körde verkligen järnet och det var urkul!

Innan jag trampade hem på cykeln gled jag in på Ticknet. Där fick jag massa bra tips från en kvinna som jobbade där och jag gick därifrån med flertal kataloger! Jenny och jag får kika igenom det senare. Jag känner mig lite lugnare just nu, det var nog bra att få råd av någon som jobbar inom den branshen.


Jens har matchi Enskede idag. Pappa och jag kommer antagligen haka på, kika på matchen och sitta i caféterian och få lite arbete gjort. Great!

Change Your Life in 7 Days

Publicerat klockan: 23:25:10 den 2008-04-15
Imorgon är min röstlektion insälld på grund av individuellt arbete, så jag får lite sovmorgon! Toppen! På morgonen ska jag nämligen ringa en del viktiga samtal och skriva lite grann, så det blir perfekt! Inte för att jag kommer sova särsklit mycket längre, men jag kommer få en del gjort! Love it!
Jag har lånat en bok av Daddy idag. CHANGE YOUR LIFE IN 7 DAYS, av Paul McKenna. Till boken finns även en CD- spännande, spännande! Det ska bli otroligt intressant att läsa (och lyssna)!

Nu säger jag hej då och tack för idag! Sov gott!

image268

Dagens Outfit!

Publicerat klockan: 21:11:40 den 2008-04-15
Precis som jag lovade tidigare idag blir det en Dagens Outfit!

image263

image264

image265

image267

Tunika, Cubus
Linne, Cubus
Jeans, Cubus
Skor, Gabor
Armband, från vänner och familj

- Man skulle kunna tro att jag var sponsrad av Cubus, men tyvärr måste jag svara att nej, så är det inte. Det är jättebra att vissa har satt en töntstämpel på den affären- det betyder ju mer kläder åt mig! Det verkar som att jag satte på mig allt jag hade från dem idag, omedvetet... Well, well!

Hjälp!

Publicerat klockan: 21:09:23 den 2008-04-15

God kväll! Jag var hos Jenny några timmar. Vi åt lite middag, planerade inför resan och kollade olika destinationer. Själva planeringen känns toppen, men nu behöver jag lite hjälp! Vart ska vi åka?! Har ni några bra tips? Det ska vara i Europa, sol och bad, god mat, shopping och lite festande. Några bra förslag?


Nu ska vi längta oss bort...

Publicerat klockan: 15:24:55 den 2008-04-15

Efter franskan (som var min sista lektion) satte jag mig för att läsa och svara på alla kommentarer jag fått. Nu ska jag dra mig hem till Jenny och drömma mig bort till en stor, gul sol som blänker på kristallklart vatten och vita, blanka sandstränder! Tänk, snart är det sommar!

Ps. Jag håller fast vid mina nya vanor! Tog cykeln till pendeltågsstationen idag med! (Hoppas det inte är mörkt när jag cyklar från Jenny bara, då skulle jag säkert cykla in i någonting och göra illa mig!) Ni håller väl tummarena för mina nya vanor? Glöm inte att det är aldrig försent att börja med någontning nytt!
Ps2. Idag har jag tagit lite bilder, så under kvällens gång kommer det dyka upp en Dagens Outfit! Stay tuned!


Summer of -08

Publicerat klockan: 22:52:19 den 2008-04-14
Imorgon är det kultur -och idéhistoriaprov som gäller för min del! Efter skolan drar jag hem till Jenny (kolla tidigare inlägget Maaat! om ni inte minns henne!). Vi ska planera lite inför sommarens första utomlandsresa! Det ska bli superkul! Är det bara jag, eller känns sommaren 2008 väldigt efterlängtad? God natt!

image261

Ps. Jennifer tecknade i helgen små gubbar av några i klassen! Här är jag! Med mitt favoritlinne från Soaked in Luxury såklart! Visst är hon helt sjukt, otroligt skicklig?!

image262

Studera

Publicerat klockan: 21:10:46 den 2008-04-14
Nej, nu måste jag börja med studerandet! Vi får se om jag hinner titta lite på TV innan jag går och lägger mig! Det skulle vara avkopplande! Några bra förslag på vad jag ska titta på? Kram!

White Dresses

Publicerat klockan: 20:49:24 den 2008-04-14
Titta! Jenifer Lopez är verkligen ursnygg i dessa vita kreaktioner! De smickrar verkligen hennes kurviga kropp! Nu blev jag riktigt suktad på att köpa en vacker vit klänning till i sommar! Har ni några bra tips, till ett bra pris?

image259
image260

Titta vad jag hittade!

Publicerat klockan: 20:41:24 den 2008-04-14

Fina grejer till bra priser!
image254
Skärp från Gina Tricot. 99 kronor.

image255
Randig klänning från Glitzy.se. 500 kronor.


Förresten, Lily Allen har blonderat sig! Ärligt talat tycker jag det är rusktigt snyggt! Vad tycker ni?
image256


Jäkla cykeltur!

Publicerat klockan: 19:24:05 den 2008-04-14
Usch! Inte nog med att det var hård motvind och konstant uppförsbacke, så lutade sadeln bak ordenkligt, växeln hade låst sig på tvåan och det var pyspunka på både fram- och bakhjulet! Fy! Det tog en evighet innan jag kom hem!

Ikväll kommer jag äta lite mat och plugga till kultur- och idéhistoriaprovet som jag har imorgon samt matematikprovet på fredag. Känns sådär, men det är något som måste göras det med!

Vad hittar ni på för kul ikväll?

Vem sitter ofta kvar i skolan så länge som jag?

Publicerat klockan: 17:40:57 den 2008-04-14
Hihi, ni tror väl inte jag är hemma redan? Nej då, jag sitter fortfarande i skolan! Precis när jag loggat ut från datan kom jag på att det är ett, extra viktigt, mail som jag glömt skriva! Jaha, det blev bara att börja om igen för mig! Nu är klockan snart 18:00. Magen vrålar, så jag kanske köper en dricka på vägen hem - för nu ska jag jag faktiskt hem! På riktigt den här gången!

Nya vanor!

Publicerat klockan: 16:56:45 den 2008-04-14
Hej! Nu sitter jag i skolan och har precis avslutat massa mailskrivade, så nu ska jag dra mig hemmåt!

Från och med idag börjar nya vanor! Imorse tog jag nämligen cykeln till pendeltågsstationen. Från och med idag blir det inga fler bussturer för min del! Nu är det cykeln som gäller! Med tanke på att det fortfarande är sol ute känns det ganska skönt att ta sig hem på det sättet, men att det kommer vara både motvind och bara uppförsbacke, är inte lika kul! Hu! Nej, nu tar jag mig i kragen och drar mig hemmåt! Önska mig lycka till!

Måndagmorgon

Publicerat klockan: 10:24:26 den 2008-04-14
Har precis varit hos tandläkaren. Nu är det engelskalektion, men eftersom vi har nationella prov hänger vi just nu i biblioteket. Jennifer, jag och någon till ska ha det muntliga provet på onsdag. That should be fun!

Eftersom datan lever sitt egna liv hemma tänke jag sitta kvar i skolan idag och läsa och skriva massa mail. Sedan får vi se ifall Mami eller Daddy åker och storhandlar med mig! 

Vad ska ni göra idag? Kommentera gärna! Det är alltid kul att se att det finns så många människor som gör så många olika saker!

 

Vila i frid Engla

Publicerat klockan: 22:30:21 den 2008-04-13
Finns det någon därute som inte haft koll på en tioårig liten flicka som försvann i dagarna? Varje dag på löpsedlarnas förstasida. Idag, femton minuter efter att hennes kropp hade hittats gjordes ett snabbt repotage på TV, där de förklarade lilla Engla död. Jag beklagar i verkligen sorgen för alla som stod hennes nära. Känslan för hennes mamma måste vara obeskrivlig. Jag... jag finner inga ord. Det är så fruktansvärt. Usch. Vila i frid Engla.

image253

Vecka 16

Publicerat klockan: 22:22:05 den 2008-04-13

Inför imorgon ska jag se till att jag har packat ner allt nödvändigt i väskan. Även om jag är morgonpigg har jag en förmåga att ständigt bli försenad och glömma saker på mornarna, så ikväll tar jag det säkra före det osäkra!

Imorgon skulle jag vilja åka och storhandla med Mami eller Daddy. Jag har skrivit upp massa saker som jag tycker ska köpas i matväg och då är det bra om man har en bil, och eftersom jag inte har körkort får jag utnyttja mina föräldrar.

Måndag om några timmar! Då börjar en helt ny vecka, kanske till och med ett helt nytt liv - vem vet? I vilket fall som helst så önskar jag er en härlig vecka 16!


Inspiration

Publicerat klockan: 19:13:43 den 2008-04-13
Är det bara jag, eller lyckades Liv Tyler få till en så härligt skönt avslappnad outfit så man ler lika stort som hon när man ser denna bild?

image252

Charmören Christiano

Publicerat klockan: 18:53:25 den 2008-04-13
Förutom att internet strulade under förmiddagen, så jag inte kunde blogga, har det varit en riktigt soft dag!
Lina och jag cyklade ju upp till centrum och hann komma in i respektive butiker precis klockan 12:00, då vi båda började! I butiken var det ett alldeles lagom skönt tempo. Inte stress och inte heller rastlöshet.
Under luchen gick jag själv upp i personalmatsalen och vad händer där? Medan jag står och fixar min mat kommer Christiano från Massagotti fram till mig. Han kunde ingen svenska utan inleder vårt samtal med det klassiska Ciao Bella! Sött! Riktig liten charmnisse - jag var tydligen både vacker, hade ett beautiful namn och var trevlig. Kul! Hoppas jag träffar honom igen! Inte för att jag ska bli charmbombad en gång till, utan för att han var en allmänt trevlig kille! 
När jag slutat gick jag en bit med min kollega Cecilia. Vi diskuterade Ben&Jerry's. Helt ärligt, är inte det världens godaste glass? Hennes favorit var (just nu) Brownie, och eftersom jag bara smakat Cookie Dough är det min favorit. Jag behöver tips! Nästa gång jag köper den helt otroligt goda glassen, vilken smak ska jag ta? Jag har ingen aning och känner inte direkt för att stå i affären i hundra år och tänka, så hjälp mottages med tacksamhet!

När jag cyklade hem kände jag inte för att  trampa i uppförsbackar i motvind, så jag tog en ganska lång omväg. Riktigt skönt, med tanke på att det fortfarande är, och var, ljust ute!

Härlig lördagskväll

Publicerat klockan: 23:18:14 den 2008-04-12
Är jag inte skicklig? Jag sitter och tittar på Intolerable Cruely och rätt var det är så ringer min kusin Victor. Han ville gratta mig till bloggen - så sött! Eller just det, så skulle jag inte säga! Så tufft!
Medan jag pratade i telefon började jag göra fruktsallad. Skala, hacka, skölja och blanda. Vänstra handen höll i mobilen och högra fixade fruktsalladen. Skills, inte sant? Nu ska bjuda familjen på fruktsallad och glass. Gott!

Imorgon kommer Lina ner till mig halv tolv. Då cyklar vi båda upp till jobbet - härligt! Trevligt att ha lite sällskap på vägen. Synd bara att vi slutar olika tider...

Inget hela havet stormar i huvudet just nu eller lock för vänstra örat (just nu i alla fall!). Så helt otroligt skönt! Kanske var vila den bästa medicinen för mig? Vad tror ni?

Räckte det?

Publicerat klockan: 19:02:12 den 2008-04-12

image245

Kolla vad jag försedde mig med igår! Jag hade verkligen så det räckte och blev över, men hann bara gå igenom en bråkdel av vad jag plockat fram. Om någon av TV-apparaterna är lediga ikväll vill jag se antingen Sing a long, Betty tur och retur, Intolerable cruelty, Extra extra!... Jäklar! Jens tittar på TV nu och vad har börjat precis om inte Eva och Adam?! Måste dra och bli lite nostalgisk tillsammans med brosan!


Vårens it-pryl

Publicerat klockan: 18:53:26 den 2008-04-12
Lina och jag sågs efter jobbet, köpte lite naturgodis och cyklade hem. Kolla hennes tuffa cykel! Min är också röd, gammal och cool! Cykel är väldigt 2008! Miljövänligt, snyggt och som en liten bonus får man motion! Perfekt!
image243

Med tanke på att det är hela havet stormar i mitt huvud idag var det ganska skönt att det var lugnt på jobbet. Normalt sett hade jag blivit irriterad för att det var för lugnt, men idag passade det mig perfekt!

När jag kom hem såg jag denna hänga utanför min dörr. Söta Mami hade snällt hängt upp den. Vacker va?
image244

Jag orkar inte vara rosenrasande

Publicerat klockan: 08:42:28 den 2008-04-12
Datorer och dess vidunder... Gissa vad som hände igår? Datan som jag sitter och skriver framför fick ett sammanbrott. Vi blev tvunga att starta om den på nytt, alltså på den ny-nivån den är i när man får den för första gången och sedan ska installera den. Så är det nu. ALLA filer har försvunnit! Alla dokument, alla bilder från flera år tillbaka, minnen...
Detta har faktiskt hänt en gång förut. Då blev jag rosenrasande, för verkligen allt försvann. Nu när det har hänt igen skulle det ju vara naturligt om jag blev rosenrasande igen, men jag orkar faktiskt inte det. Varför bli arg? Det som har hänt har hänt och det går inte att göra någonting åt det. Vad hjälper det då om jag blir fly förbannad? Inte alls, så nu vet jag att man absolut inte under några omständigheter kan lita på teknikens under, och det ska jag komma ihåg. Försöka i alla fall. Ibland kan faktiskt tekniken vara riktigt kul och spännande. När den åtminstonde är snäll och fungerar...

Igår blev det inte så mycket bloggande. Jag låg mest i sängen. Läste, vilade och tog det lugnt. Riktigt skönt faktiskt. Idag mår jag mycket bättre, även om det känns som jag sitter i en båt ute på det öppna havet i stormväder. Men jag ska jobba idag. Mår jag sämre kan jag ju alltid gå hem.

Hur ska ni spendera lördagen? Blir det jobb, utgång, umgås, shopping eller kanske ta det lugnt? Puss och kram!

Läs så det ryker!

Publicerat klockan: 17:30:58 den 2008-04-11
Det snurrar ordenkligt i huvudet när jag sitter upp, så nu tänkte jag krypa ner i antigen soffan eller sängen och läsa diverse tidningar och magasin om boende, inredning, kultur, kläder, egenföretagande och bloggande. Trevlig kväll allihopa!

image242

Snygg snygga outfits!

Publicerat klockan: 16:45:32 den 2008-04-11
Har spanat in lite bilder från olika håll - här kommer dagens favoriter!

image239
Gravida Jamie Lynn Spears i vårfärger!

image240
Slappt vardagschic Kate Bosworth!

image241
Snygga Liv Tyler med sina killar!

Svimfärdig

Publicerat klockan: 16:02:07 den 2008-04-11
Efter historialektionen har jag känt mig svimfärdig hela dagen. Jag har lock för öronen, vinglar omkring, känner mig snurrig och det svartnar för ögonen från och till. Inte bra.
Det var meningen att Jennifer och jag skulle på konsert i Berwaldhallen idag, men eftersom jag inte mår så bra och hon inte hade någon vidare lust skippar vi det.
Resten av dagen ska jag verkligen bara ta det lugnt, jag orkar faktiskt ingenting annat! Jag kanske tar en sväng förbi Lina som har en bjudning med massa buddies ikväll. Det vore kul att gå dit och säga hej till massa vänner. Vad tycker ni? Ska jag gå?

Emergenza

Publicerat klockan: 23:48:41 den 2008-04-10
Jag är dötrött! Har precis kommit hem efter Emergenzan, vilket var superkul! Många bra band, You Ate My Dog (YAMD) med flera! Rock, pop, 70-tal, screamo, jazz och massa mer. Jag kom lite senare till middagen med tjejerna, men vi hade det som vanligt väldigt trevligt! Jag åt en falafeltallrik. Innan vi drog iväg till Fryshuset sminkade jag och Jennifer Franziska och Marta, sedan fick jag piffa till Jennifer också! Bildspel från kvällen kan ses nedan! God natt!


Lock för örat innan spelningen

Publicerat klockan: 15:19:40 den 2008-04-10
Jag vaknade imorse med lock för vänstra örat och det har inte släppt än! Det är hemskt, man tänker på det hela tiden och det är otroligt störande. Jag hör knappt när folk pratar med mig från vänster sida. Va har blivit dagens mest använda ord. Det gillar jag inte.
Är nu hemma och vänder en snabbis. Ska duscha, sedan beger jag mig mot Gullmarsplan. Där ska jag möta upp tjejerna och äta lite innan spelningen. Jag har ingen aning om vilka band som kommer spela eller vad de har för musikstil, men det ska säkert bli bra! Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag!

Jag kan inte vänta!

Publicerat klockan: 22:17:49 den 2008-04-09
Egentligen skulle jag posta upp den här bilden imorgon på förmiddagen, men den var så söt så jag kunde inte vänta!
Låtsas att det är torsdag nu och titta på bilden, eller vänta till imorgon!

image225

Sneak-peak

Publicerat klockan: 22:07:32 den 2008-04-09
Det har snackats så otroligt mycket om det, men ingen har egentligen sett någonting- i alla fall inte i Sverige. Jag talar förstås om Britney Spears gästroll i How I Met Your Mother. Är hon verkligen duktig? Avgör själv här! Personligen tycker jag inte att hennes skådespelartalanger är någon höjdare, men efter hennes tuffa år 2007 kan jag säga att jag blir uppriktigt glad när jag får se en så ny, fräsch och glad Britney! Nystart för 29 åringen kanske? Hoppas det!

Imorgon ska jag på Emergenza i Fryshuset. Antagligen kommer jag och tjejerna äta en bit mat innan, så frågan är om jag kommer hinna hem emellan. Vi får se! Nu ska jag göra mig i ordning så jag kan krypa ner i sängen så småningom och läsa Katherine Hepburns självbiografi! God natt!

Kate Moss

Publicerat klockan: 19:42:26 den 2008-04-09
Är hon en stilikon? Vad tycker du? Jag själv anser det till 1000%! Hon blandar nytt, gammalt, svart, färg, modernt... bär hon någonting som är "ute" blir det inne... Kolla bara in denna klockrena outfit!!

image223

Innehåller verkligen jordnötter nötter?

Publicerat klockan: 18:09:40 den 2008-04-09
Mami: Vet du vad som hände idag?
Julia: Nej, berätta.
Mami: Jag var inne på ÖB och letade efter jordnötter. Jag hittade en påse och gissa vad det stod på förpackningen?
Julia: Jag vet inte. Säg!
Mami: Varning! Kan innehålla spår av nötter!

Dagens Outfit i Guldrummet

Publicerat klockan: 16:18:06 den 2008-04-09

image222

Tröjklänning, Åhléns
Halsduk, Indiska
Jeans, Replay
Stövlar, Gabor


En dag på Operan

Publicerat klockan: 16:15:31 den 2008-04-09
Idag var jag backstage på Operan. Superkul! Jag har varit på Operan och sett föreställningar ett par gånger i mitt liv, så jag visste redan en del, men nu fick jag lära mig så oändligt mycket mer! Nästa gång jag går med någon dit ska jag berätta allt jag lärt mig om Operahuset! 
När vi under guidningen gick in till kungligheternas louge, åkte håret för ansiktet medan jag höll i mobilen. Därför såg jag inte de två djupa trappstegen precis framför mig och därför snubblade jag ner och höll på att trilla över räcket, fem meter rakt ner. Men jag klarade mig i sista stund! Att jag hade klackar idag gjorde inte precis saken bättre, så imorgon blir det platta skor för mig!

Sista 15 minuterna fick vi se repetitionen av Rosenkavaljeren. Rätt var det är så går min granne rakt över scenen. Jag blev lite chockad först, men sedan kom jag på att han är operasångare, så det är inte så konstigt att han stod på scenen. Jag ville ropa på honom, men eftersom publiken fick inte prata, fnissa, viska eller dylikt, så fick jag sitta tyst och njuta av repetitionen. Jag träffade ändå honom på tunnelbanan hem sedan, så jag fick tillfälle att berömma honom i alla fall!


Festmåltid

Publicerat klockan: 21:20:57 den 2008-04-08
Så här såg middagen ut ikväll! Visst ser det gott ut?!

image207

Morgonkaos!

Publicerat klockan: 21:01:48 den 2008-04-08
Glömde jag berätta om min morgon? Jag försov mig! Märkte inte ens att alarmet ringde, så när jag vaknade med mobilen i handen förstod jag att inte allt var som det skulle. Stress! Kläder, rouge, marcara, packa väskan och springa till bussen! Frukosten köpte jag i caféterian och åt under matematiklektionen.

Annars har det varit en väldigt bra dag, hur den än började. Hur har din dag varit?

VECKANS...

Publicerat klockan: 20:55:49 den 2008-04-08

Veckans happenings:

  • Operavisning - backstage
  • Emergenza (spelning)
  • Middag med tjejerna innan spelningen
  • Konsert i Berwaldhallen med Malena Ernman. Av Ravel Scheherazak/ Drorak
  • Jobb lördag- söndag

Veckans kom-ihåg:

  • Ge Harriet pengar till föreställningen Bernardas hus
  • Läs Me Stories of My Life av Katherine Hepburn
  • Gör engelskaarbete med Natalie
  • Maila Hannah och Emma
  • Kopiera lite från tre böcker; Pilates, Väskor, Mode. + lämna tillbaka dem i biblioteket


Lunchdiskussion

Publicerat klockan: 20:20:48 den 2008-04-08

Veckan innan påsklovet kunde man fylla i en enkät i matsalen och få ett otroligt litet äpple som tack. Enkäten handlade om hur skolmaten var, hur den kunde förbättras och så vidare. Jag fyllde totalt i två enkäter- the more the merrier! Där skrev jag bland annat att vi borde ha små salladstallrikar och grönsakerna var för sig i olika skålar, så man kan få möjligheten att blanda som man själv vill. Alla andra i klassen skrev liknande saker. På måndagen, veckan efter påsklovet (förra veckan), gick jag och vännerna in i matsalen och vad möts våra blickar av? Salladstallrikar! Salladen var för sig! I olika skålar! Helt otroligt! För första gången i mitt (skol)liv har faktiskt skolan lyssnat till eleverna! Jag blir fortfarande glad bara jag tänker på det! Jag blir så glad att de faktiskt lyssnat till oss. Inte bara gjort en enkät och that's it. De agerade. Med snabba puckar! Tack skolledningen!

Igår tog Marta och jag alldeles för mycket mat och åt den alldeles för snabbt. Efteråt mådde vi väldigt illa, så därför bestämde vi oss för att vi inte göra om det. Och att peppa och puscha varandra till att äta bättre! Bra va?!
Första dagen, idag, gick förvånansvärt bra! Vi och vännerna pratade, åt långsamt och verkligen njöt av maten. Ofta kan man bara stoppa maten i munnen utan att tänka på det. Så idag var vi, konstigt som det låter, medvetna om vad vi åt. Och det fungerade ju som sagt!

Och det var väl det samtalet handlade om till större delen av dagen. Hur äter man rätt? Här kommer lite punkter på vad vi kom fram till:

  • Var medveten om när du stoppar maten i munnen. 
  • Njut.
  • Umgås med trevligt sällskap.
  • Tugga långsamt (jag menar inte slow motion!).
  • Ta små tuggor.

Med detta menar jag inte på att ni ska överdriva allting. Till exempel tugga superlångsamt, ta väldigt lite mat på tallriken, äta en majsbit i taget och så vidare. Utan om ni, som jag, ofta bara slänger i er maten utan att tänka på det och ofta mår illa efteråt, är detta några små tips ni kan använda er av. Lycka till! 

image206

Fendi Spy Bag & Longchamp

Publicerat klockan: 19:52:26 den 2008-04-08
Nu har jag funderat i några månader och har äntligen bestämt mig för att införskaffa två dyrgripar; nämligen en Fendi Spy Bag och en Longchamp! Men innan jag köper dem måste jag lösa en sak - vilken färg? Snälla hjälp mig! Era åsikter väger!

image204

image205

Snart kommer listorna!

Publicerat klockan: 18:59:06 den 2008-04-08
På tåget hem träffade jag Lina. Vi hade en trevlig pratstund, men skiljdes åt vid vår hållplats. Hon har nämligen börjat med världens bästa vana; att cykla till tunnelbanan istället för att ta bussen! Det ska jag också göra, nu när våren är på väg! Daddy och jag får undersöka min cykel först, vi tror nämligen att den har pyspunka.

När jag kom hem hade jag och familjen historiens längsta familjmöte! Det gick faktiskt bra, alla fick sin röst hörd och alla lyssnade intresserat på alla! YES! Supermånga pluspoäng till min familj!

Jag har skrivit upp ett par att-göra listor för den här veckan. De kommer postas upp här på bloggen senare, så ni kan se vilka hållplatser jag har denna vecka!

Strax ska vi äta en god middag för att fira att Daddys hemkomst! Efter det ska jag (jag upprepar) ge er en liten peek-a-boo på mina att-göra listor och skriva om vad vi pratade om i lunchen idag!




Håltimme

Publicerat klockan: 13:25:26 den 2008-04-08
Just nu har vi en liten håltimme. Jag väntar på att min franska ska börja. Bör nog springa ner till skåpet och hämta mina böcker så jag kommer i tid till lektionsstarten.
Malin har beslutsångest - hon ska nämligen klippa sig idag! Marta söker på massa events i Åre. Frannie kopierar. Jennifer och jag har upptäckt via en hemsida att vi kan få gratis make-up och hudvårdsbehandling - klockrent! Gäller bara att vi kan de datumen som gäller! 

När jag kommer hem ska jag sätta mig ner och skriva upp saker som behöver göras denna vecka. Jag sade ju att jag skulle skriva en att-göra i söndags, men det kom massa andra saker i vägen, så jag hann aldrig göra den. 

På lunchen idag pratade vi tjejer mycket om mat och hur man förhåller sig rätt till det. Väldigt intressant och kul! Jag avslöjar mer när jag kommer hem! Kram!

Smart kväll

Publicerat klockan: 22:40:19 den 2008-04-07
Nu har jag hjälpt bror Jens med matematikläxan. Även jag som är sex år äldre får verkligen tänka till, till femmans matematiksbok! Läskigt, men det känns super att faktiskt kunna vad det handlar om!

Jag håller mitt ord! Minns ni när jag blev lite chockad av alla kommentarer till inlägget Att-göra, där ni hävdade att ni hade svårt att komma ihåg saker, och därför skulle jag fråga Daddy om vad man kunde göra åt saken? Well, det har jag gjort! Så här lät samtalet:
Julia: (berättar om inlägget och kommentarerna) Vad tycker du man ska göra?
Daddy: Gå med i SmartGym såklart! 

Smart man! Snacka om marknadsföring! Så, alla glömska läsare (jag inkluderar mig själv) gå in på SmartGym för mer information. Daddy förstod senare att det svaret inte skulle räcka (jag tittade nämligen lite surt på honom), så han avslöjade att allt sitter i huvudet. Man kommer ihåg det man vill komma ihåg. Jag håller inte med riktigt, jag har massa saker jag vill komma ihåg, men som glömms bort. Alla hans hemligeheter blev inte avslöjade ikväll, men som sagt, besök gärna hans hemsida, där kan det finnas någonting som kan komma att hjälpa just dig! Om inte får ni höra av er till mig så fixar vi mer specifika råd! Kram!

Ett familjärt ansikte är tillbaka!!

Publicerat klockan: 21:14:07 den 2008-04-07

Daddy is home!! Han kom precis innanför dörren och jag slängde mig på honom och fick en lång, lång kram. Brunbränd var han och doftade gott. Present fick jag också! Den största Toblerone som finns! Yey! Den ska jag sätta tänderna i nu och bara titta på min Daddy, för oj vad jag har saknat honom!


En vän i nöd

Publicerat klockan: 20:17:46 den 2008-04-07
Jag har en vän som har haft stort bråk med pojkvännen, så nu ska jag ringa och prata lite med henne!

När hjälpte du senast en vän i nöd? Vad handlade det om?

Övertid

Publicerat klockan: 19:32:26 den 2008-04-07
Natalie och jag satt kvar i skolan och jobbade på vårt engelskaprojekt till, gissa?! Halv sju! Vi satt i ungefär fyra timmar, men tiden gick fruktansvärt fort, det var fortfarande ljust ute och vi var pigga och glada när vi var klara, så det var ingen som helst fara! Faktum är att vi hade himla kul!

Stövel eller inte?

Publicerat klockan: 21:48:28 den 2008-04-06
Förresten, vad tycker ni om denna stövel? Jag har redan ett par stövlar, men de är med klack och i mocca, så jag tänkte att dessa kanske skulle införskaffas. Är de värda sitt pris; 1795 kronor?

image200

Minne som en guldfisk?

Publicerat klockan: 21:37:39 den 2008-04-06
I ett av mina tidigare inlägg idag skrev jag om hur jag kommer ihåg saker och ting lättare, och  fick en del kommentarer - med skrämmande svar! Alla, utan en, svarade att de har svårt för att komma ihåg saker! Kan det verkligen vara så för den större majoriteten? Om det stämmer blir jag lite rädd - så får det ju inte vara! Jag har bestämt mig för att skvallra för Daddy när han kommer hem (vilket är imorgon kväll, yey!), och fråga honom om råd så jag förhoppningsvis kan dela med mig till er sedan här på bloggen! Hela hans nystartade företag handlar, extremt kortfattat, om hur man använder hjärnan, så han om någon bör veta!

Promenad med Lina

Publicerat klockan: 21:26:38 den 2008-04-06
Lina och jag har varit ute på en riktigt tuff promenad! Visst är vi duktiga?! Jag lägger upp lite bilder från de två timmarna vi var ute(!), innan det blev mörkt, kallt och började regna!


Top 5 klockan 5

Publicerat klockan: 16:53:41 den 2008-04-06
  • Take A Bow - Rihanna
  • Save Me From Myself - Christina Aguilera
  • 4 Minutes - Madonna, Justin Timberlake, Timbland
  • Bubbly - Collie Caillat
  • Heal the World - Michael Jackson

Detta är mina fem favoriter just nu! Lyssna via radion, ipoden eller youtube med en gång!

Hitta motivationen!

Publicerat klockan: 16:04:09 den 2008-04-06
Efter senate inlägget fick jag städnoja! Känns skönt att det ser lite renare och fräschare ut omkring mig! För er som inte trodde det så mår man faktiskt bättre av att bo i lite mer städad miljö, i alla fall enligt en undersökning (som jag gjort på mig själv, hihi!).
Många påstår att städning är "skittråkigt". Jag tror det bara handlar om en inställning. Man bör vara motiverad och förstå att det faktiskt blir en förbättring. Lyssna högt på favoritmusiken, sjung och dansa omkring. Idag blev jag pushad till att städa för att det var ett städprogram på TV där programledarna avslöjade massa bra tips som jag kände mig tvungen att testa.

Att-göra

Publicerat klockan: 12:59:55 den 2008-04-06
Nu tänkte jag skriva en lista på saker som ska göras, köpas, fixas och så vidare inför nästa vecka! Utan att-göra listor och min kalender är jag handikappad i vardagen!

Vad gör ni för att komma ihåg, stora och små, vardagliga saker?

Gårdagens bilder

Publicerat klockan: 12:52:42 den 2008-04-06

Med jacka och allt på såg jag ut så här igår. Jag hade förövrigt en förvånansvärt bra hårdag! Inte helt fel!
image190

När jag gick hem från jobbet igår var det himla härligt väder. Tiita!
image191


Gröttips!

Publicerat klockan: 10:31:56 den 2008-04-06

Nu verkar jag nog något tjatig, men skrivbordet är städat och en tvätt är igång! Yey me!

Jag ska slänga i mig lite frukost nu. Har fått väldens bästa, och godaste, gröt tips som ska lagas! Mixa detta så har ni en bra start på dagen!

  • En portion Havregrynsgröt
  • Äppelskivor
  • Russin
  • Socker och Kanel


 


Julia = Katherine Heigl?

Publicerat klockan: 23:53:55 den 2008-04-05
Back home. Alltså, 27 dresses... I loved it! Katherine Heigl är bäst, bäst, bäst! Jag pratade med några i salongen efter filmen, som tyckte att den var "för amerikansk". Struntprat! Visst var den amerikansk, så det bara skriker om den, men gör det filmen till en dålig en? No way! Alla som känner mig väl vet att om jag inte gråter till en film så gillar jag den inte. Jag har, strange as it sounds, gråtit till filmer som Sweeney Todd och Hitta Nemo.
Jag grät vid fyra olika tillfällen i filmen, vilket också är mitt slutbetyg. 4 / 5.

Just det! Jag frågade Jenny efteråt om jag faktiskt var filmen, och ja, det var jag tydligen. Jag var lik, både till sättet och utseendet. Inte extremt, men relativt. Speciellt en scen (jag avslöjar inte vilken!). Där både såg jag ut och betedde mig som Jane Nichols till 110%. Missförstå mig inte, det är inte direkt så att jag blir ledsen att bli jämförd med en duktig skådespelare! Tvärtom!

Imorgon ska jag äta en god, nyttig frukost. Helst i solskenet på tomten om det vill sig väl. Städa skrivbordet (nej, jag har inte gjort det än), och tvätta mina kläder. Två planer som måste följas, sedan har jag dagen fri! Powerwalk kanske och massa annnat härligt!

image189

Min lördagskväll!

Publicerat klockan: 19:51:25 den 2008-04-05
Kommer ni ihåg att jag sa för någon vecka sedan att jag skulle på bio med Jenny och se 27 dresses? Well, idag smäller det! Filmen kommer antagligen bli en av min favoriter. Jennifer har sett den och sagt att den filmen var jag. Jag var tydligen väldigt lik Katherine Heigls karaktär, både till utseendet och till sättet. Vi får väl se om hon har rätt när vi kommer ut ur biosalongen! Jenny får agera domare!

Jag tog en liten mellanlandning hemma mellan jobbet och bion. Sitter nu här framför datan, med dunjacka och allt på. Strax går bussen, så jag bör rusa om jag ska hinna! Trevlig lördagskväll!

Lördagsförmiddag

Publicerat klockan: 10:39:56 den 2008-04-05
Powerwalkmorgon - äntligen! Solen sken, fåglarna kvittrade, glädjerop och målgester från fotbollsplanerna, fiskmåsarna skrek... Underbart! Nu känns det verkligen som att våren är här!

Om mindre än en timme ska jag åka upp till jobbet, så nu blev det plötsligt hurry- curry för mig!

Ikväll tänkte jag ta det lite lugnt hemma. Städa skrivbordet och tvätta mina kläder är två måsten. Annars kanske det blir god mat framför någon mysig film.



22:54

Publicerat klockan: 22:54:14 den 2008-04-04

Bror Jens hjälpte mig att öva in ett nytt manus ikväll! Tack gubben! Det är en jäkla massa långa repliker jag har, förstår inte hur jag ska lära mig alla klockrent tills på måndag...

Imorgon börjar jag jobba 12:00, då ska jag ha fått i mig frukost och förhoppningsvis varit ute på en powerwalkpromenad innan, om det är fint väder vill säga! Därför ska jag börja göra mig i ordning för sänggående. Jag kommer ändå inte vara i säng innan midnatt, så det är lika bra att börja med en gång!

Jag önskar alla en riktigt kul och avkopplande helg! God natt!


Vad i hela friden, Ebba von Sydow?!

Publicerat klockan: 20:32:03 den 2008-04-04
Hur i helskotta gör hon det? Varför ser Ebba von Sydows hår alltid perfekt ut?! Jag är väldigt, väldigt avundsjuk! Även om jag många gånger har fått komplimanger för mitt "långa, friska" hår så skulle jag inte tveka en sekund för att byta hår med henne! Ring mig om du är sugen på ett byte Ebba!

image188

Förresten, finns det någon annans hår som är värt att uppmärksamma? Kommentera gärna!

Pizza- time!

Publicerat klockan: 19:49:49 den 2008-04-04
Nu kom Mami & Company hem med pizza! Gott!

På hotellrummet

Publicerat klockan: 19:10:01 den 2008-04-04
Mitt rum är som ett hotellrum för mig just nu. Den senaste tiden har jag endast varit hemma för att duscha, äta och sova - ingenting mer. Därför har jag inte hunnit göra i ordning efter mig när jag har bråttom på morgonen eller när jag ska springa någon annanstans, så just nu ser mitt skrivbord ut som hej- kom- och- hjälp- mig! Det gillar jag inte, eftersom jag känner mig mer harmonisk när jag har rummet städat och vet vart alla saker befinner sig.

Eftersom detta är min första lediga dag på länge (!) kan det hända att jag röjer lite i rummet så jag kan komma fram dit jag vill. Det känns förövrigt väldigt olustigt att vara ledig. Det är väldigt ovant och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Man kanske skulle titta på en film...
Ni kanske kunde dela med er av lite tips! Vad brukar du göra när du har en ledig hemma- kväll?

image187

Snabbfika, Blossom och Jennifers outfit!

Publicerat klockan: 18:59:33 den 2008-04-04
Klockan är kvart i sju och det är fortfarande ljust ute! Härligt!

Jennifer, jag och Franziska tog en snabb fika efter skolan idag på 7- eleven. Pistagebulle och islatte - min nya favorit! Islatte kan man dricka när som helst, även när det är kallt ute och det känns på något sätt som att de är nyttigare än vanlig latte. Antagligen är det tvärtom, men huvudsaken är att den är god!

image185

Igår natt när jag pratde med Daddy (som fortfarande är i Algarve) blev han tvungen att avsluta samtalet tidigare än vanligt. Varför då? För att han skulle vara lite social med tjejen som precis hade satt sig brevid honom. Denna tjej var ingen mindre än Blossom! Ni vet, hon som har varit med i det där träningsprogrammet i TV och gruppen Afrodite. Oj, oj, jag blir ditchad av pappa på grund av henne. No good. (SKÄMT ÅSIDO!)

Det blir ingen dagens outfit på mig idag. Istället lägger jag upp en bild på Jennifer som såg så oförsämd soft ut denna fredag! You go girl!

image186

Natti natt

Publicerat klockan: 22:34:20 den 2008-04-03
Så där ja! Nu är bilderna uppe! Nu ska jag kolla några vänners bloggar och sedan göra mig i ordning för sängen, är så frukansvärt trött! Nej, nu måste jag banne mig sluta! Det känns som att jag bara skriver om hur trött jag är hela tiden! Nej! I helgen ska jag sova ut lite grann, kanske två- tre timmar mer än vanligt, så kommer jag vara fit for fight tills på måndag!

God natt alla sötisar! Puss och kram!

Inne på Dramaten

Publicerat klockan: 22:30:18 den 2008-04-03
image180
Jag med the golden ticket! Nej då, bara biljetten till Jungfruleken.

image183
Innan föreställning chit- chattades det lite i publiken. Mysigt!

image184
Utanför portarna. Väldigt vacker fasad!

Gårdagen i bilder!

Publicerat klockan: 22:26:44 den 2008-04-03

Precis som jag lovat under dagen kommer nu bilderna från gårdagen! Kallt var det, men trevligt!

image174
Eftersom jag planerar att köpa en Longchamp- väska fick jag lite tips och råd om vilken färg jag skulle ha...

image175
Marta var himla söt i denna bedårande hatt!

image176
Själv prövade jag en lite mindre, i sobert svart.

image177
Tjejerna samlade kring Siv- statyn utanför Dramaten.

image178
Kanongod pastasallad, islatte och choklad - min middag!

image179
Vacker utsikt, inte sant?


Torsdag kväll

Publicerat klockan: 21:36:29 den 2008-04-03

Jag är verkligen helt slut! Helt, helt slut!

På lördag är det meningen att jag ska följa med ut och fira Natalie som fyllde 18 i tisdags (GRATTIS BABE!!), men jag är så fruktansvärt slut att jag ställde in det. Jag känner att jag verkligen behöver en liten break efter intensivitet på skola och jobb! Lite private time. Det ska bli så skönt! Nästa gång Natalie, då rockar vi!!

Väldigt lugnt på jobbet idag! Varje gång jag kommer dit känner jag att jag lär mig någonting nytt! Det trodde ni väl kanske inte om säljares jobb, men så är det!!

Nu ska jag äta klart min färdiga rätt från Dafgårds, sedan blir det uppdatering med bilder från gårdagen! Jag håller vad jag lovar!


Hurry curry

Publicerat klockan: 15:16:35 den 2008-04-03
Nu sitter jag framför datan. Skriver och äter lite. Jag tänkte hinna med en snabb dusch innan jag drar till jobbet, så det är lite hurry- curry- tempo här hemma!
Hoppas ni alla haft en bra dag än så länge! Solen skiner nu - härligt! Vi hörs ikväll! Då kommer antagligen bilder från gårdagen upp!

Get together!

Publicerat klockan: 23:01:07 den 2008-04-02
Har läst runt lite på internet och wow, det är väldigt mycket get together som gäller idag! Det ryktas att Jamie Lynn Spears har förlovat som med sin Casey Aldridge och att Beyoncé och Jay-Z ska gifta sig! Om det är sant så önskar jag dem stort lycka till!

image172

image173

På tal om kändisar,  jag såg David Helenius från Hey Baberiba idag vid pendeltågsstationen. Han pratade med mannen som brukar sitta bakom spärrarna och knipsa biljetter. Kille med kamera och tjej med mick gjorde sig redo bakom honom. Antingen skulle de spela in något eller så hade de redan gjort det.

Nu ska jag äta lite yoghurt innan jag går och lägger mig! Är farligt trött nu! God natt!

En varm applåd för Irene!

Publicerat klockan: 22:37:07 den 2008-04-02
Hemma igen. Kronanbesöket gick galant. Efteråt möttes vi tjejer och köpte lite take-away och satte oss vid trappan till Dramaten. Solen hade dock gått i moln, så det var ganska kallt, men vi lyckades ha det trevligt ändå! Som vanligt!
Såg ju som sagt Jungfruleken. I rollerna hittades skådespelare som Irene Lindh, Angela Kovács och Sofia Helin. Helt okej föreställning. En extra applåd till Irene som lyfte hela pjäsen. Så äkta skådespel var det länge sedan jag såg sist! Härligt att se igen! Dessutom var kulisserna riktigt imponerande! Wow!

Hann alldeles lagom i tid för att se på Pussas och Kramas när jag kom hem. Programet där i princip Sveriges hela humorelit deltar. Tittade tills den första reklampausen, sedan stängde jag av TV:n. Ärligt talat så förstår jag inte vad grejen är. Varför har kända skådespelare gått med på att göra ett program som detta? Det var ju inte ens roligt! Absurt är mer det rätta ordet! Liksom fjantigt roligt. Helt klart ingenting som föll mig i smaken, men jag är säker på att det finns folk där ute som fullkomligen kommer älska detta program - och tur är väl det! Vad tråkig vår lilla värld skulle vara ifall alla tyckte likadant!

image171









Detta händer vid Nybrokajen idag!

Publicerat klockan: 15:19:18 den 2008-04-02
Snart ska jag åka iväg till Kronan. Sedan kommer dagen bara rusa förbi, som vanligt när man har kul!

Jag och några tjejer från klassen har bestämt hur vi ska äta vår middag tillsammans! Take-away vid Nybrokajen! Perfekt och nära också, eftersom vi ska till Dramaten efteråt!

image167

Onsdagsförmiddag

Publicerat klockan: 10:08:51 den 2008-04-02

Jag är ruskigt trött idag. Det är inte någon bra vana att gå och lägga sig sent och gå upp tidigt. Måste ändra på det!

Nu har jag precis haft individuell röstträning med Louise. Fick reda på att jag är väldigt spänd i hela magpartiet, och därför ska jag göra fem- minutersövningar varje dag. Hm... Vi får se hur det blir med den saken.

Nu väntar jag bara på att Malins röstträning ska ta slut så vi kan umgås lite. Hoppas det går bra för henne.

Nästa lektion har jag engelska prov. Vad kan du om Shakespeare, Austen, Poe, Wordsworth och Dickinson?

Kram, Julia


Morgondagens schema!

Publicerat klockan: 21:08:50 den 2008-04-01
Så här ser mitt schema ut imorgon! Mycket ska hända, jag kommer knappt hinna landa hemma under dagen, men så blir det ibland!

7:20: Uppstigning
9:30 - 13:30: Skola
16:30: Möte med Kronan i Sundbyberg. (När jag hade tandställning var det hit jag åkte!)
18:30: Samling utanför Dramaten.
19:00 - 20:30: Föreställning av Jungfruleken.

Mellan 17:00-18:30 bör jag få i mig lite middag. Får se om någon av de som ska se föreställningen vill äta runt Dramatens krokar.

Förresten, tror ni jag skulle överleva imorgon i klänningen jag köpte från Soaked in Luxury för en knapp vecka sedan? Under dagen går det nog an, men när det är kväll och solen har gått ner kan det nog vara ganska kallt... Vad tror ni?

/ Julia

Träning?

Publicerat klockan: 19:47:20 den 2008-04-01
Även om jag har varit väldigt glad idag så har jag ändå kännt mig lite seg.Jag känner att jag verkligen vill komma igång med träningen ordenkligt. Mamma använder inte sitt simkort längre och det går ut nu i vår, så det kan jag ju använda. Simning, powerwalks... Vad mer kan jag göra? Har ni några tips? Hur ska jag få tid till det? Jag tar gladeligen emot alla förslag!

Snabbmatstjejen no. 1

Publicerat klockan: 19:36:43 den 2008-04-01

Micron och jag är bästa vänner. Han (ja, jag tror det är en han) och jag samarbetar flera gånger om dagen. Jag säger bara det, don't you ever die from me 'cus I need you!
Nu ska han värma en kantarellasagne till mig! Gott!

Ps. Bara så ni inte ska tro att jag är helt bakom flötet så var jag inte seriös, men jag är seriös när jag säger att jag använder micron flera gånger om dagen!


Dagens outfit!

Publicerat klockan: 19:26:30 den 2008-04-01

Jag kör en dagens outfit medan jag ändå är i farten!

image166

Jeans från Cubus
Kofta från JC
Omlottröja från Soaked in Luxury
Svart linne från Soaked in Luxury
Kappa från Myrorna
Väska från mormor
Solglasögon från Glitter
Halsduk från marknad
Stjärnformade örhängen från Friis & Company


Solen skiner!

Publicerat klockan: 19:21:26 den 2008-04-01
Så här kan det se ut när solen skiner i min värld! Tror ni våren är på väg nu, eller kommer det bli svinkallt igen?

image164

image165

Lunch på dubbelw

Publicerat klockan: 19:18:36 den 2008-04-01
image161
Jag på dubbelw.

image162
Panini med chevréost! Måste prövas av er som inte redan gjort det!

image163
Världens sötaste kusin Elisabet! (Lägg märke till hennes mobil i vänstra hörnet. Vi har likadana!)

Lunchrast i solen på S:t Eriks

Publicerat klockan: 19:13:44 den 2008-04-01

Ha! Navid från NRJ sade precis "Det är fortfarande ljust ute - helt underbart!". Håller med dig till hundra procent grabben!

Nu kommer bilder från dagen i skolan.

image157 

Jennifer och jag.


image158

Lite old-fancy-lady-posing av Jennifer.


image159

Max med pilotisar, NY- keps och min halsduk!


image160

Marta, Max och jag lyckades ha nästintill identiska skor på oss idag. Hi!


Fler inlägg med bilder kommer. Be pacient!


Välkommen tillbaka!

Publicerat klockan: 18:57:23 den 2008-04-01

För er som inte vet det så bestämde bloggenportalen sig för att göra lite uppdateringar för att göra massa förbättringar, och stängde därför alltihop under två dagar. Men nu fungerar allt igen och jag är tillbaka med nya krafter!

Vem av er är det som inte njutit av denna underbara dag? Det var en varm sol som lyste över Stockholm idag, luften var ljummen och det blåste en frisk vind som rufsade till håret. Jag älskar det! Sol och värme gör mig så himla glad och lycklig!

Idag började dagen med matematik. Hör och häpna: jag blev klar med alla uppgifter på lektionen! Vanligvis måste man alltid ta med sig boken hem för att man inte hann färdigt under timmen, men det slapp jag idag! Skönt!

Kultur - och idéhistoria nästa. Harriet verkade som vanligt vara på sitt allra bästa humör. Hon visade en bit ur Trollflöjten av Ingmar Bergman och sedan såg vi vidare på Amadeus.

Under lunchrasten stod alla ute och njöt av solskenet. Underbart härligt och kul! Vi hade en liten kort lektion i projektarbete med Patrik och sedan drog jag vidare till Rådmansgatan för att träffa kusinen som ville luncha med mig. Vi åt på dubbelw på Odengatan 44 - riktigt fräscht ställe med bra priser! Eftersom det mesta var utplockat när vi kom, beställde jag en panini med chevéost, honung och massa andra goda saker i! Mums!

Jag tog en liten promenad och gick från lunchstället till Karlberg, där jag tog pendeln hem. Livet är lyx när solen skiner! Jag kom hem och luftade mitt rum lite för att sedan lägga mig på baksidan i solskenet och bara njuuuta. Nu är ansiktet sådär alldeles stramt som det brukar bli när man legat en stund i solen.
 
Imorgon är det engelska prov som gäller, så jag får ta och kika igenom boken och anteckningar innnan jag går och lägger mig ikväll.

Bilder från det underbara dagen som gått kommer upp senare! Cheers!


RSS 2.0