Jag tackade nej

Publicerat klockan: 21:21:36 den 2008-10-31




Jag har under kvällen fått flera erbjudanden om att åka till Hamburger Börs och titta på R.E.A  showen, men faktiskt tackat nej till alla. Jag hade säkert hunnit efter jobbet, men ikväll känner jag för att ta det lite lugnt. Jag har faktiskt planerat att äta Ben & Jerrys Cookie Dough, Pastasallad Sea och titta på Djävulen bär Prada, och eftersom jag har sett fram emot lite egen tid, så fick det helt enkelt gå före Anders Lundin. Fler chanser kommer. Ha en toppenkväll!

En traditions som förs vidare

Publicerat klockan: 14:56:41 den 2008-10-31




Varje år vid alla helgons dag har jag, familjen och släkten som tradition att åka ut till graven, luncha på Blå Porten och sedan gå på någon utställning. En väldigt speciell person som ligger mig varmt om hjärtat såg till att detta skedde varje år, och nu när hon inte finns mer så ser vi till att traditionen förs vidare. Jag kommer göra detta varje år. Inte bara för att pryda graven med massa ljus och blommor, utan för att hedra människorna i fråga och göra någonting som jag vet att de uppskattade. Dessutom tycker jag det är hur mysigt som helst att samla hela släkten för att äta lunch på min favoritrestaurang tillsammans och gå på någon kul utställning. Imorgon (läs. alla helgons dag) kommer vi gå på Liljevalchs konsthall och spana in konstnärer som Isaac Grünewald och Sigrid Hjertén. Dessa två har vi pratat om på Nutida konst lektionerna, så jag är riktigt taggad på att de deras konst!

Istället för R.E.A

Publicerat klockan: 14:46:42 den 2008-10-31



Fredaaaaag! Äntligen! Eller, äntligen vet jag inte om man ska säga, det innebär ju bara att lovet snart är slut. Men fredag är fredag, alltså är jag glad!
Egentligen skulle jag ikväll se på REA på Hamburgers Börs, men eftersom jag jobbar kommer jag inte hinna. Riktigt synd, med tanke på att jag velat se deras föreställning ganska länge! Well hell, det kommer säkerligen fler chanser. Istället kommer jag ha hela huset för mig själv. Kommer ha det hur mysigt som helst; se på film, äta pizza och kladdkaka. Längtar redan!

Lama Sverige

Publicerat klockan: 20:59:04 den 2008-10-30



Oh, jag önskar verkligen att Sverige tog Halloween lite mer på allvar! Tänk att ha en ordentlig anledning till att festa och klä upp/ut sig! Love it! Jag var med på en shoppingrunda som de här sköna tjejerna; Hannah, Abbie och Michelle, hade när de skulle köpa cheerleadingoutfits! Här har vi resultatet = supersnygga outfits + en fantastisk kväll! Kom igen Sverige: BÖRJA TA HALLOWEEN PÅ ALLVAR!

Ashtanga yoga

Publicerat klockan: 22:39:24 den 2008-10-29

Några av övningarna!


Yogan var hur bra och behövlig som helst. Min kollega, som också jobbar på Sats, vikarierare för den egentliga läraren, så dagens pass var väldigt ashtangayoga inspirerat. En annan kollega följde också med och tränade.

Nu är jag kanontrött, men imorgon är en dag att se fram emot. Då kommer jag köpa den efterlängtade laptopen! Äntligen! Sov gott alla!

Jag ska...

Publicerat klockan: 14:38:06 den 2008-10-29





Höstlov! Vad skönt det känns! Nu ska jag verkligen försöka kunna njuta av att ta det lugnt, ni vet, titta på en film, umgås med familjen och vännerna, läsa, plugga lite och ha en helkväll ute!
Idag tog jag sovmorgon. Inget alarm ställdes och jag har kunnat göra saker i precis det tempo jag känner för. Jag ska inte stressa för att hinna med så mycket som möjligt den här veckan, bara försöka vara. Det enda jag har inplanerat idag är ett yoga-pass, som jag verkligen ser fram emot.

I veckan kommer jag köpa min rosa laptop. När jag väl har den kommer jag överföra bilder från London som ni ska få ta del i. Laptopen kommer inhandlas imorgon eller på fredag, vi får se när Mami/Daddy har tid att följa med mig.

Ni som har lov just nu; passa på och njut! Kramar!


Att bara kunna släppa allt

Publicerat klockan: 20:13:38 den 2008-10-28
Jag vet knappt vart jag ska börja! Min vecka i London har varit helt obeskrivligt bra! Jag har verkligen njutit av varenda sekund, allt har verkligen varit underbart; maten, vännerna, skolan, familjen, restaurangerna alla aktiviteter, språket... som en dröm. På ett sätt känns det som att jag varit där i ett år och samtidigt så tog veckan slut så fort. Satt inte Jennifer och jag på flyget till London alldeles nyss?

Har tagit massa bilder. Ska försöka hitta sladden bara (eftersom det är Mamis kamera) och lägga upp lite bilder. Jag vet ju liksom inte hur jag ska beskriva min resa för att den var så underbar, helt obeskrivlig, så förhoppningsvis kan lite bilder ge er en klarare uppfattning.

Även om vi har stressat som galningar och sprungit överallt varenda sekund, så har jag bara kunnat släppa allt som finns här hemma; skola, jobb, träning, blogg, skoluppgifter, problem, konflikter och allt annat onödigt och bara kunnat fokusera på rätt saker där. Helt fantastiskt! Att kunna fokusera på allt positivt, alla nya kontakter, göra vad jag känner för. Det är inte alltid det går, även om man reser bort! 

Ni för ha en fortsatt trevlig kväll allihopa! Nu ska jag ha lite höstlov!  

Väx upp!

Publicerat klockan: 20:00:23 den 2008-10-28
Okej allhopa! Då var jag hemma igen!

Innan jag börjar skriva om min underbara Londonvecka vill jag bara meddela en sak till vissa läsare. Ni som anser att den här bloggen är den sämsta ni någonsin läst och visar det genom att skicka rent ut sagt idiotiska kommentarer anonymt, kan lägga av med det på en gång! Hur och varför orkar ni ens lägga ner tid på att läsa om någonting som bara upprör er och dessutom kommentera? Snacka om waste of time! Vilket tråkigt liv ni måste ha; kan ni inte komma på något roligare att göra än att klanka ner på någon annan? Väx upp!

Jag trodde jag skulle do

Publicerat klockan: 00:01:16 den 2008-10-24
Hej allihopa! London ar fortfarande toppen, leds en bara att det inte blir nagra bilder just nu. Har tagit hur manga som helst, men ni far helt enkelt vanta tills jag kommer hem igen. Har lanat Mamis kamera, sa sladden foljde inte med.

Idag har vi varit i skolan; oplanerat varit med och blivit filmade pa flera dramalektioner, vilket var valdigt kul, men lite nervost maste jag erkanna. Under en rast gick jag, Hannah och Jonny till en kompis bil och lyssnade i baksatet pa hans nya bas. Jag ar ingen gammal tant, men jag trodde allvarligt talat att jag skulle do. Hannah med. Basen var sa extremt hog att den tog over hjartats slag, hemskt. Skolan slutade sa pass sent att vi akte hem till Hannah och hade en supermysig filmkvall(The Notebook) med take away fran Pizza Hut. Hur gott som helst. Vissa, harkel, harkel, at for mycket och madde darfor lite illa.
Dagen har verkligen gatt superfort, vannerna ar underbara och livet leker. Imrgon blir det skola, mer dramalektioner, kanske tvatta nagons bil (?) och middag ute med ett enormt gang. Vi har slagit ihop Hannah och Sarahs vanner, sa vi far se till att fixa ett extra stort bord pa restaurangen vi ska till. Hoppas allt ar toppen med er! Ciao!

Sightseeng in London!

Publicerat klockan: 21:59:28 den 2008-10-22
Hi ya!
Underbar dag! Suersockrig frukost, fettig fish and chips till lunch, sedan supergott eftermiddagste och thaimat till middag. Kul blandning! Maten ar extremt annorlunda, mycket socker och fett; Efter fish and chipsen var jag illamaende riktigt langem, sa imorgon ska jag nog kopa lunch pa TESCOS. Kanske en macka och lite frukt. Helt onormalt nyttigt enligt dem, men whatever!

Vi akte till London idag och tittade pa Houses of Parlament, Big Ben, The Globe Theatre, Tate Modern,
  och London Eye. Jag fullkomligen alskar London! Funderar seriost pa att flytta hit. Vi far se. Just nu ser det riktigt lovande ut. Hors senare! Take care!

Framme!

Publicerat klockan: 00:08:55 den 2008-10-22
Hej allihopa! Oh my god, jag kan inte forsta att jag ar har nu! I London! Antligen! Helt slut. Bor i Hannahs superrosa rum nu, alskar det! Talk to you later! xxx

London => 21 - 28 oktober 2008

Publicerat klockan: 09:45:47 den 2008-10-21



Så där mina vänner! Nu åker jag och den här pajasen till Londoooooon! Efterlängtat! Ha det nu underbart här hemma så hörs vi igen! Massor med kramar!

Lugn

Publicerat klockan: 20:19:22 den 2008-10-20


Här är en bild innan Jennifer och jag gick in på dagiset idag. Glada, pigga och förväntansfulla. När vi sedan stod utanför deras dörr hörde skrik innifrån blev vi lite nervösa. Speciellt när vi fått sagt att inte fota där inne och att det skulle finnas pedagoger under mötet. Vi undrade nästan vad det var för storts ungar vi skulle jobba med. Men det gick verkligen superbra! Spralliga små barn, jättesöta som pratade en hel del om Blixten McQueen.

Packningen är i princip klar nu! Känns verkligen toppen. Lugn. Jag har duschat. Lugn. Ska äta middag nu, fixa lite fransk manikyr och eventuellt titta på en film. Lugn. Ah, superskönt. Ändå bildas det en fjärilsarmé i magen på mig. Herrgud, vad rolig den här resan ska bli! Jag kommer verkligen ha svårt att fokusera på rätt saker imorgon i skolan.

Inte som alla andra dagar

Publicerat klockan: 16:14:16 den 2008-10-20



Hej allihopa!
Vilken dag! Inte som alla andra skoldagar.
1) Vi hade skolfoto - med tema! Fiktiva figurer, hur kul som helst! Allt från Mario och Luigi, Hermione Granger, Sailor Moon, Arwen (jag), Pocahontas, Jokern, Spiderman och Snövit. Mycket roligare än ett vanligt tråkigt skolfoto!

2) Jennifer och jag har haft ett möte på mett dagis med barn. Som projektarbete ska tillsammans skriva en barnbok inriktad på miljöfrågor och då tänkte vi, vem vet inte bäst om vad barn gillar om inte barn?! Så vi åkte till Minibojarna och intervjuade kidsen. Jättekul, pratiga småttingar - alla med supercoola namn! Hector, Teodor, Elle... alla möjliga tuffa varianter!

3) Jennifer och jag samlade ihop våra tankar och ideér kring mötet i och med en fika på "Hemma hos Julia", hur tufft är inte det?! Jag har mitt egna café!

Jag vet inte hur många gånger jag faktiskt har påpekat det, men imorgon åker jag och Jennifer till London! I en hel vecka! Det ska bli så underbart skönt! Tiden har gått så fort! Var det inte alldeles nyss som Hannah och Sarah var här liksom?! I packningväg har jag kommit så långt dom att ta ner resväskan från vinden. Inga kläder ligger framme, jag har verkligen igen aning om vad jag ska ta med mig! Bör ju packa minimalt om jag vill ha en chans med att proppa den full med massa shoppingfynd på tillbakavägen!

Urhärlig söndagkväll

Publicerat klockan: 21:57:57 den 2008-10-19


Farmor och Elisabet hjälpte mig med "En Midsommarnattsdröm". Tackar!


Att fira farfar var hur trevligt som helst! Det är så skönt att komma ut till farmor och farfar. Att komma hem till dem är som att komma bort från Stockholm ett tag. De äger en stor tomt, så det är som att vandra omkring i en oas när man är där. Maten som serveras där är så god och det är så mycket, så man åker alltid därifrån proppmätt. Det är vad jag är just nu. Kusin Elisabet var världens gulligaste och bilder från kvällen till mig.

Dessutom tänkte jag invika med en liten sak: jag hann sola solarium! Är man inte bäst?! Det syns inte så värst mycket, vilket aldrig är snyggt, så jag är nöjd. Hann dessutom köpa en liten present till Hannahs familj, som tack för att jag får stanna hos dem, OCH komma ut till bilen först av alla i familjen. Hörni, jag är grymt stolt över mig själv! God kväll!


Changed plans

Publicerat klockan: 11:57:37 den 2008-10-19

Jag?


Helskotta! Jag hade totalt glömt bort att vi ska åka och fira farfar som fyller år idag! Tur att Daddy av en slump råkade säga det per telefon just nu! Okej, nu blev det garanterat mycket stressigare! Rummet är i princip färdigstädat, men innan vi åker i eftermiddag ska jag hunnit duscha, fixa naglarna, tvätta och helst sola solarium. Fast det sista kan man nästan räkna bort med en gång Tur att jag köpa min fina kjol igår, den ska jag definitivt ha idag! Super! Nu kör vi stålmannen-tempo! Ciao!

En del att göra

Publicerat klockan: 09:42:21 den 2008-10-19
Idag har jag en hel del att göra.
1. Rummet ser ut som hej-kom-och-hjälp mig! Vanligtvis brukar jag ha städat omkring mig, jag gillar att veta vart allt ligger, men under veckan som gått så har jag inte orkat lägga in kläder i garderoben, hänga upp väskorna där de ska vara, lägga smutstvätten i tvättkorgen och så vidare. Igår varnade jag henne för hur det faktsikt såg ut, men hon sa att "så stökigt kan det inte vara" och hoppade in i mitt rum. Och snabbt ut. Tyst.

2. Jag måste tvätta! Som sagt allt ligger på golvet, i princip allt är smutsigt eftersom jag inte hunnit tvätta på ett tag och jag åker till London på tisdag. Rena kläder kan vara behövligt.

3. Resväska ska hämtas från vinden och packas. Först ska, såklart, en packlista skrivas.

4. Bli frisk. Fishermans Friend. Nyodex, en typ av saltlösning som man gurglar; än så länge har mina brorsor inte sagt någonting roligt (VÄLDIGT ovanligt!) medan jag har näsan rätt i vädret, så jag har inte haft tillfälle att spotta ut allt på golvet än; eller jo, en gång när jag satte i halsen, men det gills inte. Vila. Promenera ute i höstvärdet för att stoppa in lite ny frisk luft i lungorna.

Det kanske inte ser så mycket ut för världen, men just nu känner jag mig faktiskt lite småstressad. På måndag kommer jag vara i skolan hela dagen, ha ett möte tillsammans med Jennifer och ett gäng dagisbarn (mer info kommer senare). Om tiden räcker till ska jag försöka få några minuter i solariumet, så jag inte ser ut som ett spöke brevid Hannah i veckan. Och sedan... ja, sedan var dagen i princip slut! N kör vi lite hurry curry! Kram så länge!

Härligaste kvällen på länge!

Publicerat klockan: 09:15:10 den 2008-10-19

God morgon!
Får be om ursäkt för att jag inte uppdaterade under kvällen, men jag stupade i säng runt 23:00 snåret, helt slut. Behövde verkligen sova, så jag lyssnade på kroppen!

Håret blev fixat igår! Det känns superskönt! Hårbottnen (utväxten) blev några nyanser ljusare än vanligt och den här gången bad jag Sara lägga i folieslinngor istället för hätta - det gör ju så fruktansvärt ont! - så det blev många fler mörka slingor än vanligt, men jag är supernöjd! Nästa gång kommer vi lägga i både ljusa och mörka slingor = inte lika synlig utväxt. Toppen! Dessutom klippte hon till det, så det är alldeles silkeslent nu när de slitna topparna är borta! Det enda minuset igår var att hon fönade håret, och vek topparna innåt, vilket inte ser hur bra som helst ut! Får duscha idag, så att håret blir mer "mitt" tills skolfotot imorgon!
Haha, mitt hår är så tjockt (väger tydligen minst 2kg!) och då tar det väldigt lång tid, så igår fick jag sitta i salongen tills efter stängning! Men, men, så blir det ibland!

Efter frisören mötte jag upp Jenny. Det var meningen att vi skulle äta ute, men stället vi skulle till hade stängt för dagen, så vi gick till Gina Tricot och prövade massa kläder. Jag kom hem med en poloklänning i mörkt grått och en sidenkjol som man har uppe i midjan, också i mörkt grått. Supersnyggt att ha tillsammans när man går ut. Annars tror jag att jag ska ha klänningen när jag flyger på tisdag. Bekvämt ska det vara!

Efter Gina gick vi till en pizzeria och köpte... pizza! Och en kycklingsallad... Vi åkte hem och åt middag framför TV:n, sedan kom Lina och då tittade vi på ICE AGE 2, Svensson, Svensson och någon brottsserie som var ganska tråkig (dåliga skådespelare!). Myskväll helt enkelt. Med mina tjejer, helt underbart!

Förresten, här har vi poloklänningen och här har vi kjolen! (Sorry att det inte blir några ordentliga bilder, men min mobil är fortfarande på lagning och sånt går tyvärr inte särskilt fort...)


Middag ute med dem bästa

Publicerat klockan: 14:14:18 den 2008-10-18

I love dining out!



Nu åker jag till frisören och blir fin! Jag har droppat förslag om att jag, Jenny och Carolina ska äta middag ute tillsammans efteråt. Jenny har tackat ja, får se om Carolina kan också! Ha en toppendag allihopa!

Världens bästa dag!

Publicerat klockan: 11:39:20 den 2008-10-18

Ah, jag njuter verkligen av att ha en helt ledig dag! Det var så länge sedan! Eller, helt ledig är den ju inte. Jag har bokat tid hos frisören, som ska färga utväxten, slinga med hätta eller folie eller bara färga vet jag inte, men det spelar inte så stor roll för Sara gör det helt enkelt bäst så jag litar på henne! Kommer sedan eventuellt köpa en laptop. Jag ska i alla fall springa förbi båda finalistbutikerna och pressa säljarna lite till och slänga en sista kik på dem båda två, så jag gör rätt val. Det blir lite knepigt, för Daddy ska köpa sin laptop imorgon och Mami på måndag, så jag är lite osäker på om jag ska vänta eller inte. Så man kan köpa tillsammans liksom.

I övrigt är jag överlycklig över att (många "över" där!) att det är världens kanontoppenhöstväder idag, på min lediga dag dessutom! Ska gå till eller från city har jag bestämt mig för, så jag kan få lite naturligt solljus på mig, och inte bara spotlights.
Ha nu en underbar helg! Passa på att komma ut i solen, njuta av ledigheten, umgås med dem ni känner att ni mår som bäst med, äta god mat, choklad och kanske titta på en schyst filmrulle! Kram på er!


Jag slogs av en tanke

Publicerat klockan: 11:20:06 den 2008-10-18
God morgon alla underbara läsare!
Idag ställde jag in pilatesträningen och tog en ordentlig sovmorgon. Det behövdes verkligen. Har inte fått i mig så mycket sömn på senaste tiden, så idag passade jag på att verkligen få sova ut. 

Slogs av en tanke nyss: jag åker till London om tre dagar!!! Helt fantastiskt! Inte nog med att jag får komma bort lite, byta miljö och människor; jag har dessutom ett utökat höstlov! Hur härligt låter inte det?!
Shopping, nya vänner, gamla vänner, god mat, underbart sällskap, nya miljöer, engelska språket, annorlunda skolsystem, Waterstones, Oxford Street, vara ledig... hur härligt låter inte det liksom?!
Under dagarna Jennifer och jag är borta kommer lärarna förmodligen dela ut ett och annat i arbetsväg. Innan vi åker ska jag därför ta reda på exakt vad det är, så man kan göra det på höstlovet och slipper ligga efter när skolan börjar igen. Smart va?!


Snart, Jennifer, snart!

Älskade kusin

Publicerat klockan: 21:54:33 den 2008-10-17
Hej alla glada!
Brorsan har ockuperat datan den senaste timmen (då jag kom hem) så nu är jag äntligen här! Saknat mig?!

Kändes toppen att kunna vara på alla lektioner idag. På fredagar har vi idrott sista timmen, och eftersom jag pajade knät för inte så länge sedan, har jag inte kunnat vara med på så mycket. Istället har jag styrketränat och kört lite rehab på Sats. Men ändå, det är trist att missa idrottslektionerna! Men nu äntligen!
Efter skolan åkte jag direkt till jobbet. Innan dess hann jag slänga i mig en Chicken Wrap från McDonald's, Joggi Yalla och en banan. Kände mig faktiskt ganska trött i huvudet efter sista lektionen, så lite energi var helt enkelt behövligt för att klara av några timmar på jobbet; som by the way gick bra!

Imorgon åker Mami med sin syster till Lund och hälsar på min älskade kusin. Han, Victor, har börjat plugga där och då var det lika bra att flytta dit! Saknar dig kusin vitamin! Så småningom kommer jag åka ner över en weekend och hälsa på, och dessutom så kommer han ju hem ibland också!
Det jag vill komma till är att Mami och jag planerade att köpa laptops tillsammans i helgen, men eftersom hon är bortrest, så har jag två alvernativ;
1. Jag köper min laptop i alla fall
2. Jag väntar, så vi kan köpa dem tillsammans.
Vad tycker ni verkar bäst?


En snygg, snygg, snygg kusin Victor!



Ps. Irina, du och jag kan prata på måndag!

Man blir som man umgås

Publicerat klockan: 10:01:26 den 2008-10-17
Hej alla glada!
Vilken toppendag det är idag! Knappt att jag gick upp i morse, mådde inte särskilt bra då, men jag kämpade mig upp och gick till skolan. Frukost köpte jag och åt i skolan. Under dramalektionen läste Jennifer och jag ett superkul manus, ska fortsätta läsa det när vi sitter på planet till London.

Haha, omedvetet är vi båda klädda i stövlar i och knästrumpor idag. Man blir som man umgås, inte sant?! Efter skolan ska jag jobba lite. Pengar är alltid välkommet!

Om allt går som planerat kommer jag köpa denna i helgen. Nice, don't you think?!
 Bild av SONY VGN-CR41S/P 

UGGS - snart mina!

Publicerat klockan: 21:51:50 den 2008-10-16
Pratar med Hannah och Jennifer just nu. Vi, Jennifer och jag, planerar att shoppa oförskämt mycket i London! Bland annat ska vi satsa på UGGS, om de finns i rätt storlek vill säga. Jag drömmer om dessa, älskar dem verkligen! Fluffiga, söta band och rosa UGGS i vinterkylan - hur bra låter inte det?!


Gråt mer!

Publicerat klockan: 20:34:43 den 2008-10-16

Funderar du på en kväll med the Notebook som sällskap? Se till att ha näsdukar i närheten! Jag har precis sett den, för andra gången, och tårarna fullkomligen strömmade nerför kinderna. I och med alla olika laster man släpar på i vardagen kan det vara bra att få ut lite när som. Jag kanske inte är skitförbannad på någon och måste skrika ut alla mina känslor, men att gråta till en film fungerar precis lika bra.
När jag gick på högstadiet fanns det en toppenlärare som förklarade detta för mig, genom att omformulera en artikel hon läst. Riktigt bra och riktigt sant! Så: gråt mer!


Önskar verkligen jag kunde äta som vanligt just nu...


Just nu mår jag inte superbra. Halsonten (i ena halsmandeln, suck) har, tack och lov, gått ner, men jag har tappat matlusten helt och hållet. Är inte hungrig och mår bara illa när jag ser mat. Känner mig inte hungrig heller, vilket känns riktigt sorgligt; för när jag äter mat stoppar jag ju automatiskt i mig näring och kan därför träna, göra saker jag vill och må bra. Så känns det inte på några sätt och vis just nu.
Kommer gå och lägga mig tidigt ikväll. Den bästa medicinen mot alla sorters bacieller är ju ändå sömn! God kväll!


Kalla kårar i Amerikanska valet

Publicerat klockan: 15:24:21 den 2008-10-16
Nu är det så att jag inte är särskilt breefad på vad som händer i det Amerikanska valet. Jag menar, vad kandidaterna har för åsikter, hur de vill styra staten, hur ställer de sig inför miljöfrågor, ekonomi, rasism och alla andra problem vi ställs inför i världen, men jag hittade den här låten på you tube och fick bokstavligt talat kalla kårar. Det är egentligen ingen låt, men den lyckades ändå beröra mig. Gör som Beyonce: Listen.

http://www.youtube.com/watch?v=ghSJsEVf0pU

Helgen är säkrad

Publicerat klockan: 14:32:46 den 2008-10-16



Det har köpts hem lite olika filmer under veckan som gått. Bland andra ICE AGE 2, Mr Beans semester, Into the Wild, The Notebook, I Hennes Skor och Djävulen bär Prada. Jag har redan sett alla filmerna, men jag är en sådan där typiskt teaterbrud som måste se om en film om, och om, och om igen. Smula ner den i mindre bitar och sönderanalysera den, vända ut och in på alla situationer - allt för att suga åt sig det av värde och därav utvecklas som skådespelerska. Vi får se om jag ställer in pilatesträningen i helgen, lite beroende på hur jag mår. Jag MÅSTE nämligen känna mig frisk som en nötkärna på tisdag; drar nämligen jag och Jennifer till London! En vecka! Yey! 
Jag som egentligen kände för att gå ut i helgen, med med alla filmer nu så känner jag mig säkrad. So long!


Nu ska jag kurera mig!

Publicerat klockan: 14:21:39 den 2008-10-16
Ända sedan i måndags så har jag haft ont i halsen. Knappt man vågar säga det för att det låter så konstigt, men jag har extremt ont i ena halsmandeln. Fråga mig inte varför, men jag kollade hos en läkare som sa att det såg var rött och svullet ut. Jag blev rekomenderad Frishemans Friend (blå/vita paketen), sömn, vila och långsamma promenader ute i friska luften. Allmäntillståndet var inte direkt på topp efter lunch, så jag gick till röstläraren och meddelade att jag skulle gå hem. Med mig fick jag en lapp där det stod tips på olika mediciner för att tillfriskna fort, så jag till Apoteket och köpte en medicin som man ska gurgla som tydligen ska vara riktigt bra. Nu är jag hemma igen och har fixat följande:


+ höstpromenad avklarad!

Prov - check!

Publicerat klockan: 09:41:08 den 2008-10-16

Wuthering Heights - filmen!

Sådär, då var Engelska C provet för idag avklarat! Känns toppen att ha det gjort, och det gick faktiskt riktigt bra också! Nästa lektion på shemat är drama. Vi kommer läsa ett manus under lektionen. Får se om det är någonting av värde eller inte. Vi hörs senare! Ciao!

I love it!

Publicerat klockan: 20:44:02 den 2008-10-15


Älskar yoga! Hur jobbigt som helst under själva passet, men efteråt känns det som om man skulle kunna göra vad som helst! Stark i kroppen, tränad och fräsch! Både Sofie och jag känner att vi utvecklats sedan senaste gången. I spänst, balans, kordination, vighet... allt som yoga innefattar.

Imorgon är det prov i Engelska C. Vi ska ha läst en engelsk klassisker (Wuthering Heights, för min del) och skriva a paper on it imorgon. Ska bli intressant. Därför är det läsning som gäller ikväll. Har några sidor kvar, så det gäller att ligga i! Nu blir det middag för min del. Ha en toppenkväll - alla ni som vill ha det!

Prispressaren Julia

Publicerat klockan: 17:42:16 den 2008-10-15
Hallå!
Är hemma och vänder en snabbis. Ska alldeles strax åka till ypga-passet, vilket ska bli riktigt skönt! Föra veckan var så stressig, så jag känner att jag behöver lugna ner mig lite. Perfekt med sådan här träning, då man kan fokusera på sig själv och samtidigt träna och hitta lugnet. Tips på någon annan bra träning?

Efter föreläsningar i skolan har jag spungit runt på stan och pressat priser hos olika elektronikförsäljare. Letar som sagt efter en laptop, och endast det är bästa gäller. Jag vill ha mina krav uppfyllda; att kunna vara mobil, laptopen ska inte väga mycket, snygg design, lagom avancerad, webbcamera, bra upplösning och RAM-minne. Just nu står det mellan en ACER och en rosa Vaio. Ska fundera lite på saken! Vi hörs ikväll igen! Ciao!

Sovmorgon!

Publicerat klockan: 10:02:36 den 2008-10-15

God morgon!
Idag har jag en sån där underbar sovmorgon som händer eftersom läraren råkat dubbelboka sig! Visst att jag vill ha naturkunskap, det är ett superkul ämne och en kanonlärare, men iblanfd är det helt enkelt skönt med lite sovmorgon! Har nästan sovit i 10 timmar, den ni!

Idag packar jag träningsväskan och åker direkt till ett yoga-pass på Sats efter skolan. Ska bli skönt! Hann ju inte med någon träning överhuvudtaget förra veckan, så nu är det garanterat efterlängtat! Kommer hinna springa lite olika ärenden på stan också, passar mig helt pefekt! Hörs senare! Ta hand om er!


Häftig, spontan outfit, Katie!


Svar till en arg läsare!

Publicerat klockan: 22:52:00 den 2008-10-14
Anonym om Stjärna till oss!:
hörde att du hade skrivit om oss i klassen så var bara tvungen att kolla upp din blogg!
så sant som de sas så stog de...
jag vill bara påpeka att jag har RESPEKT mot mig sj lika mkt som alla mina andra vänner har för sig själva... de handlar inte om självrespekt de som du tar upp! plus du har även pratat iklassrummet måste jag invika och om du har problem med de kan du lika gärna ta de med OSS! va en kvinna å säg de till vårat aniskte istället för att skriva de på din blogg... om du nu "säger" att du e så pass mogen som du skriver i din blogg VISA de å ta upp de!
jag e inte arg lr någor men tycker bara de e fjolligt å de e ingen som kommer käka upp dig för att du säger de du tycker...


Kära Anonym,
Synd att du inte skriver ditt namn så vi kan prata om det. Jag skriver på bloggen därför jag vill kunna uttrycka vad jag känner och nu har jag fått nog. Det spelar ingen roll vem som säger till klassen, alla pratar lika mycket för det. Det spelar heller ingen roll hur många gånger en lärare eller klasskamrat påpekar det, snacket fortsätter. Vad vill du jag ska göra? Upprepa detta mantra 2 miljoner gånger till utan att någonting händer? Kul att du läser bloggen förresten!
Någon sorts förståelse måste du väl ha för detta? Jag menar, det hela känns bara som en ond cirkel. Jag vill inte peka ut vissa i klassen som svarta får, men jag har diskuterat detta med vänner från andra skolor, och detta är ett relevant problem som bör tas tag i, över skolor i hela Stockholm!

Genom att visa respekt för sig själv menar jag att man är i klassrummet för att lära sig, lika mycket som alla andra. Men pratar man är det omöjligt att fokusera på vad läraren säger och anteckna = du förstör för dig själv!

Jag kan definitivt hålla med om att jag har vid något enstaka tillfälle pratat i klassrummet, men saken är den att jag aldrig pratar så pass högt att någon i min omgivning blir störda. Jag kan slänga en viskning i till exempel Jennifers öga vid tillfälle, men vem stör det? Ingen hör! Och framförallt, hur ofta händer det?!

Jag kan absolut säga vad jag tycker för klassen, men det tjänar ingenting till! Vi har gjort det så många gånger förut, och det man får tillbaka är himlande med ögonen, suckar, ilskna kommentarer eller illavarslande blickar. Det är mycket bättre att ta upp saken i en liten grupp, då folk är mer redo på att höra vad man har att säga, så DU kan väl själv börja med att vara en man/kvinna och säga vem du är så vi kan diskutera saken?!


Hoppas detta inlägg gett dig mer förståelse för vad jag tycker. Känner du dig fortfarande missförstådd, talk to me!

Med vänliga hälsningar, Julia



Jag är ett hopplöst fall

Publicerat klockan: 20:11:19 den 2008-10-14



Jag är verkligen ett hopplöst fall. I alla fall när det gäller naglar. Det kan vara vad som helst; jag ser en reklam, en människa på stan eller helt enkelt någon i klassen. Ser jag någonting som inspirerar mig så gör jag det. Direkt. Även om jag målade naglarna blå med O.P.I igår, så kommer jag måla dem röda nu. Tack vare Liv Tyler. Tack, Liv.


En annorlunda Chanel-upplevelse

Publicerat klockan: 19:45:14 den 2008-10-14

Hur blir hon behandlad i en affär tro?

Har köpt lite sminkprodukter från Chanel idag. Lite konfunderad blev jag allt. Jag tänker på hur jag blev behandlad. Sist jag var där var expediten nästan lite dryg mot mig, och idag, när det var samma tjej som servade mig, fick jag världens lyxbehandling. Hon skickade med massa prover och var en perfekt expedit!

Kom att tänka på hur det kan komma sig att hon behandlade mig så annorlunda. Hade hon kanske bara hade en dålig dag förra gången, okej. Men så kom jag att tänka på: klädsel. Sist jag var där hade jag en typisk tonårsoutfit på mig; jeans, Converse och jacka från Gina Tricot. Idag hade jag svart kappa, svarta kostymbyxot och en vacker lila halsduk. Kan det vara så att man blir annorlunda behandlad på grund av vad man har på sig? Denna gång kanske hon tog mig för en rik karriärskvinna och tänkte därför att jag hade tillräckligt med pengar för att kunna köpa produkter av henne. Kunde jag inte det gången innan? Regelbrott, säger jag, men faktum är att vad som hände mig inte alls är ovanligt. På mitt jobb är detta beteende totalförbjudet, rent ut sagt portat, och det är jag glad för. Börjar någon följer andra efter.
Vad tycker ni? Har ni blivit orättvist behandlade av en säljare någon gång? Berätta!

En sak är i alla fall säker: var klar med vad du sätter på dig på morgonen, det är hur du visar dig inför världen. Människor du går förbi på gatan dömer dig efter just utseende och klädsel. Det är vad man ser från början. Känner man inte en person är det väl klart som korvspad att man tittar på hur personen ser ut, framför allt genom kläderna. Palestinasjal, Converse, nördbågar, Fjällrävenjacka, Canada Goose jacka, hårt sminkad kille, svarta kläder, nitar, pärlor, skinnjacka, mjukiskläder, NY keps... listan är oändlig! Kläder kan utsökt få en att tänka på olika steriotyper. Vilka finns det egentligen?

Julia = Arwen?

Publicerat klockan: 19:29:27 den 2008-10-14
Hallå!
Idag har jag haft ett riktigt intressant möte med Elin och Jennifer. Mycket pepp och feedback, precis som det ska vara! Hade förövrigt Cambridgeprov i Engelska C, som gick riktigt bra! Tippar på högt resultat! Allt pluggade igår på Stadsbiblioteket tog minsann ut sin rätt idag!

Under eftermiddagen har jag sprungit runt som en dåre på stan, i olika ärenden. Bland annat så har vi skolfoto nästa vecka, då kan alla klä ut sig till hjältar, seriefigurer eller sagokaraktärer, så vi kilade till Buttricks och kikade på olika kostymer. Från början ville jag vara en Disneyprinsessa, men jag hittade en Arwen-kostym och bestämde mig för att vara henne istället. I ettan, när jag hade långt brunt hår, fick jag jämt höra hur lik jag var Liv Tyler/ Arwen. Jag får fota mitt elevkort till er någon gång, det fungerar som mitt Arwen-bevis. Därför fixar jag en peruk och klänning på måndag, så är allt packat och klart!


Den här coola outfiten prövade jag, grön klänning och tiara - dock kommer jag ha en annan på skolfotot!

Daddys vän på TV

Publicerat klockan: 21:10:05 den 2008-10-13



Daddys polare Blossom är på TV med sitt program "Toppfom"! Watch it!


Titta vem jag hittade!

Publicerat klockan: 20:56:36 den 2008-10-13


Titta, titta, titta!!! Titta vad jag hittade på Louise Bratts blogg! Jag satte typ i halsen, världens smil tornade upp sig i ansiktet på mig och mina ögon blev stora som tefat. Herregud!
Varför, undrar ni kanske? Jo men herregud, det är ju hon! Kolla i bakgrunden. Ser ni stylisten som står och trixar med Louise hår? Det är Åsa! Underbara Åsa!
När jag praoade senast var det på Onside TV. Jag gjorde verkligen ALLT när jag var där; scripta, kameraman, redigerare... you name it. Ja, och så klart så hängde jag ju i sminket en hel del. Där jobbade Åsa. Jag fick sminka, bli sminkad och stylad i håret - varje dag! Helt otroligt underbart! Duktig var hon dessutom och helt fruktansvärt trevlig! Under min sista dag fick jag en enorm påse med smink! Bara smink! Det är svårt att toppa ett ögonblick som det! Åsa, Åsa, Åsa, jag saknar dig!

Stjärna till oss!

Publicerat klockan: 19:21:47 den 2008-10-13

Jennifer och jag var så duktiga idag! Stor guldig stjärna till oss!

Hemma från en lång, lång dag med skolarbeten. Hade drama, religionskunskap och idé- och kulturhistoria på schemat idag. Hela klassen var extremt pratig under respektive lektion, de visade ingen som helst respekt eller hänsyn varken för mig, klasskamraterna, läraren eller sig själva. Varför sitter man i ett klassrum om man har världens mest intressanta diskussion med kompisen? Kan man inte gå ut och prata utanför klassrummet, då ingen störs? Det är ju inte precis så att snackisar lyssnar på vad läraren säger, så de förlorar ingenting på det. Jag ska försöka få tag i rektorn och sätta mig ner och prata med honom under veckan och och gå igenom vad som bör göras - för så här får det inte vara! Min klass är känd bland lärarna för att vara stökig och snackig, vem vill innerst inne undervisa oss liksom?

Efter skolan drog jag och Jennifer till Stadsbiblioteket och pluggade - i tre timmar! Hade det varit hemma hade jag... tja, jag hade inte ens klarat det, men när jag sitter på Stadsbiblioteket är det en annan sak. Alla sitter där för att lära sig och fokusera på sitt, timmarna bara rusar iväg. Dessutom koncentrerar jag mig mycket bättre där jämfört med hemma. Ska man gör sådana saker, som att plugga någon annanstans, kan man skriva in i filofaxen "pluggmöte". För det är ju precis vad det är. Jag åker någonstans för att göra någonting = jag åker till Stadsbiblioteket för att plugga.

Har precis slängt i mig en god grönsakspaj. Imorgon stundar Cambridgeprov i Engelska C, så jag kommer ögna igenom alla papper lite snabbt ikväll. Just nu känner jag mig väl förberedd, tack vare timmarna idag! Ska fixa naglarna och ta en välbehövd dusch också för att komma ner i varv lite grann. Tänk, jag tror till och med att jag har lite tid över ikväll! Suape!

Dagens planering

Publicerat klockan: 07:11:45 den 2008-10-13
God morgon!
Det är en trött Julia som vaknat idag. Om jag ska orka med den här veckan och kunna prestera som jag ska så bör jag få några fler timmar sömn per natt, vilket jag också har som mål att klara. 9- 9.30 timme per natt är helt perfekt för mig. På helgen brukar jag vakna efter just dessa timmar!

Idag:
8.30 - 13.40: SKOLA
14.00-17.00: Plugga
20.00-21.00: Plugga
Resterande: Egen tid

Hur låter det? Imorgon är det möten och annat som gäller, så lite vanlig basic studentbeteende kommer sitta fint idag. Hörs senare! Tänk på att det är måndag; en helt ny vecka, vad som helst kan hända - bara DU bestämmer!


Jag vill slå ett slag för mig och min kusin. Hon är bäst!

That's 70s Show

Publicerat klockan: 23:33:26 den 2008-10-12


Kommer ni ihåg när jag sa att Jennifer och jag såg ut som karaktärerna tagna ut That's 70s Show? Well, här har vi bevis! Vad tycker ni? Likt eller inte? Jag fick höra att jag var Donna; stämmer det?

Just det! Bion! Såg ju som sagt Patrik 1,5 med Dana. Den var helt okej, En sådan där film som man sitter och ler sig igenom, en riktig feel-good rulle. Fast den var lite för snabbt gjord, allt var så typiskt och till och med lite oproffsigt, men den blir klart godkänd på grund av Gustav Skarsgård och han som spelar Patrik som jag inte kommer ihåg vad han heter för tillfället. Grymma!
Några osmarta bakom oss satt och sa "usch, äckligt" hela tiden när Torkel och Gustav skulle kyssas/ ha sex. Herregud, är man inte lite dum om man går och ser en film med ett gaypar i och förväntar sig att det inte ska innehålla lite romantik?!

Nej, nu ska jag rulla. Börjar tidigt, som vanligt imorgon! Sov gott/ god morgon!

Ändrade planer

Publicerat klockan: 19:10:06 den 2008-10-12

Hej igen!
Stället som jag och Dana skulle äta middag på ikväll var stängt, så just nu slänger jag i mig en svamp´- och broccolipaj. Klockan 20:30 börjar Patrik 1,5. Ska bli superkul att se den, med tanke på att den fått så bra kritik + att jag vill se hur gayparet spelar tillsammans! Torkel Petterson och Gustav Skarsgård, kan det bli bättre?!

Imorgon är det skola och plugg på Sadsbiblioteket som gäller! Ha en trevligt kväll! Kram!


Lyxig söndagsmorgon

Publicerat klockan: 09:35:17 den 2008-10-12



God morgon kära läsare!
Det känns lite typiskt att det ska vara kanonhöstväder idag, när jag kommer vara inne i butiken hela dagen. Men, men, det kommer väl fler dagar antar jag. Just nu ska Mami och jag ha det supermysigt och äta söndagsfrukost tillsammans. Göra ägg, äta min favoritfil, färskpressad juice, massa mackor... Hur mysigt som helst! Jag gav förslaget igår, dels för att jag på något sätt vill tacka för att hon skjutsade hem mig från jobbet (det brukar inte hända särskilt ofta) och dels för att jag vill spendera lite kvalitétstid med henne. Härligt!
Glöm inte visa för era nära och kära vad de betyder för er idag! Det är så lätt att man tar sådana saker för givet!

Köp dyra basplagg!

Publicerat klockan: 21:52:00 den 2008-10-11
Hej!
Dagens jobb gick superfort. Bara man knäppte med fingrarna så hade jag verkat mitt pass - skönt! Köpte ett supersnyggt baslinne! Jag älskar verkligen den modellen; har redan i rött, vitt och svart. Nu utökade jag med en vit/grå/beigemelerad. Åt sushi till middag, vilket var väldigt gott. Nu är jag mätt och belåten. Ska bara mysa och ta det lugnt ikväll. Mami var världens underbaraste och hämtade mig från jobbet idag och dessutom köpte hon en 72% chokladkaka till mig! Julia hjärta Mami! Fast helt lugnt kommer jag inte ta det ikväll. Imorgon kommer jag ha fullt upp exakt hela dagen, så därför är det några skoluppgifter som ska fixas ikväll. Imorgon kommer jag helt enkelt inte i ha tid!

Innan jag börjar jobba imorgon ska jag på spaning efter bra basplagg. Tänk som jag: köp dyra basplagg (bättre kvalitét) och lite billigare festkläder (eftersom du antagligen vill ha mycket att välja bland och inte kommer använda dem mer än två, tre gånger). Efter jobbet ska jag äta middag ute med Dana, världens underbaraste tjej med ett skratt to die for. Sedan ska vi se filmen Patrik 1,5 på bio. Perfekt sätt att spendera en söndag, eller vad säger ni? Alltså:
12.00 - 12.55: Shoppa
13.00 -18.15: Jobb
18.30 -  20.20: Middag ute med Dana
20.30 - 22.30 : Patrik 1,5

SF Bio: Patrik 1,5

Vilda Västern för modenissar!

Publicerat klockan: 10:08:21 den 2008-10-11
God morgon!
Idag har jag vaknat av mig själv, utsövd, vilket verkligen var behövligt för min del. Hela veckan har fått alldeles för få timmars sömn, så jag kompenserar lite nu på helgen. Om några få timmar ska jag jobba, och innan dess finns det en hel del saker att fixa med här hemma.

För alla modeintresserade, så var det ju modeveckan i Paris för drygt en vecka sedan. Jag har kollat in skådespelerskan Emma Watson (Harry Potter) lite extra noga. Lite kul är det att se hur hon sköter allting, när vi är lika gamla! Inspiration? Här kommer i alla fall bilder från alla frontings! Enjoy!





Och den här bilden var jag bara tvungen att förstora! Riktigt kul, det ser ju nästan ut som Vilda Västern för modenissar!

"Bokmässan är den nya front-rowen!"

Publicerat klockan: 22:21:00 den 2008-10-10
Har köpt Bergdorfblodiner av Plum Sykes. Chitlittens chitlitt! Ibland är det skönt att koppla av med en bok som inte betyder någonting, inte är tung på något sätt eller svår i språket. Som omväxling alltså. Spånade igenom några sidor och blev lite inspirerad, så därför skrev jag en egen liten chitlitt-check-lista. Vilket yrke har hon?

Bokmässan är den nya front-rowen!

Viktigt att tänka på inför Bokmässan:

Ipren

Kan ni tänka er stå inne på mässan, flera timmar i sträck; luften är kvalmig och sorlet av människor non-stop - utan ipren i beredskap?


Sparkling water

Vanligt kranvatten i all ära, men erkänn att en Loka flaska med jordgubb/lime smak känns något mer glamoröst! Dessutom tenderar jag till att bli lite rinnig i näsan av hotellets kranvatten.


Nagellack

Ärligt talat, ska jag sitta och signa mina böcker hela dagarna behöver jag fräscha naglar! Mina fans tittar ju på vad jag skriver, och självklart vill man inte se att sin favoritförfattare har söndertuggade, trasiga naglar - det förstör hela imagen!


Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Dyr är den, men fy sjutton vad bra! Perfekt när alla rutiner rubbas - vilket i princip är hela tiden! Jag är beredd på att ta med mig denna mirakelkräm till en öde ö, över allt annat.


PartyFeet från Scholl

Ska jag klara av att gå runt i mina Jimmy Choo, Christian Lobourtin och Gabor skor (alla med 12 centimeters klackar) är inlägg ett måste. "Vill man vara fin får man lida pin" är old school.


Klänningar

är ett måste. Ska jag toppa alla små chitlittförfattare utseendemässigt bör jag ha med mig Betsey Johnson, Herve Legér, Roberto Cavalli och PJ - minimum!


Hush Puppies

tofflor är, precis som ovan, ett måste. Att gå runt i skor som klämmer i tårna och smärtar på trampdynorna tar ut sin rätt när man kommer tillbaka till hotellrummet 2:00 på natten. Det är då Hush Puppies är räddaren i nöden!


Plattång

Det här är egentligen bara mellan mig och min spegelbild, men mitt hår är inte att leka med på morgonkviste! Det liknar en blandning mellan Amy Winehouse och Dolly Partons kalufser, även om jag borstade det kvällen innan!


Kamera

Ett måste för alla som vill dokumentera vem som är med vem. Ni vet, hur och var kvällen slutar och så vidare.

Laptop

Inte utan min älskling! Den enda som stått troget vid min sida och stöttat mig i vått och torrt. Kan då med enkelhet fyra av massmail till vänskapskretsen innehållande smaskiga nyheter och detaljer.


Nöt- och russinblandning

Från NK och ingen annanstans. Inse fakta; buffébordet på mässan är inte som på Oaxen. Vill man ha lite energi i sig är det nötter och russin som gäller att knapra i sig. Dessutom håller man sig smal på det viset.


Gymkort

Eftersom mitt gymkort gäller på alla deras träningsanläggningar i Europa, tar jag med det varje gång jag är ute och reser och intalar mig själv att stiga upp 5:00 varje morgon, för att få lite träning varje dag. Nåja, försöka kan man alltid.


Roomservie

Ta frukosten till exempel. Tänk dig komma ner i pyjamasen, alldeles nyvaken, till matsalen och möta 700 hungriga blickar och kamerablixtar fyras av, tillhörande fotograferna som lyckats smuggla sig in för en mindre förmögenhet. Inte kul. Nej, mycket bättre att få upp skiten på en bricka och avnjuta tillsammans med DN och sjöutsikt.


Ciao, Julie


Friday Night

Publicerat klockan: 21:47:11 den 2008-10-10
Hej alla underbara!
Jobbet gick superbra! Imorgon åker jag till en annan butik för att pröva på ett annorlunda tempo, för omväxlings skull alltså. Egentligen tycker jag bäst om att ha en fast bas, men nu är det första gången då jag är någon annanstans, så jag tycker det är värt ett försök. Man kan ju inte veta förrän man prövar, eller hur?!

Nu poppar jag lite popcorn, ska äta mandariner och ta ett glas vatten. Har redan tryckt i mig mörk choklad med salt i, mums-mums och Coca-Cola, så jag känner mig inte så jättetaggad på sötsaker. Tips: Jennifer Lopez och Richard Gere på 5:an!


Yummie-yummie in my tummie!

Man kan ju alltid längta...

Publicerat klockan: 14:54:52 den 2008-10-10
Nutida Konst provet gick alldeles fint! Exakt vilket betyg det slutar i får vi vänta med tills jag får det tillbaka, just nu är det lite svårt att svara på! Eftersom lektionen är så lång och jag inte satt hela tiden, kunde jag åka hem och ta det lite lugnt, istället för att åka direkt till jobbet. Nu ska jag äta lite mellanmål och koppla av innan jag åker och tjänar pengar! Ciao!


På tal om avkoppling; hur underbart är det inte att sitta på en restaurang i Paris med toppensällskap?!

Utskällning av läraren

Publicerat klockan: 10:02:42 den 2008-10-10


Så här ser det ut när allt är som vanligt i skolan. Elin, jag, lektor Leif och Lynn. Även om jag varit superduktig på lektionen tyckte han det var kul att göra en skäll-på-Julia pose efter lektionen.

Ikväll när jag kommer hem har jag bestämt mig för att skriva en to-do lista på hela nästa vecka. Strukturera upp när jag ska plugga, träna, umgås med vänner, ha egen tid, jobba, gå i skolann - ALLT! Jag känner att det varit lite för mycket för mig denna vecka. Är en sådan person, att om jag planerar så går saker och ting mycket bättre. Nej, nu ska det pluggas inför provet. Hörs senare!


Prov-time!

Publicerat klockan: 09:48:45 den 2008-10-10
Hola!
Nu sitter vi i skolan och pluggar till provet i Nutida Konst. Under dramalektionen läste hela klassen igenom "Glidarna", en kul och intressant komedi som handlar om människors olika relationer.
Jennifer och jag ser lite ut som karaktärerna i That's 70s Show, klädmässigt allstå. Kanske det dyker upp en bild på oss under dagen, vem vet...

Ha nu en toppendag!


Underbar klänning från Christian Lacroix.

Laptops!

Publicerat klockan: 23:01:15 den 2008-10-09


Att välja laptop är inte det lättaste...



Jag måste påpeka det igen; igår var ingen höjdardag. Idag var garanterat mycket bättre - imorgon blir bättre än bäst! Ska till skolan tidigt, som vanligt. Efter skolan åker jag direkt till jobbet och innan jag vet ordet av är jag hemma klockan 21:00, och en hel dag har passerat! Kan ni förstå hur snabbt saker och ting kan gå?! Kommer såklart blogga under dagen!

Har i veckan börjat kika på laptops. Jag ska ju som sagt köpa en, men jag vill hinna kolla igenom utbudet i några butiker så jag har någonting att jämföra med, och slutligen kan välja det alternativ som passar mig bäst! Funderar lite på WebBook, vad tror ni om den? Några bättre förslag?
Nej, nu ska jag ha lite egen tid innan jag går och lägger mig!

För er som läser detta i rätt tid - släng en kik på Blondinbella som debatterar hos Janne Josefsson!


SuperMami

Publicerat klockan: 22:45:46 den 2008-10-09
Just nu infinner sig en lugn, härlig känsla i min kropp. Mami har fixat tangentbordet, och därmed kan jag skriva som jag vill till alla supersöta läsare! Yey!
Önskar lite att jag hade samma nu-jäklar känsla som min underbara Mami har. Nu ska ni inte tro att jag är världens lataste soffpotatis, men när man har en Mami som verkligen fixar allt, orkar man till exempel inte leta efter vad det nu kan vara, för man vet att man kan leta en stund, sedan kan man visa lite puppyeyes inför Mami, så letar hon upp vad jag letade efter. Jag tappar tålamodet så att säga, och då är det bra att ha någon som kan rycka in. Hon är en riktig SuperMami!

Satt flera timmar på Stadsbiblioteket och pluggade Nutida Konst. Och jag lovar er, att sitta där är något jag tänker börja med! Arbetet blev så effektivt, för jag kan inte slinka iväg till kylskåpet eller datan och slösa tid, utan jag sitter på ett ställe där alla är tysta, fokuserade på sitt och verkligen använder sina coola hjärnor!


Jag och underbara Emilia de Poret! Rocka i Aussie nu!

På besök på nördarnas favoritställe no. 1

Publicerat klockan: 16:23:25 den 2008-10-09
Nu är jag på Stadsbiblioteket och lånar en data. Hjälp, vad handikappad man känner sig utan en fungerade data hemma! Någon annan som känner igen sig?
Mötet på Eastmans gick bra. Britt (och en praktikant) tog hand om mig. Vi beslutade att skicka en remiss till en sjukgymnast, eventuellt få akupunktur och utföra botoxinjektion. Jag som trodde botox bara användes vid skönhets"operationer", men icke sa Nicke!

Nu bör jag rappa på lite. Bibliotekens lånedatorer kan bara användes i 30 minuter (!). Just nu har jag 17 minuter kvar, varav 10 minuter gick åt till att starta datan. Dåligt! Har en hel del grejer att kolla upp innan jag går härifrån, så vi hörs! Take care!

En ny dag, lite gladare

Publicerat klockan: 14:31:51 den 2008-10-09
Hallå!
Mycket bättre dag idag, I should tell you! Kul röst-lektion, där vi testade på hur man använder mikrofoner. Bra att veta känner jag!

Snart ska jag till Eastman och ha möte. Vi ska prata om TENSen som jag använt den senaste månaden och se om det skett några framsteg. Innan dess använder jag datorn här i skolan, eftersom tangetbordet hemma är helt kaputt.
Resten av dagen kommer spederas till att plugga till provet vi har i Nutida Konst imorgon. Hann ju som sagt inte igår, eftersom jag, Jennifer och Marta var på Stadsteatern och såg "Cabaret". Ganska intressant, men inte så pass att den var värd att stanna i andra akten, så jag, Jennifer och Elin åkte hem. Ganska skönt; istället för att komma hem klockan 24:00, kom jag i säng vid den tiden. 

Medan all elektronik vägrar samarbeta, lägger jag upp lite schyssat bilder. Hayden P. har varit och handlat muffins. Någon annan än jag som gillar "gardinerna"?
 

Problem, problem, problem

Publicerat klockan: 17:33:59 den 2008-10-08

Suck. Vad trött jag blir. Ingenting verkar fungera som det ska i nuläget. Datornarna i skolan fungerar inte (suprise!), tangentbordet hemma har gått sönder, min mobil är lämnad på lagning, internet har inte de bilder jag behöver... Jag bara kokar av ilska just nu. Men herregud, jag har varit med om värre saker. Just nu är jag bara lite putt på att jag inte kan blogga som jag vill. Nej, usch. Allt ser lite mörkt ut just nu. Ikväll blir jag förhoppningvis lite uppiggad. Jag ska se föreställningen Cabaré med Marta och Jennifer på Stadsteatern. Hoppas den är rolig och bra, känner att jag behöver det just nu. Plugga till Nutida Konst provet är ett måste, frågan är bara om vi hinner äta middag innan? Kanske bara en macka för att slippa svimma.
Nej, nu ska jag springa ner till tjejerna som sitter i en annan sal och knapprar på sina MAC-datorer. Hoppas de ha haft mer tur...
Hur som hest så vill jag bara önska er en fortsatt bra dag! Hoppas ni har mer tur än jag!


Trasig mobil

Publicerat klockan: 15:14:42 den 2008-10-07
Hallå!
Hoppas allt är superbra med er! Just nu sitter jag i skolan och pluggar lite; har nämligen skriftliga uppgifter som ska lämnas in i både Svenska C och naturkunskap imorgon, så det gäller att ligga i!
Bara så ni vet så råder det inte längre något "elektronikstopp" hemma längre. Jag körde inte med några puppyeyes, kommunikation fungerade alldeles utmärkt!
Jag blir så förbannand! Min mobil har gått sönder för andra gången, på samma ställe! Ska gå till The Phone House idag och skälla lite på dem. Visst att den går sönder, men jag köper inte att den går sönder på samma ställe, när jag betalat för reparationen! Usch och fy! Eftersom man måste vara administratör för att kunna använda USB-sladdar på offentliga datorer, och jag inte är det, så kan jag, återigen, inte lägga upp några bilder. Om jag fick drömma skulle jag få en ny, fräsch mobil idag, så jag kunde åka hem och lägga in alla mina bilder. Om det inte blir som planerat tar de och skickar min telefon på repatation (igen) och jag åker hem med en telefon från stenåldern. Hoppas min "dagens dröm" går i uppfyllelse!

Ha en toppeneftermiddag ute i solen! Vi hörs senare! 

Bild i perspektiv!

Publicerat klockan: 17:55:27 den 2008-10-06


Här har vi förresten en bild tagen i fredags, av Jennifer. Marta, Frannie och jag. Kul med perspektivet va?Glöm inte att njuta av det superhärliga höstvädret nu! innan ni vet ordet kommer det vara iskall vinter. Kram!

"Elektronikstopp"

Publicerat klockan: 17:43:34 den 2008-10-06

Hallå!
Nu sitter jag och Jenny på biblioteket och pluggar. Har tagit massa härliga bilder, men man kan inte lägga upp dem via dessa datorer.
Jag, Carolina, Jenny, My och Isabel har tagit väldens mysigaste fika idag. Det kändes riktigt vuxet; massa vänner som droppade förbi, vi satt ute med mackor och latte, omsvepta i filtar medan solen lyste på våra ansikten. Hur underbart som helst. Återigen, härliga bilder togs, men de lägger jag upp en annan gång. Mina föräldrar har kommit på en otroligt dum regel hemma, som kallas "elektronikstopp", vilket, som ni säkert förstår, innebär att de tagit bort alla elektronikproduker. TV, data, you name it. Ska försöka köra ordenkligt med puppyeyes under veckan så kanske alla sladdar dyker upp snart. En egen laptop med trådlöst internet skulle inte sitta helt fel nu. Håll i hatten så kommer massa bilder dyka upp så småningom. Ha en underbar måndag allihopa!

PS. Bara för att jag inte har en egen data tillgänglig just nu innebär det inte att jag inte kommer blogga något mer!


En timme senare än tänkt...

Publicerat klockan: 08:09:31 den 2008-10-06

En annan trött lirare...


Usch. Nu har jag försovit mig. Kommer inte hinna till lektionen (dörrarna stängs efter 15 minuter) så jag kommer till nästa lektion istället; nämligen religionskunskap! Senaste lektionen vi hade var hur intressant som helst, då hade vi ju föreläsare för Israel/ Palestina - konflikten här. Undrar om läraren kan topp det idag...

Idag ska jag och Jennifer ha möte med Lise-Lotte för ytterligare planering inför London-resan. Vi kommer även ha en hel del att posta... Hörs senare!

Fotbollsmatch á la freezing

Publicerat klockan: 19:52:55 den 2008-10-05

Höst i Peru. Tänk om man kunde vara där nu!



Nu har jag varit iväg och tittat på lillebror Johns match mot Norrköping. Mörkt och hur kallt som helst, även om jag hade gummistövlar, knästrumor, mössa, halsduk och vantar! Tänk er bara hur kallt det kommer bli i vinter! Nej, så ska man inte tänka. I vinter kommer jag nämligen vara ingosad i en underbart varm jacka.
Lite sen middag John och jag strax äta. Jag är nämligen vrålhungrig och jag kan inte tänka mig annat efter att han kom av planen, alldeles dyblöt.

En promenad i regnet

Publicerat klockan: 14:20:20 den 2008-10-05


So refeshing a rain can be!


Nu har jag suttit inne med näsan i en bok nästan hela dagen, så nu är det dags att komma ut och få lite frisk luft i lungorna. När jag kommer tillbaka sedan ska jag plugga och njuta lite av min vita choklad som jag inte orkade äta upp igår. Just nu regnar det lite, så gummistövlar och en regnjacka åker på, tillsammans med ipoden dånande i öronen. Ha en fortsatt toppendag!


Inte vilken söndag som helst

Publicerat klockan: 10:02:03 den 2008-10-05


God morgon!
Idag är det söndag För många innebär söndag den tråkigaste dagen på veckan. Man är bakis hela dagen, det finns inget vettigt att göra och dagen bara segar sig fram. Tänk tvärtom! Det här är den sista dagen på veckan; gör den till den bästa dagen! Fika med några kompisar, ät middag med familjen, hinn med alla läxor som du aldrig hinner göra i veckan, ha en mysdag och se på en film, eller träna. Det finns så mycket man kan göra. Och kom ihåg: det är bara du, och ingen annan, som bestämmer hur ditt liv ska se ut! Börja med att forma det nu med det samma!

Idag vaknade jag innan mitt alarm ringde. Men inte är jag sur för det, jag känner mig nämligen utsövd. London-resan är inte alls långt borta nu, vilket känner hur kul som helst!
Min bra:iga söndag kommer spenderas genom att plugga till största delen. Och läsa 7 Days to Change Your Life förstås. Det var så mycket kul grejer som hände i veckan, så jag har hamnat lite på efterslänten med läsandet. Oj, oj, vilken bra dag det är idag!

Manusläsning

Publicerat klockan: 21:36:59 den 2008-10-04
Detta har jag investerat i idag:


Marc O'Polo halsduk.



Försvarets hudsalva i samarbete med Rosa Bandet. 2 kronor går till organistationen! Köp nu!



Lindt vit chokladkaka. Mums!



Veet wax stripes. Perfekt innan jag åker till London!

Ikväll har jag haft det hur mysigt som helst! Skönt att ta det lite lugnt ibland också, för omväxlings skull så att säga. Har läst igenom ett helt manus, som vi ska jobba med på lektionerna nästa vecka. Får se om det blir en representativ kandidat till de slutgiltiga manus vi väljer, varav ett vi sedan kommer jobba med det närmaste halvåret och sedan spela upp på en riktig teater. Lite onyttigheter som pizza, choklad och snickerstårta har slinkit ner. Inte särskilt gott, om jag får säga vad jag tycker. Äter man nyttigt största delen av tiden känner man sig inte särskilt intresserad av onyttiga saker, när det väl kommer till kritan. Nu ska jag ta vara på det sista av dygnet. Ha en fortsatt toppenkväll!

Hösten är verkligen här nu!

Publicerat klockan: 16:36:16 den 2008-10-04

Det har väl inte undgått någon att hösten faktiskt är här nu?



Hi ya!
Styrketräningen gick bra, dock kändes det ganska mycket i musklerna idag. Ni vet när det liksom bränner och börjar skaka i muskeln medan man utför övningen. Men hur som helst så var det grymt skönt! Jag älskar verkligen att träna! Jag älskar känslan, hur bra jag mår av det och att hålla mig i form! Kan inte bli så mycket mer fel, eller vad säger ni?

Har köpt med mig en vit chokladkaka från Lindt som jag ska njuta av ikväll. Godiset som jag köpte med mig hem igår var ingenting för mig. Daddy fick det istället.
Nu ska jag strax sätta igång med lite plugg, läsa 7 Days to Change Your Life och fixa naglarna. Jag jobbar på att få samma form som man får efter att ha varit på en salong och fått manikyr. Långa och lite mer fyrkantig form. Inser nu att jag vill ha ett mörkblått nagellack. Har ni några tips på vilka märken som är bäst? O.P.I, Chanel, Viva la Diva, Helana Rubenstein, Depend eller Malava kanske? Emilia de Poret, vilket föredrar du vännen?

Uppladdning

Publicerat klockan: 11:39:15 den 2008-10-04


God förmiddag alla underbara!
Den här dagen ser jag fram emot! Inte nog med att jag är ledig, det är min dag och ingen annan än jag bestämmer hur den kommer se ut! Kom ihåg det alla; bara ni bestämmer hur era liv ska se ut!
Vaknade imorse med ett himla sug över att gå och styrketräna på Sats. Jag hade gentligen tänkt att delta i morgonens pilates-klass, men jag kände efter veckan som gått att jag behövde lite sömn, så det blir styrketräning istället. Ska bli grymt kul! Jag gillar verkligen passet som jag har fått upplagd av min personliga tränare Camilla, det är verkligen kul att träna nu! Ett extra plus bli ju för att jag kan bada bastu efteråt. Dags att mjuka upp musklerna lite, eller vad säger ni?

Har laddat med en MVG+ frukost idag! Blåbär/banan yoghurt med massa olika frukter och kanel i, leverpastejsmacka, äggmacka och apelsinjuice. Efter en sådan frukost kan inte mycket gå fel!

LUNCH PÅ MODERNA

Publicerat klockan: 22:13:46 den 2008-10-03

Höstsalladen.



Jennifer och jag hann inte äta lunch i skolan idag på grund av våra möten, så vi lunchade med tjejerna efter "lektionen", i Moderna Museets restaurang. Jag tog en höstsallad som tyvärr inte var så god. Jag har ätit bättre mat än så där, så att säga. Det var i alla fall hur trevligt som helst! Vi pratade om allt mellan himmel och jord, som vanligt. Vi bestämde att vi ska ta en helgdag och åka ut till Djurgården och gå på Liljewalchs konsthall och se bland annat Sigrid Hjertén och sedan luncha på Blå Porten, my favourite eating place of all times!
Titta förresten på bilderna på mig och tjejerna! De gör alla miner och "spelar" framför kameran. Märks det inte inte tydligt att de är esteter?!


Fikapaus för Natalie och Marta.



Söta tjejer, Natalie och Jennifer, håller ni inte med?



Myself & Frannie.


Nu ska jag mysa med familjen och ta det lite lugnt innan jag går och lägger mig, för omväxlings skull ni vet.

Skeppsholmen

Publicerat klockan: 22:04:47 den 2008-10-03


Det är en åh-vad-söta blick Jennifer firade av när vi satt på bussen påväg ut till Moderna Museet. Varför? Jo, det satt två urgulliga kids i sätet längst fram. Den ena sa antingen "lång" eller "kort", varpå den andra klappade en eller två gånger. De fick göra om det flera gånger, eftersom den lilla killen klappade fel hela tiden. Så gulligt!



Jag vet inte hur många i klassen som påpekade hur vackert Stockholm är idag! Alla har inte varit ute på Skeppsholmen tidigare, och för alla er som varit där så vet ni ju att det är en väldigt vacker utsikt (speciellt om man sitter i restaurangen och äter), vilket väldigt många kom till insikt idag. Jag kan inte annat än bara hålla med!

Besöket på Moderna Museet var förresten toppenbra och givande! Vi två två klasser, varav många väldigt tjattriga. Tyvärr för jag lov att säga att jag är van vid det, men jag kunde i alla fall fokusera och ställa de frågor jag ville! Vilket kalasbra intiativ av nutida konst-läraren att åka ut och repetera all konst inne på Moderna, där man faktiskt kan se många orginal och vackra konstverk. Jag lär mig så bra genom att repetera på det sättet! Hur lär ni er bäst?

Möte-dag

Publicerat klockan: 21:54:52 den 2008-10-03


Som ni ser på bilden så har jag suttit i möten idag! Lise-Lotte har breefat mig och Jennifer inför Londonresan, som by the way är om cirka två veckor! Ska bli hur kul som helst! Och superskönt med lite nya intryck!

I helgen ska jag passa på att skriva ner exakt allting jag vill se och göra när vi är där. Allt kommer vi förstås inte hinna med, men jag kommer ju såklart tillbaka fler gånger, så det kommer absolut fler chanser att göra allt jag vill. Har ni några förslag kanske? Jag menar förutom det självklara; som Big Ben, Oxford Street och så vidare.

Morgon är det kanelbullens dag!

Publicerat klockan: 21:47:36 den 2008-10-03


Hey ya guys!
Hoppas ni alla har en toppenfredag! Jag kom hem för en liten stund sedan, efter 15 timmar på språng. Inte ens är jag trött, ärligt talat så har jag spring i benen just nu! Vilken dag det har varit! Toppenlektion i drama, lektion på Moderna Museet, två möten med jobbet och lite "vanligt" jobb! Hur fel kan det bli?!

Det undgik väl inte så många att det var strul med tunnelbanan hela morgonen? Jag hade, tack och lov, en granne som förvarnade mig om detta, så jag tog en annan väg till skolan. Även om jag kom försent till lektionen lyckades jag bli uppiggad! Vem skulle inte bli det av att få en supergod kanelbulle utdelad på gatan av ett café?!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 21:42:06 den 2008-10-03

Blus, Vero Moda
Tunika, Gina Tricot
Leggins, Soaked in Luxury
Skor, Gabor
Väska, från Paris
Örhängen, Pilgrim
Halsband, från London

My big dream

Publicerat klockan: 21:47:00 den 2008-10-02


Dagen har flutit på bra. Mår mycket bättre nu. Ingen yrsel, illamående eller trötthet nu. Kanske lite trötthet, men det beror inte på näsblödandet, utan för att jag faktiskt är normalt trött och behöver sova. Ska snart göra det.

Har under dagen fokuserat stenhårt på en sak; att sätta upp mål. Lång eller kort sikt, det spelar ingen roll. Huvudsaken är att jag har en del mål och viljor framför mig som jag kommer att genomföra. Nu vet jag för övrigt vad jag vill i livet. Har satt upp fem stycken "my big dream". För er som inte känner mig, tro mig, jag kommer genomföra dem! Fortsätt läsa här i bloggen så får ni så småningom reda på vad det är!

Imorgon är det skola som vanligt. Skönt med lite rutiner säger jag bara! Drama, nutida konst och idrott står på schemat. Under nutida konsten ska vi vara på Moderna Museet. Som en repetetion bland alla tavlor inför provet nästa vecka. Kul! På tal om Moderna Museet var jag bara tvungen att lägga upp en bild från mitt senaste besök! Önskar jag kunde ta en sådan fika efter lektionen, men tiden räcker inte till! Har idrott direkt efter och sedan bör det av direkt till jobbet; där jag ska gå ytterligare en utbildning! Åh, vad kul det är att lära sig!

En blodig historia

Publicerat klockan: 15:05:22 den 2008-10-02


Hallå!
Idag Jennifer ville promt visa en klänning (som jag sa nej till) och innan vi gick ut ut butiken prövade vi denna (fula) fejkade pälsmössa. Usch!

Världens jobbigaste sak hände idag! Jag började blöda näsblod! Vi satt i matsalen,  och när jag skulle dricka mitt vatten så känner jag helt plötsligt att näsan börjar rinna. "Du blöder" sa Max och jag tittade ner. Vattnets färg har gått från transparent till rött.
Det var så jobbigt och det slutade ju inte blöda, så jag fick knappt i mig någon mat. Vi gick till skolsyster och pratade en snabbis. Mådde ganska bra då, men var samtidigt lite chockad. Varför? Nu mår jag superduperdåligt. Jag är trött, yr och mår illa. Vad ska jag göra?

Medan jag väntar på svar går och jag lägger mig en liten stund. Läser 7 Days to Change Your Life under tiden; man vill ju inte gärna slösa på tid!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 14:57:03 den 2008-10-02

Jacka, Debenhams
Hoodie, Jenny Hellström
Linne, Riley
Satinbyxor, Gina Tricot
Skor, Gabor
Väska, från Hötorget
Halsband, från mormor
Örhängen, Pearls for Girls

Snar utveckling!

Publicerat klockan: 20:32:41 den 2008-10-01

Hola!
Yoga-klassen var helt otroligt jobbig och kul! Jag är fortfarande skakig, men musklerna känns kanon! Denna gång kändes grymt mycket roligare än förra veckans klass, som för övrigt var min första. Jag kan inte påstå att det var lättare på något sätt, men jag har blivit lite vigare. Fort går det! Jag kommer definitivt ge det några fler gånger, så hoppas vi på enrom utveckling! Dessutom har jag en onsdagsträningkompis nu! Jag och Sofie hade hur kul som helst! Hon som gammal friidrottare kommer ha världens träningvärk imorgon i ryggen (friidrottare strechar nämligen inte alltför ofta!)!

Nu ska jag ta en uppfriskande dusch och sätta igång med läxor och 7 Days to Change Your Life! Vad gör ni ikväll?


Detta kommer jag titta på ikväll!


Extra kul idag!

Publicerat klockan: 17:20:26 den 2008-10-01

Idag har jag en träningskompis med mig!


Då var det strax dags för mig att åka iväg till dagens yoga-klass på Sats. Ska bli extra kul idag, eftersom jag kommer träna tillsammans med Sofie! Vi gick i samma klass under låg- och medelstadiet och har egentligen inte setts sedan dess, men så för bara några veckor sedan sågs vi på bussen. Fick då reda på att hon tränade på Sats, hon med. Jag tyckte att det skulle vara en idé att träna tillsammans någon gång i veckan, så idag besannar vi denna tanke! Kul va?! Nej allvarligt, nu måste jag skynda mig! Ska hinna packa träningsbagen och äta omelett till middag innan jag rusar iväg! Take care så länge!

Dagens Oufit

Publicerat klockan: 17:07:36 den 2008-10-01

Trenchcoat, Stockh lm
Kofta, 365 Sunshine
Linne, EastWest
Scarf, från mormor
Örhängen, Pearls for Girls
Jeans, Replay
Skor, Gabor

- Någon annan än jag som tycker att det är dags för ett besök hos frisören inom en väldigt snar framtid för mig...?

PS. För er som undrade, jag väljer att inte skriva med väskan i listan ovan, av den enkla anledningen att jag inte har den blekaste om vilket märke det är! Kram!

RSS 2.0