Hemma hos

Publicerat klockan: 22:17:54 den 2008-11-30
Så här ser en av mina sovrumsväggar ut just nu. Superbra tips, köp några tidningar och riv ut de bilderna ni tycker bäst om och smacka upp dem på väggen! Här har jag en poster från Liljevalchs och lite bilder från NK, H&M, Sisters och ELLE. Summering av dagen: sovmorgon, plugg, mys och superstädning av rummet. Helt enkelt en trevlig dag! Imrogon är det skola som gäller igen! Kram på er!

Myskvällen ser ut så här:

Publicerat klockan: 20:07:31 den 2008-11-30
Här har vi grejerna jag köpte på julmarknaden igår! Sockertoppsglögg, chokladkross, halsband och armband från Aggies. Superfint, tycker ni inte?! Lillebror Jens och jag sprang till affären och stressköpte varsin Ben & Jerry's, bara för att. Ingen var direkt sugen, det var mer en impuls. Så nu sitter vi här, med varsin Ben & Jerry's (Cheesecake Brownie för min del) och glögg och myser. Ha en trevlig kväll allihopa!

Skodregel

Publicerat klockan: 15:49:19 den 2008-11-30
Här har vi bild nummer två från fotograferingen i onsdags! Lite titta-över-axeln-oj-där-var-en-papparazzi bild. Love it! Verkligen världens roligaste fotografering på länge! Hur nu suttit en stund och dreglat på skor över internet. Massa fina stövletter, pumps och stövlar! Vill ha! Det enda frågetecknet jag ställs inför är att alla jag tittar på har minst 6 cm klack. Vill jag som tjej bli, minst, över 185 cm? Vad tycker ni, ska jag sträcka lite extra på mig, ha klackar och vara stolt lång eller ska jag håla mig till flats?

Agent Julia

Publicerat klockan: 15:15:17 den 2008-11-30
Så här blev brunchen! Känns kanon med lite mat och plugg! Instuderingsfrågorna är svarade på, så nu pausar jag lite innan jag fortsätter. Det känns så sjukt, som att man var en agent och levde två helt olika liv. I ena sekunden blir jag plåtad, är ute och festar, jobbar, träffar nya intressanta människor och i andra är jag bara Julia vid skolbänken. Plus och minus på samma gång!

Sturehof & Huset

Publicerat klockan: 12:54:43 den 2008-11-30
Hej! Gårkvällen var hur jäkla kul som helst! Kvällen började på Söderhof med massa vänner. Senare drog vi iväg till Huset. Blev igenkänd från förra veckan, så vi slapp kön. Dansade benen av mig. Herregud vad jag älskar att dansa! Så fort jag kommer in på dansgolvet så släpper jag allt och börjar dansa! Dock har jag inte lika ont i benen som förra helgen = yes! Idag ska jag plugga religionskunskap. Prov imorgon, så det gäller att vara förberedd! Nu ska jag äta lite sen frukost. Kanske en väldigt english en med bacon & egg?!

Julmarknaden!

Publicerat klockan: 18:07:54 den 2008-11-29
Hemma igen! Mami och jag hade det hur underbart som helst! På bilden laddar vi med räkmacka och foccacia - mums! Ska äta middag och göra mig i ordning lite smått innan jag drar iväg ut igen! Vart jag hamnar får vi se, men ut ska jag! Puss! Ps. Hann såklart handla lite uderbara saker på julmarknaden! Mer om det imorgon!

Mobilast av dem alla - det är jag!

Publicerat klockan: 13:48:00 den 2008-11-29
Hihi, snacka om att vara portabel! Nu sitter jag i bilen med Mami, på väg till Steninge slotts julmarknad. Har ju som ni säkert märkt inte hunnit blogga idag, så jag tänkte "varför inte nu?". Tog lite sovmorgon. Efter 10 timmars sömn känner jag mig på topp! Kanon, eftersom jag, Jennifer och Elin + massa andra ska ut ikväll! Nej, nu ska jag vara lite social! Hörs senare!

Vem ska man tacka?

Publicerat klockan: 21:30:23 den 2008-11-28
När Mami och jag åkte hem tillsammans igår kom vi in på massa filosofiska frågor. Meningen med livet, hur lyckligt lottad man är... ja, ni vet. Jag föreslog att meningen med livet var "47" (har hört det i en film) och att vi är lyckligt lottade som har mat på bordet, kan gå i skolan, jobba, ha vänner och familj, pengar och saker som man kan njuta av här i livet. Det finns alltid saker för att förbättra sin tillvaro, men man får inte glömma att vara tacksam för detaljerna i vardgen. Som att man är frisk, till exempel. På senare tid har jag börjat bli tacksam för att jag är frisk, och när jag väl är sjuk försöker jag att inte klaga så mycket. Det svåra med att vara tacksam för att till exempel vara frisk, är att man inte vet vem man ska tacka. Ska man tacka Gud, livet, sig själv, eller vem? Någon som har någon filosofisk idé eller någon annan fundering?

Tack!

Publicerat klockan: 21:15:41 den 2008-11-28
Hej! Nu mår jag mycket bättre! Tack alla urgulliga läsare som skickade sms! Det piggade verkligen upp! Kvällen på Brothers & Sisters gick superfort! Hur kul som helst, men nu känner jag att det faktiskt är skönt att vara hemma. Hade tänkt ut en hel del gjejer att göra ikväll, men med tanke på att klockan är relativt sent och jag fortfarade är lite småsjuk, så kommer det nog inte bli så mycket gjort. Läsa lite bloggar, äta middag och slappa lite innan jag går och lägger mig!

My Secrets

Publicerat klockan: 15:10:19 den 2008-11-28
Nu har jag tagit en ipren (funkar bäst på mig) och druckit massa vatten. Ska skriva lite i min underbara My Secrets- bok och sedan ta en snabb powernap innan jag drar iväg till jobbet! Håll tummarna för att jag mår bättre när jag vaknar igen! Kram!

Usch och fy!

Publicerat klockan: 15:03:44 den 2008-11-28
Usch och fy! Jag gick hem från skolan idag för att jag inte mår bra alls. Har ont i huvudet, käkarna, kroppen och halsen. Eftersom det i princip är omöjligt för mig att vara sjuk när jag jobbar, så kände jag att det var viktigare att gå hem och vila en liten stund och sedan åka till jobbet, än att vara med på idrotten och sedan inte orka jobba. Jag som ska ut imorgon! Då kan man inte må dåligt! I värsta fall får jag stanna hemma och sova mig frisk, men än så länge: en sak i taget. Känns ärligt talat skitmotigt att gå och jobba, men jag gick in på Sofi Fahrmans blogg och tänkte på hur mycket tid, energi och arbete hon inte måste ha lagt ner på sitt jobb, utöver de vanliga jobbtimmarna, så jag ska banne mig gå och jobba idag! Försöker under tiden pigga upp mig själv med en fräsch bild från i somras!

Ikväll ska det läsas manus!

Publicerat klockan: 19:53:14 den 2008-11-27
Ikväll ska jag läsa lite olika manus, plugga lite Naturkunskap A och ta en dusch. Blir nog tidig säng ikväll. Imorgon är det viktigt att komma i tid till lektionen, då ska vi nämligen välja manus för slutproduktionen! My God, redan lite fjärilar i magen! Spännande, spännande!

Jag grät för att det gjorde så fruktansvärt ont

Publicerat klockan: 19:29:01 den 2008-11-27
Usch, idag har varit en fruktansvärt jobbig dag! Efter skolan åkte jag till Eastmans och gjorde både dittan och dattan med min käke. Tusentals formulärer att fylla i, undersökning och hela sex injektioner! Allt för att slippa smärtan! Vi diskuterade det, jag har haft problem med min käke i över fem år nu! Helt sjukt lång tid! Hur som helst, jag grät för att det gjorde så ont (även om min smärttröskel är hög)när jag fick sprutorna i mina inflamerade leder. Så här efteråt känns det skönt att ha det gjort. Dock en gång kvar! Mami var världens underbaraste som kom och mötte mig efter behandlingen, och tillsammans gick vi och shoppade. Hon köpte massa kläder och jag unnade mig detta från Ordning&Reda; en skrivbok/dagbok och en laptopväska. Visst är de coola?! Det tycker jag allt jag var värd, efter både igår och idag!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 19:14:32 den 2008-11-27
Kofta, Eve in Eden Tunika, Gina Tricot Jeans, BikBok Skor, Converse Halsband, Mamis

En läskig sak

Publicerat klockan: 07:02:19 den 2008-11-27
God morgon! Nu sitter jag och familjen och äter frukost! Har startat dagen så här, så det kommer nog bli en toppendag! Ska till Eastmans efter skolan. Förmodligen kommer en läskig sak hända... Mer om det senare! Kram så länge!

Så blev kvällen

Publicerat klockan: 22:55:39 den 2008-11-26
Nu börjar jag känna att John Blund är på väg. Har spenderat kvällen med att plugga lite religionskunskap och pratat med min Mami. Imorgon kommer vi åka till jobb respektive skola tillsammans. Ska bli trevligt! Nu ska jag hoppa i min pyamas och läsa lite i manuset "Monsterous Regiment". God natt! Ps. Glömde att tipsa om min superfotograf Emma i förra inlägget, så här har ni hennes blogg: wwwpuppyeye.blogg.se! Fler bilder finns att skåda där!

Sneakpeak på fotograferingen!

Publicerat klockan: 19:31:25 den 2008-11-26
Nu till ett lite gladare inlägg! Här har ni första bilden från photoshooten! Så himla cool! Papparazzi möter fashion! Wow, bara att få se en del av resultatet gör mig så himla glad! Hihi, det var verkligen värt alla konstiga blickar från folk, stå ute i kylan i kortkort partyklänning, åka upp och ner för en rulltrappa tvåhundra gånger - skulle lätt göra om det! Speciellt med fröken Sandström! Åh, nu känns allt faktiskt lite lättare! Pust, nu ska jag försöka ta tag i lite skoluppgifter! Kram på er!

Ett lite ledset inlägg

Publicerat klockan: 19:22:40 den 2008-11-26
Photoshooten med Emma pemma Sandström gick hur bra som helst! Så roligt har jag verkligen inte haft på länge! Världens underbaraste människa, vi klickade verkligen, så allt gick på en räls! Efter att vi hade valt ut bilder var jag tvungen att rusa till skolan, där jag skulle ha prov i Svenska C. Inte det lättaste när man har tre stora väskor som tillsammans väger över 10 kilo! Kom 10 minuter försent, men jag hann skriva provet och resten av lektionen var hur kul som helst! Vad jag skrattade! Ska dock nämna att jag hade ett viktigt möte på jobbet efter skolan. Riktigt jobbigt, tufft och tungt, så jag känner mig faktiskt lite nere nu, men det börjar bli bättre. Det hjälpte faktiskt att gråta en skvätt. Alla andra känslor och tankar åker på något sätt med när man gråter, så nu känns det lite lättare. Det finns ju ett så klockrent citat som passar just precis nu för mig, som en tjej på tunnelbanan så igår, som går ungefär så här: "If life feels really sour, make lemonade!".

PHOTOSHOOT!

Publicerat klockan: 09:17:31 den 2008-11-26
Om en liten stund ska jag iväg på min photoshoot tillsammans med fotografen Emma Sandström - ska bli sjukt kul! Temat vi bestämde oss för är fashion möter papparazzi. Jag ska alltså gå klädd i lite "fashionkläder" medan hon tar papparazzi-inspirerade bilder. Kul va?! Lite annorlunda och spännande! Kommer antagligen frysa ihjäl när vi tar utomhusbilderna kring Stureplan, men hell, vad gör man inte för konsten?! Efter detta är det lite vanlligt skola som gäller för mig! Ha en bra dag!

Nearly there

Publicerat klockan: 21:23:28 den 2008-11-25
Ciao! Har kommit en bit nu med allt jag ska göra, men det är fortfarande en lång väg kvar. Det kommer förmodligen bli en sen kväll, hur mycket jag än inte vill det...

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 19:28:53 den 2008-11-25
Kofta, Primark Poloklänning, Gina Tricot Leggins, Soaked in Luxury UGGs Halsband, present från Pilgrim Väska, mormors

En hel del ikväll

Publicerat klockan: 18:16:14 den 2008-11-25
Hej alla söta läsare! Bloggar lite snabbt nu. Ikväll har nämligen en hel del att ta tag i! Plugga, välja ut kläder inför photoshooten imorgon, duscha, måla naglarna och helst se på Ugly Betty eller Desperate Housewifes innan jag går och lägger mig! Holy canoly, är klockan redan så mycket?! Mer uppdateringar får ni självklart under kvällen! Take care!

Personal bagshopper

Publicerat klockan: 21:11:35 den 2008-11-24
Efter skolan tog jag en promenad runt i stan, på cirka 45 minuter. Jag hade så svårt att andas, men det underlättade med kall frisk luft. Dessutom väntade jag på att Jenny skulle komma. Eftermiddagen spenderade jag nämligen med att agera personal bagshopper åt henne. Riktigt kul! Haha, varje gång vi är ute på "jag måste köpa det här och det här" uppdrag lyckas jag alltid se till att hon slipper komma hem tomhänt! Även denna gång! En riktigt snygg svart, lite större och fyrkantigare väska som skolböcker kan rymmas i - perfekt! Vi avslutade med en snabbt fika på... ja, ser ni skylten?!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 21:02:02 den 2008-11-24
Kofta, 365 Sunshine Tunika, Soaked in Luxury Tunika, Gina Tricot Strumpbyxor, Lindex UGGs Väska, Marc B. Scarf, Franco Laurenti Armband, Gina Tricot & mormors

Alla kom försent

Publicerat klockan: 20:45:17 den 2008-11-24
Haha, dagen började med att i princip alla kom försent till första lektionen på grund av snöstormen. Under rasten gick det dock ingen nöd på de flesta, som ni ser på bilden. Dante, Fredrik och Zäta kör järnet! Har gått och blivit superduperförkyld, så skoldagen har faktiskt varit väldigt krävande, fysiskt, för mig. Innan jag gick iväg på andra äventyr (läs nästa inlägg) gick jag till skolsyster Vanja och hämtade en ipren. Annars hade jag inte klarat eftermiddagen!

Much better!

Publicerat klockan: 20:25:32 den 2008-11-24
Sådär! Nu mår jag mycket bättre! Efter att ha ätit lite middag, haft snöbollskrig och handlat Ben&Jerry Cookie Dough, känns det skönt att kunna få blogga lite. Kanondag som gått supersnabbt, berättar mer i kommande inlägg!

Hemma

Publicerat klockan: 18:11:28 den 2008-11-24
Jag har precis kommit hem och är helt slut! Uppdaterar om en stund!

Tidig kväll

Publicerat klockan: 19:56:08 den 2008-11-23
Usch! Efter att ha suttit still en stund nu (ovanligt, jag vet!) känner jag hur tröttheten bara väller över mig. Även om jag inte är speciellt hungrig ska jag få i mig lite sen middag och eventuellt ta ett bad. Tidigt sänggående ikväll. Helgen har tärt på mig och så vill jag såklart vara fit for fight nästa vecka! Ha en toppenkväll! xxx, Julia

Nu vecka, nytt tempo!

Publicerat klockan: 18:59:20 den 2008-11-23
Herregud, nu efter antal timmar på jobbet är jag helt slut! Den senaste veckan har det varit lite robot-tempo på mig, allt går i ett så att säga, så därför ska det blir skönt med en "lite" lugnare vecka, veckan som startar imorgon alltså!

Gårkvällen

Publicerat klockan: 10:29:37 den 2008-11-23
Sorry att det inte blev så många inlägg igår. Efter jobbet åkte jag nämligen hem, duschade och åt middag, sedan direkt ut med Jenny. Det blev lite ändrade planer under kvällen, men riktigt kul var det! Det känns i benen av allt dansande kan jag meddela! Vi började kvällen på Viper Room vid Fridhemsplan, där vi träffade lite vänner. Sedan drog vi vidare till Stureplan, där vi promenixade runt lite, för att slutligen hamna på Huset, i Gamla Stan, där massa av Jennys buddies höll till. Där dansades det hejvilt, det brinner verlkigen i benen nu efter några få timmars sömn. Men kul var det! Man lyckas alltid komma hem med en hel del minnen i bagaget när man är ute!

Jobb och ICE

Publicerat klockan: 10:21:25 den 2008-11-22
Så här ser det ut i Vällingy just nu! Härligt, det ökar julstämningen! Idag blir det några timmars jobb, som faktiskt kan bli riktigt kul! Ikväll, om jag mår bättre med ont i halsen, snuvig och ont i huvudet ska jag följa med Jenny och x antal andra ut ikväll. ICE skulle vi i sånt fall till. Har aldrig varit där, någon som vet hur det är?

Gårdagen

Publicerat klockan: 10:16:59 den 2008-11-22
God morgon! Har vaknat med en värre huvudvärk än vad jag gick och la mig med! Jobbigt! Igår var hur trevligt som helst! Tacos hemma hos Jenny, och när Carolina droppade förbi fyllde vi på med lite vitt vin och godis. Såg även filmen Juno, som var riktigt bra! En feel-good film så att säga!

Resten av dagen!

Publicerat klockan: 15:02:02 den 2008-11-21
Ciao! Om någon timma drar jag iväg till jobbet. Efter det kommer jag åka hem till Jenny och ha lite myskväll! Hon har fått fria händer angående middag, men utöver det kommer det bli Ben & Jerry's och någon bra film. Ha en toppenfredag! xxx, Julia

Promenad i solen

Publicerat klockan: 12:13:24 den 2008-11-21
Supermysig frukoststund med lillebror! Nu ska jag komma ut på en promenad i solen! Ha det!

Långfrukost med tända ljus

Publicerat klockan: 10:30:31 den 2008-11-21
Well, god morgon! Nu sitter jag hemma och har stidiedag. Lillebrr Jens mår lite si sådär efter gårdagen, så han stannar hemma. Själv har jag fått superduperont i halsen, nästan halsflussvarning, så jag ska göra allt som står i min makt för att det inte ska bli värre, utan snarare bättre. Gurgla nyodex, gå ut i friska luften, ställa in träningen... ta det lite chili innan jobbet börjar denna sena eftermiddag. Nu ska Jens och jag äta en mysig långfrukost med tända ljus och allt. Ha en toppenförmiddag!

Mina bröder

Publicerat klockan: 19:40:01 den 2008-11-20
Nu sitter stora lillebror John och jag och är supersociala. Varsin laptop i knät och TV:n står på framför oss. Det blir inte så osocialt som man kanske skulle kunna tro. Vi kan faktiskt skriva, prata och titta samtidigt - tre flugor i en smäll! Snart ska jag och lillebror nummer 2, Jens, se Fantastic Four! God kväll!

Tips på ansiktsprodukter!

Publicerat klockan: 18:21:50 den 2008-11-20
Investerade i lite nya ansiktsprodukter, från Apoteket. Det här är mina favoriter! Inte helt fel att de är rosa heller! Superbra tips från mig, och nej, jag är inte sponsrad!

Eftermiddagen på Blå Porten

Publicerat klockan: 17:53:40 den 2008-11-20
Eftersom bloggen fortfarande håller på att knasa sig (man kan bara lägga upp en bild per inlägg och inte ela in i stycken) får ni nöja er med en bild per gång. Den här är i alla fall en bild från Blå Porten dag, där jag och kusin vitamin Elisabet och jag spenderade eftermiddagen! Hur mysigt som helt, jag tog den kokta laxen medan vi disskuterade livet och jag gav henne oförberedda presenter (från London). Jag fullkomligen älskar att ge mina underbara vänner och familj små presenter när de minst väntar sig det! De blir alltid så glada, plus att jag blir glad som får ge!

Till alla oroliga!

Publicerat klockan: 17:42:05 den 2008-11-20
Hej allihopa! Hemma igen efter en toppeneftermiddag med kusinen! Bilder kommer senare! Först ville jag bara meddela alla oroliga att lillebror mår bra igen. Ni ser ju på bilden, han är kapabel nog att ligga och spela PSP (Play Station Portable). Doktorena på akuten gjorde i alla fall någonitng bra! Så, nu vet ni!

En god latte!

Publicerat klockan: 11:06:01 den 2008-11-20
Mm, vad gott med en hemmagjord latte! Ska se till att få i mig lite brunch om en stund. Först måste jag se hur det går för lillebror. Han kom hem med vrålont i magen, nu kan han knappast stå upp för att det gör så ont. Nu pratas det för fullt med folk på akuten, hoppas det löser sig! Okej, nej fy! Nu ska de åka! My baby!

Dagens planering

Publicerat klockan: 09:56:59 den 2008-11-20
God morgon! Nu sitter jag i köket och planerar dagen. Eftersom skolans lektioner var inställda både idag och imorgon har jag en liten långhelg! Yey! Eller, egentligen två lediga dagar och två jobbdagar, men fyra dagar utan skola. Därför har jag bestämt date med min underbara kusin Elisabet på Djurgården för att catcha upp lite på hur respektive liv ser ut. Vi håller tummarna för att det här underbara vädret håler i sig! Sedan kommer jag åka hem och hämta träningsbagen för att... that's right- träna! Känner mig jättepepp på det denna vecka, vilket är helt underbart! Förmodligen kommer jag köra lite styrka, alltid skönt när man kan komma och gå som man vill. Kväll ska jag och lillebror titta på Fantastic Four, mysigt va? Hoppas den är bra! Nu ska jag visa min powerpointpresentation som jag höll igår för Daddy. By the way, den gick superbra igår! Den enda konstruktiva kritik var att jag kunde tagit lite fler pauser! Bra va?

Natacha Peyre inspirerad bild!

Publicerat klockan: 22:06:24 den 2008-11-19
Så här ser det ut för min del just nu. Fixar och trixar med olika uppgifter på datan, i sängen. Inte helt fel! Yey för laptop och trådlöst internet!

Tierd!

Publicerat klockan: 20:32:42 den 2008-11-19
Hola! Yogan var helt sjukt jobbig, men givande! Känner att ju mer jag kör desto mer lugn hr jag när jag går från lektionen, vilket för mig är helt underbart! Nu är jag supertrött! Om allt stämmer kommer jag ha "studiedag" imorgn och på fredag! Hur fel är inte det?! Mer info senare! So long!

Dagens Outft

Publicerat klockan: 20:30:22 den 2008-11-19
Mjukisdress, Lavish Luxury Linne, EastWest UGGS Klocka, från Paris Örhängen, Pearls for Girls

Snabbis!

Publicerat klockan: 17:55:19 den 2008-11-19
Ciao! Ska springa till yogan om ungefär två sekunder, så vi hörs när jag kommer hem igen! Kram!

Jag glömde nästan!

Publicerat klockan: 21:56:40 den 2008-11-18
Ah, vad skönt det var att få träna! När jag inte kör på ett tag tappar jag suget efter träning, men så fort jag börjar igen är det så kul! Jag hade nästan glömt bort hur kul och skönt det är att träna, för att inte tala om duktighets-känslan man får efter avslutat träningspass. Hoppas jag slipper träningsvärk imorgon! Sov jätte gott! Ni ska jag borsta tänderna och läsa "The Autobiography of My Mother" av Jamaica Kincaid!

Byte!

Publicerat klockan: 19:04:30 den 2008-11-18
Nej, paus från pluggandet! Nu gör jag som Ashley Tisdale på bilden och åker och tränar lite, på SATS för min del! Lite styrka får det bli! Jag har inga tider att passa, förutom bussen då. Vad förenklat och bra allt skulle vara om jag hade körkort!

En vanlig dag?

Publicerat klockan: 16:29:01 den 2008-11-18
Kul dag i skolan idag! Fick tillbaka lite prov, som gick alldeles utmärkt! Efter skolan satt jag kvar och filade lite på min powerpointpresentation som jag har imorgon. Vad kul det ska bli att redovisa! Ikväll har jag ännu lite mer plugg att ta itu med. Om jag hinner och orkar åker jag och tränar lite på SATS. Puss och kram så länge!

Present från GUESS i USA

Publicerat klockan: 16:23:48 den 2008-11-18
Åh, världens underbaraste Elin kom idag, sjuk till skolan! Hon hade med sig presenter till mig och Jennifer från sin senaste USA tripp (hon fick självklart present av oss från London!). Jag är så lyckig! En GUESS- plånbok!!! Jag älskar den! Perfekt färg! Ah, vad den är bäst! I'm happy, happy, happy! Visst är den fin?!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 16:19:30 den 2008-11-18
Pälsmössa, mormors Kofta, Primark Klänning, Seppälä Strumpbyxor, Lindex UGGS Väska, från Paris

I'm crazy!

Publicerat klockan: 21:18:43 den 2008-11-17
Call me crazy: jag har börjat lyssna på julmusik. Vad förväntar ni er, det snöade ju faktiskt (i Stockholmsområdet) igår! Dessutom har det börjat bli svinigt kallt och jag längtar efter en utomlandsresa och värme från solen mer än någonsin. Vintern har gjort sitt på mig. Jenny och jag disskuterade detta igår; jag har fått nog av vinter för mitt liv! Det räcker med ordentlig snö och vinter i en vecka, då man är på skidsemester, annars kan det lika gärna vara LA- varmt hela tiden. När jag vill ha snö och kyla åker jag dit. Låter inte det bra? Ps. Detta betyder för Guds skull inte att jag inte tycker om julen! Tvärtom, jag älskar julen! God jul i förskott!

Tenghwar

Publicerat klockan: 18:48:44 den 2008-11-17
Hihi, ni kommer aldrig kunna gissa vad det står på min arm! Det är Tenghwar för den som undrar... Har suttit och filat lite på min power point nu under kvällen. Nu ska jag äta lite middag, sedan kommer en summary skrivas! Take care!

"Vilken blick!"

Publicerat klockan: 17:27:16 den 2008-11-17
... var kommentaren när den här bilden togs. Hoodie, Jenny Hellström Linne, EastWest Jeans, BikBok UGGS Örhängen, julklapp från Jenny

Strålande dag!

Publicerat klockan: 17:25:06 den 2008-11-17
Skolan gick galant idag! Religionskunskapen var riktigt intressant, då vi pratade om islam. På kultur- och idéhistorian fick vi tillbaka de senaste provet vi skrev. Det gick strålande! Jag är riktigt nöjd! Efter skolan gick jag och Jennifer och jobbade några timmar med vårt projektarbete. Bilden refererar lite till det v jobbar med. När hon sedan gått jobbade jag vidare med min power point presentation som jag har på onsdag. Här hemma kommer jag fortsätta med pluggandet. En summary som ska in i engelskan. Ganska knepig, måste jag säga.

Så här ser min dag ut!

Publicerat klockan: 07:14:18 den 2008-11-17
God morgon! Har vaknat med världnes halsont. Råkande nämligen ta lite av lillebrors mat igår, utan att veta att han "nästan hade halsfluss". Gurglar lite sånt där äckligtsom gör att halsonten går bort, hoppas det funkar nu. Har funkat förut. Idag gäller vanlig skola (vad jag älskar rutiner!), projektarbete och lite plugg. Superhärlig dag! Ha världens bästa vecka! Kram!

Lite kvalitétstid

Publicerat klockan: 22:18:47 den 2008-11-16
Har spenderat en stor del av kvällen med lillebror. Mysigt. Nu ska jag läsa i sängen lite innan jag somnar. God natt!

Jennys present!

Publicerat klockan: 19:24:40 den 2008-11-16
Här har ni den! Jennys present! Är den inte helt sjukt snygg på henne?! Ikväll ska jag försöka hinna med lite plugg! Känner att jag inte fått någon egen tid alls i helgen, samma sak gäller nästa helg. Jag tjänar pengar, men jag får inte glömma att ta hand om mig själv också! Glöm inte det jag själ, och ni andra också!

Sällskap hem

Publicerat klockan: 19:14:14 den 2008-11-16
Hemkommen från jobbet. Jenny och jag gjorde sällskap hem för att hon skulle få sin present från London (se nästa inlägg). Vi har en liten deal, att varje gång någon åker utomlands så köper man med sig en present hem.

Taggad på jobb!

Publicerat klockan: 09:20:40 den 2008-11-16
God morgon alla pigga! Själv har jag sovit mina 9 timmar så jag är faktiskt utsövd! Idag blir det jobb några timmar, är hemma innan det är kolmörkt igen. Känner mig taggad på att jobba idag! Kommer ha supergulliga kollegor på arbetsplatsen, inte jobba altför länge, och tjäna lite pengar. Haha, märks det att jag är pengagalen? Well, vem är inte det i denna värld?

Min äldsta bästa vän

Publicerat klockan: 22:57:10 den 2008-11-15
Har just pratat med världens underbaraste Carolina! Min älskade vän som jag känt längst av alla! Litet snabbt samtal, bara för att breefa varandra om hur livet ser ut. Ibland är det just de samtalen som betyder mest. - Berätta! - (berättar) Hur mår du? - Bra, men vet du vad som hände?! (berättar) - (tröstar) - Nu ska jag gå tillbaka och vara social. - Jag med. Puss.

Nya mål!

Publicerat klockan: 19:23:23 den 2008-11-15
Om lite mer än en vecka ska jag på en photoshoot. När man fotas vill man gärna se så fräsch ut som möjligt, så därför började jag tänka "inte äta godis!". Men det känns så fel. Jag behöver förändra mer, och det beror inte bara på photoshooten, utan om mitt välbefinnande! Därför har jag som mål att: * Äta nyttigare * Träna * Hinna med skolan * Egen tid * Sova ordentligt Vad har ni för mål? Något som ni behöver ändra på?

Jag vill ha idyllen

Publicerat klockan: 18:44:11 den 2008-11-15
När jag var klar med jobbet och skulle gå till bilen idag kom några killar körandes. De var skitsnygga (drivern såg ut som Dhani Lennervald) satt i en stor svart bil (Van?) och lyssnade på en grym låt. Inget dunka-dunk, utan en... bra låt.Någon slags melodi. Den liksom gjorde så jag ville hoppa in i bilen med dem och köra någonstans. Sitta vid vattnet, där det var varmt och bara lyssna på ljudet av vågorna och prata. Idylliskt va? När jag satt i bilen på väg hem, kände jag för att vända och åka till någon klubb och parta. På grund av den där jäkla låten.

Man vill alltid ha det man inte kan få

Publicerat klockan: 18:36:17 den 2008-11-15
Jag undrar verkligen när bloggen ska repa sig igen. Det ser ju för jävligt ut när det är inte några mellanrum! Jobbet gick snabbt och var kul! Antal kunder gick i berg- och dalbanor; ibland mer, ibland mindre. Skönt med lite klirr i kassan i alla fall! När jag kom hem stod dessa på köksbordet. Fint, men det skulle kännas coolare om de, tillsammans med mig, befann sig i ett maffigt hus i USA. Som på någon realityshow under juletid. Inte helt fel. Well hell, man vill alltid ha det man inte kan få.

Morning!

Publicerat klockan: 09:54:16 den 2008-11-15
God morgon! Känner mig relativt utsövd idag! Skönt! Jobb som väntar idag! Lunchlådan är packad. Bara kläder och frukost som fattas nu! Vi hörs snart igen! Take care!

Fler timmar, tack!

Publicerat klockan: 00:27:04 den 2008-11-15
Herregud! Dygnet behöver verkligen fler timmar! Vilka dumma greker från antiken var det som kom på att dygnet skulle ha 24 timmar?! Fruktansvärt klantigt! Jag hinner ju inte göra någonting! Inte sova heller för den delen! Jag vill hinna göra fler saker och sova mer. Är det för mycket begärt?! Okej, nu ska jag sova. Om några timmar ska jag upp igen (suck) och jobba hela dagen. See you later, aligator! (After a while crocodile!)

Nu avslöjar jag min hemlis!

Publicerat klockan: 22:35:20 den 2008-11-14
Okej, nu blev jag faktiskt otroligt glatt överraskad! Jag kan nämligen berätta min "hemlis" nu! Onsdagen den 26 november kommer nämligen jag göra ett samarbete tilsammans med fotografen, och för övrigt en otroligt ödmjuk och gullig tjej; Emma Sandström! Kul va?! Vi har tänkt ut ett riktigt roligt tema. Mer om det sen! Det var allt för stunden! Gah, vad glad jag är! Wish me luck!

6:30 - 21:00

Publicerat klockan: 21:52:54 den 2008-11-14
Lång dag idag! Upp 6:30, komma hem 21:00. Skönt att vara hemma! I skolan hade vi en redovisning på popkonst. Lite Andy Warhol och Marilyn Monroe för min del. En del av uppgiften var att tolka något konstverk av antingen Roy Lichtenstein eller Andy Warhol. Jag valde att göra det på Warhols serie med Marilyn. Resultatet sr ni på bilden! Redovisningen gick sjukt bra och jag är ritkigt stolt över mitt konstverk! Efter en kul idrottslektion (volleyboll) hämtade jag ut min mobil (äntligen!) och gick till jobbet. Där var jag tills... nu.

JUST STAND UP

Publicerat klockan: 22:50:23 den 2008-11-13
Alltså, ni måste bara lyssna på den här låten! Den är helt underbar! Alla tjejer sjöng den på en gala för cancer. Den är grym, jag älskar texten och tjejerna som sjunger! Order från mig: lyssna och sjung högt med! http://www.youtube.com/watch?v=ZAhpdXMh7NY&feature=related

Världens skönaste deal!

Publicerat klockan: 22:41:21 den 2008-11-13
Ah, vad den här dagen gick snabbt! Nu ska jag snart gå till sängs med det nyaste numret av QUEEN! Jag har ändå rätt bra koll på kändisar och så, men sjuton är bruden på omslaget?! Jag kan inte berätta så mycket, men jag vill bara säga till alla er underbara att jag har världens skönaste deal på gång! Om allt går vägen så får ni mer info de närmasta veckorna! God natt!

One down, two more to go!

Publicerat klockan: 19:33:17 den 2008-11-13
Tyvärr har jag läst ut Bergdorfblondiner av Plum Sykes idag. Det var kul! Jag gillar en bok där man får känna sg smartare än protagonisten, och här gjorde man det definitivt! One down, two more to go! Har två böcker för skolan att klara av nu! Nästa vecka ska Strindberg vara utläst och veckan därpå Jamaica Kincaid! Huh, här blir det läsa av!

Aj!

Publicerat klockan: 19:28:10 den 2008-11-13
Tyck synd om mig! Kolla mina fingrar! Min repair- salva är borta, och vid sådana tillfällen torkar min hud ut! Hemskt! Please, kan inte en en repair- salva landa på skrivbordet just precis nu?

Att bråka är bra!

Publicerat klockan: 19:19:25 den 2008-11-13
Eftermiddagen har jag och Jennifer spendert på ett café med att skriva på vår barnbok. Spännande att se hur den utvecklas! Lite tjafs och olika tycke hindrar inte oss - snarare tvärtom! Genom alla argumentationer hittar vi det båda är ute efter! Haha, nu menar jag inte att jag gillar att bråka, det jag menar är att även om vi blir lite sura på varandra så hittar vi de bästa lösningarna och då är det värt det! Eller, tänker jag helt fel?!

Vad trött jag blir!

Publicerat klockan: 19:13:43 den 2008-11-13
Blä vad trött jag är på att bloggen strular! Det är ju så jobbigt att läsa när det nte finns något rum mellan texten! Hur som helst, fokusera på det positiva! Jennifer hade en jättefin outfit på sig idag, tycker ni inte?

Skärpning Julia!

Publicerat klockan: 19:00:52 den 2008-11-13
Känns inte toppen. Matmässigt alltså. Åt frukost i skolan, så under lunchrasten var jag mätt, och åt därför inte. Efter skolan (mer info kommer senare) blev det en prinsesstårtbit och Pago juice, och sedan... en hallonmunk. Fy, jag måste skärpa mig! Känner så tydligt att jag inte mår bra när jag äter skräp!

Tack och lov för mina vänner!

Publicerat klockan: 18:54:26 den 2008-11-13
Vilken morgon jag hade! Lånemobilen jag fått (igen) fungerade inte, så jag lånade Mamis för at kunna ställa klockan. Igår kväll dubbelcheckade vi att klockan faktiskt var ställd, vilket den var. Men imorse kommer Mami in till mig och undrade om jag inte sov lite för länge. SANT! Så jag gjorde mig i ordning på 7 minuter. Satte på mig lite kläder och smink, sedan rusa till bussen. Skitstressad, men jag lyckades lite fint smita in på engelska lektionen. Tack och lov för att jag har vänner som Elin- Pelin (se bild), som lyser upp dagen när allt känns neggo!

Jobbat som stand-in fotograf och sekreterare

Publicerat klockan: 21:46:32 den 2008-11-12
ETT GÄNG ROSOR VILL JAG GE TILL MIN DADDY BARA FÖR ATT HAN ÄR VÄRLDENS BÄSTA! Jösses, vad bra jag mår bra efter yogan! Ikväll har jag jobbat som stand-in fotograf för Daddys företag och hjälp honom fila på ett kommande programblad! Riktigt kul och glad blir jag av att kunna hjälpa till lite! Hihi, lite stolt är jag över att han valde mig och ingen annan. Tydligen är jag bra på teknik och grym på att skriva! ALLTID kul att höra; speciellt om det kommer från min egen Daddy! Kvällen har bara rusat iväg, kom jag inte hem alldeles nyss?

Ersättning tack!

Publicerat klockan: 20:14:45 den 2008-11-12
Den här skulle inte passa helt fel! Nu blir jag ruskigt irriterad. I cirka 3-4 veckor har jag väntat på att få igen min mobil som varit på reparation. Det kunde ha varit en vecka mindre, om inte butiksägaren till The Phone House hade "glömt bort" att ringa till mig och meddela skador plus kostnader. När min Daddy dessutom var jättesnäll och hämtade ut min mobil idag, visar det sig att det är fel mobil när jag kommer hem. Jag och Daddy åker då upp till The Phone House för att säga att vi fått fel telefon (som för övrigt innehåller hur många baby- och egobilder som helst), och hämta min egentligen mobil. MEN, den finns inte! Reparationsfirman har skickat fel mobil och som grädden på moset har de stängt för dagen, så det går inte att ringa till dem. Vi kom hur som helst fram till två alternativ: 1) Säljaren ringer till firman imorgon. Finns den inte skickar de en reklamation = jag får en sprillans ny telefon som ersättning! 2) Säljaren ringer till firman imorgon. De hittar den = jag får den. Nu hoppas vi alla på, efter allt strul, att jag de inte hittar min mobil och jag får en ny! Keep your fingers crossed!

Bästa lektionen hitills!

Publicerat klockan: 20:05:09 den 2008-11-12
Åh, den här yoga-lektionen behövdes verkligen! Jag känner att den fick mig att komma ner i varv. Även fast vi hade en inhoppare för vår egentliga lärare, kunde jag fokusera rätt och stänga ute alla tankar; vilket tidigare rent ut sagt nästan varit en omöjlighet. Framsteg - yey!

Snabbmeddelande

Publicerat klockan: 17:30:03 den 2008-11-12
Blä, nu blir jag trött. Bloggen är konstig idag. Massa funktioner har försvunnit. Well hell, nu blir det lite snabbt info, eftersom jag måste springa om två sekunder (ungefär)! Ska träna yoga med Sofie på Sats om en liten stund, så jag måste hinna byta om och slänga i mig en bit mat innan! Hörs senare!

Hon förstår när allt är kaos!

Publicerat klockan: 17:16:05 den 2008-11-12
Imorse försökte jag ladda upp denna bild som ett fint litet god morgon till er, men så klart ska alla tekniska prylar alltid stula med mig, plus att jag hade superduperbråttom till bussen, så jag kunde lägga ner så mycket tid på det - så här kommer den! Haft en bra dag i skolan, verligen! Läraren som jag har i svenska c, som jag mailade till igår, mailade supersnällt tillbaka, och idag när jag pratade med henne löste vi allting PLUS att hon tyckte att min kjol (se bild) var riktigt fin! Huh, vad skönt att få lite pepp från från en lärares sida, det var verkligen vad jag behövde i stunden! Jättebra med en ung lärare som vet vad TV-serien Vänner är och tycker att Benke i Bounce är "rätt fin"! En sådan som förstår när allt är kaos. Tusen tack E!

Helskotta, vad fel det blev!

Publicerat klockan: 21:57:47 den 2008-11-11

Grrr!




Några timmar senare. Realistromansessä inskickad och en Julia på dåligt humör. Det visade sig att jag bara hade PowerPoint Viewer hemma, vilket innebär att man bara kan öppna PowerPoint dokument, vilket jag inte har - så jag har ingen PowerPoint presentation tills imorgon! Har mailat läraren. Hoppas vi kan lösa det imorgon. Just nu är jag så trött eftersom jag har ätit alldeles för mycket godis från båten och har världens blodsockerfall, hela havet stormar i huvudet och jag är kalastrött. Vill bara gå och lägga mig och ha en färdig presentation inför imorgon. Well, fucking shit, vad dumt!

Ska duscha innan jag går och lägger mig. Och borsta tänderna. Och föna håret. Och läsa Naturkunskapsläxan. Helskotta, vad fel det blev! Hoppas i alla fall er kväll blev lyckad! Kram!

Rätt inställning är allt som krävs för att lyckas!

Publicerat klockan: 17:13:47 den 2008-11-11




Hej alla glada!
Idag har jag haft en riktigt bra dag! Möte, projektarbete, svenska b och engelska c stod på schemat. Postcolonial provet i engelska skrev jag även idag, som var ganska tufft men kul! Jag kände mig nämligen väl förberedd! Tur att jag pluggade!

Under eftermiddagen hade jag tillsammans med min mentor utvecklingssamtal. Jag tog upp en hel del intressanta frågor och fick bra svar. Det mesta ser som vanligt bra ut. En lärare ska jag dock gå och prata med, så det inte uppstår några missförstånd. Kommer att avklaras i veckan!



I övrigt ska jag spendera resten av kvällen med att plugga. Känner mig väldigt pepp på det just nu! Har detta att klara av idag:

* Realistromansessä till Svenska B kursen - antingen kommer jag diskutera romanens tendens eller kvinnoskildringen. Ska bli riktigt intressant att sätta sig in i!
* PowerPointpresentation till Svenska C - jag ska hålla ett föredrag om att jobba som Nanny. Spännande!
* Läsa läxan i Naturkunskap A

Om jag får tid över ska jag sitta och skriva rent alla anteckningar jag tagit under höstens lektioner i Religionskunskap, så jag rockar på kommande prov! 
Herregud, vad jag känner mig peppad på skolarbeten just nu! Rätt inställning är allt som krävs för att lyckas! 

Ha en underbart trevlig kväll allihopa! Pröva ge en supersnäll kommentar till någon du tycker om; jag lovar, både du och personen i fråga kommer bli gladare!

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 16:57:12 den 2008-11-11


Kofta, 365 Sunshine
Oversizetee, Edc
Jeans, BikBok
Flats, Gabor
Örhängen, Pears for Girls

á la Andy Warhol

Publicerat klockan: 21:09:04 den 2008-11-10


Påbörjat konstverk. Själva färgerna är klara, nu gäller det bara att fundera ut hur jag ska placera dem så det blir ett snyggt collage. Lite massproduktionskänsla á la Andy Warhol. Vem vet, kanske en dag går mina grejer för miljonbelopp. Bäst att spara!
Vi gör små projekt inom Nutida Konsten, och detta kommer bli mitt som jag ska redovisa tillsammans med de andra som ska presentera Pop under 1960-talet.
Vad tycker ni; konst eller ej?

Ska försöka läsa lite läxor innan det är dags för sänggående. Bör slita mig från laptopen först. Well hell!
Trevlig måndagskväll!

En paralell

Publicerat klockan: 18:02:22 den 2008-11-10

Har precis kommit hem. Lyssnar på Womanizer med Britney Spears. Det känns toppen att sitta tre timmar i SB (Stadsbiblioteket) och klara av massa plugg. Lite kvar att göra ikväll, framförallt texter att läsa.

Idag hade jag prov i kultur- och idéhistoria. Jag satt kvar sist av alla och skrev, och det gick strålande! Kan inte bli något annat än ett MVG! Dock var sista frågan lite klurig, men jag tror det kommer jämna ut sig. Håll tummarna!





Så här ser förresten mitt skåp ut just nu! Väldigt välstädat och fint, tack och lov! Jag tänkte dra en paralell mellan mit skåp i skolan och mitt liv. I torsdags var jag ju hemma eftersom jag var helt sönderstressad och hade prioriterat väldigt fel den senaste tiden. Jag pluggade hela dagen och planerade hur jag skulle göra den närmaste tiden. Det var som en svacka för mig, men det är ingenting jag skäms över; vi har alla våra stunder från och till. Det är bara så livet är. Det jag vill komma till är att förra torsdagen var riktigt nyttig för mig, för just nu ser jag på livet väldigt ljust. Det var ju inte precis så att jag var deprimerad, men med allt skolarbete, jobb, vänner, familj och träning så funkade det helt enkelt inte. Men nu jäklar! Nya Julia är i farten, so you better watch out!


Gissa vart jag pluggar nu!

Publicerat klockan: 14:18:36 den 2008-11-10

Lillebror och jag.




Hej hej! Nu sitter jag i Stadsbiblioteket och ska spendera de närmaste timmarna här till att plugga. Mycket att göra, och just nu har jag en persiod då det fungerar bäst för mig att plugga på bortaplan. Stadbiblioteket är därför det bästa alternativet för mig. Nära från skolan och inte galet hög ljudvolym; precis vad jag behöver.

Det snurrar nästan ännu värre i kroppen idag, än vad det gjorde igår. Dessutom känner jag mig lite smått febrig och skakig, men jag tror det främst beror på att jag knappt sovit någonting de senaste fyra dygnen. När arbetena är avklarade här kan jag åka hem och ta det lugnt och äta lite choklad och middag. Men först: plugga! Hörs sen!

"Smajeeeel!"

Publicerat klockan: 21:15:04 den 2008-11-09




Vi kör en sista bild innan jag går och lägger mig. Eller, var inte så säkra på det, man vet aldrig med mig! Det är en bild på en bild. På Matilda och mig när vi boardade båten. Precis när man skulle svänga och gå på båten, så dök italienska maffian upp. Inte bokstavligt talat, men de var italienare och beredde sig nästan så, fast på ett trevligt sätt. "Smajeeeel!" ropade någon och föste fram oss, varpå man hamnade mitt bland fotografer och strålkastare. Lite smått oförberett. Men lite kul var det i alla fall.
Senare när de printat bilder på alla de ville ha med, smackade de upp bilderna på väggarna i mittgången (själva centrumet av båten), som man kunde köpa om man ville. Matilda och jag splittade priset. Jag fick det stora fotografiet och hon fick två små.

Från en annan kväll till en annan

Publicerat klockan: 20:21:01 den 2008-11-09


Från en kväll till en annan...


Bloggar sängliggandes. Jens och jag har legat och kollat på Punk'd videor där Rio Ferdinand är programledare, inte Ashton Kutcher. Just nu har han somnat brevid mig (ni anar inte hur gulligt det är!!!) medan Suddenly spelas med Ashley Tisdale ur högtalarna. Mysigt!

Laget vs. Föräldrarna slutade med straffläggning där killarna tog hem segern. Superhärlig kväll med alla, pizza och prisutdelning. Dock var Matilda och jag oerhört trötta, vilket jag fortfarande är. Ska hinna med lite småsaker innan jag går och lägger mig, tidigt, ikväll. Bland annat få Jens ur sängen.

Nu dag och vecka imorgon! Allt är möjligt, tänk på det!


Kvällens happening

Publicerat klockan: 14:15:03 den 2008-11-09


Om ett litet tag ska jag som sagt iväg igen. Lillebror Jens och hans fotbollslag ska ha fotbollsmatch killarna vs. föräldrarna samt ha en avslutningsmiddag i klubbhusetdär det kommer delas ut olika priser och vara en helkväll! Jag och Matilda har i sista sekund bestämt oss för att följa med, men eftersom vi är ganska trötta (på grund av nästan ingen sömn alls på båten) hoppar vi över matchen. Istället kommer vi gå och köpa pizza och heja på killarna.
Innan bilen går ska jag hinna få i mig lite yoghurt eller något annat ordentligt, eftersom Jens och jag spenderade hela förmiddagen med att äta godis! Känner mig seg och trött, så en halvtimmes powernap kommer göra sig gott! Vi hörs!

Mina shoppingfynd!

Publicerat klockan: 14:07:07 den 2008-11-09
Nu tänker jag uppdatera i bakvänd ordning jämtemot vad jag planerade från början. Laptopen har nämligen varit jätteelak mot mig. Tänker inte gå in på vidare detaljer, det är bara onödigt att slösa mer energi på negativism än vad som är nödvändigt!

För att göra en lång historia kort: vår weekend på kryssningsfartyget var helt fenomentat underbart bra! Massa bilder kommer senare, ska snart iväg igen! Under tiden ska ni få gotta er i mina shoppingfynd! Så glad för allting! Haha, hur många vänner sitter helt seriöst mitt i natten och arrangerar saker och ting de kört för att kunna ta kort och sedan lägga upp dem på respektive bloggar? Jo, Matilda och Julia!


Godis, godis, godis och åter godis! Märks det att choklad är favoriten?



Chanel rouge
Chanel lipgloss
Biotherm deodorant
Versace: Bringt Crystal (parfym)




MariMekko inspirerad klänning! MariMekko uttalas förresten "Marii Mäcko" med mellanrum mellan för och efternamn, inte "MariMäcko" som jag alltid sagt. Matilda och jag tjuvlyssnade nämnligen på två snofsiga äldre damer som pratade finska...



Ytterligare en klänning från en fin finsk butik som lade köpen i supersnygga och lyxiga påsar!



Och sist men inte minst: ett par sparkling partyearrings!

Jul-konversation

Publicerat klockan: 23:43:32 den 2008-11-06

Vintern är snart här, så därför sa jag följande till Jennifer:


Julia säger:

jag vill gå på skansen marknaden med dig i jul


Jennifer säger:

FINNS DET?


Jennifer säger:

köpa madlar, med PÄLSMÖSSOR!! och UGGS!!! kanderade äpplen och mysa?!?!


Jennifer säger:

JAG KOMMER! <3

Helt plötsligt så känns inte kalla vintern så förbannat jobbigt...


Lite småstressigt just nu faktiskt

Publicerat klockan: 21:16:57 den 2008-11-06


Oh my god. Var är mitt minne?!


Hjälp vad tiden rinner iväg! Engelska samt kultur- och idéhistoria har klarats av under dagen. Känns så skönt att ha det gjort! Ännu e tyngd bortlyft från axlarna!
Just nu håller jag på att leta som en annan galning efter minneskortet till kameran. Känner mig lite smått panikslagen. Jag bara måste hitta den! Dessutom har jag inte ens börjat packa än! Är så opeppad på det just nu. Varför kan man inte bara få ta med sig hela garderoben och alla duschgrejer så slipper man bry sig?

Hur som haver, imorgon gäller det! Det är helt sinnessjukt vad kul vi kommer ha! Längtar så! Om bara väskan kunde packa sig själv...


En liten paus

Publicerat klockan: 16:37:19 den 2008-11-06



Jag tog en paus bland alla böcker och papper för att gå ut på en halvtimmes promenad och byta ut all inomhusluft  mot lite ny, fräsh höstkyla. Nu är man sådär perfekt rosig om kinderna, händerna och fötterna brinner efter all rörelse, ansiktet förfruset efter vistelsen i den kalla luften... precis så det ska kännas! Jag var lite putt i början när jag inte kunde lyssna på min urladdade ipod, men efter ett tag så börjar man lyssna på allt annat; fåglarna som kvittrade, bilarna som susade förbi, varje fotsteg som lät när man sätte ner det i marken, folk som snorade ljudligt när man gåick förbi... Jag tycker nästan lite synd om alla er som bor i innerstaden. Om man bor bland betong, plåtburkar och städig jäkt och rus, så kan man nog lätt missa de små detaljerna. Därför är jag så glad att jag bara har några minuter ut till skogen och att ipoden var urladdad idag! Tänka sig; jag hann till och med lyssna på mig själv! Inte illa!

Vad gör jag?

Publicerat klockan: 14:50:04 den 2008-11-06




Syns det vad jag gör nu? Just det, pluggar! Nu är det 1800- talet och postcolonial texts som gäller! Kan ni gissa vilka ämnen?

Nu börjar jag se ljuset i änden av tunneln!

Publicerat klockan: 13:54:17 den 2008-11-06


Sådär! Nu verkar det faktiskt som saker och ting börjar klarna upp! En lång väg kvar, men istället för att deppa ihop över hur mycket jag faktiskt har att göra, gör jag en sak i taget. Hellre en sak än ingenting alls!
Nu har det blivit dags för lunch för min del. På tal om det; vad är det äckligaste respektive underbaraste ni någonsin ätit? Om jag hade haft en tidsmaskin och åkt tillbaka till när jag var ungefär fem år, och intervjuat mig själv hade jag svarat såhär:

Godaste: Pangkakor (så stavade jag när jag gick i ettan. Tur att man kan förbättra sig!) med sylt, grädde och glass!
Äckligaste: Ärtsoppa eller lever (även om jag inte smakat någotdera)

Helgen spenderas i...

Publicerat klockan: 10:09:45 den 2008-11-06

Den här ska jag med!



Imorgon, direkt efter skolan, drar jag till Finland! Min lillebror Jens ska ha en fotbollsturnering  där med sitt lag, så jag och Matilda (en av fotbollsspelarnas syster) åker dit tillsammans! Det kommer bli så underbart! Det fanns inga 2 hyttar så vi fick ta en 4 hytt - luxury!!! Titta på matcher, shoppa lite, partaja, äta god mat och njuta av varandras sällskap. Hur fel låter det? Inte alls! Det ska bli skönt med ett litet avbrott. Senast jag var ute och reste med Matilda var i somras, i Paris. Oförglömligt. Det ska denna resa också bli!
Kommer hem någon gång under söndagen, då kan ni räkna med att jag bloggar!

Dessutom åker jag iväg som avsvarig för lillebror. Han är ju trots allt bara 12 år. Men jag ska inte vara den pinsamma systern (han har en tendens att tycka det när han är bland kompisar. Jag antar att han har åldern inne), så jag ska försöka att inte vara så högljudd, inte göra något dumt på båten och inte spela någon extramamma till honom. Vill han ha en åksjuketablett får han komma till mig, annars får han skylla sig själv. Nej då, så dum ska jag inte vara. Kanske påminna honom, så får han ta en om han vill. Förresten, pinsam är nog inte rätt ord, han blir mer generad och blyg om vi, låt oss säga,skulle stå och prata när hans kompisar är runt omkring oss. Well hell, helgen kommer i alla fall bli toppen! Dags för lite nya intryck! Ciao!

Helt fel prioriterat

Publicerat klockan: 09:22:19 den 2008-11-06
God morgon!
Jag har att bekänna. Den senaste tiden har jag åtagit mig lite för mycket plikter. Skola, fritid, träning, vänner... vilket har inneburit att jag sackat efter lite i skolan. Jag har arbeten som jag inte ens har börjat på, läxorna bara staplas på högar och jag gör ingenting. Det är klart att jag har försökt, jag har satt igång, det är inte det som är problemet. Jag har i helt enkelt inte tid!
Under tiden har jag att tänka att om supermodeller klarar av ett sånt här tempo, eftersom de får springa mellan catwalks och flyga mellan olika städer tre gånger på en dag och affärskvinnorna som pendlar mellan olika jobbmöten och resor hit och dit - så kan väl jag klara det! Men jag är ingen supermänniska, jag klarar inte att hålla ett sådant här tempo HELA TIDEN. Det är varken jag eller min kropp gjord för.
Därför gör jag följande idag; jag stannar hemma. Inte för att sova, utan för att strukturera upp allt jag behöver göra, i vilken ordning och framför allt när. Detta är absolut ingenting jag rekomenderar, det beror endast på att jag prioriterat saker och ting helt fel de senaste veckorna.
Imorgon åker jag bort över helgen (mer info kommer senare) och då har jag inte en chans att jobba med sådana saker. Därför måste jag sätta igång idag och det är pronto.

Hälsan kommer först, sedan familjen och sedan skolan. Så prioriterar jag. Min hälsa är inte på topp just nu. Detta är den tredje dagen i rad som min käke varit helt låst. Jag kan inte gapa och det gör ont att äta. Ni som följt min blogg ett tag vet att jag har extremt mycket problem med min käke. Detta beror främst på grund av stress. Så, jag är inte hemma idag bara för att jag ligger efter i skolan, utan också för att via upp min käke. Förhoppningsvis kommer den låsa upp sig inför helgen, för så här kan jag bara inte ha det!!!

Det var i alla fall det jag ville säga. Ha en toppendag och lär er av era misstag. Jag gör det. Utan dem går det inte att utvecklas (nu menar jag inte att ni ska strunta i skolan för att sedan kunna göra bättre ifrån er!). Kram!



Finallyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!

Publicerat klockan: 22:29:16 den 2008-11-05




Tjohooooooo!
Äntligen har jag min underbara älskade laptop i knät! Äntligen! Kan ni förstå?! Jag har äntligen fått min dator, efter mycket om och men. Wiho, jag är så lycklig!!! Fixade lite bildbevis via webbcameran. Inte världens kanonbild, trött efter yogaträning andra dagen i rad (inte att rekomendera) och efter många installationer. Men jag är så lycklig! Syns det?!

Dagen har varit helt sjukt hektiskt. Skola, power point presentationer, springa och hämta min älskade laptop, åka hem och lämna den och starta upp, springa direkt till yogan, komma hem klockan 20:00. Pust. Fixa med alla installationer, diskutera med Jennifer i telefon, och nu... nu sitter jag här. Vaknade jag inte alldeles nyvaken alldeles nyss? Ja, ja, imorgon är en ny dag. Efter diskussioner med Jennifer får vi se hur morgondagen tyr sig. Tills dess: take care och sov gott!


Fullspäckad dag!

Publicerat klockan: 21:33:40 den 2008-11-04
Hey guys!
Sorry att det inte blivit så mycket uppdatering - har haft full rulle hela dagen! Skola först, där alla lektioner gick strålande! Alla som kände på min väska när jag åkte hem (jodå, jag var ju tvungen att visa vad jag gick runt och släpade på) tyckte den var stentung. Alltså, bokstavligen som om jag hade stenar istället för böcker i väskan. Skyller allt på svenska och engelskaläraren (samma person). Han är bra på att ge läxor om vi säger så.

Efter skolan drog Jennifer och jag till Satdsbiblioteket med med latte och brownie i handen och pluggade inför postcolonial provet vi har i engelska på torsdag. Lite spänd. Känner att jag inte kommer hinna plugga ondentligt, eftersom det är ett så kallat svårt prov!

Efter detta (sucka inte, jag sa att det var full rulle hela dagen) mötte jag upp min Mami. Vi åkte till Expert för att, håll i er för nu avslöjar jag vad jag gått och sagt ska hända idag; hämta upp min nya laptop! Jag har ju sedan länge bestämt mig för att köpa en laptop, men tillfällerna har inte varit rätt och dessutom har jag inte hittat datorn med stort D. Men, den är funnen och köpt! Bara ett problem, leveranstid. Försäljarna sa att den absolut senast skulle ha kommit idag, vilket den inte hade. Nu har jag inga underbara bilder från Jennifers och min London-vistelse att visa, inga bilder från webbcamen, ingenting just nu faktiskt. Förutom ett toppenhumör (om vi bortser från att ljug-försäljarna gav mig falska förhoppningar och är riktigt luriga med priserna)!

Efter Expert - sucka inte! - sprang jag till Ashtangayoga-lektionen. 75 minuter, hur jobbigt som helst, men på något sätt så älskar jag det i alla fall! I'm the yoga-fan number one!

Herregud, nu är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Vet att jag borde plugga lite inför torsdagens prov, men sängen känns riktigt lockande. Gah, kommer ju inte hinna med att plugga överhuvudtaget, imorgon gäller nämligen ännu en yoga-lektion! Ciao!


 
Imorgon mina vänner, imorgon!

Tänk positivt!

Publicerat klockan: 15:13:17 den 2008-11-03
Religionskunskapen var inställd på grund av att läraren var hemma med sjukt barn, så vi lyckades få kultur- och idéhistorieläraren att gå med på att vi pluggade inför nästa veckas prov (1800-talet) hemma. Mycket skönare så! Då slapp vi fler timmars håltimmar och kan vara lite effektiva istället!
Dagen började i alla fall inte på topp! Lyckades komma 40 minuter försent till dramalektionen. Hade helt enkelt tittat fel på schemat. Inte den bästa starten man kan få efter ett underbart höstlov. Hur som helst, när sådana här saker inträffar tänker jag bara att jag har hur många möjligtheter som helst att bättre mig på! Tänk positivt, annars blir livet inte kul!



På tal om lunch: här har ni en från Santorini i somras!


Lunchade champinioncrépes med Mami på ett mysigt litet café. Skönt med lite tid med min egen Mami, något som jag fått mycket av i helgen. Väldigt glad och tacksam över det!

Ledsen att det inte blivit några ordentliga bilder på sistone, men snart är kameran lagad och redo att användas! Imorgon händer dessutom någonting alldeles, alldeles underbart - glöm inte att kika in bloggen då! Nu ska jag göra lite olika skolarbeten! Hörs senare!

A real best friend

Publicerat klockan: 19:20:20 den 2008-11-02




Jag är inte världens lättaste att ha som vän. Det är inget fel på mig när jag umgås, men jag hinner sällan, ändrar datum, planerar långt i förväg. Jag jobbar, går i skolan, tränar. Saker kommer i vägen. Dessutom försöker jag ha lite egen tid. Därför vet jag när en vän är en riktig vän. En sådan som kan stå ut med mig och se mig för vem jag är. Som förstår och inte bli arg när vi ses en vecka senare än planerat. Jag gör inte ofta spontana saker. Det funkar inte i mitt liv. Därför är jag så oerhört tacksam för alla underbara vänner som jag har omkring mig. Jag blir så glad, känslomässig, lycklig och nästan tårögd för alla de äkta vänner jag faktiskt jag. Tack alla ni för att ni finns. Vet inte vad jag skulle göra utan er. Tillsammans med er får jag stöd, respons, skratt, tårar, dela de innersta tankarna och samtidigt vara riktigt ytlig. Samtidigt får jag chansen att vara en riktigt bra vän. En sådan som man kan lita på i vått och torrt, prata med allt om, göra saker med eller ingenting för den delen... sånt som vänner gör.



By the way, någonting väldigt speciellt händer på tisdag! Kika in här då så får ni se! Iii!

Kul artikel om morfar

Publicerat klockan: 19:09:13 den 2008-11-02


Jag hittade en artikel i en tidning som beskrev min morfar på ett lite annorlunda sätt. Morfar ser man vanligen som morfar, jag har aldrig tänkt honom på det här sättet. Men nog fnissade jag när jag läste texten.

"Han liknar en äldre distingerad herre till ett medelstort engelskt gods, rättfram och med mild auktoritet, inte snobbig. Den smårutiga tweedkavajen sitter ledigt. Man anar golfbyxorna och ridstövlarna frastän de inte syns för ögat."

Kändiseliten på plats!

Publicerat klockan: 12:52:55 den 2008-11-02
Åh, gårdagen var helt fantastisk! Vädret var helt underbart -solen sken, ingen blåst, frukost on the go, bilfärd, kransar, lunch, underbar släkt, utställning, filmkväll, Ben&Jerrys half baked... bästa dagen på länge!

På Blå Porten träffade jag både Ebba von Sydow med syster och Elin Kling! Kändiseliten på plats alltså! Maten var som vanligt hur god som helst; tomatsoppa som avslutades med vit chokladkaka och latte - mums! Från Liljevalchs köpte jag en Malilyn Monroe plansh. Osminkad, naturlig och vacker. Får som den hamnar i en ram eller direkt upp på väggen.



Otroligt vacker men samtisigt så otroligt tragiskt liv.

RSS 2.0