Ute i trädgården

Publicerat klockan: 15:46:50 den 2009-07-31
Hello people!

Mår ganska illa idag, så jag har väldigt svårt att äta, till min stora besvikelse.

Har suttit i trädgården med keps på ett tag, vilket kändes väldigt skönt. Man känner sig så instängd när man är sjuk och måste ligga inne, så jag passade på. Läste en massa i den tjocka Vouge-tidningen och fixade lite med naglarna också, så nu skiner de i rödaste rött från OPI, som by the way är håller helt makalöst bra! Ser ni?


Tjusig bild va?

Har bett Mami hyra Knocked Up till ikväll, kände mig riktigt sugen på att se den.

Tankar när man är sjuk

Publicerat klockan: 14:21:31 den 2009-07-30
Uh, nu känner jag mig snurrig och trött. Har suttit ett bra tag och försökt catcha upp med alla bloggar som jag inte kunnat läsa när jag mådde som värst. Ska försöka få mig mig lite, och då menar jag lite, lunch. Jag vill gärna att maten ska stanna kvar i magen och inte komma tillbaka samma väg som den kom. Och nej, jag är inte bulemiker eller anorektiker. Jag har bara varit superdupersjuk och legat däckad i sängen och inte kunnat äta på flera dagar, så min magsäck har krympt en förskräckligt massa.

Haha, kom att tänka på vad jag tänkt mest på nu när jag varit sjuk (jag kommer räknas som sjuk ett bra tag till, men jag sover i alla fall inte hela tiden).

1. Mat! Shit, jag har ju inte kunnat äta någonting och min mage och varit extremt högljudd. Jag har drömt om alla möjliga maträtter, feta såser, iskallt vatten och massa andra härliga saker. Har ju bläddrat igenom lite bloggar nu och dame vad sorgsen jag känner mig när jag ser värsta tallriken med supergod mat! Men snart är jag fir for fight igen, då jäklar!

2. De senaste åren har jag tänkt på att skaffa en hund, men den senaste tiden, framförallt nu, tänker jag på det hela tiden. Inte bara tänker, jag drömmer om en hund! Herregud, jag börjar bli knäpp! Det främsta minuset är allt ansvar kring en hund, gå ut med den, mat, ta hand om leka, busa, gosa, träna, ta till vetrinären... Jag har redan haft ett djur som jag tagit hand om själv och det är mycket ansvar. Att resa som jag älskar kan bli svårt, så när jag väl bestämmer mig ska det vara rätt i tiden. Jag ska ha en mops som ska heta Petunia!


Min lillebror vill att jag flyttar hemifrån pronto och köper hundar så han kan komma och hälsa på, haha! Vilken order va?!

Nej, lite mat var det! Jag fasar för att gå nerför trappan, musklerna i benen har typ tagit semester!

Inställt

Publicerat klockan: 12:40:25 den 2009-07-30


Måste bara lägga till att eftersom jag blev sä här sjuk fick vi ställa in resan till Grekland. Ni mån tro vad ledsen och besviken jag är! Men det verkar som att vi kan få tillbaka de mesta av pengarna, eftersom vi både hade avbeställningsskydd och mitt läkarintyg. Men jag är i alla fall glad att jag inte åkte. Fy fasen vad hemskt det hade varit! Superdupersjuk på ett främmande ställe där man inte känner någon förutom som bästa vän, usch!

Förhoppningsvis, om vi får tillbaka pengarna i tid, drar Jenny och jag iväg på en resa i höst. Mm, det låter härligt! Åh, vad jag längtar efter en varm, mjuk sandstrand, goda, kalla drinkar, frukost på hotellet, dans, skratt och härligt hav! Snart, snart, snart!

Jag har ju i alla fall Thailand-resan med min underbara familj att se fram emot i vinter. Ja hör ni, livet är ingenting annat än en mänsklig berg-och-dal bana, eller vad säger ni?

=(

Publicerat klockan: 11:54:50 den 2009-07-30
Ugh, de senaste dagarna har varit bland de värsta i mitt liv. Jag har varit sjuk många gånger, men det här ligger i top 3-klassen. Körtelfeber. Jag har knappt koll på vad det är. Vad jag vet är att jag har svimmat, kräkts, varit på närakuten, vårdcentralen, legat på en bår, är sängliggade och inte ätit någonting på flera dagar. Från och med igår har jag börjar äta pyttelite - framsteg! Mår så dåligt så det finns inte ord att beskriva.

Nu när jag har börjat vakna till liv lite, dvs inte sover och gråter konstant utan "bara" ligger i sängen, flyr jag tristessen med Sushi för Nybörjare av Marian Keyes. Haha, ibland ät jag så inne i boken att när jag läst något kapitel tittar jag upp, hajar till och tänker, "Åh nej, jag är ju sjuk!". Tur att man kan "försvinna" en stund ibland. Speciellt när man är sjuk. 

/ J.

Min natt med Martini

Publicerat klockan: 17:33:08 den 2009-07-24


Min bakgrundsbild på mobilen just nu. Bilden kommer från Carolina min natt med Martini, ett av magasinen jag köpte igår. Jag säger bara det, bilderna är fantastiska! Carolina Gynning i Italien, balla outfits, blandat med landskapsbilder och drinkar. Klart värt en hundring! Det enda minuset är omslagsbilden, kunde varit roligare. Ser ut som en porrbok vid första anblicken, men det är väl kanske det som är grejen... I alla fall grymt innehåll, så köp!

Ikväll är det jag som står för middagen. Mami har varit ute på Sandhamn hela dagen, så jag tycker att det passar super att hon bara blir servad hela kvällen! Har dessutom en fryst hallonpaj som väntar i frysen, perfekt efterrätt!

Som ny

Publicerat klockan: 17:27:42 den 2009-07-24

Innan träningen!

Ah, vad duktig jag känner mig efter träningen! Tog mig ett härligt bad med några bitar choklad och en badbomd som innehöll havregryn, honung och massa annat trevligt. Lufttorkade lite efteråt och nu är min hy len som en babyrumpa! Känner mig som en ny människa; lugn, avslappnad och harmonisk! Något att rekomendera!

En riktigt god morgon

Publicerat klockan: 13:38:07 den 2009-07-24




God dag!

Inte morgon längre, även om jag vaknade för en liten stund sen. Hade så svårt att somna igår, därför vaknade jag vid den här tiden. Har avnjutit lite frukost i lugnet med senaste VOUGE-numret (UK). Tips till er alla: köp ett magasin och läs på morgonen istället för tidningen, mycket mer inspirerande och roligare!

Nu ska jag byta om till träningskläder och bege mig till gymmet. Evigheter sedan jag var där sist, så jag ska vara snäll mot mig själv. Kanske hoppa ner i badet med en av mina badbomber efteråt? Belöning är den nya modeflugan, ser ni!

En hel del

Publicerat klockan: 22:59:47 den 2009-07-23
Hey everybody! Allt bra med er?

Super med mig! Grabbarna i familjen har åkt till vårt landställe i Skåne, medan Mami och jag stannade hemma. Idag har jag hunnit med en hel del, bland annat haft lite möten, sprungit ärenden på stan och shoppat med Mami! Super! Blev jättegod kyckling & hallomi till middag, eller tja, mest Rocky Road-glass, men så blir det ibland.



Köpte lite tidningar och badbomber, me like!

Hann även med lite sen lunch på det där italienska cafét som jag aldrig kommer ihåg vad det heter! Men goda saker, det har dem!


Nyshoppat

Publicerat klockan: 20:28:00 den 2009-07-22

Bik Bok



Zara



H&M



FACE

Dagens

Publicerat klockan: 20:24:03 den 2009-07-22


Linne: EastWest
Kjol: att (Åhléns)
Skor: SailRacing
Väska: mormors
Glasögon: Topshop

Hello everybody!

Idag har jag jobbat lite vid datan, solat och gjort lite ärenden på stan. I nästa inlägg ska jag lägga upp vad jag shoppat lite de senaste dagarna. Behold!

Fyra av fem

Publicerat klockan: 19:12:57 den 2009-07-21

Emma Watson (Hermione Granger)

Okej, då har man sett Harry Potter och Halvblodsprinsen, och jag är imponerad! De två senaste filmerna tycker jag inte har hållit måttet, de har varit bra, okej så att säga, men böckerna är så mycket bättre. Men denna film tycker jag gav boken rättvisa. Den var riktigt bra faktiskt. Till och med min Mami som aldrig sett det roliga i hela HP-hysterin tyckte den var riktigt bra, och det om något säger oss någonting!

Dock lite för hoppigt för min smak. Hastiga svängar mellan kärlekskomedi och tragedi kunde gjorts bättre (dock mycket bättre än den senaste filmen!) och - SPOILERALERT! - den stora dödsscenen var för svag med tanke på vem det var som faktiskt dog.

Vi vet ju alla att Rupert Grint är en skicklig skådespelare, men denna gång glänste Emma Watson! Jag läste tidigare i en intervju att hon tyckte det var lite jobbigt att spela ledsen och avundsjuk hela tiden, jämfört med hennes arbete i den 3:e filmen, men faktum är att hon gjorde det brilliant!

En film över förväntan. 4/5.

Släppa taget - no way!

Publicerat klockan: 13:28:12 den 2009-07-21

Pust! Nu ska jag börja avrunda från datan lite. Ända sedan jag vaknade i morse har jag suttit och jobbat vid datan, främst med bloggen. Tur att man tycker det är kul också!


Jag erkänner, nog ser jag fram emot Ron-kissing-Lavender scenen. Ha!

Om en dryg timme ska jag, tillsammans med hela familjen åka och titta på den nya Harry Potter-filmen. När jag var yngre älskade jag verkligen Rowlings böcker. Det gör jag fortfarande, men nu får de stå uppradade fint i bokhyllan istället för att ligga tätt under näsan medan ögonen flyger mellan raderna.

Egentligen har jag inte så mycket till övers med själva franschisen kring Harry Potter nu, det är mer att jag har växt upp i samma veva som skådespelarna, läst böckerna, blivit bra på engelska just genom böckerna, filmerna och diverse videos, så man har som ett osynligt speciellt band som man inte kan klippa av hur som helst. Någonstans inom mig kan jag bara inte släppa taget och det kommer jag nog heller aldrig göra!


Ärenden

Publicerat klockan: 19:54:05 den 2009-07-20
Hallå gänget! Allt bra med er?

Jag mår kanon! Idag har jag varit på lite olika ärenden i stan, letat efter lite kläder och handlat mat, bland annat egen müsliblandning. När vi bodde i Göteborg förra veckan kom jag på en himla bra blandning. Pröva ni också!

Julias müsliblandning:
* Vanilj eller honungsyoghurt
* Krossade linfrön
* Sportblandning
* Torkade frukter (jag föredrar kokos och ananas)
* Färsk frukt (ta vad som finns!)



OM EN VECKA ÅKER JENNY OCH JAG TILL GREKLAND! YEEEY!


Göteborg

Publicerat klockan: 18:56:49 den 2009-07-19

Hej allihopa!

Hoppas ni har haft det bra medan jag varit i Göteborg. Båda mina bröder spelade i Gothia cup (världens största fotbollstunering) och fick riktigt bra placeringar. Jag är riktigt stolt över dem!

Har även hunnit med en hel del annat! Shopping, spa, massa middagar ute, hotellfrukost, Lisebergsbesök, tittat på matcher och promenerat, helt enkelt haft det superbra! Det är 5-6 gången jag är i Göteborg, så jag känner mig riktigt hemma där. Hittar som om det vore i min egna bakficka!


rsta kvällen tog Mami och jag en avstickare och åt god efterrätt på en italiensk restaurang!


Mysigt att Matilda följde med på resan, min lilla fotbollskompanjon!


Hotellfrukosten var fantastisk! Känns sådär att man inte har någon färdig hotellfrukost hemma när man vaknar...


Hotellet hade ett härligt spa med jacuzzi, gym, bastu och takterass!


Stolt storasyster!


Vaknade ganska sent idag. Fick ett ryck när jag såg en basketboll ligga på golvet, så jag gick till min grundskolas basketplan och lirade lite. Nog saknar man spelet ibland!


Lite uppdatering

Publicerat klockan: 21:44:37 den 2009-07-13

Ciao!

Hoppas allt är bra med er mina fina läsare!

Jag har haft det superbra! I lördags åkte jag hem till Sanna, lagade och åt middag. Sedan kom det lite folk och jag hade det riktigt trevligt. Några timmar senare kom vi på att klockan tickade iväg, så vi åkte in till Metro, då det var 90's kväll. Ännu mer folk droppade in och jag hade en kanonkväll med prat, dans och goda drinkar!

Igår var Mami och jag i Djursholm och myste runt. Gick längs vattnet, åt grekisk take-away, kollade på hus, solade och pratade om allt som mor och dotter kan prata om. En perfekt söndag!


Bästa grekiska mat jag ätit i Sverige!


Gott folk: att se molnen formas till små figurer är underskattat!


Jag vid en jättefin insjö som omringades av skog!


Djursholm är så vackert!

Och idag... haha, jag har inte ens "missat" två dagar och det känns som att jag återberättar halva mitt liv! Anyhow, idag hade jag åkt och slängt massa skräp och shoppat med Mami. Jenny kom över senare och solade och myste lite. Avslutade med en urgod middag med mina föräldrar = ännu en kanondag!


Imorgon ska jag tvätta och packa. Kanske fika med en kompis om jag hinner. Åker till Göteborg på onsdag. Som jag har längtat!


Preparty

Publicerat klockan: 14:18:53 den 2009-07-11
Det första jag gjorde imorse var att ta mig ut på en löprunda. Det känns kanon så här efteråt, men jag har insett att löpning utomhus inte alls är min grej. Bra i alla fall att h gjort det. 

Ikväll ska jag ta med mig en flaska skumpa hem till Sanna, där vi ska äta middag och ha lite preparty med lite folks innan vi drar ut och har en helkväll på stan! Ska bli kul! Ska göra iordning mig så småningom, men jag vill hinnan klämma in lite filmtittande innan dess! Ha en toppenlördag!


By the way, gjorde american pancakes igår! Riktigt lyckat med färska hallon och glass till!

Canada

Publicerat klockan: 17:51:55 den 2009-07-10


Idag ställde jag minsann klockan så jag inte skulle vakna allt för sent! Åkte och mötte upp Jenny för en liten shoppingrunda. Vi är för lika hon och jag, slutade med att båda köpte exakt likadana koftor! Men vad fasen, den är ju så snygg och man behöver inte nödvändigtvis ha den vid samma tillfällen! Lite hängig där framme, halvkorta armar och superfräsch färg! Love it!

Resten av dagen har jag tittat på lillebrors vänskapsmatch mot Canada, så såklart har man minglat runt som ett djur och snackat med Candensare och haft det alltmänt super! Solen lyste ju till och med, så jag ska inte klaga!

På restaurang 1&2

Publicerat klockan: 22:26:57 den 2009-07-09

Hallå i stugorna!

Vilken bra dag jag har haft! Till och börja med fixade jag med massa urklipp i tidningar till min "Wealth Scrapbook". Sedan var det dags att göra sig fin innan jag skulle iväg på middag med kusinen. Ingen stress att hinna heller, för gissa vem som tog hand om disken?! Jo, jag!

Jag hade bestämt mig för att knata omkring i högklackat, just eftersom att jag trodde att vi inte skulle gå så mycket - my ass! Och vad det regnade och vad vi gick! På något vis lyckades jag ha fantatiskt mysigt och underbart kul ändå med många skratt! En superkväll helt enkelt!

Först gick vi till Restaurang Drottninggatan och åt middag. Sedan blev det en liten promenix till Restaurang där vi tog efterrätt som sköljdes ner med värdens godaste cider! Ingen festis med alkohol och bubblor här inte (läs: Kopparbergs) utan den smakade verkligen äpplen och allt det där på riktigt! Inget krims krams här inte! Mmm!


På Restaurang Drottninggatan!


Min fina kusin Victor med... haha... sin minimalistiska efterrätt: en tryffel! Haha!


Och lilla jag med min efterrätt och cidern till - mums!


Bara det nödvändigaste

Publicerat klockan: 18:36:48 den 2009-07-08
Hemma igen! Normalt sett brukar jag, om det är en shoppingdag, speeda runt från lunch- till middagstid, men idag blev det ett lite "kortare" besök. Bara bra, då hann jag bara köpa det jag behövde mest. Lägger upp lite bilder, men alltihopa är från två olika dagar, men whatever.


Elin och jag köpte kompis-ringar! En rosa till mig och en gul till Elin!


Välbehövligt! Hårinpackning och vax. Ja, och så ett armband...


Och slutligen, en fin sommar/partyklänning från BikBok!

IKEA-stopp

Publicerat klockan: 11:41:09 den 2009-07-08

När man är klar i kassan på IKEA bara måste man handla lite mat! Pizzaslice, lingondricka och glass... mmm...

Ursäkta det lilla avbrottet! Det har verkligen varit full rulle kanelbulle de två senaste dagarna! I måndags var jag på ett möte och shoppade lite i Globengallerian efteråt. Resten av dagen spenderades på IKEA, likaså gårdagen! Vad vi har shoppat! Förvarngsboxar, tidskriftsamlare, påslakan, mattor, skrivborsstol, garderob... and the list goes on.

Jag behöver verkligen inte gå till gymmet när man håller på och sätter upp IKEA-möbler! Bara garderoben och stolen tog hela gårdagen! Crazy stuff! Men jag erkänner, det är ganska kul också. Att gå från massa konstiga plankor till en hel garderob är ganska häftigt! Dock går man och får sig jordens träningsvärk...

Idag ska jag träffa Elin. Det verkar vara lite klänningväder, men vad gör molnen här?! Hur som helst, ha en toppendag!

I'm back!

Publicerat klockan: 11:40:36 den 2009-07-05
I'm back! En superhelg är vad jag haft! Jordgubbar, vattenscooter, bad, sol, släkt & vänner, grillmat, sena utekvällar... kan inte bli så mycket bättre! Vet inte om jag känner mig särskilt utvilad, men nöjd och glad, det är jag!

Först var vi ute på Värmdö hos mina kusiner och lattjade och helgen avslutades på brakmiddag och kubbspel hos farmor & farfar med lite annan släkt! Tänk vad härligt man kan ha det! Vi låter bilderna tala för sig själva!


Så coolt!


Lite sol och härlig utsikt!


Mot eftermiddagen blev det ruskigt med regn, så vi sprang in i värmen och åt massa godsaker!


Hos farmor & farfar plockade jag och lillebror vilda smultron från trädgården och lade på rulltårtan, and... VOILÁ!

Vattenscooter

Publicerat klockan: 11:48:40 den 2009-07-03
Ladies and gentlemen - god morgon!



Nu drar jag över till mina kusiners landställe över helgen för att sola, bada, äta gott och åka vattenscooter! Vi hörs snart! Puss och kram!

Det blir en dag på stranden

Publicerat klockan: 20:16:26 den 2009-07-02
Glad sommar!

Ah, vädret är så jäkla underbart! Startade dagen med ett trött besök på SATS, där jag löptränade lite. Så fort man är klar och sätter sin fot utanför gymmet ångrar man aldrig att man gick dit. Visst kan det vara jobbigt när man väl är där, men känslan efter är oslagbar!


Träning! Imorgon kommer jag definitivt ha shorts på mig, träningsbyxorna jag hade idag gjorde att jag tynade bort!

Resten av dagen har jag, Jenny och familjen legat på stranden och chillat. Superskönt, och lyssna här: jag tog årets första dopp! På riktigt den här gången! Efter att ha blivit nerstänkt ett par gånger så var jag i! Skönt var det också! Haha, badkrukan Julia, that's me!


Jag och Jenny - klara för dagen!


Mmm, underbart med glass en varm sommarkväll!

Á la Archipelago-look

Publicerat klockan: 20:17:36 den 2009-07-01


Blus: EastWest
Jeansshorts: Avklippta Gina Tricot-jeans
Tygskor: RaceMarine
Väska: New Look, England
Solbrillor: Topshop

Wax on, wax off

Publicerat klockan: 20:14:33 den 2009-07-01
Vilken dag! Steg upp tidigt som hunden för att åka och träna. Gick superbra! Nu har jag fått lite jäklar anamma i mig, så imorgon blir det löpträning för hela slanten!

Lite senare åkte jag och familjen till Wax on, wax off, eller, förlåt, Waxholm. Lika fint som vanligt! Vi badade (jag jobbar på det, halva låren idag), promenerade, åt italiensk glass, shoppade lite fina grejer och hade det allmänt nice. Perfekt väder också när det var lite halvmolnigt! Om solen hade stått på topp hade man förmodligen varit ganska grinig, åtminstonde när det gäller utflykter!


- ... men jag är trööött!


Mysigt värre!


Argh... Vi hittade en lekfull hund som kutade runt för sig själv, så vi kastade lite pinne med honom (jag döpte honom till Martin, ser han inte lite ut som en sådan?). Martin la sig vid oss och softade lite. Det kom några småtjejer som skulle gosa med honom och den ena kastar iväg pinnen - på en tjock gubbes mage, som blir rosenrasande! Tjejerna blir livrädda och springer iväg. Vem får skulden? Jo, jag. Jag försökte förklara att det inte var vår hund, men det örat ville han minsann inte lyssna på. Ibland är det bara bäst att skita i det och vända andra kinden till... Suck!


Citronsorbet, blåbär, choklad och en underbar utsikt!

Ett tips: Besöker ni Waxholm MÅSTE ni gå in i konstnären Lena Linderholms galleri! Mami och jag fullkomligen älskar alla hennes verk, så färggrannt och glatt! Det går verkligen inte att vara på dåligt humör när man pryder sitt hem med hennes saker! Me like! Så så klart gick vi inte tomhänta därifrån! Bland annat blev det den här superfina duken! Vad tycks?


Jenny & solen

Publicerat klockan: 00:35:25 den 2009-07-01
God dag, god dag! Eller god natt, god natt , välj själva!

Jag har haft en jättefin dag idag! Har varit med min lilla älsklingsfis Jenny hela dagen. Först shoppade vi lite, sedan åkte vi hem till mig och åt lunch för att sedan åka och bada tillsammans med min mami och lillebror! Mysigt värre! Badade i och för sig inte, men vi tog en liten promenix vid strandkanten, det borde ju ränkas!

Har lite dåligt samvete för att jag inte tränat på länge. Har ju först och främst varit sjuk, men sedan helt enkelt inte haft lust när det är så fint väder ute, så nu tänkte jag köra på lite. Ska satsa på träning på morgonen, då får jag både längre dagar och mer sol!

Är superdupertrött, men imorgon ska jag baske mig upp tidigt vare sig jag vill det eller inte! Styrketräning på SATS - here I come!


RSS 2.0