En dag med Mami

Publicerat klockan: 22:59:39 den 2009-02-28
Hej allihopa!

Jag har haft en grym dag! Idag hade Mami och jag planerat in att fira min namnsdag, något försenad alltså. Vi köpte massa presenter till alla jäklar som fyller år nu i mars, såg Revolutionary Road på Saga och åt sedan middag på Arigato.

Revolutionary Road var, som säkert många redan förstått, en skådespelarmässigt en helt sjukt fenomenalt bra film. Lite anledningen till att vi såg just den filmen var för att det var första filmen som Kate Winslet och Leonardo di Caprio spelade tillsammans efter Titanc. Det kan helt enkelt inte bli något annat än en hit när de är på duken tillsammans.





Dock så var det inte min typ av film. Jag tänker inte avslöja för mycket, men det var en sån här film där budskapet är att man ska leva livet som man vill och inte låta någonting stoppa en, men så klart så slutade filmen sorgligt. Inte min grej. Livet är tillräckligt tufft och kämpigt utan att behöva lida med påhittade karaktärer, tycker ni inte?

Arigato är ett wok och sushi-ställe vid Centralen. Jättegott! Tyvärr hade mitt batteri till kameran på något mystiskt vis laddats ur, så jag kunde inte ta några roliga bilder! Men tro mig, supertrevlig personal,maten kommer snabbt och smakar kanon!




Nu ska jag sussa! Hörs imorgon igen!

Mineur

Publicerat klockan: 22:32:23 den 2009-02-27
En dag på stan med Matilda. Hur mysigt som helst!
Vi lunchade på Mineur i Gamla Stan. Godaste mat jag ätit på länge, dock ganska tråkigt inrett ställe.



Matilda med supergod hummusbaugette!



Jag blev irriterad över att jag fick röda ögon på alla bilder. Enkel lösning med mina Ray-Bans.







Lite smycken och en film blev det. Nu ska jag ta det lugnt här hemma med den delen av familjen som är hemma. En fortsatt skön kväll!

From Blonde to Brunette

Publicerat klockan: 22:19:47 den 2009-02-27

Efter åtta månader som blondin avancerade jag till brunett. Igen. Vad tycker ni om färgen? Jag låter bilden tala.






Thanks for the hjälp Pernilla!


Perfekt!

Publicerat klockan: 21:06:16 den 2009-02-26















Backarna, vädret, sällskapet, VIP-avdelning och maten - allt var perfekt! En mini-semester med familjen till paradiset! Superhärligt med lite avkoppling och träning samtidigt! Gissa vem som kommer känna av vaderna imorgon?!


Innan backen

Publicerat klockan: 08:59:42 den 2009-02-26

Jag i denna stund!


Tjena bloggen!
Gårdagen var helt fantastisk! Sol i backen, god mat och världens flyt! Har precis ätit frukost på hotellet och ska strax åka till backen igen! Har inte tid att lägga in bilder, ska springa och fota VIP-avdelningen som vi var på igår! Bjuder på den här bilden så länge! Ha en superbra dag!

Scrub x 3

Publicerat klockan: 15:32:47 den 2009-02-24


Så här till början av mars börjar min hy skrika efter fukt och peeling, så jag införskaffade lite nödvändigheter idag!

Att hitta skidkläder var svårare än vad jag trodde! Det är verkligen inte bara att poppa in i en butik och pröva ett par skidbyxor som sitter som en smäck! Vet inte hur jag ska göra nu, men vi kommer säkert på någonting! Jag måste ju helt enkelt ha ett par skidbrallor, annars blir det svårt att åka i backen imorgon!

Nu ska jag börja spåna lite på en essä som ska skickas in! Wish me luck!

Oscarsgalan

Publicerat klockan: 10:30:15 den 2009-02-24
Ingen har väl missat att galornas gala var den 22 februari? Grym fest måste jag säga! Efter att ha sett vinnarna vill jag nu se dessa filmer:

* Slumdog Millionaire
* Milk
* The Reader


Blåsorna var lite mer spännande än andra år, tycker ni inte? Lite mer vågat och roligt, och framförallt vackert! Lite mer prinsesstema än vanligt, som jag såklart fastnade för! Här kommer mina guld- och silver-klänningar!


Miley Cyrus



Sarah Jessica Parker

Ansikte och hår

Publicerat klockan: 10:21:30 den 2009-02-24

Nu när det är sportlov ska jag vara lite extra snäll mot ansikte och hår, låta det vila lite grann.

Jag ska sminka mig så sällan som möjligt, och om jag nu gör det ska jag tvätta av det direkt när jag kommer hem.
Håret ska jag duscha så sällan som möjligt och inte slänga i två miljoner produkter, utan helt enkelt låta det vila utan att det blir äckligt.
Pauser då och då är a och o, därför tycker jag att sportlovet passar utmärkt, eftersom man inte är en offentlig person lika mycket!




Ni då? Vad gör ni som är snällt mot kroppen den här veckan? Det behöver ju trots allt inte vara sportlov för att detta ska vara möjligt...


Jag vägrar!

Publicerat klockan: 10:14:43 den 2009-02-24
Oops. Jag har insett att jag knappt kommer hinna plugga alls idag. Massa saker som MÅSTE fixas just idag. Ärenden på stan är väl kanske det viktigaste, och så införskaffandet av ett par nya skidbyxor, underställ och skidvantar. Jag prövade mina "gamla" saker igår, och de var för små! Hallå, jag har ju knappt växt någonting på två år, hur är detta möjligt?!

Mina föräldrar vill tvinga mig att ta deras gamla saker, men JAG VÄGRAR! Nej, det är ingen modevisning, jag vet, och ja, jag vet att vi bara ska åka i två dagar - MEN - kommer jag bara leva i två dagar till och därmed aldrig åka skidor igen? Skulle inte tro det! Det här är en inskidvestering för livet så det så! Mami eller Daddy, läser ni det här så vet ni att jag till 100% INTE kommer ändra åsikt! Jag följer inte med om jag inte har på mig mina skidkläder!

Hur som helst, jag har lite alltstå i idag! Lika bra att börja på en gång! Nu: frukost!




Och nej, det behöver faktsikt inte vara så här märkvärdigt...

Rechargeing!

Publicerat klockan: 22:43:57 den 2009-02-23
Hej gänget!

Jag har haft världens bästa weekend! Tillsammans med min kusin hos farmor och farfar! Ladda batterierna, få ner fötterna på jorden, stöd, skratt, hitta tillbaka till ugnet, äta massa onyttig mat (okej, lite nyttigt också), njuta av sällskapet och landskapet... Så skönt med en avkopplande helg med folk som ställer upp för en i ur och skur!



Vi var ju på Cosmonova! Sea Monsters med 3D-brillor! Skulle vara balla att ha privat, tycker ni inte?

Så, nu har jag i alla fall hämtat nya krafter! Veckan som påbörjats kommer vara grymt kul med kräva en del av mig.
Imorgon ska jag plugga som en annan galning som går sista året på gymnasiet, så jag har så lite som möjligt att göra under resten av veckan!

Ha en grym kväll så hörs vi ikväll! Kramar!












Lite bilder från trädgården hos farmor och farfar! Blir man inte helt recovered bara av att tänka sig hur det ser ut?

Lita aldrig på...

Publicerat klockan: 10:47:51 den 2009-02-22



God morgon!

Jaha, då var det vinter igen. Jag säger då det, man kan aldirg lita på svenskt väder!

Igår skrev jag en hemskrivning i Religionskunskap. Riktigt svårt när man ska jämföra buddhism och hinduism, eftersom religionerna är så himla lika och ändå varandras motpoler!
Jag tog även en powerwalk ute i solskenet och körde lite styrketräning på SATS, med fokus på benen. Vältränade, slimmade ben till beach 2009 låter väl inte helt fel?
Något annat som man borde träna till sommaren tro? Förslag?

Snart ska jag ge mig ut i snöstormen för att åka och möta upp kusin Elisabet, farmor och farfar. Vi ska sitta med 3D-brillor på Cosmonova och se på film, sedan bär det av hem till dem för en myskväll!
Hörs imorgon! Ha en grym dag!



Sportlovsplanering

Publicerat klockan: 11:35:02 den 2009-02-21

Ser fram emot en grym vecka! Bild från TGI Fridays.


Nu har jag varenda dag inplanerad för hela sportlovet, tack och lov är det bara roliga saker jag ska hitta på, så det ser jag bara fram emot!


Lördag (idag): Ren plugga och träna-dag

Söndag
: Jag och kusin Elisabet sover över hos farmor och farfar. Det gjorde vi alltid när vi var små, men nu när vi blivit lite äldre har vi knappt hunnit, men nu jäklar! Under dagen ska vi även gå på Cosmonova och titta på massa filmer från när vi var småttingar!

Måndag
: Som tradition åker vi alltid till Täby centrum dagen efter "översovandet"

Tisdag
: Pluggdag

Onsdag
: Åker till fjällen med familjen och åker skidor! Ses vi i backen?

Torsdag
: Åker lite till, sedan hem i bilen.

Fredag
: Dag på stan med Matilda

Lördag
: I namnsdagspresent fick jag middag + bio av mamma, så ikväll ska vi fira mig!

Söndag
: Fira alla släktingar som fyller år i Mars månad!

Add a little rock’n'roll, a tough girl always steals the show

Publicerat klockan: 17:11:47 den 2009-02-20


Cardigan: Mango
Linne: Paris Kate & I
Glansiga byxor: Gina Tricot
UGGs
Halsband: Thomas Sabo
Örhängen: Pilgrim
Väska: Dixie

Mys i Vasaparken

Publicerat klockan: 17:09:39 den 2009-02-20
Hej allihopa!

Jag har haft en fantastiskt bra dag! Solen har ju strålat på himlen, jag har haft en grymt kul Kultur- och idéhistoria lektion och träffat underbara Matilda för lite kvalitétstid! Kan det vara lyxigare?

Efter skolan träffade jag som sagt Mailda. Vi tog en promenad genom Vasastan och slutade med varsin muffins och latte i Vasaparken, i solen. Frös faktiskt inte, betyder det att våren är på ingång tror ni?


Solsken i Vasaparken!



Jag har det bra!



Söta Matilda!

Känns vardagen alltid grå?

Publicerat klockan: 15:55:12 den 2009-02-19
Var: Dieselverkstaden (Sickla Centrum)
När: Sista föreställningarna imorgon!
Hur: S:t Eriks gymnasiums avgångstreors slutproduktion: Känns vardagen alltid grå?

Såg mina klasskamraters slutproduktion idag! Hjälp, vad de var duktiga! Några stack klart ut mer än andra, men helhetsmässigt så är jag riktigt imponerad! Enda minuset skulle väl vara att det inte var så bra flyt mellan låtarna, och det störde jag mig faktsikt på, men allt positivt väger upp och jag är riktigt imponerad! Vill ni spotta framtida dansproffs och en grym föreställning - gå och se!













The real deal

Publicerat klockan: 15:44:53 den 2009-02-19
Hej alla söta bloggläsare!


Idag har jag haft en del tuffa telefonsamtal att ta hand om, men jag fixade dem och allt är i sin ordning nu! Har kanonont i huvudet, men mår så himla bra i övrigt! För min del mår jag nästan bra när jag är lite nere, för jag vet att snart kommer jag må bra igen! Ganska uppfyllande känsla. Efter varje backe kommer en topp, eller om det är tvärtom.

Igårkväll hade jag verkligen ingen energi kvar i kroppen, så jag gick och la mig med vått hår. För första gången på nästan ett helt år vaknade jag upp med självlockar som om det inte fanns någon ände på det! Ska försöka undvika massa produkter och föner under sportlovet, håret behöver nog lite vila.

Har ni några andra schyssta tips på att få ett dunderfräscht svall?



This is the real me!





Köpte med mig en lite sen lunch hem. Räksallad, mums! Och för att jag var så duktig och pluggade några timmar igårkväll och att det varit en liten jobbig vecka unnade jag mig själv vindruvor, chokladkaka och smoothie! Vilken lyx!

Vad unnar ni er själva när ni varit duktiga? Glöm inte att berömma er själva, superviktigt om man vill ök självkänslan!

Grym dag!

Publicerat klockan: 15:58:14 den 2009-02-18

Idag lägger jag gårdagens problematik bakom mig och börjar om på nytt! Är det inte fantastiskt nog att solen lyser på denna underbara dag?!



Sista scenen, akt 2 kördes igenom!


Idag har vi repat pjäsen, som vanligt tänkte jag nästan tillägga. Gick riktigt bra, vi repade igenom nästan hela akt två på några timmar. Det känns så härligt, regissören är nöjd och skådespelarna likaså. Sportlovet kommer dock bli en riktig utmaning för min del, vi har som mål att kunna alla repliker utantill efter sportlovet! Så det blir till att plugga för mig!



Pasta Pesto och annat gott!



Liten plugg-belöning!


Igår blev det inget pluggande, med all rätt om man får uttrycka sig så. Därför köpte jag hem lite lunch från en italiensk restaurang och marsipanbröd som är så himla gott! Så nu jäklar ska jag plugga idag! Ska försöka hinna till yogan också, får se vad jag känner för om någon timme eller så.



Jag ser verkligen fram emot lite plugg idag! Var länge sen känns det som!


Vill man, kan man

Publicerat klockan: 17:37:21 den 2009-02-17
Hej alla söta bloggläsare!




Idag på engelskalektionen!


Hoppas ni haft en fin dag! För min del har den både varit lång, kul och jobbig. Svenskalektionen slutade med att läraren satt och berättade om sina äventyr i Afrika som ungdom, det måste varit dagens höjdpunkt! Vad jag skrattade!

Köpte med mig hem en brownie och cookie från 7 Eleven för att pusha mig själv till att plugga under kvällen, men efter ett tufft samtal i eftermiddags känner jag mig inte så taggad på det. Just nu har jag andra saker att fokusera på, fast jag ska ändå försöka få in lite pluggande under kvällen.



Har ätits i ett annat syfte än att plugga!


Nej, nu behöver jag pepp! Om någon känner för att droppa en snäll kommentar här i bloggen är ni mer än välkomna! Jag är grymt duktig, målinriktad, fokuserad, rolig, omtänksam och en helt fantastiskt jäkla bra tjej! Efter vad som hänt idag kommer jag bara bli starkare och växa som människa. Jag kommer gå hur långt som helst här i livet! Ni med - vill ni så kan ni!

Grattis!

Publicerat klockan: 20:40:47 den 2009-02-16

Jag kikade i min under Naturkunskapen idag (jag lyssnade faktiskt samtidigt) och upptäckte att det var ett hjärta på denna måndag. Jag kikade lite närmare och blev glatt överraskad när jag upptäckte att det var mitt eget namn jag ringat in! Grattis på namnsdagen jag själv!

Det här året gäller mottot Alla högtider ska firas stort, och jag är inte sen att sätta planerna i verket! Har fått massa grattis och choklad, mums!


Är nöjd med dagen som varit. Rep inför pjäsen, Religionskunskap, Naturkunskap och Röst. Efter det var jag så himla duktig (det är mycket roligare at göra det när man får beröm!) och åkte till gymmet och styrketränade! Jättekul och skönt!
Har precis satt i mig en god middag och ska hänga lite med familjen nu. Ha en fin måndagskväll!


Ps. Skit också! Internet har gått och blivit riktigt slow-mo och bilderna vill verkligen inte laddas upp, så ni får nöja er med ett rent text-inlägg idag! Hoppas innehållet var desto bättre! Kram!


På golvet

Publicerat klockan: 20:03:34 den 2009-02-15

Nu ska ni få höra en kul sak, eller... ja, det beror på hur man ser på det. Jag är något fruktansvärt trött. Så trött att jag under middagen inte orkade sitta upp, så jag lade mig på golvet, medan jag väntade på att de andra familjmedlemmarna skulle äta upp.

Ska bara tvätta bort sminket och planera lite inför morgondagen, sedan är det bums i säng som gäller för mig!
Min kollega (även PT) som jag tvingat att pusha och motivera mig till att träna, har sagt att jag ska träna imorgon, så jag SKA träna efter skolan imorgon. Helst skulle jag vilja få sova då med, 8:30-19:00 i skolan känns inte helkul... Men jag SKA träna, punkt slut. Väskan kommer packas nu! 




Dagens köp: världens mjukaste sailor-tröja coch strumpor med hjärtmönster!


Gårdagen i bilder

Publicerat klockan: 10:52:31 den 2009-02-15
God morgon!

Kvällen igår var super, riktigt mysig! Massa snack, god mat och trevligt sällskap! Skönt som omväxling ibland att bara åka hem till någon, istället för att sitta hemma eller gå ut!



God efterrätt!


Petra Mede för Melodifestivalen.



... och en kramgó hund!

Jobbar idag! Ska försöka, utan att stressa ihjäl mig, hinna till Gallerian lite tidigare så jag kan spana in alla vårnyheter för mig själv en stund. Vi får se hur det blir med den saken!

It's all about the details!

Publicerat klockan: 21:21:25 den 2009-02-14
Faktsikt! Idag tog jag tag i saken! Blev en hit på jobbet!



Lite djuriska mönster...




... missmatchades bland annat med elefanten som är en av mina favoriter!

Mede i Täby

Publicerat klockan: 21:14:37 den 2009-02-14
Ändrade planer. Tog bilen till Täby. Nu sitter jag med ett härligt gäng och tittar på Melodifestivalen. Har käkat lite take away, snart väntar tårta och choklad! Lovely! Ha en toppen alla hjärtans dag!

By the way, nu ska det baske mig bli ordentligt med träning för min del! Jag har ju för tusan ett gymkort på SATS, det måste utnyttjas bättre! (En PT, personlig tränare, har börjat på mitt jobb och flåsar mig redan i nackan! Perfekt!)



Bjuder på underbara halsband dagen till ära! LOVE IS A BEAUTIFUL THING!

Happy Valentine's Day

Publicerat klockan: 10:23:15 den 2009-02-14

En liten hälsning till er från moi!

Glad alla hjärtans dag kära läsare! Hoppas ni får en fin dag tillsammans med dem ni tycker bäst om!

Ingen pojkvän har valt att dyka upp hemma hos mig, så jag planerar att fira med familjen. Laga lite mysig middag och kika på en kärleksfilm, SÅ KLART! Singin' in the rain från 50-talet om jag får bestämma. Den är bäst, säger musikalfreaket Julia!

Nu ska det ätas frukost, sedan bär det av mot jobbet i några timmar! Ha en grym dag! Om någon av er vaknat upp på fel sida - GÖR det till en grym dag! Ciao!

Mocco med Matilda

Publicerat klockan: 23:01:22 den 2009-02-13

Fredag den 13 februari. Hitintills har dagen flutit på bra. Inga brutna ben, jag har inte snubblat eller så. Men sånt är ju bara skrock, eller hur? Att fredagen den 13 skulle vara en otursdag. Jag har klarat mig fint. Dagen har faktiskt varit jäkla bra! Riktigt bra!



Lekte lite med någon inställning med mobilen och lyckades snickra ihop denna coola bild! Lite serieteckningsvarning här!

Lite skola och jobb. Emellan det så fikade jag med min söta Matilda. Där snackar vi en sann vän! Ibland träffar man vänner som man direkt vet att man kan lita på. Matilda är ett klockrent exempel på det.
Vi tog en promenad och satte oss på Mocco. Supermysigt.




Mocco Nyttig sallad och Jordgubb-Banan smoothie för min del. Riktigt fräsch och nyttigt!


Inte en helt vanlig dag

Publicerat klockan: 21:43:44 den 2009-02-12



Hej allihopa!

Sorry, bloggen har strulat hela dagen, så det är därför ni för dagens inlägg så pass sent!
Första dagen på länge då jag bara har en aktivitet inbokad för dagen, blir den dagen då jag är hemifrån längst! Lustigt, det där.

Inte en helt vanlig dag i skolan:
1) Alva och jag spelade badminton i uppehållsrummet. (Bollen hade av någon konstig anledning en tendens att träffa Johannes hela tiden när jag servade.)

2) På röstlektionen såg vi på Farenelli, en film om en kastratsångare på 1800-talet. Vi skramlade ihop lite 20-lappar och gick och handlade kakor, godis och läsk. Väldigt bindande diet. Precis när vi satt igång filmen...

3)... så går brandlarmet. Bara att gå ut på skolgården och frysa arslet av sig. Men, vi hade kakburkarna och varandra, så det gjorde inte så mycket.



Nu ska jag gå och handla något sött (jag är så jäkla sötsugen just nu!) och sedan kanske se ett avsnitt av The Hills. Jag känner mig som en riktig Svensson idag. Skönt med det som omväxling.

Imorgon är det skola, fika med Matilda och jobb som gäller. Take care!

Matilda och jag på äventyr i Paris i somras!


Perfect black

Publicerat klockan: 19:35:19 den 2009-02-11



Såg den här på Shestore. Den bara skrek mitt namn, så nu står den här hemma med mig! Jag fullkomligen älskar den! Så... woah, snygg! Perfekt!
Svart, lite längre handtag så man lätt kan slänga den över axeln, A4-format får plats plus massa andra saker, flätad design som är helt rätt i vår... som sagt, helt enkelt PERFEKT!

Precis vad jag letat efter sedan min svarta GUCCI kallades åter till väskhimlen!

På språng

Publicerat klockan: 19:25:59 den 2009-02-11
Hej allihopa!

Uh, vad den här veckan kör med mig! Jag är helt slut varje dag när jag kommer hem!

Idag har jag repat pjäsen i 2,5 timme. Det är så kul, men samtidigt så himla intensivt! Det är förmodligen på grund av detta som jag är helt färdig när jag kommer hem!
Massa olika ärenden på stan också. Hämta, lämna, köpa, boka, ändra... massa sånt.



Hann fota lite medan jag var på språng!


Nu är jag i alla fall hemma och ska plugga till Engelska C provet som är imorgon! Wish me luck!

Länge sen!

Publicerat klockan: 19:13:35 den 2009-02-11


Kappa: Eve by Eden
Hoodie: Jenny Hellström
Babydollklänning: EastWest
Strupbyxor: Lindex
Stövlar: King Size Skor
Halsduk: Atlas Design





... och ett par örhängen jag fått i födelsedagspresent! De är gjorda av Amish-folk i USA, så jäkla coola! Äkta sten och silver!

Smashing!

Publicerat klockan: 18:14:15 den 2009-02-11



Jag måste bara... Åh! När jag går på premiär ska jag baskemej ha på mig en riktigt smashing klänning!
 På tal om smashing, när Emma Watson gick på BAFTA's häromdagen var hon iklädd denna fantastiska kreation (say that again - kreation) och en helt otrolig håruppsättning!
För mig är hon en av många inspirationskällor! Inte för mycket, inte för lite. Bra också att vi är lika gamla, plus att vi ligger lite på samma nivå just nu!

Krävande, kul dag

Publicerat klockan: 19:32:42 den 2009-02-10
Oboy, jag är helt slut! Den här dagen har minst sagt varit krävande, men fortfarande rolig!

9:00-16:00 repade vi pjäsen. En liten kort lunchrast och 15 minuters break var allt som hanns med, annars jobbade vi på som galningar! Under eftermiddagen repade vi igenom akt 1, så nu kan man se det som att vi har gjort halva arbetet tills vi går upp på scen i maj. Spännande!



Ett stycke skådespelare!

Direkt efteråt åkte jag och träffade bästa vän Jenny, som jag tog en långpromenad med! 1 timme och 45 minuter totalt för min del, inte illa va?!



De här fötterna drog oss framåt på långpromenaden idag! Bild från vår resa i Grekland i somras!

Så dessa två dagens ingredienser har minst sagt tagit på krafterna. Är så jäkla trött, men hepp, hepp! Ska hinna tvätta och plugga till engelskarprovet först! Take care!



Städade ju rummet som sagt igår. HUR i hela världen har detta gått till?!

Utnyttja tillfället!

Publicerat klockan: 17:39:59 den 2009-02-09
Hej allihopa!
Solen stog högt på himlen idag, och oj vad glad det gjorde mig! Tänk att humöret kan skjutas i höjden på grund av lite värme och sol! Jag längtar verkligen tills i vår då man kan sitta ute i solen med lite fika med en underbar vän och känna värmen sprida sig i hela kroppen!

Tog en 30 minuters promenad idag. När solen äntligen känner för att visa sin nuna i kalla Sverige så måste man ju bara utnyttja det tillfället, eller vad säger ni?

Ikväll ska jag bocka av två saker på veckans att-göra lista, nämligen städa rummet och plugga till engelska provet. Först måste jag maila en inlämningsuppgift!
Ha en grym måndag!



Snart gör vi som LC, allihopa!

Perfekt för en söndag!

Publicerat klockan: 20:04:51 den 2009-02-08

Usch, vad sur jag blev imorse! Jag hade fixat biljetter till Muntra Fruarna i Windsor som födelsedagspresent till Mami, men de jäklarna ringde från Dramaten och sa att föreställningen var inställd på grund av sjukdom! Något butter fick jag komma på en back up plan, som blev bra den med, om inte bättre! Vi gjorde lite ärdenden vid Karolinska, sedan åkte vi till Djurgården där vi tog en promenad. Avslutningsvis åt vi middag på Blå Porten. Hur mysigt som helst! Perfekt på en söndag!


Goodie-bag & födelsedagsmiddag!

Publicerat klockan: 19:55:31 den 2009-02-08
Vilken toppenhelg jag har haft! Två fantastiska helger på raken, är jag inte lyckligt lottad?!

I lördags var jag på ett konvent som SATS hade anordnat, eftersom min Daddy skulle ha föreläsning där. Riktigt kul, spännande människor och den fullproppade goodie-bagen jag fick med hem var inte helt fel den heller!



Jag var ju tvungen att öva lite på att hålla tal!



Självklart prövade jag headsetet!



Före detta förbundaskapten i handboll, Bengan Johansson, tog vi ett snack med efteråt!



Jag var som ett litet barn på julafton när jag fick min goodie-bag!

Vi hann svänga hem en liten stund för att byta om, sedan drog vi ut och åt! Mama fyllde ju år, så vi firade henne med pompa och ståt på Helenés krog! Nästa gång ni kommer dit måste ni pröva Kyckling Fajitas



Blombuden har avlöst varandra här hemma!



Lillebror (som jag by the way har att tacka för massa bilder här på bloggen!) och jag firade!

The cure for sick people

Publicerat klockan: 12:57:01 den 2009-02-06
Idag är jag sjuk och hemma från skolan. Är febrig och har grymt ont i huvudet. Ska jobba ikväll, så jag ska försöka kurera mig tills dess.
Vaknade och hittade ingenting kul i kylskåpet, så jag gick och handlade. Det roliga var, när jag hade plockat alla varor och står i kassan, så kommer jag på att jag inte tagit med några pengar! Jag hade ju inget annat val än att gå hem igen och hämta pengarna, får att sedan gå tillbaka till butiken och köpa allting. Extramotion och frisk luft, det är så man får tänka!



Helgen kommer bli riktigt spännande! Föreläsning på SATS-konvent, födelsedagsmiddag, bio och födelsedagspresent till Mami!

Nu ska jag äta brunch och läsa lite tidningar! Kanske se ett avsnitt av The Hills också, min favoritserie.

Kräver mycket tid och energi

Publicerat klockan: 18:19:31 den 2009-02-05
Hej alla söta bloggläsare!



Här får ni ett hjärta
som ska förgylla er dag
för ni är så bra!

Idag har jag gestaltats i form av en mänsklig jojo. Fram och tillbaka, fram och tillbaka från skolan. Vi har repat en massa idag (tills vi går ut på teatern, för er som inte vet det) och mellan varven har jag sprungit på synundersökning, tränat, köpt lunch och pluggat. Skönt att få massa saker gjort.

Ett tips till mig själv från mig själv (ni andra kan också ta del av det!) är att ta med träningsbagen och träna direkt efter skolan. Då kan man åka hem sen och plugga, ta det lugnt eller vad man nu gör. Slipper man tänka på att tima så man hinner i tid till passet och så vidare. Lovely!




Hade på mig mitt fina Thomas Sabo halsband som jag fått i julklapp+födelsedagspressent av min morbror idag! Älskar det verkligen! Designen är lite annorlunda, fina färger och helt i min smak! Går att kombinera med vad som helst! Världens bästa tips till någon som ni vill göra lite extra glad på födelsedagen...

Just nu (och ett tag framåt) kommer jag sitta nergrävd i skolarbete. En essä i Engelska C och en karaktärsuppgift ska skrivas. Låter inte så mycket, men det är stora arbeten som faktiskt kräver mycket tid och energi...

En cool dag

Publicerat klockan: 15:50:50 den 2009-02-04


En dag full av möten, möten och åter möten. Massa genomgång inom produktionsarbetet. Jag själv är producent och sceograf, så mycket sådant snack blev det för min del.

Mellan mötena stötte jag på mina underbara tjejer, Elin och Jennifer. Visst är de coola?!




Idag har jag på mig en tee jag fick i födelsedagspresent. Jag coolade till det hela lite med nitarmband och svarta byxor.
Dagen kommer fortsätta med olika skrivuppgifter av olika slag och yoga!

Prisvärda produkter

Publicerat klockan: 18:03:38 den 2009-02-03
Hej allihopa!
Allt bra med er? Bortser man från lite ryggont så mår jag toppen!
Skola idag. Föreläsning med en tjej från LO. Om vi säger så här; jag gick inte därifrån smartare än jag kom. Svenska B och Engelska C efteråt. Vi diskuterade en bok som behandlar området kvinnor och knowledge i form av ordspråk. Riktigt intressant!





Idag satsade jag på ett snyggt hårband som jag fick i födelsedagspresent. En liten färgklick i kalla Stockholm! Fint va?!
Ikväll ska jag skriva och skicka in min projektarbetesanalys och ta hand om naglarna lite grann. Vad hittar ni på?

Moving on. Nu ska jag skriva om nåonting jag är bombsäker på att vara ensam om i bloggvärlden! Produkterna nedan är kanon, mer tänker jag inte säga. Förutom att det, hihi, (jag läser innantill) är för the private area.  De är riktigt prisvärda, luktar gott och fungerar verkligen! Helt klart värda pengarna!



Ännu en födelsedag!

Publicerat klockan: 19:02:16 den 2009-02-02

Födelsedagsbarn!

Hon fyller bara en dag efter mig, vilket jag är noga med att poängtera varje år, och hon blir lika putt varje gång jag säger det, men GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MARTA!



På lunchen!

En riktigt bra och intressant skoldag har jag gått igenom idag. Satt uppe rätt sent och jobbade med grupparbetet i Naturkunskapen, så jag var inte så pigg när jag vaknade, men jag tvingade mig til skolan och tur är det, för det var en av de bästa dagarna jag haft i skolan på länge!

Rep inför slutproduktionen, studiebesök på Herre Krischna, födelsedagslunch för Marta på ett turkiskt ställe vid Fridhemsplan, redovisning i Naturkunskapen (olika biotoper, skitintressant!) och röstlektion! Så himla kul dag! Är på ett stålande humör idag!

Ha en toppenkväll! Ciao!

Massa presenter!

Publicerat klockan: 18:51:54 den 2009-02-02
En helg med massa födelsedagsfirande innebär ju självklart en hel del presenter. Jag fotade mina favoriter! Generellt sett blev det mycket choklad och pengar!



Definitivt presenten med mest omtanke bakom! Från kusin Elisabet som sa "nu ska du börja med egen tid!". Perfekt, vem älskar inte Alexander McCall Smith och mörk choklad?



En hel del från Lagerhaus!



Thomas Sabo-berlock!



Ruting klänning från Atmosphere, clutch Fancy Fanny och lite annat smått och gott!



Vi snubblar in på "egen tid" temat igen! BADBOMBER! Jag som älskar att ta ett avkopplande bad!



En liten pik från Mami och Papi! Ha. Ha. Väldigt lustigt.

Jag är verkligen jättenöjd med allt jag fått! Det sjukaste är ändå att jag inte fått alla än! Några är på ingång! Har inte jag fått som det räcker kanske? Den som väntar på något gott, hihi!
Nej, men det bästa måste ändå, klyschigt nog, vara att jag fått spendera två hela dagar på raken med de jag håller varmast om hjärtat! Hur lyckligt lottad är man inte då?!

Massagotti

Publicerat klockan: 18:04:05 den 2009-02-02

Vi fortsätter med mer uppdatering om firandet.
På söndagen, min riktiga födelsedag, firades med släkten. När jag vaknade åt jag lite snabbt frukost, sen åkte Mami och jag runt halva jordklotet för att köpa tårta, MEN ALLA VAR JU SLUT! Vi åkte verkligen från konditori till konditori, men ingen hade kvar någon ynka tårta till mig!
Efter en och en halv timme åkte vi förbi det sista alternativet, det som ligger närmast oss, och där fanns det minnsann tårta! För nära, eller vad ska man säga?


Citronfromagé och chokladmousse!


Eftersom det tog så lång tid, så hade jag ungefär 20 minuter på mig att duscha, klä på mig och sminka mig. På något vis, jag vet inte riktigt hur, så lyckades jag.
Jag, familjen och släkten åt middag på Massagotti (som för övrigt är värt ett besök! Pannacottan är rena njutningen!), sedan åkte vi hem till oss och chillade runt lite. Helt enkelt en perfekt avslutning på helgen och min födelsedag!


Jag tillsammans med bästa vän/ kusin!



Vilar i sofforna efter middag och shoppingrunda!



Ännu lite mer presentöppning!


Firandet med mina vänner!

Publicerat klockan: 17:50:12 den 2009-02-02
Okej, jag har en massa att skriva idag, så jag kommer dela upp inläggen lite grann. Jag börjar först med lördagen. En kväll med mina tjejer.

Vi började med middag på TGI Friday's på Stureplan. Supermysigt med hela gänget samlat. Under kvällen gick jag och Dana på toan och under den tiden kom personalen upp till vårt bord - men födelsedagsbarnet var ju inte där! Så de fick stå och gömma sig i ena trappen med ballonger och efterrätt tills Dana och jag kom tillbaka genom den andra trappan. När jag väl kom tillbaka och satte mig ner, hoppade de fram, sög i sig lite luft från heliumballongerna och sjöng med pipiga stämmor "Ja må hon leva".


Presenter öppnades!



I'm so happy!



"Ja må hon leva..."



Några av mina vänner som firade mig!

Efter TGI's gick vi till Soap Bar, tog några drinkar och hade lite girl talk. Mycket trevligt!


Hedvig, jag och Jenny!



Så coola!



Om vi säger så här; jag borde få medalj för världsrekord i röda-ögon-på-foton!

Nattens sista och längsta stopp blev Victoria i Kungsträdgården. Riktigt kul, massa fler sötisar kom och festade med oss och en massa klasskamrater från min gamla skola var där som jag varken sett eller pratat med sen vi slutade nian! Kul! Bra musik, massa dans, lite känt folk (några handplockade från TV-programmet Körslaget), goda drinkar och det bästa sällskapet! Kanonavslutning på lördagens firande, även om det blev väldigt sent!



Några ur sällskapet!

Fantastiskt

Publicerat klockan: 22:40:05 den 2009-02-01

Hej!
Jag får ju faktiskt lov att säga att jag haft en underbar helg! Otroligt lyckad! Både lördag och söndag har varit fullspäckade! Har suttit och jobbat med ett grupparbete i Naturkunskapen ett tag ikväll. Nu är jag riktigt trött efter en fantastiskt helg, så jag ska krypa till kojs. Bilder och grym uppdatering om allt jag har haft för mig lördag, söndag får ni imorgon! God natt!


RSS 2.0