Åkäääääj

Publicerat klockan: 10:33:42 den 2011-01-31
Min kollega Kola tror att Bruno Mars gjort dessa låtar speciellt för mig.

Måndag - straight to buisness

Publicerat klockan: 10:26:09 den 2011-01-31
I julas på hotellet.
Måndag i Stockholm! Straight to buisness! Svensk frulle bestående av Kellogs K flingor, bryggkaffe och Brämhults. Solen  strålar. Det är snö och kallt ute.
Ska åka till Renée och låta henne utöva magik på mitt hår med sina händer och saxar. Besöker sedan farbror polisen och kirrar nytt pass. Hoppas jag hinner få det innan jag åker hem till London igen. Smart att åka dit efter att jag varit hos frisören, då kan det ju inte bli annat än ett bra kort! ;)

Kontraster

Publicerat klockan: 10:13:35 den 2011-01-31
Igår kväll med min fina lilla mamma.
Straight från flygplatsen till... en fotbollsplan i Haninge. Utomhus. Vilken kontrast alltså! Hade svårt att fokusera på uttagningen till stadslaget och vandrade omkring med blicken. De enorma snöhögarna, solnedgången, alla påpälsade föräldrar, kylan... Väldigt annorlunda.
Åkte hem, middag och mys med familjen. Vägrade gå in på mitt rum, kände INTE för att vara ensam. "Men ska du inte gå in och kolla ut det ser ut bara? Jag har ställt in tulpaner till dig ju." Sällskapssjuk är vad jag är.

På planet

Publicerat klockan: 10:07:40 den 2011-01-31

Efter frukosten på planet slocknade jag. Var så djävulskt trött, eftersom min housemate kom hem och förde världens liv, så det blev inte ens de planerade 4 timmarna... Vaknade när de sa i högtalarna att det var 15 minuter kvar till landning. Tittade ut, rynkade pannan, gjorde en konstig min och tänkte "Vad i hela...?" Långt där nere var det bruna och vita fläckar, över hela landskapet. Jag tänkte att jag måste hamnat på fel plan och var på väg att landa någon helt annanstans, inte Stockholm. Sen slog det mig. Det vita är snö. Jag drog en djup suck och började förbereda mig på att möta kylan.

London - Stockholm

Publicerat klockan: 10:39:43 den 2011-01-30
Den senaste veckan har varit nagot kaotisk. Valdigt mycket som har hant, grejer som ska fixas, manniskor att traffa, packa och jobb, sa klart. Efter 4 timmars somn (jag vet, jag ar en sista minuten manniska) sitter jag nu pa Heathrow och vantar pa att min gate ska poppa upp pa informationsboarden. Laste ut Twilight igar, sa New Moon fick folja med i handbagaget. Kanner att en fet take away kaffe och somn pa planet ar vad jag behover. Ses i Stockholm nasta gang! Simma lugnt!

Aquarius

Publicerat klockan: 18:43:38 den 2011-01-28


Urgent as various decisions seem, show interest but make no commitments. Because Thursday's Aquarius New Moon stimulates reflection about past arrangements and speculation about potentioal changes, you'll want to be free to consider what must go and what you'll be focusing on in the future. The resulting insights could lead to a major rethink about your priotities - and, ultimately, changes in your life aswell.

There's a reason

Publicerat klockan: 17:30:18 den 2011-01-28
Ni får ursäkta min plötsliga frånvaro, men som sagt, träffade Sophie igår. Det började med chill hemma hos mig, teknikshopping (har övertygat henne att köpa en Blackberry Curve och Mac Book Pro!), chokladkaka på Café Nero ochgick över till "slumber party" hemma hos henne. Middag bestående av lax med en massiv sallad, chips, glass, muffins och galet mycket snack. Jag menar non stop. Jag lär mig mycket av henne, hon sprider positiv energi och får mig att se på livet ur ett enkelt perspektiv. Vi var eniga om att "I think there's a reason why you're in my life."

Maybe it's because you're a Londoner

Publicerat klockan: 14:33:25 den 2011-01-27


Min lilla Brunstig Tjur aka Elin har varit i Thailand och Vietnam. Kollade på hennes bilder och insåg två saker.

1. - Jag saknar henne tokmycket. + Jag får träffa henne om en vecka.

2. Jag vill åka till något främmande land, svettas, skratta, gråta, kämpa, sola, uppleva, kramas, gå alldeles för mycket, äta konstiga saker, njuta av livet, mixa lyxhotell med inte lyxhotell.... Sitter just nu med ytterkläderna på inomhus och huttar. Elementen är inte på under dagen (wtf?!). Så in i helskotta trött på denna jäkla kyla, konstant gå omkring och frysa, bära ändlöst mycket kläder, inte se solen.

Enough klagat! Ska gå och möta Sophie nu! Angående rubriken, jag bor i freaking London! Mycket vill ha mer!

Liknelser

Publicerat klockan: 20:55:15 den 2011-01-26

Tidig uppstigning och så får mig att tänka på Djävulen bär Prada. Djävulskt bra film!

Eftersom jag gick upp 4 imorse för att vara på jobbet 6 tänkte jag att jag skulle powernappa när jag kom hem efter jobbet, men eftersom jag ska upp 5am imorgon kan jag lika gärna gå och lägga mig tidigt. Hänger tvätten och bränner av ett avsnitt Studio 60 innan jag stänger ögonlocken för idag. Dödstrött är vad jag är.

It's all in the details, baby

Publicerat klockan: 20:45:55 den 2011-01-26
Nyshoppat från Banana Republic.


Den stora utmaningen

Publicerat klockan: 21:41:40 den 2011-01-25


Livet är bra spännande. Ni vet, när det händer grejer och det pirrar i magen. Man har inte riktigt kontroll, men klarar ändå av situationer. Jag vill nästan att livet ska kännas lite som precis innan man hoppar bumgyjump. Inte för att jag har det, men jag kan tänka mig. Bara let go of allting och kasta sig in i nya spännande projekt, möta nya människor som får en att våga och växa, upptäcka platser som man inte trodde fanns, utmana sig själv på alla möjliga plan.

De två närmaste utmaningarna jag har är att klura svar på ett sms medan jag duschar och borstar tänderna (älska multi tasking!) , sedan skicka iväg svaret och vara tillräckligt relaxad för att kunna sova. Uppstigning 4am imorgon. Kanske ska se det som själva utmaningen?

Pff!

Publicerat klockan: 23:30:18 den 2011-01-24

Shoppingrunda? Pff! Om man ser en långkjol, kofta, ögonfransböjare och nagelklippare som värsta slösa-pengar-dagen, så okej. Dock överdoserade Ida och jag inspiration inför våren, kan knappt bärja mig tills varma vårvindar blåser tag i kjolen och håret, pastelliga färger, tunna jackor, en strålande sol, skratt och uteserveringar.

Satt på Garfunkel's i några timmar, skrattade och bubblade i vanlig ordning. Trevlig tjej, den där Ida. Otroligt tacksam att jag har ett sånt fint murveldjur att hänga med.


På agendan

Publicerat klockan: 15:23:40 den 2011-01-24Duktig Julia som har fixat och trixat här hemma flera timmar. Dags att klä på sig (jag håller på att frysa sockorna av mig!) och möta upp murveldjuret Ida för lite shopping. Som jag längtat!


She's got her own thing...

Publicerat klockan: 01:24:53 den 2011-01-24

Inget konstigt aaalls

Publicerat klockan: 23:26:01 den 2011-01-23


Fastnade utanför personalentrén efter jobbet. En sak hände som fick mig att le hela vägen till tunnelbanan, nerför rulltrappan till perrongen (Ida, avslöjar du någonting i kommentarsfältet slappar jag till dig ordentligt imorgon). I gången stod det i vanlig ordning en snubbe med sin gura (denna gång en Bob Marley-kopia). Jag tittade på honom medan jag passerade, samtidigt som han bytte ut orden i "Don't worry, be happy" till sin egna lilla melodi där han sjöng "Je taime, je taime, je taime" om och om igen och tittade på mig. Jag började le och precis när jag passerat sa han "You're beautiful". Folk i närheten tittade på mig, jag stirrade ner i golvet, grävde ner mitt ansikte i scarfen och gick vidare.

Det jag tänkte komma till med detta är att det är en enorm skillnad på Sverige och England. Killar är enormt mycket mer framåt, pang på och flörtiga här. Jag är så bortskämd som blir överröst med fina, snälla, vackra, generösa, omtänksamma, provocerande, flörtiga, sexiga kommentarer här - dagligen. Skojar verkligen inte, kom att inse detta precis. Hur klarade jag mig innan?

En vecka folks

Publicerat klockan: 23:00:14 den 2011-01-23


Om en vecka är är jag i Stockholm. Har ni hört på grejer va?! Ska bli kramigt, gråtigt, skrattigt, händelserikt och alldeles tokbra! Men en grej bara... det är snö där. Kallt som fan och isigt. Jag kommer frysa rumpan, händerna, fötterna, låren, näsan och öronen av mig.

Har skrutit som attans för alla icke-svenskar jag träffat här om den svenska sommaren, speciellt i Stockholm. Kan man inte få komma hem till det istället? Jag hatar kyla, att frysa, vara påpälsad, vilja vara inomhus och blekfis. Fråga mina vänner bara, det skämtades om att jag skulle ta med mig Michelin-jacka (Fjällräven-boll-jackorna) till Thailand förra året. Ha. Ha. Very funny. Nej, men skämt åsido, summa kardemumma, jag diggar inte vintern.

Vapiano with work

Publicerat klockan: 22:37:30 den 2011-01-23Förra veckan när några av oss från jobbet körde på lite drinkar på Vapiano blev Sophie så imponerad att hon krävde upprepning veckan därpå. Sagt och gjort. Igår kväll taggade vi dit igen, fetare gäng än förra gången, Ida kom, jag glömde bort att käka middag, så jag blev en kul typ och hatade mig själv när jag tog tunnelbanan hem sen. Uscha. Ashärligt att hänga med kollegorna utanför jobbet, det är fina typer vill jag lova.

You're a mystery

Publicerat klockan: 22:19:46 den 2011-01-23

Raka motsatserna

Publicerat klockan: 15:56:40 den 2011-01-22

As we speak.

Disk, städa rummet, släga ut allt som jag ska ta med mig hem till Stockholm (mer än vad jag trodde, kommer inte få plats i min kabinväska. måste köpa ny, eftersom min sprack i dragkedjan i och med flytten), smink, kläder, lunch... Jag har kutat omkring i huset som en tätting. Min housemate är raka motsatsen idag. Bakis, stirrar ut i intet och undrar om han är ens är kapabel att laga någonting. Tror jag övertalade honom att kirra våfflor...

Slutar jobbet 10 ikväll. Efter det har Sophie och jag anordnat restaurangbesök med en väldig massa från jobbet. Måste komma ihåg att få i mig någonting ätbart innan jag börjar dricka, annars kommer jag nog blir en alldeles för rolig typ...

What to do?

Publicerat klockan: 13:36:40 den 2011-01-22


Förra sommaren, eller var det förr-förra? Gud, jag minns inte...

Nu har jag njutit av en ganska lång period utan träning (vi snackar månader vänner). Det har varit så mycket annat som snurrat i mitt huvud, så motion har inte varit en prioritering. Men ni vet, man kommer till en punkt då man känner att man saknar det, både mentalt och fysiskt. Jag är absolut inte överviktig eller så, men I swear to God, när jag tränar är min kropp tight. Som bilden ovan. Så känns det inte nu. Jag vill känna mig stark i kropp och själ, vakna på morgonen och känna att jag bara måste ut på en powerwalk, vilja käka nyttigt... Nu fattar nog galoppen.

Jag har alltid varit en aktiv person. Större delen av mitt liv har spenderats på en basketplan. När jag gav upp bollen pausade jag ett tag och körde sedan igång med yoga som gjorde mig både stark, vig och fit. Vill testa på någontng riktigt utmanande för både kropp och psyke, typ thai chi. Men det finns liksom inte riktigt tid just nu. Vad ska jag göra? Gå ut och gå i områden jag inte känner till? Suck, det känns lite hopplöst detta. Kom gärna med förslag.


Anekdot

Publicerat klockan: 13:09:25 den 2011-01-22Imorse när jag satt i köket och mumsade i mig min frukost kom jag över en dokumentär om de civila i England under andra världskriget. De visade bilder man inte sett förut, hur det egentligen gick till och uppfattades, varför hundratusentals började sova i tunnelbanan, intervjuade äldre som då hade varit unga och så vidare och så vidare. Inte Hitler gjorde si och England gjorde så, utan en dokumentär sett från folkets perspektiv. Så stört intressant!

Fick mig att inse att jag verkligen saknar historielektionerna på gymnasiet. Religion, historia och engelska var de teoretiska ämnena jag tyckte bäst om. Jag älskar att lära mig om det förflytna, varför människor agerade som de gjorde, sätta mig in i andras perspektiv, djupdyka efter fakta, vad är sant respektive falskt, sitta och jobba med olika arbeten, formulera ord...

Sen måste jag ju också tillägga att historieläraren i gymnasiet var en av de bästa lärarna jag någonsin haft. Innan var jag väl lite lagom intresserad av ämnet, men inte särskilt entusiastisk. Men när man får en lärare som verkligen är humoristisk, kunnig och absolut brinner för ämnet är det svårt att inte vilja veta allt. När jag läst ut Twilight-serien ska jag nog placera näsan mellan pärmarna på en andra världskriget bok.

Tänk vilka tankar som kan ploppa upp, bara av att välja att titta på en dokumentär istället för Vänner...


The skin you're in

Publicerat klockan: 23:56:00 den 2011-01-21I högstadiet suckade mina vänner högt och gav varandra menande blickar när jag en gång var tredje månad utbrast "Jag har fått en - mitt i planeten!" Japp, jag syftade på finnar. Jösses, vad glad mina gener har varit givmilda. Men efter att ha flyttat till avgaserna- och föroreningarnas stad, börjat stressa mycket, äta dåligt och oregelbundet och inte se en gnutta sovljus så har min hy börjat protestera. Men detta ska ändras på!

1. Rengöra morgon och kväll med bra produkter. Har hört mycket bra snack om Dermalogicas produkter, så dem tänkte jag slå till på!

2. Vatten är skitviktigt - mer sånt!

3. Mindre socker - mer grönsaker och frukt.

4. Det finns väl en mening bakom ordet "skönhetssömn"...

5. Spendera varenda möjlig ledig stund i solljuset.

6. Använda ansiktsmask någon gång i månaden.

7. Använd bara smink när det är ett måste (och kom nu inte och säg att det inte finns några måsten!)

8. Lite motion (mest för att kunna avsluta den här listan).


En liten historia

Publicerat klockan: 23:09:44 den 2011-01-21

Igår:
Tom och Sunny går förbi mig. Sunny säger någonting, Tom ser chockad, börjar asgarva och säger "You're a funny man, Sunny". Lyckades senare klämma sanningen ur Tom. Visade sig att Sunny hade tittat på mig, suckat högt och sagt med olycklig stämma "I wish I was taller. I really do love her". Efter tre månader har jag lärt mig ta allt grabbarna säger med en överdos salt (inte nypa salt).

Idag:
Supervisor Sophie och jag sitter i staffroom och pratar. Sunny kommer in och säger att han börjat gymma. Han börjar skratta och säger "Do you know what I asked my trainer? I'm 23 years old you see, so I asked him if it's still possible that I will grow. He looked angrily at me and said no".

Han går ut, Sophie säger att det är lite udda att berätta en sådan slumpmässig historia. Jag säger att han är chill, det är sån han är och berättar vad han sagt dagen innan (vill bara påpeka att jag känner mig som världens skvallerbytta nu) och Soph börjar asgarva. "Now it makes so much sence that he said that!"

Som sagt, det gäller att ta grabbarna med en nypa salt...


Förra året

Publicerat klockan: 16:48:51 den 2011-01-191. Gjorde du något år 2010 som du aldrig gjort förut?

Jao. Reste ganska mycket och slutade Alfons Åberga mig, ”Jag ska bara…” och flyttade till London.

2. Höll du några nyårslöften?
Tror inte jag skrev några löften. I vilket fall minns jag det inte nu, det var ju ett helt år sedan!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar under året?
Ja, men dem är över 25 och enligt mig klassade som gamla, så det gills inte riktigt.

4. Dog någon som stod dig nära?
En vän som gick i min paralellklass i gymnasiet.

5. Vilka länder besökte du?
Thailand, Spanien, USA och Storbritannien.

6. Är det något du saknat under 2010 som du vill ha mer av 2011?
Bättrade mig gravt under hösten 2010, men våga kasta mig in i saker mer!

7. Vilket datum år 2010 kommer du alltid minnas?
Midsommarafton. Feta svenska gänget i Santa Barbara. Började dagen med att läsa ett brev som Mathilda och Maja skrivit (de gick tidigt till stranden). Jag grimaserade, tittade på vidriga Jackass och försökte koncentrera mig på vad Jennifer sa medan jag fick min andra tatuering inprintad. Vi gjorde världens mest svenska midsommarmat och hade det fantastiskt nice. Sen splittrade sig allas åsikter om vad vi skulle göra resten av kvällen, så det slutade med att vi satt hemma och hade tråkigt, haha.

8. Vad var din största framgång år 2010?
Jag satsade alla mina kort och flyttade hemifrån och dessutom till ett annat land helt själv.

9. Största misstaget?
Allt som är gratis är inte gott. Oh boy, det har jag tagit lärdom av!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, det lyckas alltid bli så jäkla dramatiskt när jag är sjuk. Hamnade på sjukan 2 gånger på grund av fel p-piller och blev sönderstressad så farbror doktorn förbjöd mig att åka på min semester (jag åkte ändå såklart).

11. Bästa köpet?
Nikon S8000!

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Resor och hyra!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag insåg vilka som verkligen var mina vänner och alla fina saker de gjorde för mig. Much appreciated.

14. Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2010?
Ke$has låtar = Magaluf
B.O.B, Rihanna, svenska gamla hitar, Katy Perry = USA
Tinie Tempah, Swedish House Mafia, Rihanna, Carrie Underwood = London

15. Var du ledsnare eller gladare i år jämfört med tidigare år?
Inte så stor skillnad kanske, men definitivt mer erfaren och funderam. Jag har typ kommit att bli Sokrates nummer 2!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Göra saker som jag inte var helt 100 på. Det kan ju inte bli mer än fel.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänka och kört på mer action! Men jag har bättrat mig, lovar!

18. Blev du kär i år?
Jag upplevde två sorters kärlek.

19. Favoritprogram på tv?
Hate to break it to you, men 2010 var inte televisionens år.

20. Bästa boken du läst?

Kanske inte literaturvärldens oslipade diamant, men personligen så betydde Elsas Mode av Sofi Fahrman mycket för mig.

21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Mjae…

22. Något du önskade men inte fick?
Jag önskar mig inte direkt saker längre. Jag skriver upp allt jag vill ha i ett tjusigt litet anteckningsblock och börjar spara!

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Sämsta födelsedagen någonsin. Jag fick en dålig massage och låg sen i soffan resten av dygnet och var dålig. Kände mig inte ett dugg firad.

24. Finns det något som skulle kunna gjort ditt år bättre?
Nja, tycker jag gjorde det bästa av situationen. Jag började sluta umgås med folk som inte var bra för mig, men konsekvent liksom. Upgrade.

25. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Väldigt avslappnad fram till hösten, då det blev mer avslappnad buisness.

26. Vad fick dig att må bra?
Vänner, sol och resor.

27. Vilken kändis var du sugen på?
Joel Kinnaman.

28. Vem saknade du?
Mormor.

29. De bästa nya människorna du träffade?
Carmen, Ida och Izabell fick mig att inse mycket om mig själv.

30. Planer för 2011?
I nuläget känns 2011 mest som ett mellanspel mellan -10 och -12, men det beror nog på att jag inte riktigt vet vart jag vill i livet, som att stå i ett vägskäl liksom. Ge mig en vecka, kanske två dagar eller en månad och svaret kommer låta som raka motsatsen. Som sagt, 2010 började jag filosofera mycket…


Men okej, år 2010 vill jag:
Fortsätta resa, sätta höga mål och jobba hårt. Inte ge upp, upptäcka världen, lita på magkänslan, köpa dyra saker jag sparat till. Fortsätta vinna argumentationer, spendera mer tid i solen, always dress for success och spara pengar. Osv osv.


Fixa till kragen

Publicerat klockan: 15:13:35 den 2011-01-19Huset är isande kallt, så jag har suttit nerkrupen i sängen under hundra filtar med laptopen i knät. Hade lite livkris på jobbet igår, så kollegorna pepprade peppande meningar till mig, vilket ledde till att jag vaknade idag och tog mig i kragen. Jag ska vara lite hysh-hysh om det ett tag till, diggar inte att skriva om saker som jag inte vet säkert blir av. Ha tålamod, mina vänner!

På tal om jobb förresten, gissa vem som firade sina 3 månader på Banana Republic igår?! Japps, jag!


Pappa och Julia

Publicerat klockan: 14:23:50 den 2011-01-18


Den här låten påminner mig om pappa. Ett leende sprider sig över mitt ansikte och jag vill bara ha honom nära så jag kan borra in mig i hans famn. Min fina pappa. Jag kommer hem om två veckor, då jävlar i helvete tänker jag krama sönder dig!

Jag kommer ihåg när jag var liten. Ofta på min födelsedag brukade du spela den här låten på högsta volym. Du log, jag skrattade och hoppade omkring i soffan. Upprepning för i år kanske papi? :)

Tankar en tisdag

Publicerat klockan: 13:39:45 den 2011-01-18


Längtar efter extrem värme och sol...

Visst känner man sig som en ny människa när man får sova så länge man behöver? Vaknade imorse och tyckte att det lyste konstigt från mitt fönster. Drog gardeinerna åt sidan och möts av en klarblå himmel och strålande sol! Sol - i London!

Duschade och satte på mig dunjackan, uggs och satte mig mig en bok på tomten i solen. Underbart. Vaniljyoghurt, crunch, bananbitar och färska blåbär och en enorm kopp kaffe till frukost. Yummie yummie in my tummie.

Kollegorna på jobbet älskar när jag har lite mjuka lockar i håret, men jag tänkte platta det idag. Gillar inte att göra som andra vill hela tiden, hehe. Hoppas ni får en underbar dag. Pussas och kramas


Tack och hej

Publicerat klockan: 00:45:51 den 2011-01-18


Har just sett ett ruggigt bra avsnitt från serien Studio 60 on the Sunset Strip. Copyright alltså... Dags för mig att tacka för idag. Förra sommarens skämt; det är ju en dag imorgon också...

Happy b-day

Publicerat klockan: 00:06:12 den 2011-01-18

Collage från Thailand förra året.

För mig som bor i London är det en timme kvar, men hemma i Stockholm, där du är, har du just fyllt 19 år. Grattis på födelsedagen lillebror! Ett år kvar till systemet! Njut av att endast vara ett år yngre än mig i två veckor, sen fyller jag år och du sackar efter med ytterligare ett år i vanlig ordning. All the best, ses om två veckor!

Muswell Hill

Publicerat klockan: 16:20:41 den 2011-01-17
Har varit i Muswell Hill och handlat. Vacker utsikt over hela London. Ikvall ska det lagas mat!

Aaah...

Publicerat klockan: 14:02:41 den 2011-01-17
Den har dagen har ett underbart lugn over sig som jag njuter av i fulla drag. Dagens lat ar 'Lie and tell me you're happy' med Daniel Lemma. Har precis badat. Snart kommer Ida som ocksa ar ledig idag. Chill mode tillsammans. Harliga tider.

Bok & bad

Publicerat klockan: 12:46:31 den 2011-01-17


Helgen har verkligen slitit på mig med sjuka jobbtider, tidiga uppstingningar, sena kvällar och inte fantastiskt bra/mycket mat. Mår därför som en prinsessa efter mina 12 timmars skönhetssömn och uppvak till en ledig dag. Har käkat frulle och ska nu ta ett varmt, långt bad med Twilight. Trodde aldrig jag skulle läsa dem böckerna, men när Carmen skulle flytta prackade hon på mig dem. Hon har ju rätt ibland, så jag tog dem och har börjat läsa den första nu. Herregud säger jag bara, jag är fast! Borde ha tagit badbomberna också, men Vanilla-flaskan från Philosphy räcker bra. Doftar fruktansvärt gott!

I deserve it

Publicerat klockan: 21:02:12 den 2011-01-16


Efter tre månader kan jag pusta ut. Från temporärt kontrakt till permanent - upgrade! Idag är det på dagen två veckor till jag catchar flyget hem till Stockholm. Detta, plus att jag lunchade ute med min gulliga kollega Samla idag, jag slutade för en gångs skull tidigt OCH jag blev bjuden på middag! Älskar när det går bra! Ursäkta att jag är så rak, men detta känns banne mig välförtjänat!

Varenda aspekt

Publicerat klockan: 12:20:59 den 2011-01-15


Lördag morgon och jag vaknar av alarmet, som vanligt. Har inte varit ledig en enda helg sen jag började jobba här i London. Jag har ju i alla fall jobb, så får man tänka.

Ganska mycket förändringar här på senaste tiden som påverkat mig en del. Jag försöker alltid vara så jobbigt stark utåt sett, mig är det inget fel på minsann, men ibland kan det bli för mycket. Man famlar runt i mörkret och vet varken ut eller in, känner sig nere och ensam. Jag gillar dem gångerna då jag drar mig kragen, slappar till mig i ansiktet (bildligt talat) och peppar mig själv att göra det som var planerat från början. Som igår. Ut med kollegorna. Det var verkligen det bästa jag kunde göra.

Nu blir jag så där filosofisk och undrar över varenda aspekt över livet. Ganska maffig och oförstålig sak, visst?

Det är i London det händer

Publicerat klockan: 03:05:50 den 2011-01-15
Jag, Matthew och Francesca satt vid personalentrén till jobbet och väntade på att vår vän/supervisor Sophie skulle komma. Jag frös och satt i Francescas knä. 3 kostymnissar gick förbi, och helt random sätter sig en av dem (den jag tyckte såg bäst ut) i knät på mig och säger "Hi. How are you?" Typ som att vi redan kände varandra, vilket mina kollegor antog när jag började prata med grabbarna som om det inte vore något konstigt alls. Vi pratade ett ganska bra tag, så när jag en bra stund senare såg Sophie komma gick jag fram till henne.

- Who are they? frågade hon.
- I have no idea, svarade jag.
- Oh. It looked as if you did.

Vi sa hej då till nissarna och drog till Vapiano där vi försåg oss i baren och blev lite lätt salongsberusade. Max anslöt och fy bubblans vad vi bubblade och garvade tillsammans. Mycket smaskiga sanningar, anförtroenden, löften och hemlisar. Vid 12-snåret tog jag sista tunnelbanan hem medan de fortsatte ut på nya äventyr.

Sophie har ett ess i rockärmen som kock i Australien, så vi skakade hand på (tredje bilden nerifrån) att hon ska kirra dinner party innan februari. Perfekt med tanke på att jag åker hem till Stockholm för att fira min födelsedag då och hon till Paris för att köpa sig ett Eiffeltornshalsband från Tiffany. Skriver detta här så jag inte glömmer bort. En handskakning är en handskakning.

Little lion at Walkabout

Publicerat klockan: 02:31:45 den 2011-01-15


Igår kväll körde vi på sista Walkabout-kvällen i Carmens sällskap. Efter middag var hon och jag av någon underlig anledning fortfarande hungriga, så vi beställde in lite krubb och cider/snakebite på det. Alltid gräsligt bra musik där. Det var sista gången på ett tag som jag kommer se henne, så jag satt i mer än en timme och tänkte "Nu går jag. Nu. Nu går jag. Nej, nu går jag. Jag måste banne mig gå nu." (med tanke på att jag var tvungen att stiga upp 4am morgonen därpå...) Precis innan kareoken drog igång satte jag snabbt som blixten på mig ytterkläderna och slank ut. Carmen och jag hade kramkalas utanför entren. Fint minne. Älskar dig mitt kära lilla lejon.

Och by the way, äntligen kan vi hälsa lilla fröken Sabina varmt välkommen som permanent boende i London! Vi kommer ha kul tillsammans!

Fröken Randig och Fröken Randig

Publicerat klockan: 02:08:49 den 2011-01-15

Heidi/Julia

Publicerat klockan: 02:04:59 den 2011-01-15


Här har ni min identiska tvilling.

My new office

Publicerat klockan: 02:01:27 den 2011-01-15


What's my problem?!

Publicerat klockan: 19:32:00 den 2011-01-14


Ett tag undrade jag vad felet med mig var. Gick upp 4 imorse för att vara på jobbet 6. Vi var ett megagäng som höll humöret uppe och jobbade med nya vårkollektionen. Fråga mig inte hur den ser ut, för det minns jag fasen inte. Vårig?

Hur som haver, erfarna fiskar viskade om att när man var klar för dagen och (äntligen) sätter sig ner på tunnelbanan på väg hem, inser man hur trött man faktiskt är, och, dör typ. Detta hände inte för mig. Eftersom vi ska ut ikväll med jobbet undrade jag hur jag skulle palla om jag inte slumrade till innan. Men nu, 3½ timme senare känner jag mig inte mänsklig. Sängen - jag kommer!

Vart var jag i lördags kväll?

Publicerat klockan: 13:40:51 den 2011-01-13I tisdags fyllde Carmen år, så i lördags begav vi oss till b@1 för att fira den lilla räkan. Jag hade en sån ohyggligt hemsk huvudvärk, så jag följde inte med ut efteråt, men det var nice på baren. Som vanligt.


Packa Carmen

Publicerat klockan: 01:51:50 den 2011-01-13


Jag gillar helt oplanerade dagar då det ändå händer massa saker. Man behöver inte göra någonting, bara surfa med på livets våg.

Efter Joe and the Juice kilade jag och Carmen till jobbet och sedan till b@1 för att säga hej svejs till barpersonalen. Sen åkte vi hem till henne och packade ihop hennes liv som hon har byggt upp under sitt år här. I en en-veckas-resväska och handbagage. Ingenting på väggarna, i byrån eller garderoben. Fick med mig två stora kassar med massa grejer. Precis när jag skulle kliva av tunnelbanan och skulle lyfta kassarna i handtagen gick den ena sönder på mitten. Lite grejer trillade ut. Jag fick panik och trodde att jag skulle bli fast på tuben tills nästa station, killen brevid mig log medlidsamt och försökte hjälpa mig och jag hann ut. Pjuh.

Kocken Carmen bjöd på middag också. (Tack för maten älskling. Och alla saker. Har på mig den grårandiga tröja nu. Den luktar Carmen. <3)

Ibland behöver man inte planera så himla mycket...

Publicerat klockan: 01:39:32 den 2011-01-13
Igår natt när jag gick och la mig kändes det för en gångs skull ganska fint att jag inte hade någonting som helst planerat inför morgondagen. Inget alarm, inga planer, nada. Bara vakna och se vart dagen bär.

Efter sex timmar med stängda ögon svarar jag sömnigt när mobilen ringer. Det är Carmen. "Jag vet att det är din lediga dag och du förmodligen vill ha sovmorgon, men vi ska fika någonstans runt Oxford Circus, så kom!" Joe and the Juice alltså med Carmen, Kajsa, Kate och Synne. Inte illa pinkat.

Carmen...

Publicerat klockan: 11:31:24 den 2011-01-12


Carmen, nu är du 22 jäkla år. Superdupermegagrattis till dig. Du är bäst. Jag är på g, klar om max en halvtimme! :D

Rajiv Dasan

Publicerat klockan: 02:34:33 den 2011-01-12
Många kollegor med dolda talanger på jobbet. Rajiv är illustratör och äckligt skicklig. Ovan ser ni några bilder, men det finns sjukt många fler på hans hemsida. Jag är ruggit imponerad. Fina människor med både hjärta och talang vill jag inget hellre än att det ska gå bra för.

Jag rådiggar Power, StateofMind, BeyondZoneOne, ThePerfectStorm, MoreMorbidness och LondonsFinestWhiskey. Väldigt futiristiskt, detaljerat, Kafka-inspirerat, humoristiskt och kreativt. Eller tja, som han själv nyss sa: "im trying to make my style look quite vintage with art deco and vibrant colours"

Nu ska han åka till Sri Lanka på semester. Under tiden har jag lovat honom (inte för att han bryr sig) att lära mig uttala hans nickname. Han försökte lära mig häromdagen, men det gick inget vidare, så han tyckte att jag skulle kalla honom Chris, som i Christopher som är hans smeknamn. Men han heter Rajiv och Raj ska det vara. Uttalas "Radge" på engelska. Så det så.

Detta är vad som krävs

Publicerat klockan: 01:26:56 den 2011-01-12


"Julia, you really look like an angel. But when you open that beautiful mouth of yours, it's not beautiful. It's more like the devil. You should have horns on your head or something."

En colombiansk kollega överdramatiserade lite på jobbet idag. Missförstå mig inte, jag svär inte eller är elak, men jag är en hejare på sarkasm och ibland kan jag dra till med en smula ironi. Lite ut med hakan och enorm självdistans är vad som krävs för att palla jobba med grabbar dagarna i ända. Jag gillart.

Nyårsoutfit

Publicerat klockan: 01:03:37 den 2011-01-12Sista minuten bestämde mig för vilka skor jag skulle ha, så på den andra bilden har jag en heel på den ena foten och en annan på den andra. Slutade med att jag tog de svarta, de är onormalt stabila för att vara 12 centimeters klackar...

Nyårsafton

Publicerat klockan: 00:53:32 den 2011-01-12


Livet har spinnat på alldeles för fort för att jag ska hinna lägga upp massa bilder och uppdatera ett stup i kvarten. Bättre det än att inte ha något liv alls. Så nu tar jag och knappar ikapp med verkligheten här i bloggen. Först ut: nyårsafton. Inte alls som jag tänkte mig och lite halvkatastrofig, men jag fick uppleva en hel del och umgås med de finaste London-tjejerna, och det är inte så illa pinkat det. (Carmen, du märker säkert att jag nallat bilder från dig, taaack!)


Som jag har längtat...

Publicerat klockan: 12:21:32 den 2011-01-11


Vaknade klockan nio imorse och trodde klockan var tolv. Inte så trevligt med tanke på att jag skulle åka hemifrån vid den tiden. Men mobilen hade låst sig och visade helt fel tid, visade sig när jag slog på min andra telefon. Pjuh.

Har botat huvudvärk med ipren och tagit en lång dusch. Ska göra mig i ordning för jobbet nu, smink, kläder och frukost. Aaah, frukost! Det är kärlek det. Har haft ett ekande tomt kylskåp de senaste dagarna, tills igår, så innan jag skulle lägga mig var jag som ett litet förväntansfullt barn natten innan födelsedagen och kunde inte sova. För att jag längtade till nästa morgon så jag kunde få äta värsta pangfrullen... Haha.

Tidig dag på jobbet

Publicerat klockan: 12:04:11 den 2011-01-11

Häromdagen lekte 3 av killarna på jobbet papparazzi. Tröttnade efter ett tag och tog första bästa tygstycke och höll för ansiktet.

Gick upp fem igår morse för att vara på jobbet sju. Pigg de första timmarna, fick en massa gjort. Tog hand om leveransen på skjortlagret, omorganiserade jeanssektionen och prismärkte alla skor på rea. Väldigt tillfredsställande att få så mycket gjort.

Kändes väldigt skönt att komma hem innan klockan sex på en vardag. Hann dessutom gå och handla och laga lite tortelloni, skypa med Jennifer, prata med mamma och ta hand om massa mail. Effektivitet yeah!

Nytt hem, ny familj

Publicerat klockan: 07:16:22 den 2011-01-10


Inte bara flytta hemifrån, men dessutom till ett annat land när man är endast 20 år gammal får en att växa otroligt mycket. Inte bara medvind hela tiden, men jag tänker att motvind gör mig starkare. Det finns en mening med allt som händer.

Och även om jag har et liv här, så är det självklart att jag saknar min familj och mina vänner hemma. Kalasmycket. Men igår insåg jag att man kan skapa sig en ny familj och ett nytt hem vart man än är. Sade nämligen hej då till mamman i huset jag bor i eftersom hon åkte till Turkiet (i en månad) imorse, och hon sa "You're my daughter aswell, okay?. Take good care of yourself now, okay? And take care of my house, okay?". På detta blev det världens kramkalas och pussar på kinden. Smsade henne nu och fick ett sms med orden "Love you" inbakade. Fina grejer.

Update

Publicerat klockan: 11:34:59 den 2011-01-08Visst har jag lyst fint med min frånvaro på bloggen ett par dagar? Min fina vän Mathilda gjorde mig det stora nöjet att komma hit och messa around här i London med mig ett par dagar. Bortsett från det har jag varit i mitt andra hem, som även går under namnet jobbet.

Efter lite sömn, mycket känslor och inttryck sov jag mina 12 timmar i natt som en annan baby. Mår bättre, men inuti mtt huvud pågår någon himla såg- och spikverkstad. Outch.

Ska jobba hela långa dagen, sen ska vi ut och fira Carmen lite som fyller år nästa vecka. Lovelovelove.


Dagen som varit

Publicerat klockan: 01:16:10 den 2011-01-05


Turisterna vid Big Ben igår. Eller Big Bang, som Mathilda råkade så fint råkade säga.

Tisdag. Mathilda och jag sov ut ordentligt, jag tog en dusch, sedan gjorde vi oss i ordning och åkte in till city. Jag jobbade hela dagen medan bruden strosade omkring på stan som en annan London-bo. Måste säga att jag är ganska imponerad. Lunchade tillsammans vid 6-snåret, jag drog tillbaka till jobbet, Mathilda åkte hem till mig och tittade på The Social Network.

Efter lite kvällsfika ska vi krypa till kojs. Min ena housemate är hemma igen efter en jul i Manchester. Vi fick tips om att gå till ett vackert ställe i närheten av vårt hus, Muswell Hills. Många scener från Eastenders är tydligen inspelade där, eller om några skådespelare kom därifrån, minns inte riktigt. Vackra bilder visades, så jag tror det kan vara ännu bättre i verkligheten.

Jag har på mig mina mysbrallor med rosor på, Mathilda lånar dem med stjärnor. Rosen och Stjärnan tackar för sig. God natt.

Nya nicknames

Publicerat klockan: 22:21:53 den 2011-01-03


Rosen och Stjärnan tackar för ikväll, kryper upp i sängen med svenskt godis och Kung Fu Panda.

Innehavaren till det andra armbandet kommer pa mandag

Publicerat klockan: 02:00:18 den 2011-01-02

RSS 2.0