Det mår jag bra av

Publicerat klockan: 20:20:37 den 2011-11-28


Creative mind

Publicerat klockan: 20:15:05 den 2011-11-28



Marilyn Monroe: Metamorfoser, av: David Willis

Jag är en väldigt kreativ person. Jag är som bäst i harmoni med mig själv när jag får måla, fota, skriva, fixa med bilder, läsa, resa, gå på utställningar och tänka på allt annat som har med vardagslivet att göra. Ett sorts socialt accepterat sätt till eskapism.

Jag bara längtar till den dagen jag tar den första fotsteget in i min alldeles egenägda lägenhet. En rymlig, ljus och tom lägenhet och bara se hur allt växer fram. Målarfärg, möbler, tavlor, mattor... Min alldeles egna lägenhet. Ett ställe som mina nära och kära säger är 100% jag. Det längtar jag till. Den dagen, den lyckan.

Under tiden gottar jag mig i coffee table böcker. Ni vet, konstnärliga böcker med massa bilder och text som poppar upp lite varstans. Carolina Gynnings "Min Natt med Martini" är riktigt klassisk och sexig. I helgen stod jag i bokaffären och bläddrade i Malilyn Monroe: Metamorfoser av Davis Willis. Den ska jag köpa så fort jag får tillfälle.

Fjärilsbarn

Publicerat klockan: 19:45:01 den 2011-11-28


Sånt här gör mig lycklig. Visst att man blir glad när det går bra för en själv, men när det går bra för andra och man ser att de är i harmoni, då blir jag banne mig glad.

Carolina Gynning är inget annat än en förebild för mig. Jag inspireras verkligen av henne. Det är bara att gratulera.

Glad första advent!

Publicerat klockan: 21:48:18 den 2011-11-27


Stort tack till Julia och Ida idag för trevligt sällskap! Same goes for you Jenny Penny gosfia (bättre än räkan/gurkan? ;)). Och mamma, jag vet att jag sa att jag tyckte adventstaken var ful, men jag har ångrat mig, så den behåller jag! ;)

Glad första advent på er alla goa läsare!


Andas historia

Publicerat klockan: 21:38:25 den 2011-11-27


Var uppe och rotade efter alla kassar med julpynt på vinden igår kväll och hittade denna trevliga weekend-bag. Vad som får mig att tycka om den lite drygt tusen gånger mer är att den en gång i tiden tillhört mormor och morfar. Jag är inget stort fan av second hand när jag inte vet vem som använt saken i fråga innan, men när jag faktiskt vet det så är det bara för mig att tuta och köra och fall in love!

Den andas historia och blir perfekt att ta med till Paris nästa helg med Jenny. Japp, det är dit kosan styr! Längtar så innerligt!

Statement on the wall

Publicerat klockan: 21:29:36 den 2011-11-27


Planschen ovan fick föja med mig hem. Den ser rätt pluttig ut på bilden, men den är mycket mer intensiv, färgstark och in your face i verkligheten. Jag har lite provisoriskt tryckt upp den på väggen intill spegeln som jag sminkar mig framför varje morgon, riktigt frän placering. Ska ut och leta ram så småningom, en fet barockig i svart - vilket statement!

Vad får dem dig att tänka på?

Publicerat klockan: 21:23:59 den 2011-11-27


On This Earth, a Shadow Falls

Publicerat klockan: 21:22:23 den 2011-11-27








By Nick Brandt

Ida, jag och Julia drog till Fotografiska muséet idag för att spana in Nick Brandts utställning "On This Earth, a Shadow Falls". Otroligt imponerande och vackert. Natur och djur kan verkligen dra andan ur en, speciellt när man fångar ögonblick, som i bild nummer två.

Vi gick igenom alla utställningar som fanns, sedan högst upp i byggnaden för att avnjuta en fika, trevligt sällskap och blicka ut över ett otroligt vackert Stockholm denna första advent.


Brandts utställning hade fått full pott om man hade spelat lite afrikansk musik, jag tror att den hade blivit mer genomträngande då. Kanske lite för mycket och kliché, men who cares? Tycker verkligen att ni borde glida dit och slänga ett öga. Åk till Slussen och gå längs vattnet, nedanför Fjällgatan så att säga. Förbi Viking Line-båtarna så är det byggnaden direkt efter. Går inte att missa!


Up, up and away

Publicerat klockan: 11:40:43 den 2011-11-27


Worry less Smile more Accept critisism Take responsibility Listen & love Don't hate Embrace change Feel good anyway

Jag har varit helt mentalt utmattad hela veckan på grund av olika saker som hänt. Slut som människa, vill bara sova mig igenom allt. Men sova kan jag göra från och med den 9 december och framåt. Då ska jag nämligen operera bort halsmandlarna och måste vara sjukskriven.

Skitskraj ska jag säga att jag är inför detta, så därför ska jag nu till Jenny för att boka en weekend away, helgen innan. Tajmingen kunde inte vara bättre. Får se vart vi hamnar, en sista minuten med min räka slår aldrig fel.

Dessutom åker jag till London i januari. Känner att jag varit borta från min vänner där och min favoritstad på tok för länge.

Make today...

Publicerat klockan: 08:17:14 den 2011-11-26
Friday FavoritesFriday Favorites

Guess who?

Publicerat klockan: 12:25:38 den 2011-11-20






Gissa vems bror detta är? :)

Finfin start

Publicerat klockan: 10:55:36 den 2011-11-19


Ellen och jag möttes upp igår efter jobbet, handlade nödvändigheter på Gröna Skylten (läs: Systembolaget), köpte med oss sushi och åkte hem till henne. Terapisamtal á la Ellen finns det inte mycket som slår. Eftersom vi går upp så tidigt och jobbar hela dagarna, så hade vi ett riktigt tant-mål för kvällen: inte sova innan 23:30, vilket vi höll, så ka-tjing på det!

Efter en liten jäkel till sovmorgon käkade vi frukost och tog bussen. Hon skulle coacha och jag hem. Finfin start på helgen.

Hur grymma är dem inte?

Publicerat klockan: 10:46:56 den 2011-11-19


One Republic matchar som handen i handsken till mitt humör nu.

Det börjar arta sig

Publicerat klockan: 19:57:28 den 2011-11-17


Finns det något bättre än att komma hem efter en extra lång dag på jobbet, trycka i sig lite middag, duscha och hoppa i största, mysigaste tröjan man kan hitta + pyamasbrax och duntofflor? Förmodligen, men det ligger bra högt upp på listan!

Även om jag varit lite nere idag har själva jobbdagen varit grym! Har fått lära mig hur man handskas med massa nya uppdrag, kilat iväg med papper till olika håll och kanter i byggnaden, haft ett väldigt långt och givande lunchsamtal, blivit bjuden på cupcakes, gjort väldigt bra ifrån mig och faktiskt känt mig behövd. Ka-tjing!

Aura

Publicerat klockan: 19:45:21 den 2011-11-16


"Here is something you can do that is the one of the most powerful uses of the law of attraction. This exercise is thirty days of an avalanche of giving.

Every day for thirty consecutive days, give. Give joy, smiles, warm words, love, apprehiation, and compliments of everyone you meet, including strangers, friends, and family. Speak from your heart, giving your very best in you in every moment of your day, and make it you mission to make every single person's day better with kind thoughts and words.

As you give the best of you, you will be staggered by the speed that it comes back to you."

-Rhonda Byrne


I helgen kläckte min fina farfar ur sig att jag är en sån person som lyser upp det rum som jag träder in i. Så vill jag att det alltid ska vara. Det är självklart inte alltid fallet, men det är mitt mål, något jag har att sträva mot. Oftast och nästan alltid så skiter jag fullständigt i vad folk anser om mig, men just på den här punkten är jag villig att tycka annat. När jag går in i ett rum vill jag att följande ord ska poppa upp i folk huvuden; smart, intelligent, positiv, bubbly, givmild och trevlig. Ni vet, en sån person som man vill umgås med, som man mår bra av att vara med, någon som ger en en energiboost.

Testa slänga ur er några extra fina kommentarer till så många som möjligt en dag. Kom igen, det är inte så svårt. Har du någon i din närhet just precis nu? Där har du din första försökskanin!

Rock on.

Flyttkaos

Publicerat klockan: 21:13:27 den 2011-11-15



Jobbat i flyttkaos idag. Ikväll, efter avslutat jobbpass, kom flyttgubbarna för att flytta hela mitt teams grejer från våning 6 till 5. Under dagen har vi sprungit upp och ner för trapporna med grejer som absolut-inte fick-komma-bort under flytten, viktiga uppdrag, någon enstaka kruka med en orkidé i och så vidare.

Det känns i alla fall bra. Lite trist att jag inte kommer sitta på samma våning som mina fina kollegor på instrukt, men vi får köra stenhårt på lunchdating och träna så löser det sig nog. Dessutom tycker jag det är bra att vi som precis fått en ny chef börjar om på ny kula tillsammans på ett annat ställe. Gubbarna fick rensa som skåp på onödiga papper, jag kommer få ett höj- och- sänkbart bord... I like this!

Min kollega Tanja och jag tränade direkt efter jobbet, high five på den va?! 10 minuter löpband, 10 minuter rodd, 10 minuter crosstrainer. Sen 30 minuter armar, rygg, ben och mage. RUGGIGT BRA JOBBAT! Slår följe med tuppen imorgon, så det är nog dags att släcka lampan för idag. Later skaters!

Förresten, jag färgade och klippte ju håret för en vecka sen! Riktigt nöjd! Vet att det inte syns på bilden, men what the heck, bättre än ingenting, inte sant? :)


Sundown at work

Publicerat klockan: 20:28:14 den 2011-11-14



Solen må gå ner fort nu i slutet av året, men precis innan, när det är solnedgång, då är det bra vackert. Här är ett foto taget av en kollega, med utsikt från jobbet.


Vart ska jag resa?

Publicerat klockan: 19:16:55 den 2011-11-09

Annan typ av superduperviktig "beslutsångest" ;)

Jag har beslutsångest. Ska jag åka till London och hälsa på alla vänner och gamla kollegor i år? Eller ska jag till Australien i februari med Sophie & co? Eller ska jag till Thailand i februari med kusin Victor? Eller ska jag till New York med Sabina? Eller ska jag åka och hälsa på Jennifer som flyttar till Californien nästa år?

Jag kan verkligen inte åka på allt, men jag vill iväg på allt. Saken är den att jag måste bestämma mig ganska snart på grund av bokning av biljetter, men vad i helskotta ska jag göra?!

Turn on the lights

Publicerat klockan: 19:10:19 den 2011-11-09


Bra dag alltså. Sov mina nio timmar, kom i tid till jobbet. Salladslunchen var riktigt fräsch, gympasset med Dennis gick skitbra och bussen hem kom (för en gång skull).

Tydligen blev det strömavbrott i hela Rissne under eftermiddagen. Alla byggnader runt omkring oss slocknade. Skulle min arbetsplats bli mörk kan jag lova er att vi skulle få x antal missnöjda kunder och gå back ett antal ganska många miljoner, så vi gick såklart på reservbatteri som sätts in när något som detta händer. Datorerna fungerade, men lamporna blinkade till lite då och då och luftkonditioneringen stängdes av. Äventyr!

Inspiration for NYE

Publicerat klockan: 19:04:36 den 2011-11-09
Image 1 of Lipsy Ruched Mesh Panel DressImage 1 of ASOS Lace Dress with Full SkirtImage 1 of Lipsy Contrast Trim Strapless Frill DressImage 1 of ASOS Chiffon Dress with Sequin NeckImage 1 of Virginie Castaway Flower Print Satin Silk Dress With Open BackImage 1 of ASOS Colour Block Dress with Cut Out Side
Image 1 of Vero Moda Very Waisted Cross Over Dress

London always brings back memories

Publicerat klockan: 15:21:48 den 2011-11-06

Första utekvällen på Mahiki, London. Bästa/sämsta i mitt liv.


Kareokenight på the Walkabout med maffian.


Bond Club. High heels, kort/tight klänning, lösögonfransar = obligatorisk uniform i Mayfair.


Nyårsafton på the Manision. Circustema, stället var helt flippat.


Firade jul med familjen på hotell i Bayswater.


Lill-Larsson på besök. Big Ben är då ett måste.


Promenad i Hampstead Heath med Carmen.


Mötte upp familjen på Ciao Bella efter en dag på jobbet.


Avtackning för Catrina på Nando's.


Cooking competition med min kära housemate Sophie i Wood Green.


Londons gamla guldklimpar Carmen och Izabell på besök under Red Nose Day (därav den röda näsan). Ida och jag joinade på samlingsplatsen B@1 och drog sedan ut med töserna i nattens dimma på dansgolven.


Påsk i Regent Park.


Pizza Hut med Alberto och Sophie.


Regent Park.


Good bye dinner på Vapianos.


Efter mässa i St Pauls Cathedral med Ida.

Grävde lite albumen...

Publicerat klockan: 15:06:57 den 2011-11-06

Grekland. Här var man ganska sliten efter att både sett solen gå ner och upp...


På Banana beach i Skiathos, Grekland.


Coctailparty hos Elin.


En av många resor ner till Göteborg...


Djungeln i Thailand.


Rekurerar mig i Magaluf.


Hollywood-skylten i bakgrunden. Ett ritkigt äventyr att ta sig till toppen.


Efter avslutad middag på piren i Santa Barbara, CA, US.


Getting ready för studentskiva med tema "N". Ninja Turtles blev vi.


En av sommarens alla festliga kvällar i Täby.


Santa Monica Pier. Man anpassar sig snabbt i Converse och Bubba Gump-hoodie, McDonald's icke att förglömma.


Svensk sommar på en klippa.


Festligheter i Göteborg.


Roadtrip med Jennifer och Mathilda.


Dinner's ready! - i Täby.


Frukost inhandlat, på hotel i LA.


Sommarkväll i Sverige.


Jag säger ju det, den sommaren var det Täby all in.


Semester i... Sverige? Bodde nämligen i London då.


Kväll på Collage och Solidaritet med finaste sällskapet.


Långhelg i Stockholms skärgård.


Mallorca med familjen.


Sveriges nationaldag. På East efter dag på Skansen.


På Big Ben på Söder. Comedy night.

När man fortfarande gick i skolan...

Publicerat klockan: 14:02:10 den 2011-11-06

Skolavslutning på Djurgården.


Min studentskiva. P!nk, Borat och Mimmi Pigg.


Studenten!


Indianprinsessa och Tomb Rider, skiva på Söder.


Soap bar, firandet av min 19 års dag.


Manusläsning. Hjälp vad många roller man körde på de tre åren...

Gymnasiet... Känns som ett annat liv, fastän det nästan var igår. Allt beror på vilket perspektiv man ser från...

Risky business

Publicerat klockan: 13:36:34 den 2011-11-06


Skulle Halloween tas mer på allvar i Sverige skulle jag inte banga på den här outfiten! Jag tror garanterat att man skulle ha ensamrätt på den, och klockren om man är ute i sista minuten.

Och varför håller man inte mer på traditioner? Även om det inte är "våra" traditioner, varför kan man inte fira Halloween, Thanksgiving och Alla Hjärtans Dag? Ju mer man har att fira, desto roligare! Jul, midsommar och födelsedag har vi ju, men is that it? Lite torrt om jag får säga det själv...


Hålla på traditioner

Publicerat klockan: 23:08:16 den 2011-11-05












Alla helgons dag betyder tradion för min släkt. ALLTID lägga kransar och tända ljus vid graven, sen iväg till Moderna museét för brunch och utställning.

Graven blev otroligt fin, underbart att ha släkten samlad, bordet vi reserverat på Moderna hade en fantastisk utsikt, den franska buffén var klockren och utställningen var ännu bättre att se en andra gång. Börjar verkligen digga Twombly!

Avslutade kvällen framför tidernas chitlit på film; Legally Blonde. Nu släcker tant lampan för ikväll. Önskar och hoppas ni har en fin helg.

I can transform ya

Publicerat klockan: 22:55:17 den 2011-11-05



Måste se!

Publicerat klockan: 10:58:09 den 2011-11-05


På Cosmonova. Älskar den typen av filmer/dokumentärer!

RSS 2.0