En thai till och KAOS

Publicerat klockan: 07:50:55 den 2011-09-28Mitt nya motto som jag går runt och tjatar hål i huvudet på folk med är "Jag älskar att fira på vardagar! Varför ska man bara få ha kul på helger för?"

Så vi hade kul. På en tisdag. Direkt efter jobbet samlades Alexandra, Ida, Ellen, Rickard, Jenny och jag på restaurang En Thai Till och käkade god middag som jag verkligen kan rekomendera. Efterrätt blev Big Bens premiärkväll av KAOS; som improvisationsteater goes stand up. Skrattkvällen var ett faktum! Otroligt skickliga improvisatörer. Jag har ju själv gått teaterlinjen, så många av momenten kände jag verkligen igen, och jag vet hur svårt det är, men det lyckades inte bara med det, utan även att vara roliga! Tummen upp alltså!

En Thai Till ligger på Folkkungagatan, likaså Big Ben. KAOS-kvällar kommer tydligen vara varje tisdag klockan 8-10pm. Ta er dit om ni får chansen. På en tisdag. Mer vardagsglädje till folket!

Och ja, ska kanske tillägga det att på Big Ben så joinade Elin och Amanda, Louise + pojkvän + vän (det står helt still i skallen så här på morgonkvisten, överseende skulle uppskattas).

Bra start

Publicerat klockan: 21:55:31 den 2011-09-26


Se till att sova mycket och gå sedan upp lite tidigare på mornarna så ni hinner göra er i ordning i lugn och ro och käka frukost. Det är så värt med en bra start på dagen!

Peak

Publicerat klockan: 21:20:51 den 2011-09-26


Livet är toppen. Jag pinnar på som en duracell-kanin genom vardagen och undrar vart all tid tar vägen. Allt känns bara så bra, jag njuter verkligen, men ligger ändå inte på latsidan. Snarare motsatsen. Jag har bra människor i mitt liv, äter gott och har kommit igång på med träningen. Jag har sjukt snygga kläder i garderoben, utvecklas på jobbet, lär mig nya saker varenda dag, har lärt känna väldigt många och fina människor inom kort tid och känner mig tillfreds med allt. Jag lever livet och gör saker för mig, utan att andra ska komma i kläm förstås. Utvecklas och mår bra. Det är en bra känsla det.

Ha det ni med, det finns så mycket att vara tacksam för!

En andra omgång

Publicerat klockan: 21:16:14 den 2011-09-26


I helgen hade vi släktkalas för att fira att lillebror Jens blivit moppe/byxmyndig. Mamma trollade ett par timmar i köket och fick ihop en larvigt god middag att alla var tvugna att ta en andra omgång, även om de redan var proppmätta. Sjukt gott! Jag behöver knappast gå på restaurang, har ju världens bästa kock hemma!

I'm super thankful for my mums cooking skills. No matter what she does, it always tastes like a bit from heaven.

Sophie by Sophie

Publicerat klockan: 10:42:18 den 2011-09-24


Äntligen! Som jag har längtat och drömt om det här armbandet! Sophie by Sophies Childhood bracelet har jag gått och suktat efter i evigheter, och idag la jag äntligen en order på den, så snart har jag den så vackert omsluten runt min handled.

Kostar 1100:-, varav 100:- går till Drottning Silvias organisation Childhood. Jag är väldigt fäst vid Childhood och gör gärna så mycket som möjligt för att bidra. Senast köpte jag dessa armband.

Rådiggar ni, precis som jag, armbanden på bilden ovan, kan ni köpa dem här. And hey, it's for a good cause!

Go a little bit further

Publicerat klockan: 22:00:39 den 2011-09-20
Att resa är ta mig tusan bland det bästa som finns! Nya kulturer, människor, platser. Avkoppling, spännande mat, komma långt bort från vardagen både mentalt och fysiskt, shopping, skratt och glädje.

Funderar på vart nästa resa ska bära! Vardagen är bra fantastisk, men jag är en sån människa som behöver variation, så resor every now and then är ett givet kort. GBG nästa!


Moroccan Oil

Publicerat klockan: 21:33:06 den 2011-09-20


I tre månader har jag använt Moroccan Oil, och klyshigt nog så har mitt hår blivit otroligt mjukt och lent av det. Man använder det bara på längderna, främst på topparna, och oljan fungerar även utmärkt som värmeskydd, när man använder plattång och så vidare. Borsta håret varje morgon och sedan några droppar Moroccan Oil - et voilá!

Kommer ihåg att jag nämnde denna produkt när jag köpt den, och att jag även sa att jag skulle återkomma om den gav resultat eller inte, vilket den uppenbarligen gett, så there you go. :)

Jen & Jules to GBG

Publicerat klockan: 21:58:34 den 2011-09-19


Men hur underbart är inte detta?! Dolly Partons 9-5 favoriter drar till Göteborg nästa helg!

Vi kom på det i helgen och bestämde oss för att boka idag, måndag kväll. Pratade under kvällen med Rilla, han sa att han eventuellt skulle ha inflyttningsfest nästa helg, jag kom på att det gick minsann inte för sig, för då skulle Jennifer och jag vara i Göteborg. Pling! Insåg att vi glömt ringa varandra och faktiskt boka resan, så jag lyfte illa kvickt på luren till bruttan och bokade resan. Vilken toppenavslutning på måndagen!

Mathilda, Caroline, Vince och Madeleine - håll i hatten! Snart blir det åka av!

Work it baby

Publicerat klockan: 19:42:59 den 2011-09-19
Intensiv dag på jobbet. Jag kom in tidigare och gick senare. Matsalen hade stängt när min kollega Tanja och jag gick på lunch, så vi gick till McDonald's. Snabbmat funkar inte riktigt för mig mitt på dagen, får världens kick direkt efter, sen energidipp då man blir okoncentrerad. Inte hela världen dock, skötte mig alldeles utomordentligt på jobbet!

Miss Stonecold Heart...

Publicerat klockan: 20:58:02 den 2011-09-18


Vet ni hur mycket jag uppskattar att få vakna av mig själv, ta en dusch och sen njuta av en långfrukost? Det hemliga grötreceptet, äggmacka och juice. Läsa lite morgontidning... Två dagar på raken dessutom - inte illa!

Söndagen har spenderats på Östermalms IP. Brorsan hade match, och innan den drog igång tvingade jag med mor och far till Café Saturnus. Kände att jag var tvungen att skryta lite om deras enorma kanelbullar (större än en hand/ som tre normalstora bullar i en). Svepte en laktosfri cappucino på vägen tillbaka och kikade sedan på matchen.

Hämtade sedan min cykel som stått parkerad vid ett annat hus i två månander (jag har helt enkelt inte hunnit hämta den). Tuff tillbakaväg, cykelpump hade varit smidigt att ta med. Men, man kan inte tänka på allt. Fick ett litet ryck när jag kom hem. Klippte och krattade gräsmattan, rengjorde badrummet och satte igång diskmaskin nummer två för dagen.

Har avnjutit en grym middag och fixat naglarna. Miss Stonecold Heart från London täcker numera naglarna...

Fredag, lördag ba

Publicerat klockan: 20:48:59 den 2011-09-18

Som sagt; harmoni och lycka. Jobbet är grymt, det känns verkligen kalasbra att vara där jag är, men det är såna extrema mängder ny info att hjärnan blir alldeles mosig efter en intentiv vecka, så helgen brukar vara efterlängtad.

Fredag kväll: Jen och jag delade på en flaska vitt, käkade middag hemma hos mig och moffade i oss massor med godis och glass. Snackade nonstop. Varvade mellan personligheterna tant Jules och tant Jen / Soktrates och Aristoteles.

Lördag: Långfrukost. Senare rullade bilen till Djursholm (som för övrigt numera går under namnet "Animal Island"). Take away från Gateu. Sitta i solen, blickarna riktade mot vattnet. Långpromenad. Sitta på kanten på en brygga och låta solen värma ansiktet.

Middag hos Sigge med Jen och Lollo. Tacos, jag mixade ihop universums godaste guacamole. Rödtjut och diskussioner från allt mellan himmel och jord, städare och ätstörningar. Kom hem på natten och glodde lite på Avatar med brorsorna. Fick minsann en ordentlig utmaning när frågan "Hur kan människorna vara i samma värld som avatarerna?" dök upp.

In harmony med allt, och det känns fint. Riktigt fint.


Harmoni och lycka

Publicerat klockan: 11:50:08 den 2011-09-18Happy Sunday funday!

Den här helgen har varit den bästa på länge, så harmonisk och lycklig. Just nu är jag på språng, ska träffa Ellen och Per. Per pluggar i Norrköping, men är hemma i helgen, så vi passar på att träffa honom innan han åker ner ikväll.

Tror jag berättar mer om min helg senare idag! Puss!


Söndagstoner

Publicerat klockan: 11:34:01 den 2011-09-18
 • Brighter than the sun - Colbie Caillat
 • Good life - Tyler Ward, Heather Janssen
 • Replay - Tyler Ward, Julia Sheer
 • Julia - Chris Rea
 • Every breath you take - The Police
 • Don't stop believin - Glee cast
 • Crawl - Chris Brown
 • Just say yes - Snow Patrol
 • Uncharted - Sara Bareilles
 • Breakaway - Kelly Clarkson
 • Satan i gatan - Veronika Maggio
 • It girl - Jason Derulo
 • Only girl in the world - Rihanna
 • What's my name - Rihanna
 • Pass out - Tinie Tempah
 • Dirty Picture - Ke$ha
 • Firework - Katy Perry

Wear it like a crown

Publicerat klockan: 21:28:10 den 2011-09-14


Just do it

Publicerat klockan: 18:51:19 den 2011-09-14Vet ni har underbart skönt det var att byta om till träningskläder minuten jag kom innanför dörren, efter en dag på jobbet, och dra ut på en tuff powerwalk? Hög musik och bränna förbi på gator och i skog. Kvällsol, varken för varmt eller kallt. Rensa tankar och huvud. Det är grejer det.


At ease

Publicerat klockan: 21:44:42 den 2011-09-13


Jobbet flyter på. Det är nytt och spännande och jag får lära mig nya, avancerade saker varje dag. Maten i lunchrestaurangen är som en gåva från högre makter och det känns suveränt att man kan klä sig lite lagom business varje arbetsdag, efter egna noter. Vara ledig på helger och lära känna nya människor. Varken ha för långt eller nära till arbetsplatsen.

Och framför allt; jag är tillfreds med att Stockholm är min hemtvist för hösten. För nästan exakt ett år sedan flyttade jag till London och levde mitt livs äventyr och det var helt fantastiskt, men detta är minst lika fantastiskt, och det är en grym känsla. Att vara nöjd med ändå inte nöja sig, förstår ni vad jag menar?

Appreciate

Publicerat klockan: 20:49:06 den 2011-09-13


To restore harmony into a relationship, focus on what you appreciate about the other person, and not your complaints. When you focus on the wonderful things and you appreciate those, you will be astounded at how many more things to appreciate suddenly appear in the other person.

Grattis

Publicerat klockan: 19:45:49 den 2011-09-12
Grattis på födelsedagen min älskade lillebror! Du betyder så mycket för mig och jag vill dig allt gott här i livet. Jag är en sån syrra som både curlar och driver med dig. Älskar se dig växa upp, att du frågar mig vad som helst, att vi har så kul tillsammans och att du är min. Min fina lillebror. Älskar dig.

Och ja, jag ska hoppa in i duschen nu, så jag kan hjälpa till med både mat och tårta. Bästa kvällen på ingång! Puss!


A day or two in life

Publicerat klockan: 22:26:49 den 2011-09-09

When you're happy like a fool

Publicerat klockan: 18:52:02 den 2011-09-09


When you're happy like a fool, let it take you over. When everything is out, you gotta take it in.

Det var precis vad som hände idag. Helt slut efter en intensiv andra vecka på jobbet, fredag 5pm. Bussen hem, solen strålar och allt känns bra. Även om du är helt slut så tänker du att en liten powerwalk kanske inte skulle sitta så dumt. När du tänker efter ännu lite till så är det en riktigt bra idé. Faktum är att ju närmare hem du kommer, desto mer taggad blir du. Du kommer hem, byter om direkt, sätter igång iphonen och går ut. Hög musik, snabba takter och djupa beat.

Du känner dig fri. Det är fredag, hela helgen ligger framför dina fötter, medicinkuren är snart slut och du känner hur du blir starkare och starkare för varje dag. Solens sista strålar värmer mot ansiktet, kroppen hungrar efter en löptur, men eftersom du har ont i halsen känns snabb gång lagom.

Den där värmen, liksom glädjen sprider sig inom dig. Du har någon, och någon har dig, ett riktigt bra jobb dessutom, underbara vänner och en kanon familj. Du kan göra precis vad du vill och du känner dig fri. Lite cheesy nästan skuttar du dig fram, håret som du satt upp svingas från vänster till höger och tvärtom. Ingenting är perfekt, ändå känns allt så larvigt bra.

Utan anledning känns allt så underbart och denna gång beslutar du dig för att insupa en känslan. Fånga ögonblicket. La belle vie.

En liten maränggroda

Publicerat klockan: 19:42:13 den 2011-09-05

Detta blev efterrätten kvällen då vi firade att jag kirrat nytt jobb. Sjukt gott!

Att arbeta trots att kroppen inte har någon reservenergi kvar + halsfluss resulterar i att jag är helt slut som människa nu, och kvällarna i största allmänhet. Men 10 dagar till, bara 10 dagar... Avslutar för idag med lite blåbärspaj/kladdkaka och glass.

Like a butterfly

Publicerat klockan: 19:36:08 den 2011-09-05

Without hope, you're lost

Publicerat klockan: 18:49:02 den 2011-09-05Gjorde en halsprovsodling i fredags. Detta skickades till labbet och idag ringde min läkare och berättade att jag minsann fått halsfluss - igen. Så nu blir det till att käka en ny medicin-kur och fortsätta vara världens tråkigaste människa.

Fick även remiss inskickad. Äntligen! Nu börjar det hända grejer som jag jobbat stenhårt för den senaste tiden.

Så när detta är över kan jag äntligen gå tillbaka till mitt liv på riktigt, och göra allt fullt ut. Fokusera stenhårt på nya jobbet, träning och vänner och alla andra roliga grejer som händer i höst! Yes yes, nu kör nu så det ryker! Puss!


1, 2 step

Publicerat klockan: 16:23:39 den 2011-09-03
Think good thoughts.
Speak good words.
Take good actions.
Three steps that will bring more to you than you can ever imagine.

Picture this!

Publicerat klockan: 16:20:27 den 2011-09-03


Åh, vad jag gillar att redigera bilder! Hur kul som helst ju!

HÖSTEN 2011

Publicerat klockan: 15:43:15 den 2011-09-03

 • Ge en liter blod varje år
 • Ta många foton
 • Gå en fotokurs
 • Bli medlem i en stödförening för något som är värt att kämpa för
 • Lär dig byta bildäck
 • Lär dig knyta en fluga
 • Börja spela badminton
 • Gå och bowla tillsammans med någon
 • Skriv ett testamente och tala om för dina anhöriga vart det finns
 • För dagbok
 • Köp ett fågelbad och sätt upp det så du kan se det från ditt köksfönster
 • Läs om din favoritbok
 • Skaffa ett bra lexikon
 • Skaffa ett bra uppslagsverk
 • Stäng av vattnet när du borstar tänderna
 • Åk till en lantbruksutställning och titta på 4H-klubbens aktiviteter. Det kommer ge dig tilltro till den unga generationen.
 • Gör en lista på 25 saker du vill uppleva innan du dör. Bär den med dig i plånboken och titta på den ofta.
 • Skicka blommor till dem du älskar. Hitta på en anledning senare.
 • Tacka alltid för maten
 • Ta med ett barn till djurparken
 • Lär dig ett korttrick
 • Bli någons hjälte

RSS 2.0