På tal om...

Publicerat klockan: 22:15:24 den 2011-12-28


Jag är så nöjd. När jag kom tillbaka från min sjukskrivning möttes jag av att hela mina grupp fått nya datorer. Två stora flatscreens, nytt tangentbord, mus, musmatta och hårddisk. Det är så sjukt smidigt att ha två skärmar, då kan man ha två system uppe samtidigt, en på varje dataskärm, utan att behöva flippa fram och tillbaka. Sen är ju tangentbordet to die för. Litet, smidit och låter inte ett smack när man skriver. Finfin julklapp! ;)

Efter att ha jobbat över idag tog jag mig hem till Carolina. Hon bor på gården ovanför mig, och är hemma och hälsar på under julen, annars bor hon sen en lång tid tillbaka i Amsterdam. Ville hälsa lite innan hon åker "hem" igen, så hon, jag och Jenny myste på. Kom sedan hem och fick världens pangmiddag av mami, Gordon Ramsay och alla andra superkockar - släng er i väggen!

Just det, på tal om Jenny! I bilden ovan ser ni den spontana julklappen jag fick av henne. "Jag tyckte du behövde det, nu var du varit så dålig och allt". Fine by me, jag älskar det! Tror jag ska inviga det imorgon... :)

London snart!

Publicerat klockan: 22:07:10 den 2011-12-28


Inatt åker min lilla gosfia Alex till London. Hon ska fira nyår med sin bästa polare där och jag är så glad för deras skull. Eftersom jag har bott där gav jag dem tips på de bästa ställena att gå till. Och shoppa ska de tydligen göra, det sägs ju att man kan göra det i London. ;)

Själv åker jag dit nästa fredag. Jag flyttade ju hem i slutet av maj och det var alldeles för länge sedan sist, så jag ska dit och hälsa på alla mates där borta. Längtar, ska bli skönt att byta lite miljö och träffa alla vänner, känns nästan som att jag åker och hälsar på en annan tid, ett annat liv.

Fokus inställt

Publicerat klockan: 19:46:37 den 2011-12-27

Min kropp måste ha fått någonting om bakfoten. Det står nämligen ingenting i kalendern om att det ska vara "chokladdagen" idag. Har gått loss på Dumle med pepparkakssmak och Aladin-asken. Skäms inte en millimeter.

Första jobbdagen sen jag varit sjuk gick finemang. Däremot är jag lite nervös inför resten av veckan. Vet redan nu att jag måste jobba över minst två kvällar. Hoppas kroppen pallar, det måste den.

Som ni ser på bilden körde jag en lermask ikväll. Blir ringa några samtal innan jag går och lägger mig. Bara stenhårt fokus på jobb denna veckan om jag ska hålla mig kry, ingenting annat.


Mellansdagarna

Publicerat klockan: 10:58:47 den 2011-12-26


Tänk när det är sommar igen...

Äntligen fick jag mig en rejäl natts sömn! Halva förra veckan sov jag riktigt lite och dåligt. Vaknade flera gånger per natt och det tog mig timmar att somna om. I natt vaknade jag bara två gånger och lyckades somna om relativt snabbt. Skönt!

Känner inte för att knuffas med resten av Sveriges befolkning i butikerna idag, men jag är i desperat behov av en nyårsklänning, så en liten stund tänker jag i alla fall ge mig in i mellandags-jul-hetsen. Nåja, går jag runt i min egna lilla bubbla kommer det säkerligen gå galant. :)


Christmas Eve

Publicerat klockan: 09:31:50 den 2011-12-25

Kusin Victor och jag nallade sidensnören från paket och dekorerade oss själva med pannband och fluga.


Lillebror Jens är glad över sin klocka han fick i julklapp av mig.

Jag är så trött på att inte ha återhämtat mig från att vara sjuk. Kunde inte äta ordentligt, stanna hur länge jag ville eller vara mitt vanliga superhypade jag igår. Men, jag fick vara med familjen och släkten, jag fick väldigt fina julklappar, äta lite julmat och fira en riktigt fin jul.

När hela familjen väl kommit hem, la vi oss alla i soffan och snicksnackade länge. Jag älskar min familj!

God jul, de senaste åren

Publicerat klockan: 10:36:48 den 2011-12-24



2009:
Mamma och moster (tvillingar) fyllde jämnt, vilket vi firade med en fantastisk semester i Thailand. Jag har längtat tillbaka dit ända sen dess, det landet är som paradiset för mig. Själva julafton firade vi med en härlig soldag, för att senare på kvällen göra oss i ordning (jag minns att jag hade en azulblå långklänning på mig) för en special show á la julafton, tolkade av thailändarna själva.

2010:
Bodde jag som bekant i London. Jag fick inte ledigt över julen, så jag kunde inte åka hem till Sverige och fira. Då gjorde mina föräldrar något väldigt fint. De bokade en resa för hela familjen över till London för att kunna vara med mig under julen. Guld värt. Dagarna innan höll jag på att skita ner mig av nervositet; det var nämligen "snökaos" på Heathrow, så deras flyg blev inställt 3, 4 dagar på raken. Men de hann till själva julafton och jag fick en extra dag ledigt av min manager, eftersom hon märkte hur mycket det betydde för mig att ha dem hos mig.

2011:
Firar familj + den del av släkten som inte är iväg på annat håll, hos farmor och farfar. Tanken var att vi skulle vara hos oss först, men eftersom jag tog mig en sväng in på sjukan var det lite too much risky business, så vi är hos dem istället. Mitt mål är att hålla ut så länge som möjligt, jag är trots allt väldigt svag i kroppen efter hela mardrömsveckan... ;)

Summa summarum: det spelar ingen roll vart någonstans man är i världen, så länge man har nära och kära med sig under julen. OCH; lite variation förnöjer. ;)

GOD JUL PÅ ER! <3


Magiskt nyårshår

Publicerat klockan: 20:05:05 den 2011-12-22


Precis såhär vill jag ha mitt hår på nyårsafton! Magiskt!

Things you never thought I'd think

Publicerat klockan: 19:10:08 den 2011-12-22



Förstår ni tillfredställelsen när jag, helt på egen hand, lyckas fixa till ännu en ny design här på bloggen?! Jag kan ändå lite om teknikens under, men det där med att byta header, bakgrund och så vidare - det är det lite pyssel med, vill jag lova! Därför är känslan av att vara tillfredsställd så underbar när man skådar sitt verk och känner sig nöjd.

Den är verkligen inte perfekt, men jag vill lite provisoriskt ha någonting annat, andra färger och bilder, och då funkar detta alldeles utmärkt! Dock känns det kanske aningens för mörkt, så känns det inte bra efter ett par dagar är det bara att byta till en kycklinggul bakgrund eller något, hehe.

Nu ligger det lite mer mystik och hemlighetsmakeri med i bilden. Jag berättar, men ändå inte. Det är fortfarande mitt liv och jag kommer inte ändra hur jag skriver. Bara en hederlig make over.


En sjukhusvistelse

Publicerat klockan: 15:35:39 den 2011-12-22
Helsefyr, vad tuff den senaste veckan varit! Gissa vem som tog sig en lång sväng in på KS? Jo, jag. Här ska ni få höra:

JULFESTEN:
Förra onsdagen hade vi personaljulfest på jobbet. Awesome! Det fanns roliga snittar, chokladpraliner, drycker med och utan alkohol... Jag hängde vant med mina gäng (och hittade även nya polars). Vi dansade, sprang upp och ner för våningnarna, dansade och hade sparkcykelrace genom de långa korridorerna. Senare tog jag, Alex, Dennis, Anders och Jonas en taxi till stan där vi hängde lite på Rose, innan vi slutligen drog hem på efterfest hos Jonas.

JOBBET:
Både i taxin hem och morgonen snurrade det rejält i skallen. Jag mådde piss hela dagen, men dagen efter jobb-festen är i princip den enda dagen på hela året man inte kan ringa och sjukanmäla sig, vilket jag självklart inte gjorde. Middag med mina barndomsvänner på kvällen, blev lite sent. Vaknade på fredagen och mådde ännu sämre. Tänkte att det här kan väl inte vara dagen-dagen-efter? Huvudvärk, feber och ont i halsen =varningstecken! Det blev bara sämre och sämre under dagen, men jag behövdes på jobbet. I ett sånt läge fokuserar jag bara på att få dagen överstökad, inte "ska jag gå hem eller inte?". Så när jag väl åkte hem på kvällen (jobbade ju såklart över) så visste jag att något var galet.

BROMMA NÄRSJUKHUS:
Fick världens feber, grät, yrade, skakade, kallsvettades - hela kvällen. Och natten. Och morgonen. Stackars mamma fick inte en blund i ögonen. Vi fick en akuttid till Bromma Närsjukhus. Jag kom dit, svimmade lite halvt. Under denna tiden hann de kolla min hals (som såg värre ut än någonsin, och då är det ta mig fan illa), ta blodprov, puls, ge extremt mycket smärtstillande, dropp och beställa en ambulans. Mina värden var bottennapp, pulsen i topp, feber out of this world och halsen remitterad till öron näsa hals-akuten på KS.

KAROLINSKA SJUKHUSET:
Ambulansen kom, jag ansågs som pacient ganska bråttom, så jag kom direkt till doktorn, som gav mig, om möjligt, ännu mer smärtstillande. Vid det här laget hade jag så pass mycket av det i kroppen att jag i princip bara låg som en grönsak. Men ärligt, hellre det än smärtan i kropp och hals. På något vis lyckades de sätta mig upp, spruta bedövningsmedel i truten på mig, sticka med bedövningssprutor samt försöka tömma svullnaden i halsen (hade nämligen liiite problem med att andas vid det här laget). DET är banne mig bland det värsta jag varit med om.

Sedan fick jag komma upp till avdelningen. Fick ett eget rum och ännu mer mediciner. Det här var lördag eftermiddag. Fram till måndag eftermiddag blev jag serverad antibiotika och glukos på dropp och diverse starka smärtstillande. Jag låg lite halvt som en grönsak, och det var faktiskt bara skönt. Bara susa omkring i drömmarnas värld tills någon kom och väckte mig för att dropp skulle bytas ut eller att jag skulle till doktorn. På söndagen upprepades tortyrbehandlingen två gånger (!) av halsen med alla sprutor. Tårarna rann motvilligt nerför mina kinder, men det var bara att ta ett djupt andetag och bita ihop. Det var ju för att jag skulle bli bättre.

Det tog ända fram till måndagen innan mina värden blev okej igen. Både jag och läkaren ansåg att min hals var bättre, så jag gick åka hem senare samma eftermiddag.

Så nu är jag hemma igen. Precis som läkaren sa skulle det krävas ytterligare två dagar som var riktigt tuffa, sen skulle det börja släppa. Jag har slutat med smärtstillande (för mycket grönsak och konstiga drömmar) och tar nu istället inflammationshämmande och min antibiotika. Börjar lika långsamt som en snigel bli bättre. Det jobbiga just nu är att försöka sitta upp utan att tuppa av (ståendet kommer så småningom) och sakta med säkert äta mer och mer. Man kan ju inte gå från att ha ätit ingenting till normalportioner direkt. Men som sagt, jobbar på't.


Nu kan alla ni oroliga själar som ringer/smsar andas ut. Jag orkar inte skriva hela förklaringen till varje enskild individ, så bloggen fungerar väldigt bra som plattform för det. Thanks.

Love

Publicerat klockan: 21:46:46 den 2011-12-12


Måste bara skicka ut lite kärlek till min fina skånska böna Sabina. Ses i januari sweets!

Nu är det dags att sova, ska träna med Dennis innan jobbet imorgon. :)

Sokrates talar

Publicerat klockan: 20:24:18 den 2011-12-12


Vet ni? Det kanske bara är en tillfällig känsla, men jag tror jag börjar känna mig gladare. De två, tre senaste veckorna har varit lite tuffa.

The iceing on the cake kom förra veckan, då jag blev sjuk, så min operation av halsmandlarna blev inställd (man får inte opereras med infektion i kroppen eller feber) och uppskuten med cirka en, två månader. Och det är ju så förbannat tråkigt att vara hemma sjuk, bara ligga i sängen och stirra rakt upp i taket och vänta på att tiden ska gå, när man inte sover, vill säga. Jag ville inget annat än tillbaka till jobbet. Även om jag blir trött på det ibland, så tycker jag himla bra om mitt jobb.

Jag har haft en bra helg. Hittat min jäkla neuLash som jag letat efter som en galning, Gynning-halsbandet, en fin klarblå kavaj, köpt julklappar, myst med vänner och familj, tagit ett långt bubbelbad... Bara gjort vad jag känner för. Sånt är skönt, och framför allt, viktigt.

Och idag har också varit en fin dag. Träffade alla kollegorna på jobbet, fick en massa gjort, lunchade med fina Alexandra som såg smashing ut, bestämde att jag ska träna med Dennis imorgon... Är dödstrött, men vad fasen, jag vet inte, har en bra känsla inom mig.

Och nu ska jag skypa med min älskade vän Sabina. Stockholm - Kristianstad. Bara så där.

by Gynning

Publicerat klockan: 20:04:27 den 2011-12-12



Vilken snabb leverans! Carolina Gynnings egendesignade Butterfly Messenger med swarowksi-sten är nu i min ägo. Jag har viskat ner en önskan i kroppen och det känns bra att ha den kring halsen.

Resultat om en månad?

Publicerat klockan: 10:52:04 den 2011-12-11



Har du tänkt på att detta sliter på ögonfransarna:

Marscara, ögonfransböjare, sminkborttagningsmedel, blekning och färgbehandlingar, användandet av lösögonfransar (med lim) samt mediciner.

Jag kan ärligt säga att jag använder tre utav sju möjliga - dagligen. Inte konstigt att fransarna blir less.

Därför tänkte jag utföra ett experiment den närmaste tiden.
1. Endast använda mascara när jag måste, till exempel till jobbet eller om jag ska ut på kvällen. Inte när man tar en sväng på stan under helgen eller ska käka middag hemma hos någon.
2. Ögonfransböjare och lösögonfransar is a nono.
3. Rengöra ansiktet morgon och kväll, mer behövs inte.
och... (trumvirvel)
4. neuLash. För ett tag sedan tjatade jag hål i huvudet på Jenny angående hur mycket jag ville ha den här produkten. Eftersom vi inte hade setts på ett tag, var det första jag la märke till när vi kom till Paris hur mycket längre hennes ögonfransar verkade. Det visade sig att hon använt produkten varje kväll i tre veckor, och jag la märke till resultat direkt! Så efter att med mina egna ögon sett att denna produkt fungerar, slog jag nu till.

I instruktionerna står det att man ska märka resultat efter en månad, men hoppas se någon skillnad på Nyårsafton. Efter tre veckor borde man ju se någon skillnad. Ska ta före- och efterbild. Hihi, det här ska bli så spännande!


Dagens smile

Publicerat klockan: 21:40:46 den 2011-12-09


Det här paret gick in på en klinik för att göra en vanlig check up och hittade ett piano... De har varit gifta i 62 år, mitt hjärta smälter!

GoldenGlitterSpray

Publicerat klockan: 13:48:57 den 2011-12-09


Livet blir helt enkelt lite roligare när man har lite trevligt smink man kan kladda med! MAC och Sephora är de enda märkena jag använder (finns inget som håller bättre!), och eftersom Sephora inte ens finns i Sverige gäller det att passa på när man är utomlands.

Hittade även glitterspray, ni vet sånt som man använde i håret på klassfester i mellanstadiet? Jag minns även att jag och några andra bruttor från klassen var konferencier på en föreställning vi och klassen hade. Då hade vi guldhattar och guldglitterspray i håret. Tänkte att jag skulle bring memories back to life och spraya för glatta livet på nyårsafton!

Elie Saab

Publicerat klockan: 13:42:44 den 2011-12-09


ÄNTLIGEN! På semestern i Spanien i somras trillade jag in på ett parfymeri och dog för den här doften. Men jag lämnade den där och då, eftersom jag tänkte att det var bättre att köpa den i taxfreen på väg hem till Sverige. Tror ni de hade den där eller? Nein!

Så jag har bara väntat till nästa gång jag skulle ut och flyga igen, vilket blev när Jenny och jag var i Paris förra veckan, så då fick Elie Saabs första parfymflarra flyga med mig hem. Glad tjej!

Those shoes weren't made for walking

Publicerat klockan: 13:22:59 den 2011-12-08


Oftast brukar jag köpa lite dyrare skor med kvalitét som verkligen heter duga. Bättre för miljön om man köper färre grejer som håller längre.

Men så har vi ju de svarta stövlarna i bild ovan. Jag slog till på dem för en halvbillig penning. Har aldrig riktigt älskat dem eftersom de varit lite stora i foten och skaftet suttit för löst. De hängde hur som haver med ner till Paris. Knallade runt i dem heeela lördagen. Det var rått ute och regnade lite lätt. Skorna blev helt dyngsura och mina fötter iskalla. När Jenny och jag kom tillbaka till hotellet efter en hel dag till fots slängde jag frustrerat av mig dem och tryckte ner dem i soporna. "Här får ni för att ni varit så dåliga!" tänkte jag skadeglatt, och jag har inte ångrat mig en sekund efteråt.

Julklapp till mig själv

Publicerat klockan: 12:55:00 den 2011-12-08

"Fjärilen som symbol betyder väldigt mycket för mig. Det är puppan som utvecklas till fjäril och som sedan pånyttföds i en härlig kropp med vackra färger. Fjärilen är en gammal symbol för själen, glädje och lycka. Den står för pånyttfödelse och frihet och är därför en symbol som jag tycker att alla borde bära med sig. Nu har jag skapat The Butterfly Messenger® för att du oxå ska kunna flyga."


Som ni alla säkert redan vet så älskar jag fjärilar och allt vad de symboliserar. Det känns bra att ha fjärilar i min närhet, på ett sätt som jag själv får bestämma. Dekorerat i huset, tatuerat på kroppen, i form av smycken... Därför unnade jag mig precis ett fjärilssmycke designat av Carolina Gynning, som inte bara är en grym konstnär, utan också en person jag ser upp till. Touché!

Set your mind

Publicerat klockan: 12:28:16 den 2011-12-08



Imorgon, fredagen den 9:e december har länge varit en skräckens dag för mig. Dagen då jag opererar bort halsmandlarna. Typiskt nog har jag gått och blivit sjuk. Halsont och feber. Ska man opereras får man inte ha infektion i kroppen eller feber, så efter samtal med läkarna har de nu ställt in operationen. Jag är så ledsen och besviken. Här har jag gått omkring och väntat, oroat mig och verkligen ställt in mig på att göra detta, och så skjuts det upp ytterligare på framtiden?! Allt känns så jäkla motigt just nu. Skit också.

Men någonstans inom mig, så hör jag den där lilla rösten säga "everything happens for a reason" och då känns det inte lika jobbigt. Det är svårt att se ett samband mellan saker och ting medan man är mitt uppe i det, men tänk efter, tänker man tillbaka på allt som har hänt i livet så har det ju följt en röd tråd, som om pussel-bitarna långsamt faller på plats, en efter en, inte sant? SÅ hetsa inte upp er för småsaker, just därför att everything happens for a reason.

Love, J.


Hi, I'm Jonah

Publicerat klockan: 18:24:23 den 2011-12-07


Såg precis den här videon och fick lite ont i hjärtat.

Var snälla mot varandra. Ta hand om varandra. Säg hej. Ett leende kan förändra någons dag till det bättre.

Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad.

damnyouautocorrect

Publicerat klockan: 11:46:00 den 2011-12-07


Ellen visade mig bästa sidan igår, vi vek oss dubbla av skratt. Så fel det kan bli ibland med autocorrect på mobiltelefonerna...

http://damnyouautocorrect.com/13603/the-25-funniest-autocorrects-of-dyacs-first-year/


Weekend in Paris

Publicerat klockan: 22:37:19 den 2011-12-01

Minnen att se denna bilden...

En weekend away. Åh, det här har jag längtat efter. Känner att ett avbrott från allt inte kunde komma lägligare. Bonjour Paris!

Something better

Publicerat klockan: 07:35:52 den 2011-12-01


If there was a particular house you wanted, or a relasionship or job you wanted, and you didn't get it, the Universe is telling you that it was not good enough and didn't match your dream. It was also telling you that it has something BETTER and more worthy of you. Something better is coming... you're allowed to be excited!

RSS 2.0