Grekland

Publicerat klockan: 21:47:39 den 2008-06-30

En klasskompis till mig har precis varit i Grekland. Många vackra bilder togs, men den här gillar jag bäst. Man ser inte vem det är på bilden och det är kanske bra, jag tror inte hon vill komma med på bild. När jag tittar på den så känns det så bra att J och jag bestämde oss för Grekland tillslut! Herregud, vi åker snart! Den 19 juni drar jag till paradiset! Hjälp, det känns riktigt underbart att äntligen komma iväg! Paris är definitivt fantastiskt i sig, men Grekland är ju sol-och bad stället number one! ah, kolla in bildern bara! Blir ni suktade?

Jäklar, nu kan man inte visa bilden bara för det! Attans, jag som så gärna ville visa den! Hm, lägger upp en annan fin bild istället!


Ansiktslyft = blogglyft!

Publicerat klockan: 21:24:38 den 2008-06-30

Nu är äntligen min bloggdesign färdig! Jag älskar den! Världens bästa Emah, gjorde verkligen allt! Den blev precis som jag hade föreställt mig i mitt huvud! Lovely! Aaaah! Men ni då, vad tycker ni?


Chinos - tight eller lössittande?

Publicerat klockan: 21:11:13 den 2008-06-30
Jag hann pröva ett par ursnygga chinos idag. Riktigt snyggt beige, vilket ofta kan vara svårt att hitta. De flesta chinos jag har kollt på brukar vara smutsigt beige, inte snyggt! Hur som helst, det satt ganska löst, inte så att det såg ut som en påse eller något, nej. Det är bara ovant. Därför ska jag sova på saken. Vad tycker ni? Ska chinos sitta tight eller löst?
Det som gör dem så himla bra är att jag inte behöver något skärp till! I princip alla byxor jag har måste jag ha ett skärp för att de inte ska åka ner! Dock måste jag ta dem till skräddaren för nerläggning. Men det är inga problem, chinosen är från min butik, Sisters, och där ingår uppläggning kostnadsfritt! Bra va?!



Mina chinos ser ut som de beige på översta raden. You like?

Så tröstar jag mig själv

Publicerat klockan: 21:01:45 den 2008-06-30
Hemma igen. Mår toppen förutom att mina stackars fötter gör så fruktansvärt ont. Varje steg jag tar är smärtsamt. Pröva att stå upp i butik i tio timmar - den ni! Har tröstat mig själv med lite pizza (supertråkig, sån där vanlig, men ost och skinka på) och nu mumsar jag i mig Ben&Jerry's. Jag prövar en ny smak nu, Strawberry Cheesecake heter den. Underbar! Den smakar verkligen riktig jordgubbe och cheesecake, något som ofta kan vara ovanligt i billig glass!



Vilket lyft!

Publicerat klockan: 23:04:38 den 2008-06-29
Ändå sedan grillfestgärsterna gick hem har jag och, jag säger det igen, världens bästa bloggdesigner Emah, suttit och mailat varandra om bloggens layout. Den människan är helt sjuk; jag ber om någonting komplicerat och jättekonstigt om och om igen och hon bara fixar det! Gång på gång! Jag är så imponerad så jag knappt vet vart jag ska ta vägen!

Så, mina underbara läsare, så här ser det ut just nu. Det enda som, förhoppningsvis, ska ändras nu är bakgrunden. Jag älskar den hallonrosa färgen, men den är för stark och skrikig. Kika in imorgon kväll så lovar jag att vi har gjort lite nya förändringar!
Men än så länge, vad tycker nu? You like it or hate it?

Nu är jag verkligen dödstrött. Saken är inte bättre att jag fått en inflammation i vänstra stortån, ska upp tidigt imorgon för att jobba i många långa timmar. Jag fullkomligen älskar mitt jobb, men det är ganska påfrestande att jobba heltid under sommaren. Dock klagar jag inte, nej för i helskotta, jag tjänar ju storkovan!

Nej, nu går vi och lägger oss! Vi avslutar med en liten ramsa jag lärde mig på mellanstadiet:

Good night!
Sleep tight!
Wake up!
Fit for fight!

Lite update

Publicerat klockan: 19:33:34 den 2008-06-29

Back home! Hemma är det grillkväll med massa trevligt sällskap, så jag ska försöka att inte vara osocial alltför länge!

Bästa bloggdesignaren ever, Emah, gav mig en layout på hur fin bloggen kommer bli! Lite sista justeringar, sedan är det perfect! Aah, jag kan knappt bärja mig!

Snart blir det väl efterrätt. Jag skymtade lite jordgubbar och hemmagjord sockerkaka i köket - mums!


Jobb och layout

Publicerat klockan: 10:52:25 den 2008-06-29
Nu åker jag för att jobba hela dagen! Ska bli superkul! Hoppas bara att det inte blir långtråkigt, så som det kan bli när man står i en affär i över sex timmar...

Jag och bloggdesignaren Emah pratar för fullt om hur vi ska göra med min nya spännande layout! Den kommer så fort den är klar! Jag kan knappt bärja mig!

I väntans tider

Publicerat klockan: 21:01:47 den 2008-06-28
Har fått reda på att brorsan kommer hem från (ännu) en fotbollscup runt tio-snåret, så jag ska vänta på honom. Egentligen är jag dödstrött och vill bara stupa i säng, men bara för att jag längtar efter honom så mycket ska jag snällt vänta. Kanske jag är snäll och bjuder på en kokospannkaka!

Jag vann!

Publicerat klockan: 20:35:33 den 2008-06-28
Åh, herre min jäkla gud! Här tänkte jag skriva lite om hur jag suttit och sträckläst förskräckliga Äcklig av Constance Briscoe från präm till pärm hela dagen och nu varit lite kreativ och gjort kokospannkakor, men vad möts jag av för trevlig överraskning när jag loggar in?! Jag har vunnit en tävling! Jag - Julia! Holy shit!
För någon vecka sedan skrev jag att jag gick med i en tävling där man kunde vinna en tuff bloggdesign. Jag gick förstås med, på skoj, som alla andra tävlingar, typ där man vinner en resa till New York eller liknande. För jag vinner ju aldrig. Men jag vann! Helt sjukt! Åh, jag är så glad! Ska man vara lite filosofisk och fråga sig om det här är ödet? Kanske. Just nu njuter jag bara. Inget vunnet-gosedjur-som-tappas-ner-till-krokodilerna-på-djurparken här inte!

Så, mina underbara läsare, snart ser ni en ny härlig design här på bloggen! Vilket lyft!



Min hyllning till skolan

Publicerat klockan: 14:46:08 den 2008-06-28
Jag måste erkänna en sak. Jag saknar skolan. Inte de perioderna då man har femtiotusen prov, inlämningsuppgifter, analyser och andra saker att läsa - allt på en och samma gång. Jag saknar att umgås med alla kompisar regelbundet, anteckna, känna att jag lär mig saker och ting. På det sättet älskar jag skolan. Jag vet att några av er kanske ryggar tillbaka framför datan, men jag fullkomligen älskar känslan av att jag lär mig någonting nytt och blir smartare. Tänka att jag vid nästa släktmiddag, eller vad det nu kan vara, kan dra till med kommentarer som innehåller ord som "kondensering" "inflation" eller prata om börsen och faktiskt förstå vad jag menar.
Normalt sätt brukar jag känna ett ordenkligt sug efter skolan cirka två veckor innan höstterminen börjat, men ärligt talat skulle jag inte klaga om jag fick börja nu. Eh, alltså, inte under perioderna som jag först pratade om, men i små, trevliga portioner. Eller vad säger ni? Är jag knäpp eller finns det faktiskt någon som håller med mig?

Ps. Jag tänkte lägga till en kul bild från skolan, men jag har suttit och kämpat med datan som krånglat i 45 minuter nu, så jag ger upp! Lovar, gottgör er med en annan bild i ett annat inlägg senare!

Typisk filmkväll med glass

Publicerat klockan: 22:02:44 den 2008-06-27
Ikväll har jag tittat på Mrs Henderson och ätit Ben&Jerry's... vänta, ska bara se vad den heter... komplicerat namn... New York Super Fudge Chunk - den ni! Helt okej, hade antagligen tyckt bättre om den om jag inte varit inställd på den med cheesecake-smak, som olyckligtvis inte fanns kvar i affären.


-Så jävla snyggt var det ju inte!

Publicerat klockan: 16:12:39 den 2008-06-27
Idag har jag lunchat hos farmor och farfar. Kul att se dem båda igen! På något sätt lyckas det alltid gå så lång tid innan man träffar de äldre släktingarna; hur kommer det sig?
Haha, skönaste kommentaren man fick av farfar när man möts upp i dörren:
- Så jävla snyggt var det ju inte.

Han syftade så klart på min nya hårfärg. Det var första gången han såg det (men lägg märke till att jag ringde och förvarnade dem igår kväll). Haha, lilla farfar. Han är så söt. Och frispråkig.

En bild med historia

Publicerat klockan: 21:12:23 den 2008-06-26
Gaaah! Helt slut efter en dag på jobbet. Vill bara... vara i Paris igen. Nej! Nu tjatar jag igen! Men jag vill det så hemskt, hemskt gärna.
Ska äta lite sen middag nu, slänga i mig lite, enligt min mening, äckliga chips och eventuellt kika på Ryssland-Spanien matchen.

Förresten, hur kommer det sig att matcirkeln blir helt turned-up-side-down när man är utomlands? Man äter frukost mellan 8-11, en lätt lunch mellan 13-17 och ordenklig middag efter 19 och framåt. Eller är det bara jag? Nu när jag kommit hem till Sverige känner jag mig inte sugen på lunch förrän vid 15 snåret. Lustigt det där...

Jag tror jag inte tänker sluta tjata om min underbara Paris-resa när allt kommer omkring! Här kommer en urhärlig bild med en kul historia till... Till att börja med är det jag och universums underbaraste lilla tjej M, och i bakgrunden  längst till höger står det en kille med ryggen emot. Vad gör han? Haha, han står och kissar i en pissoar. Jag vet, visst är det lustigt?! När vi var och kollade på fotbollsmatcher fanns det två badrum, som vardera innehöll två toaletter och tre pissoarer. De franska killarna drog sig inte direkt för att lätta på trycket även när det stod en bunt tjejer där inne... Åh Paris- jag vill tillbaka!


Bra dag

Publicerat klockan: 14:06:20 den 2008-06-26
Vilket härlig dag hitintills! Jag har hunnit ligga i solen ett tag. Läst lite ur boken Äcklig av Constance Broscoe (usch, hemsk!) och magasinet SOLO. Känns riktigt bra att få lite värme på sig, även om jag längtar tillbaka till värmen (och allt annat) i Paris så det nästan gör ont.

Om cirka två timmar ska jag cykla iväg till jobbet. Känner mig inte riktigt taggad eftersom jag helst av allt vill vara tillbaka i Paris (förlåt om jag är lite tjatig), men förhoppningsvis ändras det när jag kommer dit. Brukar vara riktigt kul när man kommer igång.


Tilda is the shit!

Publicerat klockan: 22:00:07 den 2008-06-25



Världens bästa Matilda och jag sitter och diskuterar Paris-resan och bloggtipsar varandra! Usch, vad härligt vi hade det i Paris! Vi vill båda bara tillbaka! Hoppas vi åker dit snart igen!

Åh! By the way måste jag påminna henne om att skicka en bild på ett par helt sjukt otroligt snygga chockrosa klackar som jag övertalade henne att köpa vid Notre Dame! Bästa köpet ever!


En perfekt kväll

Publicerat klockan: 17:28:07 den 2008-06-25

Imorgon är det jobb som gäller för min del, så ikväll ska jag ha en lite avkopplande kväll. Med min nya hoddie från Jenny Hellström på och lermask i ansiktet ska jag kolla på Mrs Henderson medan jag mumsar på min choklad!


Shopping i Paris, del 2

Publicerat klockan: 17:23:10 den 2008-06-25
Rosa mockaväska med skinndetaljer- i love it! Eftersom den köptes på en liten fancy-pancy butik sved det lite i plånboken, men det är det värt så mycket som jag kommer använda den! Får inte glömma att köpa en inpregneringsspay heller, så väskan kan hålla sig snygg många år framöver!


Riktigt stor grå väska (jag tror jag till och med kan ha den som träningsbag!) med Paris/Eiffeltornstryck. Gillar detaljerna som sitter fast i dragkedjan, som man även kan ta bort och ha som nyckelring!
 

Shopping i Paris, del 1

Publicerat klockan: 17:17:12 den 2008-06-25

M&M:s och den nya Tobleronesmaken (fruit & nut) inhandlades. Dock bjuder jag bort det mesta, jag är inte direkt någon stor godisfantast.


Stor rosa klocka, nagellack och halsband på nästa bild. Ah, jag älskar verkligen klockan! Den är bäst! Speciellt bra känns det eftersom jag har letat efter en hur länge som helst och råkade hitta precis en sån som jag drömt om!


Hoodie från Jenny Hellström

Publicerat klockan: 17:08:26 den 2008-06-25
Hittade en riktigt tuff hoodie från Jenny Hellström på ECT på Odengatan idag. De har riktigt snygga grejer, schysst stil där, dock ganska stort minus för att allt är så dyrt. I alla fall, jag älskar min nya hoodie! Lite annorlunda än alla andra med Adidas eller Nike-tryck! Vad tycker ni?


Jag vinner aldrig någonting

Publicerat klockan: 17:05:04 den 2008-06-25

Nu är jag med och tävlar om att vinna denna bloggdesign! Det är Emahs idé- kul! Inte för att jag någonsin vinner någonting. Den gången jag vann någonting sist var när jag var fem år ungefär. En gosedjurkanin som jag tappade hos krokodilerna på en djurpark i Danmark, så egentligen gills det kanske inte.

Fergie kan visst sjunga!

Publicerat klockan: 16:20:24 den 2008-06-25
Den som någonsin påstått att Fergie (Stacey Fergusson) inte kan sjunga bör lyssna på denna låt så kanske man ändrar uppfattning. Antagligen gör man det. Finally.


The Heart of the Matter

Publicerat klockan: 16:14:43 den 2008-06-25

Lyssna på texten den här låten så förstår ni precis hur jag känner mig just nu. India Arie sjunger The Heart of the Matter. Underbart.


Jag förstår ingenting

Publicerat klockan: 11:30:04 den 2008-06-25
Vad jag går och väntar och väntar. Varför händer ingenting? Har jag misstolkat allt?

Ställde klockan idag. Ska nämligen iväg på el-massage för mig käke snart. Det ska bli riktigt skönt att känna sig lite avslappnad, även om det bara är för en liten stund efteråt.

Längtar tillbaka till Paris så otroligt mycket. Här kommer en liten bild därifrån.


På floden Siene med Notre Dame i bakgrunden.

Jamie Lynns fick en dotter!

Publicerat klockan: 22:30:58 den 2008-06-24
Maddie Briann Aldridge ska hon heta. Tufft! Här kommer lite bilder från Jamie Lynns gravisperiod!  Mycket tees, jeans och mjukisshorts! Vad tycker ni? Plus eller minus?

       

Hemkommen från Paris

Publicerat klockan: 18:25:19 den 2008-06-24
PARIS, PARIS, PARIS! Je t'aime PARIS! Usch, jag är så ledsen, vill inte vara hemma i tråkiga Stockholm! Förlåt, men jag har haft det så underbart i Paris, det var som en dröm man inte ville skulle ta slut. Men den är slut och det är svårt för mig att förstå. Jag vill inte förstå.

God mat, underbart väder, helsköna människor, fotboll (varje dag) shopping, sightsing, träning... Vad mer ska jag säga? Paris is the SHIT!


Jag tog mig högst upp i Eiffeltornet!

Gäsp

Publicerat klockan: 16:25:09 den 2008-06-18
Jag är verkligen superdupertrött. Helst av allt skulle jag vilja lyssna lite på musik och titta på Sex and the City- marathonet ikväll (på 3:an om ni undrar), men det är bara att bita ihop och dra sig till J. Kilklackar och chinos ska på har jag bestämt. Äsch, vad fasen! Jag kommer ha superkul, det vet jag med säkerhet, bara jag inte vore så trött. Nej, på med kläder nu! Hörs kanske ikväll, annars hörs vi senast på tisdag igen! Wish me luck!


En annan trött rackare.

Packat hela dagen lång

Publicerat klockan: 15:50:48 den 2008-06-18
Jag har nästan packat klart. Tur att Ryanair gjorde en felskrivning så jag får ha tre bagage istället för ett. Jag vägde nämligen min stora rosa resväska med alla grejer och den vägde 15.9 kg. Gränsen går vid 15 kg, så jag packade över alla hår- och duschgrejer i en axelväska och voilá - mycket bättre!

Kanske slänger upp en bild på hur allting ser ut om jag hinner. Ska nämligen springa iväg till J som blir 18 idag och fira henne hela kvällen! 

Varför åkte jag inte bara hem?

Publicerat klockan: 12:07:49 den 2008-06-18
Ouf. Jag åkte iväg och skulle handla det senaste numret av SOLO (som skulle innehålla två fina presenter!) men de hade inte fått in den. Så där står jag utan tidning med 50 kronor i handen. Vad gör jag? Åh, dumma mig, jag köpte en Ben&Jerry's. Chocolate Fudge Brownie eller vad den nu heter. Har redan ätit upp halva och mår illa. Åh, jag som bara ville ha en tidning på flyget imorgon!


Trötta jag

Publicerat klockan: 09:32:35 den 2008-06-18
Helt sjukt. Jag var så trött i går att jag gick och la mig klockan 22:00! Och jag somnade näsan på stört! Jag var av någon knasig anledning så himla trött efter gårdagens städning (som faktiskt inte var så jobbigt när allt kom omkring) så jag slockande bara. Som om någon tryckte på off-knappen.
Hur som helst, detta resulterade i att jag gick upp klockan åtta imorse. Direkt ut på powerwalk, så klart, och nu sitter jag här. Alla mina kläder jag ska ha med är tvättade och klara, nu gäller det bara att plocka fram allt OCH välja vilken av de sju olika klänningarna jag ska ha med plus annat annat nödvändigt. Nu när jag skriver det låter det som om det skulle ta kanske fem minuter att fixa ihop alltihopa, men tro mig, det kommer ta långt mycket mer tid än det...

Fullkomlig städdag!

Publicerat klockan: 21:46:55 den 2008-06-17
Hjälp vad jag har kämpat idag! Från 14:00 tills nu har jag städat mitt rum! Missförstå mig inte, det har inte varit speciellt stökigt, men det har funnits så mycket skit som var tvunget att rensas bort. Onödiga papper till exempel. Nu känns det grymt bra!
Tycker ni inte också det är skönt att efter man har varit bortrest komma hem till ett städat hem? Rent och snygg liksom. Det tycker jag är superviktigt! Då är man inte så ledsen för att man har kommit hem till tråkiga Sverige igen (no affence), utan kan fokusera på vilket snyggt hem man har istället.

Jag har tvättat en del grejer idag och plockat fram lite kläder som ska ner i resväskan. Just nu ligger allt utspritt på sängen. Får hela enkelt flytta på det innan jag går och lägger mig ikväll, som jag by the way tänkte göra  ganska tidigt idag. Jag är helt slut efter en dag som denna. Dock var det ganska kul, annars hade jag lagt av ganska snabbt. Jag känner mig riktigt duktig och det är en härlig känsla!

Imorgon ska lite elever från skolan ha picknick (stavas det så?) tillsammans med världens bästa historialärare som slutat eftersom han ska flytta ner till Skåne igen, men det kommer jag inte hinna! Packning fortsätter och dessutom ska jag ju hem till J på släktkalas (ha, jag älskar verklligen det ordet! Släktkalas!). Sedan var den dagen slut. Då är det torsdag och jag är helt plötsligt i Paris. Ah, jag kan knappt bärja mig!


Pack annars blir jag lack!

Publicerat klockan: 10:39:42 den 2008-06-17

Efter en härlig powerwalkmorgon sitter jag nu vid datan och äter frukost. Idag har jag sett till att jag bara har en sak på min planering, och det är att packa! Imorgon kommer jag inte ha så mycket tid eftersom min älskade J fyller år och ska ha släkten över. Jag och Lina ska köpa en superfin present, men jag  tänker inte avslöja vad det är än!
I Paris kommer det inte precis vara något toppenväder, så egentligen skulle jag behöva inhandla ett par gummistövlar också, men ligger långt fram idag. Snart börjar jag packa!


Fusball

Publicerat klockan: 21:14:23 den 2008-06-16
Har kikat på brorsans match ikväll. Jag är så stolt över honom; han är back och lyckas göra lagets två mål! Ofta det händer liksom!


Väskor i stora lass!

Publicerat klockan: 21:04:03 den 2008-06-16
Två väskor kom jag hem med idag. Den ena (med den rosa påsen i) fick jag på NH nails. Riktigt schysst väska i plast som man kan ha som strandväska. Den andra fyndade jag på Hötorget. Såklart prutade jag lite, 180 istället för 200 för metallicväskan - inte illa pinkat! Den är helt perfekt, A4-pärmar går ner utan problem!




Hallonrosa naglar på NH nails!

Publicerat klockan: 17:22:08 den 2008-06-16
Idag var jag alldeles för kallt klädd. Det blåste, klänningen flög upp hela tiden och skorna började skava efter några timmar. Därför sitter jag nu i bekväma trekvartsbyxor från England och tee från Nordiska Skolspelen - otroligt skönt ombyte!

Fixade ju som sagt naglarna idag. Jag var på NH nails, Brunnsgatan 21A. Jag är jättenöjd. Vivianne fixade och frixade med mina naglar, supergullig tjej! Själva nagellacket som hon applicerade kunde jag lika gärna gjort själv (jag tror till och med att jag har samma färg hemma) men själva förarbetet var enormt bra! På något sätt klippte hon bort en bit av nagelbanden (lugn, det gjorde inte ont!) och det blev bgara så himla fint! "Att rensa ogräs" som hon så fint kallade det! Jag är supernöjd! Lite synd bara, det kostar ju en förmögenhet. Kan inte några göra en USA-grej med en manikyr-pedikyr-salong för ett pris under 200-lappen? Jag lovar, de som startar ett sådant företag kommer ha superdupemycket kunder och tjäna fett med cash!

 

Dagens Outfit

Publicerat klockan: 17:11:50 den 2008-06-16


Jeansjacka, Wrangler
Klänning, Oasis
Skor, King Size Skor
Väska, Gucci


Måndagens planering

Publicerat klockan: 10:33:28 den 2008-06-16
Nu ska jag strax utnyttja ett presentkort jag så fint fick i födelsedagspresent: klassisk manikyr. På en riktig salong och allt. Det är första gången ever för mig, så det ska bli riktigt spännande! Jag har aldrig varit där förut, så jag har skrivit ut en karta som förhoppningsvis ska hjälpa mig.
Sedan har jag en tid för min el-massage för käken. Sist jag gjorde det kändes det bra några timmar, sedan har det varit som vanligt. Ont.

Ska även till Hötorget och eventuellt köpa en väska som jag spanat på varenda gång jag gått förbi där. Jag tror det är en Gucci-kopia. För en som tycker fejk-väskor är ett big no-no vill jag bara meddela att jag struntar fullständigt om det är ett märke eller inte; huvudsaken är att jag tycker den är läcker! Nu måste jag rusa om jag ska hinna med bussen! Kram!

Packlista - check!

Publicerat klockan: 18:13:04 den 2008-06-15
Härlig dag, även om vädret har varit lite skumt. Sol, moln, blåst om vart annat. Packlista har i alla fall skrivits. Grunden är klar. Då och då lägger jag till lite saker när jag kommer på något nytt. Ah, vad kul det ska bli! Torsdag - Paris!

Ikväll har jag lovat minsta brosan att se på film med honom, så han har plockat fram en enorm hög med filmer, sedan blir det upp till mig att välja en. Schysst va?!

Carrie-varning!

Publicerat klockan: 15:08:44 den 2008-06-15
Mami och Daddy har börjat rensa på vinden. Det är en hel del, så vill de få hela vinden tom kommer det nog ta hela sommaren. Så här ser vardagsrummet ut just nu. Lite Carrie från Sex and the City-känsla, eller vad säger ni?


Någon annan som läste varför man ska hata/älska SatC idag?

Publicerat klockan: 15:05:11 den 2008-06-15

Frukost i trädgården

Publicerat klockan: 15:03:47 den 2008-06-15


Underbar frukost imorse! See why?

Hedvig 18 år!

Publicerat klockan: 15:01:10 den 2008-06-15
Grattis till Hedvig som fyller 18 år idag! Puss på dig!
Nu kommer bilder från gårdagen! Enjoy!

       

Så bränner man bort gårdagens energirester!

Publicerat klockan: 11:20:28 den 2008-06-15
God förmiddag!
Idag är morgonen efter. Igår var en så otroligt rolig kväll! Dans, god mat, fotboll (Hallå?! Vad hände i 92:a minuten?!), musik, presenter, kul folk... Helt perfekt! Och det jag nästan blev gladast för var att Hedvig blev superglad för presenten från Lina och mig! För de som undrar inhandlades ett vackert, tidlöst halsband med tillhörande armband! Hedvig, om du läser det här: du är en helt underbar tjej! Vi ses snart igen i sommarvärmen! Puss!

Powerwalk morgon - så skönt! Efter massa godsaker igår hade jag så otroligt mycket energi i kroppen så det blev två varv runt Tippen istället för ett! Skönt, skönt, skönt!
Idag ska vara en riktig ta-det-lugnt-dag! Jag ska framför allt sola och läsa Giraffens tårar (som jag tyvärr inte hunnit läsa alls i veckan!). Kanske en packlista skrivs, men det var riktigt tråkigt att börja skriva på häromdagen, så vi får se!

Bilder från den härliga gårdagen kommer senare under dagen!

Snart åker jag

Publicerat klockan: 15:13:36 den 2008-06-14
Om cirka två timmar åker jag. Present får jag inte glömma - eller Sverige vs. Spanien matchen! TV:n måste vara på hemma hos Hedvig. Hör jag kommentatorerna jubla springer jag bara in och kollar som gjorde målet! Det är nu eller aldrig Sverige!
Egentligen är det meningen att vi ska ut efter att vi varit hos Hedvig, men mitt SL-kort går ut den 14 juni (idag) så jag måste vara hemma innan midnatt om jag ska kunna komma hem utan att behöva lägga ut en förmögenhet. Ganska skönt, lilla Lina är ju inte 18 än så hon kan faktiskt inte gå ut, plus att jag inte känner för att komma hem supersent. Då blir dagen efter helt messed up för mig.

Jag hittade på en superchic outfit igår som jag planerade att ha ikväll, men eftersom vädret är så oförutsägbart kan jag inte köra på en tunn klänning och kilklackar! Hmm, vad ska man ta istället då?

Snabbisshopping

Publicerat klockan: 14:57:11 den 2008-06-14
Nu har jag hunnit snabbtshoppa, på en halvtimme - det ni! Ett zebrainspirerat skärp från H&M och present till Hedvig! Jag hade ingen aning om att Mischief hade så fina inslagningsgrejer! Jag är säker på att heta Hedvig inte hinner kolla in min blogg idag eftersom hon har fullt sjå med att fixa och trixa hemma, så här kommer en liten sneak-peak på vad hon kommer få!

 
(Jag fäste skärpet på handleden så det skulle vara lättare att förstå hur det ser ut!)

 

Santorini here I come!

Publicerat klockan: 12:25:24 den 2008-06-14

Paris om fem dagar. Jag kan knappt bärja mig! Nästa resa blir till Santorini med J. Vi båda längtar verkligen! Det kommer bli så kul, avslappnande, fantastiskt och underbart! God mat, sol, bad, dans, musik, coola människor, värme och framför allt känslan av att vara utomlands med sin bästa vän!
Kilometerlånga svarta stränder med lavasand (grövre sand) och klappersten, ett stort utbud av restauranger, affärer, nöjes- och folkliv. Santorinis dramatiska form är resultatet av ett gigantiskt vulkanutbrott för flera tusen år sedan. Hur coolt är inte det?! Kolla in bilderna! Ser det inte helt makalöst fantastiskt ut?!

                 


Jag har en fobi

Publicerat klockan: 12:12:37 den 2008-06-14
Powerwalkmorgon! Jag var väldigt trött imorse, så det kändes riktigt segt och jobbigt i början, men så fort man kom igång kändes det hur bra som helst! Jag lyckades klara mig från regnet som öser ner nu. Dock måste jag erkänna en sak. Jag har en fobi. Inte vilken som helst, inte "jag hatar spindlar"-aktigt. Jag är livrädd för att trampa på sniglar. Ni vet när det har regnat så kommer alltid de små rackarna fram. Jag har ingenting emot sniglarna i sig, jag kan hålla i deras hus utan att dö, men att trampa på dem... Att höra skalet krasas sönder under skosulan, den slemmiga snigeln liga utsmetad på trottoaren, tänka att jag faktiskt dödad någon eller någonting... Okej, kankse lite överdrivet, men håll med mig om att det är äckligt! Jag klarade mig hela spåret utan att trampa på en enda (eftersom jag stirrade stint ner i marken), tills jag kom in på min tomt. Kras. Euh, jag får rysningar bara jag tänker på det.


Presentkris!

Publicerat klockan: 23:23:31 den 2008-06-13
Imorgon kväll åker jag, Lina och S ut till Hedvig. Hon fyller 18 och det ska firas med pompa och ståt! Ska bli riktigt kul! Jag har inte varit i hennes nya lägenhet tidigare, så det ska bli kul att se! Dock fattas presenten... Normalt sett brukar jag alltid vara ute i överdrivet god tid vad gällande presenter, men nu när vi är tre stycken som ska komma med en gemensam blir det lite mer klur. S och Lina jobbar båda två imorgon, så antagligen blir det jag som får köpa vad-det-nu-blir. Ah, några förslag till en kräsen, modemedveten 18-åring?

Nu ska jag dra mig till sovrummet. Idag hann jag tråkigt nog inte med någon powerwalking, så imorgon kör jag järnet! Puss och kram!


Essä om kärlek

Publicerat klockan: 20:49:57 den 2008-06-13
Woah! Nu har jag suttit i några timmar och skrivit på min essä i kärlek till svenskan. Sista uppgiften för tvåan avklarad! Yes! Vad skönt det känns nu!

Har även hunnit provpacka lite och jag har ingen som helst aning om hur jag ska få plats med allt! Jag packar alltid med för mycket, bättre det än för lite lyder mitt resonemang, men det är så svårt att packa lagom när man inte har någon aning om hur vädret kommer ty sig. Paris är ju en ganska otippad stad. Ena sekunden är det strålande sol, i andra öser regnet ner. Ah, what to do?!

Je t'aime Paris!

Publicerat klockan: 13:53:02 den 2008-06-13
Jag har kollat igenom min planering de närmaste dagarna och ett frågetecken uppstod. När ska jag hinna packa? På torsdag åker ju jag och familjen till Paris. Det är sex dagar kvar, men när ska jag packa? Ah, problem alltså... Jag försökte kolla upp väderprognosen då jag är där nere, men det ville verkligen inte fungera! Kan någon tipsa om en bra sida där man kan kolla sånt?
Anyhow, idag MÅSTE jag skriva essän i svenska. Jäklar att jag inte hunnit med den! Packlista inför Paris först kanske, det är mycket roligare att skriva sånt! Nu blir det lunch! Ciao!


Har jag drabbats av försäljningssjukan?

Publicerat klockan: 12:39:13 den 2008-06-13
Idag gick jag upp tidigt för att hinna till min gamla högstadieskolas avslutning. Allt kändes jättebra, tills tio minuter innan jag och Lina skulle gå hemifrån. Då fick jag reda på att hon precis vaknat. But no worries, jag gick till skolan själv, pratade lite med mina gamla lärare och lyssnade på alla som upträdde och sjöng förfärligt! När Lina kom gick vi upp på enheten där de hade samling för niorna. Vilka nostalgikänslor man fick! Massa gamla minnen väcktes till liv. Ah.
Sedan blev Lina tvungen att springa igen för att hinna till jobbet, och jag stannade kvar. Tipsade de modemedvetna lärarna om att komma till min butik, Brothers & Sisters och shoppa lite. Jag gav E lite doftprover från vår Depå. Har jag drabbats av försäljningsjukan eller vad? Vad ska man säga? Jag älskar mitt jobb! Och det gick ju hem, han blev riktigt imponerad och lovade att komma föbi! Yey!

Ps. Bara positiv respons angående håret! I like it!

Jag har världens bästa jobb

Publicerat klockan: 22:13:40 den 2008-06-12
Hej!
Har varit på jobbet nu x antal timmar! Skitroligt! Verkligen! Alla rookies samlades och hade möte med de högre hönsen. Riktigt givande, lärorikt och roligt! Önskar att skolan var så! Diciplinerat, men ändå avslappnat, lärorikt och skitkul! Äh vänta lite, det där har jag ju redan sagt! Det känns i alla fall helt underbart att kunna gå från jobbet och känna att jag har världens bästa jobb!

Fick positiv respons från alla kollegor angående håret idag. Ärligt talat trodde jag inte att alla skulle gilla det, men där hade jag fel!

- Det är verkligen skitsnyggt!
- Vad modigt!
- Den färgen passar dig mycket bättre än den andra!
(Den kommentaren får definitivt högst poäng!)
- Jättesnyggt till din ögonfärg!

Ah, nu känner jag mig ganska säker på mitt val. Jag gjorde rätt. Jag ville ha en förändring, vilket jag fick, och jag är nöjd. Äntligen. Kanske lite för ljust i hårbotten och lite för gult i topparna, men vad fasen! Allt går att ordna! Jag är bara så glad att jag äntligen gjorde det!

Imorgon drar jag och Lina till vår gamla skola (eller gamla och gamla, skolan är inte gammal, men det var ett tag sedan sist vi var där!). De har nämligen skolavslutning och vi vill komma och säga hej till alla gamla lärare (inte gamla) och unga elever! Kul! Undrar vad de tycker om mitt hår... Nej förresten, det skiter jag i! Nu har jag fått tillräckilgt med bra respons att jag kan känna mig nöjd! Imorgon blir en kul dag!

El-massage

Publicerat klockan: 15:40:02 den 2008-06-12
- Jag kände inte igen dig!
- Du ser ut som en annan person!
- Är det inte lite för vitt?

- (till min Mami) Har du bytt dotter?


Ja, vad ska jag säga. Det har inte ens gått en dag och redan har jag fått kommentarer angående håret. Ovan är ett urval. Både ris och ros. Fortsätt med ros, riset kan ni hålla för er själva. Ärligt talat är det skönt att gå för sig själv bland folk som inte vet vem man är, då slipper man alla uppspärrade stirrande ögon och gapande munnar. Jaja, folk vänjer sig väl...

Har varit hos Eastmans nu. Analys om käken hade kommit, där det stod att käklederna var "tilltufsade", vad det nu betyder. Blir det inte bättre kommer jag behöva genomgå en operation där man tar bort prylar som sitter i vägen, vilket är högst ovanligt. Usch, hoppas det blir bra innan sådana dagar planeras!
Fick även pröva på lite el-massage. Man får alltså massage via elektroder som fästs på olika ställen (käken för min del), och sedan börjar det vibrera. Obehagligt, men man känner sig relativt avslappnad efter ungefär 20 minuter med vibration. Återbesök nästa måndag.

Hon får mig att gråta

Publicerat klockan: 11:39:57 den 2008-06-12
Jag tittade en snabbis på Oprah, kanske i tio minuter, men blev tvungen att stänga av snabbt efter det. Programmet hette Oprah & Celiné. Många fans fick sina drömmar att gå i uppfyllelse när de fick höra sin favoritsång eller få en kram av henne. Oh my. Så fort jag satte på programmet började tårarna strömma ner för kinderna. Jag grät, och grät och grät. Inte för att jag tycker Celiné är så fantastiskt, men jag blir så känslig när jag ser att andra människor blir lyckliga. Tips för er som umgås med mig: gråt inte när ni är med mig - då gör jag det också!
Nu ska jag med svullna ögon åka in till Eastmans. Wish me luck!

Powerwalkmorgon

Publicerat klockan: 09:55:37 den 2008-06-12
God morgon!
Powerwalk idag också! Jag hade så bra musik i lurarna att jag dansade lite mellan stegen, när det inte fanns några andra på vägen!

Börjar vänja mig vid håret nu. Dock tycker jag att det blev för vitt, men what the heck! Det går ju att fixa! Nu ska jag njuta av att jag vågat tagit steget till förändring, eller åtminstonde försöka!

Ångesten börjar släppa

Publicerat klockan: 23:08:19 den 2008-06-11
Nu har jag haft ett långt, långt samtal med Mami; mest angående mitt hår. Allt känns mycket bättre nu. Bara de som jag har närmast om hjärtat tycker om det, spelar ingenting annat någon roll. Så, alla mina nära och kära, bäst för er att ni gillar det!

Imorgon ska jag till Eastman för att kolla käken. Kanske en analys av min senaste magnetröntgen har kommit. Hoppas de hittar någon bra orsak!
Jobba ska jag även göra! Upp till bevis om mina kollegor gillar min nya hårfärg!
Dessutom ska, eller snarare måste, jag skriva en essä i svenska. Den skulle varit skickad i söndags. Jag hade tagit massa anteckningar och gjort en hel del analysering, men glömde totalt bort att den skulle skickas in! Tur är i alla fall att jag har benstommen klar. Nu behövs bara massa bra ordformuleringar!

Vad tycker ni?

Publicerat klockan: 21:46:38 den 2008-06-11

Jag vet att jag ser ganska arg ut här, men jag hade solen i ögonen.


Platinablond

Publicerat klockan: 21:43:47 den 2008-06-11
Okej, nu är jag blond. Riktigt blond. Typ platinablond. Jag ville ha det ljust, men inte riktigt så här ljust. Dessutom trodde jag det skulle bli lite olika nyanser, men nej, Bara platinablont. Varför kände jag mig så fjortis när jag gick omkring i mammas Fjällräven för att det var så kallt idag på brorsans träning? Varför får jag en klump i magen när jag inser att jag och min kompis så åka utomlands och jag är blond? Varför känner jag att jag inte vill gå en sekund själv för att jag är blond? Varför önskar jag att jag hade körkort så jag slapp ta mig kommunalt och utstå folks blickar? Usch, jag blir arg på mig själv, men samtidigt tänker jag att det är det samhälle vi lever i som har satt upp dessa fördomar - och jag lyder. Har sökt tröst hos Daddy och Mami, som tycker att det är en dum färg, men att det är så pass vanligt med sådan färg att ingen bryr sig. Varför bryr jag mig? Antagligen för att jag inte vill bli uppraggad av äckelgubbar och bli våldtagen. ÅÅÅH! Äsch, jag hoppas jag vänjer mig. Bilder kommer i nästa inlägg.

Jag är upprörd!

Publicerat klockan: 12:28:01 den 2008-06-11
Har varit på minstigens skolavslutning. Tänk, lilla han har gått ut femman nu! Big boy!
Powewalk på morgonen idag. Dock var det inte så kul eftersom jag var riktigt trött, men det var ändå skönt att röra på sig!

Läste Isabella Löwengrips blogg (reds. anm. Blondinbella) idag och blev riktigt upprörd! Hon skulle se Sverige-matchen i Kungsträdgården igår, men blev tvungen att gå på grund av att folk skrek "Blondinbella, ditt jävla äckel" och något jävla pucko kastade en glasflaska mot hennes huvud. I-D-I-O-T-E-R! Nu får ni ursäkta språket, men hur i hela jävla helvete kan en person utsätta en annan medmänniska för hot och så stor fara?! Bruden är helt förkrossad, har gråtit och haft sig, funderat på att stänga ner sin, enligt min åsikt, fina blogg. Aah! Jag blir så frustrerad! Vad är det för hemska människor som finns i det här landet?! Sverige ska ju vara tryggt och lugnt, men jag kanske misstog mig. Hur kan man göra något sådant? Hur? Ge mig en bra anledning så får ni en chokladkaka.
Hennes inlägg kan ni läsa här

Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan åka till frisören och bli blond. Första färgningen i mitt liv, då tycker jag banne mig att det ska bli lyckat! Håll tummarna!

Ps. Antagligen kommer jag hata färgen nu i början, mestadels för att jag är ovan. Men med tiden kommer jag vänja mig, så tro inte på det jag skriver i början! Huh, nu testar vi om blondes have more fun! Inte för att jag tror det, men anyhow.

Cupcakes

Publicerat klockan: 22:25:35 den 2008-06-10
Kikade i Passion for Buissnes och hittade dessa recept som ser helt sjukt goda ut! Skulle kunna äta upp pappret bara för att det ser så gott ut!



Imorgon blonderar jag mig. Jag har funderat på det hur länge som helst. Som vanligt började jag tveka idag. Gör jag verkligen rätt? Blond? Blir det bra? Kommer jag gilla det? Kommer alla andra gilla det? Åh, dumma taknar! Dyrt blir det, men det struntar jag i - vill jag ha förändring så vill jag! Imorgon blir jag blond.

Mys i Vasaparken

Publicerat klockan: 21:51:51 den 2008-06-10

 Efter att jag köpt mina skor mötte jag upp Lina. Vi köpte smothie och latte och slog oss ner i Vasaparken. Mysigt! Det kan aldrig bli fel när man är med henne! Stort minus för att det blåste så sjukt mycket! Hela Stockholm var i gungning idag. Jag fick riktigt ont i huvudet av att det blåste så mycket på öronen och huvudet! Men jag klagar inte! Solen lös ju delvis!

 
- Inte precis en av mina bättre bilder, men det bjuder jag på idag!



Julia shoppar

Publicerat klockan: 21:24:46 den 2008-06-10
Idag handlade jag tre par skor för över 2800. Hemskt, jag vet, men när man har stor skostorlek, är det inte lätt att hitta snygga skor. Så när jag väl hittade några struntade jag faktiskt i priset. Jag tittade knappt på prislappen. Nu växer inte mina fötter något mer, så jag kan använda skorna tills de är helt trasiga. De är så himla fina! Har även beställt ett lite par finare flip-flops från King Size Skor. Tack för att ni finns!

  

1. King Size Skor
2. Via Verdi
3. Havaianas

Gårdagens köp

Publicerat klockan: 21:16:28 den 2008-06-10


Två par strandshorts, eller vad man nu kallar det. Som hotpants utan tight passform och lite längre. Cerise och brunt. 98 kronor styck på H&M. I love them!


Som sagt, Ur&Penn har rea. Jag hittade supersnygga örhängen, två coola ringar och en tuff nyckelring! Rea när det är som bäst. 


Duktiga dagen

Publicerat klockan: 18:59:11 den 2008-06-10
Hemkommen nu. Det första jag gjorde var att slänga mig på soffan med alla påsar omkring mig. Kände mig ganska duktig. Helt slut nu! Jag valde att gå istället för att ta tunnelbanan runt i stan idag. Märke ni hur in i norden mycket det blåste? Jag och Lina höll på att blåsa bort när vi gick omkring. Bilder kommer senare ikväll. Då har jag förhoppningsvis datan för mig själv. Eftersom det är match kommer resten av familjemedlemmarna hålla till vid TV:n.

Måste bara säga, eftersom jag handlat tre par skor för över 2800 idag, så ville jag vara lite snäll. Som tack gjorde jag nämligen disken! Jag menar, hur ofta händer det?! En klapp på axeln för mig!
Jag fortsätter i de duktiga vevorna. Rummet ska städas. Det har varit lite mycket senaste tiden, så jag slänger bara ut kläderna på morgonen och hinner inte stoppa tillbaka dem i garderoben efteråt. Ni kan ju bara tänka er hur det ser ut. Garderoben är tom och golvet fullt. Dessutom ska jag ta en tvätt. Alla trosor ligger i tvättkorgen och jag behöver ett par rena tills imorgon!
Nej, nu fortsätter jag vara duktig! Vad gör du för duktigt idag?

Powerwalking

Publicerat klockan: 10:29:35 den 2008-06-10
God morgon!
Powerwalkpromenad idag igen. Det är så himla skönt att starta morgonen med lite träning!

Som sagt ska jag ju in till stan idag och göra lite olika ärenden. Jag kör nog på bekväm klädsel; mjukisshorts, linne och hoddie. Men först blir det frukost. Nu är jag faktiskt ganska hungrig. Vad ska man äta tro?

Shopping

Publicerat klockan: 22:41:51 den 2008-06-09
God kväll! Jag hann åka och shoppa lite idag. Lite smycken från Ur&Penn (som har superbra rea nu) och strandshorts/ hotpants från H&M! Bilder kommer självklart imorgon!

Imorgon blir en rolig dag! Först och främst ska jag komma ut på en morgonpromenad i mina nya rosa shorts och ipod fulladdad med massa bra musik! Jag ska även pröva, och förhoppningsvis köpa, ett par skor jag har beställt samt köpa på mig lite flip-flops. Ja, det är en hel del - enklast är om ni kollar in bloggen imorgon bitti också! Tack för idag!

Ps. Har hört mig för lite angående blondering. För min del kommer det kosta runt 800. Ganska mycket, men vad gör man inte för lite förändring? Jag förtsätter prisjakten imorgon! Kram!

Morgonpromenad

Publicerat klockan: 11:39:38 den 2008-06-09



God morgon/ God förmiddag! Igår gick jag och la mig vid elva (!) så jag vaknade riktigt tidigt idag, runt åtta, halv nio! Riktigt härligt! I  korta pyjamasbyxor (nästan som hotpants), linne och hoddie gick jag ut på en liten morgonpromenad innan frukost. Det var inte många uppe; bara några skolkids och två som var ute och rastade sina hundar.

Hur är det med er? Jag rör helt på mig lite lätt innan frukost. Äterjag frukost först blir jag seg och tänker "jag ska bara", vilket slutar i att jag inte får i mig någon träning! No good! För mig är det perfekt att starta dagen med en promenad eller pilatespass - då vaknar jag ordenkligt! Nu när det dessutom är sommarlov för min del har jag oftast tid att komma iväg på morgonen! Skit i nyårslöften! Mitt sommmarlöfte blir att röra på mig lite varje dag! Antar ni utmaningen?

Nu tänkte jag byta om till bikini och få i mig lunch och solljus! Eventuellt ska jag åka och handla diverse grejer lite senare idag, men det är inget måste! Idag blir en härlig soft dag, sedan full rulle kanelbulle resten av veckan!
Kram!


Vit dag

Publicerat klockan: 20:47:12 den 2008-06-08
Idag blev det en vit outfit för mig - åtminstonde när jag låg och solade på baksidan. Jag läser fortfarande Giraffens Tårar, som jag älskar! Jag tänker definitivt läsa alla andra böcker av Alexander McCall Smith! Rekomenderas, rekomenderas, rekomenderas!
I veckan ska jag ta reda på vilken frisörsalong som kan blondera mig till ett överkomligt pris! Känner ni till något bra ställe i Stockholmsområdet! Kommentera jättegärna!


Fotbollsdag i vit bikini

Publicerat klockan: 20:39:31 den 2008-06-08
Vilken härlig dag! Hur ofta brukar man inte säga det, men just nu finns det inget uttryck som passar bättre!
Vid 18:00 tiden drog jag och familjen iväg. Brorsan skulle ha match, men tji fick vi. Det kom ingen domare, så vi fick åka hem istället. Otur för mig, precis innan vi skulle äta ute fick vi beskedet, så vi åt hemma istället.

Här kommer bilder från gårdagens köp. Som sagt, trosor och bikini. Jag hann sola några timmar idag, med den vita på, and I love it!

 

Nu drar jag iväg med en underbar doft!

Publicerat klockan: 10:33:10 den 2008-06-08
Dagen började med en powerwalk med Daddy. Riktigt trevligt och svettigt! Nu bär det strax av mot yngsta brorsans fotbollmatch. Nu när jag ändå har sommarlov och någolunda med tid ska jag absolut stötta mina träningsfreakade bröder i allt de gör - åtminstonde så mycket jag kan och hinner! Frukost köps på stället, jag känner verkligen inte för att sitta vid köksbordet och äta dagens första mål idag. Har sprutat på mig en underbar doft som till och med Daddy gillar, och han är svår att impa på kan jag tala om! Eller okej, jag har två dofter på mig. Kunde inte bestämma mig imorse, så det fick bli två. Carolina Herrera och BLACKxs. Love them!

Glömde säga det, men igår kom jag förstås hem med shoppingpåse i högsta hugg. Det blev en vit bikini och lite trosor. Alltid nödvändigt! Bilder kommer senare! Puss och kram!

Trevligt Sällskap

Publicerat klockan: 19:27:11 den 2008-06-07

Hemma! Superbra dag, även om jag varit lite bakis hela dagen. Illamående, ont i huvudet och magen... Men struntsamma, man lär sig avf sina misstag, inte sant?!

Moster och kusin är här nu. Vi har det supertrevligt. Middag strax. Jordin Sparks dånar i huset just nu! Vi hörs väl ikväll igen, då Daddy för övrligt kommer hem från Sweden Rock Festival! Yey!


God morgon!

Publicerat klockan: 08:00:57 den 2008-06-07
Okej, nu har jag varit uppe i en timme redan. Ska cykla till jobbet om en halvtimme ungefär. Ikväll kommer, som sagt, moster och kusin - jag kommer få en riktig härlig helkväll! Nej, off I go!

De söp mig (nästan) full

Publicerat klockan: 22:17:43 den 2008-06-06

Sista timmen på jobbet var hysterisk! Allt på en gång, kort sagt. Jag bleb så stressad och nervös att jag kände för att börja gråta, men jag höll mig förstås! Tog sällskap med med Lina, sedan direkt iväg på studentmottagning. Jättetrevligt! Eftersom jag börjar 9:00 imorgon bestämde jag mig för att inte hänga med ut, vilket inte ungdomsgänget gillade, så det försökte supa mig under bordet, som de så fint kallade det. Full är jag inte, men om jag säger att Gröna Lund har flyttat in i mitt huvud förstår ni mig kanske. Blä, jag som inte är något stort fan av att dricka. Well, well.

Jag vill fortfarande blondera mig! Har ni några bra, och billiga, tips på vart man kan göra det?

Imorgon kväll blir hur kul som helst! Moster och min underbaraste kusin ever kommer! Vad härligt vi kommer få!


BlondinJulia?

Publicerat klockan: 10:08:22 den 2008-06-06

Jag vill förändra mig. Inte som person, aldrig i livet, men utseendemässigt. Jag funderade på mitt hår. Även om det lät såhär när jag var hos frisören i veckan, så vill jag fortfarande göra det:

- Är det här din naturliga hårfärg?
- Ja.
- Bra. Du har en fantastiskt vacker hårfärg. Färga inte.


Det låter lite motsägelsefullt att jag ska ändra på hårfärgen nu, men jag är trött på det. Färgen har jag ingenting emot, jag gillar den. Men jag vill förändra något. Jag har haft samma färg hela livet, och jag är 18 nu, så kom igen! Jag har kollat lite bilder, och kan Jessica Biel, Lily Allen och Ashley Tisdale blondera sig utan att det ser fult ut kan väl jag också! Eller vad tycker ni? Blondera eller inte?

  


Ännu mer bilder från Rosendals!

Publicerat klockan: 09:53:56 den 2008-06-06

God morgon! Hoppas ni alla har sovit gott! Idag är det jobb som gäller för min del och sedan ska jag med present i högsta hugg på P:s studentmottagning - kul!
Jag var inne på en blogg som ägs av världens bästa Frannie, och hittade massa fina bilder från dagen i Rosendals trädgård! Hon har en proffskamera, är det bara jag som ser det?

      

  


Björn gått in i väggen?

Publicerat klockan: 20:05:28 den 2008-06-05

Alltså, det finns väl ingen som har missat att alls vår Björn Gustavsson har "gått in i väggen". Om du nu har gjort det Björn - vila upp dig! Jag kan verkligen förstå att när man börjar bli lite känd så vill man göra allting på en gång för att man inte ska tyna bort, plus att det är superkul och man får heta erbjudanen, men man måste ha någon sorts balans mellan privatliv och jobb, inte blanda ihop. Tänka att till exempel varje söndag och måndag är lediga dagar. Äsch, nu ska inte jag komma och föreläsa vad han ska göra. Jag skulle säkerligen göra precis samma som han gjort.
By the way, ven är det som har sagt att han har gått in i väggen? Varken schemaansvarig eller talesman har kommenterat det som att han faktiskt har gått in i väggen. Personligen tror jag att Björn insett att han har tagit sig lite vatten över huvuvdet, och därför är tvungen att slowa down lite grann.
Nu tycker jag att all media, och jag, ska sluta spekulera mer i det . Nu låter vi Björn vara lite!


Cool dag

Publicerat klockan: 16:56:33 den 2008-06-05
Eftersom jag har fått lite störande soleksem har jag försökt att inte hålla mig i solen idag. Jag säger bara: tur att datorer finns! Har hela dagen fixat och frixat med iTunes, som inte vill funka! Ah, irriterande!
Just nu åker brorsan runt med sparkcykel inomhus. Han vill ha datan och har inget att göra. Suck. Lillebröder alltså!

Om allt går enligt planerna kommer jag laga kvällens middag. Duka ut fint på baksidan och fira att alla kidsen här i huset har sommarlov! Yey! Håll tummarna för mig! Puss!

Gårdagens bilder

Publicerat klockan: 13:44:20 den 2008-06-05
    

Gårdagen Outfit

Publicerat klockan: 13:40:38 den 2008-06-05


Jeansjacka, Wrangler
Klänning, Gina Tricot
Skor, Skopunkten
Väska, Hötorget
Solglasögon, Ur&Penn

Skolavslutning

Publicerat klockan: 12:24:06 den 2008-06-05
Hjälp, vad seg jag känner mig! Igår blev en riktigt lång, men härlig dag! Jag kom hem första gången sent på natten, vilket kanske inte alltid uppskattas av en morgonpigg person som jag...

Igår hade vi skolavslutning, som ägde rum i kyrkan. Många brukar ifrågasätta att ha avslutningar i kyrkan, men när man har en så skön präst som vi har finns inga sådana tankar!
Med inhandlad picknickmat tog vi tåget till Gamla Stan, där vi tog färjan över till Djurgården, för att sedan ta spårvagnen  och slutligen gå en liten bit för att komma till Rosendals trädgård. Jag älskar att vara där! Det är så fridfullt, mysigt, lugnt och helt underbart!  Ännu bättre när man hade supertrevligt sällskap! Jag har av någon anledning fått lite soleksem på benen, så jag "solade" under ett träd. Massa god mat, prat, promenad, vila och avkoppling - finns det något bättre sätt att starta sommarlovet på?!



Vid middagstid mellanlandade jag och Marta hemma hos henne, för att sedan bege oss till Rålambshovsparken. Vi hade blivit bjudna av den andra teaterklassen, så vi kände oss skyldiga att gå dit, även om vi inte var så sugna på det. Lite trevlig måste man allt vara!
Ärligt talat var det inte så kul. Lite dricka hit, vattenpipa dit, snack... plus att det var hur kallt som helst! Usch! Nej, jag har aldrig förstått det med att sitta i en park och frysa ihjäl på kvällen/ natten. Kan man inte göra sånt under dagen, när det fortfarande är varmt, så går man ut och äter på kvällen istället? Är det bara jag som tycker så? Dessutom kan jag bli lite grinig dagen efter, eftersom man har sovit lite, vaknar sent, känner sig ofräsh som bara den (inte så farligt idag - tack och lov) och massa förmiddagstimmar har gått till spillo, så nej, jag är inte direkt ett fan av sådana gatherings. Fast jag måste ändå säga, när man summerar gårdagen, så blev den väldigt lyckad!

Jag ska strax lägga upp lite fler bilder!

Imorgon

Publicerat klockan: 22:16:06 den 2008-06-03

Ikväll har jag hunnit läsa lite till, duscha och titta en stund på TV (!).

Imorgon är det skolavslutning som gäller. 10:00 ska jag cykla hemifrån. Om jag vaknar tidigt imorgon också kanske jag tar ett pilatespass. Hur skönt vore inte det?! Jag ska nog läsa lite till och sen gå och lägga mig, så jag förhoppningsvis vaknar tidigt!

Efter morgondagens avslutning, som hålls i kyrkan, ska jag och tjejerna köpa lite picknick-mat och spendera resten av dagen i solen i Rålambshovsparken - finns det något bättre sätt att fira sommarlovets början på?!


Eva Longoria Parker

Publicerat klockan: 19:06:27 den 2008-06-03
Ser hon inte elgant och helt naturligt vacker ut i detta? Bra färgval, surfstylat hår och snygga assessoarer! Me like!

 

Hon l-e-r!

Publicerat klockan: 19:03:44 den 2008-06-03
Oftast brukar vi se Ashley Olsen framför fotograferna med konstigt plutandes läppar, men idag bröt hon trenden! Hon ler! Och fint leende dessutom! Mer av det tack!



Ps. Förstår mig inte riktigt på kavajbyxorna dock. Ser ut som hon lånat sin pappas. Korta, tunna Ashley ser ut att drukna i dem! Med kavajen ser hon dessutom ut som en cirkusdirektör! Fattas bara paljetter i knalliga färger! Fy!

Enkel bröllopsfrisyr!

Publicerat klockan: 18:57:58 den 2008-06-03
Min söta Jenny kom lite överraskande förbi idag! Kolla in hennes bröllopsfrisyr, uppsatt på två sekunder med tre enkla klämmor! I love it! Önskar jag också kunde göra så, fast det går förstås inte. Mitt hår är så tjockt och tungt så det skulle trilla ner på två röda! Jaja, ingen är perfekt!


Dagens Outfit

Publicerat klockan: 16:27:18 den 2008-06-03


Klänning, Vero Moda
Jeansjacka, Wrangler (som jag by the way hittade uppe på vinden! Riktigt fynd!)

Massa läsning i solen!

Publicerat klockan: 16:25:52 den 2008-06-03
Har varit ute i solen ett par timmar. Riktigt härligt! Läst en del ur Giraffens tårar och kollat igenom material inför högskolan. Jag ska inte välja nu, jag tänkte först klara av sista året på gymnasiet, men jag känner att det är bra att vara lite förberedd med nödvändig information! Så här såg det ut:
 

Och det här kom jag fram till:

Effektiva jag!

Publicerat klockan: 11:35:46 den 2008-06-03
Vad jag är bra!
Idag är jag som sagt ledig från skolan (dagen skulle ägnas åt att städa ut skåpen, men det gjorde jag redan igår, så jag fick ledigt idag). En perfekt dag för att få sova ut lite! Inte då! Jag vaknade vid åtta, kvarvaken, nja, nästan i alla fall ,så jag tyckte det var lika bra att gå upp. Det första jag gjorde var att träna pilates. Riktigt skönt sätt att börja dagen på tycker jag, även om det inte är världens roligaste träningsform! Har även gjort världens bedrift idag, som jag har tänkt på jättelänge, men aldrig gjort! Jag har letat reda på alla gigantiska kassar fyllda med kläder, som jag planerade att ge till någon organisation! Eftersom jag inte har körkort än var jag tvungen att lasta på alla kassarna på cykeln, vilket i sig var en enorm ansträngning, och trampa i väg mot Läkarmissionen. Det var inte det lättaste kan jag tala om. Jag fick stanna hur många gånger som helst för att kassarna trillade av, ner på marken, med allt innehåll utanför. Kul, kul! Extra jobbigt var det för att cykeln inte har något stöd, så jag fick hålla i cykeln med ena handen för att alla kassarna som faktiskt inte hade trillat ner skulle sitta kvar, medan jag med andra handen plockade ihop alla kläder som trillat ut på marken, in i kassen igen, för att sedan fästa dem (kassarna) på cykeln igen. Vilken jättebedrift!
Väl framme vid Läkarmissionen fick jag hjälp av en trevlig kille att lasta in kassarna i den blå containern. Jobbigt, men det känns verkligen urbra att det är gjort nu. Dessa kassarna har bara varit i vägen och jag har gått och tänkt att jag ska lämna dem men inte gjort det, men nu är det äntligen gjort! Woho!

Jag har hunnit med att boka en tid för manikyr, tre dagar innan jag åker till Paris, gjort överföringar och skrivit lite mail! Förstår ni varför jag känner mig så effektiv?! Och dessutom är klockan inte ens tolv! Jag känner mig som en riktig Amy von Sydow!

Nu ska jag finula ut en bra lättsam lunch, slänga på mig bikini och solspray och placera mig med Giraffens tårar i solen! Ah, härliga liv!

Bokläsning

Publicerat klockan: 21:37:18 den 2008-06-02

Brorsan och jag har suttit och jämfört priser på olika laptops den senaste halvtimmen. Vi båda ska köpa varsin, så det är lika bra att diskutera med varanda. Han tycker jag är helt dum i huvudet som vill ha en för minst 10.000, fast å andra sidan drömmer har om en Acer/Ferrari...

TV:n blev just ockuperad (såklart är det ju fotbollskväll med fint besök av Cristiano Ronaldo), så jag har bunkrat upp mig med cashew, pecan och valnötter, bulle och blodapelsinjuice för att slå mig ner någonstans och läsa Alexander McCall Smiths Giraffens Tårar. Ikväll finns ingen känsla som gnager i bakhuvudet som säger att jag måste lägga mig i tid. Imorgon har jag nämligen ledigt från skolan. Inga planer! Sol kanske? Några tips?


Liv Tyler i färg!

Publicerat klockan: 19:33:23 den 2008-06-02

Till S

Publicerat klockan: 19:32:26 den 2008-06-02
När Daddy skjutsade mig för att hämta cykeln åkte vi förbi en busstation där en av mina gamla vänner stod och väntade. Jätteblonderad, tuggandes tuggummi iklädd en blå skjortklänning. Jättesöt!
Senast vi pratade ordenkligt var för cirka 1 ½ år sedan. Då hade vi ett missförståndsbråk, över MSN-  var annars?!
När jag såg henne idag kom jag att tänka på hur mycket jag faktiskt saknade henne. Vi var verkligen best buddies, men när vi började olika gymnasium förändrades saker och ting. Jag är ledsen att behöva säga det, men vi kom ifrån varandra. Hon blev en partypingla och jag basketbrud. Som sagt, vi hade ett bråk, och sedan dess har vi inte pratat med varandra.
Tills för någon månad sedan. Det var invigningsveckan och jag jobbade. Vem råkar inte komma in i butiken om inte just hon och hennes pojkvän (som by the way är dum i huvudet)?! Det gick några sekunder och vi stod båda som helt paralyserade, visste inte vad vi skulle ta oss till. Springa, ignorera? Inte då! Vi sa hej och kramades, pratade lite om hur allt var i livet. Bara snabbt, men ändå. Jag är glad att vi gjorde det. Jag pratade nämligen med en gemensam vän till oss. Hon hade pratat med henne, som tydligen väldigt gärna ville träffa mig igen. Jag är ganska säker på att vi kommer göra det och det är jag glad för!

Ibland måste man inse att man inte kan ha kvar alla sina vänner, hur mycket man än vill det. De kanske rent ut av förstör för dig, får dig att må dåligt, bara pratar om sig själva... Listan kan bli lång. Inse att vänner kommer och går. Tänk hela tiden på att man stöter på tillfällen varje dag som kan innebära en ny vän. Kanske man till och med kan ta en paus från varandra ett tag, som i vanliga förhållanden. Vad tycker ni? Rätt eller fel? Kommentera gärna!

Knasig dag

Publicerat klockan: 19:16:21 den 2008-06-02
Vilken bra start på måndagen! Hela dagen i skolan har vi gjort massa saker med treorna som slutar nu. De fck bland annat gå en kul rundvandring med låtsaslektioner, ettorna gjorde parodier på deras slutproduktioner, vi gav dem personliga halsband, delade ut priser och hade superkul! Skoldagen slutade med att de gick upp på scen för en sista titt (om man kan säga så) och så sa E, världens coolaste trea: Jag skulle vilja säga något!
Vad säger hon? Ingenting? Istället tar hon upp sin vattenflaska, skruvar av korken och häller ut över publiken! Vi fick i alla fall vår lilla hämnd, när hon gick därifrån var hon väldigt blöt.

Efter skolan gick jag och klippte mig. Jag är lite missnöjd måste jag erkänna. Antagligen är det för att jag inte är van att se mig själv så här (det är jag aldrig när jag precis har klippt mig!) eller så är det för att det verkligen blev fult. När den här jobbiga känslan har försvunnit kanske jag lägger upp en bild, vi får se.
Hur ska jag beskriva det? Ni vet ju hur det såg ut innan, och gör ni inte det kan ni spana in tidigare inlägg, och nu... Eftersom jag har väldligt tjockt och därmed tungt hår bad jag om att få det ordenkligt uppklippt, men fortfarande behålla längden. Allt kändes så bra när hon pysslade om mig men nu... Hon klippte för mycket och alldeles, alldeles för mycket uppklippt! Nu ligger håret klistrat runt halsen om jag har det utsläppt, vilket inte alls uppskattas från min sida. Därför har jag det uppsatt i hög knut. Vem vet, kanske jag vänjer mig...

En annan kul grej hände idag också! Bussen stod inne när jag kom, så jag sprang som en galning för att hinna med, vilket jag gjorde. När jag kom hem mindes jag att jag låst cykeln vid bussarna, så jag väntade snällt in Daddy (som skulle hämta brosan från fotbollsträning) som skjutsade mig tillbaka så jag kunde hämta den.

Lördag- Marathonevent

Publicerat klockan: 20:27:55 den 2008-06-01
Och igår! Vad kul jag hade! Jag och Daddy var på Springtime Travel event! Massa kul människor, god mat och coola löpare! Jag blev introducerad för Blossom, Patrik, Micke, Pia och många, många fler! Alla med ett gemensamt intresse: träning! Och åter igen: MATEN! Denna helg har jag verkligen blivit bortskämd vad gällande maten. Lyxbufféer varje dag! Om jag säger så här: jag ser inte riktigt fram emot skollunch imorgon bitti...



       

Fredag- Student

Publicerat klockan: 20:15:59 den 2008-06-01
Härliga fredag! Min älskade kusin V tog studenten, så det var håll i gång hela dagen! Även om jag tog ledig så blev det ingen sovmorgon för min del - när tar jag sovmorgon egentligen?!  Jag satt nämligen och gjorde en utbildning hemifrån till jobbet. Den var ärligt talat kul och lite nytt lärde jag mig allt! En liten lyxhalvtimme för mig blev de också!  Jag låg nämligen i bikini på gräsmattan och lyssnade på min ipod! Lyx, lyx, lyx!



Utspring på Åva gymnasium! Hjälp, vad roligt! V har blivit en riktig gammal gubbe- och jag är fortfarande den lilla tjejen! Här är jag med mössan på:

  

Medan min moster hämtade tårtorna väntade jag och kusinernas hund Fanny i bilen. Isn't she adorable?!



Dagens Outfit:


Klänning, Gina Tricot
Skor, Skopunkten
Örhängen, Pearls for Girls
Armband, båda från H&M

Och maten sen! Jag vet inte vad jag ska säga för att ni ska förså hur gott det var! HELT OTROLIGT! Sparris, potatis, rostbiff, wraps, laxsnittar, bröd med dadlar och fetaost i, sallad, fisk, parmesan, proscotti... Förstår ni? Extra god studenttårta också!

 

Torsdag- Tråkig Opera, Sandaler och Jobb

Publicerat klockan: 19:44:19 den 2008-06-01
Jag och gänget lunchade på Dagslivs Gott och Läckert. Detta tog jag:



Sedan bar det av till Operan där vi skulle se genrepet av Askungen. Jag tycker den var så tråkig och ointressant att jag gick i pausen! Lite roligt var det dock att min granne var med i föreställningen, han är nämligen operasångare! Här kommer bilder från toaletten:

 

Dagens Outfit:
Jacka, Gina Tricot
Klänning, Vero Moda
Väska, sorry, kommer fortfarande inte ihåg!
Diadem, mormors

 

När jag väl hade gått från Operan åkte jag till King Size skor. Jag har beställt dessa, som antagligen kommer vara i Stockholm på onsdag. You like? (De svarta bli mina!)



Nästa bild tog jag precis efter att jag slutade för dagen från jobbet (ja, jag jobbade!). Är den inte underbar?! Klockan var runt halv nio och solen sken fortfarande!


Onsdag- Dagens Oufit

Publicerat klockan: 19:25:55 den 2008-06-01


Linne, Cubus
Shorts, H&M
Jacka, Gina Tricot
Halsband, mormors
Örhängen, Pearls for Girls
Väska, minns faktiskt inte! Kanske Åhléns?

Let's do this thing!

Publicerat klockan: 19:20:11 den 2008-06-01
Nu kör vi! Rapportering av de senaste dagarna! Först måste jag bara säga att jag har haft en toppenhelg! Sol, fotboll, maran, event och supergod mat!

Flugsmäll i Solna

Publicerat klockan: 16:39:35 den 2008-06-01
Nu ni! Jag ska njuta av solen en stund till, men sedan blir det massa uppdatering!

Idag gick jag upp relativt tidigt för att åka och titta på min brorsas match. Riktigt spännande! Sedan drog jag och familjen till Solna. Vi slog två flugor i en smäll och åt lunch på MAX och hämtade ut biljetter till dagens match: Sverige-Ukraina! Tyvärr hade de  två biljetter kvar, så jag gick åka hem med Mami. Men det gjorde faktiskt ingenting. Även om det är trist att jag inte fick en chans att se Zlatan, Henke eller Rosenberg, så är jag bra nöjd med att jag kan vara hemma och ta det lugnt i solen! Jag har planterat om mina frön, som förresten inte är frön längre, utan små, små plantor! Om ni också vill prova på att plantera, helst något lätt, kan jag rekomendera solros och tomat! Nästan alla fröna kom upp! Annat var det med lejongap och... och... äsch, det är inte så viktigt.

Oj, oj! Jag märker verkligen att jag blir superseg av solen! Trött och utan ork, om ni förstår vad jag menar?

RSS 2.0