Drottningholm

Publicerat klockan: 14:02:14 den 2010-08-18






Igår spenderade jag dagen på Drottningholm med min morbror och lilla kusin. Började med visningen inne slottet där guiden berättade både den ena och andra roliga historien. Tänk vad våra förfäder höll på med egentligen.

Till exempel så hade vi så få kungar i Sverige genom historien så man invented massa hitte-på-kungar för att det skulle se bättre ut. Karl XVI Gustav skulle egentligen varit den 3:e kungen i Sverige (eller något sånt), inte den 16:e. Och Drottningholms slott är ju en mini-kopia på pompa-och-ståt-slottet Versailles i Paris, men att ha marmor i hela slottet var lite för dyrt, så de hade sten som konstnärer sedan målade över så att det skulle se ut som riktig marmor. Även dörrar som målats på väggarna för att det skulle se ut som att det fanns många fler rum. Allt för att det skulle se ut som att kungligheterna hade massa cash samt något att skryta med.

Vi hade väldigt kul efter visningen, gick och klädde ut oss i olika kostymer och prövade massor av hattar. Lunch i restaurangen för 150:- (?!) sedan gick vi genom labyrinterna i trädgården där vi lekte kurragömma, gömde oss och skrämde morbror. Väldigt kul, inte bara för lilla kusinens del.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0