"Bokmässan är den nya front-rowen!"

Publicerat klockan: 22:21:00 den 2008-10-10
Har köpt Bergdorfblodiner av Plum Sykes. Chitlittens chitlitt! Ibland är det skönt att koppla av med en bok som inte betyder någonting, inte är tung på något sätt eller svår i språket. Som omväxling alltså. Spånade igenom några sidor och blev lite inspirerad, så därför skrev jag en egen liten chitlitt-check-lista. Vilket yrke har hon?

Bokmässan är den nya front-rowen!

Viktigt att tänka på inför Bokmässan:

Ipren

Kan ni tänka er stå inne på mässan, flera timmar i sträck; luften är kvalmig och sorlet av människor non-stop - utan ipren i beredskap?


Sparkling water

Vanligt kranvatten i all ära, men erkänn att en Loka flaska med jordgubb/lime smak känns något mer glamoröst! Dessutom tenderar jag till att bli lite rinnig i näsan av hotellets kranvatten.


Nagellack

Ärligt talat, ska jag sitta och signa mina böcker hela dagarna behöver jag fräscha naglar! Mina fans tittar ju på vad jag skriver, och självklart vill man inte se att sin favoritförfattare har söndertuggade, trasiga naglar - det förstör hela imagen!


Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Dyr är den, men fy sjutton vad bra! Perfekt när alla rutiner rubbas - vilket i princip är hela tiden! Jag är beredd på att ta med mig denna mirakelkräm till en öde ö, över allt annat.


PartyFeet från Scholl

Ska jag klara av att gå runt i mina Jimmy Choo, Christian Lobourtin och Gabor skor (alla med 12 centimeters klackar) är inlägg ett måste. "Vill man vara fin får man lida pin" är old school.


Klänningar

är ett måste. Ska jag toppa alla små chitlittförfattare utseendemässigt bör jag ha med mig Betsey Johnson, Herve Legér, Roberto Cavalli och PJ - minimum!


Hush Puppies

tofflor är, precis som ovan, ett måste. Att gå runt i skor som klämmer i tårna och smärtar på trampdynorna tar ut sin rätt när man kommer tillbaka till hotellrummet 2:00 på natten. Det är då Hush Puppies är räddaren i nöden!


Plattång

Det här är egentligen bara mellan mig och min spegelbild, men mitt hår är inte att leka med på morgonkviste! Det liknar en blandning mellan Amy Winehouse och Dolly Partons kalufser, även om jag borstade det kvällen innan!


Kamera

Ett måste för alla som vill dokumentera vem som är med vem. Ni vet, hur och var kvällen slutar och så vidare.

Laptop

Inte utan min älskling! Den enda som stått troget vid min sida och stöttat mig i vått och torrt. Kan då med enkelhet fyra av massmail till vänskapskretsen innehållande smaskiga nyheter och detaljer.


Nöt- och russinblandning

Från NK och ingen annanstans. Inse fakta; buffébordet på mässan är inte som på Oaxen. Vill man ha lite energi i sig är det nötter och russin som gäller att knapra i sig. Dessutom håller man sig smal på det viset.


Gymkort

Eftersom mitt gymkort gäller på alla deras träningsanläggningar i Europa, tar jag med det varje gång jag är ute och reser och intalar mig själv att stiga upp 5:00 varje morgon, för att få lite träning varje dag. Nåja, försöka kan man alltid.


Roomservie

Ta frukosten till exempel. Tänk dig komma ner i pyjamasen, alldeles nyvaken, till matsalen och möta 700 hungriga blickar och kamerablixtar fyras av, tillhörande fotograferna som lyckats smuggla sig in för en mindre förmögenhet. Inte kul. Nej, mycket bättre att få upp skiten på en bricka och avnjuta tillsammans med DN och sjöutsikt.


Ciao, Julie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0