Fredagsfilosofi

Publicerat klockan: 21:04:28 den 2011-10-14


God fredagskväll!

Är lite småförkyld och dan (läs: inte så lite "småförkyld"), så istället för att satsa på utgång á la grande, så drog jag direkt hem efter jobbet (första gången på veckor som jag inte jobbade över). Tappade upp ett bad och slängde i lavendeldoftande badsalt. Tända ljus och den lugnande doften som steg mot taket genom badvattnets varma ångor. Jag blundade och tänkte att jag var på ett spa i Thailand.

De senaste veckorna har gått i ett. Jobbet har varit kaos, tokmycket att göra och arbeta övertid har varit en självklarhet snarare än motsatsen. Jag har planerat in playdates med härliga polare veckor i förväg för att hinna träffa alla, gått ut, varit i Göteborg, knappt sovit eller varit för mig själv. Tiden har helt enkelt inte funnits till.

Men idag tog jag mig tiden. Jag skippar tv-tittandet, tänder aromaljus och njuter lite av lugnet. Ska gå och lägga mig snart. Längtar efter lyxfrukost i lugn och ro med morgontidningen i morgon bitti. Hur underbart är det inte att livet har så tvära kast? Tänk efter; man skulle tröttna om man bara var ute och festade hela tiden, och lika fort bli uttråkad av harmoniska hemmakvällar. Jag tycker att det är variationen som gör livet spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0