20 sätt

Publicerat klockan: 19:21:38 den 2009-11-01


Testa kampsport som Marie och Sofi!

20 sätt att komma iväg till gymmet

Känslan efter att man varit på gymmet är slagbar. Det är att ta sig dit som är problemet. Här kommer 20 tips som får dig motiverad!

1.       Sätt upp mål. Det ger dig en anledning att fortsätta träna. Gillar du att springa? Anmäl dig till ett (eller flera!) maraton!

2.       Fixa ett träningssoundtrack! Gör en lista med låtar med beat som peppar och pushar. Avsluta med lite lugnare låtar som passar till strechingen.

3.       Har du inte tid? Skitsnack! Dålig planerin är vad det är! Träna varierat och skriv upp när du ska träna med en bläckpenna i kalendern.

4.       Berätta för dina närmaste att nu har du minsann kommit igång med träningen, så de kan peppa och puscha dig lite extra under dagar då gymmet inte känns lika lockande.

5.       När du ska styrketräna, börja med den övningen du tycker minst om. När du är klar med den har du bara ett roligt pass framför dig!

6.       Hitta en träningspartner! Har du en polare som väntar på dig  gymmet är sannorlikheten större att du också dyker upp.

7.       Vid dagar då energin inte är på topp, säg till dig själv att komma dit bara komma dit för lite streching och några magövningar. Chansen är stor att, när du ändå är där, fortsätter med alla övningar.

8.       Gå till din doktor och gör ett kolestoroltest. När du får resultaten tar du reda på vad de helst ska ligga på. Med detta som mål kanske du inser att din hälsa mår bra av lite träning. Du tränar ju för din skull!

9.       Behöver du mer inspiration än att trimma midjan? Börja med självförsvarsträning! Tuff men rolig träning som formar din kropp. Extra plus för att du kan känna dig säkrare ute på gatorna.

10.   Om du inte vet vad du ska göra när du kommer till gymmet, är det värt att anlita någon som vet! Personliga tränare hjälper dig planera din träning, ser till att du tränar på rätt sätt och får det resultatet du vill ha. Helt klart värt om man har några extra slantar över!

11.   Du hatar fisk, men det innebär inte att du inte äter. Det finns så många olika träningsformer, så bara för att du inte gillar att springa behöver det inte innebära att du inte ska träna! Hitta träningsformen som passar dig; cykla, yoga, hiking, roddmaskinen längst in i hörnet som ingen annan använder…

12.   Du har hittat den perfekta rutinen – bra! Se bara till att inte bli uttråkad. Kroppen och knoppen behöver variation och nya utmaningar! Testa en ny klass, byt ut några övningar – valet är ditt!

13.   För träningsdagbok, så du kan läsa vilka förändningar du gjort. Bestäm dig för vilka träningsutövningar som får dig att må bäst och där du även får de resultat du vill ha.

14.   80% av par som går skilda vägar säger att det berodde på att växte isär. Träna tillsammans – då får ni både kvalitétstid med varandra och träning. Och varje gång du utför någonting du blir glad av tillsammans med din partner assoccierar du honom/henne med glädje.

15.   Utmana dig själv genom att se hur många dagar som kan gå utan att du missar träningen. Försök slå det rekordet varje gång du börjar om.

16.   Du har tränat i två månader och idag lyckades du uppnå ditt först mål, grattis! Glöm inte belöna dig själv! Ansiktsmask, massage, ett långt varmt bad – vad du vill som får dig att må bra!

17.   Vågen är omodern och gammal, så släng den! Se istället till att mäta ditt kroppsfett (glöm inte att lite fett på kroppen måste man ha!) och se hur det förändras medan du tränar.

18.   Boosta ditt adrenalin med någonting som du är lite småskraj för; genom klättring, eller varför inte en tur i kajaken? Det är bevisat att när du får en adrenalinkick så hjälper det dig att hantera stress bättre, och vi vill väl alla vara så stressfria som möjligt?

19.   Anmäl dig till lopp i en annan tidszon. När du väl betalat för flygbiljett och hotellrum vill man inte gärna dra sig ur. Kolla in theschedule.com för bästa förslag!

20.   Boosta självkänslan med en tid hos frisören eller ett par sprillans nya träningsskor! Ibland kan även de minsta saker fungera som stor motivation. När du mår bättre i dig själv så fungerar du bättre!

/Julia Lyberg (med inspiration från www.womenshealthmag.com/fitness)



Vad tyckte ni? Bra skrivet? Är ni mer motiverade nu än innan? Kommentera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0